14 Μαρτίου 2018

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΡΕ! Ο Τζανακόπουλος για τις δηλώσεις Καμμένου περί «ομηρίας»: Έκανε την αναφορά προφανώς μεταφορικά - ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κ. Καμμένος έκανε τη σχετική αναφορά προφανώς μεταφορικά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας περί «ομηρίας» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Η θέση της κυβέρνησης έχει πολλάκις διατυπωθεί . Δουλεύουμε στην κατεύθυνση της όσον το δυνατόν ταχύτερης επιστροφής των δύο αξιωματικών και αυτή ακριβώς είναι τόσο η βούληση του Έλληνα Πρωθυπουργού όσο και η βούληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας , ο οποίος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κάνει όλα όσα οφείλει και του επιβάλλει το καθήκον του» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη και του κ. Κουβέλη σχετικά με τις αναφορές του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν», είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

«Στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη γρήγορη επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας», επισήμανε.



«Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα. Θεωρούμε ότι αυτό θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά στην είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και όχι σε οποιοδήποτε άλλο αδίκημα το οποίο δεν προκύπτει από τα πραγματικά περιστατικά και τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας...Ωστόσο οποιαδήποτε άλλη απόφαση εκ μέρους της τουρκικής δικαιοσύνης είναι κατανοητό ότι πιθανότατα ότι θα εκληφθεί ως κλιμάκωση. Ωστόσο δουλεύουμε και ευελπιστούμε να μην υπάρξει μια απευκταία εξέλιξη και εκτιμώ ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε μια λύση πάρα πολύ γρήγορα στο συγκεκριμένο ζήτημα .» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.