09 Ιανουαρίου 2017

Ο Τραμπ "κράζει" τη Μέριλ Στριπ! "Είναι θαυμάστρια της Χίλαρι…" [vids]

Δεν άφησε το… γάντι να "πέσει" κάτω. Μόνο που μέσα στην προσπάθειά του να "απαντήσει" άμεσα στα όσα του είπε η Μέριλ Στριπ παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες "ξέχασε" κάτι: εκείνη, δεν τον κατονόμασε ποτέ. Και θα μπορούσε να μην έχει φανεί μικροπρεπής. Αλλά έτσι, δεν θα ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ.
Η απάντηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ σε μια από τις κορυφαίες Αμερικανίδες ηθοποιούς ήταν αυτή που όλοι θα περίμεναν από τον Ντόναλντ Τραμπ: μικρόψυχη. Γιατί η Στριπ είπε όσα είπε και δεν ανέφερε στην ομιλία της ούτε μια φορά το όνομά του. Θα μπορούσε, ο άνθρωπος που θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ σε 11 μέρες, να μην απαντήσει. Αλλά ήθελε, με τον δικό του τρόπο, να επιβεβαιώσει όσα φανταζόμαστε για εκείνον.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο Cecil B. DeMille για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο, η Μέριλ Στριπ αναφέρθηκε σε μια ερμηνεία που στη συγκλόνισε όχι γιατί ήταν καλή, το αντίθετο. «Έκανε το κοινό της να γελάσει και να δείξει τα δόντια του». Ήταν η αναφορά σε μια ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ το 2015, όταν κορόιδεψε έναν ρεπόρτερμε αναπηρία των New York Times.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΩΝ NY TIMES


«Ήταν η στιγμή εκείνη που το πρόσωπο που ζητήθηκε να καθίσει στην πιο αξιοσέβαστη θέση της χώρας μας μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες, κάποιον που δεν μπορούσε να "απαντήσει". Μου ράγισε την καρδιά όταν το είδα και δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Γιατί δεν ήταν σε ταινία αλλά στην πραγματική ζωή. Και όταν γίνεται από κάποιον που έχει εξουσία, είναι σαν να δίνει την άδεια σε άλλους να κάνουν το ίδιο. Η έλλειψη σεβασμού φέρνει έλλειψη σεβασμού και η βία φέρνει βία. Και όταν οι ισχυροί χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να εκφοβίζουν όλοι χάνουμε» είπε η Στριπ, μεταξύ πολλών άλλων… "καρφιών" προς τον Τραμπ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ


Φυσικά, ο Τραμπ δεν το άφησε έτσι και επιτέθηκε στην σπουδαία ηθοποιό χαρακτηρίζοντάς την θαυμάστρια της Χίλαρι Κλίντον (a Hillary lover ήταν η φράση που χρησιμοποίησε). Η απάντησή του ήταν μέσα από τους New York Times, που έσπευσαν να του πάρουν αντίδραση.

Σε σύντομη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως δεν είχε δει τι είπε η Μέριλ Στριπ στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών ούτε οτιδήποτε άλλο έγινε στην τελετή και τόνισε ότι δεν εξεπλάγη για την επίθεση που δέχτηκε από τους «φιλελεύθερους ανθρώπους του κινηματογράφου».

Ο Τραμπ φυσικά αρνήθηκε πως μιμήθηκε με σκοπό να κοροϊδέψει τον Σερζ Κοβαλέσκι, ρεπόρτερ των New York Times με αναπηρία. «Ποτέ δεν κορόιδεψα κανέναν. Καλούσα σε εξηγήσεις έναν ρεπόρτερ που είχε γίνει νευρικός γιατί είχε αλλάξει το ρεπορτάζ του» είπε, κατηγορώντας τον Κοβαλέσκι που ήθελε να πάρει αποστάσεις από άρθρο που είχε γράψει τον Σεπτέμβριο του 2001 σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Ο Σερζ Κοβαλέσκι

«Ο κόσμος συνεχίζει να λέει ότι είχα σκοπό να κοροϊδέψω την αναπηρία του ρεπόρτερ, λες και η Μέριλ Στριπ και οι άλλοι μπορούν να "διαβάσουν" το μυαλό μου και δεν έκανα τίποτα τέτοιο» επέμεινε ο Τραμπ. Και μετά, ξεκίνησε την επίθεση στη Μέριλ Στριπ γιατί προεκλογικά στήριξε τη Χίλαρι Κλίντον.

«Και θυμάμαι, η Μέριλ Στριπ παρουσίασε τη Χίλαρι Κλίντον στο συνέδριο των Δημοκρατικών και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους στήριξαν τη Χίλαρι Κλίντον», είπε και… "φώναξε" ότι στην ορκωμοσία του που θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου, θα δώσουν το παρόν πολλοί σταρς. Χαμός θα γίνει (τύπου, είπε). «Θα έχουμε έναν απίστευτο, ίσως αριθμό ρεκόρ παρουσιών για την ορκωμοσία και θα είναι πολλοί σταρ του κινηματογράφου και της ψυχαγωγίας. Όλα τα καταστήματα ρούχων στην Ουάσινγκτον έχουν ξεπουλήσει. Είναι πολύ δύσκολο να βρείς ένα καλό φόρεμα για αυτή την ορκωμοσία», κατέληξε. Ε, και μας έπεισε ότι θα γίνει χαμούλης στην ορκωμοσία του…