10 Αυγούστου 2017

ΝΔ: Να ετοιμάζει την απολογία του ο Καμμένος για την υπόθεση του «Noor 1»

Η αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλεί για «θέατρο» τον υπουργό Άμυνας, μαζί με τον Βούτση - Καμμένος: Ο Μητσοτάκης κατάντησε τη ΝΔ αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών


Η «αναδίπλωση» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, περί θρησκείας και ορθοδοξίας, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ, «πυροδοτώντας» μια νέα αντιπαράθεση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Καμμένος είπε πώς «δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, αλλά η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, που προβλέπει ότι η κυρίαρχη θρησκεία στην Ελλάδα είναι η ορθόδοξη».

Εξηγώντας την έντονη αντίδρασή του, είπε ότι «τέτοιου είδους δηλώσεις αφορούν τον καθένα και τα πιστεύω του, όταν, όμως, γίνονται από τον πρόεδρο της Βουλής έχουν ανάγκη μιας απάντησης από εμάς τους ΑΝΕΛ, που μετέχουμε στην κυβέρνηση».

Την ίδια ώρα, όμως, στην ερώτηση αν τέτοιου είδους δηλώσεις ή άλλα θέματα, όπως οι παρελάσεις μπορούν να προκαλέσουν ρήξη στην κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι «φροντίζουμε με τον κ. Τσίπρα να μην μαζεύονται πολλά, ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο αυτό».

Αντιδρώντας, η ΝΔ σχολίασε: «Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός από την ακόρεστη δίψα του για εξουσία».

Και συμπλήρωσε: «Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους. Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες -εν όψει της συζήτησης στη Βουλή- με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών».

Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε: «Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών».

Ακόμα πιο συνοπτική ήταν η ανταπάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο σε νεώτερη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο κ. Καμμένος κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια».