12 Αυγούστου 2011

Επενέβη ο εισαγγελέας για το σκάνδαλο της διάθεσης του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ

Από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διερευνάται η σκανδαλώδης υπόθεση της διάθεσης του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ στην οποία έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αφού διέκοψε τη σύμβαση που είχε μετά από διεθνή διαγωνισμό με την Comart Telecom, εκπρόσωπο της France Telecom, ανέθεσε απευθείας τη μετάδοση του δορυφορικού σήματος στην ιδιωτική εταιρία P.c.c.w. global.

Στη συνέχεια προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό, όπου τελικά συμμετείχε μόνο μία εταιρεία!

Το θέμα έφερε στη Βουλή δύο φορές ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου.

Μόλις μία μέρα μετά την ερώτηση Κεδίκογλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε τη ματαίωση του πλειοδοτικού διαγωνισμού και την προκήρυξη 2 νέων διεθνών διαγωνισμών.

Απαντώντας στον κ. Κεδίκογλου η ΕΡΤ ανέφερε πως η απευθείας ανάθεση του έργου στην P.c.c.w. Global έγινε επειδή η πρόσφορα της ήταν συμφέρουσα.

Χατζημαρκάκης: Αντί να κρυφτεί ο λογοκλέπτης που του αφαιρέθηκε το διδακτορικό μας δίνει και συμβουλές για ν' αναπτύξουμε τις ΑΠΕ!!!

http://www.skai.gr/files/temp/A2EFB9665B5ACAB2DF783B4A70BFD64E.jpgΕμφανίστηκε χθες ο σύντροφος Χατζημαρκάκης στο ΣΚΑΪ να μας πει ότι η Ελλάδα είναι μια αστείρευτη πηγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ξέρετε τις παπαριές για πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα... βέβαια κανένας δεν τόλμησε να τον ρωτήσει για αυτό που είχαμε γράψει απ' τον Μάιο και έχουν θάψει όλα τα ελληνικά ΜΜΕ που συνεχίζουν να προβάλουν κάποιον που μας ξεφτίλισε στη Γερμανία λέγοντας ότι έβαλε το διδακτορικό του στον τάφο του παππού του στην Ιεράπετρα...

Ως γνωστόν ο Γ. Χατζημαρκάκης πιάστηκε να έχει κάνει ρεκόρ λογοκλοπής στο διδακτορικό του και σαν συνέπεια του αφαιρέθηκε ο τίτλος... βέβαια σαν κλασικός Έλληναράς δικαιολογήθηκε ότι έτσι έμαθε να κάνει στην Οξφόρδη, οπότε γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι...

Με τέτοιους γελοίους αντιπροσώπους περιμένουμε να μας πάρουν οι ξένοι στα σοβαρά...

Λιβύη: "Ο Κάμερον πρέπει να παραιτηθεί μετά την λαϊκή εξέγερση εναντίον του και τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhka5sTdboe_sR74ydwR9sGC6A1OK_HZ7px1AKyOTQRfVZlkPiMxujCrkoNA8XzfnVOu4RcCAxeslc_yJzTRsfbmLTDh11z1j1o7j9-sC6BNdY-Thpk7AM9t2QkZFMChvNV_dsKxe8sMdE/
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ :))

H κυβέρνηση του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι κάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό Κάμερον να παραιτηθεί καθώς έχει χάσει τη νομιμοποίησή του.

Ο Λίβυος Υφυπουργός εξωτερικών Khaled Kaaim είπε ότι "ο Κάμερον και η κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν μετά τη λαϊκή εξέγερση εναντίον τους και τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων από την Αστυνομία".

“Ο Κάμερον και η Κυβέρνησή του έχουν χάσει όλη τη νομιμοποίησή τους. Οι ειρηνικές διαδηλώσεις δείχνουν ότι οι Βρετανοί απορρίπτουν την κυβέρνησή του που προσπαθεί να επιβληθεί με τη βία" πρόσθεσε.

Ο Kaaim ζήτησε από το "συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να μην κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στην κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βρετανών".

ΠΟΜΑΚΟΙ: ΟΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Έλληνες της παραμεθορίου χώρας οι Πομάκοι, εγκαταλειμμένοι από την ίδια την Πατρίδα, δίνουν τον δικό τους αγώνα, βροντοφωνάζοντας την ελληνικότητά τους και παλεύοντας για τα δικαιώματά τους. Οι κυβερνώντες τους έχουν περιφρονήσει αφήνοντάς τους να πασχίζουν μόνοι τους απέναντι στο Τουρκικό Προξενείο της Θράκης το όποιο έχει καταστεί κράτος εν κράτει μέσα στην Ελλάδα!

Ως άλλοι Λεωνίδες, κρατούν Θερμοπύλες οι Πομάκοι. Η Ελληνική κυβέρνηση όμως, ανεκτική έως αηδίας στις πιέσεις της Τουρκίας , αντί να τους αγκαλιάσει, τους έχει αφήσει έρμαιο των πιέσεων, εκφοβισμών και ενίοτε εκβιασμών των Τούρκων. Οι ίδιοι οι Πομάκοι δηλώνουν ότι πιέζονται από τους τουρκόφωνους για να αρνηθούν την πομακική τους ταυτότητα και να δηλώσουν Τούρκοι! Η ελληνική Κυβέρνηση αντί να στείλει στον διάολο τους Τούρκους και να τους καταγγείλει στους διεθνείς Οργανισμούς, κάνει την πάπια! Και όχι μόνον αυτό, γεμίζει τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια με τούρκικα σήριαλ, κάνοντας ουσιαστικά τουρκική προπαγάνδα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι! Αντί η ελληνική τηλεόραση να δείχνει ντοκυμαντέρ και ιστορικά ντοκουμέντα της μακραίωνης ιστορίας των Ελλήνων Πομάκων, κάνει στο λαό και στα παιδιά μας τούρκικη πλύση εγκεφάλου!

Οι Πομάκοι έχουν και δυο δικές τους εφημερίδες. Την «Ζαγάλισα» (φωτό) και την «Νατ Πρές». Ο πρώην εκδότης της «Ζαγάλισα», Κεμάλ Εμίνογλου (σημερινός εκδότης της εφημερίδας είναι ο Ιμάμ Αχμέτ), σε συνέντευξή του (2009), είχε δηλώσει: «Είμαστε Έλληνες Πομάκοι. Tούρκους δεν μπορούν να μας κάνουν με το ζόρι… Εγώ είμαι Πομάκος, δεν μπορεί να με κάνει κανείς Τούρκο. Κάποιοι θέλουν να ομογενοποιήσουν τα πράγματα, να μιλάνε μόνο για “Τούρκους” στον χώρο της Θράκης. Δεν είναι έτσι όμως.

Αυτό το πράγμα δεν είναι σημερινό, το ξέρουμε, το έχουμε συνηθίσει καθημερινά και ξέρουμε ότι Πομάκοι υπάρχουν, υπήρχαν εδώ και 2.500 χρόνια, από τον Μέγα Αλέξανδρο. Εμείς δεν φοβόμαστε από τους τουρκόφωνους. Εάν είχα φοβηθεί δεν θα είχα συνεχίσει, θα είχα σταματήσει από πολύ καιρό. Εγώ για την πατρίδα μου, για την Ελλάδα μου ας πεθάνω και αύριο. Το πολύ – πολύ θα με κάνουν ήρωα αν με σκοτώσουν οι τουρκόφωνοι. Δεν φοβάμαι. Εμείς δεν θα αφήσουμε να γίνει Κόσοβο στην Θράκη. Είμαστε Θρακιώτες, την πονάμε, την αγαπάμε την περιοχή εδώ θα μείνουμε. Είμαστε γνήσιοι Πομάκοι, δεν μας έφεραν, μας βρήκαν».
Στην Θράκη ζουν 35-36.000 Πομάκοι.

Αυτούς τους ψυχωμένους Έλληνες, η Ελληνική Πολιτεία επιμένει να τους έχει στο περιθώριο. Ακούσατε ή είδατε ποτέ στην Ελλάδα εκπομπές να μιλάνε για τους Πομάκους; Μόνον κάποιες σκόρπιες εκπομπές από τον Χαρδαβέλα και αυτό ήταν όλο.
Ξέρατε ότι η γυναίκα του πολυτιμηθέντος με βραβεία Όσκαρ ηθοποιού Τομ Χανκς είναι ελληνίδα Πομακικής καταγωγής; Το πληροφορούμαστε από την διαδικτυακή εφημερίδα της «Ζαγάλισα» (www.zagalisa.gr).

Η Ρίτα Γουίλσον γεννήθηκε από Πομάκο πατέρα από τη Βουλγαρία και από Ελληνίδα μητέρα (από την Ήπειρο). Ο πατέρας της, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και έζησε σε Βουλγαρία και Τουρκία, είχε το επίθετο Ιμπραχήμοφ. Όταν ο ίδιος με τη γυναίκα του μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Πομάκος πατέρας άλλαξε το επίθετό του και το Ιμπραχήμοφ έγινε Γουίλσον, διαλέγοντας το όνομα του δρόμου στον οποίο είχε το σπίτι του.

Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» από σήμερα θα έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Ζαγάλισα και η φωνή των Πομάκων θα ακούγεται και μέσω του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ». Έτσι, για να μαθαίνουμε όλοι μας, ότι ψυχωμένοι Πατριώτες- Έλληνες είναι και οι Πομάκοι.

http://indobserver.blogspot.com/2011/08/blog-post_12.html

Τη βιντεοκάμερα του Breivik ψάχνει τώρα η Αστυνομία... εμείς το είπαμε πριν 15 μέρες

Η νορβηγική αστυνομία αναζητά βιντεοκάμερα του Μπρέιβικ, με την οποία, σύμφωνα με κάποια μέσα ενημέρωσης, ενδέχεται να μαγνητοσκόπησε το μακελειό, όπως είχαμε γράψει από τις 30 Ιουλίου (O Breivik έχει τραβήξει βίντεο από τις επιθέσεις και θέλει να το στείλει στο wikileaks;;;).

Νεαρός κρατείτο 17 ώρες στη φυλακή ως ύποπτος για την επίθεση στη Νορβηγία! Η οικογένειά του, που δεν είχε νέα του, θεωρούσε ότι είχε πέσει νεκρός από τα πυρά του Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια.

Ένας νεαρός 17 ετών, που γλίτωσε από την επίθεση που εξαπέλυσε στις 22 Ιουλίου ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, κρατήθηκε σχεδόν μία ολόκληρη ημέρα από την αστυνομία, καθώς τον θεωρούσαν ύποπτο, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο μία εφημερίδα.

Όλο το διάστημα των 17 ωρών που ο νεαρός κρατούνταν από την αστυνομία η οικογένειά του δεν είχε νέα του και θεωρούσε ότι είχε πέσει νεκρός από τα πυρά του Μπρέιβικ, αναφέρει η νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang (VG).

«Πίστευα ότι ήταν τρελοί που νόμιζαν ότι θα μπορούσα να έχω κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο νεαρός Άνζορ Ντζουκάεφ, που κατάγεται από την Τσετσενία.

Ο Ντζουκάεφ πέρασε τη νύχτα της 22ας προς την 23 Ιουλίου σε ένα κελί λίγα μέτρα μακριά από τον Μπράιβικ, καθώς η αστυνομία πίστευε ότι μπορεί να είναι συνεργός του.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε τον Ντζουκάεφ εκτιμώντας ότι ο νεαρός είχε περίεργη συμπεριφορά και ότι δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει με επαρκή τρόπο την ταυτότητά του.

Ο Ντζουκάεφ εξήγησε ότι η «παρεκκλίνουσα», όπως την χαρακτήρισε η αστυνομία, συμπεριφορά του οφείλεται στις εμπειρίες του από την Τσετσενία.

«Όταν ήμουν μικρός ζούσα σε ένα σπίτι γεμάτο πτώματα. Θυμάμαι ότι είχα δει σκυλιά να τα τρώνε. Υπήρχαν και άλλα πράγματα που με βοήθησαν να διατηρήσω την ψυχραιμία μου», επεσήμανε ο νεαρός.

Ο Ντζουκάεφ αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου και μόλις τότε κατάφερε να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, η οποία τον αναζητούσε στα νοσοκομεία.

«Καθώς περνούσαν οι ώρες πειθόμουν όλο και περισσότερο ότι είναι νεκρός», δήλωσε ο μεγαλύτερος αδελφός του που βρισκόταν επίσης στο νησί Ουτόγια την ώρα του συμβάντος.

Εν τω μεταξύ η νορβηγική αστυνομία αναζητά μία βιντεοκάμερα του Μπρέιβικ, με την οποία, σύμφωνα με κάποια μέσα ενημέρωσης, ενδέχεται να μαγνητοσκόπησε το μακελειό της 22ας Ιουλίου.

Η βιντεοκάμερα «είναι κάτι που αναφέρεται στις ανακρίσεις του και στο μανιφέστο» που ο Νορβηγός ανέβασε στο Διαδίκτυο λίγο πριν εξαπολύσει τις επιθέσεις του, δήλωσε ο εισαγγελέας Πάαλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στην κατοχή μας την κάμερα, αλλά την αναζητάμε», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές του Κράμπι γίνονται την ώρα που αρκετά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, βάσει ανώνυμων μαρτυριών όσων γλίτωσαν από το μακελειό στο νησί Ουτόγια, ότι ο Μπρέιβικ μαγνητοσκόπησε τις πράξεις του εκεί.

Στο μανιφέστο του μάλιστα ο δράστης της διπλής επίθεσης προτείνει στους αναγνώστες του να χρησιμοποιήσουν μία ψηφιακή κάμερα AEE P80 για «να καταγράψετε την επιχείρησή σας».

Προσθέτει μάλιστα ότι είναι βολικό να στείλει κανείς την κάρτα μνήμης με το ταχυδρομείο σε κάποια εφημερίδα. Μέχρι τώρα καμία εφημερίδα δεν έχει ανακοινώσει ότι έχει λάβει ένα ανάλογο βίντεο από τον Μπρέιβικ.

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες απειλούν να καταψηφίσουν τον Μηχανισμό Σταθερότητας... μπα αυτοί δεν τα θέλουν τα σπίτια μας;

Το SPD απειλεί να καταψηφίσει τις αλλαγές στον EFSF αν δεν ενημερωθεί έγκαιρα η Βουλή.
Μακάρι να το κάνει και να μην περάσει για να γλιτώσουν και οι Καψαμπελοκοττάκηδες τα σπίτια τους...

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), η αξιωματική αντιπολίτευση στη Γερμανία, απειλεί να εμποδίσει την εφαρμογή των αλλαγών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) εάν το κοινοβούλιο δεν ενημερωθεί το ταχύτερο για τις συνέπειες που θα έχουν στη Γερμανία, μετέδωσαν σήμερα εγχώρια ΜΜΕ.

Τα μέτρα πρόκειται να ψηφιστούν στη γερμανική κάτω βουλή (Μπούντεσταγκ) και την άνω βουλή (Μπούντεσρατ) την 23η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν σύμμαχοι της γερμανίδας καγκελάριου Άγγελας Μέρκελ.

Η ισχυροποίηση του Μηχανισμού θεωρείται μια κίνηση-κλειδί για να καθησυχαστούν οι χρηματαγορές και οι κεφαλαιαγορές στην Ευρώπη, που χαρακτηρίζονται το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα ευμετάβλητες. Στα χρηματιστήρια τις τελευταίες ημέρες οι μετοχές των τραπεζών υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

Εάν η Μέρκελ θέλει να ενσωματώσει τις αλλαγές στον EFSF στη γερμανική νομοθεσία ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, όπως έχει υποσχεθεί, το κοινοβούλιο θα πρέπει να ενημερωθεί κατεπειγόντως για τις νομοθετικές αλλαγές και τις οικονομικές τους συνέπειες, είπαν ανώτατα στελέχη του SPD στην εφημερίδα S?ddeutsche Zeitung.

«Μέχρι στιγμής η Μπούντεσταγκ δεν έχει πρόσθετη πληροφόρηση. Εάν αυτό δεν αλλάξει σύντομα, το προταθέν χρονοδιάγραμμα είναι πολύ φιλόδοξο», δήλωσε ο Κάρστεν Σνάιντερ, εκπρόσωπος του SPD για ζητήματα προϋπολογισμού.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Γιοαχίμ Πος απηύθυνε την ίδια προειδοποίηση προς τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.

Ως σήμερα το SPD είχε αφήσει να διαφανεί πως συμφωνεί επί της αρχής με τις αλλαγές στον EFSF -- με την προϋπόθεση ότι θα ενημερωθούν έγκαιρα για τις λεπτομέρειές τους και τη συμβολή της Γερμανίας στις εγγυήσεις του δανεισμού.

Η Μέρκελ συναντάται με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί την Τρίτη στο Παρίσι για να συζητήσουν ζητήματα που άπτονται της ‘οικονομικής διακυβέρνησης’ της ΕΕ και τη βελτίωση των μηχανισμών διαχείρισης οικονομικών κρίσεων στην Ευρώπη.

Spiegel: «Προβληματικό παιδί η Ελλάδα»

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/children2-458x0.jpgΦως και σκιά σε δύο «αμαρτωλές» χώρες που έχουν πρόβλημα χρέους:

Ελεγκτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξήρε την αποφασιστικότητα της Πορτογαλίας να εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας. Από την άλλη πλευρά η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση που συρρικνώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο κατά σχεδόν 7%.

«Η συνολική αξιολόγηση είναι πολύ θετική», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Η θετική αξιολόγηση της λεγόμενης τρόικας ανοίγει στην Πορτογαλία το δρόμο για την εκταμίευση μιας νέας δόσης του πακέτου ενίσχυσης 78 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από τον Ιούνιο η Πορτογαλία έχει ήδη λάβει 20 δισ. ευρώ. Μέχρι το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιοργάνωσης θα προστεθεί ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 3.700 εκατ. ευρώ.

Η τρόικα ναι μεν βλέπει πρόοδο στην ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά προειδοποιεί ότι πρέπει να γίνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση για να πετύχει η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το πιο δύσκολο πράγμα για τη χώρα και τους πολίτες της δεν έχει ακόμα έρθει, είπε ένας αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Μέχρι το 2014, η τρόικα θα κάνει ακόμα μια ένδεκα ελέγχους.

Ως αντάλλαγμα για το πακέτο στήριξης η Πορτογαλία πρέπει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους από 9,1% σε 5,9%.

Η νέα φιλελεύθερη-συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Pedro Passos Coelho, ανακοίνωσε την επίσπευση ορισμένων διορθωτικών μέτρων.

Έτσι το ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο θα αυξηθούν νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί κατά 5% και οι αυξήσεις των μισθών σε υπουργεία θα «παγώσουν».

Η οικονομία της Ελλάδα συνεχώς συρρικνώνεται

Το μεγαλύτερο προβληματικό παιδί της Ευρωζώνης δεν τα βγάζει πέρα με την κρίση. Η ελληνική οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο συρρικνώθηκε και άλλο.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, σύμφωνα με τις ελληνικές στατιστικές αρχές μειώθηκε κατά 6,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Κατά το πρώτο τρίμηνο η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 8,1% σε σχέση με πέρυσι.

Aυξήθηκε η εγκληματικότητα το α' εξάμηνο του 2011... Μιχαλάκη θυμάσαι την Καμπούλ;

http://www.newsit.gr/files/Image/12-08-11/resized/oplo_listis_532_355.jpg- 333 περισσότερες οι ληστείες σε σπίτια, καταστήματα και πρατήρια καυσίμων
- Μειώθηκαν κατά 67% οι ληστείες σε τράπεζες, ταμιευτήρια και σουπερ μάρκετ!
- 3.367 περισσότερες από πέρυσι οι κλοπές και οι διαρρήξεις
- 8% αυξήθηκαν οι ληστείες στην Αττική!
Την ώρα που η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, την ώρα που η ανεργία μαστίζει τον ενεργό πληθυσμό της χώρας, η εγκληματικότητα «ανθεί» και τα στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία στη δημοσιότητα είναι σοκαριστικά!

Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως όλο και λιγότερες τράπεζες, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια ή σουπερ μάρκετ, χώροι δηλαδή που θα μπορούσαν να προστατεύονται από ιδιωτικές εταιρίες security και έχουν κάμερες ασφαλείας που μπορούν να καταγράψουν πρόσωπα και κινήσεις, γίνονται στόχος των ληστών.

Αντίθετα, οι διαρρήκτες προτιμούν όλο και περισσότερα τα σπίτια, μαγαζιά και πρατήρια υγρών καυσίμων, ίσως γιατί θεωρείται πιο εύκολο να εισβάλλουν σε κατοικίες και να κλέψουν.

Ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις αυξήθηκαν σε όλη την επικράτεια το πρώτο εξάμηνο του 2011. Οι αριθμοί, «μιλούν» από μόνοι τους:

48.262 οι κλοπές και διαρρήξεις που σημειώθηκαν δηλαδή 3.367 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα
1.113 περισσότερες στην Αττική, (28.426, έναντι 27.313) και 101 περισσότερες στη Θεσσαλονίκη (6.159 έναντι 6.058), σε σχέση με πέρυσι.

3.363 οι ληστείες που διαπράχθηκαν, 163 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα και 144 απόπειρες ληστείας έναντι 196.

226 περισσότερες οι ληστείες που καταγράφηκαν σε σπίτια, 82 περισσότερες σε καταστήματα και 25 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Την ίδια στιγμή, οι ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και ταχυδρομικά ταμιευτήρια μειώθηκαν κατά περίπου 67%.

Όσον αφορά τις ανθρωποκτονίες, το α' εξάμηνο του 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 92, αριθμός ίδιος με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα. Επίσης, διαπράχθηκαν 86 απόπειρες ανθρωποκτονίας έναντι 105 που είχαν καταγραφεί πέρσι, 19 λιγότερες, δηλαδή, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010.

Από αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 140 περιπτώσεις ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνάει το 78%.

Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα συνολικά 34.534 αλλοδαποί, καθώς και 336 διακινητές λαθρομεταναστών. Το α' εξάμηνο του 2011 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7.723 επιστροφές παράνομων μεταναστών. Από αυτές οι 4.698 περιπτώσεις αποτελούν αναγκαστικές επιστροφές προς άλλες χώρες και οι 3.025 επαναπροωθήσεις.

Συνελήφθησαν, συνολικά 82.206 άτομα για διάφορες παραβάσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ εξαρθρώθηκαν 232 συνολικά σπείρες και εγκληματικές οργανώσεις.

Εξιχνιάστηκαν 11.791 υποθέσεις, που αφορούν σε όλο το φάσμα του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, όπως εγκλήματα βίας, εγκλήματα κατά της ζωής και της περιουσίας κ.λπ.

Τέλος, κατασχέθηκαν, σε διάφορες αστυνομικές έρευνες, 104 κιλά περίπου ηρωίνης, 14 κιλά κοκαΐνης, 5 τόνοι και 192 κιλά κάνναβης, 10.968 δενδρύλλια κάνναβης, 29.459 δισκία ναρκωτικών, 1.013 πιστόλια - περίστροφα, REPLICA, κρότου, κυνηγετικά όπλα κ.λπ., 61.728 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων όπλων, 1.566 μαχαίρια, κλομπ κ.λπ, 128.979 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, καθώς και χρηματικό ποσό της τάξης του 1.394.820 ευρώ.

newsit.gr

ΔΝΤ: Η Πορτογαλία θα επιστρέψει στις αγορές το 2013... καλά και για μάς τα ίδια λέγανε

Η Πορτογαλία δεν αναμένεται να χρειαστεί δεύτερο πακέτο βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη Λισαβόνα.

Ο Πάουλ Τόμσεν εμφανίστηκε «αρκετά βέβαιος» ότι δε θα χρειαστεί ένα δεύτερο δάνειο, καθώς η τρόικα εξέδωσε μια ευνοϊκή αποτίμηση για τις επιδόσεις της Πορτογαλίας στην εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ «πολύ θετική» χαρακτήρισε την γενική αποτίμηση και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίργκεν Κρέγκερ.

Μετά την έκθεση των επικεφαλής της τρόικας άνοιξε ο δρόμος για την αποδέσμευση της δεύτερης δόσης του δανείου, αξίας 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα καταβληθούν τον Σεπτέμβριο.

Κατάθεση για την έκρηξη στη ναυτική βάση πιθανόν να δώσει και ο Δ.Χριστόφιας

O πρόεδρος της Κύπρου κ. Δημήτρης ΧριστόφιαςΟ πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και τα μέλη του γραφείου του πιθανόν να κληθούν να καταθέσουν για την τραγωδία στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στις 11 Ιουλίου.

Ο δικηγόρος Πολύβιος Πολυβίου, που διορίστηκε ως μονομελής ανακριτική επιτροπή, για να καταλογίσει ευθύνες για την έκρηξη, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον πληροφόρησε ότι ο ίδιος και το προσωπικό του γραφείου του είναι στη διάθεσή του για να καταθέσουν, εάν θεωρηθεί σκόπιμο να κληθούν, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καλέσει τον κ. Χριστόφια να προσέλθει ενώπιόν του για να απαντήσει σε ερωτήσεις.

«Δεν είναι καθόλου υποτιμητικό για τον πρόεδρο, αλλά είναι τιμή για τη Δημοκρατία, ο ανώτατος άρχων να δέχεται ερωτήσεις», είπε ο κ. Πολυβίου, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, και ανέφερε ότι υπήρξε προηγούμενο με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, που κατέθεσε σε ανάκριση για τον πόλεμο στο Ιράκ, καθώς και με τον τέως πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον.

Ο κ. Πολυβίου είπε επίσης ότι κάποια από τα έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή του διαφέρουν μεταξύ τους, αν και αφορούν πρακτικά των ίδιων συνεδριάσεων, αλλά δεν ήταν σε θέση να πει προς στο παρόν αν έγινε παραποίηση εγγράφων ή όχι.

Επί της διαδικασίας, ο κ. Πολυβίου ανέφερε ότι στις 29 Αυγούστου θα αρχίσουν οι ανοικτές ακροάσεις και στις 30 Σεπτεμβρίου θα παραδώσει το πόρισμα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Καλοκαίρι Πολιτισμού στον δήμο Βόλβης

Πολιτιστικές και εορταστικές εκδηλώσεις τον Αύγουστο

Συναυλία – αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία με ερμηνευτή τον Δημήτρη Νικολούδη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Αυγούστου στην πλατεία της Ν. Μαδύτου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εννιάμερα της Παναγίας. Την εκδήλωση συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Από το Σάββατο 13 έως τη Δευτέρα 15 Αυγούστου πραγματοποιούνται οι εξής εορταστικές εκδηλώσεις στο δήμο Βόλβης:

* Άνω Βρασνά: Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις
* Στεφανινά: Πανηγύρι της Παναγίας με πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις
* Μελισσουργός: Πανηγύρι της Παναγίας με πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις
* Ασπροβάλτα: Εορταστικές εκδηλώσεις στους οικισμούς Ριβιέρας και Σερραϊκής Ακτής
* Περιστερώνας: Πανηγύρι της Παναγίας
* Άνω Σταυρός: Τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις

Θ. Πάγκαλος: "Ανιστόρητες και αδιέξοδες οι επιλογές ΓΑΠ στην εξωτερική πολιτική"... το 2000 ντε... τώρα είναι σωστές όλες οι επιλογές ΓΑΠ

Το δεύτερο λάθος του Πάγκαλου και η αποπομπή του από την κυβέρνηση

Το Έθνος της Κυριακής στις 19 Νοεμβρίου, 2000 φιλοξενεί συνέντευξη του Θόδωρου Πάγκαλου στην οποία ο υπουργός Πολιτισμού εκφράζει τη διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική για το εργασιακό και χαρακτηρίζει «ανιστόρητες» της επιλογές του Γ.Παπανδρέου στην εξωτερική πολιτική. Η τελευταία έκρηξη του υπουργού δεν εκπλήσσει κανένα. Αυτό που σκάει κυριολεκτικά σαν βόμβα είναι η αντίδραση του Κώστα Σημίτη για τον οποίο φαίνεται πως ο Θ.Πάγκαλος έχει ξεπεράσει τα όρια.

Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει την αποπομπή του Θ.Πάγκαλου από την κυβέρνηση. Σε δήλωση του αναφέρει πως ««ένας υπουργός δεν μπορεί ούτε να αντιδικεί δημοσίως με την κυβέρνηση ούτε να χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους του ούτε να διαφωνεί και ταυτοχρόνως να μην παραιτείται. Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος παρέβλεψε τα αυτονόητα»...

------------------------------------------------

19 Νοε. 2000

Αντίθετος ο Θ. Πάγκαλος σε επιλογές στην εξωτερική πολιτική του Γ.Παπανδρέου, τις οποίες χαρακτηρίζει «ανιστόρητες» και «αδιέξοδες»


H κοινωνική συναίνεση, απαραίτητο βήμα για να προχωρήσει το εργασιακό, εκτιμά ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, στην οποία προτείνει να μην κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο και να ξεκινήσει ένας νέος διάλογος. Ο υπουργός Πολιτισμού ζητά την κατάργηση του κόμματος και την επαναλειτουργία του σε νέες βάσεις, με τη μορφή «λεσχών», και εκφράζει την πλήρη διαφωνία του στις επιλογές του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, τις οποίες χαρακτηρίζει «ανιστόρητες» και «αδιέξοδες».
....
«Για να κάνεις εξωτερική πολιτική πρέπει να έχεις στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας»

Tην πλήρη διαφωνία του στην εξωτερική πολιτική που ασκεί ο Γιώργος Παπανδρέου εκφράζει ο υπουργός Πολιτισμού, χαρακτηρίζοντας «παγκόσμια πρωτοτυπία την άποψη ότι με την καλή θέληση η άλλη πλευρά προσαρμόζεται στη θέση του καλύτερου».

«Κάθε υποχώρηση της Ελλάδας σε οποιοδήποτε σημείο εκλαμβάνεται ως αδυναμία και αμέσως προωθούνται οι τουρκικές θέσεις. Αυτό έχει γίνει μέχρι τώρα και αυτό θα συμβεί και στο μέλλον» τονίζει ο υπουργός Πολιτισμού. «Δεν έχω υπόψη μου άλλη ιστορική περίπτωση τέτοια και έχω την εντύπωση ότι για να κάνει κανείς εξωτερική πολιτική πρέπει να έχει στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας. Είναι εντελώς απαραίτητο» είναι η αιχμηρή δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου σε ό,τι αφορά τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου.

«Είμαι υπέρ της κατάργησης του κόμματος» [Να και κάτι που συμφωνούμε!]

Σε ό,τι αφορά το κομματικό πεδίο, ο υπουργός Πολιτισμού έχει να προτείνει ένα «ριζικό» τρόπο αντιμετώπισης των εσωκομματικών προβλημάτων που δημιουργεί ο κομματικός μηχανισμός, και δεν διστάζει να δηλώσει: «Eίμαι υπέρ της κατάργησης του κόμματος». Επίσης, αντιπροτείνει την κατάργηση των τοπικών κομματικών οργανώσεων και την ίδρυση θεματικών οργανώσεων, «ένα είδος λέσχης, όπου θα προσέρχεσαι οικειοθελώς όποτε θέλεις να συναντήσεις ανθρώπους των ίδιων απόψεων και να ανοίξεις μία συζήτηση, έστω και μία εσωκομματική συζήτηση»....

Newsroom ΔΟΛ

-------------------------------------

16 Νοε. 2000

Ανησυχίες Πάγκαλου για ελληνοτουρκικά και μειονότητα στη Θράκη

Την έντονη ανησυχία του για την «ιδιάζουσα θρασύτητα» που επιδεικνύουν οι Τούρκοι στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μίλησε την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Την ίδια στιγμή, θεώρησε ατυχή την έκφραση του υπουργού Εξωτερικών περί «προσωπικού ρίσκου» (αναφορικά με την ελληνοτουρκική προσέγγιση), προέβλεψε στασιμότητα στο θέμα της Κύπρου και χαρακτήρισε «ερασιτεχνική» την αντιπολίτευση την οποία ασκεί η Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι αληθές ότι δεν θα έχουμε κόστος αν αποτύχει αυτή η πολιτική, ανέφερε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι αναλαμβάνει το ρίσκο της ελληνοτουρκικής προσέγγισης. «Θα έχει κόστος η Ελλάδα, ενώ η Τουρκία θα έχει εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Παρατήρησε ότι η τακτική της καλής συμπεριφοράς που έχει, κατά καιρούς, υιοθετήσει η Ελλάδα προς την Τουρκία δεν έχει αποδώσει ποτέ και πουθενά και σημείωσε πως ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών ποτέ δεν έκανε κάποια κίνηση χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη...

Newsroom ΔΟΛ

Στρώνουν χαλί για τα χειρότερα! Μόσιαλος: "Δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν δανειστούμε ακριβότερα!"

- Tην ώρα που η χώρα βουλιάζει στην ύφεση η κυβέρνηση εμφανίζεται υπεράνω χρημάτων
- Καμπανάκι από τον Πρόεδρο Αποκρατικοποιήσεων αφού οι εισηγμένες έχουν χάσει την χρηματιστηριακή τους αξία
- Μόνο η ΔΕΗ έχει πέσει σε νέα χαμηλά αλλά και η διοίκησή της είναι υπεράνω και κάνει ευκολίες πληρωμής στους απεργούς του Ιουνίου

Αβάσταχτη ελαφρότητα φαίνεται να διακρίνει υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, όταν την στιγμή που εκατομμύρια έλληνες ζουν την κρίση στο πετσί τους και βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να μειώνεται, ακούν από επίσημα χείλη οτι δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν δανειστούμε ακριβότερα.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε για την επόμενη δόση του δανείου της τρόικας, οτι στόχος είναι να εκταμιευθεί με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί με το νέο δάνειο.

Πρόσθεσε όμως: «Έχουμε 3,5% επιτόκιο με το νέο δάνειο, αντί για 4,5%, και πληρώνουμε μόνο τόκους και όχι κεφάλαια για 10 χρόνια. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου, εάν δεν συμβεί αυτό, γιατί η Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη μέχρι του χρόνου, με βάση την προηγούμενη δανειακή υποχρέωση. Αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και γι αυτό και ο κ. Βενιζέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, συμμετέχει πάρα πολύ ενεργά στις διεθνείς διεργασίες, έτσι ώστε να επισπευσθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε άλλες χώρες και να έχουμε την πρώτη δόση με τις νέες δανειακές συμβάσεις».

Για τις αποκρατικοποιήσεις εισηγμένων εταιρειών μπορεί να γίνουν είπε όχι μόνον με βάση τη χρηματιστηριακή τους αξία, απαντώντας και στον δημόσιο προβληματισμό του προέδρου του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Γ. Κουκιάδη, λόγω της πτώσης των χρηματιστηρίων διεθνώς.

Πως το φαντάστηκε; Λίγο εξωπραγματικά. Λίγο βλέποντας και κάνοντας....

«Θα δούμε τις εξελίξεις οι οποίες υπάρχουν και οι πωλήσεις δεν γίνονται πάντοτε με βάση τη χρηματιστηριακή αξία. Μπορεί να είναι ευρύτερες οι συμφωνίες των αποκρατικοποιήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιούνται και διαφορετικά εναλλακτικά μοντέλα. Μπορεί να πάρεις υπόψη και τη μελλοντική χρηματιστηριακή αξία και να ζητήσεις στο μέλλον μέρος της χρηματιστηριακής αξίας μιας εταιρείας, που αποκρατικοποιείται», είπε ο κ. Μόσιαλος.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για τη συγχώνευση ΟΑΝΑΚ και ΟΑΔΥΚ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση των ΔΣ του ΟΑΝΑΚ και ΟΑΔΥΚ στο Ρέθυμνο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πληροφορήθηκα από τον τοπικό τύπο την αιφνίδια σύγκλιση των Διοικητικών Συμβουλίων του ΟΑΝΑΚ και του ΟΑΔΥΚ σήμερα 12 Αυγούστου με θέμα τη συγχώνευση τους.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει τόσο στο Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης που σημειωτέον στερούνται οποιασδήποτε σχετικής νομιμοποίησης.

Oι διαδικασίες συγχώνευσης των δύο οργανισμών μπορούν να προχωρήσουν μόνο εάν και εφόσον ψηφιστεί ο σχετικός νόμος δεδομένου ότι είναι δημόσιοι φορείς και δεν πρόκειται περί ανωνύμων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα. Όλα τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον παράτυπα και εκ του περισσού.

Το άμεσο καθήκον της διοίκησης του ΟΑΝΑΚ, όπως επιτάσσει και η σχετική νομοθεσία, είναι να μεριμνήσει για την είσπραξη των οφειλομένων στον οργανισμό που προσεγγίζουν τα 3 εκατ ευρώ. Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τις συνεδριάσεις συγχώνευσης παραμονές της Παναγίας και ας φροντίσουν για την πληρωμή του προσωπικού του ΟΑΝΑΚ που παραμένει απλήρωτο.

Σημειωτέον ότι η οικονομοτεχνική μελέτη που έχει ανατεθεί για τη συγχώνευση των δύο Οργανισμών δεν έχει ακόμη περαιωθεί. Για τα αποτελέσματα της μελέτης θα πρέπει να γίνει διαβούλευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς , που ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί για το θέμα αυτό.

Δημοκρατική Συμμαχία: Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο

http://static.madata.gr/files/DORAKOMMA2_857025307.jpg«Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την ύφεση και χθες για την ανεργία, δείχνουν πως η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα έχει καταρρεύσει και ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.

"Η αλόγιστη αύξηση των φορολογικών συντελεστών και ειδικότερα του ΦΠΑ, οδηγεί την οικονομία στην πιο βαθιά ύφεση που έχει γνωρίσει μεταπολεμικά. Τώρα, δίχως καθυστέρηση, απαιτείται να ληφθούν άμεσες αποφάσεις αλλαγής της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, μεταθέτοντας τη μείωση του ελλείμματος στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και όχι στην αφαίμαξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων", σημειώνει.

Απίστευτα γελοίοι οι Καγκουρες του MEGA όταν συζητάνε για τα blogs (βίντεο)

http://www.tlife.gr/files/Image/NEWS/2010/AUGUST/08-14/resized/kampourakis-oikonomeas_h_300_182.jpgΆσχετοι με το ιντερνετ και την τεχνολογία οι Καμπουράκης και Οικονομέας, γελοιοποιούνται όταν λένε ο ένας στον άλλο "πρέπει να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στα blogs, απέναντι στο νόμο" και προσθέτει ο άλλος: "και θα μπορεί να βάζει κάποιον να αρθρογραφεί ανώνυμα και να λέει ότι θέλει"... καλά ρε μαλάκες (αυτό δεν είναι εξύβριση αλλά πολιτικός όρος Πάγκαλου όπως μπορείτε να δείτε στο τέλος της ανάρτησης) πλάκα μας κάνετε; Ποιος να αρθρογραφεί ελεύθερα που θα ταράζετε τον "υπεύθυνο" στις μηνύσεις;

Βέβαια στο συγκεκριμένο θέμα φέρει "ευθύνη" και ο Σφακιανάκης που τους αφήνει να γελοιοποιούνται λέγοντας μαλακίες... και τα μπουρδουκλώνει λέγοντας ότι ο Νομοθέτης δεν τον αφήνει να κάνει άρση απορρήτου σε εξύβριση... και σε άλλο σημείο τους λέει ότι «η Αμερική δεν μου δίνει τα στοιχεία γιατί θεωρεί ότι κάποιος είναι ήδη "υπεύθυνος"»... αλλά δεν τους λέει ότι όταν ανοίγεις ένα blog η Google δεν ρωτάει ποιος είναι υπεύθυνος και δεν τη νοιάζει ποιος το ανοίγει... Πές τους ρε Μανώλη κατευθείαν πως όσους Νόμους κι αν κάνουν η Goggle δεν πρόκειται να τους πει ποιος τους αποκάλεσε μαλάκες... γιατί προφανώς έχει καταλάβει ότι λέμε την αλήθεια ;)

Δείτε τους στο βίντεο που βγάζουν πολύ γέλιο:



Δείτε και τον Πάγκαλο να αποκαλεί μαλάκα κάποιον φίλο του:

Ταξίδι στο χρόνο - Ημέρα 5

Σε όλες τις εικόνες πατάτε για μεγέθυνση

30 Ιουλίου 2008


Φοροσαφάρι
για τις "τρύπες" της οικονομίας.

Λυπητερή
το γεγονός
ότι πρέπει να πληρωθούν
τα ληξιπρόθεσμα !!!

Θύελλα
από συνδικάτα
και αντιπολίτευση.


Σήμερα οι φόροι
παντός καιρού
και τύπου
ευφραίνουν το λαό
και δημιουργούν αισθήματα
σεξουαλικής διέγερσης.

Τα συνδικάτα και η αντιπολίτευση
είναι ανεύθυνα όντα
που δεν γουστάρουν
ατέλειωτη ευχαρίστηση.


7 Αυγούστου 2008


Βατερλό
η μάχη κατά της φοροδιαφυγής
και κωμωδία
οι προσπάθειες για έσοδα.

Τυφλή επιδρομή
στους επαγγελματίες.

Σήμερα η φοροδιαφυγή
είναι απεχθές έγκλημα
κατά της πατρίδας.
Όσοι δεν πληρώνουν
είναι αλήτες
γιατί δεν βοηθούν
τον Geoffrey
να μας σώσει
και πρέπει να πάνε
φυλακή.

Ο υπόλοιπος λαός
απολαμβάνει την επιβολή φόρων
και πανηγυρικά
δέχεται ακόμα
περισσότερους
άμα λάχει.


22 Δεκεμβρίου 2008


Συναγερμός στην Ευρώπη
για πιθανή χρεοκοπία
Ελλάδας και Ιταλίας

Η Ευρώπη ετοιμάζει
μηχανισμό δανεισμού
με πολύ σκληρούς όρους.

Ο Geoffrey
στα @@ του.
Είναι στο πλευρό
των νέων.

Σήμερα ο μηχανισμός
είναι προσωπική επιτυχία
του Geoffrey
και οι βουλευτές του
τον χειροκροτούν
γιατί πέτυχε δανεισμό
με σκληρούς μεν όρους
για 40 χρόνια,
αλλά τον πέτυχε.

Οι Βρυξέλλες
τώρα ξέρουν.
Τότε ήταν κακά παιδιά.

Σήμερα οι νέοι
βιώνουν την απόλυτη ευτυχία.

Αποκαμωμένοι από
επαναλαμβανόμενους οργασμούς
εγκαταλείπουν τη χώρα
για να ηρεμήσουν
από το κύμα απόλαυσης.


korinthix.blogspot.com

GAP μαζί με DJ Khaled στο "I'm So Hood" , ποντάροντας χιλιάδες ευρώ???

Λες να...συμμετέχει ο GAP στο "I'm So Hood" ;;
Δεν θα περάσει, η άθλια αμερικανική προπαγάνδα!
Ξέρουμε πολύ καλά πόσο πατριώτης είναι ο GAP!
Για δείτε μόνοι σας και το απόσπασμα του Bίντεο και πέστε μας...





Το επεισοδιακό ταξίδι του Βαγγέλη Βενιζέλου για Σκιάθο χθες το πρωΐ… τι έγινε στο “Σκιάθος express”!

grand_suiteΠροξενεί εντύπωση το γεγονός ότι λίγοι γνωρίζουν πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βαγγέλης Βενιζέλος ταξίδεψε χθες το πρωΐ 11.30 από την Σκόπελο στην Σκιάθο (αφ. Θέση “Γλώσσα”) με το “Σκιάθος express” όπου βρισκόταν και ο πρωθυπουργός. Παρά το γεγονός ότι πριν λίγες ώρες ήταν πάλι μαζί.

Τις ντροπιαστικές εικόνες από την εμφάνιση του πρωθυπουργού και της κουστωδίας του στην Σκιάθο τις είδαμε χθες εδώ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ – ΤΣΙΡΚΟ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ!

Ουδείς όμως αναφέρθηκε στο ταξίδι του αναπληρωτή πρωθυπουργού αλλά και στα οξύμωρα που συνέβησαν στην πρώτη θέση του “Σκιάθος express”, λίγο μετά το δελτίο ειδήσεων με τις αναφορές στην παγκόσμια και την Ελληνική οικονομία.

Η αλήθεια είναι πως ο αντιπρόεδρος, δεν επέσυρε την μήνι των επιβατών όταν εμφανίστηκε. Μάλιστα κάποιοι τον χαιρέτησαν ενώ ακούστηκαν και απαράδεκτες νουθεσίες τύπου: “Κλείσε τους Παπανδρέου στην φυλακή για να κυβερνήσεις 20 χρόνια”!!

Ο αντιπρόεδρος δεν έδωσε σημασία (ίσως και να μην άκουσε) πολλές από τις αντιδράσεις των επιβατών που όμως παρέμειναν σε πολιτισμένα επίπεδα, ενδεικτικό της εικόνας που ακόμα διατηρεί ο ΒΒ στην κοινωνία.

Αυτό που ακολούθησε όμως, ήταν από τα άγραφα. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και οι επιβάτες έβλεπαν το ενημερωτικό δελτίο που έδειχνε την ανάκαμψη τωνΕυρωπαϊκών χρηματιστηρίων και τον καταποντισμό του Ελληνικού. Μόλις το ρεπορτάζ τελείωσε, λες και ένα αόρατο χέρι ενεργοποίησε το συλλογικό ασυνείδητο των συνεπιβατών στην πρώτη θέση και αμέσως άρχισαν τα “όργανα”:

“Να πως μας καταντήσατε”, “Είσαι περήφανος γι’ αυτά που βλέπεις” ήταν κάποια από τα ελαφρά κοντραρίσματα.

Στο παρασκήνιο όμως ακούγονταν πολύ χειρότερα για τον αντιπρόεδρο, ο οποίος παρέμεινε σιωπηλός και προβληματισμένος. Μιλάμε για ακραίες κραυγές που δεν θα τις αναπαράγουμε και έκαναν τον συνήθως ομιλητικό και αυθόρμητο πολιτικό να μην απαντήσει και να περιμένει το τέλος του ταξιδιού.

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο Βαγγέλης Βενιζέλος βρέθηκε αντιμέτωπος με την δυσφορία της κοινωνίας, αν και δεν υπέπεσε σε λανθασμένες αντιδράσεις όπως αυτή στην προβοκάτσια του “καφέ” κατά την διάρκεια της εσωκομματικής αναμέτρησης με τον νυν πρωθυπουργό.

…που να έρθει και το Φθινόπωρο.

olympia.gr

Σόρος κατά Γερμανίας για την κρίση χρέους... Δηλ. για να καταλάβω: Ο Σόρος μας υπερασπίζεται απ' "τους Γερμανούς που θέλουν τα σπίτια μας"

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01698/soros_1698530c.jpgΤη Γερμανία θεωρεί βασική υπεύθυνη για την κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Σε άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει ότι «η επιφύλαξη της Γερμανίας ήταν εκείνη που όξυνε την ελληνική κρίση και την κατέστησε μεταδοτική στην Ευρώπη».

Ο κ. Σόρος θεωρεί λάθος να μην εγγυάται η ΕΕ αλλά οι μεμονωμένες χώρες σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας χώρας-μέλους και ζητά να θεσπιστεί το ευρωομόλογο, το οποίο θα εκδίδεται κεντρικά.

«Ειδάλλως το ευρώ θα καταρρεύσει» προειδοποιεί ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής και καλεί τη Γερμανία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή και τη Γερμανίδα καγκελάριο να εγκαταλείψει την «πολιτική των μικρών βημάτων», η οποία είναι πολύ αργή.

Στον ΠΑΟΚ ο Σ. Αθανασιάδης μέχρι το 2015

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh79I5VgWxZrSdbZCq_MFlUnroANoYjb84a1XY22ET0oEAdgWo7InmdFoB0CH1KTuarR5PC7Rqn6olnjNERbqIaPQy3mNa0xCqxPx9FR4Oqaoy_AE-Ueq6tGykktspDVcQAXEr8TjWZbRRm/s1600/n1390620714_30142688_4957.jpgΤην επέκταση της συνεργασίας της με τον Στέφανο Αθανασιάδη ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο νεαρός επιθετικός, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρωνόταν το επόμενο καλοκαίρι, έβαλε την υπογραφή του για να συνεχίσει στον “δικέφαλο του βορρά” μέχρι το 2015.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο Στέφανος Αθανασιάδης υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το 2015».

Του 'φεξε πάλι του Χατζηνικολάου: Υπάγεται το Alter στο άρθρο 99

Εκδόθηκε η απόφαση 861/2011 από το Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία γίνεται δεκτή η αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού Alter για υπαγωγή στο περίφημο Άρθρο 99. Η απόφαση ορίζει ότι μεσολαβητής οικονομολόγος θα αναλάβει να έρθει σε επαφή με τους πιστωτές προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη διέξοδος από την κρίση.

Πρακτικά, η υπαγωγή στο άρθρο 99 σημαίνει ότι οι πιστωτές θα αποδεχθούν ένα «κούρεμα» του χρέους των 550 εκ. ευρώ του σταθμού, σε ποσοστό που θα κυμαίνεται από 30 ως 60%. Παράλληλα, η αποπληρωμή θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 χρόνια, ενώ στο διάστημα αυτό που η εταιρεία θα προσπαθεί για την ρύθμιση των οφειλών της, δεν θα κινδυνεύει με κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων.

star.gr

ΣΥΝ: Φανερή η αποτυχία των Μνημονίων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhC4YobvHXxjCIzJWcxdJOYkgoNK5iVA0ddbgsX_vGFM9_D_HfnUJCu6k69abeUS-k6RFj1qvVlIgSWCblruGTOcACcEeGSNytMlVJavuJNUcIuWvlT8oJuVrmE-5FOkB2ev41SmxE_pwVB/s400/%25CE%259B%25CE%259F%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A4%25CE%25A5%25CE%25A0%25CE%259F+%25CE%25A3%25CE%25A5%25CE%259D.pngΤην αποτυχία της πολιτικής των Μνημονίων και των μέτρων λιτότητας αποτυπώνουν τα στοιχεία του ΑΕΠ, σχολιάζει ο Συνασπισμός.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Διάλυση του δημόσιου τομέα, ξεπούλημα των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και της δημόσιας περιουσίας, αύξηση των έμμεσων φόρων, βάθεμα της ύφεσης, υποβάθμιση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους και αύξηση της ανεργίας δείχνουν το αδιέξοδο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, που οδηγεί σε όλα αυτά τα άδικα και καταστροφικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία της κοινωνίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανασφάλεια και το φόβο για το άμεσο μέλλον. Η πολιτική αυτή, ωστόσο, δεν είναι μονόδρομος. Η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την ανατροπή της άδικης πολιτικής, με τη συμμετοχή του κόσμου στους δρόμους και στις πλατείες όλη της χώρας, είναι παρακαταθήκη για νέους αγώνες στο άμεσο μέλλον. Κυβερνήσεις του δικομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού, όπως η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν θέλουν ούτε μπορούν να ακολουθήσουν διαφορετική πολιτική. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, προβάλλει ως κοινωνική ανάγκη η διαμόρφωση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας όλων των προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων με πυρήνα την αριστερά. Αυτή είναι και η μόνη πολιτική ελπίδα.

Ν.Δ. : Σε μακρά έρημο η οικονομία της χώρας

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/188062_171803516214800_5107097_n.jpgΣε μακρά έρημο πορεύεται η οικονομία της χώρας κατά τον αναπληρωτή υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Σταϊκούρα, με αφορμή τα στοιχεία για το ΑΕΠ.

Αναφέρει πως "η ένταση και έκταση της ύφεσης είναι πρωτόγνωρη. Υπερβαίνει και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις".

Προσθέτει πως "το ΑΕΠ αναθεωρήθηκε προς το δυσμενέστερο και για το 1ο τρίμηνο του 2011. Διαμορφώθηκε στο -8,1%, από -5,5% που ήταν η προηγούμενη". Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η αναθεώρηση προς τα κάτω είναι στο -6% από το -5,4% που ήταν το πρώτο τρίμηνο.

Όπως καταλήγει στην ανακοίνωση της η Ν.Δ. "Τα στοιχεία αυτά καθιστούν ουτοπική την πρόβλεψη του Υπουργείου Οικονομικών για ύφεση μόνο 3,5% το 2011. Επιβεβαιώνουν ότι η “συνταγή” για την έξοδο από την κρίση είναι λανθασμένη. Είναι επομένως επιβεβλημένη η άμεση Επανεκκίνηση της Οικονομίας. Επανεκκίνηση η οποία θα στηρίζεται στις προτάσεις που, με ρεαλισμό και διορατικότητα, έγκαιρα έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Αντώνης Σαμαράς".

Διαψεύδουν οι Anonymous την επίθεση στο Facebook: "Δεν σκοτώνουμε τον αγγελιοφόρο" λένε

Ο υπεύθυνος των Anonymous που ελέγχει το λογαριασμό τους στο twitter διέψευσε ότι υπάρχει σχέδιο επίθεσης στο facebook. Στις δημοσιεύσεις του, ισχυρίζεται πως τέτοιες επιθέσεις δεν αρμόζουν στο στυλ των Anonymous και πως ακόμη κι να κάποιοι από την οργάνωση βρίσκονται πίσω από αυτό, δεν σημαίνει πως έχουν την υποστήριξη όλων:

Απαγορεύθηκε το short-selling σε άλλα 4 κράτη της ΕΕ

http://images.pennnet.com/articles/ogfj/thm/th_shortselling01.jpgΜετά την Ελλάδα τη Δευτέρα, χθες 4 ακόμα χώρες της ΕΕ, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Γαλλία απαγόρευσαν το short-selling. Και επειδή δεν είμαστε όλοι ειδικοί short-selling είναι η πώληση μετοχών που αυτός που τις πουλάει τις έχει δανειστεί και δεν τις έχει πληρώσει ακόμα. Τις πληρώνει με τα λεφτά που θα πάρει από την πώληση μέσα σε 3 μέρες από τότε που τις δανείστηκε.

Είναι το λεγόμενο Τ+3 που όταν πρωτοβγήκε το ΠΑΣΟΚ το χειμώνα του 2009 το είχε κάνει Τ+10 δηλ. αυτός που πούλαγε μετοχές είχε διάστημα 10 ημερών για να τις εμφανίσει... βέβαια υπάρχει και πιο χοντρό παιχνίδι, το naked short-selling... δηλ. το γυμνό short-selling όπου αυτός που τις πουλάει δεν τις έχει καν δανειστεί και δεν ξέρει από που θα τις βρει και αν τις βρει... μιλάμε για αέρα κοπανιστό που πωλείται.

Το πρόβλημα με το short-selling στα οργανωμένα κράτη είναι ότι έτσι κυκλοφορούν και είναι "διαθέσιμες" περισσότερες μετοχές απ' όσες υπάρχουν στην πραγματικότητα αφού εκτός απ΄αυτούς που τις έχουν στα χέρια τους μπορεί να υπάρχουν άλλοι τόσοι που να πουλάνε την δεκαπλάσια ποσότητα μετοχών χωρίς να τις έχουν στα χέρια τους... αυτά στα οργανωμένα κράτη γιατί στα κωλοχανεία σαν το δικό μας ούτως ή άλλως ο καθένας κάνει ότι γουστάρει...

Ο ΓΑΠ να αποκαταστήσει την αλήθεια για τις αποκαλύψεις Μπολούκμπασι ότι δέχθηκε να μειωθούν τα χωρικά μας ύδατα στα 6 νμ

Από τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπολούκμπασι, ο οποίος έλαβε μέρος στις 36 από τις 50 διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, που έχουν δρομολογηθεί από το 2002, ανακύπτουν – εκ νέου- πολλά ερωτηματικά και απορίες για το πραγματικό περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών, που διεξάγονται μεταξύ εκπροσώπων των δύο υπουργείων των Εξωτερικών.

Τα ερωτηματικά αυτά πολλαπλασιάζονται και από το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί του Τούρκου πρεσβευτή ότι “η Ελληνική πλευρά δέχθηκε σε ορισμένες περιοχές του Αιγαίου να υποχωρήσει από το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια” αναφέρονται στην χρονική περίοδο όπου πολιτικός προϊστάμενος του υπουργός Εξωτρικών ήταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και Πρωθυπουργός ο κ. Κώστας Σημίτης.

Επειδή τα όσα υποστηρίζει ο κ. Μπολούκμπασι για το ακριβές περιεχόμενο των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας έρχονται να προστεθούν σε ένα πλήθος δηλώσεων Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων, (μεταξύ αυτών, στο παρελθόν, ο αντιπρόεδρος Αρίντς, αλλά και επίσημες πηγές του Τουρκικού ΥΠΕΞ) ήρθε η ώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου να αποκαταστήσει την αλήθεια και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, για να σταματήσει η τουρκική πλευρά να δημιουργεί εντυπώσεις σε βάρος της Ελλάδος και να παραπληροφορεί την διεθνή κοινή γνώμη, προπαγανδίζοντας και προβάλλοντας απόψεις, από πλευράς Τουρκίας, που θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο.

Οι “αναιμικές” δηλώσεις και διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, που γίνονται από καιρού εις καιρόν, δεν επαρκούν.

ΝΔ

Βαρετό έχει καταντήσει: Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ-Μέιωση ΑΕΠ β' τρίμηνο 6,9%-Αναθεώρηση α' τρίμηνο: Μέιωση ΑΕΠ 8,1%!!!

Με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2000, κατά το β΄τρίμηνο του 2011 παρουσίασε μείωση κατά 6,9 % σε σχέση με το β΄τρίμηνο τρίμηνο του 2010.

Το ΑΕΠ του α΄ τριμήνου 2011 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του α΄ τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Ιουνίου), καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις για τους δείκτες κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες. Η αναθεώρηση αυτή επηρεάζει το ΑΕΠ και ενώ στις 9 Ιουνίου με διάφορες μαϊμουδιές η "ανεξάρτητη" ΕΛΣΤΑΤ το είχε αναθεωρήσει στο -5,5% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2010 σήμερα έρχεται να μας πει ότι τελικά η μείωση του ΑΕΠ ήταν για το α' τρίμηνο 8,1%!!!

Ζωή σε λόγου μας...

Παρουσιάστηκε χθες η μασκότ των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου

Δείτε το

http://p.twimg.com/AWlM9BvCQAM-kah.jpg

ΓΑΠ: Όταν έπρεπε να πάρει μέτρα έλεγε: "Δεν θα πάρω μέτρα πανικού"... μετά φταίει ο Καραμανλής για τη σημερινή κατάντια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikZhV_tTbh6yEHqDfXax_xDi0p67JRWUDyO4kBFpBWNRUkMC7goPUoLwBubL2z1HEgNFzNm0kPTWYxfxVbqSkdJshC-41AU0No3C-mEelmJ7k-B4baNf8csrTDDzKv_bvEY5Wu6E_gJAj1/s320/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85+%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1.jpgΠροαναγγελία Γ. Παπανδρέου για μέτρα, αλλά «χωρίς πανικό»
«Ολοι θα συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους σ’ αυτήν τη συγκυρία»

24/12/2009

Αρνητικός απέναντι στις εισηγήσεις τις οποίες δέχεται για λήψη μέτρων «πανικού» μπροστά στην κρίση εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διατήρησε ανοικτή την προοπτική δρομολόγησης αποφάσεων αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των επιπτώσεών της:

Με αφορμή και την επικείμενη κατάθεση του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, επαναδιατύπωσε θέσεις περί μηδενικών αυξήσεων σε υψηλόμισθους ή και περικοπών σε «απαράδεκτα υψηλές αποδοχές» στο Δημόσιο. «Ολοι θα συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους σ' αυτήν τη δύσκολη συγκυρία», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν κάποιοι που εισηγούνται μέτρα πανικού. Ακούω για φοροεπιδρομές, κατάργηση συντάξεων και άλλα. Πρόκειται για μια ανεύθυνη κακοφωνία που ακυρώνει κάθε σοβαρό διάλογο» ανέφερε με έμφαση ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ούτε παυσίπονα χρειάζονται για να διορθωθούν τα προβλήματα ούτε και επιλογές με μοναδικό στόχο να φανούμε αρεστοί στους ξένους οίκους. «Ακούω και μια αξιοπερίεργη κριτική», συνέχισε, «ότι είμαστε δέσμιοι του προγράμματός μας. Και είναι κακό αυτό; Υπεύθυνη στάση θα ήταν για μας άλλα να λέμε πριν από τις εκλογές και άλλα μετά; Λοιπόν, δεν είμαστε δέσμιοι, αλλά δεσμευμένοι απέναντι στον Ελληνα πολίτη. Και είμαστε υπερήφανοι που τηρούμε τις δεσμεύσεις μας». Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Δεν υπάρχουν εύκολα και σκληρά μέτρα, αλλά δίκαιη ή άδικη πολιτική».

Η πρωθυπουργική ομιλία με την οποία ολοκληρώθηκε η πενθήμερη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010 χαρακτηρίστηκε από τις διαρκείς προσκλήσεις προς την αντιπολίτευση αλλά και την κοινωνία στον τονίζοντας ότι πρόθεσή του είναι να τηρηθεί με αυστηρότητα το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, μίλησε για μεγάλες αλλαγές, ανατροπές και τομές που θα γίνουν εντός του επομένου έτους: αγώνα που πρέπει να δοθεί -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας,«Θα λάβουμε αποφάσεις το 2010 που θα ανατρέπουν δομές και αντιλήψεις δεκαετιών. Δεν φοβόμαστε», πρόσθεσε, «να συγκρουστούμε με πρακτικές του παρελθόντος». [Σας το λεγε ο Yorgo, τι θα κάνει το 2010, αλλά εσείς δεν καταλαβαίνατε...]...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_24/12/2009_384760

ΠΑΣΟΚ 2000: Μέσα σε 2 μήνες, 60.000 διορισμοί... και οι ημίθιοι επιμένουν ότι ο Καραμανλής φόρτωσε το κράτος με δημ. υπαλλήλους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6CR8ang03rZ-cqE8NGetWgCV40kEwWKKCe2GKH0ODhefVqDcHHql_Po40_EBEHN2y8g29utSlqmiGxXs64KSmIBUVZVH7XMT3_c3wCIyRkh-OFWP1c5Dcr62mZlAWCzh_-cAZgyabN81_/s1600/%25CE%2592%25CE%25AC%25CF%2583%25CF%2589-%25CE%25A0%25CE%25B1%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25AD%25CE%25BF%25CF%2585.jpgΠροσλήψεις για 33.000 ανακοινώνει το υπουργείο Εσωτερικών

Στη Βουλή η τροπολογία για τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
(news.in.gr, 27/7/2000)

Αν και όλοι αναγνωρίζουν πως το Δημόσιο έχει πολύ περισσότερους υπαλλήλους από όσους χρειάζεται, φαίνεται τελικά πως διαρκώς χρειάζεται περισσότερους. Έτσι καθώς οι υπουργοί καθυστερούν στην υποβολή των αιτημάτων για την πλήρωση κενών θέσεων στο Δημόσιο, η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου ανακοίνωσε στις 10 Νοεμβρίου την έγκριση 33.000 προσλήψεων για το 2001. Οι προσλήψεις αφορούν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε τακτικό και αορίστου χρόνου προσωπικό.

Από τις 33.000 θέσεις, οι 22.877 αφορούν σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι υπόλοιπες κυρίως σε απόφοιτους Λυκείου, αλλά και ορισμένες σε απόφοιτους στοιχειώδους εκπαίδευσης. Η κάλυψή τους θα πραγματοποιηθεί είτε με τη μέθοδο του γραπτού διαγωνισμού, είτε με αυτήν των μορίων, όπως προβλέπει ο αναθεωρημένος νόμος Πεπονή. Επίσης, η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει βάσει του νέου προσοντολογίου που συνέταξε το υπουργείο Εσωτερικών...

Τόσο η έγκριση των προσλήψεων από το υπουργείο Εσωτερικών -αντί της τριμελούς διϋπουργικής επιτροπής- όσο και οι αλλαγές στα τυπικά προσόντα διορισμού του άρθρου 14 του νόμου Πεπονή, προήλθαν από την αναθεώρησή του στις 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με τη Β.Παπανδρέου, η εν μέρη τροποποίηση του νόμου κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, καθώς η πρακτική του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) ήταν χρονοβόρα.

