24 Ιουνίου 2011

Νέος διάλογος Ψωμιάδη-Μπουρούση: Ο "Γιάνναρος" είχε μισό φακελάκι αλλά το κράταγε καβάτζα

http://www.sport.gr/files/news/2010-10-14/1287074463_bourousis.jpgΑκόμα ένας διάλογος του διεθνή μπασκετμπολίστα [φώτο αριστερά ο "Γιάνναρος" όταν έπαιρνε το "φακελάκι" του], με τον μεγαλομέτοχο της Καβάλας, Μάκη Ψωμιάδη, υπάρχει στα νέα στοιχεία της υπόθεσης στημένων αγώνων, που ήλθαν σήμερα στο φως. Η συνομιλία διεξήχθη το μεσημέρι της 31ης Μαρτίου.

Ανάμεσα τους, διεμήφθησαν τα εξής:

Α: Λοιπόν Γιάννη ένα θα σου πω αγόρι μου, ξέχασε ότι έχει γίνει στο προηγούμενο ματς, ξέχασε αν σε έχει στεναχωρήσει κανένας προπονητής και τέτοια. Παίξε για πάρτι σου σήμερα. Μ’ ακούς;

Β: Σας ακούω κύριε Μάκη.

Α: Παίξε για σένα αγόρι μου, παίξε για πάρτι σου. Μην σκέφτεσαι το προηγούμενο ματς.

Β: Ναι, ναι έτσι είναι, έχω και το… γιατί προχθές δε πήρα τη βιταμίνη γιατί μου’ χε μείνει λίγο και θα τη πάρω σήμερα. Έχω σχεδόν το μισό πάνω από το φακελάκι.

Α: Παίξε για σένα αγόρι μου μη παίζεις για κανένανε. Χωρίς κανένα άγχος και μη σκέφτεσαι τίποτα.

Β: Τι γράφανε οι εφημερίδες, τι γράφανε γιατί δεν διάβασα;

Α: Τίποτα, τι να γράψουν οι εφημερίδες; Γράψτους στα αρχ… σου. Δείξε σήμερα τα αρχ… σου και να τους τελειώνεις επί τόπου.

Β: Θα παίξω καλά, ναι.

Α: Πάρτο πάνω σου το ματς σήμερα, εντάξει;

Β: Έγινε κύριε Μάκη.

Α: Καλή επιτυχία Γιάνναρε.

Ι. Βρούτσης: Φορολογούν ακόμα και τους φόρους!!!

http://cycladitis.gr/news/media/k2/items/cache/2b3e8441e8e4676b13d1597491e3f2ef_Generic.jpg"Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι μέτρα εξαπάτησης των Ελλήνων. Φορολογούν ακόμη και τους φόρους που έχουν, ήδη, επιβληθεί [αναφέρεται στην πατέντα ΠΑΣΟΚ να επιβληθεί έκτακτη εισφορά όχι στο καθαρό εισόδημα αλλά στο μεικτό, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η έκτακτη εισφοράς θα αφορά και τους φόρους που έχουμε πληρώσει!!!]. Προκαλούν σοκ και δέος. Γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Είναι μέτρα που επιβάλλονται αδιακρίτως, χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης»,

ΠΑΣΟΚ ®Σοσιαλισμός: Σημαντικές περικοπές στις φοροαπαλλαγές προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=370452&w=400&h=300&q=80Γερό μαχαίρι μπαίνει σε μια σειρά από φοροαπαλλαγές που εξασφαλίζουν σήμερα σημαντικές φοροεκπτώσεις. Τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης, δηλαδή οι δαπάνες για αμοιβές σε γιατρούς, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, αυτές που αφορούν στους τόκους των στεγαστικών δανείων που έχουν συναφθεί μέχρι και 31/12/2002, καθώς επίσης οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, που σήμερα εκπίπτουν κατά 100% από το εισόδημα, στο εξής θα εκπίπτουν από το φόρο σε ποσοστό 20%.

Σημαντικές περικοπές στις φοροαπαλλαγές που γίνονται μεγαλύτερες αν το εισόδημα του φορολογούμενου είναι υψηλότερο των 40.000 ευρώ, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα αλλάζει ο τρόπος έκπτωσης των ιατρικών εξόδων, τόκων από στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας που καταβάλλονται από την 1.1.2011 και μετά όπως και των ασφαλιστικών εισφορών και αντί για έκπτωση ολόκληρου του ποσού από το εισόδημα, θα εκπίπτει το 20% των δαπανών αυτών από το φόρο που συνεπάγεται φορολογική επιβάρυνση.

Επίσης αν το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ, τότε για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει το ποσό αυτό, η έκπτωση μειώνεται στο 10%. Από τη μείωση του 10% εξαιρούνται οι δαπάνες για ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων.

Αναλυτικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα εκπίπτουν από το φόρο 20% οι ακόλουθες δαπάνες:

* Τόκοι στεγαστικών δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας που καταβάλλονται από 1/1/2011 και μετά, ανεξάρτητα του χρόνου σύναψης του δανείου καθώς και του χρόνου χορήγησης της προκαταβολής.

* Το συνολικό ετήσιο ποσό των εξόδων ιατρικής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν.

Η διάταξη αυτή ισχύει για εισοδήματα και δαπάνες που πραγματοποιούνται από 1/1/2011 και μετά.

ΠΑΣΟΚ©: Ίδρυση Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου... για να μπεί λουκέτο στις ΔΕΚΟ

http://papaioannou.files.wordpress.com/2010/03/ceb1ceb3ceb3cebfcf85cf81ceb9.gifΤην ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου στο οποίο θα μπορούν να μεταβιβάζονται ΔΕΚΟ, καθώς και την εισαγωγή της «ωρίμανσης και της επενδυτικής ταυτότητας των ακινήτων» και του θεσμού της «επιφάνειας», προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Για όλες αυτές τις πατέντες το © το έχει το ΠΑΣΟΚ. Το highlight του Ιδρύματος είναι ότι σ' αυτό θα μπορούν να μεταβιβάζονται ΔΕΚΟ και το ΔΣ του ιδρύματος να απολύει κόσμο ή ακόμα και να τους βάζει λουκέτο άμα λάχει ;)

Στόχος είναι η προώθηση ενός ευρέος προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων (μέσα σε ένα μήνα θα έχουν ενταχθεί τα πρώτα σχέδια αποκρατικοποιήσεων) και η αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου, προκειμένου, όπως προσδοκά η κυβέρνηση, να εισπραχθούν 50 δισ. ευρώ έως το 2015. Παράλληλα, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας δίδεται η δυνατότητα και αλλαγής όρων δόμησης και χωροταξικών σχεδίων. Σημειώνεται, πάντως, ότι στον νόμο δεν περιλαμβάνεται το αυστηρό τριμηνιαίο χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

Ταυτόχρονα, στο Ταμείο παρέχεται η δυνατότητα να αγοράζει ομόλογα του Δημοσίου, να παρέχει εγγυήσεις στο Δημόσιο (όχι εμπράγματες) για να δανείζεται είτε από την αγορά είτε από την τρόικα, αλλά και να εκδίδει ομόλογα που θα τα ανταλλάσσει με αυτά του κράτους. Ουσιαστικά, δηλαδή, θα έχει και τη δυνατότητα να «διευκολύνει» το Δημόσιο σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του δημοσίου χρέους.

Ειδικότερα, με βάση τις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου:

· Το Ταμείο έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, καθώς και περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων επιχειρήσεων, των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία μπορούν να είναι μετοχές, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης σε ακίνητα, ή ακίνητα που περιλαμβάνονται ήδη στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και μεταβιβάζονται στο Ταμείο κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή. Η διάρκεια του Ταμείου θα είναι εξαετής, που μπορεί, πάντως, να παραταθεί εφόσον ο σκοπός του δεν έχει εκπληρωθεί. Θα διοικείται από 5μελές διοικητικό συμβούλιο, ενώ στις συνεδριάσεις του θα παρίστανται, ως παρατηρητές, δύο εκπρόσωποι, από τα κράτη- μέλη της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι δύο εκπρόσωποι της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι μεν παρατηρητές στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά θα έχουν ενισχυμένο ρόλο (ως μέλη) στο Συμβούλιο των Εμπειρογνωμόνων, το οποίο θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες σε περιπτώσεις εμπλοκών στη διαδικασία αποκρατικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων.

· Όσα μεταβιβάζονται στο Ταμείο, δεν μπορούν να επιστρέψουν στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο, και αναγκαστικά θα «οδεύσουν» προς ιδιωτικοποίηση ή πώληση.

· Από τη στιγμή που μία δημόσια επιχείρηση περνά στον έλεγχο του Ταμείου, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα μπορεί, εάν κρίνει απαραίτητο, να προχωρά στην αναδιάρθρωση της ΔΕΚΟ ή ακόμα να την θέσει υπό εκκαθάριση. Παράλληλα, τα καταστατικά των εταιρειών που περνούν στο Ταμείο θα μπορούν να τροποποιούνται (πιθανόν και με μειώσεις προσωπικού), ώστε αυτές να καθίστανται περισσότερο «ελκυστικές» προς αξιοποίηση ή πώληση.

· Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα γίνεται, κατά προτίμηση, με πώληση, σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων- μεταξύ των οποίων δικαιωμάτων οριζόντιας και κάθετης ιδιοκτησίας-, μεταβίβαση εμπραγμάτων δικαιωμάτων, εκμίσθωση, παραχώρηση χρήσης ή εκμετάλλευσης, ανάθεση της διαχείρισης, εισφορά σε ανώνυμες εταιρείες και στη συνέχεια πώληση των μετοχών που προκύπτουν, και τιτλοποίηση απαιτήσεων.

· Τα ακίνητα προς εκμετάλλευση, κατηγοριοποιούνται γενικά (για να ορισθούν οι μετέπειτα χρήσεις τους) σε ακίνητα που έχουν ως προορισμό: τον τουρισμό- αναψυχή, τα επιχειρηματικά πάρκα, τα θεματικά πάρκα- εμπορικά κέντρα- αναψυχή και τις μεταφορικές, τεχνικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές υποδομές (π.χ. αεροδρόμια- ελικοδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί, λιμενικές ζώνες, μονάδες παραγωγής- διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, διαχείρισης αποβλήτων, απορριμμάτων, κ.λπ.

· Οι νέοι γενικοί όροι δόμησης είναι: για τον τουρισμό- αναψυχή (0,2), τα επιχειρηματικά πάρκα (0,3), τα θεματικά πάρκα- εμπορικά κέντρα- αναψυχή (0,4) και τις χρήσεις μεταφορικών, κ.λπ. λειτουργιών (0,4).

· Με προεδρικά διατάγματα, μπορεί να τροποποιούνται εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια και σχέδια πόλεως, καθώς και πολεοδομικές μελέτες ή και να καθορίζονται ειδικές χρήσεις γης και ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης για τα εντός σχεδίου πόλεως δημόσια ακίνητα, ακόμη και κατά παρέκκλιση από τους ισχύοντες στην περιοχή όρους και περιορισμούς δόμησης, καθώς και από τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

· Για την αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων επιτρέπεται και η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης ή στον έλκοντα εξ αυτού δικαιώματα, της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος εκτέλεσης, χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή επέκτασης, ήδη υφιστάμενων στην περιοχή, λιμενικών εγκαταστάσεων. Η παραχώρηση γίνεται για χρονικό διάστημα έως 50 χρόνια.

· Ορίζεται, τέλος, ότι «επιφάνεια» είναι το εμπράγματο δικαίωμα φυσικού ή νομικού προσώπου να κατασκευάζει κτίσμα σε έδαφος δημοσίου κτήματος, που δεν του ανήκει, και να ασκεί σε αυτό τις εξουσίες, που παρέχει το δικαίωμα της κυριότητας.

Τα νέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης

http://www.kalymniansvoice.gr/el/images/stories/articles/papandreou_aggouri.jpgΝέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία σε ότι αφορά τα ΙΧ αυτοκίνητα φθάνουν μέχρι το διπλάσιο, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μιας και το ιδιόκτητο σπίτι και το αυτοκίνητο 1600 κεκ είναι πολυτέλεια γοα τον Σοσιαλισμό. Τα νέα τεκμήρια διαβίωσης είναι τα ακόλουθα:

Το τεκμήριο διαβίωσης με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας ορίζεται κλιμακωτά. Έτσι για τα ογδόντα πρώτα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κατοικίας, το τεκμήριο ισούται με σαράντα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα επόμενα από ογδόντα ένα μέχρι και εκατόν είκοσι τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων, ισούται με εξήντα πέντε ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα επόμενα από εκατόν είκοσι ένα μέχρι και διακόσια τετραγωνικά μέτρα, ισούται με εκατόν δέκα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα διακόσια ένα έως τριακόσια τετραγωνικά μέτρα με διακόσια ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και για τα πλέον των τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων με τετρακόσια ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Για τον υπολογισμό του τεκμηρίου διαβίωσης των βοηθητικών χώρων θα υπολογίζεται ποσό σαράντα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Το τεκμήριο διαβίωσης για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, ορίζεται ως εξής:

* για τα αυτοκίνητα μέχρι χίλια διακόσια κυβικά εκατοστά σε τέσσερις χιλιάδες ευρώ.

* για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων διακοσίων κυβικών εκατοστών προστίθενται εξακόσια ευρώ ανά εκατό κυβικά εκατοστά μέχρι τα δύο χιλιάδες κυβικά εκατοστά.

* για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των δύο χιλιάδων κυβικών εκατοστών προστίθενται εννιακόσια ευρώ ανά εκατό κυβικά εκατοστά και μέχρι τρεις χιλιάδες κυβικά εκατοστά.

* για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από τρεις χιλιάδες κυβικά εκατοστά προστίθενται χίλια διακόσια ευρώ ανά εκατό κυβικά εκατοστά.

Για τον υπολογισμό των τεκμηρίων των σκαφών αναψυχής ισχύουν τα εξής:

* για μηχανοκίνητα σκάφη ανοικτού τύπου, ταχύπλοα και μη, ολικού μήκους μέχρι πέντε μέτρα, το τεκμήριο θα είναι τέσσερεις χιλιάδες ευρώ.

* για σκάφη πάνω από πέντε μέτρα το πόσο αυτό αυξάνεται κατά δύο χιλιάδες ευρώ το μέτρο».

* για ιστιοφόρα ή μηχανοκίνητα ή μικτά σκάφη με χώρο ενδιαίτησης, ολικού μήκους μέχρι και επτά μέτρα, το τεκμαρτό εισόδημα είναι δώδεκα χιλιάδες ευρώ, πάνω από επτά και μέχρι δέκα μέτρα προστίθενται τρεις χιλιάδες ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους, πάνω από δέκα και μέχρι δώδεκα μέτρα προστίθενται επτά χιλιάδες πεντακόσια ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους, πάνω από δώδεκα και μέχρι δεκαπέντε μέτρα προστίθενται δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους, πάνω από δεκαπέντε και μέχρι δεκαοκτώ μέτρα προστίθενται είκοσι δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους, πάνω από δεκαοκτώ και μέχρι είκοσι δύο μέτρα τριάντα χιλιάδες ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους και πάνω από είκοσι δύο μέτρα προστίθενται πενήντα χιλιάδες ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους».

Σε ότι αφορά το τεκμήριο διαβίωσης για τις πισίνες προβλέπονται τα ακόλουθα: Θα είναι εκατόν εξήντα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο μέχρι τα εξήντα τετραγωνικά μέτρα και τριακόσια είκοσι ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για επιφάνεια άνω των εξήντα τετραγωνικών μέτρων».

Κινητοποιήσεις για το μέλλον του ΟΚΑΝΑ

http://paspif.gr/wp-content/uploads/2010/12/okana05.jpgΞεκάθαρη απάντηση από την Πολιτεία ζητούν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ ως προς το μέλλον του Οργανισμού. Αιτία της ανησυχίας αποτελούν οι διαρροές στον Τύπο περί κλεισίματος ή συγχώνευσης του οργανισμού και των Κέντρων Υποκατάστασης των χρηστών τοξικών ουσιών.

Παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες της διοίκησης και του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου για την ίδρυση 17 επιπλέον Μονάδων, οι εργαζόμενοι διαβλέπουν ζοφερή την εργασιακή ομαλότητα με «την υποχρηματοδότηση των δομών πρόληψης και το ελλειμματικό θεσμικό τους πλαίσιο να οδηγεί με βεβαιότητα σε λουκέτα», όπως υποστηρίζουν.

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, που είναι την Κυριακή 26 Ιουνίου, οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων, Γιάννης Κακλαμάνης και Παναγιώτης Τριανταφύλλου, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να παρακολουθούν αμέτοχα τις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα και οξύνουν το πρόβλημα της χρήσης ουσιών.

Επίσης, υπογράμμισαν ότι δεν θα επιτρέψουν τη συρρίκνωση των δομών Πρόληψης - Θεραπείας και Επανένταξης, την υποβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας και δωρεάν παροχής υπηρεσιών και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

Στους λόγους αυτούς οφείλεται και η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων - 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, 4ωρη στάση εργασίας (11:00-15:00) των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ.

Με κεντρικό σύνθημα «Ζητάμε δημόσια δωρεάν προγράμματα για όλο τον κόσμο και αύξηση των κονδυλίων» οι εργαζόμενοι ζητούν και αποσαφήνιση των προθέσεων του υπουργού, ενώ η συνάντηση που είχαν ζητήσει για σήμερα με κάποιον αρμόδιο από το υπουργείο, δεν κατέστη δυνατή.

Από την πλευρά του ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων, Γιώργος Σιάτης, αφού εξήρε την αρχική εξαγγελία του υπουργού για την αύξηση των μονάδων υποκατάστασης, προκειμένου να μειωθούν οι λίστες αναμονής των χρηστών (7.000 άτομα τα οποία σήμερα χρειάζεται να περιμένουν 7 χρόνια ), κατήγγειλε την «αναλγησία», όπως είπε, του κόσμου απέναντι στη λειτουργία μονάδων σε νοσοκομεία.

Απαγόρευση εξόδου απ' τη χώρα για Μαρινάκη, Παπαδόπουλο και ΣΙΑ

Η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ραϊκου διέταξε το απόγευμα της Παρασκευής, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και για τους 68 εμπλεκομενους της υπόθεσης των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Μεταξύ αυτών και των Μαρινάκη, Παπαδόπουλου. Η προισταμένη εξέδωσε την απαγόρευση εξόδου, θεωρώντας προφανώς τους 68, ως "ύποπτους φυγής"!

Τηλεοπτική Κυβέρνηση: Πήραν πίσω σα βρεγμένες γάτες το μέτρο για τις επιστροφές φόρου μετά το τηλεοπτικό κράξιμο

Σκόπευαν να το περάσουν στα μουλωχτά μιας και ούτε ο Βενιζέλος το ανακοίνωσε χθες αλλά όπως είπε ο Πρωτόπαππας ούτε στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε τέτοιο θέμα. Αφού λοιπόν τους έκραξαν μέχρι και οι δικοί τους απ τα δελτία των οκτώ, πήραν το μέτρο πίσω σαν βρεγμένες γάτες και τώρα λένε ότι δεν θα αλλάξει φέτος τίποτα σε σχέση με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος.

Ο Μπεγλίτης θεωρεί ότι ο στρατιώτης, είναι σημαντικός ενώ το όπλο του ασήμαντο;

http://www.tvxs.gr/sites/default/files/images/story/beglitisdxj.jpgΚατά τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση ο Μπεγλίτης σαν νέος υπουργός Άμυνας επιτέθηκε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υποθάλπει κινήσεις αποστράτων εναντίον της Κυβέρνησης. Πριν λίγες μέρες όμως στις 25 Μαίου ο ίδιος ο Μπεγλίτης κατηγορούσε πάλι τη ΝΔ επειδή είχε υποστηρίξει τους συνδικαλιστές της ΕΑΣ (Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων) οι οποίοι όπως καμάρωνε άνηκαν στην ΠΑΣΚΕ!!!

Προφανώς ο Υπ. Άμυνας θεωρεί ότι ο στρατιώτης, είναι σημαντικός ενώ το όπλο του ασήμαντο... αλλιώς δεν θα κατηγορούσε τη ΝΔ για τους αποστράτους τη στιγμή που πριν ένα μήνα είχε παραδεχθεί την ύπαρξη του κόμματός του στην εθνική παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού!!!

Διαβάστε τι είχε πει ο Μπεγλίτης στις 25 Μαΐου:
«Δυστυχώς, ορισμένες τέτοιες αντιλήψεις εκφράστηκαν και εδώ –και στην επιτροπή και στην Ολομέλεια- και μάλιστα χθες από τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας κ. Τζίμα, ο οποίος έσπευσε να κάνει δικές του τις απόψεις κάποιων συνδικαλιστικών φορέων στο χώρο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, βγάζοντας και μια ανακοίνωση υπερασπιζόμενος τις απόψεις των σωματείων εργαζομένων. Θα ήθελα να του πω όμως –και να το πω και στην Ολομέλεια- ότι βιάστηκε.
...
Θα ήθελα να του πω ότι κάλυψε αυτά τα σωματεία εργαζομένων, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκφράζονται από συνδικαλιστικές παρατάξεις, που δεν ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία. Πιο συγκεκριμένα, είναι σωματεία εργαζομένων που εκφράζονται από την ΠΑΣΚΕ, τη συνδικαλιστική παράταξη του κόμματός μας.»

Σκληρά μέτρα για τους ηλίθιους που δουλεύουν περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου... γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι με τον εργαζόμενο...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSwdnZOVzXjItPmVxMt9GuqzSVtX8TBNqaHw80kZwSRa7DLotAdf9r0aJ2RW9WsbV6FMlZRbZ_BMmuhShCMmQYpprwuz1ZSBZpAQy5UwbcHl7EmTHvZG9x-p1IdpA_YEetLmk-ms_PROo/s320/%CE%A7%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82.jpgΣκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους, που μόνο το ΠΑΣΟΚ ξέρει να επιβάλλει, περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής. Στο δημόσιο περιορίζονται οι προσλήψεις των υπαλλήλων στην αναλογία 1 προς 5 ως προς τις αποχωρήσεις, ενώ για το 2011 η αναλογία αυξάνει στο 1 προς 10. Περιορίζονται επίσης κατά 50% οι δυνατότητες απασχόλησης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή συμβασιούχων έργου. Περιορίζονται επίσης οι δυνατότητες πληρωμής υπερωριών αφού τίθεται ως όριο οι 20 ώρες μηνιαίως ανά δημόσιο υπάλληλο.

Στις εργασιακές σχέσεις οι βασικές αλλαγές είναι οι εξής:



- Θεσμοθετείται το ελαστικό δεκάωρο χωρίς υπερωριακή αμοιβή για το χρόνο απασχόλησης που υπερβαίνει το οκτάωρο (με αντάλλαγμα την υπόσχεση για ρεπό).

- Θεσμοθετείται η δυνατότητα απασχόλησης νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας νέων κάτω των 25 χρονών με μισθό αισθητά κατώτερο (έως και 20%) από ότι ορίζουν οι αντίστοιχες κλαδικές συμβάσεις ή ακόμα και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

- Ανοίγει ο δρόμος για ραγδαία αύξηση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων αφού θεσπίζεται η δυνατότητα περάσματος σε τέτοιες συμβάσεις όχι πλέον με συναπόφαση των σωματείων αλλά με τη συναίνεση "Ενώσεων Προσώπων" (ως ένωση προσώπων θεσπίζεται μια "συλλογικότητα" που εκπροσωπεί το 25% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που απασχολούν άνω των 20 εργαζομένων).

Ασφαλιστικό

Επίσης, σκληρά μέτρα σχετικά με τα ασφαλιστικά δικαιώματα περιλαμβάνει ο νόμος και είναι τα εξής:

- Θεσπίζεται ειδική εισφορά σε συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.700 ευρώ ή σε συνταξιούχους που είναι μικρότεροι των 60 ετών. Η εισφορά κλιμακώνεται από 6%.

- Θεσπίζεται ειδική εισφορά στις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν τα 300 ευρώ και η οποία θα κλιμακώνεται από 3%.

- Θεσπίζεται κράτηση 1% υπέρ ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα (0,50 ο εργαζόμενος και 0,50 ο εργοδότης ) ενώ στο δημόσιο η κράτηση αυτή θα φτάνει ακόμα και στο 3% και θα καταβάλλεται εξολοκλήρου από τον εργαζόμενο.

- Από 1η Αυγούστου οι δικαιούχοι των ταμείων ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υποχρεούνται σε κράτηση δέκα ευρώ μηνιαίως υπέρ ανεργίας.

- Αυξάνει η εισφορά των αγροτών για τις συντάξεις ΟΓΑ.

- Περικόπτεται κατά 10% το εφάπαξ όλων των δημοσίων υπαλλήλων που έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1.1.2010, ενώ οι αντίστοιχοι συνταξιούχοι της ΔΕΗ χάνουν πλέον από το εφάπαξ 15%.

Επιδότηση Ανέργων

Χαρακτηριστικό της κατεύθυνσης του νόμου είναι ότι θεσμοθετεί περιορισμούς στην επιδότηση των άνεργων νέων. Για την 1η επιδότηση θεσπίζεται ως ελάχιστη υποχρέωση η κατοχή 80 ενσήμων ετησίως για τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ μετά την 1η επιδότηση θεσμοθετείται ως προϋπόθεση για νέα επιδότηση η κατοχή 150 ενσήμων στον τελευταίο χρόνο πριν την επιδότηση.

ΟΛΟΣ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Ακυρώνουν το μέτρο των αποδείξεων για πέρσι! Θα γίνει πάλι εκκαθάριση σε δηλώσεις με επιστροφή φόρου!

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2011/06/papandreoy-venizelos-400x269.jpgΌπως αποκάλυψαν πριν λίγο στο MEGA είναι σίγουρο ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα ξαναεκκαθαρίσει τις φετινές δηλώσεις όσων είχαν επιστροφή φόρου και θα ορίσει τη μέγιστη φοροαπαλλαγή για τις αποδείξεις τα 300 ευρώ!!! Είναι πρωτοφανές στα χρονικά να βγάζει το υπ. ένα νόμο να γίνεται η εκκαθάριση των δηλώσεων και μετά να τον παίρνει πίσω και να ξαναεκκαθαρίζει τις δηλώσεις!!!

Με λίγα λόγια το ΠΑΣΟΚ λέει: Ευχαριστούμε κορόιδα που μας μαζέψατε τις αποδείξεις... πληρώστε και φόρο από πάνω...

ΔΕΗ: Διαμάχη μεταξύ διοίκησης και ΓΕΝΟΠ για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας

http://www.milkman.gr/wp-content/uploads/2011/06/genop.jpgΔιαμάχη ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της διοίκησης της ΔΕΗ, με αφορμή την προσφυγή της τελευταίας στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.

Η συζήτηση της υπόθεσης, ύστερα από αίτημα της ΓΕΝΟΠ, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι. Έως τότε, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το δικαστήριο όρισε ότι, η ΓΕΝΟΠ πρέπει να διασφαλίσει ότι η ισχύς του συστήματος παραγωγής θα επανέλθει στα χθεσινά επίπεδα και πάντως να είναι τουλάχιστον 6.800 μεγαβάτ. "Η ΔΕΗ αναμένει ότι η ΓΕΝΟΠ θα εφαρμόσει την παραπάνω διάταξη του Δικαστηρίου" αναφέρει η επιχείρηση σε αποψινή της ανακοίνωση.

Αντίθετα, ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κατσαρός δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που έχουν βγει εκτός λόγω της απεργίας και υποστήριξε ότι η ΓΕΝΟΠ δεν εξαντλεί τα περιθώρια που δίνει ο νόμος ως προς τη μείωση της διαθέσιμης ισχύος σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός δήλωσε για την προσφυγή: "Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών θέτουν σε κίνδυνο την ηλεκτροδότηση της χώρας, και η Επιχείρηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως έχει την υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες". Ο κ. Ζερβός σημείωσε επιπλέον:

"Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες και αυτονόητο σεβασμό στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα το πρωί αγωγή, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ".

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, από την πλευρά της, ότι "με εντολή του κυρίου Παπακωνσταντίνου και της κυρίας Μπακογιάννη, η ΔΕΗ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή ενάντια στους απεργούς της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ" και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

"Σε κάθε περίπτωση και ενώπιον της Δικαιοσύνης θα αποδείξουμε ότι εχθρός της πατρίδας δεν είναι η ΓΕΝΟΠ και οι εργαζόμενοι, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συνεχίζει τον αγώνα αντιμετωπίζοντας ένα πολιτικό και επιχειρηματικό παιχνίδι συμφερόντων που εξελίσσεται γύρω από το ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Το παιχνίδι της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι στημένο σε βάρος της ΔΕΗ. Αυτό το παιχνίδι το αποκαλύψαμε και αγωνιζόμαστε να το σταματήσουμε".

Αφορολόγητο όριο 8.000 ευρώ προβλέπει η νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος - Ετήσιο τέλος επιτηδεύματος

Αναλυτικά οι νέοι φορολογικοί συντελεστές και ο φόρος που αναλογεί είναι:

Κιάι Εσδμτς (ερ)Φρλγκς Σνεετς %Φρς Κιαίυ (ερ)Σνλ Εσδμτς (ερ)Σνλ Φρυ (ερ)
8.000008.0000
4.0001040012.000400
4.0001872016.0001.120
6.000241.44022.0002.560
4.000261.04026.0003.600
6.000321.92032.0005.520
8.000362.88040.0008.400
20.000387.60060.00016.000
40.0004016.000100.00032.000
Υεβλο45---

Παράλληλα, ετήσιο τέλος επιτηδεύματος επιβάλλεται σε επιτηδευματίες και όσους ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, εφόσον τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. Το τέλος κυμαίνεται απο 400 έως 500 ευρώ ανάλογη με τον πληθυσμό της περιοχής που δραστηριοποιείται ο επιτηδευματίας.

α) Για τις επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, σε 400 ευρώ ετησίως,

β) Για επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 500 ευρώ ετησίως,

Η περιοχή του νομού Αττικής λογίζεται ως μια πόλη καθώς και το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Στις περιπτώσεις λειτουργίας υποκαταστημάτων, επιβάλλεται επιπλέον τέλος 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Σε περίπτωση διακοπής της δραστηριότητας μέσα στη χρήση, το τέλος επιτηδεύματος περιορίζεται ανάλογα με τους μήνες λειτουργίας της επιχείρησης ή της άσκησης του επαγγέλματος..Εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους, εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητα τους σε ?χωριά με πληθυσμό έως πεντακόσιους κατοίκους και σε νησιά κάτω από τρεις χιλιάδες εκατό κατοίκους.

Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για τα πρώτα πέντε έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας.

Στη δημοσιότητα το εφαρμοστικό αγγούρι του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου

http://farm4.static.flickr.com/3379/3278822768_3abe263820.jpgΔόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών, ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που πρέπει, με βάση τον κυβερνητικό προγραμματισμό, να ψηφισθεί από τη Βουλή έως τις 30 Ιουνίου.

Οι βασικές διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου, αφορούν στα εξής:

· Τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ιδιωτικοποιήσεις, αξιοποίηση ακινήτων)

· Τη θέσπιση της «ωρίμανσης» και της «επενδυτικής ταυτότητας» των ακινήτων του Δημοσίου και τον θεσμό της «επιφάνειας»

· Τα φορολογικά μέτρα (μείωση αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ, έκτακτη εισφορά, τεκμήρια διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, μείωση αφορολογήτου ορίου ΦΑΠ στα 200.000 ευρώ, αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10%, κ.λπ.)

· Τον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο (εφέτος 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις και από 1/1/12- 1/1/15 μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις)

· Τον περιορισμό του αριθμού των συμβασιούχων (εφέτος οι συμβάσεις θα μειωθούν κατά 50% σε σχέση με το 2010 και κατά 10% ανά έτος έως το 2015)

· Τη θέσπιση της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο

· Την αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ του πλεονάζοντος προσωπικού από φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται

· Την ειδική εισφορά στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα για την καταπολέμηση της ανεργίας, την ειδική εισφορά επικουρικής ασφάλισης και την ειδική εισφορά για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

· Τα νέα κριτήρια για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας

· Τη διευθέτηση της υπερωριακής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και των συμβάσεων για τους νέους 18- 25 ετών (μείωση αποδοχών έως 20%)

· Τις ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση

· Το ειδικό τέλος για τους χώρους καπνιζόντων στα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης

· Την αναστολή των πλειστηριασμών από τις τράπεζες έως 31/12/2011 για απαιτήσεις έως 200.000 ευρώ.

Στη βουλή το θέμα της νοθείας ισπανικού και ιταλικού ελαιολάδου στην αγορά των Η.Π.Α από των Μ.Κεφαλογιάννη και 18 βουλευτές της ΝΔ

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ.Μανώλης Κεφαλογιαννης ο Τομεαρχης Αγροτικών της ΝΔ κ. Γιώργος Κασαπιδης και 18 βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση πρός τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κώστα Σκανδαλίδη για "τη νοθεία Ισπανικού και Ιταλικού ελαιολάδου στην αγορά των Η.Π.Α" και τις δυνατότητες προώθησης του Ελληνικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές.

το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη νοθεία ισπανικού και ιταλικού ελαιολάδου στην αγορά των Η.Π.Α

Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου νοθείας ιταλικού και ισπανικού ελαιολάδου στην αγορά των Η.Π.Α., νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Davis, επιβεβαιώνει την προηγούμενη έρευνα του ίδιου πανεπιστημίου.

Η νέα έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελαιολάδου της Αυστραλίας και φανερώνει ότι ισπανικά και ιταλικά ελαιόλαδα, παραβιάζουν τουλάχιστον μια από τις παραμέτρους του έξτρα παρθένου. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ελαιόλαδα των χωρών αυτών κατέχουν ηγετική θέση στα ράφια της αμερικάνικης αγοράς.

Οι αναλύσεις αφορούν τις ίδιες τρεις κατηγορίες ποιοτικών παραμέτρων σχετικές με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Τα συμπεράσματα της έρευνας φανερώνουν ότι τα πέντε πιο εμπορικά ιταλικά και ισπανικά ελαιόλαδα παρουσίασαν μεγάλα ποσοστά παραβιάσεων τόσο στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, όσο και στις χημικές αναλύσεις. Παράλληλα δύο ακόμη έρευνες για τα ελαιόλαδα που εισάγονται στην Ουρουγουάη και αυτά που κυκλοφορούν στην Ανδαλουσία καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα.

Επειδή τα αποτελέσματα της δεύτερης αυτής μελέτης επιβεβαιώνουν τα αντίστοιχα της πρώτης, δυσχεραίνοντας έτσι την εμπορία των ισπανικών και ιταλικών ελαιολάδων στην αγορά των Η.Π.Α.

Επειδή παραγωγή ελαιολάδου στην Αμερική αντιστοιχεί μόνο στο 1% της αμερικάνικης εγχώριας κατανάλωσης.

Επειδή η κατανάλωση ελαιολάδου στις Η.Π.Α. εκτοξεύθηκε την τελευταία εικοσιπενταετία στους 250.000 τόνους.

Επειδή η αμερικανική αγορά ελαιολάδου είναι η καλύτερη αγορά παγκοσμίως ως προς τις απαιτήσεις της σε ποιοτικό ελαιόλαδο.

Επειδή έγκαιρα πέρυσι αναδείξαμε και επισημάναμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία που δημιουργήθηκε μετά την πρώτη έρευνα του Davis, για τις ελληνικές εξαγωγές του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Αμερική.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιες είναι συγκεκριμένα, οι ενέργειες που έχει κάνει από πέρυσι το καλοκαίρι έως σήμερα η Κυβέρνηση για την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στην αγορά των Η.Π.Α.;
2. Τι έλεγχοι γίνονται για την πρόληψη και καταπολέμηση των φαινομένων νοθείας και παρατυπιών στην αγορά του ελληνικού ελαιολάδου τόσο στις ποσότητες που διακινούνται στο εσωτερικό, όσο και στις προς εξαγωγή ποσότητες, ώστε να διασφαλιστεί η χώρα ως προς τις εξαγωγές του ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου;
3. Από ποιον φορέα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι αυτοί και ποια τα αποτελέσματα των;

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ REAL-DEMOCRACY.GR ΜΕΛΟΣ ΜΚΟ ΤΟΥ SOROS

Κάποιοι συναγωνιστές στο Σύνταγμα ,συγκεκριμένα είχαν κλείσει να μιλήσουν σε τηλεοπτικό σταθμό του Alter για τους 300Έλληνες.. Καθώς τα 2 μέλη των 300 Ελλήνων ήταν ετοιμοι να μιλήσουν βρέθηκε και ένας 3ος ξέμπαρκος πίσω τους τον οποίο δεν γνώριζαν.

Καθώς ήταν ήδη στον αέρα κάποια στιγμή του δόθηκε ο λόγος και είπε πως ειναι ένας απο τους διαχειριστές της υποτιθέμενης σελίδας των αγανακτισμένων το real-democracy.gr και ότι ζεί και δουλεύει στις Βρυξέλλες. Από εκεί έκανε οτι μπορούσε για να έρθει να βοηθήσει στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια είπε οτι θα πρεπει να μην ξεχνάμε τους πολίτες των άλλων Ευρωπαικών χωρών που περνάνε τα ίδια και θα πρεπει να τους συμπαρασταθούμε.

Ο φίλος που μας είπε το περιστατικό αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αυτο ήταν που με εκανε να τα "πάρω" και μετά το τέλος της συνέντευξης να τον ρωτήσω τι δουλεια κάνει κλπ αλλά και να διαμαρτυρηθώ πως πρωτα πρεπει να κοιτάξουμε τι εχουμε παθει εμεις και μετά να συμπαρασταθούμε στους άλλους ευρωπαιους, την στιγμή που εκεινοι δεν εχουν κάνει τίποτα για εμάς. Τον ρώτησα αν βγηκε κανεις σε οποιαδηποτε ευρωπαϊκή πόλη για συμπαρασταση σε εμας ή να παει σε κάποια ελληνική πρεσβεια και μου ειπε ψέμματα πως ναι. και τοτε τα πηρα ακομα πιο άγρια γιατι ο κόσμος που βγήκε ηταν 100-200 ατομα σε μια πόλη της Γαλλίας.»

Σε ερώτηση προς τον κύριο αυτό αν δουλεύει σε καμια περίεργη ΜΚΟ του Soros η απαντηση του ηταν κατηγοριματικα όχι.

Ο κύριος αυτός είπε πως το όνομα του ειναι Ευάγγελος Κουμεντάκος. Όντως έλεγε αλήθεια. Με πια πρόχειρη αναζήτηση βρήκαμε τα εξής ευρήματα.


Ο Ευάγγελος Κουμεντάκος είναι μέλος της ΜΚΟ "Φίλοι της Γης"



ορίστε κιολάς και το επίσημο site της ΜΚΟ αυτής

Στο επίσημο κανάλι του στο youtube αναφέρει τα εξής

The most important Democratic project since Democracy was born has a name. That name is EUROPE and it means wide-gazing.
About Me:
Globalization needs democratization. Europe is the best candidate to help that happen because it is a young and growing democracy.



Ας συνεχίσουμε στα της ΜΚΟ.
Η ΜΚΟ αυτή "Φίλοι της Γης" είχε εισπράξει μεγάλο ποσό σε δολλάρια απο τα Ιδρύματα του Sorros και άλλων λαμογιών της παγκοσμιοποίησης
Aναφέρουν χαρακτηριστικά ξένες ιστοσελίδες

• Friends of the Earth is another group that receives Soros money. In 2008 they received $50,000 from OSI to “build and support an international network of organizations dedicated to improving the environmental, social and developmental impacts of Chinese overseas investments.” Friends of the Earth also received $180,000 from Tides Foundation in 2008 to “integrate a climate equity perspective in the presidential transition.”

Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στα παρακάτω link
http://www.humanevents.com/

Eδώ το επίσημο εγγραφο του Soros Foundation που μιλάει για αυτή την ΜΚΟ και πια μεγαλολαμόγια του Soros έχουν εργαστεί σε αυτή.
http://www.soros.org/

Aναφορά απο το BBC
http://news.bbc.co.uk/

αλλες σελίδες
http://www.centralvalleyteaparty.com/
http://www.publishwhatyoupay.org/
http://www.theblaze.com/

Αυτά για να ξέρετε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. O Soros και τα εγχώρια μεγαλοεργολάβηκα νεοταξικά τσιράκια του! Όχι αυτό δεν ήταν σπόντα ;-)

http://anti-ntp.blogspot.com/

Γ. Μιχελάκης για τα αποτελέσματα Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83_.jpgΤην ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα συμπεράσματα της Συνόδου του, υπογραμμίζει στόχους τους οποίους, όπως επισημαίνει, υποστηρίζει εξαρχής και σταθερά η ΝΔ, εκφράζει ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά πως το μεγάλο ζητούμενο είναι η εξάλειψη του ελλείμματος και ο περιορισμός του χρέους και επέμεινε στην ανάγκη στήριξης των βασικών στόχων του προγράμματος και των βασικών μέτρων πολιτικής.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος πως δεν μπορεί να υποστηρίξει μια πολιτική που αποδεικνύεται λανθασμένη, βαθαίνει την ύφεση και ακυρώνει και αυτήν ακόμη την εξυγίανση ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε πως η ΝΔ παλεύει για τη διόρθωση του λάθους, με προσήλωση στους βασικούς στόχους.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως "η Ν.Δ. πρωτοστατεί στις βασικές πολιτικές, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η πάταξη της κρατικής σπατάλης και οι διαρθρωτικές αλλαγές".

Ψηφίστηκε απ' τα πρόβατα το Μεσοπρόθεσμο στην Επιτροπή Οικονομικών. Τη Δευτέρα ξεκινάει η συζήτησή του στην Ολομέλεια

http://esperida.files.wordpress.com/2011/06/venizelos2k11.jpgΜε τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, να αναγνωρίζει ότι τα νέα πρόσθετα μέτρα είναι άδικα, να διαβεβαιώνει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια αντιρρόπησής τους και να επαναλαμβάνει την ανάγκη εθνικής συναίνεσης, με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ να δηλώνουν ότι τα καταψηφίζουν και το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να απέχουν από τη συζήτηση, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών και η β' ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους κυβερνητικούς βουλευτές, θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για στέρηση εσόδων που υπάρχει ύψους 2 δισ. προσθέτοντας ότι «πρέπει να έχουμε επικουρικά μέτρα στη διάθεσή μας».

«Θα καταβάλουμε κάθε ανθρώπινη δυνατή προσπάθεια να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό και το Μεσοπρόθεσμο χωρίς νέα μέτρα, αλλά εξαρτάται από το κράτος, την αγορά, τη φορολογική ευαισθησία όλων των πολιτών και τη φορολογική διοίκηση», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Ελπίδα μου είναι να φτάσουμε στην αναγκαία εθνική συναίνεση και τα αναγκαία μέτρα πρέπει να ψηφιστούν με το ΠΑΣΟΚ να έχει την ευθύνη. Δική μου προσωπική άποψη ήταν ότι ο εφαρμοστικός νόμος του Μνημονίου το Μάρτιο του 2010 έπρεπε πολιτικά να τεθεί προς έγκριση στη Βουλή με 180 ψήφους. Για λόγους ταχύτητας αποφασίσαμε να το φέρουμε ως απλό ν/σ. Θα δούμε τώρα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

«Θέλουμε μετά την ψήφισή τους να πάμε στη διαπραγμάτευση για το μεγάλο πρόγραμμα. Η πρόσκληση να πάμε όλοι μαζί στη διαπραγμάτευση είναι ανοικτή. Η έλλειψη συναίνεσης και αξιοπιστίας κοστίζει και το πληρώνει ο λαός», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

«Η συναίνεση δεν προκύπτει με επικοινωνιακές επικλήσεις ούτε με παρακλήσεις στα δύσκολα ούτε με εντολές και δεν εξυπηρετείται με άστοχες δηλώσεις ότι η έλλειψή της προσθέτει φορολογικά βάρη στους πολίτες. Η ηγεσία της κυβέρνησης, προφανώς μπροστά σε αδιέξοδα, πλειοδοτεί εντός και εκτός της χώρας για συναίνεση και ρίχνει ευθύνες στη ΝΔ», αντέτεινε ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα μη ρεαλιστικό, αντιφατικό, αναποτελεσματικό και χωρίς σχεδιασμό.

«Είναι μνημείο οικονομικής αναποτελεσματικότητας, αντιαναπτυξιακό και ανεπαρκές και δεν συνδυάζεται με μια ρεαλιστική πρόταση για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους. Η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο με το χρόνο και την πραγματικότητα και επιμένει στην λανθασμένη επιλογή του μνημονίου», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Παύλος Μαρκάκης, ανέφερε ότι η δεινή ρητορική του υπουργού Οικονομικών τον σώζει, ενώ υποστήριξε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση με κραυγαλέες αδικίες.

