02 Ιανουαρίου 2012

Την Τετάρτη το επόμενο δούλεμα του ΓΑΠ στους ΠΑΣΟΚους

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις που θα κάνει την Τετάρτη στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, οι προθέσεις του οποίου παραμένουν άγνωστες.

Αυτήν την εβδομάδα η πρώτη βροχή διαττόντων για το 2012

Όπως κάθε νέο έτος, το 2012 ξεκινάει με μία βροχή διαττόντων αστέρων, τους Τεταρτίδες (Quadrantids), που κορυφώνονται τη νύχτα της Τρίτης 3 Ιανουαρίου και τα χαράματα της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου.

Στις 15 Φεβρουαρίου συζητείται η αίτηση της Μάνιας να φεσώσει όλο τον κόσμο

Στις 15 Φεβρουαρίου 2012 προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που κατέθεσε η εταιρεία Χ.Κ. Τεγόπουλος, η οποία εκδίδει την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Υπερασπίζεται την τιμολογιακή της πολιτική η ΔΕΗ... με κουτοπονηριές

[Συγκρίνει τις τιμές ρεύματος με αυτές άλλων χωρών χωρίς όμως να μας λέει πόσο είναι εκεί οι μισθοί ή το κόστος ζωής...]

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για μεσοσταθμικές αυξήσεις 9,2% στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, η επιχείρηση υπερασπίζεται την πολιτική της.

Υπεράνω των προσδοκιών, η μείωση του ιταλικού ελλείμματος... επί Μπερλουσκόνι

Το έλλειμμα του δημόσιου τομέα μειώθηκε στην Ιταλία πέρυσι περίπου στα 61,5 δισεκατομμύρια ευρώ, (έναντι 67 δισεκατομμυρίων ευρώ για όλο το 2010), ξεπερνώντας τις προσδοκίες που έτρεφε η κυβέρνηση στα τέλη του περασμένου έτους, εκτιμά σήμερα το υπουργείο Οικονομίας-Οικονομικών. Εξοικονομήσαμε πέρυσι, αναφορικά με τη χρηματοδότηση του δημοσίου, 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τόνισε η ίδια πηγή.

Καπελέρης: Πως χάριζε τα πρόστιμα στους βενζινοπώλες

Η υπόθεση της μη είσπραξης των προστίμων ύψους 7,5 εκατ. ευρώ σε 3.417 ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων είχε αποτελέσει τους τελευταίους έξι μήνες αιτία διαμάχης μεταξύ τελωνείων και Γενικής Γραμματείας Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών από τη μιά, και ΣΔΟΕ και ΚΕΠΥΟ από την άλλη.

Επεισόδια στη Βρετανική βάση Ακρωτηρίου της Κύπρου

Επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στη Βρετανική βάση Ακρωτηρίου, έξω από την Λεμεσό, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η οργάνωση «Εθνική Αντι-αποικιοκρατική Πλατφόρμα».

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΡΙΚ περίπου εκατό διαδηλωτές πορεύθηκαν με τα αυτοκίνητά τους προς την είσοδο της βάσης και φώναζαν συνθήματα κατά της παραμονής των Βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Δεν έδειξε «μυστικά κονδύλια» στο υπουργείο Εσωτερικών η έρευνα Γιαννίτση... αλίμονο να έδειχνε! Τι μπουγάδες θα έκαναν;

Στο υπουργείο Εσωτερικών δεν υπάρχουν κωδικοί ανάληψης εξόδων που να αντιστοιχούν σε απόρρητες δαπάνες, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα στα αρχεία που διατηρεί το υπουργείο και αφορούν την περίοδο από το έτος 2000 και εντεύθεν.

Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά η ΝΔ

Σταθερά μπροστά με μεγάλη διαφορά παραμένει η ΝΔ και στην τελευταία έρευνα της Καπα-Research (Το ΒΗΜΑ, 31/12/11) που ολοκλήρωσε το κύμα των ερευνών του 2011. Κύριο χαρακτηριστικό των στοιχείων που δημοσιεύονται είναι η αύξηση της υπεροχής (πάνω από 10 μονάδες) στο μέρος του εκλογικού σώματος που δηλώνει ότι έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις εκλογές. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το μεγάλο ακόμα ποσοστό που συγκεντρώνει η απροσδιόριστη στάση δείχνει ότι τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου της εκλογικής επιρροής της ΝΔ είναι πολύ μεγάλα.

Άγαλμα στον Σάντος για τον Βιερίνια...

Άγαλμα θα πρέπει να στήσουν στον ΠΑΟΚ στον Φερνάντο Σάντος αφού αυτός είναι η αιτία που ο Βιερίνια προσέφερε τα μέγιστα στον Δικέφαλο και τώρα του δίνει μια μεγάλη οικονομική ανάσα...

Επιβεβαίωση του ψέμματος Βενιζέλου: Και η Εθνική μάγκωσε 1 δις με προνομιούχες μετοχές

Γράψαμε την Παρασκευή για τα ψέμματα Βενιζέλου που επί μήνες μας έλεγε ότι τα χρήματα που θα δοθούν στις Τράπεζες, θα δοθούν με κοινές μετοχές ώστε το κράτος να έχει λόγο... τελικά την Παρασκευή η Πειραιώς πήρε 380 εκ ευρώ με προνομιούχες μετοχές που αγόρασε το κράτος. Τότε γράψαμε ότι και η Εθνική είχε κάνει αύξηση ΜΚ ύψους 1 δις. Ο πρασινοφρουρός της Εθνικής, Ταμβακάκης, έλεγε ότι θα κάνουν οτιδήποτε δυνατόν ώστε να μη χρειαστούν λεφτά από τοΤαμείο και οι παλιοί μέτοχοι να αγοράσουν τις επίσης προνομιούχες μετοχές... Σήμερα η Εθνική ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της αύξησης ΜΚ... και μαντέψτε τι:

Το Κράτος πάλι και κανένας άλλος κερατάς, αγόρασε όλες τις προνομιούχες μετοχές της αύξησης ΜΚ...
το είπαμε την Παρασκευή και το ξαναλέμε: Γιατί να βάλουν το χέρι στην τσέπη αφού το κράτος και τον παρά τους δίνει και λογαριασμό δεν τους ζητάει αγοράζοντας τις προνομιούχες μετοχές...

Και μπορεί η διαδικασία να είναι νόμιμη αλλά μη μας δουλεύουν όπως έκανε τόσους μήνες ο Μπένυ ότι δήθεν οι αυξήσεις ΜΚ θα γίνουν με κοινές μετοχές ή όπως έκανε ο πρασινοφρουρός Ταμβακάκης ότι δεν θα χρειαστούν τα λεφτά του κράτους!!!

ΥΓ.Διαβάστε και την ανακοίνωση της Εθνικής:

«Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ (ΕΤΕ) ανακοινώνει ότι την 30.12.2011 το Διοικητικό Συμβούλιό της πιστοποίησε την ολοσχερή καταβολή του ποσού της αύξησης κεφαλαίου που εγκρίθηκε με την από 22.12.2011 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, κατά το ποσό των 1.000.000.000 Ευρώ, με την έκδοση 200.000.000 νέων εξαγοράσιμων προνομιούχων μετοχών η οποία καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3723/2008 ''Ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης'', όπως ισχύει σήμερα, και των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.»

» Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ ενισχύει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας κατά 1,5%, με αποτέλεσμα ο δείκτης των κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier 1) να υπερβαίνει το 11% με βάση τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου 2011.»

» Μετά την αύξηση, τo ολοσχερώς καταβεβλημένο Μετoχικό Κεφάλαιo της Τράπεζας αvέρχεται στo πoσό τωv Ευρώ 6.137.952.410 και διαιρείται:

α) σε 956.090.482 κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας Ευρώ 5 η κάθε μία,

(β) σε 25.000.000 εξαγοράσιμες προνομιούχες ονομαστικές μετοχές άνευ δικαιώματος ψήφου και άνευ σωρευτικού μερίσματος, ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών του Ευρώ (€0,30) η κάθε μία, και

(γ) σε 270.000.000 εξαγοράσιμες προνομιούχες ονομαστικές μετοχές Ν.3723/2008, ονομαστικής αξίας πέντε Ευρώ (€5) η κάθε μία».

Εκτός αρχείου η έρευνα για την παραίτηση Πεπόνη-Μουζακίτη «μόλις υπάρξουν νέα στοιχεία»... λένε οι ΠΑΣΟΚοι

Το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας που διεξήγαγε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής για τους λόγους παραίτησης (αντικατάστασης) των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη θα ανασυρθεί από το αρχείο αμέσως μόλις οι τελευταίοι καταθέσουν νέο υπόμνημα.

Ιδού γιατί οι τραπεζίτες έριξαν τον Καραμανλή: Τα ντοκουμέντα της ντροπής!

Θυμάστε τα περιβόητα δείπνα του ΓΑΠ σε σπίτια μεγαλοτραπεζιτών προεκλογικά; Δείτε τι είχε ψηφίσει τότε ο Καραμανλής και πως το μετέτρεψε η σημερινή κυβέρνηση. Θα καταλάβετε γιατί οι τράπεζες χρηματοδότησαν ΜΟΝΟ τους νταβατζήδες υπέρ του μνημονίου και γιατί στραγγάλισαν κάθε αντίθετη φωνή.

Απειλή Γιαννίκου για εκκαθάριση της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή»

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας «Ο κόσμος του Επενδυτή» μετά την επικοινωνία της ΕΣΗΕΑ με τον εκδότη της εφημερίδας κ. Κώστα Γιαννίκο, κατά την οποια δήλωσε ότι αν προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στις προαναγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις, ο ίδιος θα κάνει εκκαθάριση της εταιρείας που εκδίδει τον «Κόσμο του Επενδυτή».

Έρευνα από τη Σκότλαντ Γιάρντ για παράνομη πρόσβαση στο email του Γκόρντον Μπράουν

Η βρετανική αστυνομία βρήκε στοιχεία ότι ιδιωτικοί ερευνητές που εργάζονταν για εφημερίδες είχαν υποκλέψει τους λογαριασμούς email του πρώην πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την Independent.

Είμαστε η οι τελευταίοι στην Ευρώπη: Πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2011 στην Κροατία

Πλεόνασμα ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ κατέγραψε η Κροατία το τρίτο τρίμηνο του 2011, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξεως του 36,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Κροατικής Εθνικής Τράπεζας.

«Να μη γίνει τέμενος στον Ελαιώνα!»

Να μη κατασκευαστεί το Ισλαμικό Τέμενος στον Ελαιώνα Αττικής, ζητεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού.

Βίντεο: Κ. Μητσοτάκης για την προφυλάκιση Εφραίμ

Δείτε το βίντεο:

Βίντεο: Παραιτήθηκε ο Γ. Καπελέρης... για να φύγει η υπόθεσή του από τη δημοσιότητα και να ξεχαστεί, ώστε να τη βγάλει λάδι

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων υπέβαλε ο Γ. Καπελέρης, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού Οικονομικών.

Μ. Τεγοπούλου δουλεύει τους εργαζόμενους: Δεν αμφισβητώ τα δεδουλευμένα σας αλλά άμα πάρετε φράγκο θα κάτσω να με... ε ξέρετε τώρα τι ;)

Ανοικτή επιστολή προς τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας, με την οποία δηλώνει πως δεν προτίθεται να αμφισβητήσει "τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των συντακτών και εργαζομένων σε καμία περίπτωση" έστειλε η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου.

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΕΝΗ ΓΙΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ...ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΩΔΟΤΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!!!

Ψάχνοντας διάφορα στο Διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε μια ερώτηση του Γιάννη Βαρουφάκη προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Συγκεκριμένα: “Αν ο κ. Παπαδήμος πραγματικά πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να δράσουμε με γενναιότητα, αποδεσμευόμενοι από τα κεκτημένα μας, τον καλώ να δώσει το παράδειγμα. Πώς; 

Σύλλογοι συνταξιούχων προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της περικοπής συντάξεων

Ως αντίθετη στους διεθνείς νομικούς κανόνες, το Σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία, να ακυρωθεί η σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας που επιβάλλει τη μείωση των συντάξεων, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τέσσερις Σύλλογοι συνταξιούχων, αλλά και συνταξιούχοι.

Με αιματοκύλισμα απειλεί τους χριστιανούς της Νιγηρίας η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έδωσε διορία τριών ημερών στους χριστιανούς που ζουν στη βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, για να φύγουν, ενώ απείλησε ότι θα πολεμήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις στις περιοχές όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Γ. Μιχελάκης: Ηθικό και πολιτικό ζήτημα η δίωξη του Γ. Καπελέρη

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων, κ. Γιάννη Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

H Τρόικα ζητά επιπλέον μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ... λένε τα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕ

Την λήψη επιπλέον μέτρων τουλάχιστον 2 δισ. ευρω για να καλυφθεί η τρύπα που αφήνει ο προϋπολογισμός του 2011 ζητά σύμφωνα με πληροφορίες των ΠΑΣΟΚικών ΜΜΕ η τρόικα από το οικονομικό επιτελείο, ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση, που είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 16 Ιανουαρίου.

FTD: Η ελληνική κυβέρνηση ζητά μεγαλύτερο κούρεμα

«Μεγαλύτερο κούρεμα» απαιτεί η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Financial Times Deutschland», στο οποίο σημειώνεται πως «οι πιστωτές της Ελλάδας απειλούνται με νέες απώλειες». Σύμφωνα με το άρθρο του Andre Kühnlenz, η ελληνική κυβέρνηση πιέζει τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, κατόχους ελληνικών ομολόγων αξίας 200 δις ευρώ, να δεχτούν μεγαλύτερο κούρεμα από το 50%.

Βόμβες Μουζακίτη: Δώσαμε ονόματα προφορικά, θα καταθέσουμε και υπόμνημα-Ακατανόητο γιατί μπήκε η υπόθεση στο αρχείο


Προβληματισμούς αλλά και αιχμές για το εσπευσμένο κλείσιμο της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή - παραίτησής τους, εξέφρασε με δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.

Βόλσφμπουργκ για Βιεϊρίνια, τέλος ο Κοντρέρας

Πρόταση για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια έχει φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τον πορτογάλο θέλει να εντάξει στο δυναμικό της η Βόλσφμπουργκ και προσφέρει ένα ποσό γύρω στα 3,5-4 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ. Μικρότερη η προσφορά της Τζένοα. Παράλληλα, παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Πάμπλο Κοντρέρας για τον Δικέφαλο.

3,5 τρισεκατομμύρια κ.μ. φυσικό αέριο στην Ελλάδα! - Κόντρα κυβέρνησης - επιστημόνων

- 20 δισ. δολάρια τα κέρδη σε βάθος 20ετιας εκτιμά η κυβέρνηση
- 600 δισ. ευρώ τα κέρδη σε βάθος 20ετιας λένε οι επιστήμονες
- Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα κοιτάσματα της Δυτικής Ελλάδας
- "Εάν η Ελλάδα δεν ορίσει ΑΟΖ καμία εταιρεία δε θα έρθει για έρευνες"

Γ. Στουρνάρας: Επιστροφή στη δραχμή θα μας έφερνε 50 χρόνια πίσω

Θανάσιμο λάθος χαρακτήρισε ο Γιάννης Στουρνάρας καθυστέρηση των διαρθρωτικών αλλαγών. «Για τα 8 δισ. μάς ταλαιπώρησαν τόσο πολύ. Φανταστείτε τι θα γίνει για τα 89 δισ. Δεν πρόκειται να μας τα δώσουν χωρίς εξασφαλίσεις», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ στον Real Fm.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ...

Του ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
τέως δημάρχου Αθηναίων

Και ξαφνικά, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μετά τρία χρόνια, επανέρχεται στην επικαιρότητα.

Κατά σύμπτωση, όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου διάγει τις χειρότερες μέρες της, μόλις έπειτα από ενάμιση μήνα θητείας, και ο δοτός πρωθυπουργός έχει χάσει κάθε έλεγχο στον συντονισμό της.

Βίντεο: Συνελήφθη ύποπτος για τους εμπρησμούς στο Λος Άντζελες

Συνελήφθη πριν από λίγο μετά από υποδείξεις πολιτών, που είδαν βίντεο με τον ύποπτο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, ένας άνδρας που ενδεχομένως σχετίζεται με τους εμπρησμούς των τελευταίων ημερών στο Λος Άντζελες. Χθες πάλι ο άγνωστος δράστης έβαλε φωτιά σε 12 αυτοκίνητα. Δείτε το βίντεο:

Βίντεο: Δηλώσεις Α Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

Δείτε το βίντεο:

Βίντεο: Τούρκικος δορυφόρος απειλεί κατασκοπευτικά το Ισραήλ

Δείτε το βίντεο:

Η συμβολή της Εκκλησίας στην εθνική οικονομία της χώρας μας

τoυ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου

Σε τούτη την πρώτη ημέρα της Πρωτοχρονιάς του καινούργιου χρόνου 2012, έκρινα ότι είναι πολύ επίκαιρο ένα θέμα για μια πρώτη διαπραγμάτευση και ενημέρωση της κοινής γνώμης, επειδή αυτό το θέμα έχει σχέση με την οικονομία της Εκκλησίας της Ελλάδος και μάλιστα σε μια εποχή, που τα οικονομικά ζητήματα διεκδικούν την αποκλειστική προτεραιότητα του ενδιαφέροντος όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Γερμανικές πιέσεις για «κούρεμα» έως 75% στο ελληνικό χρέος

Για πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες πιστωτές να αποδεχθούν μεγαλύτερο από το 50% «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα, κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ, με τις εκτιμήσεις για το ποσοστό της μείωσης να φθάνουν έως και το 75%.

Τραπεζίτες: "Στο πρώτο τρίμηνο κρίνεται η παραμονή στο ευρώ"... εμείς πάντως δεν έχουμε να χάσουμε και πολλά όποτε κι αν κριθεί...

Το πρώτο τρίμηνο του 2012 θα κριθεί αν η Ελλάδα θα παραμείνει ή όχι στην ευρωζώνη, εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας  Βασίλης Ράπανος, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ η χώρα θα γυρίσει 20-25 χρόνια πίσω.

Τουρκία: Αύξηση-ρεκόρ 18,2% των εξαγωγών το 2011

Οι εξαγωγές της Τουρκίας κατέγραψαν αύξηση ρεκόρ κατά 18,2% το 2011, φτάνοντας τα 134,6 δισεκατομμύρια δολάρια (103,8 δισεκατομμύρια ευρώ), ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας.


Βρετανία: Ο Nτ. Κάμερον περιορίζει τις «υπερβολικές» αμοιβές στο Σίτι

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι θα περιορίσει τις «υπερβολικές» αμοιβές στο χρηματοπιστωτικό τομέα του Λονδίνου, στο πλαίσιο των τολμηρών, όπως δήλωσε, μέτρων που θα λάβει για να προωθηθεί η ανάπτυξη της χώρας.

Νέος άθλος Αβραμό: Αυξάνει τη θητεία στους 12 μήνες

Δρομολογείται, όπως όλα δείχνουν, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, από 9 που είναι σήμερα. Η αλλαγή θα ισχύσει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.

Ατύχημα ΠΑΣΟΚ: Δίωξη για κακούργημα στον Καπελέρη

(Πως και έγινε αυτό το εργατικό ατύχημα ρε παιδιά; Ελπίζουμε η τιμημένη τυφλή ελληνική δικαιοσύνη να διορθώσει στην πορεία και να βγάλει λάδι το άξιο τέκνο του ΠΑΣΟΚ... βρήκαν και την ευκαιρία να κάνουν τους αμερόληπτους οι οικονομικοί εισαγγελείς που τα έκαναν πλακάκια πριν μερικές μέρες...  έλα μωρε θα ασκήσουμε μια δίωξη και μετά θα βάλουμε την υπόθεση στο αρχείο για να μην μπορούν οι επόμενοι να σου πούνε τίποτα  ;))

Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη, αλλά και εναντίον ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.

Προσοχή στις τιμωρίες των μαθητών εφιστά το υπουργείο Παιδείας...μη στεναχωρηθούνε τα παιδιά...

Οδηγίες για τη διαδικασία επιβολής της ποινής αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος δίνονται με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να τηρείται η υποχρέωση να υπάρχει ακρόαση του μαθητή και του κηδεμόνα του, αφού όμως θα έχει προηγηθεί έγγραφη ενημέρωσή τους προ πενθημέρου, στην οποία θα αναφέρεται ο τόπος, η ημέρα, η ώρα της ακρόασης και θα προσδιορίζεται το αντικείμενο του μέτρου ή της ενέργειας.

Συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο 42χρονος επιχειρηματίας στη Ρόδο

Για οφειλές προς το Δημόσιο, που ανέρχονται σε 958.258 ευρώ, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ένας 42χρονος επιχειρηματίας στη Ρόδο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και αναμένεται να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Ποδαρικό με «βροχή» διαρρήξεων και κλοπών

Δεν έκαναν ρεβεγιόν οι διαρρήκτες τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς και προτίμησαν να «δουλέψουν» εκμεταλλευόμενοι την απουσία πολλών πολιτών από τα σπίτια τους. Όταν επέστρεψαν οι νοικοκύρηδες, διαπίστωσαν ότι κάποιοι τους είχαν κάνει… ποδαρικό χωρίς να το ξέρουν!

Έκκληση στους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται

Οι υγειονομικές αρχές της Σεντζέν στη νότια Κίνα ζήτησαν από τους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται μετά τον πρώτο θάνατο μέσα σε 18 μήνες από τη γρίπη των πτηνών στη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Άλλος ένας ΠΑΣΟΚος σε κυβερνητική θέση: Ο Τσιόδρας Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Παπαδήμου

Ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ο ΠΑΣΟΚος Δημήτρης Τσιόδρας, ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Κατά τ΄ άλλα οι ΠΑΣΟΚοι επιμένουν ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές: Μείωση παραγωγής, παραγγελιών και απασχόλησης στη μεταποίηση το 2011

Με σημαντική επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών έκλεισε ο ελληνικός μεταποιητικός κλάδος το 2011, με τις επιχειρήσεις να συνεχίζουν τις απολύσεις και τις μειώσεις των τιμών, σύμφωνα με τα στοιχεία μηνιαίας έρευνας που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα.

Ανασκόπηση: Το... φαινόμενο Τσάκας!


Κατέβηκε αργά και έκλεισε την πόρτα του ταξί με δύναμη. Φόρεσε τα μαύρα γυαλιά του, έβαλε τη μαύρη τσάντα στον ώμο και κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Έτσι μπήκε στην ζωή μας ο Τσάκας!


