12 Μαρτίου 2011

Αντ. Σαμαράς για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής: Μόνη λύση η αλλαγή των όρων του Μνημονίου

http://2.bp.blogspot.com/_3MpDn_9fVVw/Swt0wFMEygI/AAAAAAAADIs/NN8DbAH12dc/s1600/%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82+%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82.jpgΤο δικαίωμα επαναγοράς του χρέους σε μειωμένη τιμή θα αποτελούσε «αληθινή ελάφρυνση» για την ελληνική οικονομία, καθώς η επιμήκυνση και η μείωση του επιτοκίου δεν μειώνουν το απόλυτο μέγεθός του, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του, με την οποία σχολιάζει τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης που έγινε χθες στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί, παράλληλα, την κυβέρνηση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί «εύλογα ερωτήματα» για τους σχεδιασμούς της, ενώ επισημαίνει ότι η μόνη λύση είναι η αλλαγή των όρων του Μνημονίου.

«Στην άτυπη έκτακτη Σύνοδο η Ελλάδα πήρε επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής των 110 δισεκατομμυρίων και μείωση επιτοκίου. Το πρώτο, της είχε ήδη δοθεί από την απόφαση της Συνόδου του Eurogroup της 28ης Νοεμβρίου. Το δεύτερο, είχε ήδη προεξοφληθεί εδώ και μέρες από δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρέν και άλλων αξιωματούχων. Η Νέα Δημοκρατία προώθησε και τα δύο συστηματικά, εδώ και καιρό, σε επαφές της με ευρωπαίους αξιωματούχους» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχίζει:

«Ως προς τη διαχείριση του χρέους: Αυτές οι αποφάσεις συνιστούν, πράγματι, ανακούφιση χωρίς, βεβαίως, να μειώνουν το σημερινό απόλυτο μέγεθος του χρέους. Αληθινή ελάφρυνση θα ήταν το τρίτο αίτημα που προώθησε η Ν.Δ., το δικαίωμα επαναγοράς χρέους σε μειωμένη τιμή, πράγμα που δεν έχει γίνει αποδεκτό. Και μόνιμη λύση βιωσιμότητας θα ήταν το ευρωομόλογο για το οποίο δεν έγινε καν συζήτηση»

Ο κ. Σαμαράς στη συνέχεια επιτίθεται στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων λέγοντας: «Από την άλλη πλευρά, η χθεσινή απόφαση αναφέρει ότι η Κυβέρνηση δεσμεύεται και μάλιστα ισχυρά “να εφαρμόσει πλήρως (fully) και ταχύτατα (speedily) το πρόγραμμα 50 δισεκατομμυρίων από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που έχει ανακοινώσει”. Αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα:

Πότε έχει “ανακοινώσει” η κυβέρνηση τέτοιο πρόγραμμα; Μήπως πρόκειται για την ανακοίνωση της Τρόικας την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, που... κατήγγειλε η Κυβέρνηση τα ξημερώματα της επομένης; Μήπως πρόκειται για τη συζήτηση περί πώλησης ακίνητης περιουσίας, για την οποία ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα βγάλει νόμο να την... απαγορεύει;», επισημαίνοντας ότι: «Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εξηγήσει τι και πώς πρόκειται να κάνει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει ότι ως προς την οικονομική πολιτική: «Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ασφυξία που επιβάλλει το Μνημόνιο. Και λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η αλλαγή των όρων του Μνημονίου», σημειώνοντας ότι το επιβεβαιώνει πλέον «η χθεσινή ανακοίνωση της Κυβέρνησης, όπου αποκαλύπτεται η πρωτοφανής κατάρρευση των κρατικών εσόδων λόγω της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής. Η κυβέρνηση δεν βλέπει την πραγματικότητα κι όλα δείχνουν ότι, δυστυχώς, βιάζεται να πανηγυρίσει για τα αυτονόητα».

Και ο κ. Σαμαράς καταλήγει: «Η χθεσινή εξέλιξη φανερώνει, άλλωστε, ότι υπήρχαν από πέρσι περιθώρια διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης που η κυβέρνηση τότε δεν έκανε.

Όμως, ούτε η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί, ούτε η κοινωνία θα ανασάνει, ούτε και οι χθεσινές αποφάσεις θα αρκέσουν για την αντιμετώπιση του χρέους, αν δεν αλλάξουν δραστικά οι όροι του Μνημονίου».

Εφικτός ο στόχος των 50 δισ. αναφέρει ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα»

http://turkeymacedonia.files.wordpress.com/2009/11/olli-rehn-eu-european-union.jpgΦιλόδοξο αλλά εφικτό χαρακτηρίζει ο επίτροπος Ολι Ρέν τον στόχο των 50 δισ. από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο κ. Ρέν σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «50 δισ. ευρώ είναι δέκα φορές οι περικοπές μισθών και συντάξεων του περασμένου έτους». Τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση «ελέγχει ένα πολύ πλούσιο χαρτοφυλάκιο εισηγμένων και μη εταιρειών, κτίρια και γήπεδα τα οποία μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν».

Υπογραμμίζει ότι αυτά τα ακίνητα δεν αποφέρουν αυτή τη στιγμή πόρους και διαμηνύει ότι «ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κλίμακας που η ελληνική κυβέρνηση έχει κατά νου, είναι πράγματι δυνατό να βελτιώσει ουσιαστικά την άποψη που έχουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές για την Ελλάδα».

Καταλήγει ότι πέρα από τις περικοπές, το μήνυμα θα είναι προς τις αγορές ότι η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα με τα οποία θα μειώσει το δημόσιο χρέος κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ. Επιπλέον θα φέρει ξένα κεφάλαια και θα συμβάλλει στην αύξηση του αναπτυξιακού δυναμικού.

