07 Μαΐου 2017

Ουρές από επενδυτές περιμένει ο γ.γ Επενδύσεων... σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ

«Η αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος είναι η βασική αρχή» για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και την έλευση της ανάπτυξης, τονίζει ο γ. γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, σε συνέντευξή του στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής».


«Οι θεσμοί προβλέπουν ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 17,5% το 2021. Όμως, εμείς σκοπεύουμε να τους διαψεύσουμε μειώνοντας την ανεργία το 2021 κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή στο 13,5%», σημειώνει.

Ο κ. Λαμπριανίδης επισημαίνει ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων έχει αγγίξει τα 1,9 δισ. Σημειώνει ότι «το 55% των αιτήσεων αφορά επενδύσεις στη βιομηχανία. Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί ότι το 53,1% των επενδυτικών φορέων έχει αιτηθεί φοροαπαλλαγές, σε αντίθεση με το παρελθόν, οπότε δίνονταν αφειδώς επιχορηγήσεις». Αναφέρει πως «η στροφή αυτή στις φορολογικές ελαφρύνσεις σημαίνει ότι θα ενισχύονται επιχειρήσεις οι οποίες διαπιστωμένα είναι κερδοφόρες, γεγονός που διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον». Προσθέτει πως «το ένα τέταρτο των υπό ένταξη επενδυτικών σχεδίων είναι προϋπολογισμού έως 500.000 ευρώ», στοιχείο που καταδεικνύει ότι προφανώς πρόκειται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «η ανάπτυξη, κυρίως σε αυτή τη συγκυρία, θα προέλθει από τη δημιουργία επενδύσεων εγχώριων και από το εξωτερικό, αλλά και από επενδύσεις με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». «Αυτή τη στιγμή», τονίζει, «περιμένω να εισέλθει στην ελληνική οικονομία πλήθος επενδυτών, μετά και το διαφαινόμενο πέρας της δεύτερης αξιολόγησης, γιατί μετά από ένα μακρύ διάστημα αποεπένδυσης υπάρχουν πολλοί που διαβλέπουν ευκαιρίες».