ΡΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι; Πρόστιμο 157 εκατ. δολ. στη Fed θα πληρώσει η Deutsche Bank

Πρόστιμο 157 εκατ. δολαρίων στη Fed θα καταβάλει η Deutsche Bank, για παραβάσεις των κανόνων σχετικά με τη διαπραγμάτευση συναλλάγματος και συναλλαγές για δικό της λογαριασμό.


Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η γερμανική τράπεζα συμφώνησε να καταβάλει τα σχετικά πρόστιμα ενώ στο στόχαστρο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ βρίσκονται και άλλες τράπεζες που κατηγορούνται για συντονισμένες πρακτικές ώστε να μεταβάλλουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες για ίδιον όφελος.

Η Fed ανακοίνωσε χθες ότι η γερμανική τράπεζα απέτυχε να αντιληφθεί ότι οι διαπραγματευτές της ξένου συναλλάγματος αντάλλασσαν μηνύματα με ανταγωνιστές τους για τις συναλλαγές τους. Σύμφωνα με τη Fed, η Deutsche Bank δεν είχε, επίσης, εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για την ικανοποιητική συμμόρφωσή της με τον λεγόμενο κανόνα Volcker, ο οποίος απαγορεύει τις συναλλαγές των τραπεζών για δικό τους λογαριασμό.

Η Deutsche διατάχθηκε να πληρώσει 156,6 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα, να σταματήσει τις παραβάσεις και να συνεργασθεί σε κάθε έρευνα για τα άτομα που μετείχαν στη διαπραγμάτευση συναλλάγματος. Ο διακανονισμός σχετίζεται με μία ευρύτερη έρευνα αρκετών παγκόσμιων τραπεζών που κατηγορήθηκαν για συντονισμένες πρακτικές, ώστε να μεταβάλλουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες για ίδιον όφελος.
ΡΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι; Πρόστιμο 157 εκατ. δολ. στη Fed θα πληρώσει η Deutsche Bank ΡΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι; Πρόστιμο 157 εκατ. δολ. στη Fed θα πληρώσει η Deutsche Bank Reviewed by Dexi Extrem on 14:19 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: