16 Μαρτίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας συνάντησε τον κ. Φρουζή στη Βουλή τον Μάρτιο του 2013


"Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανευθυνότητα άνοιξαν το θέμα Novartis και πέφτουν τώρα στο λάκκο που έσκαψαν" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Η δικαιοσύνη ήταν υποχρεωμένη να στείλει τα στοιχεία, το θέμα είναι ποιος έβαλε τους ψευδομάρτυρες να πουν αυτά που είπαν. Αφού ο κ. Βαξεβάνης μιλούσε χθες για συμπτώσεις, προσέξτε 26-11-2013 ο κ. Φρουζής ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ ζητά την απόσυρση της τροπολογίας μου ως υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά. Την ίδια ημέρα ο κ. Τσίπρας κάνει συνέντευξη Τύπου με τον κ. Ξανθό και υιοθετούν την άποψη Φρουζή και ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας. Χθες βλέπουμε από το ημερολόγιο ότι ο κ. Φρουζής ζητούσε δια του κ. Δελλατόλα, συνάντηση με τον κ. Τσίπρα. Ξεκαθαρίζω, εάν τα αρχεία που μας έφεραν στη Βουλή είναι αναξιόπιστα ως προς τις σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον κ. Φρουζή, και να δεχθώ ότι είναι αληθινή η διάψευση του κ. Δελλατόλα, τότε προφανώς δεν μπορεί να είναι τα ίδια στοιχεία αξιόπιστα κατά Γεωργιάδη, Σαμαρά, Στουρνάρα, και τα ίδια στοιχεία αναξιόπιστα κατά Τσίπρα, Δελλατόλα κτλ." ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

"Ο κ. Τσίπρας έκανε ακόμη ένα σφάλμα. Είπε ότι δεν είχε δει ποτέ τον κ. Φρουζή. Εγώ βρήκα άρθρο της Αυγής του Μαρτίου του 2013, που έχει φωτογραφία τον κ. Τσίπρα στη Βουλή με τον κ. Φρουζή και τον ΣΦΕΕ, δεν λέω παράνομα, θεσμικά τον είδε. Αλλά και ο Σαμαράς θεσμικά τον είδε και εγώ θεσμικά τον είδα ως πρόεδρο του ΣΦΕΕ" και συμπλήρωσε "Υπάρχει και συνέντευξη του κ. Φρουζή τον Δεκέμβριο του 2014 στη Ναυτεμπορική, όπου λέει βεβαίως βλέπω τακτικά τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτον γιατί είναι αντιπολίτευση και δεύτερον γιατί μπορεί να γίνει κυβέρνηση και πρέπει να είναι ενήμεροι για την πολιτική του φαρμάκου. Εγώ δεν λέω ότι κακώς τον βλέπανε".

"Ψευδή όσα είπε ο κ. Βαξεβάνης περί copy paste. Έχω νομοθετήσει τα αντίθετα από αυτά που ζητούσε η Novartis. Εγώ ως υπουργός έκανα το αντίθετο από ότι ήταν ο κεντρικός στόχος της Novartis" τόνισε.


Δείτε το άρθρο της ΑΥΓΗΣ στο οποίο αναφέρεται  Άδωνις:

Κοινωνία Υγεία
Αλέξης Τσίπρας: «Δεν θα ανεχτούμε τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά»
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΥΓΗΣ
Βενιζέλος Βασίλης
02 Μαρτίου 2013 13:03

Τις "συνεχείς και ανεξέλεγκτες περικοπές δημοσίων δαπανών για το φάρμακο, τις αδιαφανείς μεθόδους τιμολόγησης και τα λάθη που δεν διορθώνονται στο δελτίο τιμών φαρμάκου, καθώς και τις παράλληλες...

Τις "συνεχείς και ανεξέλεγκτες περικοπές δημοσίων δαπανών για το φάρμακο, τις αδιαφανείς μεθόδους τιμολόγησης και τα λάθη που δεν διορθώνονται στο δελτίο τιμών φαρμάκου, καθώς και τις παράλληλες εξαγωγές οι οποίες αδειάζουν την ελληνική αγορά από φάρμακα, κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ευθύς μετά τις συναντήσεις του με τα προεδρεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τα εξής:

"Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει τον χώρο της υγείας και του φαρμάκου σε αδιέξοδο. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από ελλείψεις φαρμάκων, συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών για την προμήθεια των φαρμάκων τους και απίστευτη ταλαιπωρία ειδικά για να βρουν τα ακριβά και μοναδικά φάρμακα που τα έχουν άμεση ανάγκη. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Ακολουθεί, με την καθοδήγηση της τρόικας, μια πολιτική συνεχούς και ανεξέλεγκτου περιορισμού των δαπανών για το φάρμακο, προχωράει σε αδιαφανείς μεθόδους τιμολόγησης, με συνεχή λάθη που δεν διορθώνονται. Με τον τρόπο που επιβάλλει την αναγραφή της δραστικής ουσίας στρώνει το έδαφος για μονοπωλιακές καταστάσεις, υπονομεύοντας την παραγωγική βάση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό στο οποίο πρέπει να έχει πρόσβαση κάθε ασθενής, με ελάχιστη έως μηδενική συμμετοχή. Σήμερα υπάρχουν πολλά προβλήματα στον τρόπο παραγωγής, διακίνησης και διάθεσης των φαρμάκων με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί. Τα φαινόμενα των ανεξέλεγκτων παράλληλων εξαγωγών απαραίτητων φαρμάκων, τεχνητών ελλείψεων από την αγορά και κακών πρακτικών συνταγογράφησης, καθώς και της συνεχούς συσσώρευσης χρεών πρέπει να ελεγχθούν άμεσα. Ωστόσο, για να αντιμετωπιστούν, απαιτείται μια ριζικά διαφορετική πολιτική από αυτή του Μνημονίου.

Για εμάς η διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στο επιστημονικά απαραίτητο ποιοτικό φάρμακο είναι πρώτη προτεραιότητα και δεν μπορεί να υπόκειται σε περιορισμούς ή εκβιασμούς. Οι αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι, η ορθή τιμολόγηση και η αξιολόγηση της πραγματικής αποτελεσματικότητας των φαρμακευτικών σκευασμάτων αποτελούν βασικά στοιχεία που θα ανατεθούν σε έναν αναβαθμισμένο και επαρκώς στελεχωμένο ΕΟΦ.

Η ανάπτυξη του ΙΦΕΤ και της Εθνικής Φαρμακαποθήκης θα αποτελέσουν τη βάση για την έρευνα, τη στήριξη και την ανάπτυξη της εθνικής φαρμακοβιομηχανίας με συγκεκριμένους στόχους: Η διασφάλιση ορθής πρακτικής συνταγογράφησης με εύχρηστο ηλεκτρονικό σύστημα, χρήση θεραπευτικών πρωτοκόλλων και ελέγχων. Η ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής και η αύξηση της χρήσης ποιοτικών γενοσήμων φαρμάκων θα αποτελέσει μέλημά μας, σε συνδυασμό με ορθή τιμολόγηση και ελέγχους για εξοικονόμηση δημόσιων πόρων.

Βασική μας επιδίωξη είναι η συμφωνία για εγγυήσεις διασφαλισμένης προμήθειας των ακριβών νοσοκομειακών φαρμάκων για βαριές παθήσεις. Σταθερή προτεραιότητα του σχεδιασμού μας αποτελεί η επάρκεια φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών όλων των πολιτών, η ισότιμη πρόσβαση στο φάρμακο όλων των πολιτών ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους δυνατότητες, καθώς και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των ασφαλιστικών και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη φαρμακευτική βιομηχανία".