08 Μαΐου 2011

ΓΑΠ-1991: συμμετέχει στο κλείσιμο Εθνικής Οδού μαζί με εργαζόμενους της ΕΒΟ. Τώρα η κυβέρνησή του την ξεπουλάει...

PAOK-PAO 2-1 Τελικό με γκολάρα Αθανασιάδη και Ελ Ζαρ.. Live stream

"Μην απελπίζεσαι και δε θ' αργήσει....

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5HZORTw-n4wF4MuuH5cCradD2w0jcXDSEji7HwnFzS0CDSH_je1X1rKgVN1QexJadWHNS682WIjNRQzanVWpbFqu3JrhocevkYSRew5L-p2gIu9TbtEUM8ruKsAPaNBEAmiKa5nej63o/s1600/%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B1.jpgΤι εννοεί ο φίλος τραγουδιστής;

-Χθες βράδυ, Σαββατόβραδο κ. Νταλάρα, μας την έριξες(την μαχαιριά) από την εκπομπή του Σπύρου του Παπαδόπουλου στην ΝΕΤ. Μας αφιέρωσες(στους συμπολίτες μου είπες) ένα πολύ ωραίο τραγούδι του Β. Τσιτσάνη, "Μην απελπίζεσαι και δε θ' αργήσει...."

-Σε ότι με αφορά, φρονώ ότι ότι σαν ζούσε ο Βασίλης ο Τσιτσάνης, θα έλεγε στα 9/8,
"Τα λερωμένα, τ' άπλυτα τα παραπεταμένα, μάστα και φύγε φίλε μου, δεν κάνεις πια για μένα...."

-Υπάρχει κι' ένα άλλο άσμα σημαδιακό,
"Έτσι ειν' η ζωή και πως να την αλλάξεις, άλλοι κλαίνε κι' άλλοι γελάνε δηλαδή...."

Μεταξύ μας, η γιαγιά μου η δασκάλα(κοντεύει τα 80), που στα πολύ παλιά χρόνια έτρεχε στις συναυλίες σου(ήταν κουλτουριάρα βλέπεις), σε "παλαμοχειρίασε" όταν άκουσε την αφιέρωση, γιατί-είπε-ότι είναι ειρωνεία και ότι και αυτοί εκεί από το υπουργείο εργασίας, που της κούρεψαν την σύνταξη, της λένε τα ίδια, να κάνει δηλαδή υπομονή κάνα δυο δεκαετίες, που θα ξαναφτιάξουν τα πράγματα +...

-Και για να μιλήσουμε κ. Νταλάρα με μουσικούς όρους,
Άλλο σύζευξη προσωδίας(μουσικά) κι' άλλο σύζευξη "παρωδίας"(πολιτικά), μην τα μπερδεύετε.
Όσο για την σύζευξη διαρκείας(μουσικοπολιτικά), αυτή πράγματι παρακράτησε....

ΥΓ
Πρέπει να πούμε ότι τα παιδιά του μουσικού σχολείου, που συμμετείχαν στην εκπομπή, ήταν καταπληκτικά.

Ελλάδα παντού! Ακόμα και στο Μεξικό...

Ad-hoc «Καλλικράτης» στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Του Νίκου Μπατσικούρα

Σήμερα κάνοντας την καθημερινή περιήγηση στα ειδησιογραφικά ηλεκτρονικά έντυπα και ιστολογία, σκόνταψα σε ακόμα μια εκδοχή του «Ακαδημαϊκού Καλλικράτη», αυτή τη φορά στο ΕΘΝΟΣonline, όπου πιθανολογούνται δέκα συγχωνεύσεις σε επίπεδο Ιδρυμάτων καθώς και λουκέτο σε 150 Τμήματα τόσο Πανεπιστημιακών όσο και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Αν και προσωπικά δεν είμαι ενάντια στην εφαρμογή ενός αντίστοιχου σχεδίου «Καλλικράτη», σε επίπεδο Ανώτατης Εκπαίδευσης, μιας και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται και προφανώς είναι αναγκαία. Είμαι όμως διστακτικός και προβληματισμένος ως προς την αγαθότητα των προθέσεων, ειδικά όταν τα δημοσιεύματα προέρχονται από ένα έντυπο, το οποίο στη συνείδηση του κόσμου αποτελεί το ανεπίσημο προπαγανδιστικό όργανο του ΠΑΣΟΚ.

Από τα όσα έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν, μπορούμε να υποψιαστούμε πως τέτοιου είδους δημοσιεύματα εντάσσονται στην ΠΑΣΟΚια λογική διαρροής των χειρότερων σεναρίων, ώστε στο τέλος ο κόσμος και η κοινή γνώμη να αποδεχτούν το τελικό «σχέδιο» με αίσθημα ανακούφισης.

Η ουσία της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός, πως ενώ στο συγκεκριμένο άρθρο πολύ ορθά γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας, καθώς και για παρόμοιες μεταρρυθμίσεις που έγιναν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προκύπτει ένα βασικό και αναπάντητο ερώτημα:

Γιατί ο «Καλλικράτης» στην Ανώτατη Εκπαίδευση γίνεται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ;
Ας μα εξηγήσουν πως υπάρχει ανάγκη για απορρόφηση, συγχώνευση ή κατάργηση, στα πλαίσια γεωγραφικής και χωροταξική εγγύτητας, μόνο των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, του Παντείου, της ΑΣΟΕΕ, του Χαροκόπειου, του Γεωπονικού, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου...

Ενώ την ίδια ώρα αφήνουν σχεδόν ανέγγιχτα, με καταργήσεις ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ Τμημάτων, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς και το ΤΕΙ Κρήτης. Τη στιγμή μάλιστα που το τελευταίο, μάλλον, είναι πρωταθλητής σε παραρτήματα Τμημάτων και Σχολών, τα οποία υπάρχουν διάσπαρτα σε πόλεις και κωμοπόλεις ανά την Κρήτη.

Ας ελπίσουμε πως η ηγεσία του υπουργείου έχει να δώσει μια καλή εξήγηση, η οποία να αποσυνδέει την κομματική της πελατεία στο νησί, με την ad-hoc εφαρμογή του «Ακαδημαϊκού Καλλικράτη».

http://phileleftheros.blogspot.com/2011/05/ad-hoc.html

Επειγόντως αλλαγή πολιτικής ζητούν οι Έλληνες

Σε μία ακόμα έρευνα, της εταιρείας Marc (Έθνος, 8/5/2011), διαπιστώνεται η καθολικήαποδοκιμασία των πολιτών στην πολιτική του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες «δεν βλέπουν φως στο τούνελ» και φοβούνται ότι οδηγούμαστε στη χρεοκοπία. Αποσύροντας μαζικά την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ζητούν επειγόντως αλλαγή πολιτικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται, η «υποστήριξη» του μνημονίου περιορίζεται σήμερα μόλις στο 17% (ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το ποσοστό «υποστήριξης» είναι 26,2%). Το 45,9% ζητά επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, ενώ ο 1 στους 3 (33,3%) δεν διστάζει να προτιμήσει την επιλογή της πλήρους εγκατάλειψης του μνημονίου, έστω κι αν αυτό σημαίνει πτώχευση.

Χαρακτηριστικό άλλωστε του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι ότι η πλειοψηφία του 54% διαπιστώνει σήμερα ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τη χρεοκοπία, με το 42,6% να απαντά ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση, ενώ μόλις στις αρχές του 2011 (Ιανουάριος) στην ίδια ερώτηση της ίδιας εταιρείας οι σχετικές απαντήσεις είχαν καταγραφεί αντίστροφα: 40,1% δεν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία και 55,6% θα ξεπεράσουμε την κρίση.

Συγκρίνοντας με την αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Ιανουάριο 2011, είναι επίσης πολύ χαρακτηριστικό ότι στους λίγους μόνο μήνες που μεσολάβησαν σχεδόν 12% του εκλογικού σώματος μετέβαλε την άποψή του για την κυβέρνηση και από τη στάση της «υποστήριξης» προτιμά σήμερα τις λέξεις «απογοήτευση» και «οργή», με αποτέλεσμα, η «υποστήριξη» να δηλώνεται σήμερα μόλις από το 9,9%.

Αντίστοιχα, μεταβάλλεται και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τις
6,8 μονάδες στις 3,8 (Μάιος 2011: ΠΑΣΟΚ 24%, ΝΔ 20,2%, Ιανουάριος 2011: ΠΑΣΟΚ 27,7%, ΝΔ 20,9%). Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι η απροσδιόριστη στάση (αναποφάσιστοι, αποχή, άκυρο, λευκό) εξακολουθεί να καταγράφεται στο υψηλό επίπεδο του 24,3%, παρά την παρουσία πλήθους μικρότερων κομμάτων που διεκδικούν την κοινοβουλευτική επιβίωση, την οποία φαίνεται να καταφέρνουν μόνο τα σημερινά κόμματα της Βουλής: ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 6,8%, ΣΥΡΙΖΑ 3,3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,9%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 2,8%, Δημοκρατική Αριστερά 2,6%, Οικολόγοι-Πράσινοι 2,4%, Άλλα κόμματα 2,9%.

Ενώ λοιπόν οι πολίτες προτιμούν την απροσδιόριστη στάση από την επιλογή κάποιου μικρότερου κόμματος, το σίγουρο είναι ότι ζητούν επειγόντως αλλαγή πολιτικής. Σε ποια κατεύθυνση όμως; Οι απαντήσεις που δίνονται στο σχετικό ερώτημα δικαιώνουν την κατεύθυνση που έχει αναδείξει η ΝΔ:

Η ανάπτυξη με συγκεκριμένο σχέδιο και δράσεις συγκεντρώνει το 48,2% ως πρώτη επιλογή, με το 26,1% να επιλέγει την πάταξη της φοροδιαφυγής, το 12,9% τη μείωση των δαπανών του Δημοσίου και το 7% τις αποκρατικοποιήσεις. Αν και όλα τα παραπάνω μπορούν ασφαλώς να συνιστούν ενιαία πολιτική, η έμφαση στην ανάπτυξη είναι η βασική επιλογή όπως θα αναδειχθεί και στην αναμενόμενη σε λίγες ημέρες ανακοίνωση του προγράμματος της ΝΔ (Ζάππειο ΙΙ).

Αίγυπτος: Η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια με "σιδηρά πυγμή"-12 οι νεκροί από τα χθεσινά επεισόδια

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια "με σιδηρά πυγμή" και ότι θα λάβει μέτρα κατά των επιθέσεων σε χώρους λατρείας, την επομένη των διαδογματικών βίαιων επεισοδίων μεταξύ κοπτών χριστιανών και σαλαφιστών μουσυολμάνων που προκάλεσαν το θάνατο 12 ανθρώπων στο Κάιρο.

Οι αρχές "θα χτυπήσουν με σιδηρά πυγμή όλους όσοι προσπαθούν να βλάψουν την ασφάλεια του κράτους", δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντέλ Αζίζ αλ Γίντι έπειτα από ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μετά τις χθεσινές ταραχές.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα "θέσει σε άμεση και αυστηρή εφαρμογή νόμους που θα ποινικοποιούν τις επιθέσεις εναντίον χώρων λατρείας και ενάντια στην ελευθερία λατρείας", διαβεβαίωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι εναντίον των δραστών των επεισοδίων.

Εντωμεταξύ απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει επιβληθεί γύρω από την εκκλησία της Αγίας Μίνας, όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια, μέχρι αύριο Δευτέρα στις 11:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν χθες Σάββατο βράδυ στη συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών προκάλεσαν το θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό 232, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας.

Εξάλλου ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι 190 άνθρωποι συνελήφθησαν και θα παραπεμφθούν στο στρατοδικείο.

Καταργούνται επτά Γενικά Προξενεία στο εξωτερικό και η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση

Με τρία σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που κατατέθηκαν για επεξεργασία στο Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας καταργούνται επτά Γενικά Προξενεία της χώρας στο εξωτερικό και δύο Προξενεία, όπως επίσης καταργείται και η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, καταργούνται τα Γενικά Προξενεία Βρυξελλών, Λονδίνου, Παρισίων, Ανοβέρου, Κολωνίας ,Λειψίας και Νάπολης. Επίσης, καταργούνται τα προξενεία Νις και Ντέρμπαν.

Παράλληλα, συνιστώνται προξενικά γραφεία σε τρεις Πρεσβείες μας. Συγκεκριμένα, συνιστάται: α) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία των Βρυξελλών με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη της επικράτεια του Βελγίου, β) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Λονδίνου με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου, γ) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Παρισίων με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια της Γαλλίας, με εξαίρεση τις περιοχές που υπάγονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Γενικού Προξενείου Μασσαλίας.

Επίσης, γίνεται μεταφορά του προσωπικού μερικών εκ των καταργούμενων Γενικών Προξενείων. Αναλυτικότερα, μεταφέρονται: 1) δύο θέσεις πτυχιούχων διοικητικών από το Γενικό Προξενείο Ανοβέρου στο Γενικό Προξενείο του Αμβούργου, 2) τρεις θέσεις πτυχιούχων διοικητικών και μία κλητήρα από το Γενικό Προξενείο Κολωνίας στο Γενικό Προξενείο του Ντύσελντορφ, 3) μία θέση πτυχιούχου διοικητικού από το Γενικό Προξενείο Λειψίας στο Γενικό Προξενείο του Αγίου Παύλου, 4) μία θέση ιδιαίτερου γραμματέα από το Γενικό Προξενείο Νάπολης στην Πρεσβεία της Ρώμης, 5) μία θέση πτυχιούχου διοικητικού και μία φύλακα θυρωρού από το Προξενείο Ντέρμπαν στο Γενικό Προξενείο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Την ίδια στιγμή καταργούνται και θέσεις, και ειδικότερα: 1) μία θέση ιδιαίτερου γραμματέα στην Πρεσβεία Ρώμης, 2) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Αγίου Παύλου, 3) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Αμβούργου, 4) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Γιοχάνεσμπουργκ, 5) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία πτυχιούχου διοικητικού και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Μονάχου, 6) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Ντύσελντορφ, 7) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία κλητήρα και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Στουτγάρδης και 8) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Φραγκφούρτης.

Επίσης, ανακατανέμονται οι περιφέρειες αρμοδιότητας των προξενικών αρχών της Ελλάδας στη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Νότια Αφρική και τη Σερβία.

Εξάλλου, ανακαθορίζεται η σύνθεση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Βρυξέλλες) ως εξής: 1) Πρέσβης, 2) δύο Πρεσβευτές-Σύμβουλοι, 3) έξι σύμβουλοι Πρεσβείας Α' ή Β', 4) οκτώ γραμματείς Πρεσβείας Α', Β' ή Γ', 5) έξι εμπειρογνώμονες, 6) δύο σύμβουλοι οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων Α' ή Β', 7) δύο γραμματείς οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων Α', Β' ή Γ, 8) αναπληρωτής νομικός σύμβουλος της ειδικής νομικής υπηρεσίας, 9) εισηγητής της ειδικής νομικής υπηρεσίας, 10) δεκαπέντε πτυχιούχοι διοικητικοί ή διοικητικοί γραμματείς, 11) τέσσερις υπάλληλοι κλάδου επικοινωνιών και πληροφορικής, 12) τέσσερις ιδιαίτεροι γραμματείς, 13) δύο τηλεφωνητές, 14) τέσσερις κλητήρες, 15) πέντε οδηγοί και 16) δύο φύλακες-θυρωροί.

Γερμανία: Η έξοδος της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ θα αποδυναμώσει την Ευρώπη, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομίας Μπρούντερλε

http://derhonigmannsagt.files.wordpress.com/2010/07/bruderle-fahne.jpgΟ υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράινερ Μπρούντερλε επέκρινε σήμερα τις φημολογίες ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο απλώς θα αποδυναμώσει την Ευρώπη.

"Δεν είμαι υπέρ αυτού (...) είμαι περισσότερο της αντίθετης άποψης", δήλωσε ο Μπρούντερλε, στο περιθώριο μίας κομματικής συνάντησης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στο Βερολίνο.

"Αντίθετα, ο στόχος μας θα πρέπει να είναι να ενισχύσουμε την Ευρώπη", υπογράμμισε.

Ο Μπρούντερλε επεσήμανε άλλωστε ότι οι Ελληνες χρειάζονται χρόνο για να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, γεγονός που δυσχεραίνεται από τις συνεχείς φημολογίες περί αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας και τώρα περί εξόδου από το ευρώ.

"Είναι ανοιχτό μυστικό ότι οι Ελληνες έχουν ένα δύσκολο δρόμο μπροστά τους", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός. "Οι καθημερινές φημολογίες οδηγούν απλώς σε νέες φημολογίες και αυτό δεν ενισχύει την Ευρώπη", πρόσθεσε.

Οι δικηγόροι όλης της χώρας αρνούνται να συναντηθούν με την Τρόικα

http://www.ethemis.gr/wp-content/uploads/2011/05/%CE%94%CE%A3%CE%91.jpgΟι δικηγόροι όλης της χώρας αρνούνται να συναντηθούν με την Τρόικα, καθώς δεν την "αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο", αλλά "ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της" στην Ελλάδα.

Σήμερα συνήλθε εκτάκτως στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, με μοναδικό θέμα την συνάντηση των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος, με αντιπροσωπεία της Τρόϊκα, την προσεχή Τρίτη, 10 Μάιου 2011 στις 6 μ.μ.

Για τη συνάντηση αυτή, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννη Αδαμόπουλο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθανάσιος Ξηρός.

Η Ολομέλεια, με ψήφους 33 έναντι 9, αποφάσισε ότι οι "δικηγόροι αποδέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον υπουργό Δικαιοσύνης, ως θεσμικό εκπρόσωπο της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του τόπου και καθ' ύλην αρμόδιο για τα θέματα του κλάδου τους, με τον οποίο ανέκαθεν βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία για την επίλυση όλων των θεσμικών τους ζητημάτων".

Όμως, οι δικηγόροι "σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη συνάντηση, με συνομιλητές εκπροσώπους της Τρόϊκα, την οποία δεν αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο, ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της στην Ελληνική Δημοκρατία".

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, 6 Μάιου 2011, εκτάκτως συγκλήθηκε από τον κ. Αδαμόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου και αποφάσισε και αυτό να μην ανταποκριθεί στη πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης για συνάντηση με την Τρόικα.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν ότι "η επίλυση των προβλημάτων γίνεται με εκατέρωθεν κατανόηση και ειλικρινή διάθεση για συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και μόνο, όπως κατ' επανάληψη έχουμε αποδείξει".

Να σημειωθεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με άλλους φορείς (ΑΔΕΔΥ, κ.λπ.) έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μνημονίου και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Ιαπωνία: Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει το άνοιγμα της πόρτας του αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι

http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/english/update/images/08_21_n_l.jpgΗ ιαπωνική κυβέρνηση επέτρεψε σήμερα στη διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1), που έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, να ανοίξει τις πόρτες ενός από τους αντιδραστήρες του, όμως ίχνη ραδιενεργών στοιχείων αναμένεται να διαρρεύσουν.

Η ιαπωνική Πυρηνική και Βιομηχανική Υπηρεσία και η Tokyo Electric Power Co (TEPCO) δήλωσαν ότι η κίνηση αυτή δεν θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την TEPCO τα επίπεδα ραδιενέργειας μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα 1 είναι χαμηλά, οπότε το άνοιγμα της πόρτας δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα. Η εταρεία ενημέρωσε την τοπική κυβέρνηση για τα σχέδιά της αφού πήρε την άδεια της Υπηρεσίας. Επίσης η ιαπωνική κυβέρνηση ενημέρωσε άλλες χώρες για την κίνηση αυτή.

Η TEPCO δήλωσε ότι ακόμα κι αν διαρρεύσουν ραδιενεργές ουσίες από το κτίριο, τα ποσοστά ραδιενέργειας μέσα στον αντιδραστήρα θα είναι πολύ κάτω από 1 μιλισιβέρτ, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.

Εργάτες αναμένεται να εισέλθουν στο κτίριο του αντιδραστήρα 1 περίπου στις 04:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) για να μετρήσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο.

Την Πέμπτη εργάτες τοποθέτησαν σωλήνες οι οποίοι συνδέουν το κτίριο του αντιδραστήρα 1 με έναν εξαερισμό με στόχο να φιλτράρονται οι ραδιενεργές ουσίες ώστε να μειωθούν τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και οι εργάτες να μπορέσουν να εισέλθουν στο κτίριο χωρίς να κινδυνεύουν.

Αφού μέτρησε τα επίπεδα ραδιενέργειας στον αέρα που βγαίνει από το κτίριο η TEPCO αποφάσισε ότι είναι ασφαλές να ανοίξει τις πόρτες που ενώνουν το κτίριο του αντιδραστήρα με ένα διπλανό.

Τώρα οι εργάτες θα μπορέσουν να εισέλθουν και να ξεκινήσουν να τοποθετούν ένα νέο σύστημα ψύξης για τον αντιδραστήρα.

Εντωμεταξύ η θερμοκρασία στον αντιδραστήρα 3 έχει αρχίσει πάλι να αυξάνεται και σήμερα έφτασε τους 202 βαθμούς Κελσίου από 163 που ήταν χθες Σάββατο. Υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας η θερμοκρασία είναι περίπου 286 βαθμοί, σύμφωνα με το Kyodo.

Αυστραλία- «Κορυφαία στιγμή της ζωής μου η τιμή απ’ την Ελλάδα» λέει βετεράνος Αυστραλός στρατιώτης

http://www.ineedaholiday.com.au/images/LonelyPlanet/BN1155_3.jpgΟ βροχερός καιρός της Μελβούρνης εμπόδισε σήμερα την παρέλαση για την 70η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και την προσέλευση κόσμου και έτσι η σχετική τελετή με την κατάθεση στεφάνου έγινε εντός του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη (Shrine of Remembrance).

Όμως την Παρασκευή δεν έμεινε " μάτι στεγνό" στην κατοικία της Ελληνίδας προξένου της Μελβούρνης όταν ο Αυστραλός βετεράνος στρατιώτης Τόμας Ρόμπερτ Μόρις, παρελάμβανε από τον Έλληνα πρέσβη κ. Αλέξιο Χριστόπουλο, ένα ειδικό μετάλλιο από την Ελλάδα.

Ήταν από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ως αναγνώριση της αγωνιστικής του παρουσίας και της προσφοράς του κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα.

«Αυτή», είπε ο βετεράνος Αυστραλός, «είναι η πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου. Είναι κάτι το μαγικό. Τσιμπιέμαι για να διαπιστώσω αν είναι και αληθινό. Ποτέ στη ζωή μου δεν αισθάνθηκα τέτοια χαρά και συγκίνηση».

Έχοντας στο πλευρό του την επί 60 και πλέον χρόνια σύζυγό του, είπε και άλλα ο βετεράνος Αυστραλός, που συγκίνησαν τους πάντες, Αυστραλούς βουλευτές, βετεράνους, ομογενείς και διπλωμάτες καθώς και τους Επισκόπους Δέρβης και Μιλητουπόλεως που ήταν εκεί.

Η εκδήλωση στην οικία της κ. Ελένης Λιανίδου έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για την 70ή επέτειο της Μάχης της Κρήτης, προκειμένου η Ελλάδα και, συγκεκριμένα, το Υπουργείο Άμυνας της να τιμήσει με ειδικό μετάλλιο Αυστραλούς που πολέμησαν στην Ελλάδα κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκαν μετάλλια στο γιο του Ουίλιαμ Γκόρντον Λέϊτον Πάρκερ, καθώς και στο γιο και τον εγγονό των στρατιωτών Ουίλιαμ Άρθρουρ Μούλτον και Τζορτζ Τσαρλς Μάξγουελ αντίστοιχα, που επίσης πολέμησαν στην Κρήτη.

Στην ομιλία του, ο Έλληνας πρέσβης τόνισε ότι η Μάχη της Κρήτης έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Αυστραλία ενώ η γενική πρόξενος κ. Λιανίδου, σημείωσε ότι «στη Μάχη της Κρήτης Έλληνες, Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες έκαναν το καθήκον τους, πολεμώντας με γενναιότητα και αυταπάρνηση. Έδωσαν άνιση μάχη, προσφέροντας στον κοινό συμμαχικό αγώνα πολύτιμες ημέρες αντίστασης. Έδωσαν μάθημα ανδρείας και ομοψυχίας».

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της σημαντικής αυτής επετείου, μεγάλη ομάδα Αυστραλών πολιτικών, βετεράνων που πολέμησαν στην Κρήτη, στρατιωτικών, αλλά και πολυάριθμων ομογενών θα επισκεφθεί την Ελλάδα για να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν .

Στην αποστολή συμμετέχει και αυστραλιανό άγημα με επικεφαλής τον Ελληνοαυστραλό υπολοχαγό Λουκά Χάιτα, που υποστηρίζει ότι οι ρίζες των προγόνων του ανιχνεύονται στο 1821!

Στη Μελβούρνη οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα (Κυριακή) με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Shrine of Remembrance, αλλά και την ειδική εκδήλωση στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο.

Όπως αναφέραμε ο βροχερός καιρός επηρέασε κατά κάποιο τρόπο τις εκδηλώσεις που στο σύνολο τους πάντως σημείωσαν επιτυχία και ακόμα περιελάμβαναν:

* Δημόσια διάλεξη την Παρασκευή με τίτλο «Ελλάδα και Κρήτη - Πεδία Μάχης και Μνημεία» από τη συγγραφέα και πανεπιστημιακό Μαρία Χιλ, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας δόθηκε ανοιχτή δεξίωση στη Λέσχη του Κρητικού Χωριού παρουσία Αυστραλών πολιτικών, στρατιωτικών, διπλωματικών και πολλών ομογενών.

* Το Σαββάτο δόθηκε μεγάλη Πανηγυρική Χοροεσπερίδα στο Κρητικό Κέντρο, όπου δόθηκαν χορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα της Κρητικής Αδελφότητας και της Παγκρήτιας Ένωσης, ενώ το μουσικό μέρος είχαν αναλάβει οι μουσικοί από την Κρήτη Στέφανος Βορδώνης (λύρα - τραγούδι) και Μιχάλης Παχάκης (λαούτο - τραγούδι).

* Την Κυριακή έγινε δοξολογία στον ιερό αρχιεπισκοπικό ναό Αγίου Ευσταθίου και ακολούθησε η παρέλαση τμημάτων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τη συμμετοχή των θρησκευτικών, προξενικών και πολιτικών μας Αρχών και ολόκληρης της ελληνικής παροικίας. Στην κατάθεση στεφάνων συμμετείχαν όλα τα τμήματα Αυστραλών και Ελλήνων Παλαιών Πολεμιστών και βετεράνων αγωνιστών της Μάχης της Κρήτης, πληθώρα ελληνικών σχολείων και παροικιακών οργανισμών.

Τέλος, οι εκδηλώσεις έκλεισαν με γεύμα στο Κρητικό Κέντρο το απόγευμα της Κυριακής.

Στάθης: Ένα θολό στα ελληνικά μυαλό

Εχω χαζέψει;

Με συγχωρείτε για το προσωπικόν της ερώτησης (άλλωστε εύκολη η απάντηση - μεγάλο, και πάλι, το δίκιο σας), όμως

όταν ένας πρωθυπουργός συλλαμβάνεται ψευδόμενος για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το σχέδιο προσφυγής στο ΔΝΤ,

όταν συλλαμβάνεται να έχει εξαπατήσει με τον πιο σκαστό τρόπο τον λαό του οποίου την εμπιστοσύνη ζήτησε,

όταν, τέλος, ο ίδιος και το μισό του Υπουργικό Συμβούλιο συλλαμβάνονται να ψεύδονται εν τω άμα και καπάκι περί το Ελληνικό,

τότε δεν τίθεται θέμα πολιτικής ευθύνης;

Τότε αυτός ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει να απολογηθεί στο Κοινοβούλιο και στον Λαό;

Δεν πρέπει να δώσει εξηγήσεις;

Τι συμβαίνει; ισχύει το «είπαμε και καμμιά μαλακία για να περνάει η ώρα» και πάμε παρακάτω;

****

Οταν ένας Πρωθυπουργός

προχωρά σε κατ' ευθείαν ανάθεση έργου αξίας δισεκατομμυρίων σε «φίλο του»,

τι γίνεται;

Μένουν τα κεραμίδια στη θέση τους;

Δεν τρίζουν τα μάρμαρα του Κοινοβουλίου;

Τι είδους κοινοβουλευτισμό έχουμε; μια μηντιακή τυραννίδα;

Ως φαίνεται, ναι!

.....................................

Ολα τα παραπάνω σε πολλές εφημερίδες- φυλλάδες ου μην και πατσαβούρες, δεν υπήρχαν ούτε ως μονόστηλα!

Πρόκειται περί τραγωδίας!

Ενα σύστημα ΜΜΕ, μύλος! Μύλος που όλα τα αλέθει, όλα τα χωνεύει

αλλά κι ένας λαός που, ως επί το πλείστον Συβαρίτης και Αβδηρίτης, όλα τα μασάει - όσα, αυτοί που του τα φάγανε, του σερβίρουν. Κουτόχορτο κι άλλα τέτοια εδέσματα πράσινης ανάπτυξης...

Τι συμβαίνει πια σε αυτήν τη χώρα;

Δηλώνει ο Υπουργός (ανδρείκελο) Εξωτερικών (του Προτεκτοράτου) κ. Δρούτσας ότι η Ελλάδα δεν προχωρά στην ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο για να μη στενοχωρηθούν οι αγάδες της Αγκυρας, και δεν κουνιέται φύλλο!

Τι διάολο; έχουμε χαζέψει;

Μας υπέσκαψαν τόσον το στήθος;

Ποιος άλλος Ελληνας Πρωθυπουργός θα είχε κάνει τέτοια πράγματα και δεν θα τον είχε πάρει «ο κόσμος με τις πέτρες»;

Ενας χρόνος Μνημόνιο!

Ενας χρόνος Κατοχής!

Μια κυβέρνηση δωσιλόγων και ανδρεικέλων.

Δεν γνωρίζω να υπάρχει στην Ελλάδα ανάλογο ιστορικό προηγούμενο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, τη εξαιρέσει της χούντας.

Μέσα σε έναν μόνο χρόνο

επί Παπανδρέου του Γ' του Δόσωνος

οι Ελληνες έχασαν στον πολιτισμό της εργασίας το πλείστον όσων οι ίδιοι και οι συνάνθρωποί τους σε όλον τον πλανήτη με αγώνες και αίμα επί εκατό έτη κατακτούσαν.

Πρόκειται περί κοινωνικής πανώλης και πολιτικής πανούκλας.

Μνέσκουμε στα σπίτια μας και στην αγορά ταπεινωμένοι.

Περιμένοντας μόνον το χειρότερο.

Με τους νέους μας χωρίς προσδοκίες, φιλοδοξίες, χωρίς ορίζοντα, χωρίς προοπτικές - με πολλούς ήδη να στρέφονται προς την ξένη...

Γιατί;

Διότι αυτοί που μας ξεχαρβάλωσαν, μας κυβερνούν ακόμη!

Διότι στην Πνύκα έχουν ανέβει Ρωμαίοι, Οθωμανοί και Γερμανοί - τους ανέβασαν ο Γιωργάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του. Διότι

οι πεμπτοφαλαγγίτες απ' τα ΜΜΕ σαρώνουν την επικράτεια με τα ραδιογωνιόμετρά τους - ποιαν επικράτεια; μια χώρα χωρίς την ιδίαν αυτής ασυλία; που ως άλλη Πέργαμο ο Ατταλός της την εκχωρεί πεσκέσι στη Ρώμη;

Τι άλλο δηλαδή πρέπει να κάνει αυτός ο μοιραίος Γιωργάκης, βαλτός ή ευήθης, για να τον πάρει ο Χορός της Τραγωδίας μας με τις Πέτρες του Αναθέματος;

Για πρώτη φορά ορατή με γυμνό μάτι η κβαντική διεμπλοκή

Φυσικοί στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης έχουν επινοήσει ένα νέο είδος κβαντικού πειράματος χρησιμοποιώντας ανθρώπους ως ανιχνευτές φωτονίων, και με τον τρόπο αυτό έχουν κάνει για πρώτη φορά. το κβαντικό φαινόμενο της διεμπλοκής ορατό με γυμνό μάτι.

quantum_entanglement Για εκείνους που χρειάζονται μια εξήγηση, η διεμπλοκή είναι εκείνο το παράξενο κβαντικό φαινόμενο που συνδέει δύο σωματίδια σε απόσταση, ώστε κάθε τυχόν μέτρηση που διεξάγεται στο ένα σωματίδιο, αμέσως αλλάζει την ιδιότητα του άλλου – ακόμη και αν χωρίζονται από ολόκληρο το σύμπαν. Ο Αϊνστάιν το χαρακτήρισε «στοιχειωμένη δράση από απόσταση». Και πράγματι είναι από τα πιο περίεργα φαινόμενα που είδαμε ποτέ.

Ο Nicolas Gisin στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης διαπίστωσε ότι Ιταλοί φυσικοί είχαν κάνει στο παρελθόν ένα ενδιαφέρον πράγμα με πεπλεγμένα φωτόνια. Αντί της διεμπλοκής όπως κάνουν οι πειραματιστές συνήθως, η ιταλική ομάδα είχε κάνει διεμπλοκή σε ένα ζευγάρι φωτονίων και στη συνέχεια ενίσχυσε σε ένα από αυτά, για να δημιουργήσει ένα χείμαρρο φωτονίων που περιείχε αμέτρητα φωτόνια, που όλα συνδέονταν με το άλλο μεμονωμένο φωτόνιο από το αρχικό ζεύγος. Δηλαδή, υπήρχε ένα μεμονωμένο «μικροσκοπικό» φωτόνιο, και ένας χείμαρρος από «μακροσκοπικά» φωτόνια, όλα συνδεδεμένα σε κβαντικό επίπεδο.

Ο Gisin συνειδητοποίησε ότι, ενώ με γυμνό μάτι δεν μπορεί να δει κανείς ένα φωτόνιο, μπορεί σίγουρα να δει χιλιάδες φωτόνια. Έτσι χρησιμοποίησε μια διάταξη παρόμοια με τους Ιταλούς, αλλά αντί να βάλει ένα ανιχνευτή φωτονίων μπροστά από τον χείμαρρο των φωτονίων έβαλε τον εαυτό του και τους συνάδελφους του. Η δέσμη των φωτονίων που παράγονται από τον ενισχυτή θα εμφανιζόταν σε μία από τις δύο θέσεις στον σκοτεινό χώρο τους, ανάλογα με την κατάσταση πόλωσης που έδιναν στο μικροσκοπικά μοναδικό φωτόνιο τους. Κι έτσι, το ανθρώπινο μάτι αντικατέστησε τους ανιχνευτές φωτονίων για πρώτη φορά.

Μπορεί η ιστορία να μοιάζει ως εξής: κάποιοι επιστήμονες κάθονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο κοιτάζοντας να αναβοσβήνουν τα φώτα, αλλά στην ουσία αποτελεί την πρώτη κβαντική διεμπλοκή που έχει παρατηρηθεί άμεσα με γυμνό μάτι.

Η ελβετική ομάδα δηλαδή σύνδεσε ένα μικρο-φαινόμενο (την κβαντική διεμπλοκή) με ένα μακρο-φαινόμενο, την ανίχνευση του από ένα "ανθρώπινο ανιχνευτή".

Πηγή: Popular Science

http://blog.physics4u.gr/?p=3417

Με ραβασάκι έδωσε ο Ομπάμα την εντολή επίθεσης εναντίον του Bin Laden (βίντεο);;;;

Ο Ομπάμα έδωσε εντολή (υπογράφοντας τα απαραίτητα έγγραφα) να εκτελεστεί η επίθεση εναντίον του Μπιν Λάντεν στις 29 Απριλίου 8.20πμ τοπική ώρα. Στη συνέχεια αναχώρησε για την Αλαμπάμα, προκειμένου να επισκεφθεί τις πληγείσες από τους τυφώνες περιοχές) και το ίδιο απόγευμα ΄συνέχισε και έφτασε στο Cape Canaveral της Φλώριντα. Εκεί η κάμερα κατέγραψε μια περίεργη σκηνή:

Ο Ομπάμα έβγαλε από την τσέπη του ένα κομμάτι χαρτί και το έδωσε κρυφά, καθώς τον χαιρετούσε, στον Στρατηγό της Αεροπορίας Εd Wilson (Διοικητής της Αεροπορίας στις ανατολικές ΗΠΑ-Commander, 45th Space Wing, and Director, Eastern Range, Patrick AFB, Fla.). Το ακόμα εντυπωσιακότερο είναι ότι και ο Στρατηγός αφού έβαλε στην τσέπη του το χαρτί που του έδωσε ο Ομπάμα, έβγαλε από τη δικιά του τσέπη ένα άλλο κομματάκι χαρτί και το έδωσε στον Ομπάμα ο οποίος το έβαλε στην τσέπη του!!!

Δύσκολο να ξέρει κάποιος τι μπορεί να έγραφαν τα ραβασάκια και αν σχετίζονται με την επίθεση εναντίον του Οσάμα πράγμα όμως πιθανό αν σκεφτούμε ότι λόγω της μυστικότητας της επιχείρησης δεν ήθελαν να περάσουν πληροφορίες μέσα από τα ηλεκτρονικά δίκτυα που διαθέτει ο στρατός των ΗΠΑ όσο "σίγουρα" κι αν θεωρούνται αυτά... πάντως το ότι ανταλλάσσουν ραβασάκια με περίεργο τρόπο είναι το μόνο σίγουρο όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο:



http://cencio4.wordpress.com/2011/05/08/obama-paper/

Παπακωνσταντίνου παραδέχεται σα βρεγμένη γάτα την αποτυχία του!!!: 2012 αγορές γιοκ-πάμε για νέο δάνειο για 2012-13

Τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει για την χώρα μας να μην μπορεί να βγει στις αγορές το 2012 ήταν το θέμα που συζητήθηκε στο Λουξεμβούργο σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου! Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΠ παραδέχεται την αποτυχία της πολιτικής του. Πέρσι τέτοιο καιρό έλεγε ότι θα βγούμε στις αγορές στα μέσα του 2011, στις αρχές του 2011 μιλούσε για το τέλος του 11 και τώρα μας λέει χωρίς τσίπα, αλλά ψιλοχεσμένος ότι ούτε το 2012 δεν θα μπορέσουμε να δανειστούμε!!

«Οι αγορές εξακολουθούν να είναι δύσπιστες για την χώρα μας και που πρέπει να προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματά μας, για το 2012, το 2013, έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει είτε να βγει στις αγορές, είτε να χρησιμοποιήσει την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που δίνει τη δυνατότητα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο να αγοράσει ελληνικά ομόλογα. Αυτή ήταν η συζήτηση, η οποία έγινε».

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε πως οι άτυπες συσκέψεις που συγκαλεί ο Πρόεδρος του Γιουρογκρούπ δεν ανακοινώνονται:

«Οι συσκέψεις αυτές, τις οποίες κάνει ο κ. Γιούγκερ με τα μέλη της Ευρωζώνης, τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που συμμετέχουν και στο γκρουπ των 20 μεγαλυτέρων χωρών είναι συχνές, άτυπες και γι’ αυτό δεν ανακοινώνονται. Στη σύσκεψη αυτή κλήθηκα, για να ανταλλάξουμε απόψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας, για την πορεία του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής».

Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε επικίνδυνο, το προβοκατόρικο δημοσίευμα του «Spiegel»: «Αν δεν ήταν αστεία αυτή η ιστορία, αλλά και επικίνδυνη, δεν θα άξιζε καν τον κόπο να ασχοληθούμε. Είναι προφανές ότι τέτοιο ζήτημα, ούτε τέθηκε, ούτε βεβαίως συζητήθηκε. Αυτό που συζητήσαμε είναι η πορεία του Προγράμματος».

Συμβάσεις δανεισμού: από την αγανάκτηση στις ανησυχίες και στις δυνατότητες λύσης

Αρθρο Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ*

Επιμένω στον τίτλο «Συμβάσεις Δανεισμού» και όχι στο όνομα «Μνημόνιο» που κυκλοφορεί παραπλανητικά, για να θυμίζω πάντοτε ότι όταν λέμε «Μνημόνιο» πρόκειται για τις τρεις Συμβάσεις Δανεισμού που, με συνενοχή όλων των κομμάτων και όλων των μεγάλων ΜΜΕ, κρατήθηκαν και κρατούνται στο σκοτάδι.

Ας δούμε, λοιπόν, για ποιες «Συμβάσεις» μιλάμε: η πρώτη από τις τρεις ήταν η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης», η οποία ήταν και η βασική σύμβαση δανεισμού, από την ισχύ της οποίας θα εξαρτιόταν η ισχύς των άλλων δύο και όλων των μετέπειτα «επικαιροποιημένων» Μνημονίων.

Η δεύτερη ήταν η Σύμβαση με τίτλο «Μνημόνιο Συνεννόησης»

και η τελευταία ήταν εκείνη με την οποία ενέκρινε το ΔΝΤ τους όρους του Διακανονισμού Χρηματοδότησης Αμέσου Ετοιμότητας και τη Συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Οι δύο πρώτες Συμβάσεις Δανεισμού, η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης» και το «Μνημόνιο Συνεννόησης», υπογράφονται από την Ελλάδα και τα άλλα δέκα έξι κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Ημερομηνίες υπογραφής: η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης» στις 8.5.2010, το «Μνημόνιο Διευκόλυνσης» στις 3.5.2010 και η Συμφωνία Εγκρισης του ΔΝΤ στις 11.5.2010 (η επιστολή-απάντηση του ΔΝΤ στην από 3.5.2010 επιστολή των εκπροσώπων της Ελλάδας). Αυτό που ονομάστηκε παραπλανητικά «Μνημόνιο» δεν ήταν η Σύμβαση «Μνημόνιο Συνεννόησης», που αναφέραμε πιο πάνω, αλλά ο ν.3845/2010, που δημοσιεύθηκε πριν από τη θέση σε ισχύ των Συμβάσεων Δανεισμού, περιείχε ένα μέρος του «Μνημονίου Συνεννόησης» ανυπόγραφο και περιείχε εφαρμογές αυτού του Μνημονίου πριν από τη θέση του σε ισχύ. Ολα αυτά, για να μη γίνει σαφώς αντιληπτή η πλήρης παράκαμψη της Βουλής.

Είπαμε ότι η πρώτη και η τελευταία έχουν τη βαρύτερη πολιτική σημασία, γιατί με την πρώτη, τη «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης», η Ελλάδα, ως οφειλέτης («δανειολήπτης») και ως κυρίαρχο κράτος, δένεται κυριολεκτικά χειροπόδαρα απέναντι στους δανειστές της, ενώ η τρίτη, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, αποτελεί μόνο το καταφατικό νεύμα του «Μεγάλου Αδελφού» πάνω στο όλο δέσιμο. Οι πρωτοφανείς όροι δανειακών συμβάσεων μπορούσαν να έχουν την πατρότητα μόνο του ΔΝΤ, που έχει τη μακρά εμπειρία εκμετάλλευσης του Τρίτου Κόσμου. Η δεύτερη Σύμβαση, το «Μνημόνιο Συνεννόησης», περιέχει τα -πρωτοφανούς σκληρότητας- μέτρα που είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να πάρει για την εκτέλεση της πρώτης Σύμβασης.

Οι Συμβάσεις Δανεισμού περιέχουν σοβαρές παραβάσεις θεμελιωδών αρχών και κανόνων και των τριών επιπέδων νομιμότητας: του Συντάγματος, του Ευρωπαϊκού Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου. Λόγω του μεγάλου αριθμού των παραβιάσεων, τις έχω κατατάξει σε μεγάλες κατηγορίες, τις οποίες έχω επανειλημμένα δημοσίως προσδιορίσει. Για μια ευρύτερη, αλλά όχι πλήρη νομική τεκμηρίωση των περιπτώσεων παραπέμπω στο πόνημά μου: «Οι Συμφωνίες Δανεισμού της Ελλάδας με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ», το οποίο παραχώρησα δωρεάν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος και το εκτύπωσε τον Σεπτέμβριο του 2010 και από τότε το διανέμει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ας δούμε τις βασικές κατηγορίες των σοβαρών παραβιάσεων της νομιμότητας:

α) Η παραίτηση «αμετακλήτως και άνευ όρων» από κάθε ασυλία εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ασυλία που έχει η Ελλάδα με βάση το εθνικό και το υπερεθνικό δίκαιο (άρθρο 14§5 «Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης» και Παράρτημα 4). Πρόκειται για πρωτοφανή όρο στην πρακτική διεθνών συμβάσεων, για τον οποίο δεν έχω παράδειγμα χρησιμοποίησής του σε άλλη διεθνή σύμβαση δανεισμού από τότε που υπάρχει συγκροτημένο με αρχές Διεθνές Δίκαιο. Ο όρος αυτός ενέχει σοβαρότατη παραβίαση της αρχής σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους, που εγγυώνται το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο και απειλεί σοβαρά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελληνική Δημοκρατίας.

β) Η ολοκληρωτική δέσμευση υπέρ των δανειστών των Συμβάσεων Δανεισμού και απέναντι σε κάθε δανειστή της Ελλάδας, του παρελθόντος ή του μέλλοντος, του συνόλου της δημόσιας περιουσίας (ακίνητης, κινητής, χρηματικής, αξιογράφων και άλλων δικαιωμάτων, πηγών επίγειου, υπόγειου και υποθαλάσσιου πλούτου κ.λπ.) (άρθρο 4). Με βάση δε τον παραπάνω πρώτο όρο παραίτησης από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας και κάθε άλλης ένστασης, είναι δεσμευμένα υπέρ των δανειστών και όλα τα αγαθά που δεν κατάσχονται λόγω του σκοπού των, όπως εκείνα που προορίζονται για την εθνική άμυνα και την ασφάλεια του κράτους και για τις λοιπές ουσιώδεις λειτουργίες του κράτους, καθώς και εκείνα που συνιστούν ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά και προστατευόμενα μνημεία του φυσικού περιβάλλοντος.

γ) Με τους δύο παραπάνω όρους συνδέεται και ο όρος, σύμφωνα με τον οποίο οι δανειστές έχουν το δικαίωμα, εφόσον συμφωνήσουν όλοι, να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους από τις Συμβάσεις Δανεισμού σε τρίτο (εταιρεία, οργανισμό, κράτος κ.λπ.) (άρθρο 2§2). Η πολιτική σημασία αυτού του όρου σε συνδυασμό με τους δύο προηγούμενους όρους είναι πολύ μεγάλη, γιατί αποτελεί τη συμβατική βάση υποχρεωτικής ένταξης της Ελλάδας σε πολιτικό μπλοκ που το συγκροτούν οι δανειστές και ολόκληρη η Ε.Ε. και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί το ΔΝΤ. Οι συνέπειες είναι πολύ βαριές: η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι πλήρως δεσμευμένη με τα συμφέροντα του μπλοκ.

δ) Στις Συμβάσεις Δανεισμού και κυρίως στη «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης» υπάρχουν διάσπαρτες λεόντειες διατάξεις εις βάρος της Ελλάδας, που παραβιάζουν την αρχή της συμβατικής και της αναλογικής ισότητας. Οι λεόντειες διατάξεις είναι τόσο πολλές, ώστε οι Συμβάσεις Δανεισμού να είναι στο σύνολό τους λεόντειες, με δικαιώματα μόνο των δανειστών, χωρίς αντίστοιχα δικαιώματα του δανειολήπτη.

ε) Το Μνημόνιο Συνεννόησης και όλα τα μεταγενέστερα «επικαιροποιημένα» Μνημόνια, τα οποία περιλαμβάνουν τα μέτρα που είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να παίρνει για να εξυπηρετεί το δάνειο, περιέχουν πάρα πολλές παραβιάσεις ή βάσεις για παραβίαση δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και γενικά των κοινωνικά ασφαλισμένων, των φορολογουμένων και όλων όσοι υπόκεινται σε επιβολή οικονομικών βαρών. Σ' αυτή την κατηγορία υπάγονται και οι περικοπές νομοθετημένων μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί και εκκρεμούν αιτήσεις ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρέπει εδώ να επισημάνω ότι οι παραβιάσεις των εγγυήσεων των μισθωτών και των συνταξιούχων είναι κατάφωρες με βάση το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., καθώς και με βάση την πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας και της Λετονίας αντιστοίχως έκριναν αντισυνταγματικές τις αντίστοιχες περικοπές των συντάξεων. Τώρα, περιμένουμε να κρίνουμε το δικό μας κριτή των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων.

στ) Οι Συμβάσεις Δανεισμού για να είναι έγκυρες και να μπορούν να εφαρμόζονται στο εσωτερικό της χώρας μας, έπρεπε να επικυρωθούν και να κυρωθούν από τη Βουλή με πλειοψηφία των τριών πέμπτων των βουλευτών (180 βουλευτές). Αυτό δεν έγινε. Δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα κανένα κόμμα και, όσο μπορώ να γνωρίζω, κανένας βουλευτής, που να ζήτησε επισήμως όχι μόνο την κύρωση των Συμβάσεων από τη Βουλή, άλλα ούτε τη διανομή των κειμένων που υπέγραψε η χώρα μας και δεσμεύτηκε με τη χειρότερη και ειδεχθέστερη μορφή δέσμευσης της ιστορίας της. Κανείς από το αντιπροσωπευτικό σώμα δεν είχε το ενδιαφέρον να μάθει ο ίδιος και, αν ο ίδιος γνώριζε, να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός τον οποίο αντιπροσωπεύει, ποιες και τι είδους δεσμεύσεις είχε δεχθεί η χώρα μας. Αλλά και κανένα μεγάλο ραδιοτηλεοπτικό ή έντυπο ΜΜΕ, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, αισθάνθηκε το καθήκον να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις υποχρεώσεις που του φόρτωσαν ερήμην του. Πρέπει, δε, να επισημάνουμε ότι η παράκαμψη της Βουλής συνεχίζεται με τα λεγόμενα «επικαιροποιημένα» Μνημόνια, τα οποία, με βάση το Προοίμιο του βασικού «Μνημονίου Συνεννόησης», αποτελούν δεσμευτικές διεθνείς συμβάσεις. Η παράκαμψη της Εθνικής Αντιπροσωπείας αποτελεί σοβαρή παραβίαση του Συντάγματος και σοβαρή ανωμαλία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Επισημαίνουμε ότι στις Συμβάσεις Δανεισμού παρατηρεί κανείς μια πρακτική που είναι νέα στην Ευρώπη και, για ορισμένες περιπτώσεις, νέα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναφέρουμε μερικές μορφές αυτής της πρακτικής:

α) Σωρεία παραβιάσεων θεμελιωδών αρχών του δικαίου και δικαιωμάτων του ανθρώπου, σε έκταση άγνωστη μέχρι σήμερα στο Διεθνές Δίκαιο,

β) σωρεία εξευτελιστικών για τον οφειλέτη όρων των Συμβάσεων Δανεισμού, και

γ) δικολαβικού χαρακτήρα τεχνική στη σύνταξη διεθνών συμβάσεων. Μεταξύ των εξευτελιστικών όρων για το ελληνικό κράτος είναι η υποχρέωση βεβαίωσης από δύο νομικούς συμβούλους του Κράτους (που είναι υπάλληλοι του δανειολήπτη!) ότι οι Συμβάσεις είναι σύμφωνες και σωστές με βάση το ελληνικό δίκαιο. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι, δυστυχώς, βρέθηκαν νομικοί σύμβουλοι του κράτους να τελέσουν αυτή την πράξη. Αναφέρουμε, επίσης, την υπαγωγή των Συμβάσεων στο αγγλικό δίκαιο, ενώ η Αγγλία δεν έχει καμιά σχέση με αυτές. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι διεθνείς συμβάσεις συντάσσονται και ελέγχονται νομικά από τα υπουργεία Εξωτερικών ή/και από νομικές υπηρεσίες διεθνών οργανισμών, όπου υπηρετούν ειδικοί στο Διεθνές Δίκαιο. Αυτό άλλαξε σε δύο περιπτώσεις μέχρι σήμερα: στην περίπτωση το διαβόητου Σχεδίου Ανάν για το Κυπριακό, που παραβίαζε όλες τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της δημοκρατίας, και στην προκείμενη περίπτωση των Συμβάσεων Δανεισμού της χώρας μας. Και στις δύο περιπτώσεις, τα σχετικά κείμενα συντάχθηκαν από το ίδιο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου με την ίδια δικολαβική τεχνική και με τον ίδιο όγκο παραβιάσεων. Θα πρέπει η Κυβέρνηση να ανακοινώσει αν και πόσα χρήματα κατέβαλε στο δικηγορικό αυτό γραφείο για αμοιβή -δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις Συμβάσεις, την Ελλάδα βαρύνει κάθε δαπάνη του δανεισμού της. Ολα αυτά δημιουργούν τεράστιες ανησυχίες για το πού βαδίζει η Ευρώπη, αφού όλα αυτά προέρχονται από την καρδιά της Ευρώπης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την Ευρώπη δεν προήλθε μόνον ο υψηλότερος πολιτικός πολιτισμός, αλλά και τα μεγαλύτερα ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι παραβιάσεις θεμελιωδών αρχών και εγγυήσεων του υπερκείμενου δικαίου (Συντάγματος, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου), τόσο με τους παράνομους όρους και διατάξεις όσο και λόγω της παράκαμψης της Εθνικής Αντιπροσωπείας, καθιστούν τις Συμβάσεις Δανεισμού «δικαίω» ανυπόστατες. Επιπλέον, η σκληρότητα και ο απάνθρωπος χαρακτήρας πολλών όρων και λεόντειων διατάξεων, η άσκηση μέσω αυτών πολιτικής και οικονομικής βίας, με βάση τη σχετική απαγόρευση της Σύμβασης της Βιέννης του 1969, η πλήρης περιφρόνηση της ανθρώπινης αξίας, της ύπατης εγγυημένης αξίας στον κόσμο, και οι δυσμενέστατες συνέπειες για τα ασθενέστερα και τα ευρύτερα στρώματα του ελληνικού λαού χωρίς αναλογική επιβάρυνση των οικονομικά ισχυρών, καθιστούν τις Συμβάσεις ειδεχθείς.

Το ανυπόστατο των Συμβάσεων Δανεισμού σημαίνει ότι ολόκληρη η εξουσία που ασκείται για την εφαρμογή τους είναι εκτός Συντάγματος και η εξουσία που ασκούν οι δανειστές μας μέσω της «τρόικας» είναι παράνομη -είναι «εξουσία κατοχής», όπως συχνά επισημάνθηκε. Πρέπει, όμως, να έχουμε υπ' όψιν μας, ότι αν δεν ανατραπούν αυτές οι Συμβάσεις, δεσμεύουν de facto το σύνολο της εξωτερικής και της οικονομικής πολιτικής και κάθε ελευθερία κίνησης της Ελλάδας. Με αυτές τις συμβάσεις, έστω και ανυπόστατες, η Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητο κράτος.

Και όμως, δεν είμαστε σε αδιέξοδο, όπως δεν είχαμε φθάσει σε αδιέξοδο ούτε κατά την υπογραφή των Συμβάσεων. Μια σθεναρή κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει άρδην τα πράγματα, όπως μπορούσε και τον Μάιο του 2010. Μπορεί και έχει υποχρέωση να αξιώσει, με νέες διαπραγματεύσεις, την πλήρη αποκατάσταση της συνταγματικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας, που ανέτρεψαν οι Συμβάσεις Δανεισμού. Εχει τη δυνατότητα από την ίδια τη βασική Σύμβαση να θέσει το ζήτημα νομιμότητας και ισχύος των Συμβάσεων στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε περίπτωση άρνησης των Ευρωπαίων «εταίρων» μας, τότε, δικαιωμένη απέναντι στο λαό, θα μπορούσε ελεύθερα να αντιμετωπίσει το ζήτημα των ειδεχθών συμβάσεων. Αυτή την υποχρέωση αποκατάστασης της συνταγματικής και της υπερεθνικής νομιμότητας, η οποία δεν είναι μόνο ηθική, αλλά και συνταγματική, δεν την έχει μόνο η κυβέρνηση της χώρας. Την έχουν ολόκληρη η πολιτική ηγεσία της Βουλής και όλα τα όργανα του πολιτεύματος. Και υπεράνω όλων, την έχει ο λαός, ο οποίος, όπως γίνεται στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκφράζεται πάντοτε τελευταίος -σύμφωνα και με το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.

* Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

enet.gr

O δημοσιογράφος του Spiegel που μας “έστειλε” εκτός ευρώ

- Επιμένει στο άρθρο του ο συντάκτης του Spiegel Κρίστιαν Ράιερμαν με συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα
- Υποστηρίζει ότι συζητήθηκε σενάριο εξόδου από το ευρώ
- Κρίνεται ωστόσο καταστροφικό και απορρίπτεται

Επιμένει σε όσα έγραψε στο άρθρο του ο γερμανός δημοσιογράφος του Spiegel Κρίστιαν Ράιερμαν λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τη Γερμανία να εκτιμήσει το σενάριο ενδεχόμενης αποχώρησης της χώρας μας από το ευρώ, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το σενάριο αυτό κρίνεται από όλες τις πλευρές καταστροφικό.

Μιλώντας στο “Πρώτο Θέμα” ο κ. Ράιερμαν αναφέρει για τη συνάντηση του Λουξεμβούργου: “Ήταν μία συνάντηση συναγερμού που επιβεβαιώθηκε από πηγές των Βρυξελλών και ανεπίσημα από το γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αυτή η μυστική συνάντηση έλαβε χώρα το Chateau de Vianden στο Λουξεμβούργο”.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο λόγος ήταν το σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. “Υπάρχει ένα έγγραφο από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών που συνετάχθη για τον υπουργό Σόιμπλε, το οποίο αναφέρεται στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό το χαρτί το ζήτησε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση και ετοιμάστηκε για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανιάς. Γνωρίζω πως ο κ. Σόιμπλε το έχει ήδη στο χαρτοφύλακά του” δηλώνει.

Ο κ. Ράιερμαν λέει ότι ήταν αναμενόμενο η ελληνική κυβέρνηση να αρνηθεί το δημοσίευμα. “Δεν είναι δυνατό η ελληνική κυβέρνηση να πει ότι θέλει να φύγει από το ευρώ αλλά το σκέφτονται και το επεξεργάζονται. Καταγράφηκαν οι επιπτώσεις από την πιθανότητα εξόδου και ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε κατέχει ένα non paper εξηγώντας για ποιον λόγο η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν επικίνδυνη τόσο για όλη την Ευρωζώνη όσο και ειδικά για την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία”, αναφέρει.

Στο θέμα επανήλθε με νέες δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. “Είναι προφανές ότι τέτοιο αίτημα δεν τέθηκε ούτε συζητήθηκε. Πρόκειται για μία αστεία και επικίνδυνη ιστορία” δήλωσε για το άρθρο του Spiegel.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει επίσης ότι το ελληνικό πρόγραμμα συζητήθηκε στη σύσκεψη καθώς όπως είπε η κυβέρνηση πρέπει να προγραμματίσει τα επόμενα βήματά της εν μέσω ρευστότητας των αγορών.

newsit.gr

Άγγλος ΥΠΟΙΚ: Δεν θα συμμετάσχουμε σε 2ο δάνειο για την Ελλάδα

Πριν από λίγο ο Άγγλος Υπ. Οικονομικών δήλωσε πως η χώρα του δεν θα συμμετάσχει σε 2ο δάνειο που μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα...

προφανώς το νέο δάνειο είναι πλέον αναπόφευκτο και γεγονός και όλοι στην Ευρώπη το ξέρουν ενώ εμείς που ενημερωνόμαστε από τους τιτάνιους ΓΑΠ-ΠΑΠ πιστεύουμε ακόμα ότι σε λίγο θα βγούμε στις αγορές...

Ήθελα να 'ξερα τι σκέφτονται όσοι ψήφισαν αυτούς τους απατεώνες...

Συνελήφθη ο γιος του αστυνομικού για την αιματηρή συμπλοκή των οπαδών στην Κόρινθο

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από το πρωί ο γιος του αστυνομικού που συμμετείχε στα χθεσινά επεισόδια με καλάσνικοφ που οδήγησαν στον τραυματισμό ενός 27χρονου και ενός 28χρονου.

Υπενθυμίζεται πως το επεισόδιο έγινε μετά από "ραντεβού" για συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, μετά από τον προχθεσινό αγώνα μπάσκετ του ΠΑΟ με τη Σιέννα.

Ο συλληφθείς που φέρεται να είναι αυτός που κανόνισε τη συνάντηση, υποστηρίζει πως δεν πυροβόλησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη λήξη του αγώνα και αφού είχε προηγηθεί επεισόδιο σε σύνδεσμο του ΟΣΦΠ, ο 22χρονος γιος του αστυνομικού που είναι φοιτητής στα ΤΕΙ Αθήνας, κάλεσε στο τηλέφωνο 27χρονο οπαδό του ΠΑΟ, με τον οποίο είχε προηγούμενα, κλείνοντας του ραντεβού για να λύσουν τις... διαφορές τους από κοντά.

Το σημείο της συνάντησης, που κανονίστηκε για τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ήταν μια αλάνα στην περιοχή Καλλιθέα.

Ο 22χρονος φοιτητής έφτασε συνοδευόμενος από άλλα δύο άτομα ενώ λίγο αργότερα έκανε την εμφάνιση του και ο 27χρονος-και μετέπειτα τραυματίας- μαζί με έξι φίλους του.

Φαίνεται πως η αριθμητική υπεροχή των οπαδών του ΠΑΟ, τρομοκράτησε έναν από τους φίλους του 22χρονου, που κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο και έφερε ένα καλάσνικοφ με το οποίο και τραυμάτισε τους δύο οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Η αστυνομία γνωρίζει και τους δύο εμπλεκόμενους-φίλους του συλληφθέντος, οι οποίοι όμως παραμένουν προς το παρόν ασύλληπτοι.

Δημοτικές εκλογές σήμερα στην Αλβανία

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί σήμερα οι Αλβανοί για να εκλέξουν τους δημοτικούς τους άρχοντες. Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 τοπική ώρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι κάλπες πρόκειται να κλείσουν στις 7 το βράδυ. Στη χώρα έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 250 ξένοι παρατηρητές επιφορτισμένοι με την επιτήρηση της ομαλής διεξαγωγής τόσο της ψηφοφορίας όσο και της καταμέτρησης των ψήφων.

Σ. ΧΙΟΣ για τον "λαγό" ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας (λίγο αμερικανιά... αλλα χαλάλι στις μαμάδες)

Χρόνια Πολλά Μητέρα!
Μέρα εορτασμού της μητρότητας και ευχαριστιών προς τη μητέρα, με αρχαιοελληνική προέλευση. Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα Άννα Μαρία Ριβς Τζάρβις ήταν εκείνη που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή όλων των μητέρων.

Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

[Κλικ για περισσότερα στο σημερινό logo της Google που είναι κι αυτό αφιερωμένο στη γιορτή της μητέρας ]

Κολοτούμπες και ο Άδωνις...αλίμονο... με τέτοιο δάσκαλο που έχει

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΕΙΤΕ;

Προχθές σε διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου αποφασίσθηκε σειρά μέτρων που αφορούν την υποτιθέμενη αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας. Μετείχε δε της συσκέψεως αυτής μεταξύ άλλων και ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.

Η κυβέρνηση του μνημονίου, μεταξύ άλλων αποφάσισε, πως όσοι εκ των λαθρομεταναστών θέλουν οικιοθελώς να αποχωρήσουν από την χώρα μας, θα πριμοδοτούνται με τα ναύλα τους και με ένα επίδομα 200 ευρώ καθώς επίσης, να δώσουν κίνητρα, κυρίως προς νέα ζευγάρια προκειμένου να ενθαρρυνθούν για αγορά ή ενοικίαση ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας.

Όλες οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, αλλά κυρίως οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με την αλλόφρονα και νεοταξική πολιτική τους «άνοιξαν τα σύνορα» μετατρέποντας την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι και εισήλθαν στην χώρα χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν ήδη μεταβάλει την δημογραφική της σύνθεση.

ΠΟΤΕ σαν κόμμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είχε μεταναστευτική πολιτική και προσπάθησε με ημίμετρα να αντιμετωπίσει το οξύτατο αυτό Εθνικό ζήτημα.

Σε όλους τους Έλληνες αυξάνει καθημερινά η ανασφάλεια, που ως θηλιά σφίγγει το λαιμό τους από την αυξημένη εγκληματικότητα που οφείλεται κυρίως στους λαθρομετανάστες. Οι λαθρομετανάστες βιάζουν καθημερινά το πάλαι ποτέ υψηλό επίπεδο ζωής μας και είναι κίνδυνος πλέον για την ίδια μας την ζωή.

Στο κάθε φωτεινό σηματοδότη στους δρόμους κυρίως της πρωτεύουσας, υπάρχουν όλες οι φυλές του Ισραήλ και έχουν μετατρέψει τον πέριξ των φαναριών χώρο σε μικρά mini market από προϊόντα που προέρχονται από το παραεμπόριο.

Ολόκληρες συνοικίες ( Αγ. Παντελεήμων Αθηνών, κέντρο Αθηνών) και πόλεις όπως (Πάτρα, Ηγουμενίτσα) καθημερινά βιώνουν πολεμικές καταστάσεις Λιβύης και Αφγανιστάν.

Έτσι λοιπόν αυτή η Κυβέρνηση αποφασίζει να επαναπροωθήσει τους λαθρομετανάστες στους χώρους εισόδου τους, πριμοδοτώντας τους κι όλας.

Δεν μας εξηγούν όμως οι κύριοι της κυβέρνησης από πού θα βρουν τα χρήματα προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους . Από την υποθηκευμένη Εθνικά και εξαθλιωμένη οικονομικά Ελλάδα;

Κύριοι της κυβέρνησης σε ποια χώρα ζείτε;

Βγείτε τελικά από το χρυσό κλουβί και βιώστε, έστω για λίγο, τους κινδύνους που δέχονται στο πετσί τους οι πολίτες αυτής της χώρας.

Επαναδιαπραγματευθείτε άμεσα την συνθήκη του Δουβλίνου II !!!

Είναι δυνατόν να θεωρείτε πως είναι εφικτό να αποδεχθούν πολίτες αυτής της χώρας να επενδύσουν τα όσα χρήματα πιθανώς τους έχουν απομείνει και να κατοικήσουν σ’ αυτό το κέντρο της Αθήνας, που δεν τους παρέχει καμία ασφάλεια και μετά την δύση του ηλίου κυριαρχεί ο φόβος και ο θάνατος;

Κε Υπουργέ της Μη προστασίας του πολίτη ποιόν πρέπει να πιστέψουμε επιτέλους, εσάς και την κυβέρνησή σας με τις βαρύγδουπες εξαγγελίες σας ή την Ελληνική Αστυνομία, που προ ημερών στην εγκύκλιο περί προστασίας πολιτών που κυκλοφόρησε, στο εδάφιο για την προστασία των γυναικών αναφέρει: «να φροντίσετε να μείνετε μακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόμους. Να μην πηγαίνετε με τα πόδια σας μετά την δύση του ηλίου. Πάρτε ένα ταξί ή ζητήστε από ένα φίλο να σας μεταφέρει».

Είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα, η Αστυνομία της να εκδίδει τέτοιες εγκυκλίους;

Διότι τέτοια υποβάθμιση της αξιοπρέπειας των πολιτών και τέτοια αδυναμία της ασφάλειάς τους συναντάμε μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες.

Επιπρόσθετα, κε Υπουργέ, σεις δεν είστε ο φυσικός προϊστάμενος της Ελληνικής Αστυνομίας;

Άλλα αποφασίζετε στο Υπουργείο και άλλα στην Αστυνομία;

Όλα τα παραπάνω, κύριοι της Κυβέρνησης αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την αδυναμία και την ανικανότητα σας, να κυβερνήσετε αυτή τη χώρα .

Και όταν κάποιος δεν μπορεί, αποχωρεί !!!

Παναγιώτης Αποστόλου

Οικονομολόγος

M. Θεοδωράκης στον "Τύπο της Κυριακής"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv5IoL2Upmwy3X8xPL_yDMKgGl6_C94lrJnDSRZvJaKD0ffc_qIpby76wne_0YzBuXXZTC2onJmvIwq2aNQ394KtvzSY8q50hFNuvFrK0JQ_OmsynDE72GwynIJqAoy6Qemh4TojcHK2I/s1600/theodorakis.jpgΤα χαρτιά του για την κατάσταση στη χώρα ανοίγει ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον «Τύπο της Κυριακής».

«Η παρούσα κυβέρνηση – βασικά ο πρωθυπουργός είναι οπαδοί συνειδητοί μιας διεθνούς πολιτικής που έως τώρα κατέστρεψε τον οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό ιστό σε πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου και που τώρα βάζει πόδι στην Ευρώπη με πρώτο θύμα την Ελλάδα».

«Φαίνεται πως ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμα συλλάβει σε ποιο χάος μας οδηγεί ο προσηλυτισμός του στις θεωρίες της Σχολής του Σικάγου…», σύμφωνα με τις οποίες για να σωθεί μια κοινωνία, πρέπει να επιβληθούν τα περίφημα μέτρα του «σοκ και δέος». Με πρόσχημα το φάντασμα μιας πιθανής πτώχευσης η σημερινή κυβέρνηση μας έσυρε στο στόμα του λύκου: του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών».

Ερωτηθείς ο Μίκης Θεοδωράκης για το αν υπάρχει λύση στην παρούσα κατάσταση, υπογραμμίζει: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να δοθεί λύση από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη. Έχουμε να κάνουμε με ένα «γόρδιο δεσμό», που δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με ένα τρόπο, το ξίφος του Μ. Αλεξάνδρου».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης τονίζει: «Θεωρώ κάπως παράξενο το να καλούνται οι Έλληνες στις κάλπες για να εκλέξουν αυτούς που θα τους κυβερνήσουν, την ίδια ώρα που η ουσιαστική διακυβέρνηση έχει παραδοθεί στην Τρόικα».

Ο Μίκης Θεοδωράκης τονίζει ότι ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια, να έχει όραμα για το μέλλον και να υπάρξει μια πολιτική δύναμη, είτε συσπείρωση δυνάμεων που θα τον πείσει για τη δυναμική της.

Ο Γ. Σουφλιάς στο "Βήμα της Κυριακής"

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2010/11/souflias-ntora-thumb-large.jpg «Ότι λέω το τηρώ. Το λέω κοφτά. Η πολιτική μου διαδρομή έχει τελειώσει. Δεν επανέρχομαι στο Κοινοβούλιο» διαμηνύει ο Γ Σουφλιάς μέσω του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής, αλλά δεν κλείνει οριστικά την πόρτα στην πολιτική. Ο πρώην υπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι σκοπεύει σύντομα να μιλήσει και προσθέτει αναφερόμενος και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ « Δεν υπάρχουν πλέον οι δικαιολογίες του παρελθόντος. Αυτό που μένει είναι ο λαός και ο τόπος και αυτό πρέπει να ενδιαφέρει τους πάντες. Όχι οι ατέρμονες και αδιέξοδες πολιτικές αντιπαραθέσεις, που δεν ενδιαφέρουν πλέον τους πολίτες»

Τζόζεφ Στίγκλιτζ στο "Βήμα της Κυριακής": Δεν σας λέω πόσα τσεπώνω από τον ΓΑΠ για τις "συμβουλές" που του δίνω

http://econc10.bu.edu/economic_systems/Theory/Transition/Stiglitz_xx_anim.gif«Οι αγορές θέλουν να δουν αίμα», δηλώνει στο ΒΗΜagazino o νομπελίστας οικονομολόγος και σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζόζεφ Στίγκλιτζ.

Χαρακτηριστικά, στη συνέντευξή του τονίζει: « Ο Παπανδρέου προσπαθεί να εξισορροπήσει πολλαπλά ακροατήρια. Οι αγορές και οι ψηφοφόροι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να δουν αίμα και απτά αποδεικτικά στοιχεία της θυσίας του ελληνικού λαού. Δεν θα ήθελα καθόλου να βρίσκομαι στη θέση του».

Επαναλαμβάνει ότι τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, σημειώνοντας όμως ότι πάντοτε οι πιστωτές προτιμούν την επιμήκυνση από το «κούρεμα», γιατί φοβούνται το μέγεθος της πληγής. Εξηγεί ότι γι' αυτό το λόγο, οι χώρες προσπαθούν να αναβάλουν την ανάγκη για το «κούρεμα», με την ελπίδα ότι καλό θα συμβεί.

Προσθέτει ότι υπάρχει πάντα ένα μεγάλο κόστος αυτής της αναβολής. «Μερικές φορές πετυχαίνει και τελικά σώζεις τον εαυτό σου, άλλες φορές όμως αποτυγχάνεις». Σημειώνει πάντως, ότι «όλοι συμφωνούν πως η Ελλάδα ακολουθεί το σωστό δρόμο. Αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί μέσα σε έναν πολύ δύσκολο κόσμο. Βέβαια, αυτό ίσως δεν είναι αρκετό».

Η Λ. Κατσέλη στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggc12eoF3YY5Ie_RGpABrRhGEbTJQEVvOc1e5nGe9-Xolhh7kCIjamhpsyXJOlcY2_KY84-z0m_2lEu0Fovwz9XQcYiveY64jijNovII64bChJzwH4x5Focoi-OT6T6IBEOi5r2EVApRGM/s1600/katseli.jpg«Όλοι συμφωνούμε ότι η ΔΕΗ πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο για να συμβάλει στη τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας, στην καθολικότητα των υπηρεσιών και στη διασφάλιση χαμηλής τιμής. Είναι ζήτημα διαλόγου, αν αυτό διασφαλίζεται με ποσοστό δημόσιας συμμετοχής 34%», δηλώνει η υπουργός Εργασίας κ Λ Κατσέλη στην "Κυριακάτικη Eλευθεροτυπία".

Διευκρινίζει ότι η απόφαση θα ληφθεί σύντομα με ανοικτή διαβούλευση, μετά την πρώτη συζήτηση που έγινε στο υπουργικό Συμβούλιο και τονίζει ότι "θα ληφθούν τελικές αποφάσεις με την ψήφιση του Προγράμματος στη Βουλή».

Σε ότι αφορά τις ΔΕΚΟ, υπογραμμίζει ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά, καθώς «δεν πρέπει να περάσουμε από κρατικά σε ιδιωτικά μονοπώλια ή ολιγοπώλια, γιατί τότε θα ωφεληθούν μόνο κάποιοι λίγοι ιδιώτες».

Τονίζει ότι δεν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια για το οικογενειακό επίδομα, στα επιδόματα προστασίας του παιδιού ή το επίδομα ανεργίας και προσθέτει πως «εισοδηματικά κριτήρια θα μπουν εκεί που χρειάζεται». Δηλώνει ότι πάντα είχε εξαίρετη συνεργασία με την τρόικα και ίσως μερικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η συνεργασία χτίζεται μέσα από το διάλογο, την αντιπαράθεση ιδεών και τη σύνθεση απόψεων.

Δεν αποκλείει αλλαγές στο νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, καθώς δηλώνει: «παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην αγορά, την υλοποίηση του νόμου, και όπως πάντα, αν και όταν χρειαστεί προχωρούμε σε βελτιωτικές ρυθμίσεις». Ζητά αλλαγή στον ευρωπαικό μηχανισμό, καθώς θεωρεί ότι θα πρέπει να είναι πιο ανεξάρτητος από τις πολιτικές διεργασίες και να μπορεί να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Σημειώνει ότι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος τον περασμένο Μάιο και πως όταν χρειάζεται αναπροσαρμόζεται, ενώ σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση τονίζει: «αν μιλάμε για πιθανή επιμήκυνση αποπληρωμής ή μείωση του κόστους δανεισμού , ύστερα από συμφωνία με τους δανειστές, κάθε λογικός άνθρωπος θα συμφωνήσει. Αν όμως μιλάμε για κούρεμα ή στάση πληρωμών, κάτι τέτοιο θα βοηθούσε μόνο τους κερδοσκόπους».

Η Ν. Μπακογιάννη στο "Βήμα της Κυριακής"

http://www.athina984.gr/files/news-images/dora_bakoyiannis_08.09.2010.jpgΕπίθεση στην ηγεσία της ΝΔ εξαπολύει η Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στο "Βήμα της Κυριακής". Η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ δηλώνει ότι η ηγετική ομάδα του πρώην κόμματός της αποτελείται από «πρόσωπα με ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές εμμονές».

Εκτιμά ότι ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε ο κ. Σαμαράς έχουν πάρει πρωτοβουλία συνεννόησης και αυτό θα οδηγήσει σε εκλογές. Σημειώνει ότι οι πολίτες θα επιβάλουν τη λογική της συνεργασίας των δυνάμεων της χώρας και μετά τις εκλογές, όσοι λένε σήμερα λόγω φτηνού λαϊκισμού όχι στο μνημόνιο θα «υποχρεωθούν να συμβάλουν σε μια πολιτική με ρεαλισμό και αίσθημα ευθύνης».

Η κα Μπακογιάννη κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να μείνει κρατικός ο ΟΤΕ προς όφελος, όπως λέει, προμηθευτών και συνδικαλιστών. Χαρακτηρίζει δε, ως αστειότητες, τις επικρίσεις για τη γραμμή που ακολουθεί και ότι είναι «κυβερνητικός δορυφόρος»

Σιγκαπούρη-εκλογές: Το κυβερνών κόμμα PAP παρέμεινε στην εξουσία, αλλά η αντιπολίτευση κατέλαβε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, έξι έδρες στη βουλή

http://www.singapur.net/wp-content/uploads/2010/03/singapur-skyline.jpgΤο κόμμα Λαϊκής Δράσης (PAP), το οποίο κυβερνά τη Σιγκαπούρη επί 52 χρόνια, παρέμεινε στην εξουσία μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο στην πόλη-κράτος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα, όμως η αντιπολίτευση κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία έξι έδρες στο εγχώριο κοινοβούλιο.

Το PAP, με τον πρωθυπουργό Λι Χσιεν Λουνγκ στο τιμόνι, θεωρείτο βέβαιο ότι θα κέρδιζε τις εκλογές του Σαββάτου και καταλαμβάνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 81 από τις 87 έδρες της βουλής, μιας και η χώρα ακμάζει οικονομικά (πέρσι ανάπτυξη +14% ΑΕΠ!!).

Όμως η αντιπολίτευση, για πρώτη φορά στην ιστορία της Σιγκαπούρης, κατάφερε να κερδίσει σε μια πολυεδρική περιφέρεια όπου κρίνονταν πέντε έδρες, με το ψηφοδέλτιο του Εργατικού Κόμματος να κερδίζει αυτό του PAP, επικεφαλής του οποίου ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Τζορτζ Γίο.

Το Εργατικό Κόμμα διατήρησε επίσης μια μονοεδρική περιφέρεια.

Στις εκλογές του 2006 το κυβερνών κόμμα είχε κερδίσει τις 82 από τις 84 τότε έδρες της βουλής.

http://www.singapur-reiseinfo.de/Geographie/singapur_heute.jpgΣτις εφετινές εκλογές τα στελέχη του PAP χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν 82 υποψηφιότητες από την αντιπολίτευση. Ο αριθμός είναι ο υψηλότερος στην ιστορία. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια πολλοί ψηφοφόροι εξέφρασαν στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έντονη δυσαρέσκεια έναντι του κυβερνώντος κόμματος και της πολιτικής του όσον αφορά το αυξανόμενο κόστος ζωής, το μεταναστευτικό και άλλα κοινωνικά προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός Λι έκανε λόγο για «σημαντική αλλαγή του πολιτικού τοπίου» σε συνέντευξη Τύπου σήμερα. «Πολλοί (πολίτες της Σιγκαπούρης) εξέφρασαν τη άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει ένα διαφορετικό στιλ, μια νέα προσέγγιση. Πολλοί θέλησαν να υπάρχουν περισσότερες φωνές της αντιπολίτευσης στη βουλή για να ελέγχουν την κυβέρνηση του PAP».

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών Λόου Τια Κιανγκ είπε μιλώντας σήμερα στους υποστηρικτές του κόμματος: «Απόψε γράψαμε ιστορία. Αυτό είναι ένα πολιτικό ορόσημο στη σύγχρονη Σιγκαπούρη. Οι ψήφοι σας μας λένε ότι η Σιγκαπούρη δεν είναι μόνο οικονομικά επιτυχημένη. . . αλλά ότι (θέλετε) να αναπτυχθεί ως έθνος. Οι ψήφοι σας μας λένε ότι θέλετε μια κυβέρνηση που να απαντά στα αιτήματά σας, πιο συνεκτική, διαφανή και υπεύθυνη».

Βολιβία: Έξι νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερα στελέχη του ΟΗΕ, από αεροπορικό δυστύχημα

Τέσσερα στελέχη του ΟΗΕ και δύο πιλότοι σκοτώθηκαν από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους στη Βολιβία, ενώ μετείχαν σε αποστολή για την παρακολούθηση της παραγωγής και διακίνησης κοκαΐνης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στη Λα Πας και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο.

Ένα μικρό αεροπλάνο τύπου Cessna συνετρίβη την Πέμπτη περίπου 200 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Λα Πας κι εντοπίστηκε χθες, ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία της ορεινής λατινοαμερικάνικης χώρας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα στελέχη του ανήκαν στην υπηρεσία του οργανισμού για τα ναρκωτικά και το έγκλημα και ήταν βολιβιανοί υπήκοοι.

Η πτήση είχε σκοπό να επιθεωρηθούν περιοχές όπου καλλιεργείται κόκα, το φυτό που αποτελεί την πρώτη ύλη για την παρασκευή κοκαΐνης.

Τυνησία-Ευτυχώς που έδιωξαν τον Μπεν Αλί και έχουν δημοκρατία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα και σε προάστιά της επ' αόριστον

http://i815.photobucket.com/albums/zz77/e-prin/tunisia.jpgΗ κυβέρνηση της Τυνησίας αποφάσισε να επιβάλει ξανά απαγόρευση κυκλοφορίας στην διάρκεια της νύχτας λόγω επεισοδίων βίας και λεηλασιών, σύμφωνα με εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας διέταξε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 05:00 επ' αόριστον.

Ο Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν Άλι, πρόεδρος επί δεκαετίες στη χώρα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Τυνησία εν μέσω των εντεινόμενων λαϊκών κινητοποιήσεων εναντίον του τον Ιανουάριο, γεγονός που πυροδότησε μια σειρά εξεγέρσεων με αίτημα τον εκδημοκρατισμό σε πολλές χώρες της περιοχής. Η μεταβατική σημερινή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα διοργανώσει εκλογές τον Ιούλιο.

Τις τελευταίες ημέρες οι αρχές κατέστειλαν βίαια διαδηλώσεις ενώ καθαιρέθηκε ένας αξιωματούχος που είχε δηλώσει ότι ενδέχεται να σημειωθεί πραξικόπημα, κάτι που αποτέλεσε έναυσμα για τις νέες κινητοποιήσεις.

Πολλοί στη χώρα φοβούνται ότι η προσωρινή κυβέρνηση θα αθετήσει τις υποσχέσεις της να προωθήσει τον εκδημοκρατισμό. «Χρειαζόμαστε πλέον μια επανάσταση μετά την επανάσταση», δήλωσε ο Αμπντουλραχμάν Τζαλούλι, επιδεικνύοντας στο κινητό του τηλέφωνο φωτογραφίες που απεικονίζουν αστυνομικούς που κατεδίωκαν διαδηλωτές στους δρόμους κοντά στο κέντρο της Τύνιδας.

«Βλέπετε. Η αστυνομία είναι η ίδια όπως και πριν. Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή», πρόσθεσε.

Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς και πυρπόλησαν αυτοκίνητα κοντά στο κέντρο. Η αστυνομία αντέδρασε πυροβολώντας στον αέρα και κάνοντας χρήση δακρυγόνων αερίων. Κάτοικοι είπαν ότι ληστές και πλιατσικολόγοι εκμεταλλεύονται το χάος σε τμήμα της πόλης.

Τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών ανακοίνωσαν πως η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε για «να εγγυηθούμε την ασφάλεια πολιτών και περιουσιών», σύμφωνα με ανακοινωθέν τους που μετέδωσε το τυνησιακό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TAP.

Σε άλλη μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κατευνάσει τη λαϊκή οργή ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Φαρχάτ Ράτζι καθαιρέθηκε από τη θέση του επικεφαλής της κρατικής Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Θεμελιώδεις Ελευθερίες, ανέφερε το TAP. Οι κινητοποιήσεις έγιναν μετά την προειδοποίηση του Ράτζι ότι πιστοί στον μπεν Άλι ενδέχεται να προβούν σε πραξικόπημα εάν στις εκλογές του Ιουλίου για την ανάδειξη συντακτικής συνέλευσης που θα καταρτίσει το νέο Σύνταγμα της χώρας κερδίσουν οι ισλαμιστές.

«Τα πράγματα πολύ απέχουν από το να έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό», είπε ο ιδιοκτήτης ενός καφέ στο κέντρο, ο Χάσαν Άλι, καθώς οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Τύνιδας έσπευδαν να κατεβάσουν ρολά.

«Υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Τρομοκρατίας», φώναζαν ταυτόχρονα πολλοί διαδηλωτές.

Περίπου 15 δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις κακοποιήθηκαν από αστυνομικούς, σύμφωνα με την εγχώρια ένωση συντακτών.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα μειώσει το ρυθμό ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας σε 1 ως 1,5% του ΑΕΠ εφέτος.

Επίσης χθες Σάββατο η εγχώρια δικαιοσύνη καταδίκασε τον Ίμαντ Τραμπελσί, ανιψιό της ισχυρής συζύγου του πρώην προέδρου μπεν Άλι, σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και πρόστιμο 2.000 δηνάρια για χρήση ναρκωτικών.

«Αυτή η καταδίκη δεν πρόκειται να κατευνάσει το λαό, που απαιτεί δικαιοσύνη για όλη αυτή την δύσκολη περίοδο», σχολίασε ένας αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Μοχτάρ Γιαγιαουί, τονίζοντας ότι έχει σημασία «να μάθουν οι τυνήσιοι για τις άλλες κατηγορίες σε βάρος του Ίμαντ Τραμπελσί και να καταλάβουν ότι αυτή είναι μια πρώτη καταδίκη».

Αίγυπτος: 8 νεκροί και 54 τραυματίες από τις ταραχές μεταξύ σαλαφιστών ισλαμιστών και κοπτών χριστιανών.

http://www.nea-epohi.gr/main/sites/default/files/neaepohi/2011/martios/9311.koptes.kairo_.jpgΟκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 54 τραυματίστηκαν σε επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αίγυπτο το Σάββατο με αφορμή τον προσηλυτισμό μιας χριστιανής στο ισλάμ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η θρησκευτική διένεξη αναζωπυρώνεται ενώ το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο συνεχίζει να ασκεί την εξουσία από το Φεβρουάριο μετά τον εξαναγκασμό του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ σε παραίτηση εξαιτίας της λαϊκής εξέγερσης στη χώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο στρατός και η αστυνομία ανέπτυξαν θωρακισμένα οχήματα στη συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου όταν περί τους 500 ισλαμιστές σαλαφιστές περικύκλωσαν μια κοπτική εκκλησία, την Αγία Μίνα, κι απαίτησαν να τους παραδοθεί η γυναίκα. Οι λεπτομέρειες δεν είναι σαφείς.

Οι σαλαφιστές, μέλη μιας συντηρητικής σουνιτικής σέκτας, και χριστιανοί άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα, πέταξαν εμπρηστικές αυτοσχέδιες βόμβες και πέτρες πριν επέμβουν ο στρατός και η αστυνομία. Οι υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να σταματήσουν οι ταραχές.

Ο κυβερνήτης της Γκίζας είπε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός. Ωστόσο ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας στην επαρχία Άμπντελ-Χαλίμ αλ Μπεχάιρι είπε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 5 νεκροί και 54 τραυματίες. Δήλωσε στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αιγύπτου MENA ότι τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Νωρίτερα, η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι νεκροί φθάνουν τους 5 και οι τραυματίες τους 23. Τελικά οι νεκροί ήταν 8 και οι τραυματίες 54.

Οι διαδογματικές σχέσεις είναι συχνά αίτιο προστριβών και συγκρούσεων στην Αίγυπτο, όπου οι κόπτες χριστιανοί αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού των 80 εκατομμυρίων.

Οι σχέσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών έχει υπάρξει αφορμή να ξεσπάσουν επεισόδια βίας -- και οι δυο πλευρές απαγορεύουν στις γυναίκες τους να παντρεύονται αλλόδοξους.

Τον Μάρτιο, 13 άνθρωποι είχαν βρει το θάνατο σε διαδογματικές ταραχές στη συνοικία Μανσιγέτ Νασρ μετά τον εμπρησμό μιας εκκλησίας στο χωριό Σολ, νότια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Ένας στρατηγός που μίλησε στο ιδιωτικό αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο ON-TV δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις «δε θα επιτρέψουν σε καμιά θρησκεία να επιβάλει την ηγεμονία της στην Αίγυπτο» και πρόσθεσε ότι όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Βίντεο με τον Osama Bin Laden έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικάνοι

Τα βίντεο βρέθηκαν στο σπίτι του Οσαμα και το ένα τον δείχνει να βλέπει παλιό βίντεο με ρεπορτάυ του δορυφορικού Al Jajira για τον ίδιο και τα άλλα 4 δείχνουν μαγνητοσκοπημένα μηνύματά του. Τα βίντεο δόθηκαν χωρίς ήχο επειδή οι ΗΠΑ δεν ήθελαν να ακουστεί η προπαγάνδα του Οσαμα ο οποίος βέβαια λέει τα γνωστά περί σατανά, ΗΠΑ και καπιταλισμού

Δείτε τα βίντεο χωρίς ήχο και το ρεπορτάζ του CNN: