02 Νοεμβρίου 2015

Άρθρο Άδωνι: Γιατί η διεξαγωγή του Debate μόνον όφελος θα έχει για τη ΝΔ

του Άδωνι Γεωργιάδη

Φίλες και φίλοι εθελοντές,
Ζητώ την υποστήριξή σας στο θέμα του debate καθώς εκτιμώ ότι είναι μια απαραίτητη διαδικασία για την ανάδειξη των θέσεων όλων των υποψήφιων για την Προεδρία της ΝΔ και την παραγωγή πολιτικού λόγου, που μόνο οφέλη θα έχει για την Νέα Δημοκρατία και την πρόοδο της Δημοκρατίας μας στην Ελλάδα.
Μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως “Ο Γεωργιάδης θέλει το debate διότι υπερέχει σαν τηλεοπτική παρουσία” όμως σας διαβεβαιώ πως οι λόγοι που επιμένω είναι βαθύτεροι και έχουν ως τελικό στόχο το καλό της Κεντροδεξιάς Παράταξης. Σταχυολογώ πρόχειρα κάποιες από τις ωφέλειες που θα έχει η Νέα Δημοκρατία από ένα debate:

Εξασφάλιση της Ενότητας της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι βέβαιο πως όταν όλοι οι υποψήφιοι, δεσμευτούμε δημόσια πως θα υπηρετήσουμε πιστά τον νέο Πρόεδρο που θα εκλεγεί, τότε όχι μόνο δεν κινδυνεύει η ενότητα, αντιθέτως, ενισχύεται σημαντικά καθώς εμφανιζόμαστε ενωμένοι έναντι του πραγματικού ιδεολογικού αντιπάλου που είναι η αριστερά.

Η Δημοκρατία ζει από την Συμμετοχή των Πολιτών.
Ο δημόσιος διάλογος σε ένα debate θα δώσει την δυνατότητα τόσο στους Νεοδημοκράτες όσο και σε όσους ενδιαφέρονται για τα κοινά, να ακούσουν τις απόψεις και τις θέσεις των υποψηφίων ώστε να τις κρίνουν. Μέσα από την διαδικασία της “κρίσης των θέσεων” επέρχεται η απόρριψη ή, το κυριότερο, η ταύτιση απόψεων των Πολιτών με τις θέσεις κάποιου εκ των υποψηφίων. Ως αποτέλεσμα θα έχουμε αυξημένη συμμετοχή των πολιτών την ημέρα των εκλογών, με εξαιρετικά μακροπρόθεσμα οφέλη για την Νέα Δημοκρατία και αυτό, διότι μέσω της συμμετοχής υπάρχει “συναισθηματική δέσμευση”. Ο Πολίτης που ψήφισε θα ενδιαφέρεται για την πορεία της Κεντροδεξιάς Παράταξης, είτε εκλεγεί ο υποψήφιος που επέλεξε να ψηφίσει είτε όχι. Το σίγουρο είναι πως η Νέα Δημοκρατία θα ανανεώσει την “σχέση” της με την κοινωνία. Αυτό είναι κέρδος!

Ποιοτική Δημοσιότητα - Προφύλαξη Εικόνας της ΝΔ
Σήμερα, η αντιπαράθεση των απόψεων των υποψηφίων γίνεται κυρίως μέσω τρίτων. Σε κάθε συνέντευξη υποψήφιου, ένας (κακός) δημοσιογράφος μπορεί να θέτει ερωτήσεις αναφορικά με τις “απόψεις” ενός εκ των υποψηφίων, σε έτερο υποψήφιο προς σχολιασμό, διανθίζοντας την ερώτηση με σχόλια παραπολιτικού χαρακτήρα, δίνοντας την αίσθηση στην κοινωνία πως “τρωγόμαστε μεταξύ μας”. Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει μόνο όταν γίνει ένα debate ώστε οι απόψεις όλων να είναι ειπωμένες “ενώπιος ενωπίω” δηλαδή “πρόσωπο με πρόσωπο”.

Έτσι, όλοι οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν τις ακριβείς θέσεις των συνυποψηφίων τους και θα μπορούν να αντικρούουν αποτελεσματικά, τις όποιες ερωτήσεις ή σχόλια, που μεταφέρουν διαστρεβλωμένες απόψεις για την παραγωγή κακών εντυπώσεων σε βάρος της εικόνας και του δημόσιου λόγου της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι έχουμε καθήκον να προστατεύουμε την εικόνα της Παράταξής μας.

Πιστεύω ακράδαντα πως μόνο ωφέλειες μπορεί να προκύψουν από την διενέργεια ενός debate τόσο για την Νέα Δημοκρατία όσο και για την ποιότητα της Δημοκρατίας, στην Ελλάδα μας.

Σας καλώ αγαπητοί φίλοι να υποστηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις και τα μέσα που έχετε στην διάθεσή σας την διενέργεια debate. Πιέστε προς όλες τις κατευθύνσεις, προωθήστε αυτό το email στους φίλους και γνωστούς σας, καταθέστε τις απόψεις σας στο Facebook, στο Twitter και σε όλα τα Social Media. Απαιτήστε το debate ως συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας, ως το ελάχιστο δικαίωμά όλων, να γνωρίζουν με σαφήνεια τις θέσεις των υποψηφίων πριν προσέλθουν στις κάλπες. Ας μην φοβόμαστε, ο φόβος ποτέ δεν υπήρξε καλός σύμβουλος. Το αντίθετο. Οφείλουμε να βγούμε όλοι μπροστά!

Μαζί θα τα καταφέρουμε. Μαζί για να κάνουμε τα λόγια πράξεις!

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς - Καλό Μήνα
Άδωνις

Η παρουσία μου στα Social Media - για άμεση ενημέρωση και επικοινωνία 

Ο Άδωνις στο Twitter
Ο Άδωνις στο Facebook
Ο Άδωνις στο Youtube