21 Απριλίου 2017

ΚΟΚΟΚΟΚΟΚΟ! «Οχι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας για τη Βενεζουέλα

Με ένα ηχηρό όχι και με στίχους του Σαίξπηρ από τον Ερρίκο τον 4ο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα της ΝΔ να συγκληθεί η επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα.


Ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Δουζίνας μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε:
«Πρώτον ότι οι επιτροπές της Βουλής δεν μπορούν να κάνουν ψηφίσματα όπως ζητεί η ΝΔ στην πρόταση της.

Δεύτερον ότι ποτέ η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει για εσωτερικά ζητήματα άλλου κράτους .

Τρίτον ότι ποτέ η ΝΔ δεν έχει ζητήσει την σύγκληση της συγκεκριμένης επιτροπής για θέματα που αφορούν την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Ακόμη ο κ. Δουζινας  ανέφερε πως δεν υπάρχει παγκόσμιο  σύμφωνο  πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που αναφέρεται στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο ο κ. Δουζίνας επικαλέστηκε και την καθηγητική του ιδιότητα αλλά και την αγάπη του για τον Σαίξπηρ και απάντησε στη Νέα Δημοκρατία με στίχους από τον Ερρίκο τον 4ο λέγοντας  «Ζαλισμένα μυαλά ασχολούνται με ξένους καυγάδες για να εξαφανιστεί η μνήμη του παρελθόντος»
Επίσης ο κ. Δουζίνας  ανέφερε πως προφανώς μας απασχολεί το  τι γίνεται στη Βενεζουέλα όμως εμείς ως Βουλή δεν πρέπει να πάρουμε τη θέση του ενός ή του άλλου αλλά να βρεθούν τρόποι προκειμένου να υπάρξει ειρήνευση της  καταστάσεις εκεί . Εχουν γίνει σε πολλά κράτη αντιστάσεις και φασαρίες τα προηγούμενα χρόνια αλλά γιατί δεν το σκεφθήκαμε ποτέ να ζητήσουμε τότε συνεδρίαση της επιτροπής  . Είναι πολύ περίεργο να γίνεται το αίτημα αυτό αλλά σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται δεκτό κατέληξε ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής».