07 Αυγούστου 2017

Τα νταραβέρια του Μαξίμου με τους Νταβατζήδες

Του Τάσου Καραμήτσου

Καλά έκαναν ο Τσίπρας και ο Παππάς και «τα είπανε, τα συμφωνήσανε» με τους καναλάρχες για τους φόρους, το τίμημα και τη (μη) εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διανομής διαφήμισης στην TV, ένα μέτρο… σταλινικής εμπνεύσεως, αφού αφορούσε στη διανομή ιδιωτικής και όχι κρατικής διαφήμισης.


Το σχόλιο δεν είναι ειρωνικό, αν και θα μπορούσε αφού είναι οι ίδιοι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές που πέρυσι σφάζονταν σε καμαράκια και επρόκειτο να πληρώσουν σε τρεις εξαμηνιαίες δόσεις 40άρια, 50άρια και 75άρια εκατ. ευρώ για μια άδεια την οποία τώρα θα πληρώσουν 35 εκατ. ευρώ σε δέκα δόσεις.

Αν μάλιστα μειωθεί ο φόρος επί της τηλεοράσεως από το 20% επί του τζίρου στο 15% ή στο 10%, τότε τα… αγαπημένα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» θα πάρουν πίσω και ρέστα 2 εκατ. τον χρόνο.

Θα πείτε, κακό είναι να αντιλαμβάνονται ο πρωθυπουργός και ο δικός του Παππάς ότι καλύτερα να πάρεις κάτι λογικό από το να διαλύσεις τον κλάδο; Σκεφτείτε ότι τη φετινή σεζόν ο ΣΚΑΪ με το «Survivor» έκανε ρεκόρ εισπράξεων, αλλά και πάλι δεν έβγαλε λεφτά, ενώ οι άλλοι σταθμοί απλά μπήκαν μέσα 10-15 εκατ. ευρώ ο καθένας.

Απλώς δεν γίνεται και… πολύ πιστευτό ότι δεν το έκαναν τώρα εκεί στο Μαξίμου μόνο και μόνο επειδή έρχεται ένας δύσκολος πολιτικά χειμώνας όπου καλό θα ήταν να έχουν τους πάλαι ποτέ νταβατζήδες της ενημέρωσης ήρεμους. Ή όχι;

Το αποτέλεσμα θα το δούμε κυριολεκτικά επί της οθόνης, αν δηλαδή επανέλθει η ιστορική ισορροπία που θέλει την πλειοψηφία των καναλαρχών -και ειδικά αυτούς που έχουν πολύ χοντρές μπίζνες στην Ελλάδα- να είναι πάντα μα πάντα με το γκουβέρνο. Από το ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ. και από εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι επιχειρηματίες είναι μάλιστα που τους έφεραν προ διετίας για σωτήρες.

Θα έχει πλάκα να δημιουργηθεί από τον χειμώνα, μάλιστα, και μια νέα τρόικα εσωτερικού, που λέει και ο Βαρουφάκης, αποτελούμενη από καναλάρχες, επιχειρηματίες και Μαξίμου, για να κυβερνηθεί η χώρα σωστά και να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