06 Ιανουαρίου 2017

Το Ισλαμικό Κράτος «έκοψε» τη μισθοδοσία στους μαχητές της Μοσούλης

Ο βομβαρδισμός των κονβόι βυτιοφόρων και η αποκοπή του δικτύου διάθεσης πετρελαίου έχει επιφέρει καίριο πλήγμα σε οικονομικό επίπεδο στην τρομοκρατική οργάνωση

Καίριο πλήγμα στα οικονομικά του φέρεται να έχει δεχθεί το Ισλαμικό Κράτος από την επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ και στη Συρία, όπως αποδεικνύεται και από τις εξελίξεις στη Μοσούλη, όπου, σύμφωνα με ομολογίες, οι τζιχαντιστές που υπερασπίζονται την πόλη του Ιράκ, έχουν να πληρωθούν εδώ και πολλές εβδομάδες, καθώς η ηγεσία της οργάνωσης προφανώς δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους λαμβάνουν το ποσό των 350 δολαρίων κάθε μήνα, όπως αναφέρουν πηγές από το Ιράκ, προσκείμενες στην ισλαμιστική οργάνωση. Η έλλειψη χρημάτων έχει υποχρεώσει την ηγεσία των τζιχαντιστών να καταστρώσει σχέδια για την ανεύρεση πόρων, με διάφορους τρόπους και σε όλον τον κόσμο.

Η οικονομική κρίση στο Ισλαμικό Κράτος προήλθε μετά τον βομβαρδισμό των κονβόι βυτιοφόρων που μετέφεραν πετρέλαιο, ή ακόμη και τον περιορισμό της φημολογούμενης -πριν μήνες- συνεργασίας με την Τουρκία και το περιβάλλον του Ερντογάν, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στο Ιράκ.

Οι Σουνίτες τρομοκράτες έχουν καταλάβει τη Μοσούλη από το 2014 και έχουν επιβάλει τον νόμο της Σαρίας, τον οποίο εφαρμόζουν στη σκληρότερη μορφή του.