09 Ιανουαρίου 2017

ΧΩΡΑ ΜΠΟ@ΡΔΕΛΟ! Σε ανθρωπιστική κρίση το βρετανικό σύστημα υγείας - Η Μέι παραδέχεται την κατάσταση

[Εκτός απ' τις τράπεζες, γηρασμένα και υπό κατάρρευση όλα τα υπόλοιπα... από δρόμους και ΜΜΜ μέχρι τηλεπικοινωνίες και υγεία... και θέλουν και Brexit τα τεμπελόσκυλα που τρώνε τα τελευταία που μάζεψαν από το πλιάτσικο 200 χρόνων στις αποικίες]

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τον όρο ανθρωπιστική κρίση, παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι το NHS αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα

Σε ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται το σύστημα υγείας της Βρετανίας (NHS), όπως προειδοποιεί ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός, την ώρα που η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, διαψεύδει ότι τα νοσοκομεία της χώρας είναι σε δραματική κατάσταση.

Στην πρώτη της συνέντευξη για το 2017, η πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τον όρο ανθρωπιστική κρίση, παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι το NHS αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
 
Τα περιορισμένα κονδύλια, ο γηράσκων πληθυσμός και οι όλο και πιο σύνθετες ιατρικές ανάγκες έχουν ως αποτέλεσμα πολλά βρετανικά νοσοκομεία να δίνουν αγώνα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του χειμώνα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός.
 
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας ιδρύθηκε το 1948 και παρέχει στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες του από τη γέννησή τους μέχρι τον θάνατό τους. Όμως, τα τελευταία χρόνια οι ασθενείς περιμένουν σε φορεία στους διαδρόμους επί ώρες ή και μέρες...

Ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός επισημαίνει επίσης ότι, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ανταποκρινόμενος στην ανθρωπιστική κρίση στα νοσοκομεία και στις υπηρεσίες επείγουσας μεταφοράς σε όλη τη χώρα.
 
Όπως δήλωσε ο Μάικ Άνταμσον, επικεφαλής του βρετανικού Ερυθρού Σταυρού, «αυτό σημαίνει ότι αξιοποιούμε την ομάδα μας εθελοντών για επείγουσες καταστάσεις και καλούμε ακόμη τον συνεργάτη μας, την Land Rover, για να νοικιάσουμε οχήματα για τη μεταφορά ασθενών και για να λειτουργήσει το σύστημα».
 
«Έχουμε δει ανθρώπους να παίρνουν εξιτήριο χωρίς ρούχα, κάποιοι να έχουν πέσει και να μην τους βρίσκουν επί μέρες, ενώ άλλοι να μένουν άπλυτοι επειδή δεν υπάρχει νοσηλευτής να τους φροντίσει», επισημαίνει ο Άνταμσον.
 
Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε επίσης ότι εργάζεται παράλληλα με τις υπηρεσίες υγείας για να βοηθήσει τους ανθρώπους στα σπίτια τους ώστε να μην καταλαμβάνουν τα κρεβάτια των νοσοκομείων.

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