Στην αντεπίθεση ο Ταμπακόπουλος για συκοφαντικά δημοσιεύματα δήθεν “blogs”

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/03/screenhunter_042bmar-2b052b00-32.jpg?w=268&h=273Στην αντεπίθεση περνά ο Γιώργος Ταμπακόπουλος για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα από ιστολόγιο που διαχειρίζονται δύο δημοσιογράφοι και μετέδωσε ψευδώς ότι αμοιβόταν από δύο ραδιοσταθμούς ταυτοχρόνως.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως την ίδια στιγμή που το σύστημα κατηγορεί τα blogs και τους γνήσιους bloggers, σε ΚΑΘΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ “συμπολιτευόμενος – μεροκαματιάρης” ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!

Η δήλωση Ταμπακόπουλου:

Εύκολα αποδυκνείεται πως δεν πληρωνόμουν από τον 9,84 fm και από τον Antenna fm παράλληλα. Επομένως πέρα από τον δημοσιογράφο που το δημοσίευσε σήμερα στην Ελευθεροτυπία, θ’ασκηθεί μήνυση και σ’εσάς.


Γιώργος Ταμπακόπουλος.

http://olympia.gr

Κύπρος: Κρατούμενοι στα κατεχόμενα μεταφέρονται σε νοσοκομείο

Οι κατοχικές αρχές δήλωσαν ότι προτίθενται να μεταφέρουν σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, τον πρώην Ευρωβουλευτή Γιαννάκη Μάτση και τον Λοϊζο Αυξεντίου, τους οποίους συνέλαβαν το πρωί, όταν πήγαν να επισκεφθούν, με ομάδα Ευρωβουλευτών, την εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην Αμμόχωστο, στο πλαίσιο έρευνας για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι δύο κρατούμενοι παραπονέθηκαν για αδιαθεσία.

Ο Γιαννάκης Μάτσης έχει υποβληθεί σε εγχείρηση καρδίας και ο Αυξεντίου, που είναι πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, υποφέρει από τα νεφρά του.

Οι κατοχικές αρχές άφησαν νωρίτερα τους τέσσερις Ευρωβουλευτές και άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων τον επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο, οι οποίοι, ωστόσο, δήλωσαν ότι θα παραμείνουν με τους κρατουμένους μέχρι να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος δήλωσε τηλεφωνικώς ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τους κρατουμένους και ότι δεν πρόκειται να φύγει από τις κατεχόμενες περιοχές αν δεν φύγουν όλοι.

Τους κρατουμένους επισκέφθηκε ο αρχηγός του Τουρκοκυπριακού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ, στον οποίο οι λεγόμενες αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι θα τους παρουσιάσουν αύριο σε ψευδοδικαστήριο, με την κατηγορία της εισόδου σε στρατιωτική περιοχή.

Στο μεταξύ, την παράνομη σύλληψη ευρωβουλευτών και ιερωμένων από το κατοχικό καθεστώς καταδίκασαν τα κόμματα.

Το ΑΚΕΛ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι προβαίνει σε διάφορα διαβήματα και απευθύνει έκκληση να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τόνισε ότι αυτή η πράξη βαρβαρότητας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η κατοχή αποτελεί ανωμαλία και παραβίαση κάθε αρχής δικαίου. Είπε επίσης ότι έχει ενημερώσει τηλεφωνικά τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε διαβήματα προς την Τουρκία.

Τις συλλήψεις καταδίκασε και το Ευρωπαϊκό Κόμμα, τονίζοντας ότι το κατοχικό καθεστώς προκαλεί για ακόμη μια φορά και αποδεικνύει το πραγματικό του πρόσωπο.

Η γενική γραμματέας των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου, δήλωσε ότι αυτό το γεγονός αποδεικνύει το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στην Τουρκία και εκφράζεται από τους εγκάθετούς της στα κατεχόμενα.

Εξάλλου ο γενικός γραμματέας του τουρκοκυπριακού κόμματος "Νέα Κύπρος" Μουράτ Κανατλί, ο οποίος συναντήθηκε με την κ. Παναγιώτου, χαρακτήρισε τη σύλληψη απαράδεκτη, προσθέτοντας ότι το κόμμα του καταδικάζει αυτή την ενέργεια και απαιτεί την απελευθέρωση των κρατουμένων το συντομότερο.

Συνέντευξη Ευρ. Στυλιανίδη στον «Τύπο της Κυριακής»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLxh7zrXh9PHLVhMufwkOPCK2n0mnI1yIdFDvDgdOq3XVs1dnn0y0KFPTgrAIw9QC0YMFQrgi5wMXiYxox1TFoGmL1Kh5Rd9JIy26BDtA6C4Z-KP3AEuMCIs58PPXqL7BuRmZHc09neHVJ/s400/%CE%A3%CE%A4%CE%A5%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3+1.jpgΓια «ανυπαρξία» και «παράλυση» κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ κ. Ευρ. Στυλιανίδης σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».

Ο κ. Στυλιανίδης επικρίνει την κυβέρνηση για το γεγονός, όπως αναφέρει, ότι δεν απάντησε στα όσα προκλητικά είπε και έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στην επίσκεψή του στη Θράκη και τη Μακεδονία.

«Ήρθε ο επισκέπτης και εξαφανίστηκε ο σπιτονοικοκύρης» αναφέρει χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «σιωπά για λόγους ψηφοθηρίας, ενθαρρύνοντας τις ορέξεις των γειτόνων». Τονίζει πως δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση με λάθος πολιτικές και προσθέτει πως «αυτό που χρειάζεται είναι συνεννόηση πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και στη δρομολόγηση της πραγματικής ανάπτυξης».

«Όχι» στην πτώχευση ή την αναδιάρθρωση χρέους για Ελλάδα και Ιρλανδία «λέει» ο υπ. Οικονομίας της Γερμανίας Ρ. Μπρούντελε

http://syndikalismus.files.wordpress.com/2010/07/bruderle.jpegΌχι στην πτώχευση ή στην αναδιάρθρωση των χρεών της Ελλάδας και της Ιρλανδίας δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράινερ Μπρούντελε σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Τονίζει ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ύψους 50 δισ., αποτελεί σημαντικό βήμα για τη μείωση του χρέους και προσθέτει ότι «επιπλέον, η βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί από την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. Εκτιμώ ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας θα είναι ισχυρή ώστε να επιτευχθεί μια βιώσιμη μείωση του δημόσιου χρέους. Έτσι οι αγορές θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην προσπάθεια της Ελλάδας».

Τονίζει πάντως ότι η βοήθεια από άλλα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ έχει νόημα αν είναι μόνο για μια μεταβατική περίοδο.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ

Ο Θανάσης είναι ένας γείτονάς μου. Δεξιός από τα γεννοφάσκια του,έτρεξε παντού για την Ν.Δ.έφαγε ξύλο,ξενύχτισε και η ικανοποίηση του ήταν το ότι βγήκε η Ν.Δ. κυβέρνηση το 2004.
Για να μην παρεξηγηθώ ο Θανάσης δεν διορίστηκε πουθενά και δεν διόρισε κανένα.Ηταν ελεύθερος επαγγελματίας και μάλιστα έχανε και πελάτες από την αγάπη του στη παράταξη.
Ο Θανάσης από τις εκλογές του 2009 και μετά έχει γίνει πλέον αδιάφορος για τα τεκταινόμενα στην πολιτική ζωή του τόπου. Οι λόγοι είναι προφανείς και τους έχουμε αναλύσει πάρα πολλές φορές.
Οι περισσότεροι δεξιοί έχουν αποστασιοποιηθεί από την Ν.Δ.ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.Μάλιστα δεν πήγε να ψηφίσει στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές
Εγώ προσπαθούσα λοιπόν να τον πείσω ότι με τον ΣΑΜΑΡΑ κάτι θα άλαζε.Θα γινόταν η παράταξη ποιο ΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Κατάφερα και τον πήρα στην τελευταία διαδήλωση και άρχισα να του ανεβάζω την αδρεναλίνη.
Το απόγευμα χτύπησε το τηλέφωνο μου και στη γραμμή ήταν ο Θανάσης.Ακουσες τις δηλώσεις του ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ? όχι του απάντησα. Τις δηλώσεις του ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ σχετικά με τα νοσοκομεία και τις φαρμακευτικές εταιρείες τις άκουσες?ναι του απάντησα.
Ε ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ Η Ν.Δ. μου είπε κοφτά. ΑΝ ΘΕΣ ΔΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΗ ΜΟΥ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Αυτά κυρίες και κύριοι και ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ?
Αλλά επειδή δεν έχω την όρεξη να ΠΑΩ ΝΑ Γ.......Ω ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ Ν.Δ.( γιατί αυτό μόνο δεν έχουμε κάνει για αυτή την παράταξη),την προτροπή αυτή την μεταβιβάζω στον κύριο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ.
ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ Κ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ......................
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.

Bundesliga 26η αγωνιστική - 5 Έλληνες στον αγώνα Schalke-E. Frankfurt

5 Έλληνες συμμετείχαν στον αγώνα Schalke-Eintracht Frankfurt κάτι που δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί σε αγώνα της Bundesliga. Για την Schalke ξεκίνησε βασικός ο Παπαδόπουλος (που έπαιξε σε όλο τον αγώνα) και στο 83 μπήκε ο Χαριστέας, ενώ για την Eintracht ξεκίνησαν οι Τζαβέλας, Αμανατίδης και στο 63 μπήκε ο Γκέκας

Αποτελέσματα:
  • Hannover1. FC Köln - Hannover Hannover 4:0
  • FC Bayern FC Bayern - Hamburg Hamburg 6:0
  • Schalke Schalke - Frankfurt Frankfurt 2:1
  • Wolfsburg Wolfsburg - Nürnberg Nürnberg 1:2
  • Hoffenheim Hoffenheim - Dortmund Dortmund 1:0
  • K'lautern K'lautern - Freiburg Freiburg 2:1
  • Bremen Bremen - M'gladbach M'gladbach Σαβ 19:30 an
  • Mainz 05 Mainz 05 - Leverkusen Leverkusen Κυρ 16:30 an
  • St. Pauli St. Pauli - Stuttgart Stuttgart Κυρ 18:30
Βαθμολογία:

1 Borussia Dortmund 61
2 Bayer Leverkusen 49
3 Hannover 96 47
4 Bayern München 45
5 FSV Mainz 05 43
6 1. FC Nürnberg 42
7 SC Freiburg 37
8 Hamburger SV 37
9 1899 Hoffenheim 36
10 FC Schalke 04 33
11 1. FC Köln 32
12 Kaiserslautern 28
13 Eintracht Frankfurt 28
14 FC St. Pauli 28
15 Werder Bremen 28
16 VfL Wolfsburg 26
17 VfB Stuttgart 25
18 Mönchengladbach 22

Αντώνη ακόμα να τον διαγράψεις τον Σταϊκούρα;

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/staikouras-x.jpgΤο μεσημέρι αναρωτηθήκαμε αν θα κάνει δήλωση η ΝΔ για την "επιτυχία" του νέου Κολοκοτρώνη, να μας δεσμεύσει με ακόμα χειρότερο μνημόνιο για τα επόμενα 20 χρόνια... τελικά ο Σαμαράς έκανε δήλωση λίγο αργότερα αφού όπως αναφέρουν κύκλοι της Ρηγίλλης, και ενδεχομένως να έχουν δίκιο, περίμενε πρώτα να ενημερωθεί και να διαβάσει το κείμενο της απόφασης. Πριν όμως μιλήσει ο Σαμαράς ο Σταϊκούρας είχε προλάβει να περιοδεύσει σε 3 ραδιόφωνα και να δώσει τα εύσημά του στο νέο Κολοκοτρώνη!!! Και αυτός όπως και ο Γιαννόπουλος χθες πήραν για την πατερίτσα τα εύσημα των ΠΑΣΟΚων...

Διαβάστε τι γράφει το www.in.gr και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Για «σημαντική απόφαση για την Ευρώπη με θετικές επιπτώσεις και για την Ελλάδα» (!!!!!) έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Δόθηκε ένα σημαντικό, ένα ισχυρό, ένα συντονισμένο, ρεαλιστικό μήνυμα -και προς τις αγορές και προς όλο τον κόσμο- ότι η Ευρώπη θέλει καλύτερο δημοσιονομικό συντονισμό και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η πρόταση είναι ιδιαίτερα σημαντική και για την Ελλάδα. Κάθε χώρα θα αποφασίζει το δικό της μείγμα πολιτικών και θα λαμβάνονται υπόψη ιδιαίτερες προκλήσεις σε κάθε χώρα, για το πώς θα αντιμετωπίσει την ανταγωνιστικότητα»
Τι να πούμε; Ευχής έργο θα ήταν να τον διέγραφε ο Σαμαράς επί τόπου, ή έστω να τον καθαιρούσε... αλλά μάλλον δεν πρόκειται να γίνει...

Μεγάλο το κακό που έκανε ο Μπέος στον Πατέρα

(Μπορεί η είδηση να είναι ο Μπέος και η σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι ο Πατέρας ήταν επίσημος συνομιλητής του και αφενός τον κατέγραφε και αφετέρου συμμετείχε από την 1η αγωνιστική σε όλο αυτό τον βούρκο τον οποίο αποφάσισε τώρα να καταγγείλει επειδή δεν κατάφερε να επιπλεύσει)

Τα όσα υποστήριξε ο Αχιλλέας Μπέος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, είναι αλήθεια ότι έχουν δημιουργήσει τεράστιο θέμα στον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού Νικόλα Πατέρα. Ότι έχτιζε εδώ και χρόνια ο (πρώην) εφοπλιστής, ήρθε να τα γκρεμίσει μέσα σε 42 λεπτά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Ανεξάρτητα, από το αν συμφωνεί κανείς με το προφίλ του τσαμπουκά που προτάσσει ο Μπέος, είναι αλήθεια ότι για πρώτη φορά βρέθηκε παράγοντας του ποδοσφαίρου, ο οποίος βγαίνει και καταγγέλλει, ευθέως, ένα πρώην πρόεδρο ομάδας, ως υποκλοπέα. Από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πατέρας, κυκλοφορεί στην Αθήνα ως ένας άνθρωπος που καταγράφει τους συνομιλητές του ,όπως καταγγέλλει ο Μπέος.

Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν καλά τον (πρώην) εφοπλιστή, λένε ότι οι «υποκλοπές» συνομιλιών, αποτελούν το αγαπημένο σπορ του Πατέρα. Στο γραφείου του, είναι περισσότερες οι κάμερες και τα κασσετοφωνάκια, από τα κάδρα και τους πίνακες, όπως έγραφε χαρακτηριστικά σημερινή αθλητική εφημερίδα.

Όταν χαλαρώνει στο μπαλκόνι του παγερού κτιρίου της Βασιλίσης Σοφίας, και θέλοντας να δείξει πόσο ΜΕΓΑΛΟΣ και ΤΡΑΝΟΣ είναι, επαίρεται για την ικανότητά του να ηχογραφεί συνομιλίες. Κάποιοι, λένε, ότι εσχάτως έχει ανακαλύψει κι ένα ακόμη σπορ που συνδέεται με τις τηλεπικοινωνίες… Όπως ακούγεται έντονα στην πιάτσα, έχει πάρει καρτοκινητά τηλέφωνα, στέλνοντας στον εαυτό του μηνύματα.

Όταν, λοιπόν, θέλει να παραθέσει πιστοποιητικά στους συνομιλητές του, δείχνει το μήνυμα που (δήθεν) έχει αποσταλεί στο κινητό του. Ωστόσο, τα μηνύματα προέρχονται από τα δικά του καρτοκινητά. Εφόσον ισχύουν αυτά που μαθαίνουμε μιλάμε για πολύ γέλιο…

Ο Μπέος αποκάλυψε τομυστικό που το γνώριζαν εδώ και καιρό οι φίλοι και οι γνωστοί του Πατέρα.

Έτσι, από δω και πέρα και ανεξάρτητα από την δικαστική έκβαση που θα έχει η υπόθεση με τις κασέτες του Κούγια, όσοι περνούν το κατώφλι των γραφείων του Πατέρα, αλλά και όσοι δέχονται τηλεφωνήματα από τον (πρώην) εφοπλιστή, θα έχουν κατά νου, ότι ηχογραφούνται. Από δω και πέρα όποιος συνομιλεί με τον Πατέρα, θα γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να «κυκλοφορήσει» στην Ομόνοια κασέτα που θα τον «εμφανίζει» να συνομιλεί με τον τοίχο! Κάτι σαν την τζούλια…

Από χθες πολιτικοί, επιχειρηματίες αλλά και αστυνομικοί διακατέχονται από πανικό. Ο άνθρωπος την πάτησε για τα καλά. Αν μάλιστα, ο εισαγγελέας αποτολμήσει να άρει και το απόρρητο, όπως ζήτησε ο Μπέος, τότε θα γελάσει ακόμη και η Τιτίνα…

www.politicsnews.gr

Κεφαλογιάννης: Δύο απαγορευμένες λέξεις για το ΠΑΣΟΚ: Στρος Καν και Γιούνκερ

http://images.inews.gr/143/m-kefalogiannis-afylakta-ta-notia-thalassia-synora-tis-choras-sti-kriti.jpgΟ Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις συζητήσεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρος Κάν, είπε τα εξής:

Θέλω να πω στην Κυβέρνηση ότι δύο λέξεις στο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι απαγορευμένες: τα ονόματα Στρος Καν και Γιούνκερ.


Ο κ. Σαχνίδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κυρίου Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ είναι αυτός που εξέθεσε μέχρι παραιτήσεως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, όταν ψευδόμενος και μάλιστα στο εξωτερικό, είπε πως ο πολιτικός ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα είναι ο κ. Καραμανλής.

Ο κ. Γιούνκερ βγήκε τότε και είπε ότι ο κ. Παπανδρέου στο Συμβούλιο Αρχηγών μας είπε ότι αυτή η χώρα είναι διεφθαρμένη «from a to z», « από το άλφα στο ωμέγα», που θα λέγαμε εμείς οι Έλληνες.

Βέβαια, ο κ. Στρος Καν, που είναι η δεύτερη απαγορευμένη λέξη για το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτός ο σοσιαλιστής ηγέτης ο οποίος εξέθεσε τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι και πριν από τις εκλογές του 2009 και ακριβώς μετά τον επισκέφθηκε –να μη σας πω ότι έτρεχε πίσω του, συναντώντας τον σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και στην τελευταία συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη- για να του ζητήσει την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Έχει απόλυτο δίκιο ο εις εκ των εισηγητών μας κ. Μουσουρούλης, άριστος γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων, όταν αναφέρθηκε στο άρθρο 122, που είναι ακριβώς το άρθρο στο οποίο ο κ. Στρος Καν παρέπεμψε τον κύριο Παπανδρέου, λέγοντάς του ότι χτυπά λάθος πόρτα. «Είσαι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είσαι πλήρες μέλος του σκληρού πυρήνα της ΟΝΕ. Έχεις υποχρέωση, με βάση τις συνθήκες που ψήφισε η ελληνική Βουλή, με εισήγηση των ελληνικών κυβερνήσεων, να απευθυνθείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα με το άρθρο 122». Αυτές, λοιπόν, είναι οι δυο απαγορευμένες λέξεις, τις οποίες δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ.

Τι επέβαλε η Μέρκελ στον ΓΑΠ προκειμένου να μειωθεί το επιτόκιο και να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής

Το τι κέρδισε ο νέος Κολοκοτρώνης, όπως είπε και η Αλέκα*, θα το ακούσετε αναλυτικά από τους πρασινοφρουρούς των καναλιών. Εμείς θα σας πούμε τι αναγκάστηκε να δεχθεί ο ΓΑΠ προκειμένου να πουλήσει παραμύθι:

-Οι Βρυξέλλες θα έχουν από εδώ και στο εξής λόγο όχι μόνο στα δημοσιονομικά (έλλειμμα) αλλά και ΣΕ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!!! Δηλ. Θα έρθει ραβασάκι από Βρυξέλλες που θα λέει πχ. σύνταξη στα 67 και ΤΕΛΟΣ
-Τα επόμενα 20 χρόνια πρέπει να ρίχνουμε το δημόσιο χρέος κατά 5% ανά έτος... καλά και εγώ είμαι αστροναύτης
-Τα επόμενα χρόνια πρέπει να πουλήσουμε ασημικά 50 δις

* Αναγκαζόμαστε να πούμε τι είπε η Αλέκα, γιατί ένώ έχουν τοποθετηθεί όλοι... στη ΝΔ πάλι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου... προφανώς το ΣΚ το κλείνουν το μαγαζί...

Κύπρος: σύλληψη ευρωβουλευτών και του επισκόπου Νεαπόλεως, από το κατοχικό καθεστώς

Το κατοχικό καθεστώς συνέλαβε σήμερα ευρωβουλευτές και ιερωμένους, οι οποίοι πήγαν στις κατεχόμενες περιοχές για να διαπιστώσουν την καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, η λεγόμενη αστυνομία του κατοχικού καθεστώτος συνέλαβε την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, τους Πολωνούς Γιαρουσλάβ Βαλέσα -γιο του ηγέτη της Αλληλεγγύης Λεχ Βαλέσα- και Αρτούρ Ζασάστα και τη Βουλγάρα Μαρία Νεβέσλεβα, τον Κύπριο πρώην ευρωβουλευτή Γιαννάκη Μάτση, τον επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο και τον πατέρα Σάββα, ο οποίος εργάζεται σε θέματα θρησκευτικής κληρονομιάς και μία υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μαζί τους συνελήφθη και ο Λοϊζος Αυξεντίου, ο οποίος ως μέλος της Κίνησης Προσφύγων, είχε υποβάλει προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, η οποία οδήγησε και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου όπου γίνεται αναφορά στην ανάγκη επιστροφής της Αμμοχώστου.

Η σύλληψη έγινε στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην Αμμόχωστο. Οι άνδρες μεταφέρθηκαν σε άγνωστο χώρο κράτησης, ενώ οι γυναίκες κρατούνται στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η κ. Θεοχάρους δήλωσε σε δημοσιογράφο του ΡΙΚ, ότι η ομάδα μετέβη στα κατεχόμενα για να διαπιστώσει την καταστροφή εκκλησιών στο Ριζοκάρπασο και την περιοχή Μεσαορίας, την πεδιάδα μεταξύ Λευκωσίας και Αμμοχώστου.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι λεγόμενοι αστυνομικοί τους πήραν τις ταυτότητες χωρίς να τους δώσουν καμιά εξήγηση, ούτε γιατί τους συνέλαβαν ή που είχαν μεταφέρει τους άλλους άνδρες. Η τηλεφωνική συνομιλία της κ. Θεοχάρους, μέσω κινητού τηλεφώνου διακόπηκε απότομα.

Για την σύλληψη ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ, τα Ηνωμένα Εθνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο Επίτροπος Προεδρίας, Γιώργος Ιακώβου, άρχισε επαφές με το κατοχικό καθεστώς για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ιαπωνία: Μειώθηκε η ραδιενέργεια μετά την έκρηξη-βρέθηκαν άλλα 300-400 πτώματα σε λιμάνι...

Η διάμετρος εκκένωσης --με κέντρο τα εργοστάσια Φουκουσίμα 1 και 2-- επεκτάθηκε στα 20 χιλιόμετρα από τα 10 χιλιόμετρα που ήταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η τοπική κυβέρνηση έλαβε αυτή την εντολή από την κυβέρνηση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.

Πάντως τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς έχουν μειωθεί έπειτα από την αύξηση που είχαν σημειώσει μετά την έκρηξη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο την ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας.

Ο ιαπωνικός στρατός ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ανακάλυψε 300 με 400 πτώματα στο λιμάνι Ρικουζεντακάτα, στα νοτιοανατολικά, το οποίο επλήγη από το τσουνάμι που ακολούθησε το σεισμό των 8,9 βαθμών.

Βίντεο με την έκρηξη

Αρχίζει το ξεπούλημα Νοσοκομείων ;;

Ακούστε στο Video στο τέλος του άρθρου απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Γίωργου Χατζημαρκάκη ( Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων της Γερμανίας ) για την οικονομία, στην εκπομπή "ΕΙΠΑΝ....στο Ράδιο 9", με το Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Αναφέρθηκε στα σχέδια της Μέρκελ για πώληση ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας, μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση του χρέους.

Παρουσίασε αυτά ακριβώς που αποφάσισαν σήμερα το πρωί οι ηγέτες της Ευρωζώνης.Στη συνέχεια αφού ανέφερε τι θα μπορούσε να πωληθεί μας έσκασε και την βόμβα για την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων !!!

Προσέξτε τι είπε μεταξύ άλλων ο κ . Χατζημαρκάκης:

"Ξέρω όμως ότι το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας,έχει κατέβει τώρα δύο φορές στην Ελλάδα να συζητήσει ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της Υγείας. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για την Ελλάδα στον τουρισμό Υγείας, να γίνει πολύ ελκυστική η Ελλάδα για Άραβες, για Ρώσους αλλά και για Ευρωπαίους να κάνουν τις εγχειρήσεις τους στην Ελλάδα και να μείνουν για 2- 3 εβδομάδες στα νοσοκομεία και στα ξενοδοχεία.

Στο τέλος παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου να γίνει πολύ καλός φίλος με τον καινούριο Ιρλανδό Πρωθυπουργό ο οποίος παλεύει ως καινούρια Κυβέρνηση για πιο χαμηλό επιτόκιο...


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_9260.html

Έκρηξη έγινε στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Μία έκρηξη έγινε αισθητή στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1, μεταδίδει το πρακτορείο Τζίτζι.

Παράλληλα, η ιαπωνική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες που παρουσιάζουν καπνούς να ανωθρώσκουν από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού, τονίζοντας πως τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω του είναι 20 φορές υψηλότερα από το κανονικό.

Πολλοί εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο1 τραυματίσθηκαν έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις του, οι οποίες είχαν πληγεί από τον χθεσινό φονικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Τζίτζι είχε μεταδώσει την είδηση πως ακούσθηκε έκρηξη και καπνοί έγιναν αισθητοί να υψώνονται από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού, με την ιαπωνική τηλεόραση να επιβεβαιώνει με τις εικόνες της την πληροφορία.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ συμβούλευσε σήμερα τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη» μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στον αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νο1, ο οποίος είχε υποστεί βλάβες από τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό.

Ειδικοί και δημοσιογράφοι του δικτύου κάλεσαν επίσης όσους από τους κατοίκους βρίσκονται εκτός οικίας να προστατεύσουν το αναπνευστικό τους σύστημα καλύπτοντάς το με ένα βρεγμένο μαντήλι και να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλλίτερα ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση του δέρματος με τον αέρα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο (Tepco), η έκρηξη σημειώθηκε μετά από μετασεισμό και η σκεπή και οι τοίχοι του κτηρίου που στέγαζαν τον αντιδραστήρα κατέρρευσαν, μεταδίδει το ΝΗΚ.

Οι τοπικές αρχές διέταξαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν μία ζώνη σε περίμετρο 10 χλμ γύρω από τον αντιδραστήρα, ενώ τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι στα ανώτερα ετήσια επιτρεπτά

ΛΕΩ ΕΓΩ ... ΤΩΡΑ

... βλέποντας τη φωτογραφία από την εμφάνιση ΑΒΡΑΜΟ στη Στάη χθες αναρωτήθηκα...

Έχει ανταποδώσει η Έλλη τη πρόσληψη του (19χρονου και φοιτούντος τότε) γιού της στο γραφείο συνεδριακού τουρισμού του ΕΟΤ στο Λονδίνο επί υπουργείας του Αβραμό?

Λ.Α.

Αγαπητοί 'ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ' γιατί δε λέτε για το ΑΙΣΧΡΟ αντάλλαγμα του ξεπουλήματος κρατικής περιουσίας 50 δις;

Νέο μνημόνιο με την ισχυρότερη δυνατή νομική βάση για τα 50 δις , μείωση 1 % των επιτοκίων και 7,5 χρόνια αποπληρωμή ...
Διαβάστε στην συνέχεια απόσπασμα της χθεσινής μεταμεσονύκτιας, ανακοίνωσης των ηγετών της Ευρωζώνης και τις αποφάσεις που αφορούν στην στήριξη της Ελλάδας. 
Αυτό αποφασίστηκε:
"Νέο μνημόνιο με την ισχυρότερη δυνατή νομική βάση, με τα 50 δις μέσα, μείωση 1 % των επιτοκίων και 7,5 χρόνια αποπληρωμή .."
Βέβαια τα πράσινα Μεγαλο παπαγαλάκια, αναφέρονται σε πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας μόνο το θέμα μείωσης του επιτοκίου και την επιμήκυνση.
Για το θέμα της πλήρους και ταχείας ολοκλήρωσης του προγράμματος ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησης ακινήτων 50 δισ. €, κάνουν τον Κινέζο..
Μας έδωσε καρότο η Μέρκελ με το -1% και τα 7,5 χρόνια αποπληρωμής, αλλά το μαστίγιο του ξεπουλήματος των 'ασημικών' της Ελλάδας όπως προβλέπει το μνημόνιο για τα 50 δις χτυπάει αλύπητα τις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Γι αυτό το αντάλλαγμα δεν λένε κουβέντα οι δημοσιογράφοι των ΔΝΤιανών ΜΜΕ.
Πιο συγκεκριμένα για την χώρα μας αποφασίστηκαν τα εξής:




- H Ελλάδα να συνεχίσει με αυστηρότητα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αυξάνοντας την ικανότητα για την εφαρμογή τους, την πλήρη και ταχεία ολοκλήρωση του προγράμματος ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησης ακινήτων 50 δισ. €, που έχει εξαγγείλει και να καθιερώσει ένα αυστηρό και σταθερό φορολογικό πλαίσιο με την ισχυρότερη δυνατή νομική βάση που θα αποφασιστούν από την ελληνική κυβέρνηση.

- Το επιτόκιο των δανείων της θα πρέπει να μειωθούν κατά 100 μονάδες βάσης (1%). Επιπλέον, η διάρκεια του χρόνου αποπληρωμής για το σύνολο του προγράμματος δανεισμού στην Ελλάδα θα αυξηθεί σε 7,5 χρόνια, σε σύμφωνα με το ΔΝΤ

 
Brussels, 11 March 2011
CONCLUSIONS OF THE HEADS OF STATE OR GOVERNMENT OF THE EURO AREA OF 11 MARCH 2011
The Heads of State or Government of the Euro area adopted the following conclusions:
1. The Pact for the Euro which establishes a stronger economic policy coordination for competitiveness and convergence (attached) has been endorsed. This Pact will be presented to the European Council of 24/25 March 2011 with a view for non-euro area Member States to indicate whether they intend to participate in the Pact. At the same time Euro area Member States shall indicate first measures they pledge to implement under the Pact for the next year.
2. The Heads of State or Government of the Euro area assessed progress made since the European Council of 4 February 2011 on the comprehensive response to the crisis, with a view to completing this package for the 24/25 March European Council.
3. They welcome the progress made in the implementation of the on-going IMF/EU programs in Greece and Ireland, and the strong commitments by
- Greece to rigorously continue structural reforms, increase capacity building for their implementation, fully and speedily complete the € 50 bn privatization and real estate
development programme
it has announced and to introduce a strict and stable fiscal framework with the strongest possible legal basis to be decided by the Greek
government;
- Ireland to introduce a strict and stable fiscal framework, with the strongest possible legal basis, and to stick to fiscal targets through expenditures decreases and revenue increases as foreseen in the programme.
§ Financial conditions
Pricing of the EFSF should be lowered to better take into account debt sustainability of the recipient countries, while remaining above the funding costs of the facility, with an adequate mark up for risk, and in line with the IMF pricing principles. The same principles will apply to the ESM.
Against this background and in view of the commitments undertaken by Greece in the context of its adjustment programme, the interest rate on its loans will be adjusted by 100 basis points. Moreover, the maturity for all the programme loans to Greece will be increased to 7.5 years, in line with the IMF.
Finance Ministers will specify modalities of implementation of these decisions.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/50-1-75.html

Κίνδυνος πυρηνικού ολέθρου στην Ιαπωνία

http://msnbcmedia1.msn.com/i/MSNBC/Components/TEASES/!BIG-STORY/Japan-4-col.jpgΜετά απ το μεγάλο σεισμό των 8,9 Ρίχτερ και καθώς περνούσε η ώρα αποδείχθηκε ότι το τσουνάμι τελικά ίσως να μην είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. . Δύο πυρηνικά εργοστάσια, από τα 11 που έκλεισαν αυτόματα την στιγμή του σεισμού, παρουσιάζουν πρόβλημα στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων

Ως γνωστό η Ιαπωνία είναι χώρα με πολύ μεγάλη συμμετοχή της πυρηνικής ενέργειας στην παραγωγή ρεύματος.

Καταρχάς να πούμε με απλά λόγια ότι όταν καταρρεύσει το σύστημα ψήξης το ουράνιο (που παρά το κλείσιμο του αντιδραστήρα) συνεχίζει την τήξη με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Τότε τα ενδεχόμενα μέσα σε 5-6 ώρες το πολύ, είναι δύο:

α. Ή ο ατμός από το εξατμιζόμενο, λόγω αύξησης θερμοκρασίας, νερό θα προκαλέσει ρήξη της ράβδου και έξοδο του υπέρθερμου ουρανίου

β. Ή το υπερθερμασμένο ουράνιο θα λιώσει το περίβλημα των ράβδων που σε ένα συνήθη αντιδραστήρα είναι περίπου 30.000 και έχουν συνολικά 100 τόνους ουρανίου

Και στις δύο περιπτώσεις η εξέλιξη είναι είτε το ουράνιο να κατακάτσει στο "πάτωμα" του αντιδραστήρα, να "φάει" το μπετόν και μέσω του εδάφους να περάσει στο νερό, είτε μέσω ανεξέλεγκτης αλυσιδωτής αντίδρασης να προκληθεί έκρηξη όπως στο Τσερνομπίλ...

