14 Μαΐου 2017

Το μυστικό ραντεβού Σαμαρά – Βενιζέλου

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε το κατώφλι της εισόδου πολυκατοικίας που βρίσκεται στο Κολωνάκι που ανήκει σε πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ και το σύζυγο της.


Όπως αποκαλύπτει η Realnews και ο Γιώργος Σιαδήμας εκεί τον περίμενε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το μυστικό ραντεβού, που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες στο διαμέρισμα κοινού τους φίλου, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την στενή σχέση των Σαμαρά – Βενιζέλου που ξεκίνησε από τα χρόνια της συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η συνάντηση όμως εντείνει και μια καχυποψία που υπάρχει τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ και αφορά τις κινήσεις και τον σχεδιασμό των δυο πολιτικών.

Τι είχε πει ο Βενιζέλος στην εκπομπή του Σρόιτερ

Εστιάζοντας στα της κεντροαριστεράς, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως εάν ο μεσαίος προοδευτικός χώρος, ο χώρος του προοδευτικού κέντρου, παράγει αβεβαιότητα και ασάφεια ως προς την επόμενη μέρα, τότε στέλνει κόσμο στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη.

“Εγώ κόσμο στη ΝΔ δεν θέλω να στείλω… Πρέπει να δούμε τη χώρα πέρα από την παραδοσιακή διάκριση Αριστεράς-Δεξιάς που δεν ισχύει πλέον. Ή δεν ισχύει με την καθαρότητα που ίσχυε. Τώρα βλέπουμε, και στη Γαλλία το είδαμε αυτό πολύ καθαρά με Λε Πεν και Μελανσόν, ότι το μέτωπο είναι ευρωπαϊστές – αντιευρωπαϊστές, υπεύθυνοι – ανεύθυνοι.

Το μέτωπο είναι πραγματική προοδευτική αντίληψη και πραγματική συντηρητική αντίληψη. Το μέτωπο είναι Δημοκρατία-Εθνικολαϊκισμός”, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.


Υπενθυμίζοντας τις εσωτερικές συζητήσεις κατά το συνέδριο του Ιουνίου του 2015, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για τέσσερα σενάρια: “Το πρώτο σενάριο, συνεχίζουμε όπως είμαστε, δεν συνέβη και τίποτα. Το δεύτερο σενάριο είναι ότι θα αναβιώσει τι ΠΑΣΟΚ και θα ξαναγίνει μεγάλο.

Το τρίτο σενάριο είναι ότι θα κάνουμε ένα χώρο ο οποίος θα είναι στενά κεντροαριστερός, ότι θα βρούμε μόνο το χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, ο οποίος είναι σε κρίση παντού, σε όλες τις χώρες. Και το τέταρτο σενάριο, αυτό που ψήφισε το Συνέδριο ομοφώνως, είναι ότι δεν φτάνει αυτό.

Πρέπει γενναιόδωρα να συμβάλουμε στο να γίνει ένας μεγάλος σχηματισμός του προοδευτικού κέντρου, στον οποίο εμπεριέχεται και η κεντροαριστερά, εμπεριέχεται και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, αλλά όχι μόνο.

Αυτός, με αξιώσεις να πάρει μεγάλα ποσοστά και να παίξει ξανά ρόλο. Διότι αλλιώς αφήνεις το ρόλο του κέντρου στα χέρια της ΝΔ. Στέλνεις ανθρώπους οι οποίοι θέλουν μια λύση κυβερνητική, θέλουν μια λύση που οδηγεί στην έκπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και σε μία επόμενη μέρα, τους στέλνεις στη ΝΔ”, επεσήμανε.

ΠΗΓΗ: 15MINUTES.GR