14 Μαΐου 2017

BINTEO από drone-3 νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου στο Αδενδρο

Ένας πολυτραυματίας κατέληξε σήμερα - Δύο άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και τέσσερα με ελαφρά τραύματα - Συγκλονιστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα: «Είδα τον χάρο με τα μάτια μου» - Το χρονικό του δυστυχήματος


Στους τρεις ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα με τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στην περιοχή του Άδενδρου, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Παπανικολάου, Κωνσταντίνου Εμμάνουηλίδη στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τραυματίας που νοσηλευόταν διασωληνωμένος κατέληξε.

Δυο ακόμη τραυματίες είναι σε βαριά κατάσταση ενώ άλλοι τέσσερις φέρουν ελαφρά τραύματα.
Στα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες έχουν σπεύσει στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί τους ίδιους και τις οικογένειες τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Διευθύνων Σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Πιθανόν να έχει καταλήξει και ένας συνοδός ελεγκτής

"Δεν είμαι ακόμη βέβαιος, αλλά μπορεί να έχει καταλήξει και ένας συνοδός ελεγκτής", ανέφερε στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8 o Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Τσαλίδης, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε χθες το βράδυ στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης.

"Είναι πολύ νωρίς για να σας πω τι συνέβη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι συστήνεται επιτροπή που μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχει βγάλει πόρισμα", πρόσθεσε στον Realfm ο κ. Τσαλίδης.

«Ως το μεσημέρι θα έχουμε στοιχεία από τις επί τόπου έρευνες», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης. Στο Αδενδρο είναι σε εξέλιξη αυτοψία για τα αίτια του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας. «Ετσι λειτουργούν τα δρομολόγια εδώ και 12 χρόνια που λειτουργεί αυτή η γραμμή και δεν έχει συμβεί το παραμικρό», συμπλήρωσε ο κ. Πετράκης, αλλά ανέφερε ότι γίνονταν έργα τα οποία έπρεπε να τελειώσουν εντός του έτους.

Σε ό,τι αφορά την επιτρεπόμενη ταχύτητα των 60 χλμ. την ώρα, τόνισε ότι «είναι θέμα που ερευνούν οι ειδικοί».

Στο σημείο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναμένεται και εισαγγελέας, ο οποίος θα παραλάβει τον ταχογράφο της αμαξοστοιχίας.

«Είδα τον χάρο με τα μάτια μου»  

Στις 21:45 το βράδυ του Σαββάτου η αμαξοστοιχία που μετέφερε 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό, εκτελώντας το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το Αδενδρο και το κινητήριο βαγόνι προσέκρουσε σε κτίριο, το οποίο διαπέρασε.

Απίστευτη τύχη είχαν δύο άτομα, που βρίσκονταν μέσα στην οικία την οποία διαπέρασε το βαγόνι. Σαστισμένος με ό,τι προηγήθηκε, αλλά και με το φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ένας εκ των δύο διασωθέντων δήλωνε λίγο αργότερα ότι τρόμαξε πολύ κατά την πρόσκρουση και από το φόβο του πήδηξε έξω από το σπίτι.

«Είδα το χάρο με τα μάτια μου», δήλωσε ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία του γείτονά του.

«Ακουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τρένο να πλησιάζει και να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου», πρόσθεσε, σοκαρισμένος από το συμβάν.

Συγκλονίζουν οι εικόνες της επόμενης ημέρας

Το μέγεθος της τραγωδίας αποκαλύπτουν οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας, το πρωί της Κυριακής, τα οποία καταγράφηκαν με drone σε βίντεο της ιστοσελίδας emvolos.