07 Μαΐου 2017

Μαχητικό F-35 "χορεύει" στις χαράδρες της Ουαλίας [vid]

Επισήμως η περιοχή αποκαλείται LFA (Low Flying Area) όμως οι ερασιτέχνες που παρατάσσονται με τις φωτογραφικές τους μηχανές και τους τηλεφακούς-κανόνια στις πλαγιές του "Mach Loop" για ένα καλό πλάνο των τζετ που ελίσσονται με ταχύτητα χαμηλά μέσα στην χαράδρα το λένε απλώς "spotter's paradise".
Μαχητικά της RAF και της αμερικανικής Αεροπορίας που σταθμεύουν στην Βρετανία μπαίνουν συχνά-πυκνά στο "Loop" ακονίζοντας τις δεξιότητές τους στην χαμηλή ναυτιλία, χρησιμοποιώντας το ανάγλυφο του εδάφους ως φυσική κάλυψή τους από τον "εχθρό".

Σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες, αυτή η εξοικείωση των χειριστών σε πτήση χαμηλού προφιλ μπορεί να τους σώσει την ζωή. Στους "πελάτες" που πέφτουν χαμηλά, κάνοντας τις πλαγιές να αντηχούν από τον θόρυβο των κινητήρων στο φουλ, προστέθηκαν και τα F-35A Lightning II της αμερικανικής 34ης Μοίρας Μαχητικών (34th Fighter Squadron) που βρίσκονται από τα μέσα Απριλίου σε βρετανικό έδαφος. Είναι η πρώτη εκπαιδευτική υπερπόντια μεταστάθμευση των "Rude Rams" και των αεροπλάνων τους στην Ευρώπη, όπου συνεκπαιδεύονται με τους συναδέλφους τους των F-15E Strike Eagle και ανταγωνίζονται στο ευγενές άθλημα του ποιός θα σηκώσει... περισσότερα χαλίκια πετώντας ΠΟΛΥ χαμηλά!

Δείτε τον μοναδικό "χορό" των F-35 στο "Mach Loop" στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί.