15 Ιουνίου 2012

Οι top 10 πόλεις στο Facebook-Σε ποια θέση είναι η Αθήνα;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες πόλεις έχουν τους περισσότερους χρήστες στο Facebook; H Νέα Υόρκη ίσως; Κάποια άλλη πόλη στις ΗΠΑ; Ή μια από τις πολυπληθείς μεγαλουπόλεις του πλανήτη όπως η Πόλη του Μεξικού;

"Γιατρέ μου το παιδί κατάπιε ένα ευρώ, λέτε να πεθάνει;"

Και ο γιατρός απαντάει:

Μην πατάτε την μπανανόφλουδα του λόμπι της δραχμής!

Είναι γνωστό ότι υπάρχει το λόμπι της δραχμής… Εντός και εκτός Ελλάδος, εντός και εκτός ευρωζώνης, εντός και εκτός Ευρώπης, επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα στρώνουν το χαλί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Και κάνουν ό,τι μπορούν για να μας οδηγήσουν εθελοντικά σε αυτήν την κρεμάλα! Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρωί πρωί να καταδικάσει το δημοσίευμα των Financial Times Γερμανίας, ότι δήθεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας.

Μήνυση Μαρινάκη στον ΣΚΑΪ-Αυτόφορο για τον Αλαφούζο!

Η κόντρα Μαρινάκη-Αλαφούζου συνεχίζεται, με φόντο πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο! Μήνυση του προέδρου του Ολυμπιακού για σχόλιο αναγνώστη που αφορούσε τα στημένα στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ.

Δραγασάκης στους Γερμανούς: «Μην ανησυχείτε, θα πληρώνουμε κανονικά τις δόσεις μας»

Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη σε συνέντευξή του στην Frankfurter Rundschau.

«Δε μιλάμε για μονομερή παύση πληρωμών, αλλά για συμφωνία με τους πιστωτές μας», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau. Τονίζει ότι μία έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη και κάνει λίγο για την ανάγκη ρεαλιστικής επιλογής για τον τερματισμό της κρίσης χρέους.

Δείτε ζωντανά την ομιλία Σαμαρά στο Σύνταγμα



Live streaming by Ustream

Τους πήρε χρόνο να πούνε ότι λένε όλοι οι Έλληνες-Focus: «Η Ελλάδα είναι ένας οίκος ανοχής»

«Χρέος, κρίση, διαφθορά: οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι οργισμένοι και απογοητευμένοι και επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν ή την άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά. Η απελπισία είναι διάχυτη σε όλη την επικράτεια της χώρας».

Μιχελάκης: Αργά θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την ΕΛΑΣ... στο πρόγραμμά του τα λέει αλιώς

«Πολύ αργά θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να τα… γυρίσει με ψέματα και δήθεν ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς και την Αστυνομία μας. Την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει και η λαθρομετανάστευση έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και οι πολίτες φοβούνται και τη σκιά τους, ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει. Αποκηρύσσει με ευκολία ακόμα και το ίδιο του το πρόγραμμα. Και για να του το θυμίσουμε, λέει επί λέξει:

48 εκ θα στοιχίσουν οι εκλογές... από 310 το 2009

Μόνο 47 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στον προϋπολογισμό ο δεύτερος αυτός γύρος των εκλογών της Κυριακής 17 Ιουνίου. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών είναι αποκαλυπτικά και από την άποψη που πήγαιναν τα λεφτά και ποιοι πολίτες έτρωγαν μαζί με τους πολιτικούς... Δείτε απλά το κονδύλι "αποζημιώσεις": 

Χρήμα vs. Πατρίδας: στάνταρ 2-400 εκατομμύρια ευρώ έστειλαν οι Έλληνες στις τουρκικές τράπεζες!

Ακόμη και στην Τουρκία φαίνεται πως έχουν βγάλει τα χρήματα του εκατοντάδες Έλληνες που φοβούνται πως μετά της εκλογές ενδέχεται να επικρατήσουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα STAR η οποία έχει τίτλο «Ο Γιώργος μετέφερε τα χρήματα του στην Τουρκία» , τις τελευταίες ημέρες 400 εκατομμύρια Ευρώ καταθέσεων μεταφέρθηκαν απο την Ελλάδα στην Τουρκία.

Σκοπιανός μας απειλεί με διαμελισμό και μας αποκαλεί φασίστες!... Σκούπισε λίγο τα αίματα ρε πίθηκε

Σε απίστευτα προκλητικές δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος του λεγόμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» και επιστήθιος φίλος του Νίκολα Γκρουέφσκι ο οποίος ονομάζει τους Έλληνες «φασίστες» και κάνει λόγο για «διάλυση της Ελλάδας»!