«Η ονομαστική ψηφοφορία είναι δεδομένη», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης, ενώ συμπλήρωσε ότι «καμία πτώχευση δεν μπορεί να γίνει αν υπάρχει πολιτική απάντηση».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, τόνισε ότι στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές γιατί, όπως είπε, σε πολλά σημεία το περιεχόμενο της έκθεσης είναι πάρα πολύ γενικόλογο και μπορεί να δημιουργήσει πολλές παρεξηγήσεις.

Ακόμα και νεοφιλελεύθερος να είσαι δεν κάνεις αποκρατικοποιήσεις σε μια χώρα που είναι υπό χρεοκοπία, υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος, ενώ χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εντελώς αποτυχημένο και χωρίς αναπτυξιακή προοπτική.

Των επιλογών της κυβέρνησης υπεραμύνθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, που τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα καθιστούν μοναδική την υποχρέωση που έχουν και οι 300 βουλευτές απέναντι στα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων».

Σαρκοζί:Οι ιδιωτικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες της Γαλλίας συμφωνούν σε «εθελοντική βάση» να συμμετάσχουν στο δανεισμό της Ελλάδας

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/01/NicolasSarkozy_1296935c-1.jpgΟ Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στη συνέντευξη Τύπου, σήμερα, στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, βεβαίωσε ότι οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες της Γαλλίας "είναι έτοιμες" να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ευρωπαϊκού δανεισμού της Ελλάδας "σε βάση εθελοντική".

"Η απάντηση είναι 'ναι', αλλά δεν είναι μόνον οι τράπεζες, επίσης είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες και τούτο υπαγόταν στις διαπραγματεύσεις, που είχα κάνει με την Άνγκελα Μέρκελ", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

"Είχαμε πολλές συσκέψεις εργασίας, με τη συμμετοχή τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών της Γαλλίας. Εξάλλου, είμαστε ενημερωμένοι για τις συσκέψεις, που έγιναν σε όλη την ευρωζώνη με τους ίδιους συμμετέχοντες και στις υπόλοιπες χώρες μέλη της. Μπορώ να σάς δηλώσω ότι, απ΄ αυτήν την πλευρά, ούτε έχουμε δυσκολία, ούτε φοβόμαστε", πρόσθεσε ο πρόεδρος Σαρκοζί.

"Όσον αφορά τους όρους, θα επικοινωνήσουμε όταν έλθει η ώρα, υπάρχει όμως η βούληση να σωθεί το ευρώ, να εξασφαλιστεί η αλληλεγγύη στην ευρωζώνη, η οποία είναι πάρα πολύ δυνατή", επέμεινε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου, η Γαλλία είναι η χώρα της ευρωζώνης που είναι περισσότερο "εκτεθειμένη" στα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα, όμως η έκθεση αυτή αφορά τις πιστώσεις του ιδιωτικού τομέα.

*Όσον αφορά τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα, η τράπεζα BNP Paribas διακρατεί χρεόγραφα συνολικής αξίας πέντε δισ. ευρώ, η Societe generale χρεόγραφα συνολικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ και η Credit Agricole χρεόγραφα 600 εκατ. ευρώ.

*Από την πλευρά τους, οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες διακρατούν: η Axa στα τέλη Μαρτίου χρεόγραφα 300 εκατ. ευρώ, ενώ η CNP Assurances χρεόγραφα 127 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγνώμη ζητάει ο Μπουρούσης απ' τους "βλάκες" Αγγελόπουλους και δέχεται κάθε έλεγχο... τώρα που πια δεν αποδεικνύεται τίποτα

Ο Γιάννης Μπουρούσης με ανακοίνωση που εξέδωσε διέψευσε ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ παράλληλα δήλωσε έτοιμος να δεχθεί έλεγχο ντόπινγκ. Παράλληλα, ζητάει συγνώμη από όποιον θίχτηκε μέσα από τα λεγόμενά του στη συνομιλία που είχε με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Μάλιστα, ο διεθνής σέντερ του Ολυμπιακού εξέφρασε τον σεβασμό του προς «την ιστορική ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τους φιλάθλους και τη Διοίκησή της, γεγονός που δεν μπορεί να ακυρωθεί από την παράνομη, ως προς εμένα, δημοσιοποίηση μιας καθαρά προσωπικής συνομιλίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Μπουρούση:

«Aισθάνομαι βαθύτατα προσβεβλημένος, προσωπικά και επαγγελματικά, από την άδικη εμπλοκή του ονόματός μου σε δήθεν χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθώς και από την παράνομη αξιοποίηση σε βάρος μου μιας καθαρά προσωπικής συνομιλίας, που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο άλλης υπόθεσης, η οποία δεν με αφορά καθοιονδήποτε τρόπο.

Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες, αφού κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τον επαγγελματισμό και την ηθική μου. Άλλωστε, αυτό έχει αποδειχθεί από συνεχείς και πολλούς ελέγχους, στους οποίους έχω υποβληθεί από την αρχή της καριέρας μου. Σήμερα κιόλας κατέθεσα αίτηση προς την Ε.Ο.Κ. να υποβληθώ στις απαραίτητες εξετάσεις και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των ελληνικών και διεθνών αρχών για οποιοδήποτε περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Eπιπλέον, είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να προσέλθω ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου να δώσω τις απαραίτητες εξηγήσεις και να αποδείξω ότι όσα ελέχθησαν, παρερμηνεύθηκαν και ότι ποτέ δεν έχω εμπλακεί σε συνομιλίες και συναλλαγές που αφορούν παράνομες ουσίες.

Πιστεύω, τέλος, ότι έχω αποδείξει με τη μέχρι σήμερα πορεία μου, σαν αθλητής και σαν άνθρωπος, ότι τιμώ την ιστορική ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τους φιλάθλους και τη Διοίκησή της, γεγονός που δεν μπορεί να ακυρωθεί από την παράνομη, ως προς εμένα, δημοσιοποίηση μιας καθαρά προσωπικής συνομιλίας. Ωστόσο, θεωρώ τίμιο και σωστό να ζητήσω συγγνώμη, σε περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι εθίγησαν».

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ,ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ME MAIMOY ΣΤΑΥΡΟ ΤΟ "ΝΕΟ"!

Ξεπέρασε σε κακογουστιά και αθλιότητα,ακόμα και αυτό το "νέο" της Νέας Δημοκρατίας!!!

Όπως βλέπετε, στο "καινούριο" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ, ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του προηγουμένου σήματος!

Η συνέχεια στο hellas-orthodoxy.blogspot.com

Παρακαλάει ο Ιερώνυμος τον ΓΑΠ να του χαρίσει τη Εκκλησιαστική Περιουσία, λες και είναι δικιά του!!!

http://www.inprecor.gr/wp-content/uploads/2011/06/%CE%99%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85_100611-e1307700116400.jpgΜε τον Κολλάτο συναντήθηκε χθες ο Ιερώνυμος και διαβάστε τι είπε:

Ο κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και τόνισε πως αναμένει εδώ και δύο χρόνια απάντηση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στην πρόταση της Εκκλησίας για συνεκμετάλλευση της περιουσίας της και μάλιστα με πλήρη διαφάνεια.

Τον παρακαλάει τον ΓΑΠ να του χαρίσει την περιουσία, λες και την έφερε απ' το σπίτι του...
αλλά ο άλλος έχει προφανώς καλύτερα φιλέτα να ξεπουλήσει πρώτα


ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ......

Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου2009 αντί να παρθούν μέτρα για την οικονομία, όπως έλεγε η τράπεζα της Ελλάδος και η Ε.Ε., η νέα κυβέρνηση άρχισε να «προβληματίζεται» για το ποια πολιτική θα ακολουθήσει και που πήγαν τα λεφτά που πίστευε πως θα έβρισκε! Κάπου εκεί αντί για μέτρα ήρθαν οι «παροχές» και μετά εκτινάχθηκαν τα spreads και άρχισε η παραφιλολογία «για το ποιος φταίει».

Τώρα σ'; αυτήν την ιστορία με τα στοιχεία, έχουν ακουστεί πολλά ψέματα και περισσότερες μισές αλήθειες. Ποια είναι η πραγματικότητα: Η Στατιστική Υπηρεσία τα νούμερα για τα δημοσιονομικά της χώρας τα λαμβάνει από το Γενικό Λογιστήριο τους κράτους. Αυτό παρακολουθεί εισπράξεις και δαπάνες. Άρα αν η ΕΣΥΕ έστελνε «χαλκευμένα στοιχεία», ήταν γιατί την προμήθευαν με «χαλκευμένα στοιχεία»!

Όμως, εκτός από την ΕΣΥΕ, την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την αξιολογούν ξένοι οίκοι ,ελληνικές και ξένες τράπεζες, οι οποίες συλλέγουν στοιχεία από δικές τους πηγές. Όποιος ήθελε να μάθει την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, μπορούσε. Άρα όλοι ήξεραν. Απλώς τους βόλευε να λένε ότι δεν ήξεραν!

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην πρώτη του συνεργασία με τον νέο Πρωθυπουργό (8-10-2009) όσο και στη προηγηθείσα ομιλία του στη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Κωνσταντινούπολη , είχε εκτιμήσει ότι το έλλειμμα, αν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα, θα ανέλθει στο 10%.

Ο κ. Παπαθανασίου το υπολόγιζε στο 6%- 8% επειδή πίστευε ότι τα μέτρα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση (ρύθμιση για τους ημι- υπαίθριους 2.5 δις, απόσυρση 1.5 δις, έκτακτη εισφορά, φορολόγηση σκαφών κ.λ.π.) θα συγκρατούσαν το έλλειμμα σε μονοψήφιο αριθμό, στη χειρότερη περίπτωση θα άγγιζε το 10% του ΑΕΠ. Για αυτό και μέχρι εκείνη τη στιγμή τα spreads δανεισμού ήταν περίπου στις 200 μονάδες, κανένας δεν ασχολιόταν με τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδος.

Το κουτί της Πανδώρας

Ο πρώην Γ.Γ της Στατιστικής υπηρεσίας κ. Κοντοπυράκης έχει ευθέως κατηγορήσει τον κ. Παπακωνσταντίνου, ότι του πρότεινε να «φουσκώσει» το έλλειμμα στο 12%. Μέχρι σήμερα (και ζητώ συγνώμη αν κάνω λάθος) δεν έχει ακόμα απαντήσει σ'; αυτήν τη βαριά κατηγορία. Ο υπουργός Οικονομικών επειδή είχε περάσει από το υπουργείο την περίοδο Σημίτη, τότε που δοξάστηκε η «δημιουργική λογιστική» με τη συνδρομή της Goldman Sachs, πίστεψε ότι μπορούσε να επαναλάβει το παιχνίδι. Προκειμένου να διασώσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν», επεχείρησε να περιγράψει την κατάσταση της οικονομίας με τα μελανότερα χρώματα. Τώρα πια όλοι παραδέχονται ότι όντως «φούσκωσε» το έλλειμμα, για να πιστωθεί πολιτικά τη μείωσή του το 2010. Έτσι στην πρώτη του επίσκεψη στη Ε.Ε. ομολόγησε ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή έστελνε ψεύτικα στοιχεία για το έλλειμμα και ότι αυτό θα ανήρχετο στο 12.7% του ΑΕΠ. Παράλληλα η κα. Μπιρμπίλη, άπειρη όπως ήταν, ακύρωσε την απόσυρση και ανέβαλε την ρύθμιση για τους ημι-υπαίθριους. Η κα. Κατσέλη, σε μια επίδειξη ...;σοσιαλιστικής αλληλεγγύης κατήργησε και τη φορολογία των σκαφών! Από τον προϋπολογισμό του κ. Παπαθανασίου «εξαφανίσθηκαν» έσοδα περίπου 5 δις, ήτοι περίπου 2% του ΑΕΠ!

Όμως δεν έμειναν εκεί! Ο κ. Παπανδρέου, προκειμένου να δικαιολογήσει την προσωπική του αφερεγγυότητα, που εν μέσω κρίσης υποσχόταν να μοιράσει χρήματα, άρχισε να λέει ότι «η οικονομία μας είναι στην εντατική», ότι διακυβεύεται η εθνική μας κυριαρχία. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Παπακωνσταντίνου! Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, έδωσε το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 1.5 δις ευρώ! Μια «οικονομία στην εντατική» μοιράζει 1.5 δις σε παροχές! Ο κ. Ανωμερίτης σε μια άλλη έξαρση μεγαλοσύνης έδωσε σε 300 εργαζομένους του ΟΛΠ περίπου 80 εκατ ευρώ! Εταίροι και αγορές αντιλήφθηκαν ότι είχαν να κάνουν με μια κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου!

Όταν η κυβέρνηση μιας χώρας κάνει ότι μπορεί για να υπονομεύσει την οικονομία της, τι περιμένει από τις διεθνείς αγορές; Έτσι άρχισαν να σκαρφαλώνουν τα spreads, να μας υποβαθμίζουν οι διεθνείς οίκοι και να μας ορέγονται τα κερδοσκοπικά κεφάλαια! Και να μη μας εμπιστεύεται κανένας!

Το ανύπαρκτο σχέδιο

Να δεχτώ για την οικονομία της συζητήσεως, ότι όντως η Ν.Δ. έδινε ψεύτικα στοιχεία για το έλλειμμα. Να ασπαστώ πλήρως την άποψη του κ. Παπακωνσταντίνου ότι το έλλειμμα που κληρονόμησε ήταν 12.7% και όχι 6% όπως έλεγε ο κ. Παπαθανασίου. Να δεχτώ επίσης ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στηριζόταν στην παραδοχή ότι το έλλειμμα θα ήταν 6%.

Έχω την εξής απορία: Όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου συνειδητοποίησε ότι το έλλειμμα ήταν 12.7% γιατί δεν βγήκε αμέσως για δανεισμό, τότε που τα spreads ήταν ακόμα στις 200 μονάδες βάσης, να δανειστεί 10 δις, να καλύψει το επιπλέον έλλειμμα που κληρονόμησε και να εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που έχει βάση έλλειμμα 6%;

Τέλη Νοεμβρίου ήρθε στην Ελλάδα κλιμάκιο της Goldman Sachs και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών. Προφανώς και δεν ήρθαν για την υγεία τους, αλλά για να «αγοράσουν» μέρος από το χρέος μας ή όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν να μας «βοηθήσουν» να το «εξαφανίσουμε»! Δε μάθαμε ακόμα γιατί, αλλά η δουλειά χάλασε!

Η Ν.Δ. απορροφημένη στα εσωκομματικά της και βαριά τραυματισμένη από την ήττα, παρέμενε θεατής των γεγονότων, ενώ το ΠΑΣΟΚ, με τη συνδρομή των γνωστών ΜΜΕ, έφερνε σε πέραν την αποστολή «απαξίωση της διακυβέρνησης Καραμανλή».

Όταν η χώρα έφτασε το σημείο να δανείζεται με επιτόκια ...;Βιετνάμ, στην Κυβέρνηση αντιλήφθηκαν ότι έπρεπε να πάρουν κάποια μέτρα, για να σταματήσουν τον κατήφορο στον οποίο μας οδήγησαν. Δύσκολη αποστολή, όταν μάλιστα είχες γαλουχήσει ένα εκλογικό σώμα με το «λεφτά υπάρχουν». Έπρεπε επομένως να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για τη λαίλαπα που ερχόταν! Άρχισαν ατέρμονες συζητήσεις και ανεδαφικές αναζητήσεις! Ιδέες που διαρρέονταν το βράδυ και διαψεύδονταν το πρωί! Αλαλούμ! Η χαρά των κερδοσκόπων!

Ξαφνικά το CNN και το Bloomberg ανακάλυψαν την ελληνική οικονομία! Τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην παγκόσμια οικονομία! Η Wall Street Journal μάλιστα στην ηλεκτρονική της έκδοση έχει και μια ενότητα αφιερωμένη στο «δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδος»! Τα χάλια της Ελλάδος πρωτοσέλιδα παντού! Και στα ηλεκτρονικά μέσα, πρώτο θέμα επίσης! Αυτό το επίτευγμα οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε του κ. Παπανδρέου! Και στον κ. Παπακωνσταντίνου ωσαύτως! Που έδωσε τόσες συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ, όσες όλοι οι υπουργοί Οικονομικών από της ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους! Ο Paulson, ο Soros και οι άλλοι, μεγαλοκαρχαρίες συναντώνται στη Ν.Υ να συσκεφθούν για την Ελλάδα! Στο Νταβός ο Γ. Παπανδρέου, είναι ο πλέον περιζήτητος ομιλητής! Μέχρι και στα υπόγεια τον κυνηγούσαν για μια συνέντευξη! Η φωτογραφία της Μέρκελ, του Σαρκοζί, του Μπαρόζο και του Τρισέ να συνοδεύουν τον κ. Παπανδρέου σε ένα συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε. κάνει το γύρω του κόσμου. Ο αναζητών προστασία, εν μέσω προστατών!

Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης:

Αφού πέρασε περίπου ένα τρίμηνο και η χώρα διασύρθηκε παντού, στην κυβέρνηση άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Τόσο σοβαρά, που αρνιόταν να το παραδεχθούν. Δεν είχαν το θάρρος να πάρουν μέτρα γιατί δεν είχαν προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο, άσε που δεν ήξεραν και τι να κάνουν! Το ΠΑΣΟΚ ήξερε να μοιράζει! Έτσι άρχισαν να ρωτάνε στην αρχή την Ε.Ε. και αργότερα δειλά-δειλά το σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος Κάν, που προϊσταται του ΔΝΤ. Νεαροί γιάπηδες έρχονταν στα υπουργεία και με αυθάδεια κουνούσαν επιτιμητικά τα δάκτυλα στα στελέχη της κυβέρνησης, ενώ τους υποδείκνυαν τα μέτρα που έπρεπε να πάρουν!

Στην Ε.Ε. συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι η ΟΝΕ δεν είχε εργαλεία για να διαχειριστεί το πρόβλημα! Η κρίση με τα οικονομικά της Ελλάδος, έφερε στην επιφάνεια κρίσιμα για το μέλλον της ζητήματα: Η Ε.Ε. είναι πια ένα δυσκίνητος γραφειοκρατικός μηχανισμός που δεν μπορεί να δράσει άμεσα. Η διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και δυσχερής. Δεν υπάρχουν μηχανισμοί διαχείρισης κρίσεων. Η διατήρηση του 3% είναι μια πρόβλεψη που σε περιόδους ύφεσης, δυσκολεύει την ανάκαμψη. Πρέπει σύντομα να ξεκινήσει μια συζήτηση για την αναθεώρηση βασικών αρχών της ΟΝΕ.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία έκανε τη δουλειά της, μια και με αφορμή την ελληνική κρίση, υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου. Παράλληλα, πιέζοντας την Ελλάδα να λάβει δρακόντεια μέτρα λιτότητας και αρνούμενη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια (δήθεν φοβούμενη τις αντιδράσεις της κοινής της γνώμης, την οποία τα δικά της ΜΜΕ διαμόρφωσαν) έστελνε ένα ηχηρό μήνυμα και προς τις άλλες χώρες της Ε.Ε. που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον, ότι το πρόβλημά τους δεν θα την αφορούσε! Για τη Γερμανία η Ελλάδα ήταν ο κακός μαθητής, που έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τις αταξίες του, για να διατηρηθεί η τάξη!

Ο κ. Παπανδρέου, απογοητευμένος από τις ΗΠΑ, που αν και δικό τους παιδί δεν τον είχαν καλέσει ακόμα, και πιεζόμενος από την Ε.Ε. νόμισε ότι πηγαίνοντας στη Ρωσία, θα εύρισκε ένα τρίτο δρόμο. Οι Ρώσοι, επειδή δεν τον εμπιστεύονται (θυμούνται το ρόλο του στο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας), του υπέδειξαν δημοσίως να προσφύγει στο ΔΝΤ!

Όταν ο Ομπάμα συνειδητοποίησε ότι η υποχώρηση του ευρώ (κατά συνέπεια η ενίσχυση του δολαρίου) μπορεί και να δυσκόλευε τις δικές τους προσπάθειες για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ! Ήταν πρόσφορες και οι συνθήκες για να λυθούν και ορισμένα ζητήματα στην περιοχή που η ενοχλητική Κυβέρνηση Καραμανλή αρνιόταν πεισματικά να κλείσει (Σκοπιανό, Αιγαίο, Κυπριακό, αγωγοί).

Ο κ. Παπανδρέου ως άλλος Δον Κιχώτης, άρχισε να κυνηγάει τους ανεμόμυλους των ..διεθνών κερδοσκόπων! Νόμισε ότι με τις παρεμβάσεις και τα ταξίδια του θα άλλαζε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Aυτοαναγορεύτηκε σε παγκόσμιο ηγέτη! Διάβαζε τα δοξαστικά πρωτοσέλιδα των διαπλεκομένων ΜΜΕ στην Ελλάδα και η πεποίθηση του ενισχύονταν! Δεν χρειάζεται και πολύ άλλωστε! Μπορεί να συμβεί στον καθέναν!

Έτσι, ξεκίνησε τις περιοδείες για να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι το πρόβλημα της Ελλάδος, εν δυνάμει, μπορούσε να εξελιχθεί και σε δικό τους, αλλά μάλλον δεν έπεισε κανένα. Ο ίδιος δεν γνωρίζει οικονομικά, ήταν επομένως δύσκολο να εξηγήσει τι ήθελε, τι σκεπτόταν και τι ζητούσε. Χώρια που με τις αμέτρητες συνεντεύξεις του, τους μπέρδευε κιόλας. «Να του πεί κάποιος να σταματήσει να μιλάει κάθε μέρα», είπε ξένος μεγαλοτραπεζίτης, όταν τον άκουσε σε πέντε λεπτά να λέει αντικρουόμενα πράγματα. Για αυτό όλα τα ήξεις αφίξεις των τελευταίων εβδομάδων. Αμφιβάλλω, αν ακόμα και σήμερα, γνωρίζει τι πραγματικά θέλει! Η αβεβαιότητα προκαλεί ανησυχία στις αγορές και τρέφει του κερδοσκόπους! Είναι λογικό επομένως, μια κυβέρνηση σ'; αυτή την κατάσταση πανικού και αμηχανίας να είναι επιδεκτική πιέσεων, εκβιασμών, ακόμα και απειλών! Με άλλα λόγια όταν διαπραγματεύεσαι από θέση αδυναμίας δεν επιβάλλεις όρους, δέχεσαι εντολές.

Υπάρχει δίλλημα;

Κατά τη γνώμη μου ελάχιστη σημασία έχει αν θα μας διασώσει το ΔΝΤ ή η Ε.Ε. Η συζήτηση που διεξάγεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, έχει να κάνει περισσότερο με την πολιτική διαχείριση παρά με την ουσία των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Όποιοι και να μας τα υποδείξουν, τα μέτρα θα επώδυνα. Επίσης, τα περισσότερα εξ αυτών έπρεπε να τα πάρουμε από μόνοι μας, ούτως ή άλλως!

Άλλο είναι το ζητούμενο: Τα μέτρα αυτά, είναι ικανά να βγάλουν την χώρα από τη κρίση; Πολύ φοβούμαι ότι η απάντηση είναι αρνητική. Η χώρα δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου με απόλυτα δική της ευθύνη, οδήγησε τη χώρα σε ένα πρωτοφανή διασυρμό. Τώρα, με μαθηματική βεβαιότητα, την οδηγεί προς την πτώχευση. Δεν είχαν σχέδιο, δεν έχουν επεξεργαστεί λύσεις και το χειρότερο όλων ιδέα δεν έχουν τι πρέπει να κάνουν. Είναι πιο έντιμο να βγουν και να ομολογήσουν ότι δεν αντέχουν το φορτίο. Δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Δυστυχώς, «Γιώργο βουλιάζουμε!»

Κώστας Ρoδινός

http://forza-grecia.pblogs.gr/mikrh-anadromh-gia-to-pws-ftasame-sthn-krish.html

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Σήμερα, είχαμε συνάντηση οι εθελοντές Θεσσαλονίκης για να οργανώσουμε την ομάδα των 300 Ελλήνων και στη συμπρωτεύουσα. Κύριος σκοπός μας θα είναι η ενημέρωση του κόσμου σε βασικά θέματα που μας απασχολούν, η εξάπλωση της ιδέας ότι πραγματική δημοκρατία εφαρμόζεται μόνο με το δημοψήφισμα, καθώς και η συλλογή υπογραφών από τους πολίτες για το αίτημα του δημοψηφίσματος.

Για να είμαι ειλικρινής, η συμμετοχή ήταν απογοητευτική. Ομως, πίσω από το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου, είδαμε με έκπληξη, ότι υπήρχε ήδη στημένο ένα γραφείο συλλογής υπογραφών. Οι ελεύθεροι Ελληνες πολίτες. Ιδια αιτήματα με τους 300, άλλο λογότυπο. Γνωριστήκαμε με τους ανθρώπους, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, τα βρήκαμε. Βρήκαμε το σημείο μέχρι το οποίο συμφωνούμε. Και αυτό μας ήταν αρκετό. Το όνομα δεν έχει σημασία. Ας λέγονται στο Σύνταγμα 300 Ελληνες, και στη Θεσσαλονίκη Ελεύθεροι πολίτες. Αρκεί να πολεμάμε για τον ίδιο σκοπό. Τη δημοκρατία. Σήμερα μπήκα και στην ομάδα των Ελεύθερων Ελλήνων.

Πάνω λοιπόν που το κλίμα είχε φτιάξει και η συζήτηση προσανατολίστηκε στις δράσεις των επόμενων ημερών, ξαφνικά, εμφανίζονται από το πουθενά καμιά δεκαπενταριά κωλόπαιδα. Με κοντάρια, ματσούκια. Αναποδογύρισαν τα τραπέζια ουρλιάζοντας "Εξω από εδώ φασίστες!".

"Τι είστε ρε εσείς και έχετε την Ελληνική σημαία; Φασίστες;" Σπάσανε καρέκλες, μας κυνήγησαν με τα ματσούκια, έπεσαν και κάτι ψιλές. Προσωπικά τη γλίτωσα με κάτι ψιλοκοψίματα στα χέρια απο τις αποκρούσεις. Τελευταία στιγμή, γλίτωσα και ένα κράνος που μου ερχόταν στο δόξα πατρί. Ενας φίλος δεν είχε την ίδια τύχη. Τον χτύπησαν στο κεφάλι (ευτυχώς όχι πολύ). Οι διασώστες που ήταν κοντά, ήρθαν, τον περιποιήθηκαν και καλέσαμε ασθενοφόρο.

Κάποιος από εμάς, πήγε στη συνέλευση των "αγανακτισμένων". Ο προηγούμενος ομιλητής ανέφερε τους "φασίστες" που ήταν μαζεμένοι στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο δικός μας ζήτησε να μιλήσει μετά τον ομιλητή. Θεωρώ ότι είχαμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση (σαν μέλη και της συνέλευσης) να πληροφορήσουμε τον κόσμο γι αυτό που έγινε. "Είμαι ένας από τους φασίστες του αγάλματος" τους είπε "και θέλω να σας ενημερώσω γι αυτό που έγινε στο άγαλμα".

Τα ακροαριστερά τσιράκια που καθότανε μπροστά - μπροστά, φώναζαν όλα μαζί ότι δε θέλουνε να ακούσουνε φασίστες να μιλάνε. Η συνέλευση έκανε μόκο. Τουμπεκί ψιλοκομμένο. Προφανώς αγωνιούσαν να ακούσουν τον επόμενο ομιλητή που εκπροσωπόντας την καλλιτεχνική ομάδα, ήθελε να τους προτείνει προς ψήφιση την επόμενη καλλιτεχνική εκδήλωση.

Πως γίνεται, μια συνέλευση που αποζητά τη δημοκρατία, να μη θέλει να ακούσει ότι κάποια μέλη της πήγαν και χτύπησαν πολίτες που μάζευαν υπογραφές για δημοψήφισμα μόνο και μόνο επειδή είχαν μια Ελληνική σημαία κρεμασμένη στο δέντρο αλλά να αγωνιά να μάθει ποια είναι η επόμενη καλλιτεχνική ανοησία που θα λάβει χώρα, δεν ξέρω.

Οι άνθρωποι που συνάντησα στο γραφείο συλλογής υπογραφών, είναι αγανακτισμένοι οικογενειάρχες και μερικά πολύ νεαρά στην ηλικία παιδιά (16 - 18 χρονών) που περίμεναν τη συνέλευση, απογοητεύτηκαν και επειδή συμφωνούν με τα αιτήματα των 300 Ελλήνων αποφάσισαν να κάνουν κάτι.

Οι "δημοκράτες - ανθρωπιστές" που μας επισκέφθηκαν και μας αποκάλεσαν φασίστες θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιανού το μέρος είναι. Προφανώς δεν είναι με το μέρος του Ελληνικού λαού. Είναι με το μέρος άλλων λαών, που έχουν δικαιώματα. Οχι όμως με του Ελληνικού. Αρα, αν δεν είναι με το μέρος του Ελληνικού λαού, είναι με το μέρος των εχθρών του. Κύριοι "δημοκράτες - ανθρωπιστές", δεν ξέρω αν πληρώνεστε για να κάνετε ότι κάνατε, (μάλλον πληρώνεστε, διότι αν δεν πληρώνεστε δεν εξηγείται το μίσος σας για τον Ελληνικό λαό), με λύπη μου σας πληροφορώ ότι εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του τραπεζικού καρτέλ.

Αν δεν πληρώνεστε, απλώς δεν το έχετε αντιληφθεί.

Σας καλώ να βγάλετε τις μπανάνες από τα αυτιά σας και να το αντιληφθείτε. Η ιδεολογία που υπηρετείτε, είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα τα δικά σας, της οικογένειάς σας, των φίλων και των αδερφών σας, στο όνομα ενός μακάριου απόλυτου ανθρωπισμού. Είστε θύματα ψυχολογικών επιχειρήσεων υπονόμευσης που έχει υποστεί ο λαός μας. Το περιτυλιγμα πάντα είναι ωραίο (αλλιώς δεν τρώς το δόλωμα) και στην προκειμένη περίπτωση είναι ο άκρατος ανθρωπισμός. Καταλάβετε το, διότι είναι κρίμα παιδιά ζωηρά σαν εσάς να υπηρετείτε συμφέροντα άλλων και όχι των δικών σας ανθρώπων.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/06/blog-post_23.html

Καρατζαφέρης αμφισβητεί ότι το 2002 μιλούσε για πολιτικούς που πέρασαν απ' το κρεββάτι του Λαμπράκη και γίνεται ρόμπα

Στην Ελλάδα βρίσκεται για συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ ο Τ. Νταλάρα, επικεφαλής του IFC και ειδικός στα "κουρέματα"

http://www.wikigender.org/images//7/78/IFC_Logo.jpgΗ παροχή κινήτρων στους ιδιώτες δανειστές για την αναχρηματοδότηση των ελληνικών ομολόγων που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους, είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί, δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο Τσαρλς Νταλάρα, Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου(Institute of International Finance, IFC) που είναι ο σύνδεσμος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

"Η εξέταση της δυνατότητας να ενισχυθεί η ποιότητα των νέων πιστώσεων πρέπει να αποτελέσει μέρος της συζήτησης, με δεδομένο ότι αυτές θα είναι πραγματικά εθελοντικές και για να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός", δήλωσε στην εφημερίδα.

Ο κ. Νταλάρα έχει μεγάλη εμπειρία επί ζητημάτων αναχρηματοδότησης κρατικού χρέους, καθώς διετέλεσε στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών επί μία 15ετία, στο μεγαλύτερο διάστημα της οποίας εργάσθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους των χωρών της Λατινικής Αμερικής κατά τη δεκαετία του 1980. Θεωρείται, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ, ένας από τους αρχιτέκτονες του σχεδίου Μπρέιντι (από το όνομα του τότε υπουργού Οικονομικών Νίκολας Μπρέιντι), με το οποίο δόθηκαν κίνητρα στις τράπεζες για να κάνουν παραχωρήσεις όσον αφορά τα δάνεια που είχαν χορηγήσει σε λατινοαμερικανικές χώρες. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι - αν και έχει συζητηθεί το ζήτημα των κινήτρων, όπως της χορήγησης στα νέα ομόλογα υψηλότερης διασφάλισης σε σχέση με τα παλαιά ομόλογα - οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν φαίνεται να έχουν κινηθεί στην κατεύθυνση μίας λύσης αντίστοιχης με το σχέδιο Μπρέιντι.

Ο κ. Νταλάρα έκανε τις δηλώσεις στην WSJ από την Αθήνα, όπου βρίσκεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για να συζητήσει με Έλληνες πολιτικούς, αξιωματούχους και τραπεζίτες. Ο ίδιος είπε ότι εργάζεται ατύπως για λογαριασμό των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που είναι μέλη του IIF, προκειμένου να συζητήσει πώς θα μπορούσαν οι ιδιώτες πιστωτές να συμβάλουν στο νέο πακέτο βοήθειας. Θεωρεί ότι θα είναι δυσκολότερο να συμμετάσχουν οι ιδιώτες ομολογιούχοι σε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, σε σχέση με ότι συνέβη με την πρωτοβουλία Μπρέιντι.

"Είναι ένας στενός δρόμος. Δεν θα το αρνηθώ", δήλωσε, προσθέτοντας: "Δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αδύνατο". Ο ρόλος των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης και της αγοράς των ασφάλιστρων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας (CDS), εξηγεί, θέτει τώρα περισσότερους περιορισμούς σε σχέση με τη δεκαετία του 1980. Από την άλλη πλευρά, σημειώνει ότι η κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών που είναι σήμερα εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος είναι πολύ πιο υγιής σε όρους κεφαλαιακής δομής σε σχέση με αυτή των αμερικανικών και ιαπωνικών τραπεζών στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Β. Μαρινάκης: Σιγά μη με πιάσετε...

http://www.balleto.gr/assets/media/TEAMS/OLYMPIAKOS/33670.jpg«Η υπόθεση των στημένων αγώνων ούτε μας αφορά, ούτε μας αγγίζει. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει το οποιοδήποτε αδίκημα. Τα ίδια επικοινωνιακά κέντρα που ξεκίνησαν τον πόλεμο λάσπης το Φλεβάρη, συνεχίζουν και τώρα» ήταν η επίσημη τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Σούπερ Λιγκ, Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφορικά με τη δίωξη που του ασκήθηκε για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Για μαγειρική μιλάγανε με τον Μπέο... μην πάει ο νους μας στο κακό
αλλά βρίσκει και τα κάνει αφού ξέρει ότι τελικά δεν θα γίνει τίποτα

Εθνική αποδόμηση και η "γνωστή παρέα" της ιστορίας

Του Νίκου Δαπέργολα*

Είναι γνωστή πλέον η ιστορία με τη λεγόμενη αποδομητική σχολή, δηλαδή μια ομάδα λόγω μεν ιστορικών, έργω δε γραικύλων, που σχετίζονται ενεργά με διάφορα νεοταξίτικα όργανα (όταν φυσικά δεν παίζουν απλώς τον ρόλο των – κατά Βλαδίμηρο Λένιν – «χρησίμων ηλιθίων του συστήματος») και που χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τις ιστορικές πηγές, προωθούν τον στόχο του αποχρωματισμού του ιστορικού μας παρελθόντος.

Η συνέχεια στο greekalert.com

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ

http://3.bp.blogspot.com/_1vTQyoATyzs/TUqasZpJf4I/AAAAAAAADHY/WhJ-Yq6hk3s/s1600/RED.jpgΟ κ. Παπανδρέου την Τρίτη και Τετάρτη, δια των επαφών του, των κινήσεών του και των δηλώσεών του, έδωσε την εντύπωση ότι παραιτείται της πρωθυπουργίας. Ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να στηρίξει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Ο τελευταίος συμφώνησε με τον όρο να είναι άλλος πρωθυπουργός. Τον όρο αυτό αποδέχθηκε ρητώς ο κ. Παπανδρέου. Όταν όμως ήλθε η ώρα υλοποιήσεως της άνω προτάσεώς του, επιδεικνύων σταθερότητα ανεμομύλου, υπανεχώρησε, κατόπιν πιέσεως πολιτικών του φίλων, ή ανθρώπων του περιβάλλοντός του – όπως διαθρυλείται.

Και κατέληξε σε ένα άχρωμο διάγγελμα, δια του οποίου επέρριπτε το ναυάγιο της προτάσεώς του σε άσκοπες επικοινωνιακές ενέργειες του κ. Σαμαρά. Ανήγγειλε δε στο λαό, ότι θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Κάθε λογικός άνθρωπος δικαιούται να διερωτηθεί πού απέβλεπε η δημιουργία του άνω θέματος και η αναστάτωση του λαού επί δύο ημέρες;

Αν ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι η λύση του ανασχηματισμού της κυβερνήσεως θα τερματίσει την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών, που έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, και θα εξαλείψει την τεραστία διάσταση μεταξύ αυτού και του ελληνικού λαού, γιατί δεν επραγματοποίησε τον ανασχηματισμό αυτόν ενωρίτερον;

Είναι βέβαιον, ότι ο κ. Παπανδρέου και όσοι τον συμβουλεύουν προτάσσουν των συμφερόντων του ελληνικού έθνους και του λαού, την παραμονή του στην εξουσία. Διαφορετικά δεν εξηγείται η ανικανότητά τους να αντιληφθούν την ένταση της αγανακτήσεως και της οργής του λαού, από τα άδικα μέτρα του υπουργού των Οικονομικών, ούτε τις διεργασίες που γίνονται στις συνειδήσεις πολλών Ελλήνων.

Oταν πλήθη αποδοκιμάζουν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του ποικιλοτρόπως, θα έπρεπε να έχει καταστεί κοινή συνείδηση στους κυβερνώντες, ότι ο λαός έχει απωλέσει την υπομονή του. Και αυτό το επέτυχε ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, της προσωπικής επιλογής του πρωθυπουργού. Ουδέποτε ο τελευταίος εδικαιολόγησε τις περικοπές μισθών και συντάξεων, ούτε έπεισε το Λαό για την αναγκαιότητά τους. Και τούτο, διότι η κυβέρνηση τους πρώτους μήνες της εξουσίας της χάρισε 84.000.000 στους λιμενεργάτες του ΟΛΠ για να αποδεχθούν την COSCO και άλλα 98.000.000 στο Μέγαρο της Μουσικής, διότι προφανώς το ζήτησε ένας μεγαλοεκδότης. Κόβονται συντάξεις και μισθοί όταν γίνονται τέτοιες χαριστικές πράξεις;

Ο άνω τέως υπουργός των Οικονομικών, ως πληρεξούσιος της Ελλάδας υπέγραψε το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις με τα κράτη της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ. Οι περισσότεροι βουλευτές και αρκετοί υπουργοί, αγνοούν το πλήρες περιεχόμενο του Μνημονίου και των άνω συμβάσεων, δια των οποίων η Ελλάς υποτάσσεται αμαχητί στους όρους των δανειστών της και - εκτός άλλων - τους παραχωρεί το δικαίωμα να επιλαμβάνονται παντός δημοσίου περιουσιακού στοιχείου, προς ικανοποίηση των απαιτήσεών τους, χωρίς το ελληνικό δημόσιο να έχει τη δυνατότητα προσφυγής στα Ελληνικά Δικαστήρια.

Με το άρθρο 151 Π.Κ. τιμωρείται με ποινή καθείρξεως ο συμβαλλόμενος ως πληρεξούσιος της Ελλάδος με άλλες κυβερνήσεις όταν εκ προθέσεως προκαλεί βλάβη στα συμφέροντα αυτής. Το ότι το Μνημόνιο βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού, είναι σχεδόν δεδομένο, έχει δε καταγγελθεί στα ΜΜΕ από πολλούς επιστήμονες, μεταξύ των οποίων είναι και οι ομότιμοι καθηγητές της Νομικής Γ. Κασιμάτης και Κ. Μπέης. Απομένει στον ανωτέρω πρώην υπουργό των Οικονομικών να εξηγήσει, εάν κληθεί προς τούτο, ότι κατά την υπογραφή του Μνημονίου δεν εγνώριζε πως βλάπτονται τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ως επιδιώξαντα επικοινωνιακές επιτυχίες. Όμως οι παρακολουθούντες τα πολιτικά πράγματα της χώρας γνωρίζουν ότι εκείνος, που επιδιώκει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και θυσιάζει την ουσία είναι ο σημερινός πρωθυπουργός. Μεταξύ των παραπλανητικών προτάσεών του ήταν και αυτή της χρησιμοποιήσεως εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων, σε βασικούς κυβερνητικούς τομείς. Ήδη όμως είχε αναθέσει 4 σημαντικά υπουργεία σε εξωκοινοβουλευτικούς του περιβάλλοντός του:

Το υπουργείο Εξωτερικών εις τον άγνωστο έως χθες κ. Δρούτσα. Το υπουργείο Εσωτερικών εις τον πρώην δήμαρχο Πάρου κ. Ραγκούση. Το υπουργείο Πολιτισμού εις τον κ. Γερουλάνο. Και το υπουργείο Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, διατελέσαντα και σύμβουλο του Δ.Σ. του ΟΤΕ. Ο τελευταίος, όχι μόνον δεν απέδωσε ως υπουργός Οικονομικών, αλλά είναι και ο κυρίως υπεύθυνος της χειροτερεύσεως της οικονομίας της χώρας. Ανέλαβε τα spreads με 200 μονάδες βάσεως και τα έφθασε στις 1.700. Τα δε CDS των ασφαλίστρων του κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του, ανήλθαν στις 2.000 μονάδες. Όταν όμως κάθε δυσμενής δήλωση του υπουργού των Οικονομικών είναι λογικό να επηρεάζει την διακύμανση των ασφαλίστρων, ποίος σκεπτόμενος πολίτης πιστεύει, ότι ο τέως υπουργός των Οικονομικών εδήλωνε ότι σε ένα μήνα η Ελλάδα θα πτωχεύσει, από αφέλεια.

Ο κ. Παπανδρέου απεφάσισε τελικώς να ολοκληρώσει το καταστρεπτικό έργο του, παραμένων εις την πρωθυπουργία και ανακυκλώνων τους υπουργούς του. Εξηπάτησε τον ελληνικό λαό με τις ψευδείς υποσχέσεις του. Ανήλθε εις την εξουσία υπό πολύ καλύτερες συνθήκες των σημερινών. Και σε 20 περίπου μήνες, χάρις στην φορομανή πολιτική του εκ Κοζάνης Οικονομολόγου, τέως υπουργού των Οικονομικών, κατέστησε την οικονομία της Ελλάδας εξουθενωμένη. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων και η περικοπή των δώρων εορτών, έπληξε τη μεσαία και την κατώτερη τάξη, που είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές της εγχώριας παραγωγής και κινούν την οικονομία.

Eνας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, περιγράφων παραστατικώς την τακτική του τέως υπουργού των Οικονομικών, είπε δημόσια ότι ενήργησε όπως ο πιλότος εκείνος, που όταν υποχρεώθηκε να μειώσει το βάρος του σκάφους του αντί να απορρίψει κάποιες αποσκευές, απέρριψε τις μηχανές του!

Οι αριθμοί του λεγομένου μεσοπροθέσμου προγράμματος, που θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων είναι αποκαλυπτικοί του μέλλοντος της χώρας και του λαού της. Από το 2011 έως το 2015 θα αυξηθούν: Οι δημόσιες δαπάνες σε 5,7 δις. Οι φόροι κατά 5,5 δις. Και το χρέος από 357 δις σε 400,3 δις. Στο μεταξύ θα πρέπει να έχει πωληθεί δημόσια περιουσία αξίας 50 δις από μία Κυβέρνηση, που ενώ είχε υποσχεθεί στο Λαό αυξήσεις μισθών και συντάξεων, διότι «υπήρχαν χρήματα», συνεφώνησε να εκποιήσει όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, για να ικανοποιήσει δανειστές, για χρέη άγνωστα στον ελληνικό λαό.

Οι Eλληνες ακούουν συνεχώς από τα ΜΜΕ τα οφειλόμενα από αυτούς ποσά εκ δανείων της Χώρας, αλλά ουδείς τους είπε πώς συνήφθησαν τα δάνεια αυτά και αν πράγματι τα ποσά τούτων περιήλθαν στην Ελλάδα.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=69801

Β. Παπαγεωργόπουλος: ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ & Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;

Αν οι γνωστοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες εγκλημάτησαν μία φορά και θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, εγκληματεί δέκα φορές η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ η οποία ΑΚΟΜΗ δεν κινητοποιήθηκε!

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ η οποία έχει την δυνατότητα και πρέπει να μοιράσει ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ εντός ολίγων ημερών, ενώ όπως είναι γνωστό η ποινική διαδικασία θα κρατήσει περί τα δέκα χρόνια…

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ;

http://papageorgopoulos.wordpress.com/