26 Απριλίου 2018

Hurriyet: «Σκάνδαλο» η απελευθέρωση του Τούρκου αξιωματικού (εικόνα)

«Απόφαση σκάνδαλο» χαρακτηρίζει σε άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους του Τούρκου αξιωματικού, Σουλεϊμάν Οζκάινατσι.

H τουρκική εφημερίδα επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά τους ισχυρισμούς ότι οι οκτώ Τούρκοι που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα είναι μέλη του δικτύου που έχει συστήσει ο Φετουλάχ Γκιουλέν.


Συγκεκριμένα, σε άρθρο του ανταποκριτή της Hurriyet στην Ελλάδα, Γιώργου Κιρμπάκη, με τίτλο «Η Ελλάδα ανακοίνωσε την απόφαση σκάνδαλο», αναλύεται η απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει έναν από από τους «8» Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και η μεταφορά τους σε μυστική τοποθεσία συνοδεία αστυνομικών από ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Η Hurriyet έκανε στη συνέχεια μια ανασκόπηση της διαφυγής στην Ελλάδα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών τον Ιούλιο του 2016 τονίζοντας στη συνέχεια ότι οι 8 Τούρκοι, είναι μέλη του δικτύου που έχει συστήσει ο άλλοτε συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν.