11 Ιανουαρίου 2017

Σκόπελος: Super Puma διέσωσε έξι εγκλωβισμένους στο χιόνι

Με τη δεύτερη προσπάθεια προσγειώθηκε το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και διέσωσε δύο παιδιά και τέσσερις ενήλικες

Με τη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας να προσεγγίσει το νησί της Σκοπέλου, που πλήττεται και σήμερα, πέμπτη ημέρα από το χιονιά.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Χίο και επιχείρησε να φτάσει στο νησί των Σποράδων και το πρωί, όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο κακές που το πλήρωμα του θεωρούμενου σαν «παντός καιρού» -όπως ονομάζονται τα ελικόπτερα με αυξημένες δυνατότητες πτήσης και επιβιωσιμότητας- δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Το Super Puma απογειώθηκε εκ νέου αργά το μεσημέρι από τη Χίο. Έφτασε πάνω από την Σκόπελο περίπου στις 17:00 το απόγευμα και κινήθηκε ανάμεσα στην πόλη της Σκοπέλου και στον Αγνώντα όπου ήταν εγκλωβισμένοι ένας άντρας και μια γυναίκα, επρόκειτο για αδέλφια. Ωρα 17:06 ολοκλήρωσε τη διάσωση των δύο και αφού τους μετέφερε στο λιμάνι του νησιού, το πλήρωμα του ελικοπτέρου επέστρεψε νότια-νοτιοδυτικά του νησιού για να απεγκλωβίσει μια τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά. Οι πιλότοι και οι διασώστες του Super Puma ολοκλήρωσαν με επιτυχία και τη δεύτερη αποστολή τους στις 17:30, απεγκλωβίζοντας συνολικά έξι ανθρώπους στην Σκόπελο που βρίσκονταν μέσα σε τόνους χιονιού.