Header Ads

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΥΓΥΡΙΑ! Η ΧΑ στηρίζει επίσημα ΣΥΡΙΖΑ: Ευθεία στήριξη Σακελλαρίδης από τον δημοτικό σύμβουλο του Κασιδιάρη, Χ. Γουδή

[ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΔΙΑ ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗ... για ακόμα πιο πολλές πορείες αναρχοάπλυτων ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για ακόμα πιο πολλές γιορτές ισλαμιστών και για επανακατάληψη της βίλας Αμαλία... Ότι θα ξεπέφτατε τόσο πολύ δεν το φανταζόμουν...και μην πεταχτεί κανας μαλ@κας να μου πει "δηλ να ψηφίσουμε λαθρολάγνο Καμίνη" γιατί αφενός τα ίδια και χειρότερα είναι οι ΣΥΡΙΖΑίοι, αφετέρου επί Καμίνη μπόρεσε ο Δένδιας να καθαρίσει χώρους που είχαν καταλάβει άπλυτοι και τέλος ρε νούμερα υπάρχει και το άκυρο με μια μούτζα και στους δυο... γίδια, ε γίδια]

Τι αναφέρει σε επιστολή του, που δημοσιεύει ο επίσημος ιστότοπος της ΧΑ, αφού προφανώς απηχεί τις θέσεις της, ο Χρ. Γούδης

Φαίνεται πως το «άνοιγμα» στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής από τα χείλη κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει του β΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών την προσεχή Κυριακή, πιάνει τόπο…
Ο Χρίστος Γούδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα», στέλνει μήνυμα στήριξης στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον Δήμο της Αθήνας, καθώς τον καλεί να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές τους και να καταβάλλουν προσπάθεια συνεννόησης, αφού θεωρεί τον Καμίνη .

Ειδικότερα, ο Χρίστος Γουδής αναφέρει στην επιστολή του:

«ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ»

Ανοιχτή επιστολή στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Αγαπητέ Γαβριήλ,

Αφού σε συγχαρώ για τις επιδόσεις σου στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αθηναίων, θα ήθελα να σου εξωτερικεύσω κάποιες προσωπικές μου σκέψεις, σχετικά με τη σχέση Αριστεράς-Δεξιάς (στις ακραίες έστω εκφάνσεις τους) και συνακόλουθα κάποιες άλλες σκέψεις μου σχετικές με τον επικείμενο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Αναφορικά με το πρώτο σκέλος, θα σου παραθέσω αυτούσιες τις απόψεις μου, τις οποίες έχω ήδη δημοσιοποιήσει σε σχετικό δοκίμιό μου του Οκτωβρίου του 2012, το οποίο και συμπεριέλαβα στο βιβλίο μου «Βαϊμάρης και Θούλης (Α)γωνία», που εξεδόθη από τον εκδοτικό οίκο του Γιάννη Σχοινά «Νέα Θέσις», τον Δεκέμβριο του 2012:

Πολιτική Τοπολογία Μελανέρυθρα Συγκοινωνούντα Δοχεία
Οι Δελφοί βρίσκονται στο κέντρο («ομφαλό») της Γης, στο σημείο όπου συναντήθηκαν δυο αητοί που τους είχε εξαπολύσει ο Δίας από δύο αντίθετα άκρα του κόσμου.

Μύρων Στάγκμαν

«Εκατό Προφητείες του Μαντείου των Δελφών»

Το κοινωνικό γήπεδο στο οποίο διεξάγεται ο εκάστοτε πολιτικός αγώνας μπορεί να είναι είτε επίπεδο (σε περίπτωση κοινωνικής ψυχοστασίας) είτε σφαίρα (σε περίπτωση κοινωνικού βρασμού). Κατά συνέπεια δύο παίκτες που ξεκινούν από το ίδιο σημείο πάνω στην ίδια γραμμή, προς αντίθετες όμως κατευθύνσεις, στην μεν πρώτη περίπτωση θα αποκλίνουν διηνεκώς, ενώ στην δεύτερη (μη ευκλείδεια γεωμετρία) κάποια στιγμή θα συναντηθούν (αν για παράδειγμα κινούνται σε αντίθετες διευθύνσεις αλλά επάνω στον ισημερινό της σφαίρας). Είναι η τυπική περίπτωση μεταξύ κομμουνισμού και φασισμού. Όταν η δυναμική της κοινωνικής αστάθειας επιβάλλει το παιχνίδι να διεξαχθεί στην επιφάνεια μιας σφαίρας (δεδομένου ότι κάτω από το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης, σφαίρα είναι ο πλανήτης μας όχι μόνο στερεομετρικά αλλά και κοινωνικά και οικονομικά), τότε τα δύο αυτά ιδεολογικά συστήματα συγκλίνουν.

Η άγρια «αδελφική» διαμάχη τους (Άβελ και Κάϊν, Ρωμύλος και Ρέμος) οφείλεται στο ότι επί της ουσίας και τα δύο απευθύνονται σε ένα κοινό, του οποίου τα πιστεύω εύκολα το καθιστούν εν δυνάμει υποστηρικτή του ενός ή του άλλου φαινομενικά αντίθετου ιδεολογικού σχήματος. Το προς τα πού θα κλίνει η πλάστιγγα είναι τότε συνάρτηση της επικοινωνιακής δυναμικής και διαχείρισης που αναπτύσσουν οι «τύποις» αντιμαχόμενες παρατάξεις. Στον εμφύλιο αυτόν ιδεολογικό πόλεμο, ο μόνος κερδισμένος είναι ο πραγματικός εχθρός: το παγκόσμιο περιπλανώμενο σύστημα των διεθνών τοκογλύφων και καταχραστών της εξουσίας, την οποία κατέχουν εν ονόματι μιας πλασματικής, εικονικής και ψευδεπίγραφης Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερα επίκαιρη είναι η σχετική ανάλυση του Ιωάννη Μεταξά στο προσωπικό του ημερολόγιο (τόμος 4ος, Ίκαρος, Αθήνα 1960, σελ. 446-448), περί καπιταλισμού, Δημοκρατίας και της χημικής συγγένειας των καθεστώτων της εποχής του:

«Η Δημοκρατία είναι το παιδί του καπιταλισμού… Είναι το όργανο με το οποίο κατορθώνει ο καπιταλισμός να παριστάνη τη θέλησή του ως τη λαϊκή θέληση. Αυτό το είδος της Δημοκρατίας χρειάζεται εκλογές καθολικής μυστικής ψηφοφορίας, άρα οργανωμένα κόμματα και συνεπώς μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται για τον ίδιο λόγο εφημερίδες, άρα μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται εκλογική οργάνωση κάθε φορά και εκλογικούς αγώνες, άρα χρήματα. Και τόσα άλλα που απαιτούν κεφάλαια… Από την άλλη μεριά ο καπιταλισμός, για να συσσωρεύσει τα κεφάλαια στα χέρια εκείνων που τον εκπροσωπούν και να κάμη όλο τον κόσμο σκλάβους του – μα σκλάβους που να νομίζουν πως είναι ελεύθεροι – έχει ανάγκη της ελευθέρας οικονομίας… Κράτη που επικρατεί η διευθυνόμενη οικονομία, όσο και αν είναι δημοκρατικά – και εννοούμε τέτοια που αποσκοπούν το γενικό συμφέρον του λαού – δεν συμφέρουν στον καπιταλισμό. Γιατί μέσα σε τέτοια κράτη δεν είναι δυνατή η εκμετάλλευση του συνόλου του λαού από τους εκπροσώπους του καπιταλισμού… Αλλά ο καπιταλισμός τα ονομάζει τυραννίες… Από τη μια μεριά Αγγλία, Γαλλία, Αμερική (καπιταλισμός)·από την άλλη Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία (διευθυνόμενη οικονομία)».

Αυτά, μπροστά στο σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων. Κι αυτό διότι η δική μας ταλαίπωρη Δημοκρατία αρνείται να αυτοκαθαρθεί, έτσι ώστε τα σκληρά κοινωνικά μέτρα που είναι αναγκασμένη να πάρει, για την έξοδό μας από την Κρίση, να γίνουν αποδεκτά από έναν λαό που χειμάζεται και που θεωρεί ότι, ζώντας μέσα σε ένα σύννεφο παρακμής, διαφθοράς και συνδιαλλαγής των ταγών της, λοιδωρείται και χλευάζεται από αυτούς.

Είπα αυτά που θεωρώ ότι μας ενώνουν, δεδομένου μάλιστα ότι ούτε εσείς είστε κομμουνιστές, ούτε εμείς είμαστε φασίστες. Είστε περισσότερο διεθνιστές και λιγότερο εθνικιστές απ’ ότι εμείς, μέχρις εδώ όμως. Η καταχρηστική λεκτική ερμηνεία των όρων δεν κάνει καλό σε κανένα μας, οξύνει καταστάσεις και προκαλεί συναισθηματικές φορτίσεις, που δυστυχώς οδήγησαν πρόσφατα σε τραγικά και μη αναστρέψιμα περιστατικά, για όλα εκείνα τα παιδιά που έχασαν άδικα τη ζωή τους.

Σίγουρα υπάρχουν και αυτά που μας χωρίζουν. Το μεταναστευτικό, συνυφασμένο με το οργανωμένο δουλεμπόριο και παραεμπόριο, αλλά και την εγκληματικότητα στην πόλη των Αθηνών, όπως και ο τρόπος αντιμετώπισής τους, είναι το μείζον. Δεν ξεκίνησε από την Αριστερά. Κάποιοι επεδίωκαν φθηνά εργατικά χέρια και συνακόλουθα την υποβάθμιση του Έλληνα εργάτη, και ως προς την δυνατότητα εύρεσης εργασίας και ως προς την εκμηδένιση των ημερομισθίων του. Αυτά είναι πλέον γνωστά, και πρώτος τα κατήγγειλε ο Μαρξ στο «Κεφάλαιο». Θα περίμενα να γίνονται αποδεκτά και από την Αριστερά. Η έννοια του συμπαγούς ελληνικού έθνους και της ανάγκης προστασίας της πατρίδας μας είναι το δεύτερο, δεν νομίζω όμως ότι υπάρχουν Έλληνες που δεν αγαπούν την πατρίδα τους, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι όπως εσύ. Η «γραμμή Καμίνη», ο οποίος προβάλλει βαθιά και ενσυνείδητα και συστηματικά την έννοια της «πόλης» αποκομμένη από την έννοια της «πατρίδας», με βρίσκει κάθετα αντίθετο και, προσωπικά τουλάχιστον, δεν θα επιθυμούσα να τον δω να υποστηρίζεται από τους εθνικιστές στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Σκέψου τα λίγο, όλα αυτά, η πολιτική αντιπαλότητα δεν θα πρέπει να οδηγεί σε λεκτικές υπερβολές, «οι λέξεις», είπε κάποτε ένας μεγάλος αστροφυσικός, «είναι σαν τα καμάκια, όταν καρφωθούν δεν βγαίνουν εύκολα, κι αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια». Ας είμαστε προσεκτικοί στις εκφράσεις μας, ένθεν κακείθεν, και ας καταβάλουμε προσπάθεια να συνεννοηθούμε. Κάποιος, επίσης αστροφυσικός, είπε κάποτε: «αυτός ο άνθρωπος είναι δύσκολος, θα πρέπει να μιλήσω περισσότερο μαζί του». Αυτή είναι η μόνη διέξοδος που έχουμε μπροστά μας. Περισσότερη συζήτηση, έστω και αντιρρητική. Ποτέ να μη δυναμιτίζουμε τις γέφυρες. Τα νερά των ποταμιών είναι θολά, κι έχουν ρουφήχτρες.

Καλό δρόμο στο ταξίδι της ζωής,

Χρίστος Γούδης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα»

www.bankingnews.gr

12 σχόλια:

 1. Όταν εγώ έγραφα ότι οι Χρυσαυγίτες δεν διαφέρουν από τους νεοσταλινικούς του Σύριζα, μερικοί με θεώρησαν υπερβολικό. Οταν έλεγα ότι δεν είναι δεξιοί αλλά ψευτοδεξιοί, με το μανδύα του πατριώτη, και το μόνο που θέλουν είναι να κάνουν πολιτική καριέρα, μία από τα ίδια.

  Δεν ξέρω αν χρηματοδοτούνται και οι 2 από τον Πούτιν όπως γράφουν οι ξένες εφημερίδες, αυτό που ξέρω είναι ότι και οι μέν και οι δε μας θέλουν εκτός Ευρώπης.
  Ας το πάρουν απόφαση όμως ότι αυτοί είναι λίγοι και εμείς είμαστε οι πολλοί και στους πολλούς δεν αρέσιυν ούτε οι νεοσταλινικοί ούτε οι οπαδοί του αδόλφου χίτλερ.