Έτσι, το διοικητικό προσωπικό προσλαμβάνεται πλέον με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας, κι όχι με γραπτό διαγωνισμό...

Το ΑΣΕΠ διατηρεί την αρμοδιότητα του ελέγχου της νομιμότητας των διαδικασιών πρόσληψης που διενεργούν οι φορείς, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών επιλέγει τον τρόπο διεξαγωγής των διαγωνισμών. Από τις διαδικασίες του νόμου Πεπονή εξαιρέθηκαν τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και όσα Δημοσίου Δικαίου δεν επιχορηγούνται από το κράτος, τα οποία πλέον έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν προσλήψεις μόνα τους, υπό την εποπτεία και τον έλεγχό του.

Πάντως, η αντιπολίτευση επέκρινε την αναθεώρηση του νόμου Πεπονή κάνοντας λόγο για ρυθμίσεις που στόχο έχουν να ανοίξουν οι πόρτες του Δημοσίου για τους «ημετέρους».

Τυχεροί στάθηκαν το 2000 οι 1.850 επιλαχόντες του γραπτού διαγωνισμού του 1995 καθώς μετά από πέντε χρόνια αποφασίστηκε ο διορισμός τους.

-------------------------------------

Προσλήψεις 27.289 ατόμων από το υπουργείο Γεωργίας
12 Μαϊ. 2000

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20091105/engine/assets_LARGE_t_420_6805350_type11495.jpgΤην πρόσληψη 27.289 υπαλλήλων προωθεί το υπουργείο Γεωργίας, από τους οποίους οι 25.389 θα χρησιμοποιηθούν σε εποχικές θέσεις και οι υπόλοιποι θα προσληφθούν ως μόνιμοι υπάλληλοι.

Κάποιοι από τους εποχικούς θα προσληφθούν μόνο για διάστημα 80 ημερών για το έργο της δακοκτονίας, ορισμένοι θα απασχοληθούν στο έργο της δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας επί οκτώ μήνες, ενώ σε άλλους τομείς, όπως οι έγγυες βελτιώσεις και η αλιεία, η εποχική σύμβαση θα είναι διάρκειας ενός έτους.

Οι υπόλοιποι 2.400 υπάλληλοι θα είναι μόνιμοι και θα τοποθετηθούν στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες καθώς και στις νομαρχιακές διευθύνσεις του υπουργείου.

Το υπουργείο έχει ήδη ζητήσει την έγκριση για την πρόσληψή τους, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης στο Εθνος, είναι θέμα χρόνου. Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωρεί στην πρόσληψη εξειδικευμένων υπαλλήλων που θα εργαστούν στους τομείς των μεταλλαγμένων τροφίμων, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των διαπραγματεύσεων με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων.

Newsroom

Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία και τώρα ψάχνουν για νομιμοποίηση και συνενόχους...

Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης ,καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της.”

Διαβάστε τώρα γιατί ο κ. Βενιζέλος θέλει 180 βουλευτές για την έγκριση της νέας δανειακής συμφωνίας μέσω EUROPEAN FINANCIAL STABILITY FACILITY (EFSF).Όλοι λίγο πολύ θυμόσαστε το τι ακριβώς συνέβη και πως ξεπούλησαν την εθνική μας κυριαρχία με την περίφημη δανειακή σύμβαση.


Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή..

Για την απίστευτη δανειακή και αποικιοκρατική σύμβαση, σας είχαμε ενημερώσει
ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δείτε τις επίμαχες παραγράφους του ξεπουλήματος της εθνικής κυριαρχίας..



Ας δούμε τώρα τι προβλέπει η περίφημη συμφωνία EFSF [σελ.23 παράγραφος 15 (3)]
Each of the Parties hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets or revenues, from legal proceedings in relation to this Agreement, including, without limitation, immunity from suit, judgment or other order, from attachment, arrest, detention or injunction prior to judgment, and from any form of execution and enforcement against it, its assets or revenues after judgment to the extent not prohibited by mandatory law.

Και στα ελληνικά:

Κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη με την παρούσα ο αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

Σας θυμίζει τίποτα η πιο πάνω απίστευτη παράγραφος-δέσμευση ;

Eίναι ακριβώς ίδια, πιστή αντιγραφή αντίστοιχης παραγράφου της δανειακής σύμβασης !!!

Η δανειακή σύμβαση, η ταφόπλακα της εθνικής μας κυριαρχίας σας θυμίζουμε ότι δεν πέρασε ποτέ από την Βουλή...Απλά την είχαν επισυνάψει σαν συνημμένο !!
Όμως την σύμβαση EFSF την έχει ήδη υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.
Τώρα λοιπόν και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε θα πάμε σε νέα σύμβαση με βάση το EFSF.
Η σύμβαση όμως αυτή θα πρέπει να περάσει από την βουλή και στην συνέχεια να υπογραφεί.
Έλα όμως, που ο Παπακωνσταντίνου έχει ήδη υπογράψει την EFSF και τους απαράδεκτους όρους που απεμπολούν την εθνική κυριαρχία...
Για αυτό ο Βενιζέλος προσπαθεί και να μην χρεωθεί μόνος την όλη ιστορία και να νομιμοποιήσει τόσο την δανειακή, την συμφωνία EFSF, όσο και την νέα σύμβαση δανεισμού.
Συνταγματολόγος είναι, φιλόδοξος είναι και για αυτό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της νέας σύμβασης.

Με λίγα και απλά λόγια : Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία και τώρα ψάχνουν για νομιμοποίηση και συνενόχους...

Υ.ΓΔιαβάστε ολόκληρη τη συμφωνία EFSF


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/blog-post_12.html

Εμπρηστική επίθεση σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ

http://sportypen.files.wordpress.com/2009/08/paok.jpgΣτόχος εμπρηστών έγινε χθες το βράδυ σύνδεσμος οπαδών του ΠΑΟΚ, στην περιοχή Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλα, πέταξαν αντικείμενα και δύο βόμβες μολότοφ στο σύνδεσμο, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν πέντε οπαδοί του "Δικεφάλου".

Όπως έγινε γνωστό, μία από τις μολότοφ εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί 27χρονος από την περιορισμένης έκτασης φωτιά που προκλήθηκε. Ο νεαρός νοσηλεύεται με έγκαυμα στο πόδι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά σβήστηκε άμεσα χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Από την Αστυνομία διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Γαϊδούρια!! ΓΑΠ και Μπένυ δεν παραβρέθηκαν στην κηδεία Πεπονή... σιγά μη χάλαγαν τις διακοπές τους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvOKduZmFy0Krqo2tJgUaTJN52JYQ3n3bZ7Fvc87gNEVm11CH59zYd7QQylegyTucV9aDxh_RLbcVhYTXQoM1vcwTs0hNkRMDkKtL3XR6EemQZCQ_kYEVMUih5Hu840IJ_eJCaDDzgJb5l/s320/kano.jpgΚανένα από τα δύο υψηλότερα στελέχη της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν βρήκε το χρόνο να πάει χθες στην κηδεία Πεπονή μιας και οι δύο προτίμησαν να κάνουν τα μπάνια τους και να συνεχίσουν τις διακοπές τους σε Σκιάθο και Σκόπελο!!! Το ΓΑΠάκι λέει δεν ήρθε επειδή είχε κύμα και το Λιμενικό δεν επέτρεψε να φύγει σκάφος... και το κανό τι το έχει; Τζάμπα μάγκας δηλ. μόνο όταν η θάλασσα είναι λάδι ρε μεγάλε;

Τα μεγαλύτερα κέρδη και η μεγαλύτερες απώλειες της Wall Street

Δείτε τον πίνακα:

Μεγαλύτερα κέρδη %

Ημερομ. / Κλείσιμο / Αύξηση / %

Μεγαλύτερες απώλειες %

Ημερομ. / Κλείσιμο / Αύξηση / %
1 03/15/1933 62.10 8.26 15.34
1 10/19/1987 1738.74 -508.00 -22.61
2 10/06/1931 99.34 12.86 14.87
2 10/28/1929 260.64 -38.33 -12.82
3 10/30/1929 258.47 28.4 12.34
3 10/29/1929 230.07 -30.57 -11.73
4 09/21/1932 75.16 7.67 11.36
4 11/06/1929 232.13 -25.55 -9.92
5 10/13/2008 9387.61 936.42 11.08
5

12/18/1899

58.27 -5.57 -8.72
6 10/28/2008 9065.12 889.35 10.88
6 08/12/1932 63.11 -5.79 -8.40
7 10/21/1987 2027.85 186.84 10.15
7 03/14/1907 76.23 -6.89 -8.29
8 08/03/1932 58.22 5.06 9.52
8 10/26/1987 1793.93 -156.83 -8.04
9 02/11/1932 78.60 6.80 9.47
9 10/15/2008 8577.91 -733.08 -7.87
10 11/14/1929 217.28 18.59 9.36
10 07/21/1933 88.71 -7.55 -7.84
11 12/18/1931 80.69 6.90 9.35
11 10/18/1937 125.73 -10.57 -7.75
12 02/13/1932 85.82 7.22 9.19
12 12/01/2008 8149.09 -679.95 -7.70
13 05/06/1932 59.01 4.91 9.08
13 10/09/2008 8579.19 -678.91 -7.33
14 04/19/1933 68.31 5.66 9.03
14 02/01/1917 88.52 -6.91 -7.24
15 10/08/1931 105.79 8.47 8.70
15 10/27/1997 7161.15 -554.26 -7.18