Αυτή τη στιγμή και στα δύο εργοστάσια το σύστημα ψύξης έχει καταρρεύσει λόγω διακοπής ρεύματος. Μετά την κατάρρευση και του εφεδρικού συστήματος (γεννήτριες πετρελαίου) η εταιρία πλημμύρισε με νερό τους αντιδραστήρες.

Στο ένα από τα δύο εργοστάσια (Fukushima-Daiichi), όπου 3 στους 6 αντιδραστήρες (είναι απ' τα μεγαλύτερα στον κόσμο) έχουν πρόβλημα, λειτουργεί το 2ο εφεδρικό, μετά το πετρελαιοκίνητο, σύστημα ψύξης με μπαταρίες, το οποίο όμως δεν μπορεί να ψύξει αρκετά τις ράβδους και η πίεση στο εσωτερικό του αντιδραστήρα έχει αυξηθεί 1,5 φορά. Εκτός αυτού ο χρόνος λειτουργίας των μπαταριών είναι μόνο μερικές ώρες οπότε πρέπει κάτι να γίνει σύντομα...

Η εταιρία που λειτουργεί το εργοστάσιο λέει ότι έχει επιτόπου 4 οχήματα "γεννήτριες" αλλά λείπει ένα καλώδιο σύνδεσής τους με τους αντιδραστήρες, το οποίο γίνονται προσπάθειες να πάει με αεροπλάνο...

Οι τεχνικοί προκειμένου να αποφορτίσουν την κατάσταση σε έναν αντιδραστήρα, αποφάσισαν να αφαιρέσουν πίεση, κάτι που όμως σημαίνει και διαρροή ραδιενέργειας, έστω και μικρής ποσότητας, αν και η εταιρία λέει ότι δεν θα διαρρεύσει τίποτα.

Στο εσωτερικό του αντιδραστήρα η ραδιενέργεια έχει αυξηθεί 1000 φορές πάνω από το σύνηθες, ενώ στον εξωτερικό χώρο είναι αυξημένη μόνο 8 φορές, χωρίς τόσο στον εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό χώρο να υπάρχει πρόβλημα για τον άνθρωπο, πράγμα που δείχνει και η πρόθεση του Ιάπωνα Πρωθυπουργού, Καν, να επισκεφθεί την εγκατάσταση σήμερα.

Η δεύτερη εγκατάσταση (Fukushima-Daini) βρίσκεται 10 χλμ νοτιότερα και εκεί έχει επισης καταρρεύσει το σύστημα ψύξης σε 3 απ' τους 6 αντιδραστήρες με αποτέλεσμα το νερό να έχει φθάσει στη θερμικρασία των 100 βαθμών και να εξατμίζεται... υπάρχει δηλ η ίδια κατάσταση.

Γύρω από τα δύο εργοστάσια ο πληθυσμός σε μια ακτίνα 10 χλμ κλήθηκε να μετακινηθεί, κάτι που όπως υπολογίζεται αφορά περίπου 45.000 ανθρώπους

Μικρότερο είναι το πρόβλημα σε ένα τρίτο εργοστάσιο, στο Rokkasho, όπου φυλάσσονται 3.000 τόνοι χρησιμοποιημένου ουρανίου, όσοι υπάρχουν σε 25-30 αντιδραστήρες συνολικά, στο οποίο όμως λειτουργεί το εφεδρικό σύστημα ψύξης με γεννήτριες πετρελαίου.

Η Ιαπωνία λειτουργεί 54 πυρηνικούς αντιδραστήρες σε 14 εργοστάσια, ενώ χτίζει ακόμα 3 και σχεδιάζει άλλα 11. Λόγω των σεισμών οι προδιαγραφές είναι από τις αυστηρότερες στον κόσμο, ωστόσο δεν μπορεί να εγγυηθούν την ασφάλεια σε καταστροφικό σεισμό 8,9 ρίχτερ. Οι 11 αντιδραστήρες που έκλεισαν παρήγαγαν το 18% του ρεύματος της χώρας, όπου το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από την πυρηνική.

The Boiling Water Reactor (BWR)

Τέλος να θυμίσουμε ότι η πρώτη "σχάση" ατόμου ουρανίου μέσω βομβαρδισμού του με νετρόνιο (κατά την οποία παράγονται δύο νέα νετρόνια που με τη σειρά τους διασπούν δύο νέα άτομα ουρανίου για να παραχθούν 4 νετρόνια κ.λπ εξ ου και ο όρος αλυσιδωτή αντίδραση) έγινε το 1938 στη Γερμανία από τους φυσικούς Ότο Χαν και Λίζα Μάιτνερ και με τη συμβολή αργότερα του Φριτς Στράσμαν. Τα πυρηνικά εργοστάσια εκμεταλλεύονται την θερμότητα (θερμοκρασία 285 C) που παράγεται κατά τη σχάση για να θερμάνουν νερό, να το μετατρέψουν σε ατμό ο οποίος κινεί τις τουρμπίνες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια

Ιαπωνία: Η απόλυτη καταστροφή

Φώτο της κωμόπολης Takada πριν και μετά:

http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/large/256372044.jpg?AWSAccessKeyId=0ZRYP5X5F6FSMBCCSE82&Expires=1299901927&Signature=rMFoxVCOzPp7BVJQJd5zQ0jOBMk%3D

Ζαχαρίτσα από τη Μέρκελ στον ΓΑΠ: Μείωση επιτοκίου 1% και επιμήκυνση δανείου στα 7,5 χρόνια... ας αρχίσουν τα νταούλια

Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο (2:30 πμ) στις Βρυξέλλες αποφάσισε την μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας κατά μία μονάδα και την επιμήκυνση των χρονικών ορίων απόσβεσης των δανείων στα 7,5 χρόνια.

Θα ακολουθήσει πανηγυρική συνέντευξη Τύπου του Γιωργάκη με νταούλια και ζουρνάδες...

τ' αξίζει ο άτιμος... ανάγκασε τους Ευρωπαλιους να γονατίσουν μπροστά του...