11 Ιανουαρίου 2017

Καμμένος και εναντίον Protagon και Πετρουλάκη

Την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, εκδικάζεται τελικά η υπόθεση της αγωγής του υπουργού Εθνικής Aμυνας Πάνου Καμμένου εναντίον του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη και του Protagon, για άρθρο του που είχε δημοσιευτεί στο Protagon προ διετίας, με τίτλο «Πάνος Καμμένος. Εχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Το άρθρο ασκούσε δριμεία κριτική στον υπουργό μέσα στο πλαίσιο της εύλογης και αυτονόητης δημοσιογραφικής κριτικής στην οποία υπόκεινται τα δημόσια πρόσωπα, αλλά ο υπουργός θεώρησε καλό να αμυνθεί, όχι στον χώρο του δημοσίου διαλόγου, αλλά στα δικαστήρια, με εξοντωτική αγωγή δύο εκατομμυρίων ευρώ.

 Η στάση του κ. Καμμένου ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό διότι θεωρήθηκε ως μια προφανής προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων, εκφοβιστική ενέργεια εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και χτύπημα κατά της ελευθεροτυπίας.

Δημιουργήθηκε διαδικτυακό κίνημα συμπαράστασης στον Ανδρέα Πετρουλάκη και το Protagon, που συγκέντρωσε άνω των 4.000 υπογραφών, ενώ το θέμα κατήγγειλε το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου ως ευθεία επίθεση στην ελευθερία του Τύπου

(https://www.ifex.org/greece/2016/11/24/libel_suit/).

Πηγή: protagon.gr