08 Αυγούστου 2017

Τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα μισθώθηκαν ακριβά για λιγότερες ημέρες

Υποβαθμίστηκε η αντιπυρική ικανότητα του Πυροσβεστικού Σώματος - Αμείλικτα ερωτήματα μετά τις καταστροφές σε Κύθηρα και Μάνη

Ανοιχτά κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία ότι «φέρει ακέραια την ευθύνη για τη συνολική υποβάθμιση της αντιπυρικής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος».

Η Πειραιώς, μετά τα όσα έγιναν στα Κύθηρα και στην Ανατολική Μάνη, επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, ο οποίος προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του επιτιθέμενος, αλλά χωρίς να απαντάει επί της ουσίας γιατί άφησε την Πυροσβεστική χωρίς τα κατάλληλα μέσα, ενώ είχε φροντίσει και πάλι, μαζί με τον πρωθυπουργό, να έχει «επικοινωνία» με την πρόσφατη επίσκεψη στην 112 Πτέρυγα Μάχης, όπου επιθεώρησαν τα Canadair.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Λεωνίδα Μπλαβέρη και Γιάννη Χρηστάκου για την «Ελευθερία του Τύπου», ο διαγωνισμός άργησε πολύ και, αντί για συνολικά 10 αεροσκάφη, παραμένουν επιχειρησιακά μόνο τρία.

Επιπλέον, δεν έχουν έρθει τα άλλα επτά μεσαίου τύπου που τα προηγούμενα χρόνια στάθμευαν ανά ένα σε διάφορα αεροδρόμια. Τα υπόλοιπα τρία θα έρθουν πιθανώς στις 11 Αυγούστου και τα άλλα τέσσερα στις 22 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, με το ίδιο κόστος, 6.000.000 ευρώ, μισθώθηκαν τα ίδια αεροσκάφη, αλλά φέτος η διάρκεια παραμονής τους θα είναι για τις μισές μέρες και ώρες πτήσης σε σχέση με πέρυσι.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, με δήλωσή του στην «Ελευθερία του Τύπου», επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στον πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό Ν. Τόσκα για την καθυστέρηση στη μίσθωση των ελικοπτέρων, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αντί να πάρουν “φωτιά τα μπατζάκια τους” μετά τις επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας, στην κυβέρνηση αγρόν ηγόραζαν» επισημαίνει και προσθέτει: «Το πάθημα της Μάνης είχαμε ευχηθεί να γίνει μάθημα για την κυβέρνηση. Δυστυχώς, οι κυβερνώντες φαίνεται ότι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως»!
«Ελευθερία του Τύπου»