18 Απριλίου 2018

Οι νησίδες «Ανθρωποφάγοι» σε κλοιό: Περιπολίες και απαγόρευση πλωτών

Συνεχείς είναι οι περιπολίες από πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και μεγάλη επαγρύπνηση από αέρος -κι ενώ πέφτουν οι τόνοι από την ένταση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας- γύρω από τις βραχονησίδες που βρέθηκαν στο επίκεντρο μετά την πρωτοβουλία των νεαρών να τοποθετήσουν πάνω σημαίες για να τιμήσουν τη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Χθες, η ανησυχία των ελληνικών αρχών ήταν τέτοια που η περιοχή γύρω από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς «γκιζαρίστηκε», με το Λιμενικό να απαγορεύει την προσέγγιση πλωτών στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών αρχών, οι σημαίες που τοποθέτησαν οι τρεις νεαροί παραμένουν στις βραχονησίδες, ενώ σημείωσαν ότι καταγράφηκε από την Παρασκευή -τη μέρα δηλαδή που οι νεαροί τοποθέτησαν τις σημαίες- μέχρι και την Κυριακή έντονη κινητικότητα πολεμικών πλοίων της Τουρκίας και ακταιωρών.
Ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι κανένα πλοίο δεν προσέγγισε ελληνική βραχονησίδα.

Αν και κάτοικοι των Φούρνων από την αρχή επικρότησαν την κίνηση των παιδιών, από χθες το μεσημέρι που έγινε αντιληπτός ο αντίκτυπος είναι αρκετά προβληματισμένοι. Οι δύο βραχονησίδες αυτές, αν και ακατοίκητες, ωστόσο είναι συνδεδεμένες με την καθημερινότητα των νησιωτών, καθώς συχνά κυνηγούν, ψαρεύουν γύρω τους. Πλέον νιώθουν αμηχανία να πάνε μήπως με την παρουσία τους προκληθεί νέο επεισόδιο.