06 Ιανουαρίου 2017

Εισαγγελία Αθηνών: Το παιδί της Ρούπα είναι στο Παίδων -Γιαγιά και θεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί του

Ανακοίνωση σε σχέση με τα δημοσιεύματα που αφορούν την αντιμετώπιση και την προσωρινή επιμέλεια του του ανήλικου γιου των κρατουμένων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα εξέδωσε η Εισαγγελία.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τον 6χρονο γιο τους συνοδεύει ειδικός ψυχολόγος και η Εισαγγελέας Ανηλίκων, ενώ η προσωρινή άσκηση επιμέλειας ανατέθηκε στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων και ξεκαθαρίζει ότι επικοινωνία με το παιδί έχουν και η γιαγιά και η θεία του.

Αναλυτικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών ανακοινώνει:

«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017
Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».