16 Ιουνίου 2017

Αυτού του πρώην υπουργού της ΝΔ είναι ανηψιός ο συλληφθείς με τα 20 κιλά κόκας στα Τρίκαλα

Ο πλέον επιφανής επιχειρηματίας της Θεσσαλίας ο οποίος είναι συγγενής πρώην Υπουργού αλλά και ένας από τους πιο ισχυρούς «Κροίσους» της Αλβανίας, έπεσαν στα «δίχτυα» της Δίωξης Ναρκωτικών, που εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες τις Ευρώπης με έδρα τα Τρίκαλα.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Espresso πρόκειται για τον Θανάση Καρατζούνη ο οποίος... ήταν πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίκαλα ο οποίος διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες συσκευασίας τροφίμων, αλλά και εταιρεία κατασκευής θερμαντικών σωμάτων.

Στο σπίτι του επιχειρηματία βρέθηκαν 10 κιλά κοκαΐνης, ενώ άλλα 10 κιλά της ναρκωτικής ουσίας βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας του.

«Εγκέφαλος» του διεθνούς κυκλώματος, οποίος και συνελήφθη επίσης στην Θεσσαλία, φέρεται ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Αλβανίας, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας και διακίνησης φυσικού αερίου και πετρελαίου, με επιχειρηματική δραστηριότητα στις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων, την Τουρκία, το Ισραήλ και το Κατάρ.

Όσον αφορά στην κοκαΐνη, οι αστυνομικοί λένε πως πρώτη φορά έχουν δει την συγκεκριμένη ποιότητα στην Ελλάδα και μάλιστα έχουν στοιχεία πως έφθασε απευθείας από την Κολομβία και το Καρτέλ του Κάλι, προκειμένου να διακινηθεί στα «σαλόνια» τις Αθήνας και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι «πλάκες» της κόκας είναι μαρκαρισμένες με τη στάμπα από το κουνελάκι του «Playboy» που σηματοδοτεί την υψηλή τιμή αγοράς, η οποία είναι δυνατόν να ξεπεράσει τα 100 ευρώ το γραμμάριο.
H αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του επιχειρηματία ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία της Δίωξης της Αθήνας και έκαναν λόγο για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.


 Ο Καρατζούνης που συνελήφθη για εμπόριο κοκαΐνης


Ο Σάκης Καρατζούνης (δεύτερος από αριστερά) γιορτάζει τα βαφτίσια της κόρης του με τα τραγούδια του Στέλιου Διονυσίου

Eντός της ημέρας αναμένονται κι άλλες συλλήψεις, καθώς τα στελέχη της Δίωξης φέρονται να έχουν εντοπίσει και άλλους εμπλεκομένους στην υπόθεση.

Το προφίλ του επιχειρηματία - από έμπορος τσιγάρων και συνεργάτης της ΣΕΚΑΠ, στη συνέχεια αγοράζει μία βιομηχανία κρέατος και πλέον είναι ιδιοκτήτης τοματοβιομηχανίας

Ο Αθανάσιος Καρατζούνης, επονομαζόμενος και Σάκης, είναι πολύ γνωστός στη Θεσσαλία και βεβαίως στα Τρίκαλα, όπου υπήρξε και πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ΠΑΕ, ενώ είναι ανηψιός πρώην υπουργού Γεωργίας της ΝΔ, αυτού που μοίρασε εκατοντάδες εκ στους αγρότες που ακόμα τα πληρώνουμε.

Είναι ιδιοκτήτης παρασκευαστηρίου-συσκευαστηρίου ντομάτας έξω από τα Τρίκαλα, ενώ υπήρξε επί μακρόν εμπορικός αντιπρόσωπος της ΣΕΚΑΠ. Το επίσημο βιογραφικό του περιλαμβάνει διορισμό στη θέση τραυματιοφορέα, στη συνέχεια ενασχόληση με την εμπορία τσιγάρων και μετέπειτα την εξαγορά και διάλυση της βιομηχανίας κρέατος ΕΛΒΙΚ.

Το ανεπίσημο βιογραφικό του, σύμφωνα με υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι πολύ πιο πλούσιο:

Το 2000, πρωτοδίκως τόσο ο ίδιος όσο και το συγγενικό του πρόσωπο που είχε προτείνει για τη θέση του προέδρου στη ΣΕΚΑΠ, είχαν καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων. Άσκησαν έφεση και στο Εφετείο αθωώθηκαν. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και ορισμένες από τις πτυχές της ακόμη εκδικάζονται.
Ο Σ. Καρατζούνης έγινε γνωστός στα Τρίκαλα, όταν στον γάμο του ήρθε ο Σέρβος παραστρατιωτικός Αρκάν με ελικόπτερο.
Είναι αστικός μύθος (;) ότι ο Καρατζούνης έβαλε φωτιά σε φορτηγό της μεταφορικής του εταιρείας, για να πάρει την ασφάλεια. Ο ίδιος πάντα το αρνιόταν, αλλά μια γερμανική ασφαλιστική εταιρεία, η Nordstern Colonia, επέμενε ότι ένα φορτηγό, το οποίο μετέφερε τσιγάρα στη Θεσσαλία και βρέθηκε καμένο στη Βουλγαρία, είχε καεί για να εισπραχθεί η ασφάλεια.

Όλα τα χρόνια της "επιχειρηματικής" του δραστηριότητας φιγουράρει πάντα στις λίστες με τους μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου. Παρόλα αυτά, τα βαφτίσια της κόρης του Αναστασίας, τον Μάιο του 2017, ήταν μέσα στη χλιδή και την πολυτέλεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 5ης Ιουλίου του 2017 φέρεται να χρωστάει στο Δημόσιο 20,7 εκατ. ευρώ.

agro24-zougla.gr