07 Αυγούστου 2017

Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Καμίνη – Τι είπαν τηλεφωνικά με την Φώφη Γεννηματά

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είναι και επισήμως υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της ελληνικής κεντροαριστεράς το φθινόπωρο.Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής, ο κ. Καμίνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στην οποία....
μετέφερε την «δεδομένη απόφασή του» να κατέβει υποψήφιος. Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία της κ. Γεννηματά για την εκλογή αρχηγού με στόχο την ανασυγκρότηση του κατακερματισμένου χώρου της Κεντροαριστεράς.
Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για εξαιρετικό κλίμα στην επικοινωνία των δύο, με την επικεφαλής της ΔΗΣΥ να χαρακτηρίζει πολύ καλή την κίνηση του δημάρχου.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Καμίνη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι πλέον έρχονται σε δύσκολη θέση όσοι θεωρούν ότι μπορούν εκφράζουν το «εκσυγχρονιστικό» μπλοκ (π.χ. Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Βαγγέλης Βενιζέλος, Σταύρος Θεοδωράκης) ακόμη και εκτός της Συμπαράταξης και πλέον πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το αν θα μετάσχουν στο υπό διαμόρφωση εγχείρημα για την ανασύνταξη του χώρου.

Γεννηματά και Καμίνης συμφώνησαν να συναντηθούν από κοντά μετά από τις 21 Αυγούστου όπου θα εχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους.

πηγή: the toc