09 Ιανουαρίου 2017

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα είναι ο τελευταίος λαϊκιστής πρωθυπουργός

«Η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά το λαϊκισμό», δήλωσε η Τομέαρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ραδιόφωνο ACTION 104,6 και στην εκπομπή του Χρήστου Κώνστα και του Δημοσθένη Καρμοίρη.

Κληθείσα να απαντήσει σε ερώτηση για τη δικαστική διερεύνηση σε σχέση με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009 και το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι «ο κ. Παπανδρέου έχει πολιτική ευθύνη, όπως υπάρχουν ευθύνες σε όλους εκείνους που έδωσαν φρούδες ελπίδες σε έναν λαό. Οι πολιτικές ευθύνες αποδίδονται από το λαό» ξεκαθάρισε η βουλευτής της ΝΔ και τόνισε: «Έχουμε κάνει όλο τον κύκλο των λαϊκιστών στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας θα είναι ο τελευταίος λαϊκιστής πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα».

Η κυβέρνηση υπερασπίζεται ιδεολογικά την υπερφορολόγηση

Η Τομέαρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας έστρεψε τα βέλη της στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου καταλογίζοντας στον ίδιο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πολιτική υπερφορολόγησης. «Υπάρχουν ξεκάθαρα διαφορετικές αντιλήψεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» είπε η κ. Μπακογιάννη και τόνισε: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η λογική της υπερφορολόγησης. Αν έλεγε η κυβέρνηση βάζω φόρους γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς θα το καταλάβαινα. Αλλά αντί για αυτό ακούμε ξεκάθαρα την υπεράσπιση της υπερφορολόγησης, την οποία την είχε ξεκινήσει ο κ. Τσακαλώτος και την προχωρεί ο κ. Παπαδημητρίου. Εμείς πιστεύουμε στη μείωση της φορολογίας, στη χαμηλή φορολόγηση. Η μικρότερη φορολογία θα φέρει περισσότερα έσοδα. Έχουμε το παράδειγμα του ΦΠΑ στην εστίαση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται ιδεολογικά τη μεγάλη φορολογία».