11 Ιανουαρίου 2017

Και κόντρα Βορίδη με τη Τζούλια του Καμμένου

Απάντηση σε όσα δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου, Μάκης Βορίδης, έδωσε η συνήγορος του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Έλενα Τζούλη.

Ο κ. Βορίδης κατήγγειλε προνομιακή μεταχείριση του Πάνου Καμμένου από τις Αρχές. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Κατόπιν εγκλήσεως του κ. Πάνου Καμμένου κατά των Κουρτάκη και Τζένου, αντιστοίχως εκδότη και διευθυντή των Παραπολιτικών, η οποία μήνυση ήταν για συκοφαντική δυσφήμιση και για απόπειρα κακουργηματικής εκβιάσεως, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη μόνο για τη συκοφαντική δυσφήμηση. Παραπέμπει την υπόθεση στο αυτόφωρο μονομελές, αύριο (Τετάρτη), όπου θα δικαστεί η υπόθεση. Αφήνω στην κρίση όλων σας το τι σημαίνει να κατατίθεται μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στο τμήμα εκβιαστών - αυτό είναι πρωτοφανές το να κινητοποιείται η αστυνομία για να συλλάβει δημοσιογράφους - διότι αντιλαμβάνεστε πως αν για κάθε υπόθεση προσβολής προσωπικότητας είχαμε αυτόφωρες συλλήψεις, η αστυνομία δεν θα έκανε άλλη δουλειά, θα έκανε μόνο αυτόφωρες συλλήψεις».

Ακόμη, ο Μάκης Βορίδης είπε: «Και αξίζει να αναρωτηθεί κανείς τι είδους προνομιακή μεταχείριση είναι αυτή που έχει ο κ. Καμμένος, ο οποίος προφανώς λόγω της ιδιότητας τους, αντιμετωπίζει αυτή την προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά του κράτους. Βρισκόμαστε δυστυχώς σε ένα καθεστώς περιστολής συνταγματικών δικαιωμάτων, της ελευθεροτυπίας, διώξεως δημοσιογράφων - βεβαίως αυτονόητο είναι ο καθένας έχει δικαίωμα προστασίας της προσωπικότητας του - αλλά καθόλου αυτονόητο δεν είναι ότι οι δημοσιογράφοι θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται σιδηροδέσμιοι επειδή εξέφρασαν απόψεις, που μπορεί αύριο να κριθούν ότι ήταν ορθές στο δικαστήριο», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Η απάντηση της Έλενας Τζούλη

Η κ. Τζούλη δήλωσε σε απάντησή της στον Μάκη Βορίδη: «Κατόπιν της χθεσινής μήνυσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων του, ο εισαγγελέας εισήγαγε τους δύο κατηγορούμενους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο εισαγγελέας έκανε δεκτό το αίτημα του μηνυτή Πάνου Καμμένου, όπως αυτό αναγράφεται στη μήνυσή του και ο ίδιος ζητούσε, και διαχώρισε από χθες τη δικογραφία ζητώντας τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με τα καταγγελλόμενα αδικήματα της παράνομης βίας (330 Π.Κ) και της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης (ΑΡ. 385 Π.Κ). Η υπόθεση θα χρεωθεί σε τακτικό ανακριτή».