Δραματική ανατροπή στις κρυφές δημοσκοπήσεις

Αλλαγή στα δεδομένα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σημειώνεται το τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα η αναμέτρηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπεται σε απόλυτο ντέρμπι στήθος με στήθος.

Βίντεο: Η ΣΥΡΙΖΟμαχία της ημέρας. Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε για το αν θα καταγγείλουμε μονομερώς το Μνημόνιο ή όχι;

Σταθάκης vs Στρατούλης vs Γλέζος vs Σταθάκης vs Τσίπρας. Φιλική Συμμετοχή: Ιφικράτης Αμυράς.

Σταθάκης: «Δεν υπάρχει μονομερής καταγγελία στις δηλώσεις κανενός».

Στρατούλης:

Ενδιαφέροντα βιβλία διαβάζει ο Τσίπρας (φώτο)

Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και σε πλάνο της κάμερας αποκαλύφθηκαν τα αναγνώσματά του! Μέσα σε αυτά και η συλλεκτική έκδοση για τη συμπλήρωση...

ΣΥΡΙΖΑ: Aποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ

Νέα, ανεξάρτητη, πολυδιάστατη, ενεργητικά φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, θα έρθει δια της αποχώρησης της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και δια της ακύρωσης της στρατιωτικής συμφωνίας με το Ισραήλ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο ευάλωτη μεταπολεμικά, οικονομική της στιγμή.

Αναστολή κινητοποιήσεων από Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο-Την Τετάρτη αποφασίζουν για Αθήνα

Αναστολή κινητοποιήσεων
Την αναστολή των κινητοποιήσεων στα φαρμακεία όλη της χώρας και του Πειραιά, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σήμερα . Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι έστω και σταδιακά πραγματοποιήθηκε η πλήρης εξόφληση των συνταγών του Μαρτίου, που έφταναν τα...

ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ… ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ!!!

Δεν πρόλαβε να διεξαχθεί η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και τρεις πρώην πλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν εξελέγησαν στις 6 Μαΐου, επιστρέφουν στα γκισέ της Εθνικής Τράπεζας!............

Θα είμαστε όλοι Σύνταγμα!

Τσίπρας: ένας Γκόρτζος της Αριστεράς

Ηταν αναπόφευκτο η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνει με τα λάθη από τα οποία ξεκίνησε. Τρομάζοντας, δηλαδή, μικροαστούς και ό,τι έχει απομείνει από τη μεσαία τάξη με την επιπολαιότητα των θέσεών του στο θεμελιώδες ερώτημα των εκλογών: ευρώ ή δραχμή. Αναπόφευκτη η κατάληξη, διότι η αμάθεια δεν κρύβεται για πολύ.

«Δεν έχουμε κάποια αίσθηση (sic) ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα ακολουθήσουν αυτή την τακτική του εκβιασμού που έχει ακουστεί (sic) εδώ και κάποιο καιρό και θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση», δήλωσε μόλις χθες στο Bloomberg ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Τι κι αν ακόμη και ο Φρανσουά Ολάντ το λέει ρητώς ότι «δίκαια αντιμετώπιση» του ελληνικού προβλήματος προϋποθέτει εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα; Ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετό για να αλλάξει την «αίσθηση» του Αλέξη. Δεν τον ενδιαφέρουν οι δημόσιες δηλώσεις των επισήμων εκπροσώπων των χωρών της Ευρωζώνης. Αλλωστε, το παραδέχεται, χωρίς επίγνωση της ανοησίας του: «Η θέση μας δεν βασίζεται σε δημόσιες σχέσεις ή σε κάποιες επιβεβαιώσεις από πολιτικούς».

Για έναν άνθρωπο με τη δική του άγνοια κινδύνου (τον είδαμε με τι επιπέδου Αγγλικά νόμισε ότι μπορούσε να βγάλει πέρα συνέντευξη στον CNN...) και τη δική του αφελή προσέγγιση στις διεθνείς σχέσεις (είδαμε και την ευρωπαϊκή περιοδεία του...), είναι φυσικό να θεωρεί τις συναντήσεις με τους Ευρωπαίους πολιτικούς ως τίποτε περισσότερο από «δημόσιες σχέσεις». Είναι φυσικό, διότι ο Τσίπρας αντιλαμβάνεται την πολιτική με τα βιώματα του συνδικαλισμού, που ουσιαστικά ήταν το μόνο σχολείο που τον διαμόρφωσε. Την κατανοεί με τον τρόπο που την έμαθε στις συνελεύσεις του αμφιθεάτρου: ύφος, κορόνες, κονταρομαχίες με ιδεολογικά στερεότυπα, ίντριγκες, διπροσωπία και τσαμπουκάς.