«Η μοιραία χρονιά για τους Έλληνες»

Η επισφαλής θέση του Λ. Παπαδήμου εξαιτίας του φθόνου των επαγγελματιών πολιτικών και οι εικασίες για μεγαλύτερες ζημίες των πιστωτών της Αθήνας εξαιτίας μεγαλύτερου κουρέματος, είναι τα θέματα της επισκόπησης τύπου.

Oξεία κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Συνασπισμό

Οξεία κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ασκεί ο ΣΥΝ, μέσω δήλωσης του εκπροσώπου τού κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Παπούλια την Πρωτοχρονιά, ότι γίνεται πόλεμος στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Απεβίωσε ο Κίρο Γκλιγκόροφ

Ο πρώτος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γλιγκόροφ απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 94 ετών. Είχε διατελέσει σε διάφορες ανώτερες και ανώτατες θέσεις του κομμουνιστικού καθεστώτος της Γιουγκοσλαβίας πριν τη διάλυσή του, και θεωρούνταν από τις «μετριοπαθέστερες» φωνές στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο βουλευτής Κ.Αϊβαλιώτης με μηδαμινά εισοδήματα που έχει 2 σπίτια στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, καταθέσεις που πλησιάζουν τις 200 χιλ. ευρώ και 5 αυτοκίνητα ! ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ

Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση:

Μάγια Τσόκλη: 5-6 διαμερισματάρες και 1 μύριο στην Τράπεζα...

Η Μάγια Τσόκλη, κόρη του γνωστού υπερασπιστή των βιαστών και των παιδεραστών και "μαλάκ@ της χρονιάς 2010", είναι ως γνωστόν βουλευτής επικρατείας του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ και  είναι αυτή που την περασμένη άνοιξη μας έλεγε ότι θα πλημμυρίσει την Ελλάδα με ινδούς τουρίστες αφού έκανε ένα ταξιδάκι προς τούτο στις Ινδίες...

Γ. Καρασμάνης: «Σε αδιέξοδο ο Φαρμακευτικό Κλάδος, σε κίνδυνο η πρωτοβάθμια φροντίδα στην Ύπαιθρο»

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Σε αδιέξοδο ο Φαρμακευτικό Κλάδος, σε κίνδυνο η πρωτοβάθμια φροντίδα στην Ύπαιθρο»



Όπως είναι γνωστό, το φαρμακείο, δεν είναι μόνον μια επιχείρηση βιοπορισμού, αλλά ένας Κλάδος άρρηκτα συνδεδεμένος με την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ιδιαιτέρως στην Περιφέρεια και, πολύ περισσότερο στα χωριά. Γνωρίζουμε όλοι ότι στον φαρμακοποιό προστρέχουν για την πρώτη – και πολλές φορές σωτήρια – συμβουλή, σ΄ αυτόν καταφεύγουν ηλικιωμένοι να τους κάνει το εμβόλιο, την ένεση, ακόμη και να τους αλλάξει επιδέσμους.

Δεν θα γονατίσει ο ελληνικός λαός

Γράφει ο Ν. Λυγερός


Δεν θα γονατίσει ο ελληνικός λαός. Ακόμα και οι γενοκτονίες δεν κατάφεραν να μας καταστρέψουν ούτε και οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι. Οι δυσκολίες υπάρχουν, αλλά υπήρχαν πάντα. Απλώς δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ικανότητά μας να φωνάζουμε παρόν σε κάθε καταμέτρηση ανά τους αιώνες. Ξέρουμε από πληγές και γνωρίζουμε τον τρόπο να τις προσπερνάμε. Δεν θα περάσουν οι προπαγάνδες της ηττοπάθειας, διότι ο καθένας μας δεν είναι παρά μια κορυφή ενός δέντρου που έχει τις ρίζες του βαθιά καρφωμένες μέσα στο χρόνο.