28 Ιανουαρίου 2012

Δεν γνωρίζουν Αγγλικά οι πιλότοι των Τουρκικών Αεοργραμμών;

Πανικός προκλήθηκε ανάμεσα στους πιλότους των Τουρκικών Αερογραμμών από την απόφαση της διοίκησης να ζητήσει δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν πως γνωρίζουν καλά την Αγγλική γλώσσα.

Κι αυτού οι ναζί του φταίνε: "Xειροπέδες" σε δουλέμπορο στρατιωτικό στον Έβρο

Ένας Ελληνας στρατιωτικός που υπηρετεί στον Έβρο, συνελήφθη από λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα, καθώς οδηγούσε νταλίκα που μετέφερε παράνομους μετανάστες.

Με τις μαλακί@@ τους οι Γερμανοί* καταφέρνουν να κάνουν ήρωες τους ΠΑΣΟΚους που τα γάμησ@@ όλα!!!

[*Αν τελικά είναι γερμανική η πρόταση, γιατί μέχρι τώρα πέρα από τους γνωστούς για το ρόλο τους άγγλους, δεν επιβεβαιώνει κανείς ότι η πρόταση είναι γερμανική]


Δίνουν την ευκαιρία στα ζώα να συνταχθούν πίσω από τον Καψή και τον Παπαδήμο οι οποίοι στο τέλος, μαζί με τους ΠΑΣΟΚους θα εμφανιστούν σαν οι ήρωες που έσωσαν την Ελλάδα από τα νύχια των Γερμανών!!!

Ενισχύεται ο ελεγκτικός ρόλος της Κομισιόν

Την ενίσχυση του ελεγκτικού ρόλου της Κομισιόν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμμματος στήριξης, προανήγγειλε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνοντας πως η σχετική απόφαση ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε, αυτός ο νέος ρόλος θα αποτυπωθεί στο μνημόνιο. Πρόσθεσε πως «η κυριότητα του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του ευθύνη των ελληνικών Αρχών».

«Κοντά σε συμφωνία» για το PSI αλλά μετά τη νέα δανειακή σύμβαση. Τι επιτόκιο προβλέπει η συμφωνία;

Κοντά στην οριστικοποίηση του προγράμματος περικοπής του ελληνικού χρέους βρίσκονται οι ιδιώτες πιστωτές και η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), που εκπροσωπεί τις τράπεζες στη διαπραγμάτευση. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετα την συνάντηση Νταλάρα-Λεμιέρ με τον έλληνα Πρωθυπουργό προστίθεται πως η κατάληξη των συνομιλιών αναμένεται την επόμενη εβδομάδα ενώ το Associated Press μιλάει για..

Bundesliga 19η αγωνιστική (βίντεο)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΗΡΩΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟ

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα Αντιναυάρχου Παναγιώτη Α. Βλαχάκου, που έπεσε στα Ίμια στις 31/1/1996, θα τελέσει ο Δήμος Πειραιά, στον ανδριάντα του στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην πλατεία Τερψιθέας), την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, στις 11:30 π.μ..

Η διαπραγμάτευση για το μνημόνιο ήταν ερασιτεχνική, λέει η Βάσουλα... αργα το θυμήθηκε

Ερασιτεχνική χαρακτηρίζει η Βάσω Παπανδρέου την διαπραγμάτευση που έγινε στο αρχικό μνημόνιο το 2010 και ανεπαρκή τη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

«Τη μία ημέρα ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγελλε όσους ζητούσαν μέτρα και την επομένη μιλούσε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Στο τέλος επικράτησε πανικός και η διαπραγμάτευση για το μνημόνιο ήταν πραγματικά ερασιτεχνική» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής».

Γουρούνι 1000 κιλών... όχι δεν είναι ο Πάγκαλος

Κάθε χρόνο στην Ταιβάν γίνεται διαγωνισμός για το βαρύτερο γουρούνι. Όσο μεγαλύτερο το γουρούνι τόσο μεγαλύτερη η τύχη που φέρνει στον ιδιοκτήτη του. Αποτέλεσμα να ταΐζονται τα γουρούνια με καθετήρα σε σημείο που να μην μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Φέτος το βαρύτερο ήταν...

Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, εκτιμά η Ά. Μέρκελ

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη τάσσεται η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι η Αθήνα δεν θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα

Σε συνέντευξή της προς την Bild am Sonntag που κυκλοφορεί την Κυριακή η Άγκελα Μέρκελ επαναλαμβάνει την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει το ευρώ και προσθέτει πως η ευρωζώνη έχει 17 μέλη, τα οποία αναμένει, να γίνουν περισσότερα.

Επιβεβαιώνουν Γερμανοί αξιωματούχοι τα περί «εντεταλμένου προϋπολογισμού» για την Ελλάδα... δεν επιβεβαιώνουν ότι η πρόταση είναι γερμανική

Κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι εντός του Eurogroup γίνονται συζητήσεις να οριστεί από την ΕΕ ένας «εντεταλμένος προϋπολογισμού» για την Ελλάδα, η οποία θα εκχωρήσει με τον τρόπο αυτό στην πράξη τον έλεγχο των δημοσιονομικών της.

Ένταση στην ΠΓΔΜ με τον μουσουλμανικό πληθυσμό

Ένταση στη Στρούγκα από τον μουσουλμανικό πληθυσμό για αντι-ισλαμικές σκηνές στο καρναβάλι του Βέβτσανι..

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην πόλη Στρούγκα της ΠΓΔΜ, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 2000 μουσουλμάνων μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, κατά των αντί-ισλαμικών σκηνών που καταγράφηκαν, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, στο καρναβάλι του Βέβτσανι.

Βίντεο: Αποδοκιμασίες εναντιον του Οικονόμου για το τέλος ακινήτων

Η εξήγηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για τον λόγο που επιβλήθηκε το ειδικό τέλος στα ακίνητα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων στο συνέδριο της ομοσπονδίας ακινήτων. Δείτε το βίντεο:

Το Αμάν Το Μάτι Μου προσφέρει δουλειά στον Σ. Φυντανίδη

Με αφορμή την σπαρακτική αποκάλυψη που έκανε ο Σεραφείμ Φυντανίδης ενώπιον του δικαστηρίου, οτι εδώ και 4 χρόνια είναι άνεργος, το Αμαν Το Μάτι Μου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στον Γίγαντα της Δημοσιογραφίας.

Αγαπητέ κε Φυντανίδη,

Βίντεο: Διαμαρτυρία στο Παρίσι εναντίον της συμφωνίας ACTA

Μετά την Πολωνία και στο Παρίσι γίνεται διαμαρτυρία εναντίον της συμφωνίας ACTA για την προστασία της "πνευματικής ιδιοκτησίας" (δείτε εδώ). Δείτε το βίντεο:

Άννούλα: Δεν σχολιάζω τις ανοησίες του Νίκου...ενώ αυτή λέει σοφίες...

Σκληρή απάντηση στον Νίκο Παπανδρέου, αδερφό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έδωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, χαρακτηρίζοντας ανοησίες πρόσφατες δηλώσεις του.

Η Υπουργός Παιδείας μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι...

Ο ΓΑΠ ζει σε άλλο κόσμο…

Για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση υποτίθεται πως συζήτησε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά κατάφερε για ακόμα μία φορά να επιβεβαιώσει όσους λένε ότι ζει στο δικό του κόσμο

Τους τα... 'δειξε και τον συνέλαβαν

Ένας άντρας συνελήφθη χθες στην Ξάνθη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι, έγινε τηλεφωνική καταγγελία στην Ασφάλεια, πως σε συνοικιακή οδό της Ξάνθης ένας άνδρας προχώρησε σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος δύο γυναικών.


Την Κυριακή τελικά η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Για το μεσημέρι της Κυριακής αναβλήθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να αποσπάσει τη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών πάνω στο...

Μ. Κεφαλογιάννης: "Να μην υποθηκεύσουμε και τα παιδιά μας"

«Συγκυβερνούμε. Έχουμε και την δική μας συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης».

Αναφερόμενος στην κρίση χρέους και στις δύσκολες διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι...

Βίντεο: Αδιάβαστοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δείτε το:

Spiegel: Μέτωπο γερμανών βουλευτών κατά νέας βοήθειας για την Ελλάδα

Η κατάσταση στην Αθήνα γίνεται όλο και πιο δραματική, γράφει το έγκυρο γερμανικό περιοδικό.

Το κείμενο του άρθρου:
Είναι σαν βαρέλι χωρίς πάτο: Τα σχεδιαζόμενα μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης ανάγκης της Ελλάδας δεν επαρκούν, για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση: Στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, οι χώρες της Ευρωζώνης θα επιβαρυνθούν περισσότερο.

Πλωτή βάση στη Μ. Ανατολή ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Μια τεράστια πλωτή βάση για να δέχεται μονάδες καταδρομών στη Μέση Ανατολή προετοιμάζει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προβλέπει να δημιουργήσει μια τεράστια πλωτή βάση για να δέχεται μονάδες καταδρομών στη Μέση Ανατολή, λόγω της αύξησης της έντασης με το Ιράν και της κλιμάκωσης των μαχών στην Υεμένη, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Τον εκβίαζαν για 45.000 ευρώ... οι ναζί φταίνε!

Ζητούσαν τα χρήματα για να μην καταθέσουν προσφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις που ήταν για 900.000 ευρώ. Δύο έμποροι ηλικίας 37 και 58 ετών που εργάζονται στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών εκβίαζαν έναν 65χρονο έμπορο της Λαχαναγοράς.

Μέγαρο Μαξίμου: Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε Επίτροπο... για βασιλιά το συζητάμε...

Κατηγορηματικά απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση το ενδεχόμενο τοποθέτησης επιτρόπου στη χώρα, όπως φέρεται να ζητά η Γερμανία (διαβάστε εδώ και δείτε και το έγγραφο).

Κυβερνητικά στελέχη απάντησαν ως εξής στο non-paper που δημοσιεύουν οι Financial Times και το REUTERS:

Σύλληψη 46χρονου ζώου στην Αττική για βιασμό

Χθες (27-1-2012) το απόγευμα, συνελήφθη στο Βοτανικό από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαϊδαρίου, 46χρόνος ημεδαπός για βιασμό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς μέσω αγγελιών που τοιχοκολλούσε σε δρόμους της Αθήνας και με τις οποίες προσέφερε εργασία...

Εκατό χρόνια πίσω χάρη στο ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου!

Πάλι κουτόχορτο έχει το μενού σήμερα! Παντού αναγράφεται τι ζητάνε οι Γερμανοί (σύμφωνα με τους ΄|Αγγλους των FT που είναι γνωστό τι ρόλο παίζουν...) αλλά πουθενά δεν γράφεται ποιος φταίει και φτάσαμε στο να ζητάει ο καθένας ότι γουστάρει!!! Αυτό εννοούσε η αξιόπουστα όταν έλεγε ότι θα αυξήσει το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό; 

Φυσικά τα ζώα για άλλη μια φορά θα φάνε το κουτόχορτο, θα φταίνε οι Γερμανοί-Ευρωπαίοι και θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ...

Και τώρα τι κάνουμε ειναι το θέμα; Ή μόκο με Γερμανό Επιτροπο και iphone,plasma TV, και "εμείς να περνάμε καλά" ή "όξω απ' την παράγκα ρε" αλλά να ξέρουμε ότι θα την βγάλουμε για πολλά χρόνια χωρίς iphone και θα τραβήξουμε πείνα... άρα το θέμα είναι: ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ;... Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι, όπως απέδειξε μεγαλοπρεπώς το 2009... άρα το πιθανότερο είναι: μόκο και συνεχίζουμε με ευρωπαίο επίτροπο... μπας και μπει και καμιά τάξη στο μπουρδέλο που ζούμε


Διαβάστε τι γράφει το ΒΗΜΑ...κουβέντα για Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ που μας έφεραν στη σημερινή ξεφτίλα ο μόνος που φταίει είναι ο Γερμανός...ο καριόλης-ναζί που θέλει πίσω τα λεφτά του σε αντίθεση με εμάς τους Έλληνες που όποιος μας χρωστάει του τα χαρίζουμε:

Εκατό χρόνια πίσω

Η είδηση που δημοσιεύθηκε στον διεθνή Τύπο είναι ακριβής. Οι Γερμανοί, εν μέσω των διαπραγματεύσεων για τα χρέη μας και τη νέα δανειακή σύμβαση, επανέφεραν παλαιότερη ιδέα τους για εγκατάσταση κοινοτικού επιτρόπου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ελέγχει τη συλλογή των δημοσίων εσόδων και την περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Νέα σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Σαντορίνης

Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.50 το μεσημέρι, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Το επίκεντρο της δόνησης είναι ίδιο με αυτό των δύο προηγούμενων σεισμών 5,3 και 5,2 Ρίχτερ, αντίστοιχα.

Το παρασκήνιο της απαλλαγής του Εύελπι-Ο ρόλος της ΝΔ και ο "άνθρωπος-κλειδί"

Όταν προέκυψε το ζήτημα με τη Σχολή Ευελπίδων και τη γιορτή της 17η Νοεμβρίου,σχεδόν όλοι θεώρησαν προδιαγεγραμμένη τη τύχη του αρχηγού της Σχολής ,ο οποίος κατηγορήθηκε ότι μαζί με συναδέλφους του τραγούδησε χουντικά άσματα. Περίπου δυόμιση μήνες μετά ο Εύελπις με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Σχολής Ευελπίδων απαλλάχθηκε. Τι μεσολάβησε;

Το απόγευμα η σύσκεψη Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών-Θα τους ζητήσει πάλι στήριξη

Στις 5 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, την ώρα που συνεχίζονται οι κρίσιμες συνομιλίες για το PSI, αλλά και οι σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα, φαινόμενα που φαίνεται ότι θα διαρκέσουν αρκετά, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ.

Τρισδιάστατες προβολές για την Ακρόπολη στο Μουσείο

Tρισδιάστατες προβολές θα πραγματοποιεί το Μουσείο Ακρόπολης από τις 4 και 5 Φεβρουαρίου και για κάθε Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, στην Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας (στο ισόγειο του Μουσείου) θα προβάλλεται η δεκάλεπτη ταινία «Η Ακρόπολη στην Αρχαιότητα», η οποία δημιουργήθηκε με την επιστημονική εποπτεία της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

Απολύσεις στα υπουργεία για να επιτευχθεί ο στόχος της αποχώρησης 150.000 υπαλλήλων

- Καταργείται το 44% των θέσεων «χαμηλών προσόντων» στα υπουργεία
- Λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς και περιορισμός των ένστολων και στρατιωτικών
- Αλλάζει και ο κανόνας του πέντε προς ένα μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων
- Νέα συνάντηση Τρόικας και υπ.Εργασίας σήμερα το μεσημέρι

Δεν θα ψηφίσει η ΝΔ τη νέα Δανειακή Σύμβαση και πάμε σε εκλογές;

Όλα δείχνουν ότι μετά την ολοκλήρωση του PSI, ο Αντώνης Σαμαράς θα εξαπολύσει την αντεπίθεσή του σε όλα τα μέτωπα και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Οι συμφωνίες με τους Ρώσους που πέτυχε ο πρόεδρος της ΝΔ...

Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης Σαμαρά στην Μόσχα

Ποιο είναι το κύριο μήνυμα της επίσκεψης Σαμαρά στην Μόσχα; Ότι οι Ρώσοι καλούν την Αθήνα να αλλάξει πολιτική απέναντι στη Μόσχα και να βγούν οι σχέσεις των δύο χωρών από την κατάψυξη και ότι δεν θέλουν επίσης ούτε κατά διάνοια να ακούνε ειδικά για το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, και ότι.

Πέθανε ο Αγγελόπουλος! Ε, και?

Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις στους επώνυμους. Άλλοι  (των MEDIA) το πράττουν.. 
Αν το λέγαν Μανώλη μόνο οι τσιγγάνοι θα τον έκλαιγαν.

Το κείμενο του Δημήτρη Δανίκα για τα «κουσούρια» του Θόδωρου Αγγελόπουλου αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για πολλούς ...κουλτουριάρηδες (ειδικά δημοσιογράφους) που ισχυρίζονται ότι όλοι η Ελλάδα θρηνεί για τον "άδικο χαμό"!!! του σκηνοθέτη.

ΜΝΗΜΗ ΙΜΙΩΝ 2012 - ΝΥΧΤΑ ΗΡΩΩΝ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2011 - 7μμ
Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης (έμπροσθεν Λέσχης Αξιωματικών)

Τα 15 λάθη στην ανακύκλωση

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στον μπλε κάδο μπαίνουν αλουμινένιες, τσίγκινες, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες. Τι γίνεται όμως όταν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί λερωμένο; Διαβάστε τι δεν κάνουμε σωστά όταν ρίχνουμε τα σκουπίδια μας στους μπλε κάδους.
Καθώς η ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων κάνει σημαντικά βήματα και όλο και περισσότεροι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται ορισμένα λάθη, που ενδέχεται, αντί να λύσουν, να δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς συγκεντρώσαμε 15 «περίεργα υλικά» που φαίνονται κατάλληλα για ανακύκλωση, αλλά δεν είναι.

Ο Ευαγγελάτος και οι... σκλάβοι του Newsit

Απίθανες πρακτικές ακολουθεί ο νεόκοπος ηλεκτρονικός εκδότης, σε βάρος των εργαζομένων του, που τους θέλει... σκλάβους. Διαβάστε στο planet-greece όλες τις πρακτικές και τους λόγους που επικαλείται με περίσσιο θράσος, ο Νίκος Ευαγγελάτος, με... αποδείξεις....

Φωτογραφία ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!! Η πραγματική αιτία της βύθισης του Costa Concordia!!!


Δείτε τον πραγματικό λόγο που οδήγησε στη βύθιση του Costa concordia στην Ιταλία:

Reuters: Χάος και βία στην Ελλάδα της χρεοκοπίας

Για επανάληψη του χάους και των κοινωνικών αναταραχών, που προκλήθηκαν στην Αργεντινή μετά την χρεοκοπία και στην Ελλάδα, προειδοποιεί το πρακτορείο Reuters, κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτο ξέσπασμα βίας, σε περίπτωση κρατικής πτώχευσης.

Κεφαλογιάννης: Η Κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα για την παραμονή του ΕΝΙSA στο Ηράκλειο

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης με την οποία του ζητεί να ενημερώσει την εθνική Αντιπροσωπεία και τον κρητικό λαό ποια συγκεκριμένα μετρά πρόκειται να λάβει η Κυβέρνηση για την οριστική επίλυση του θέματος αυτού, δεδομένου ότι ο ΕΝΙSA είναι ο μοναδικός οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στην Ελλάδα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Έγγραφο Ντοκουμέντο!! Για «εκχώρηση δημοσιονομικών αρμοδιοτήτων» φέρεται να πιέζει η Γερμανία

[Δείτε στο τέλος ένα έγγραφο που κυκλοφορεί και μιλάει για δύο προϋποθέσεις προκειμένου να υπογραφεί δανειακή σύμβαση:
1. Η εξυπηρέτηση του χρέους θα έχει προτεραιότητα και ότι περισσεύει θα πηγαίνει στις ανάγκες του κράτους
2. Σε μη εκπλήρωση υποχρεώσεων θα τοποθετείται από την ΕΕ, Επίτροπος Προϋπολογισμού που θα έχει ευρείες αρμοδιότητες στη παρακολούθηση των εξόδων και θα μπορεί να ασκήσει βέτο σε αποφάσεις παρέκκλισης του προϋπολογισμού και του κανόνα ότι η εξυπηρέτηση του χρέους αποτελεί προτεραιότητα...
Τα παραπάνω θα ζητηθεί να κατοχυρωθούν συνταγματικά...]

Για παραχώρηση ορισμένων τουλάχιστον δημοσιονομικών αρμοδιοτήτων από την Ελλάδα προς ευρωπαϊκούς θεσμούς φέρεται να πιέζει το Βερολίνο, σύμφωνα με πηγές πoυ επικαλείται το Reuters, στο πλαίσιο των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη εν όψει του δεύτερου πακέτου στήριξης.

Ε. Κωνσταντινίδης: Ζημίες κτηνοτρόφων Φλώρινας λόγω έντονης κακοκαιρίας

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Ζημίες των κτηνοτρόφων στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας εξαιτίας των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας είναι εξαιρετικά αντίξοες. Το χιόνι σε πολλές περιοχές έφτασε το ένα μέτρο και οι θερμοκρασίες είναι πολικές. Από το Δεκέμβριο του περασμένου έτους μέχρι σήμερα τα καιρικά φαινόμενα είναι τόσο έντονα, ώστε να κερδίσουμε την πανευρωπαϊκή πρωτιά ψύχους με -28 βαθμούς κελσίου στην πόλη της Φλώρινας.

Γ. Βρούτσης: Η Ν.Δ. περιφρουρεί την ατομική ιδιοκτησία, κόντρα στο άρθρο 14 του Π.Δ. για τις χρήσεις γης

«Με το από 10.01.2012 δελτίο τύπου που εξέδωσα, ενημέρωσα πρώτος τους Δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια και τους συμπολίτες μου στο Νομό μας, ότι οι μεθοδεύσεις του υπουργού κ. Σηφουνάκη όπως αυτές αποτυπώνονται στο άρθρο 14 του Π.Δ. για τις χρήσεις γης, βρίσκουν ολόκληρη τη Ν.Δ. αντίθετη.

Γ. Καρασμάνης: "Υπέρογκα ποσά ζητάει η ΔΕΗ από αγρότες για τη σύνδεση των φωτοβολταϊκών τους"

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ τους κ. κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: «Υπέρογκα ποσά ζητάει η ΔΕΗ από αγρότες στην περιοχή της Κρύας Βρύσης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σύνδεση των φωτοβολταϊκών τους».

Με την υπ’ αριθ. 16039/10-05-2011 ερώτησή μου, επεσήμανα τον έντονο προβληματισμό 28 αγροτών της Κρύας Βρύσης του Ν. Πέλλας, οι οποίοι αν και είχαν υποβάλλει αιτήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2010 προκειμένου ν’ αδειοδοτηθούν για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα χωράφια τους, η αναμενόμενη έγκριση από τη ΔΕΗ επί μήνες καθυστερούσε λόγω ενδεχόμενου κορεσμού μιας κοινής χρησιμοποιούμενης γραμμής από τη ΔΕΗ Πέλλας και Ημαθίας.
Η απάντηση που δόθηκε από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη για το συγκεκριμένο ζήτημα, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι : « …Το ΥΠΕΚΑ βρίσκεται σε εγρήγορση παρακολουθώντας και βελτιώνοντας συνεχώς το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου ν’ αντιμετωπίζει όσα προβλήματα δημιουργούνται στην εφαρμογή επιμέρους διατάξεων στην όλη διαδικασία και στην υλοποίηση των επενδύσεων ».

Η ΔΕΗ όμως, το Νοέμβριο του 2011 απέστειλε επιστολές στους 28 συγκεκριμένους αγρότες με τις οποίες τους ζητά να καταβάλλουν ποσό ύψους 28.000 περίπου ευρώ ο καθένας προκειμένου να καλύψουν το κόστος κατασκευής νέας γραμμής για να γίνει η σύνδεση των φωτοβολταϊκών τους, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις επιστολές, μια ιδιωτική εταιρεία πρόκειται να καλύψει τα 6 από τα 7 συνολικά MW της υπάρχουσας γραμμής.

Επειδή είναι σαφές, ότι οι επιστολές της ΔΕΗ προς τους υποψήφιους επενδυτές αγρότες της Κρύας Βρύσης, σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα της παραπάνω απάντησης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη.

Επειδή σύμφωνα με το Ν. 3851/2010, υποτίθεται ότι δίνεται προτεραιότητα στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες προκειμένου να πραγματοποιήσουν φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στα χωράφια τους, γεγονός που σημαίνει ότι η ελληνική Πολιτεία πρέπει να τηρήσει χωρίς διακρίσεις τις δεσμεύσεις της ικανοποιώντας όλα τα υποβληθέντα αιτήματα των αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί,

Εάν άμεσα θα προχωρήσουν σε εξεύρεση λύσης, ώστε να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις των παραπάνω αγροτών της Κρύας Βρύσης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ( και μάλιστα με την τιμή της κιλοβατώρας που ίσχυε κατά την υποβολή της αίτησής τους ), χωρίς να απαιτείται από αυτούς η καταβολή υπέρογκων ποσών στην ΔΕΗ η οποία στην ουσία καθιστά απαγορευτική την επένδυσή τους;

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Ε. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΔ):ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ "ΛΙΓΝΙΤΟΣΗΜΟ" ΥΠΕΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης για τη διαχείριση αποβλήτων – Εναρμόνιση με την οδηγία 2008/98/ΕΚ – Ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης για το θέμα, που έχει θέσει, εδώ και πολύ καιρό, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και αφορά την επιβολή τέλους ανά παραγόμενης μεγαβατώρας ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.

Φυντανίδης: «Είμαι άνεργος και δανείστηκα για να πληρώσω τη δόση εφορίας»... ρε δε γαμιέσ@@ που θα μας δουλέψεις κιόλας

Θαυμάστε τι μαλακί@@ λέει το άτομο και ποιον θέλανε να κάνουν πρόεδρο στην ΕΡΤ

Για τις 14 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη του δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος κατηγορείται για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.

Αθωώθηκε ο Εύελπις Χρήστος Φαραντάτος

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ η στημένη κατηγορία από το σαθρό και καταρρέον ΠΑΣΟΚ που επιδίωκε να αποτάξει από τον στρατό τον «άριστο των αρίστων» εύελπι και να στιγματίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν πέρασε, εφόσον οι ανώτεροι αξιωματικοί που δίκασαν τον Χρήστο Φαραντάτο, στάθηκαν αγέρωχοι στο ύψος των περιστάσεων και