14 Μαΐου 2017

Έλενα Ράπτη: Ποια είναι η σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τι λέει για τον Αλέξη Τσίπρα;

«Ο κ. Τσίπρας νομίζω πως θα κριθεί ως ο πρωθυπουργός που αθέτησε στον ταχύτερο χρόνο όσα υποσχέθηκε».

Η Έλενα Ράπτη έδωσε συνέντευξη στη Σάσα Σταμάτη και τα Παραπολιτικά και απάντησε μεταξύ άλλων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ποια είναι η σχέση σας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Εχω μια εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στην προστασία των παιδιών και της οικογένειας. Είναι ένας πολιτικός με ήθος, με εμπειρία, με βαθιά γνώση των προβλημάτων της οικονομίας και της κοινωνίας και όποιος έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί του διαπιστώνει τη μεθοδικότητα, την πρακτική σκέψη και τη διορατικότητά του. Οι πολιτικές του προτάσεις είναι τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πλέον και στους πολίτες πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα καινούργιο στίγμα πολιτικής. Είναι αναγκαιότητα σήμερα να επιστρέψει στην πολιτική η σοβαρότητα και στην Ελλάδα η προοπτική. Να βρουν χώρο αξιόπιστες πολιτικές ανάπτυξης, που θα πάνε τη χώρα μπροστά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ενώσει τους Ελληνες σε μια ελπιδοφόρα πορεία. Και αυτό αποτυπώνεται καθημερινά στις μετρήσεις, σε όλες τις πολιτικές αναλύσεις και κυρίως στις καθημερινές συζητήσεις των πολιτών.


Πώς θα χαρακτηρίζατε τον Αλέξη Τσίπρα από τη μέχρι τώρα πορεία του; Οι πιο αυστηροί κριτές του τού καταλογίζουν ότι είπε ψέματα και άλλοι ότι έκανε πολλές «κωλοτούμπες».
Δυστυχώς, ο κύριος Τσίπρας, αν και νέος πολιτικός, επέλεξε παλιές πρακτικές. Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες, δημιούργησε ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες και δεν τίμησε τη συμφωνία του με τον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε ως μια εναλλακτική λύση. Εφάρμοσε ως κυβέρνηση ό,τι καταδίκαζε ως αντιπολίτευση και φάνηκε πόσο ανέτοιμος ήταν για την απαιτητική διακυβέρνηση της χώρας. Πειραματίστηκε με πρόσωπα που ζημίωσαν την Ελλάδα με τις επιλογές τους, ξόδεψε χρόνο που κόστισε στην Ελλάδα πολλά δισ. και έχει ευθύνη για μια σειρά κακών πολιτικών επιλογών. Νομίζω πως θα κριθεί ως ο πρωθυπουργός που αθέτησε στον ταχύτερο χρόνο όσα υποσχέθηκε.