15 Απριλίου 2017

Η απάντηση του Μητροπολίτη Γαβριήλ για το Άγιο Φως

Στις δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Άγιο Φως,απάντησε, μιλώντας στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Real Fm 97,8, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.


«Όποιος ζήσει το θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός, θα αντιληφθεί ότι είναι τόσο συγκλονιστικό ως γεγονός, αλλάζει τόσο τον άνθρωπο και τον μεταμορφώνει, που κανείς δεν μπορεί να καθίσει να αμφισβητήσει κάτι το οποίο νιώθει μέσα του. Αν κάποιος το πιστεύει ή όχι, είναι δικό του θέμα» είπε.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά και το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων που πιστεύουν τόσο πολύ στο κομμάτι αυτό και να καταλάβουμε ότι αυτές οι Άγιες ημέρες, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, είναι οι ημέρες που συνδέονται και με την πίστη μας και με τα έθιμά μας και με την πατρίδα μας και με τη θρησκεία μας και με την ορθοδοξία μας.
Ας αφήσουμε αυτούς που θέλουν να πιστέψουν να πιστεύουν και αυτοί οι οποίοι δεν επιθυμούμε να πιστεύουμε και θέλουμε να ασκούμε κριτική σε αυτά τα πράγματα, ας κοιτάξουμε να βοηθήσουμε την πατρίδα μας σε όλα τα υπόλοιπα τα οποία είναι πολύ σημαντικότερα αυτή τη στιγμή κι ας αφήσουμε αυτά κατά μέρους. Η πατρίδα αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από άλλα πράγματα, άλλες μεταρρυθμίσεις και όχι μεταρρυθμίσεις στην πίστη και στην ουσία της», τόνισε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.