Προσθέστε στα παραπάνω και το γεγονός ότι είναι παιδί της ευμάρειας της ώριμης Μεταπολίτευσης. Ανήκει στη γενιά που έμαθε να θεωρεί τη σταδιακή βελτίωση της οικονομικής άνεσης «φυσικό δικαίωμα του ανθρώπου» -με την έννοια ακριβώς που δίνει στον όρο ο Χομπς. Ανήκει σε όλους αυτούς που τώρα «τους κλέβουν τα όνειρα», επειδή δεν μπορούν πια να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, να φτιάξουν οικογένεια με μια άλλη δημόσια υπάλληλο και να ζήσουν μια χαλαρή ζωή απαλλαγμένη από το άγχος της απόδοσης στην εργασία, με την ασφάλεια των επιδομάτων και των ωριμάνσεων.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϊόν του ελληνικού επαρχιωτισμού, που αντικατέστησε τη συμπλεγματική μειονεξία με την αυταρέσκεια, εξαιτίας της ευμάρειας που απέκτησε ξαφνικά και άκοπα. Ερμηνεύει τον κόσμο με τα μέτρα του μικρόκοσμου μέσα στον οποίο έχει περάσει όλη του τη ζωή και την αυτοπεποίθησή του ενισχύει η ψευδαίσθηση γνώσης και κοσμοπολιτισμού που βρίσκει μέσα από το Ιντερνετ. Του λείπουν τα απαραίτητα βιώματα για να έχει την πραγματική αίσθηση των πραγμάτων, έξω από τον κύκλο του. Είναι ένας Γκόρτζος των καιρών μας, με τη διαφορά ότι αντί για μαγκούρα φροντίζει να έχει δίπλα του τον Μανώλη Γλέζο...

Βασίζεται σε αναλύσεις

Είναι -δεν λέω- ένα ερώτημα το από πού αντλεί ο Τσίπρας τη βεβαιότητα ότι η μπλόφα του θα γονατίσει την Ευρώπη. «Βασίζεται σε αναλύσεις των πιο αξιόπιστων Ευρωπαίων και διεθνών οικονομολόγων», δηλώνει στη χθεσινή συνέντευξη στο Blomberg. Τώρα μάλιστα! Ετσι εξηγείται, λοιπόν, γιατί η «Αυγή» της περασμένης Κυριακής γράφει ότι «ο γνωστός οικονομολόγος Γιάνης Βαρουφάκης εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε.». Αφού η άποψη Τσίπρα τεκμηριώνεται με «βαρούφες», όλοι νομπελίστες περιττεύουν...

Relance


Υποψιάζομαι ότι μία εβδομάδα με τον Μπαλάφα στη θέση του βασιλιά της κωμωδίας ήταν αρκετή για τον Λαφαζάνη. Ο παλιός και δοκιμασμένος τεχνίτης του είδους επανήλθε προχθές στο προσκήνιο του παραλογισμού με τη δήλωση ότι, αν η τρόικα διακόψει τη χρηματοδότηση, «θα πάμε μπροστά, θα αντέξουμε. Θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά θα αντέξουμε και δεν θα οπισθοχωρήσουμε στο όνομα μιας μνημονιακής πολιτικής που είναι καταστροφική για τη χώρα». Τουλάχιστον ως θέση είναι γνησίως ελληνική. Διότι στη μακραίωνα Ιστορία του ο Ελληνισμός έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταστρέφεται μόνος του, δεν έχει την ανάγκη κανενός...

Βασικά τον ζηλεύουν

Ο ανισόρροπος γκουρού των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ζίζεκ, δεν δίνει σημασία στις επικρίσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίδραση αναμενόμενη εκ μέρους του, αν τον έχει δει κανείς πώς μιλάει και πώς κινείται. «Μας μισούν», είπε και διά του πρώτου πληθυντικού προσώπου συμπεριέλαβε και τον εαυτό του στον ΣΥΡΙΖΑ, «επειδή, κρυφά μέσα τους, ξέρουν πως έχουμε το κουράγιο να δρούμε ως ελεύθεροι άνθρωποι». Ομολογώ ότι κρίνοντας από την όψη του ανδρός, του αναγνωρίζω ότι τουλάχιστον δείχνει ελεύθερος από την καθημερινή δουλεία του μπάνιου με σαπούνι. Από σεμνότητα, υποθέτω, προσπέρασε τελείως τις επιθέσεις εναντίον του προσώπου του, εξ αφορμής της πρόσφατης ομιλίας του στην Αθήνα ως προσκεκλημένος του ΣΥΡΙΖΑ. Με την απροσμέτρητη σοφία του, ο φιλόσοφος γνωρίζει ότι τον ζηλεύουν επειδή είναι ομορφόπαιδο...

