08 Αυγούστου 2017

Γαβρόγλου με ύφος χιμπατζή: «Σκανδαλάκι η υπόθεσή μου-Επιλογή μου να εξαγοράσω τη θητεία μου»

Πιάστηκε στα πράσα να λέει ψέμματα στη Βουλή: "Όλα τα παιδιά υπηρετούν τη σημαία στο στρατό" κι ο ίδιος να μην έχει πάει στρατό

ΝΔ: Ομολογεί ότι η απόφαση να εξαγοράσει τη θητεία του «είναι ένα σκανδαλάκι»

Αφού βγήκε στην ΕΡΤ και επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», παραθέτοντας ολόκληρο το χρονικό της υπόθεσης, ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για... απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα! - ΝΔ: Ομολογία Γαβρόγλου


Την αποκάλυψη του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» ότι απηλλάγη από την στρατιωτική του θητεία επιβεβαίωσε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου, μάλιστα, αν και στην ουσία επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απόφασή του να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία ως «προσωπική», έκανε λόγο για απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα», την οποία απέδωσε στο «αδιέξοδο της αντιπολίτευσης».

«Ήταν προσωπική μου απόφαση, ο καθένας ας την κρίνει όπως θέλει [...] Είναι ένα σκανδαλάκι» ανέφερε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να υποβαθμίσει το γεγονός.

«Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε μετά την ψήφιση ενός νόμου που επαναφέρει τους ακαδημαϊκούς κανόνες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού δεν θέλουν τους ακαδημαϊκούς κανόνες, επειδή ομνύουν στην αυτορρύθμιση. Είδαμε, όμως, ποιο ήταν το αποτέλεσμα» ήταν το... επιχείρημά του.

Σημείωσε ακόμη ότι στον Τύπο γράφονται πράγματα για τη σημαία, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Σημαία προφανώς θα έχουμε στα σχολεία. Θα είναι μάλιστα υψωμένες στη διάρκεια όλης της χρονιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.



ΝΔ για Γαβρόγλου: Ομολογεί ότι η απόφαση να εξαγοράσει τη θητεία του «είναι ένα σκανδαλάκι»

«Ο κ. Γαβρόγλου ύστερα από τρεις μέρες εμφανίστηκε για να επιβεβαιώσει πόσο ελαστική είναι η συνείδησή του» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού Παιδείας στην ΕΡΤ.

«Ομολογεί σήμερα, ότι η απόφαση να εξαγοράσει τη θητεία του από τη χούντα, "είναι ένα σκανδαλάκι"» υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και καταλήγει: «Βέβαιο είναι ότι σύντομα θα αποδειχθεί ότι οι αποφάσεις του για την Παιδεία αποτελούν το πιο μεγάλο σκάνδαλο που ο ίδιος διέπραξε».