16 Ιουλίου 2017

Εγκλημα στο Γέρακα -Πατέρας προφυλακισμένου για δολοφονία βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία μετά την ανακάλυψη πτώματος μέσα σε αυτοκίνητο στο Γέρακα.

Τέσσερις σφαίρες, στο κεφάλι και στην ωμοπλάτη, φέρει σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι του Σαββάτου μέσα στο αυτοκίνητο του στον Γέρακα.


Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είναι 59 ετών και είναι πατέρας 22χρονου, που κατηγορείται και έχει ήδη προφυλακιστεί για τη δολοφονία του 20χρονου Θεόδωρου Γαλαζούλα στην Πεντέλη, τον Μάιο του 2016.

Οι αστυνομικοί ελέγχουν εάν η δολοφονία στον Γέρακα σχετίζεται με το παλαιότερο περιστατικό και η πρώτη εκτίμηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα πυροβολήθηκε στην θέση του οδηγού, απο πίσω, πιθανόν με περίστροφο γιατί δεν βρέθηκαν κάλυκες. Απο τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει οτι ο 59χρονος είχε σταθμεύσει στο σημείο το αυτοκίνητο του και πέρασε απέναντι την λεωφόρο Μαραθώνος, όπου ψώνισε σε κατάστημα και επέστρεψε.

Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός, με τραύμα στο κεφάλι, το Σάββατο στις 3.30 μετά το μεσημέρι, μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, στην διασταύρωση των λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων στον Γέρακα.

Η δολοφονία του Γαλαζούλα 

Ο Γαλαζούλας εξαφανίστηκε στις 8 Μαΐου 2016 από το σπίτι της οικογένειάς του στα Γλυκά Νερά - ο ίδιος διέμενε στους Αμπελοκήπους - και είχε βρεθεί νεκρός έξι ημέρες αργότερα στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη πυροβολημένος με καραμπίνα. Ο άγνωστος δράστης είχε αφαιρέσει από το θύμα το κινητό τηλέφωνό του αλλά και έναν μικρό υπολογιστή που είχε πάντα μαζί του.

Στον δικαστικό φάκελο περιλαμβάνονται καταθέσεις ότι ο 20χρονος ήταν χρήστης και μικροδιακινητής ναρκωτικών. Φεύγοντας από το σπίτι του, είχε αναφέρει στους οικείους του ότι πήγαινε να συναντήσει μια φίλη του στην πλατεία Φούρεσι της περιοχής. Εκείνη όμως κατέθεσε ότι δεν τον είχε συναντήσει και της έστειλε μήνυμα ότι «θα πήγαινε σε μια δουλειά». Το ίδιο είπε και σε κάποιους φίλους του που τον είδαν να μπαίνει σε αυτοκίνητο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ανήκε στον δράστη. Ηταν η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό.

Μετά από πολύμηνη ενδελεχή έρευνα και ανάλυση όλου του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε η εμπλοκή στην ανθρωποκτονία του 22χρονου Έλληνα δράστη και ειδικά ύστερα από ανάλυση της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος που πρόδωσαν το δράστη ως έναν από τους τελευταίους ανθρώπους που επικοινώνησαν μαζί του. Μάλιστα, υπήρξε και μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία τη νύχτα της εξαφάνισης είχαν δει το θύμα να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του δράστη και να φεύγουν μαζί και ύστερα να επιστρέφει ο δράστης μόνο του.

Ο 22χρονος αναζητήθηκε και βραδινές ώρες στις 23 Νοεμβρίου 2016 εντοπίσθηκε να κινείται με το όχημά του στην περιοχή του Γέρακα. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ελέγξουν αυτός κινήθηκε εναντίον τους με προφανή σκοπό να τους χτυπήσει και να διαφύγει. Τελικά όμως μετά από καταδίωξη τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Εντός του αυτοκινήτου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, μία σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι. Ο δράστης εξεταζόμενος στην Ασφάλεια Αττικής, όπου οδηγήθηκε, ομολόγησε την διάπραξη της ανθρωποκτονίας. Την πράξη του την απέδωσε σε διαφορές που είχε με το θύμα στον χώρο της διακίνησης κάνναβης στα στέκια της περιοχής και για το ποιος θα είχε τον έλεγχο αυτών των σημείων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, φυσίγγια κρότου, πιστόλια τύπου ρέπλικα και ένα αυτόματο όπλο καλάσνικοφ τύπου ρέπλικα.