Ο κύριος υπομοίραρχος

Ηταν αληθινή δοκιμασία για τα νεύρα αυτή η προεκλογική περίοδος, που ευτυχώς τελειώνει σήμερα. Ανάπαυλα αύριο, την Κυριακή ψηφίζουμε και ας ελπίσουμε ότι από τη Δευτέρα θα έχουμε απαλλαγεί από ορισμένα έστω εκ των πλέον εκνευριστικών στοιχείων της περιόδου, όπως νευρωτική παρουσία και η διαπεραστική φωνή του Ανδρέα Λυκουρέντζου σχεδόν σε κάθε τηλεοπτικό πάνελ. Αν τουλάχιστον είχε το χιούμορ να εμφανίζεται με στολή υπομοιράρχου της Βασιλικής Ελληνικής Χωροφυλακής, ως χαρακτήρας του δράματος θα αποκτούσε ένα ιστορικό βάθος...

Tου Στεφανου Κασιματη
kathimerini.gr

Το «Seven» σε ζωντανή μετάδοση

Ο Τσίπρας (ως ΑΝ.ΕΛ) : κατάργηση μνημονίου, θάνατος στους τοκογλύφους, δεν πληρώνουμε μία.
Ο Τσίπρας (ως ΚΚΕ) :

Τα ψέματα του Τσίπρα για τους μετανάστες και το "Δουβλίνο II"

Ας μαντέψουμε, λοιπόν, πότε έλεγε την αλήθεια ο κύριος Τσίπρας Αλέξης... που παίζει με τις λέξεις....

Στο πλαίσιο της πρόσφατης δημοσιοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος του Συριζα, έγιναν γνωστές και οι θέσεις του για το μεταναστευτικό πρόβλημα που βιώνει η χώρα. Μια διαφορετική ανάγνωση των προτάσεων αυτών επιχειρούμε να κάνουμε στο κείμενο που ακολουθεί.

Ξεκινώντας από την αρχή του κειμένου ο Συριζα ξεκινά την διάγνωση του προβλήματος από το Δουβλίνο ΙΙ επιχειρώντας την απομόνωση όλων των υπόλοιπων αιτιών που οδηγούν στο πρόβλημα.

Έτσι πιο συγκεκριμένα λένε:

Το Facebook διαγράφει όσους ανεβάζουν αυτή τη φώτο

Δείτε το πρωτοσέλιδο ισπανικού σατυρικού περιοδικού:

Μέρκελ Ραχόι σε σαδομαζοχιστικά παιχνίδια

Εεε λέμε και καμιά μαλακ@@: «Δεν σκοπεύω να κάνω καριέρα πολιτικού»

Ψηλή, ξανθιά και με μόνο όπλο την όρεξή της για να κάνει πράγματα ειδικά για τους νέους ανθρώπους, η κυρία Ρένα Δούρου, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή δασκάλα.

Τσιρίζουν οι μυξοπαρθένες του ΣΥΡΙΖΑ για τους FTD... ενώ γελάνε και τα μουστάκια του Παπαδημούλη

Η προτροπή των FTD να ψηφίσουν οι Έλληνες ΝΔ και όχι ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα φυσιολογική για έναν σοβαρό λαό που δεν κατατρέχεται από φαντάσματα. Αν ήμασταν λαός με αυτοπεποίθηση θα λέγαμε "ε και; Για να διαβάσουμε γιατί λένε αυτοί να ψηφίσουμε Σαμαρά;" και η αντίδραση θα ήταν

Και ο Λούλης, το νούμερο που ταΐζαμε χρόνια, στηρίζει Τσίπρα και βρίζει ΝΔ... ευτυχώς

Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης και επικοινωνιολόγος του Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίζει «απαξιωμένο κόμμα» τη Νέα Δημοκρατία, αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά «τον πιο αντιδημοφιλή ηγέτη της Μεταπολίτευσης» και εκτιμά ότι όσοι ψηφίσουν «την πολιτικά ημιθανή Ν.Δ.» θα το κάνουν «κρατώντας τη μύτη τους»!

Financial Times: Δίνουν κίνητρα στην Ελλάδα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Οι πιέσεις για να μην εγκαταλείψει η Ελλάδα όσα έχουν συμφωνηθεί δε σταματούν και φαίνεται πως κάποιοι παίζουν και το χαρτί των «κινήτρων».

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ετοιμάζονται να προσφέρουν στη νέα ελληνική κυβέρνηση ένα πακέτο κινήτρων για να την πείσουν να εμμείνει στην τρέχουσα συμφωνία διάσωσης μετά τις εκλογές της Κυριακής, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως όλες οι αυτοκρατορίες και οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν εκ των έσω: ΗΠΑ: Γιορτή προς τιμήν των ομοφυλοφίλων στο Πεντάγωνο

Την πρώτη στην ιστορία του γιορτή προς τιμήν των ομοφυλοφίλων οργανώνει αυτό το μήνα το αμερικανικό Πεντάγωνο όπως αναγράφει η εφημερίδα The Hill επικαλούμενη την εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Εϊλίν Λάινεζ.

Σε ντέρμπι εξελίσσεται η αναμέτρηση της Κυριακής (ρευστότητα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις)

Λιγότερο από 48 ώρες έμειναν για το… δεύτερο ημίχρονο των πλέον κρίσιμων εκλογών της μεταπολιτευτικής περιόδου και όλα δείχνουν ότι η εκλογική αντιπαράθεση της Κυριακής εξελίσσεται σε ντέρμπι.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα απότομων σκαμπανεβασμάτων που δίνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις.

Σύλληψη 62χρονου για υπέρογκα χρέη προς το Δημόσιο

Για οφειλές προς το δημόσιο, ύψους 5.619.633,76 ευρώ, συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, 62χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρίας πληροφορικής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο Καμμένος προτείνει Αβραμόπουλο πρωθυπουργό... να υποθέσουμε ότι για πάρτη του κρατάει το ΥΠΕΘΑ ;)

[Για άλλη μια φορά ο Π. Καμμένος καρφώνεται ότι το nonpaper που άφησε στον Παπούλια ήταν αυθεντικό... προτείνει τον Αβραμό πρωθυπουργό για να αδειάσει η θέση του υπ. Εθνικής Άμυνας και να στρογγυλοκαθίσει ο ίδιος... έχει μια ψύχωση με την συγκεκριμένη θέση... γιατί άραγε;;;]

Επανέλαβε τη θέση του ότι δεν θα στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά για πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος και πρότεινε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο σε περίπτωση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης.

Le Point-Ελλάς γαλλία συμμαχία...: «Κι αν δίναμε την Ελλάδα στην Τουρκία..»

Είναι ο τίτλος του βασικού άρθρου του πολιτικού περιοδικού  Le Point που απηχεί τις απόψεις τμήματος του γαλλικού κατεστημένου.

Το σημείωμα, που υπογράφει ο διευθυντής του Le Point, Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ, ξεκινά με το ερώτημα:

Το CNN διαφημίζει την "Μακεδονία"... όχι τη δική μας εννοείται [βίντεο]

Για ακόμα μια φορά η ΠΓΔΜ προκαλεί τη χώρα μας, καθώς στο νέο διαφημιστικό σποτ της για την προώθηση του τουρισμού, όχι μόνο χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, αλλά προβάλει και εικόνες που θυμίζουν έντονα Ελλάδα.

FTD: Αντισταθείτε στo δημαγωγό - Widersteht den Demagogen

Στην ελληνική γλώσσα αποφάσισαν οι Financial Times Deutschland να γράψουν ποια θεωρούν, "με βαριά καρδιά" όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, την καλύτερη επιλογή για την Κυριακή. Διαβάστε τι γράφουν:

Βίντεο: Είναι δύσκολο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ σήμερα

Δείτε το:

Ρόδος:''Δεν τη βίασα - Της πρότεινα να πάμε σε παραλία και δέχθηκε''!

Ο 47χρονος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για μια υπόθεση που απασχόλησε πολύ την τοπική κοινωνία...

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ο 47χρονος που κατηγορούνταν για το βιασμό νεαρής Φιλανδής τουρίστριας πριν από δέκα χρόνια στη Ρόδο. Πρόκειται για τον Σ.Κ., που είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή σε κάθειρξη επτά ετών, ποινή την οποία κατάφερε να «εξαφανίσει» στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αφού κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών.

Τρελό; 5.200 ελληνικές επιχειρήσεις στη Ρουμανία!!

[Και αν βγει και ο Τσίπρας που λέει ότι θα του βάλει φόρο μέχρι και 70%... δεν θα μείνει ούτε μία επιχείρηση στην Ελλάδα]

Περισσότερες από 250 ελληνικές εταιρείες ιδρύθηκαν το 2011.

Η μεγάλη ελληνική επενδυτική παρουσία στη Ρουμανία, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των οικονομικό- εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. Η συμβολή των ελληνικών επενδύσεων στη οικονομία της χώρας φαίνεται και από το γεγονός ότι ρουμανικοί οίκοι με ελληνική συμμετοχή στο κεφάλαιό τους απασχολούν σήμερα πάνω από 35.000 εργαζόμενους, ενώ πολλές από τις εταιρείες ελληνικών συμφερόντων έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό συμβάλλοντας έτσι στις εξαγωγικές επιδόσεις της Ρουμανίας.

Τα ρέστα του δίνει ο Σαμαράς

Στόχος του να δοθεί στην τελευταία συγκέντρωση ο «αέρας νίκης»
 
«Όλα για όλα» τα... «παίζει» η ηγετική ομάδα της Ν. Δ. στο φίνις της πιο δύσκολης, απρόβλεπτης και κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των τελευταίων ετών και στηρίζει πολλά στην αποψινή «μάχη» της Αθήνας.

ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ!!!

Τα ταξικά συμφέροντα και το Δίκαιο της Θάλασσας στο Αιγαίο

Του Πέτρου Τσάγκαρη

Τ ους τελευταίους μήνες έρχεται διαρκώς στην επικαιρότητα το ζήτημα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο. Η σχετική αρθρογραφία κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για υποχωρητικότητα, για απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ή και για προδοσία, και αγκαλιάζει ένα πολύ ευρύ πολιτικό φάσμα: Η φασιστική Δεξιά, η ΝΔ, τμήματα του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ αλλά και της πατριωτικής Αριστεράς, που περιλαμβάνουν το ΚΚΕ, αλλά και κυρίαρχες πτέρυγες του ΣΥΝ, ζητούν ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ.

Οι γλύφτες κατάντησαν έτσι την Εθνική...

Είναι αλήθεια πως τον Σάντος δεν το θεωρώ κάτι σπουδαίο στην προπονητική... Είναι επίσης δεδομένο πως η αντιπάθεια μου στο όλο τιμ που περιβάλλει την Εθνική είναι πέρα για πέρα μεγάλη...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Παρασκευή + 13: Ψήφος για το μέλλον της χώρας και το αύριο των παιδιών μας

Δείτε την πρώτη και την τελευταία σελίδα:

Τζήμερος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φαιδρό κόμμα με προτάσεις εκτός πραγματικότητας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα έκανε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega είπε «Είναι φαιδρό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν άκουσα ούτε μία πρόταση που έχει σχέση με την πραγματικότητα, δεν έχουν ιδέα πως λειτουργεί μία τράπεζα».

Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζει, δηλώνει ο πρόεδρος της Bundesbank

Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να επιτρέψει σε μια χώρα να την εκβιάζει, απειλώντας με τις συνέπειες μετάδοσης της κρίσης, δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γενς Βάιντμαν και παράλληλα απορρίπτει...

Είπαμε αυτά βλέπουν οι ξένοι και φρικάρουν: Δικηγόροι vs τρόικα με τα μάτια στο "άνοιγμα" του επαγγέλματος

Επιθετική ανακοίνωση για απαράδεκτες παρεμβάσεις στους υπουργούς της κυβέρνησης με στόχο την «οργάνωση και τη λειτουργία των Δικηγορικών Συλλόγων» εξέδωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιάννης Αδαμόπουλος, με αφορμή το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τον επανακαθορισμό του τρόπου υπολογισμού των κρατήσεων υπέρ συλλόγων και ταμείων.

Διαπραγματευτικό όπλο 90 δισ. έχει η τρόικα απέναντι στην Ελλάδα

Σε εκκρεμότητα παραμένει η καταβολή συνολικού ποσού ύψους 90 δισ. ευρώ από το μηχανισμό στήριξης μέχρι το 2014, με την Κομισιόν να προειδοποιεί ότι για την αποδέσμευση κάθε δόσης, προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Πρόκειται για το μεγάλο όπλο της τρόικας απέναντι στους Ελληνες διαπραγματευτές, καθώς, μετά τις εκλογές, θα τεθεί ζήτημα αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, όπως προκύπτει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις όλων των κομμάτων, αλλά με την απέναντι πλευρά να διαθέτει το απόλυτο πλεονέκτημα, της στρόφιγγας των δόσεων.

Επιμένουν οι FT να σπρώχνουν τον Alexis: Μικρή η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

Οι FT αποκαλύπτουν το πακέτο μέτρων που οι Ευρωπαίοι θα ''κουνήσουν'' μπροστά στην νέα ελληνική κυβέρνηση για να την γλυκάνουν.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : «Τυράκι» από ΕΕ για τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα»

Τι έγραψε ο Σισέ για τον Ομπράντοβιτς στο Facebook;

Το κείμενο που θα διαβάσετε δεν το έγραψε ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού, ή κάποιοι από την διοίκηση και τους παίκτες. Το έγραψε ο Τζιμπρίλ Σισέ στο Facebook. Και είναι φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο που σημάδεψε τον Παναθηναϊκό όσο κανένας άλλος...

Βενιζέλος: «Διεθνής οίκος θα ερευνήσει τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ»... λες να βρει και το μύριο του Τσουκάτου της Siemens;

Την πρόθεσή του να αναθέσει, την ερχόμενη Τετάρτη, σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία τον διαχρονικό έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. «Εχω παραλάβει ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει 130 εκατομμύρια χρέη και θα διορίσω την Τετάρτη διεθνή ελεγκτικό οίκο για να κάνει πλήρη διαχρονικό οικονομικό έλεγχο του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος στην ιστοσελίδα enikos.gr.

Μπακογιάννη σε Παπαδημούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ κολομπάρεψε τη θέση του για το Μνημόνιο (βίντεο)

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τη λήξη της προεκλογικής μάχης, με την ένταση να οδηγεί ακόμα και την Ντόρα Μπακογιάννη να χρησιμοποιεί μια... όχι και τόσο συνηθισμένη στον πολιτικό λόγο έκφραση για να χαρακτηρίσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του Μνημονίου!

e-Επιλογές

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις φίλων:

Λεφτά υπάρχουν : Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λίγες μέρες βρήκε δυο δις ευρώ !

«Συγκεκριμένα: Ο εκ των συντακτών του οικονομικού προγράμματος κ.Γ.Σταθάκης, μιλώντας στις 24 Μαίου στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, εκτίμησε το πρωτογενές έλλειμμα για το 2012 στα 4 δις. Δυο εβδομάδες μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το οικονομικό του πρόγραμμα, στο οποίο το έλλειμμα είχε γίνει δυο δις !

Die Welt: Μαμά, μην τολμήσεις να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, αλλιώς θα σε σκοτώσω!

Στο ρυθμό των ελληνικών εκλογών η Welt του Βερολίνου προσπαθεί να αποτυπώσει τις διαθέσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων λίγες μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, καταγράφοντας απόψεις διαφορετικών ψηφοφόρων.

Παπανδρέου που ξέρει από καμουφλάζ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καμουφλαρισμένη εκδοχή καιροσκοπισμού"

"To ΠΑΣΟΚ – η παράταξη που όσο καμία άλλη έφερε πρόοδο και μεγάλες αλλαγές στη χώρα αλλά και που βαρύνεται και αυτή με τα λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος - είναι η πολιτική δύναμη που όσο καμία άλλη εγγυάται την υπέρβαση των σφαλμάτων που κάναμε τις προηγούμενες δεκαετίες", υποστηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

ΝΔ: Περνάμε μπροστά, θα είμαστε «κορμός» σε κυβέρνηση συνεργασίας

«Τη Δευτέρα θα έχουμε κυβέρνηση». Αυτή τη βεβαιότητα προβάλλει η Λ.Συγγρού μετά και τις νέες κυλιόμενες μετρήσεις που ολοκληρώθηκαν χθες. Κατά τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι άνετη» (2-3 μονάδες) χωρίς, βεβαίως, να αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αυτοδυναμίας.

Yποβάθμιση των μεγαλύτερων ολλανδικών τραπεζών από Moody's

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα πέντε ολλανδικών τραπεζών, ανάμεσα τους οι Rabobank, ING και ABN AMRO

Ψηφοφόρος: Το Μνημόνιο το διάβασες τώρα; - Χρυσοχοΐδης: Είσαι προβοκάτορας!

Για το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ πήγε να μιλήσει στην Κρήτη, σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν ένα στέλεχος του κόμματος τον ειρωνεύτηκε ρωτώντας τον αν διάβασε τελικά το Μνημόνιο, ενώ ένας άλλος τον έψεξε επειδή δεν ανέφερε ούτε μία φορά τον Βενιζέλο.

Συγκλονιστικό: Μητέρα τρέχει γυμνή να δολοφονήσει και να φάει το παιδί της!