  Δεν θα αφήσουμε την τωρινή οικονομική κρίση να καταστρέψει τη χώρα, επειδή κάποια θερμοκέφαλα παιδάκια την έχουν δεί ράμπο και ψευτοεπαναστάτες και δεν έχουν επίγνωση τι κάνουν.
  Όποιος δεξιός δεν πάει να ψηφίσει την Κυριακή είναι άξιος της μοίρας του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν ξέρω αν αληθεύει ......και το'' αυτός ο άνθρωπος είναι δύσκολος , θα πρέπει να περισσότερο μαζί του'' , είναι μια δικαιολογία για να σβήσουν μέχρι και φόνους , πάλι λάθη κάνουν .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπήκα σε κάποιο σαϊτ να γράψω για ιστορικά θέματα και μου την πέσανε ότι υποστηρίζω τους προδότες τους 'ετσι τους αλλιώς ..........εγώ,δεν προδίδω αθώους που δολοφονήθηκαν . Λοιπόν μιλούσα αυτές τις μέρες με κόσμο και ρωτούσα γιατί αυτόν και όχι αυτόν ......και η απάντηση ; δεν ήθελε κανείς την επομένη να βλέπει στους δρόμους ομάδες ν΄αλληλοσκοτώνονται .........τελικά αγαπιούνται !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μόνο "σύντροφο" δεν αποκάλεσε τον κομμουνιστή ο Χρυσαυγίτης...
  Ρε τι ΞΕΦΤΙΛΑ είναι αυτή;
  Θα τους πάρει με τα γιαούρτια ο κόσμος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σας δουλεύουν κορόϊδα21 Μαΐου 2014 - 3:03 μ.μ.

  Ελπίζω να είναι ψέμματα.
  Αν δεν είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φίλε , στις Ευρωεκλογές είχανε πολλές πιθανότητες να πάρουν ποσοστά που δεν τα φαντάζονται και οι ίδιοι, μετά απ΄αυτό ......θα γελάσουμε όλοι μαζί . Ο κόσμος πίστευε ότι μπορεί να διεκδικήσουν τα δίκαια του Έθνους , σύμφωνα μ΄αυτά που ευαγγελίζονταν .......τώρα περνάμε σ΄άλλη φάση , δεν γίνεσαι φίλος με συνιστώσες που η μια εξ αυτών έκαψε τρία ΑΘΩΑ παιδιά γιατί πήγαν να δουλέψουν .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ποιά αγάπη; Εδώ μιλάμε για ένα έρωτα τρελό.
  Τσίπρα και Κασιδιάρης, οι κλαρινογαμπροί της πολιτικής.
  Συνασπισμός της Αριστεράς και του Αδόλφου!
  http://2.bp.blogspot.com/-z36quqyd4TE/U3yZ4VuS2_I/AAAAAAAAd4E/E2V-TLy7o58/s1600/285705_529969533692193_2041876786_nwqqed.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 4 ψυχές, η μία κοπέλλα ήταν έγγυος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΣΠΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ22 Μαΐου 2014 - 2:15 π.μ.

  ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ..ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ.... Ο ΓΟΔΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ...Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ....ΑΙΣΧΟΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ....ΧΑΣΑΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...ΚΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ ΞΕΝΕΡΩΝΟΥΝ...ΓΙΑΤΙ; ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. την διακαναλικη συνεντευξη του Κσιδιαρη την ακουσες;εδωσε απάντηση σχετικα με το θεμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΣΠΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ23 Μαΐου 2014 - 4:32 π.μ.

  ΑΣΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΙΑ...ΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝΟΥΝ...ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΑΣ ΤΟΝ ΕΡΙΧΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.....ΤΩΡΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ....ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΜΕΣΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ...ΑΙΣΧΟΣ...ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΗΔΗ ΧΑΝΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ....ΤΟ ΔΗΨΙΦΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΚΥΑΛΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ...ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥΣ...ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΣΠΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ29 Μαΐου 2014 - 8:19 μ.μ.

  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΨΗΦΙΟ ΤΕΛΙΚΑ..ΣΤΑ ΕΙΠΑ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από Dizzo. Από το Blogger.