17 Ιουλίου 2017

Κούγιας: Ποιος κρύβεται πίσω από Καμμένο και Χριστοφορίδη

Με επίκεντρο τις ενέργειες του προανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, συνεχίζονται οι έρευνες σε δικαστικό επίπεδο για τις καταγγελίες του Ευθύμιου (Μάκη) Γιαννουσάκη περί πιέσεων που δέχθηκε, όπως υποστηρίζει, με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, για να εμπλέξει στην υπόθεση του «Noor One» τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, εκπροσωπώντας τον επικεφαλής του εκδοτικού ομίλου «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη, θα καταθέσει ενώπιον του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Στυλιανού Ράπτη, καθώς και του επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου πειθαρχική αναφορά σε βάρος του ανθυπασπιστή Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Στην αναφορά πρόκειται να προσκομιστούν -σύμφωνα με πληροφορίες- νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που αφορούν τον λιμενικό, ενώ συνεχίζεται και αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος μετά τις καταγγελίες του Μ. Γιαννουσάκη αλλά και τις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης.

Ελεγχόμενο αδίκημα είναι αυτό της κατάχρησης εξουσίας. Σύμφωνα με τις -προ ημερών- δηλώσεις του κ. Κούγια, μετά την κατάθεση του κ. Κουρτάκη, ο λιμενικός υπάλληλος φέρεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής του και έχει «πολυτελή διαβίωση» και «ζηλευτά περιουσιακά στοιχεία». Ενα από τα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Κούγιας είναι η ενοικίαση πολυτελούς τζιπ από εταιρεία που ανήκει σε στενό φίλο μεγαλοστελέχους ΠΑΕ, δαπάνη η οποία ανέρχεται μηνιαίως σε 700 - 800 ευρώ, σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, τη στιγμή που μέχρι πρόσφατα φέρεται να είχε οικονομικές δυσκολίες και να είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη γι’ αυτές!

Ο γνωστός ποινικολόγος έκανε λόγο για «πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση με εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, που σχετίζονται πολύ στενά με μεγάλο επιχειρηματία που μισεί τον κ. Μαρινάκη και μισεί τους συνεργάτες του».

Παράλληλα, τόνισε: «Ο Χριστοφορίδης, ένας ανήθικος λιμενικός, ο οποίος έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής του μέσα σε χρονικό διάστημα ελαχίστων μηνών, από την ημέρα που έγινε υποχείριο αυτών που προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν εγκλήματα κατά του κ. Μαρινάκη και όλων αυτών οι οποίοι συνεργάζονται μαζί του, είτε σε προσωπικό είτε σε επιχειρηματικό επίπεδο και επίσης να αναδείξουν και τον ρόλο του ηθικού αυτουργού αυτής της ιστορίας, ο οποίος κατά την άποψη του εντολέα μου και τη δική μου άποψη ως δικηγόρος, είναι ο κ. Καμμένος. Τα στοιχεία τα οποία προσκομίζουμε είναι συγκλονιστικά και ανεπίδεκτα ανταποδείξεως. Είναι στοιχεία τα οποία προκύπτουν από επίσημες αρχές και είμαι βέβαιος ότι ένας έντιμος εισαγγελέας όπως είναι ο κ. Μπρακουμάτσος, που χρόνια ολόκληρα προήδρευε στην Ενωση Εισαγγελέων, θα κάνει το καθήκον του. Ο,τι κι αν προσπαθήσουν να κάνουν κάποιοι, δεν αναστρέφεται η κατάσταση».
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/sfingi-klios-gia-ton-limeniko-me-to-tzip-ke-tin-politeli-zoi