Ένα ακόμη κρούσμα του φονικού ναρκωτικού που ξυπνά κανιβαλιστικά ένστικτα συγκλονίζει τον κόσμο. Αυτή τη φορά ο δράστης ήταν η μητέρα και θύματά της ο σκύλος της γειτόνισσας και το ίδιο της το παιδί.

Αυτά βλέπουν οι ξένοι και δεν χαλαρώνουν: "Βάλτωσαν" οι αποκρατικοποιήσεις, απέχουμε πολύ από τον στόχο

Το ποσό των 180 εκατομμυρίων ευρώ μπήκε στα κρατικά ταμεία από την πώληση κρατικής ακίνητης περιουσίας μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ η χώρα έχει θέσει ως στόχο τη συγκέντρωση δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ρένα Δούρου: Λεφτά υπάρχουν


Συμφωνία Σαμαρά με τους Δανειστές για τροποποίηση του Μνημονίου

Έκκληση για συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής κάνει ο Αντώνης Σαμαράς μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο» επισημαίνοντας ότι «την ώρα που κρίνεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ δεν πρέπει να λείψει κανείς από τις κάλπες». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύεται για το σχηματισμό κυβέρνησης με τις δυνάμεις που συμφωνούν στη διασφάλιση της παραμονής μας στο ευρώ, καθώς και στην επαναδιαπραγμάτευση, εμπράκτως και όχι στα λόγια.

Ρόμπα έκανε τον ΑΕροψεκασμένο Αναγνωστάκο, ο Ντινόπουλος (βίντεο)

Άγρια κόντρα Ντινόπουλου-Αναγνωστάκου στον ΑLPHA μετά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του οικονομικού εγκεφάλου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο έγκλημα του Χρημιστιστηρίου.

«ΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ! »

Αίσχος! Ρε φασίστες, δεν ντρέπεστε να συκοφαντείτε το Λαζόπουλο;;;

Ε, όχι και ΣΥΡΙΖΑ ο Λαζόπουλος ρε!!! Που το είδατε;;

H «ΠΑΣΟΚα» Ρ. Δούρου, που δεν ήξερε τον Άκη, μπήκε το 2003 και σε επιτροπή, μαζί με την κόρη του και τη σύζυγο του Λαλιώτη... (ΦΕΚ)

Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει η «δημοκρατία». Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη... παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη.

Ποιά Ανάπτυξη; Ρώτησες «προοδευτικό» Πανεπιστημιακό; Τούρκικα παιχνίδια με την ενέργεια από τους καθηγητάδες μας

Της Αρετής Πανάγου

«Τσουρέκια» γίνονται τα νεύρα μας, από κάθε λογής – λογής επιστήμονα και δη Καθηγητή Πανεπιστημίου που εκδίδει, στην καλύτερη περίπτωση, μια Έκθεση που εναντιώνεται σε κάθε σχεδόν επένδυση που επιχειρήται να γίνει σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα. Ξενοδοχεία, βιομηχανίες, ΑΠΕ, εξορύξεις ... όλα του Σατανά ! Η Ελλάδα για αυτούς μπορεί να αναπτυχθεί μόνο με τον περιπατικό τουρισμό ή με το bird-watching, το πολύ – πολύ με τον συνεδριακό τουρισμό για να κάνουν τα συνέδριά τους και να ανταλλάσσουν επισκέψεις με τους ξένους συναδέλφους τους.

Βίντεο: Τα γιουρούσια της Εθνικής

Δείτε το:

O ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει την ιδιωτική εκπαίδευση!

[Βέβαια μην αποκλείετε το Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση να ψηφίσει νόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και η ΚΟΕ να πανηγυρίζει γιατί επιτέλους εφαρμόζουμε την ευρωπαϊκή οδηγία... για τέτοιες κολοτούμπες μιλάμε..]

Μια θέση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία, η οποία αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται «για την κατάργηση κάθε ιδιωτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας στη δημόσια παιδεία σε όλες τις βαθμίδες», και σε άλλο σημείο «κατάργηση διδάκτρων όπου έχουν επιβληθεί», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

Ιεροσυλία να βάλουμε τον Τσίπρα στο πεντοχίλιαρο

Πριν από καιρό κάποιοι κακοήθεις προσπάθησαν να φανταστούν πως θα είναι οι νέες δραχμές αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαξαν αυτήν την αηδία (φώτο αριστερά) που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο. Νομίζω ότι είναι μεγάλη ασέβεια να βαζεις τον Τσιπρα στη θεση του Κολοκοτρώνη.
Αυτή η θέση ανήκει δικαιωματικά στον...

Βίντεο: ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ - Ο Καρυωτάκης Αστρολόγος

Δείτε το: