13 Ιουλίου 2017

Η Uber συγχωνεύθηκε με τη ρωσική μηχανή αναζήτησης Yandex Taxi

Η Yandex, η οποία έχει στην ουσία εκθρονίσει τη Google από τη ρωσική αγορά, σχεδιάζει συνδυάσει την Uber με τη δική της υπηρεσία, Yandex Taxi, στις αγορές της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν


Τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της με τη Yandex, τη ρωσική υπηρεσία αναζήτησης στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε η Uber.

Η Yandex, η οποία έχει στην ουσία εκθρονίσει τη Google από τη ρωσική αγορά, σχεδιάζει συνδυάσει την Uber με τη δική της υπηρεσία, Yandex Taxi, στις αγορές της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν.

Η Yandex θα διατηρήσει ποσοστό 59% στη νέα εταιρεία, η οποία θα έχει αξία 3,7 δισ. δολάρια, και η Uber θα έχει το 37%. Το υπόλοιπο 4% θα κατέχουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Με βάση τη συμφωνία η Uber θα επενδύσει 225 εκατ. δολάρια και η Yandex 100 εκατ. δολάρια. Ο CEO της Yandex Taxi, Tigran Khudaverdyan, θα αναλάβει καθήκοντα CEO και στη νέα εταιρεία.

Στόχος είναι η νέα εταιρεία να «πιάσει» τις 35 εκατ. μεταφορές μηνιαίως, σε 127 πόλεις.

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί απόδειξη της εξαιρετικής ανάπτυξής μας στην περιοχή και βοηθάει την Uber να συνεχίσει να χτίζει μια βιώσιμη παγκόσμια επιχείρηση» δήλωσε ο Pierre-Dimitri Gore-Coty, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Uber στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Πηγή: Newmoney