09 Ιανουαρίου 2017

Έφη Ηροδότου: Άμεση έκδοση στην Κύπρο-Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι καταζητείται!

Εμβρόντητα έμειναν τα μέλη του Εφετείου Αθηνών όταν άκουσαν στο δικαστήριο την Έφη Ηροδότου να ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε ότι... καταζητείται, την ώρα μάλιστα που η ίδια ήταν υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενη στις λίστες της Europol! Η Έφη Ηροδότου μετά την απόφαση για έκδοσή της στην Ελλάδα διακομίστηκε με πόνο στο αυτί σε νοσοκομείο

Εκδίδεται στην Κύπρο μαζί με τους γονείς της η Νο1 στις λίστες της Europol καταζητούμενη εδώ και περίπου 10 έτη, Έφη Ηροδότου αναφορικά με την πρόκληση του θανατηφόρου δυστυχήματος που έλαβε χώρα το 2007 με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου.

Η Έφη Ηροδότου συνελήφθη μόλις χθες στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς της, οι οποίοι επίσης σε βάρος τους εκκρεμούσαν διεθνή και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από την Europol.

Οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Εφετείου Αθηνών όπου η καταζητούμενη ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν καταζητούμενη και ενημερώθηκε σχετικά τους τελευταίους μήνες!

Όπως αναφέρθηκε, όταν ενημερώθηκαν για το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος της, η οικογένεια επικοινώνησε με τον Γενικό Εισαγγελέα, τον περασμένο Νοέμβριο, όπου του ανέφεραν την πρόθεση της να έρθει στην Κύπρο και να δικαστεί.

Τόσο η Έφη Ηροδότου όσο και οι γονείς της έδωσαν την συγκατάθεσή τους να εκδοθούν στην Κύπρο και ως εκ τούτου εντός των επόμενων 10 ημερών, ανακριτές θα πρέπει να μεταβούν στην Ελλάδα για να παραλάβουν τους υπόπτους και να τους μεταφέρουν στην Κύπρο.

Το Εφετείο Αθηνών διέταξε όπως οι 3 παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την έκδοση τους ενώ η 30χρονη ζήτησε όπως μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στο αφτί της.

http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=209572&catid=31