07 Αυγούστου 2017

Χωρισμός-«βόμβα» για Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ντάσα Ζούκοβα [εικόνες]

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα, Δευτέρα, η είδηση ότι ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, χωρίζει από τη σύζυγό του Ντάσα Ζούκοβα.

Μάλιστα, το πρώην, πλέον, ζευγάρι μίλησε ανοιχτά για τον χωρισμό του. «Μετά από 10 χρόνια που είμαστε μαζί, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να χωρίσουμε, αλλά παραμένουμε στενοί φίλοι, γονείς και συνεταίροι στα πρότζεκτ που έχουμε αναπτύξει μαζί», ανέφεραν αρχικά.

Και συνέχισαν: «Δεσμευόμαστε να μεγαλώσουμε μαζί τα δύο παιδιά μας. Επίσης, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε ως συνιδρυτές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μόσχα και του Πολιτιστικού Κέντρου στην Αγία Πετρούπολη».



Αμπράμοβιτς και Ζούκοβα έχουν έναν γιο, τον Άαρον-Αλεξάντερ, 8 ετών, και μια κόρη, τη Λέα-Λου, 4 ετών. Και τα δύο παιδιά γεννήθηκαν στις ΗΠΑ.

Η Ζούκοβα, μεγαλωμένη στην Καλιφόρνια, συνάντησε τον Αμπράμοβιτς σε πάρτι παραμονής Πρωτοχρονιάς, το 2005, που διοργάνωσε ο επιχειρηματίας πατέρας της. Τότε ο δισεκατομμυριούχος Αμπράμοβιτς ήταν παντρεμένος με τη δεύτερη γυναίκα του, την Ιρίνα Βιατσεσλάβοβνα Μαλαντίνα, ενώ η Ζούκοβα εκείνη την εποχή διατηρούσε σχέση με τον Ρώστο τενίστα Μαράτ Σάφιν.

Ο Αμπράμοβιτς χώρισε από τη δεύτερη σύζυγό του το 2007 και έναν χρόνο αργότερα, το 2008, παντρεύτηκε τη Ζούκοβα, σε μια κλειστή γαμήλια τελετή. Μάλιστα, το ζευγάρι διατηρούσε κρυφό τον γάμο του για έξι ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2014, όταν η Wall Street Journal τον αποκάλυψε.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η Ντάσα έδωσε την άδειά της στην εφημερίδα για να δημοσιευτεί το άρθρο, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι.

Το ζευγάρι έχει σπίτια σε Λονδίνο, Μόσχα, Κολοράντο, στην Καραϊβική και στη Νότια Γαλλία, ενώ ο Αμπράμοβιτς διαθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα γιοτ στον κόσμο.



Η Ντάσα είναι παιδί χωρισμένων γονιών, αφού η επιστήμονας μητέρα της άφησε τον επιχειρηματία όταν η κόρη της ήταν 3 χρόνων.

Μητέρα και κόρη μετακόμισαν στην Αμερική όταν η Ντάσα ήταν 10 ετών. Φοίτησε σε ένα ακριβό, πολυτελές εβραϊκό σχολείο στην Καλιφόρνια και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα. Μετά το τέλος των σπουδών της επέστρεψε στη Μόσχα, αλλά αργότερα μετακόμισε στο Λονδίνο.

Αυτός ήταν ο τρίτος γάμος για τον Αμπράμοβιτς, που βρίσκεται στη θέση Νο 151 στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2016, με την περιουσία του να ανέρχεται σε περίπου 8 δισ. ευρώ. Επίσης, είναι ο 13ος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία.