07 Μαΐου 2017

Νίκησε ο Μακρόν: Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία,θα υπερασπιστώ την Ευρώπη-Συγχαρητήρια απο Μέρκελ-Τραμπ-

-Θερμή τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Μέρκελ
-Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των οπαδών του Μακρόν με την ανακοίνωση των exit poll
-Συγχαρητήρια Τραμπ σε Μακρόν: Μεγάλη νίκη, ανυπομονώ να συνεργαστούμε
-Τα πρώτα 5 μέτρα που θα πάρει ο Εμανουέλ Μακρόν ως πρόεδρος της Γαλλίας
-Η Λε Πεν αλλάζει το όνομα του κόμματός της μετά την ήττα στις εκλογές!

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της χώρας. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, καμία δυσκολία όμως δεν θα μας καταβάλλει» είπε ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας

Με φόντο τη γαλλική σημαία και τη σημαία της Ε.Ε ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε δηλώσεις από το αρχηγείο του αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls που τον φέρνουν νέο πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και αφού προηγουμένως η Μαρίν Λεπέν αναγνώρισε την ήττα της.
 
«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της χώρας. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, καμία δυσκολία όμως δεν θα μας καταβάλει. Θέλω να συγχαρώ τη πολιτική μου αντίπαλο. Σέβομαι τις ψήφους που δεν μας στήριξαν. Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία, θα υπερασπιστώ την Ευρώπη, το κοινό πεπρωμένο των λαών της ηπείρου μας» επισήμανε ο Εμανουέλ Μακρόν.  

«Θέλω να χαιρετήσω τον Φρανσουά Ολάντ ο οποίος εργάστηκε προς όφελος της πατρίδας μας τα πέντε προηγούμενα χρόνια» συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν και διαβεβαίωσε: «Για τα επόμενα πέντε χρόνια, η ευθύνη μου θα είναι να καταλαγιάσω τους φόβους των Γάλλων. Θα αγωνιστών με όλες μου τις δυνάμεις».

«Για τα επόμενα πέντε χρόνια, θα αγωνιστώ με ταπεινοφροσύνη, με αφοσίωση, με αποφασιστικότητα. Ζήτω η δημοκρατία» τόνισε ο κ. Μακρόν. 

«Eπιλέξατε να με εμπιστευτείτε και σας ευχαριστώ θερμά. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» έκλεισε την ομιλία του ο νεότερος σε ηλικία πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των οπαδών του Μακρόν με την ανακοίνωση των exit poll

Είναι η στιγμή που οι συγκεντρωμένοι οπαδοί και ψηφοφόροι του Εμάνουελ Μακρόν βλέπουν από το περιβάλλοντα χώρο του Λούβρου τα exit poll και ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Μπορεί να ήταν βέβαιοι για τη νίκη του Μακρόν, ωστόσο μόλις είδαν στη γιγαντοοθόνη την εκτίμηση του αποτελέσματος ξέσπασαν σε κραυγές χαρές και δεν σταμάτησαν να ανεμίζουν τις γαλλικές σημαίες. 


Τα πρώτα 5 μέτρα που θα πάρει ο Εμανουέλ Μακρόν ως πρόεδρος της Γαλλίας

Ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της γαλλικής δημοκρατίας δεσμεύτηκε να υλοποιήσει αμέσως μετά την εκλογή του τα εξής πέντε μέτρα.

1. Μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας
Θα αλλάξει τον νόμο για τα εργασιακά. Οπως δήλωσε θα κινηθεί «με γοργό και αποτελεσματικό τρόπο» και στόχος του είναι «να δώσει μεγαλύτερη θέση στις συμφωνίες ανά κατηγορία». Θέλει επίσης να βάλει πλαφόν στην αποζημίωση «σε περίπτωση απόλυσης που γίνεται χωρίς σοβαρό λόγο». Οι θέσεις του αποκρούονται από τα εργατικά συνδικάτα και οι αντιδράσεις αναμένεται να είναι ισχυρές.

