08 Μαρτίου 2018

Πρόωρο τέλος για τη Novartis προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μείνει μόνο η λάσπη

Το πρόωρο τέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας προαναγγέλλοντας την επιστροφή του φακέλου στη Δικαιοσύνη.


Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, στη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ ο κ. Λάππας προσπάθησε να απαντήσει στη μομφή του Κώστα Τασούλα ότι η προανακριτική διεξάγεται μόνο για να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους το μόνο ωστόσο που κατάφερε ήταν να αποκαλύψει ότι στόχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην επιτροπή για τη Novartis είναι η ταχύτατη επιστροφή του φακέλου στη Δικαιοσύνη χωρίς να υπάρξει ουσιαστική διερεύνηση. “Οποιοδήποτε αδίκημα παραμείνει σε επιτροπή της Βουλής έχει πέσει στην παραγραφή.

Οποιοδήποτε κριθεί ότι έγινε κατά την άσκηση των καθηκόντων του Υπουργού πέφτει σε παραγραφή. Αυτό θέλουν τα κόμματα.Εμείς θα φροντίσουμε να πάει στη Δικαιοσύνη.Μόνο εκεί δεν υπάρχει παραγραφή και επέρχεται τιμωρία! Αυτό θα κάνουμε” είπε ο κ. Λάππας.

Ακούγοντας τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μίλησε για εκφυλιστική διαδικασία και άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει για πολύ σε αυτό. “Η προανακριτική οδεύει σε εκφυλιστική διαδικασία.

Εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε με τη στάση μας τέτοιες διαδικασίες.Ως κόμμα είχαμε δηλώσει έγκαιρα ότι θέλουμε να υπάρξει πλήρης και ουσιαστική λειτουργία της προανακριτικής και να εξεταστεί το σύνολο των μαρτύρων και τον προστατευομένων” είπε.