2. Ηθική στην πολιτική ζωή
Στα πρώτα νομοθετήματα που θα φέρει ο Εμανουέλ Μακρόν είναι η ηθικοποίηση της πολιτικής ζωής. Μετά το σκάνδαλο με τις αργομισθίες της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, ο Μακρόν δεσμεύτηκε να απαγορεύσει στους πολιτικούς να διορίζουν συγγενείς ή μέλη της οικογένειάς του. Επίσης, θα απαγορευτεί στους πολιτικούς να είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων. Ο Μακρόν δεσμεύτηκε επίσης να φορολογηθεί ολοκληρωτικά ο μισθός των πολιτικών, ακόμη και τα ποσά για τα βουλευτικά έξοδα.

3. Να ενισχύσει τον γαλλο-γερμανικό άξονα
Ο Εμανουέλ Μακρόν έβαλε την Ευρώπη στο κέντρο της προεκλογικής του εκστρατείας. Η πρώτη του επαφή με ξένο ηγέτη θα είναι με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, αφού πιστεύει ότι αποτελεί προτεραιότητα η σχέση με την Γερμανία. Εχει δεσμευτεί να προτείνει την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και ενός υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης.

4. Απλοποίηση της ζωής των μικρών επιχειρήσεων
Δεσμεύτηκε ότι θα απλοποιήσει τις διοικητικές υποχρεώσεις που βαραίνουν τις επιχειρήσεις.

5. Μεταρρύθμιση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει σε 12 τους μαθητές στις τάξεις του Δημοτικού, για τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ σήμερα υπάρχουν ως 24 μαθητές σε κάθε τάξη. Το μέτρο θα εφαρμοστεί προοδευτικά στα σχολεία της χώρας. «Στη συνέχεια θα γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών για το 2018 και ίσως το 2019», αναφέρει το περιβάλλον του νέου προέδρου.

Θερμή τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Μέρκελ

Μια "πολύ θερμή" τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του Μακρόν.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε την πρώτη του επαφή με έναν ξένο ηγέτη, (συγκεκριμένα) με την Άνγκελα Μέρκελ. Συνομίλησαν για περίπου 10 λεπτά και η συνδιάλεξή τους ήταν πολύ θερμή» διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι θα επισκεφθεί σύντομα το Βερολίνο.

Συγχαρητήρια Τραμπ σε Μακρόν: Μεγάλη νίκη, ανυπομονώ να συνεργαστούμε

Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μέσω twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος με ένα θερμό «τιτίβισμα» χαρακτήρισε ως «μεγάλη» την νίκη του Μακρόν.

«Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν για την μεγάλη του νίκη σήμερα ως νέου προέδρου της Γαλλίας. Ανυπομονώ πολύ να συνεργαστώ μαζί του!» έγραψε ο Ντ. Τραμπ.



Η Λε Πεν αλλάζει το όνομα του κόμματός της μετά την ήττα στις εκλογές!
 
Την είδηση δημοσιεύει το Politico. Και είναι πραγματικά μια είδηση που δείχνει τον καιροσκοπισμό και το πόσο θιασώτης της μικροπολιτικής είναι η μεγάλη ηττημένη των Γαλλικών Εκλογών Μαρίν Λε Πεν.
Η Λε Πεν στην ομιλία παραδοχής της ήττας της είπε ότι στο Εθνικό Μέτωπο, στο κόμμα της θα γίνει μια μεγάλη αλλαγή και σύμβουλός της είπε ότι το όνομα του κόμματος θα αλλάξει μετά την συντριπτική ήττα στις εκλογές.

«Το Εθνικό Μέτωπο πρέπει να ανανεωθεί», είπε η Λε Πεν στους οπαδούς της. Θα αρχίσω την διαδικασία βαθιάς μετάλλαξης του κινήματός μας. καλώ όλους τους πατριώτες να έρθουν μαζί μας».

Ο αντιρπόεδρος του Εθνικού Μετώπου Florian Philippot είπε ότι το όνομα του κόμματος θα αλλάξει και μάλιστα το θέμα είχε συζητηθεί κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Η Μαρίν Λε Πεν το είπε ξεκάθαρα είπε ο Philippot, αρχιτέκτονας των αντιευρωπαϊκών θέσεων του κόμματος. «Θα αλλάξει σε μια νέα πολιτική δύναμη και δεν θα έχει το ίδιο όνομα», είπε.