24 Φεβρουαρίου 2011

Επέστρεψε στην Ελλάδα το πρώτο από τα τρία C-130 με 88 Έλληνες από τη Λιβύη

Καλά στην υγεία τους είναι και οι 88 Έλληνες που έφτασαν απόψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος από την Τρίπολη της Λιβύης, με το πρώτο εκ των τριών C-130 της πολεμικής αεροπορίας. Οι επαναπατρισθέντες Έλληνες χαρακτήρισαν δραματική την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη και εξέφρασαν την ανακούφισή τους για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς τους.

Στις πολύ δύσκολες συνθήκες της επιχείρησης επαναπατρισμού καθώς και στις δυσκολίες στην επιβίβαση των Ελλήνων, αναφέρθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Ζέπος και τόνισε ότι από πλευράς ΥΠΕΞ και προσωπικά του κ. Δόλη, ο οποίος συνόδευσε τους Έλληνες και συντόνισε την επιχείρηση, έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει.

Στο δεύτερο ελληνικό C-130 επιβαίνουν 83 επιβάτες από την Τρίπολη, μεταξύ των οποίων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ζέπος, είναι και ένας Έλληνας υπάλληλος της πρεσβείας που έχει τραυματιστεί στον ώμο και στο πόδι από πυροβολισμούς που δέχθηκε χθες το απόγευμα. Ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Το τρίτο C-130 με 45 επιβαίνοντες από την Σύρτη αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αλυσίδες χρειάζονται στη Δ. Μακεδονία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxFYVl1m92vuIpVe8Jrtu1AticaSVgcd7e-aKGuGgVGZ6_hm41Oq7Tl3Gc9xpZ_Qw71gpi6Fl6nEBeOpEmC_r6gyU9uvzNvEOEf7HDe7vMaU7tdJAVvW4pglqlLs3d3JALVMjpBltsThY/s1600/%25CE%25B1%25CE%25B1.jpgΜε αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους που συνδέουν την Καστοριά με τη Φλώρινα, μέσω Βιτσίου, την Καστοριά με τα Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου, καθώς και την Καστοριά με το Αμύνταιο. Στο νομό Φλώρινας, ακόμη και μέσα στην πόλη της Φλώρινας, έπεσε χιόνι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι, επίσης, αναγκαίες για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, στην Πέλλα, από το ύψος του Παλιού Αγ. Αθανασίου, καθώς και μερικά χιλιόμετρα πριν το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, στην Πιερία.

Γ. Καρασμάνης: Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας η απόσυρση του προγράμματος των σχεδίων βελτίωσης από τον Σκανδαλίδη

«Σαφής ομολογία της κυβερνητικής αποτυχίας στα προωθούμενα σχέδια βελτίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις του κ. Σκανδαλίδη, καθώς ένα μήνα μετά την προκήρυξη του προγράμματος, αναγκάζεται να το “πάρει πίσω”, να προχωρήσει σε έκδοση νέας, ριζικά τροποποιημένης, κοινής υπουργικής απόφασης και σε επαναπροκήρυξή του.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η απίστευτη προχειρότητα, με την οποία αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση κρίσιμα και ζωτικά θέματα, όπως οι επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, δικαιώνοντας την έντονη και τεκμηριωμένη κριτική που άσκησε και ασκεί η Νέα Δημοκρατία εντός και εκτός Κοινοβουλίου

Γιώργος Καρασμάνης
βουλευτής Πέλλας
Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας»

Τον τσάκισαν τον Ολυμπιακό... ποινή μιας αγωνιστικής του επέβαλλαν γιατί δεν υπήρχε ποινή μισής...

http://www.sday.gr/uploads/0%202%CE%BF%CF%82%202011/872602.jpgΤην εξοντωτική ποινή της μίας αγωνιστικής επέβαλλαν στον Ολυμπιακό μιας και δεν υπάρχει ποινή μισής αγωνιστικής για να του επιβάλλουν... μάλιστα η απόφαση πάρθηκε με ψήφους 2-1... υπήρχε δηλ. κάποιος τόσο μαλάκας θεώρησε ότι δεν έγινε τίποτα!!

Η ποινή είναι μόνο μία αγωνιστική γιατί θεωρήθηκε ότι τα γεγονότα δεν ήταν εκτεταμένα... και δικαίως εδώ που τα λέμε γιατί δεν μπήκε δα και όλο το γήπεδο μέσα να πηδήξει τον Σισσέ... μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!!

Ά! Έφαγε και ο Τοροσίδης 5 αγωνιστικές... έτσι για να μη λέτε τίποτα ;)

Μου φαίνεται πως θ' αρχίσω να υποστηρίζω Καντάφι... κάτι έχει δει ο ΓΑΠ και τον υποστηρίζει μέχρι τέλους

Τώρα κατάλαβα γιατί ο ΓΑΠ υποστηρίζει Καντάφι...
δείτε το λόγο:

Aisha Gaddafi
δικηγόρος (μέλος της υπερασπιστικής ομάδας του Σ. Χουσείν) κόρη του δημοκρατικά εκλεγμένου και μοναδικού νόμιμου ηγέτη των Λίβυων
(είπαμε θα αρχίσω να υποστηρίζω Καντάφι σαν τον ΓΑΠ... έχουν και το ίδιο χρώμα, το πράσινο, οι άτιμοι )
ψώνιζε στη Βιέννη όταν ξέσπασαν τα επεισόδια πριν 10 μέρες...

http://www.ordoesitexplode.com/photos/uncategorized/aishaqaddafi_1.JPGhttp://www.chinadaily.com.cn/english/doc/2004-07/06/xin_36070106084836412271.jpghttp://dinahlord.typepad.com/.a/6a00e008d9a3f988340120a596d9ad970b-320wi

Ν.Δ.: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Παρουσία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά και υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου του κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, συνεδρίασε, σήμερα, η Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής ορίστηκαν οι θεματικές ενότητες, για τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή αποφάσισε τη σύσταση πέντε υποεπιτροπών:

· Η πρώτη υποεπιτροπή θα έχει αντικείμενό της, τις διατάξεις που αφορούν στα ζητήματα της διαφάνειας του δημόσιου βίου, σε σχέση ιδίως με τη λειτουργία και τα οικονομικά των κομμάτων, των οργάνων του Πολιτεύματος και των- αιρετών και μη- εκπροσώπων της Πολιτείας.

· Η δεύτερη υποεπιτροπή θα επεξεργασθεί τις διατάξεις που αφορούν στη λειτουργία των θεσμών.

Ειδικά για τη Δικαιοσύνη, τη δικαστική εξουσία και την εκλογή των επικεφαλής της.

Για την ταχύτερη και αποδοτικότερη απονομή της Δικαιοσύνης, θα δημιουργηθεί ξεχωριστή ομάδα εργασίας.

· Η τρίτη υποεπιτροπή θα έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία των διατάξεων, που διέπουν τα ατομικά δικαιώματα και την αποτελεσματική προστασία τους.

Ειδικά για τα ζωτικής σημασίας θέματα της Παιδείας και του Περιβάλλοντος θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές ομάδες εργασίας.

· Η τέταρτη υποεπιτροπή θα επεξεργασθεί τις διατάξεις που αφορούν στην οικονομία και τις παραγωγικές δραστηριότητες, σε συνδυασμό με την κατοχύρωση και την ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου του κράτους.

· Η πέμπτη υποεπιτροπή θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τον εκλογικό νόμο, τις εκλογικές περιφέρειες και τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος, με την ψήφο των Ελλήνων ομογενών, όπως το έχει ήδη δηλώσει ο Πρόεδρος

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας για τη λίμνη Κορώνεια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFAKODJOOG7OFOgxzWm332lVuccIb7MUMAhyphenhypheno4V29eXJj-X9LlkmYOU0pkevj7E2pOWN5PHlrxa1WC2YY1Af-yGTczu2FR-qzPY1If4G_0Br_A8j6FB0iA7e_X6q-qgPUGej7b2q4XqrQ/s400/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1+2.jpgΣημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη διοίκηση και την αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας αποτέλεσε και πάλι το θέμα της λίμνης Κορώνειας, μετά από επερώτηση της παράταξης «Οικολογία -Αλληλεγγύη» με αφορμή την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Το μοντέλο ανάπτυξης είναι αυτό που δολοφόνησε τη λίμνη. Όμως η πρώην νομαρχία έχει την ευθύνη για την υλοποίηση του μοντέλου αυτού» είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία -Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος εστίασε την κριτική του στις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην εξέλιξη των έργων, την επιβολή προστίμων και τη σύσταση των κλιμακίων ελέγχου περιβάλλοντος.

«Αν είχα τη δυνατότητα να δώσω βραβείο Γκίνες για τη μεγαλύτερη αναλήθεια θα το έδινα στον κ. Τρεμόπουλο» απάντησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και ανέφερε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έργο της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης για τη σωτηρία της λίμνης. «Οι ευθύνες δεν βαρύνουν τη νομαρχία αλλά την ελληνική πολιτεία» είπε και ανέφερε ότι από τα 21 υποέργα του master plan, μόνο τα 7 ήταν αρμοδιότητα της πρώην νομαρχίας.

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες για το επόμενο χρονικό διάστημα επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η τακτοποίηση εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης του προβλήματος των γεωτρήσεων, της νιτρορύπανσης και της αλλαγής των καλλιεργειών σε λιγότερο υδροβόρες.

Ένταση επικράτησε και στην αρχή της συνεδρίασης για το θέμα του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για ελλιπή ενημέρωση ενώ ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Μάρκος Μπόλαρης, ζήτησε τη συγκρότηση επιτροπής που θα διαμορφώσει προτάσεις για τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου. «Αφήστε τη δημοκρατικότητα και φροντίστε να σώσετε την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή η τύχη του λαού είναι στα χέρια του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου» απάντησε ο κ. Ψωμιάδης. Τελικά αποφασίστηκε η δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα διατυπώσει προτάσεις για το θέμα του κανονισμού.

WikiLeaks:Αντιζηλίες, απληστία και υπέρμετρες φιλοδοξίες στη δυναστεία Καντάφι

Η απληστία, ο φθόνος και οι φιλοδοξίες δηλητηρίασαν τις σχέσεις των μελών της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και συχνά κατέστρεψαν τις καριέρες των αξιωματούχων που έτυχε να βρεθούν στη μέση, σύμφωνα με απόρρητα αμερικανικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο WikiLeaks.

Τα πέντε παιδιά του συνταγματάρχη Καντάφι που αναφέρονται στα διπλωματικά έγγραφα χρησιμοποιούσαν απειλές και, μερικές φορές, βία, για να διασφαλίσουν τα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντά τους.

"Μολονότι οι αλληλοκτόνες διαμάχες δεν είναι κάτι καινούριο για την διαβόητα ευερέθιστη. . . οικογένεια, η πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης σημειώνεται σε μια ιδιαίτερα βαρυσήμαντη περίοδο" αναφέρεται σε διπλωματική αναφορά που χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2009, λίγο πριν τους εορτασμούς της 40ής επετείου από την επανάσταση του Καντάφι.

Η οικογένεια εμφανίζεται σήμερα ενωμένη απέναντι στην εξέγερση που απειλεί να τερματίσει την κυριαρχία του συνταγματάρχη, όμως οι Αμερικανοί διπλωμάτες υποστήριζαν ότι υπήρχαν έντονες διαφωνίες μεταξύ του Σάιφ αλ-Ισλάμ, του δευτεροτόκου γιου του Καντάφι, και τεσσάρων αδελφών του. Αναφέρονται επίσης τα ονόματα πολλών αξιωματούχων που υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν, στάλθηκαν στο εξωτερικό ή απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των παιδιών ή απλώς ήρθαν "πολύ κοντά" στη μία ή την άλλη φράξια.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου παραιτήθηκε αφού αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα για τη χορήγηση 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέταρτο γιο του Καντάφι, τον Μουτασίμ, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και σύμβουλος ασφαλείας του πατέρα του και ήθελε να δημιουργήσει τη δική του μονάδα ασφαλείας. Ο πρόεδρος φοβόταν ότι ο Μουτασίμ θα επιδίωκε να τον εκδικηθεί. Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Σερβίας στη Λιβύη --που χαρακτήρισε τον Μουτασίμ "όχι ιδιαίτερα ευφυή" και "ανελέητο" -- αξιωματούχοι είχαν αρνηθεί το αίτημά του για αγορά όπλων και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο Αμπντάλα Σανούσι, πρώην διευθυντής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, έχασε την εύνοια του Καντάφι γιατί δεν κατάφερε να κρατήσει στον "ίσιο δρόμο" έναν άλλο γιο του συνταγματάρχη. Ένας άλλος γιος του οποίου είχε την εποπτεία, ο Χανίμπαλ, συνελήφθη στην Ελβετία με την κατηγορία ότι κακομεταχειριζόταν δύο οικιακές βοηθούς ενώ ο Σάαντι, ο τρίτος κατά σειρά γιος, έφυγε στη Ρώμη παρά την αντίθετη γνώμη του πατέρα του.

Τα παιδιά του Καντάφι δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία. Για να προειδοποιήσουν τον αδελφό τους Σάιφ αλ-Ισλάμ ότι διαφωνούσαν με τις μεταρρυθμίσεις που ζητούσε, έστειλαν στη φυλακή έναν φιλελεύθερο ακτιβιστή και ξυλοκόπησαν έναν άλλο.

Τα μεσάνυχτα αναμένεται να επιστρέψουν τα τρία C-130 από τη Λιβύη

Γύρω στα μεσάνυχτα, αναμένονται -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τα στρατιωτικά αεροσκάφη C-130 της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων από την ταραγμένη Λιβύη.

Ιδιαίτερες δυσκολίες συνάντησαν τα δύο αεροσκάφη, που με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, και στελέχη από των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, προσγειώθηκαν σήμερα, γύρω στις 12 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Τρίπολης. Εκεί, μετά την προσγείωση αναγκάστηκαν να περιμένουν επί επτά ώρες στην πίστα, για λόγους γραφειοκρατικούς, όπως υποστήριξαν οι τοπικές αρχές, χωρίς δυνατότητα επιβίβασης των Ελλήνων και άλλων πολιτών τρίτων χωρών, που επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Καλύτερη τύχη είχε το τρίτο αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στην Σάμπχα, στο οποίο επιβιβάστηκαν περίπου 45 άτομα Έλληνες, Κύπριοι και πολίτες τρίτων χωρών. Δεδομένων των λιγότερο δυσμενών συνθηκών εκεί, αποφασίστηκε το αεροσκάφος αυτό, πριν επιστρέψει στην Αθήνα, να μεταβεί και σε αεροδρόμιο της Σύρτης, προκειμένου να παραλάβει άλλους 15 Έλληνες.

Λιβύη: Μια χώρα πλούσια σε πετρέλαιο και σημαδεμένη απο τις παραδόσεις των φυλών

http://joshberer.files.wordpress.com/2009/12/libya-ethnic-1974.jpgΧωρισμένη ανάμεσα στο ανατολικό τμήμα, που έχει πέσει στα χέρια της αντιπολίτευσης, και το Δυτικό υπό τον έλεγχο του Μουάμαρ Καντάφι, η Λιβύη είναι ιστορικά ένα σταυροδρόμι του Μάγρεμπ και του Μάσρεκ, που χαρακτηρίζεται από τις φυλετικές παραδόσεις και εκσυγχρονίστηκε στον 20ό αιώνα χάρη στα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της.

Επί μακρόν στη σκιά της πληθωρικής προσωπικότητας του ηγέτη της και "Οδηγού" συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, η Λιβύη βιώνει μια χωρίς προηγούμενο εξέγερση που την φέρνει στο επίκεντρο της διεθνούς σκηνής.

Ανεξάρτητη από το 1951 με την άνοδο στην εξουσία του βασιλιά Ιντρίς αλ-Σενούσι, η χώρα διοικείται από τον πρώην λοχαγό Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος προήχθη σε συνταγματάρχη με το πραξικόπημα του Σεπτεμβρίου του 1969.

Η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι το πραξικόπημα του Καντάφι και εξήντα στασιαστών αξιωματικών ξεκίνησε στη Βεγγάζη, το επίκεντρο της διαμαρτυρίας σήμερα.

Η Τρίπολη, το αρχαίο σταυροδρόμι των εμπορικών οδών, καραβάνσεράι για τους πειρατές και τους εμπόρους σκλάβων πριν από τη σύγχρονη εποχή, είναι η πρωτεύουσα αυτού του αχανούς κράτους--1,76 εκατομμύρια τετραγωνικά χλμ. σε ποσοστό 93% έρημος.

Με πληθυσμό 6,3 εκατομμύρια κατοίκους, απο τους οποίους το 1,5 εκατομμύριο είναι μετανάστες, κυρίως Αφρικανοί, "συγκεντρωμένη" στις ακτές της Μεσογείου, η Λιβύη αντλεί τον πλούτο της από το υπέδαφος της, που είναι πλούσιο σε υδρογονάνθρακες, ιδίως στις ανατολικό τμήμα της χώρας.

http://energy.ihs.com/NR/rdonlyres/8F96BF18-F589-41B5-AB69-649613B2410B/0/LibyaLandEmergOpps_fig1.jpgΜέχρι τα μέσα του εικοστού αιώνα, η χώρα ζούσε από την γεωργία και εξαρτιόνταν από τις ιδιαιτερότητες του κλίματος. Φτωχή χώρα, η Λιβύη ζούσε χάρη στην παροχή διεθνούς βοήθειας.

Η ανακάλυψη, τον Ιούνιο του 1959, από τους γεωλόγους του αμερικανικού κολοσσού Esso (σήμερα Exxon), ενός πετρελαιοφόρου κοιτάσματος στο Ζαλτάν, στο δυτικό τμήμα της χώρας, άλλαξε τα δεδομένα. Ο συνταγματάρχης Καντάφι διέταξε την εθνικοποίηση του πετρελαιοφόρου κοιτάσματος. Αλλά η χώρα εξακολουθεί να εξαρτάται από την τεχνογνωσία και τους τεχνικούς των διεθνών εταιρειών για την εκμετάλλευση του μαύρου χρυσού.

Μέλος του ΟΠΕΚ η Λιβύη είναι ένας απο τους σημαντικότερους παραγωγούς πετρελαίου στην Αφρική, με 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Τα αποθεματικά της εκτιμώνται σε 42 δισεκατομμύρια βαρέλια. Το πετρέλαιο αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 95% των εξαγωγών και το 75% του κρατικού προϋπολογισμού.

Η χώρα, η οποία προχώρησε από την άρση του σε βάρος της διεθνούς εμπάργκο το 2003 σε σειρά μεταρρυθμίσεων για την απελευθέρωση της οικονομίας, κατέγραψε ανάπτυξη με ρυθμό 10,3% το 2010.

Έχει αναθέσει τα τελευταία χρόνια συμβόλαια για εξοπλισμό σε πολλές πολυεθνικές εταιρίες.

Ευρισκόμενη μεταξύ της Τυνησίας, δυτικά, και της Αιγύπτου στα ανατολικά, η Λιβύη είναι ιστορικά η "πρόσθεση" της Τριπολίτιδας (δυτικά), της Κυρηναϊκής (ανατολικά ή) και του Φεζάν (νότια).

http://images.nationmaster.com/nm/motw/africa/libya_pop_1974.jpgΗ Κυρηναϊκή, σήμερα στα χέρια των εξεγερμένων και των στρατιωτικών που έχουν εγκαταλείψει το Λίβυο ηγέτη, είναι ιστορικά προσανατολισμένη προς την Αίγυπτο και το Μάσρεκ. Είναι μια περιοχή που έχει εμφανίσει μερικές φορές εχθρότητα προς την κεντρική κυβέρνηση.

Νότια, το Φεζάν, μια περιοχή περισσότερο στην έρημο και περισσότερο ελεγχόμενη απο τις φυλές, έχει διαμορφώσει επαφές με την Τρίπολίτιδα, που έχει στραφεί προς το Μάγρεμπ, και με την Κυρηναϊκή.

Υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Καντάφι, η χώρα είχε καταργήσει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, και υποστηρίζει τον αντι-ιμπεριαλισμό, τον παναραβισμό και το Ισλάμ.

Προερχόμενος απο μια οικογένεια που ανήκει σε μια μικρή φυλή, ο συνταγματάρχης Καντάφι έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία 40 χρόνια πολλούς αντιφρονούντες: ηγέτες φυλών που υποσκελίστηκαν από τεχνοκράτες, θρησκευτικούς ηγέτες που διαφωνούν με την προσέγγισή του στο Ισλάμ, φοιτητές της Βεγγάζης που διαδήλωναν το 1976, μοναρχικούς νοσταλγούς της Βασιλείας, ακόμη και στρατιώτες που αυτομόλησαν στα τέλη της δεκαετίας του 80.

ΝΔ: Ακόμα να παραιτηθεί ο Παπακωνσταντίνου;

"Σήμερα, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προαναγγέλλει νέα μέτρα, που είναι έξι φορές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που έγιναν το 2010. Κάνει όσα - κατά τη δική του δήλωση- αποτελούν απόδειξη αποτυχίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών.

"Μετά από αυτό, τι σκοπεύει ο ίδιος να πράξει; Μπορεί και παραμένει ακόμη στη θέση του;», αναρωτιέται ο κ. Μιχελάκης, θέτοντας, εκ νέου, ζήτημα παραμονής του κ. Παπακωνσταντίνου στην κυβέρνηση.

Προς τούτο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλείται δήλωση του υπουργού Οικονομικών στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάϊ" τον Μάϊο του 2010, στην οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πει ότι "θεωρώ ότι θα κριθούμε όλοι μας από την υλοποίηση αυτού του πακέτου. Και εγώ πρώτος… Αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει, γιατί δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω τις δαπάνες, να αυξήσω τα έσοδα και να δρομολογήσω μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές".

Παράταση έως το τέλος του Ιουνίου για τους ημιυπαίθριους... πληρώστε γιατί χανόμαστε

Παράταση έως το τέλος του Ιουνίου για την τακτοποίηση των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων, ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), λόγω του συνωστισμού, που παρατηρείται στις πολεοδομίες από τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων.

Σε συνάντησή της το μεσημέρι με τους δημοσιογράφους, η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, δήλωσε ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία έχουν κατατεθεί περισσότερες από 500.000 αιτήσεις και έχουν εισπραχθεί από πρόστιμα και παράβολα περισσότερα από 106 εκατ. ευρώ.
Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί και νέα παράταση στης διαδικασία και πρόσθεσε ότι «όπως έχει διαπιστωθεί από την επιβολή του θεσμού το 2003 έως και σήμερα η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ χαμηλή, καθώς λόγω του μεγάλου ύψους του προστίμου οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προτιμούν να έχουν να αντιμετωπίσουν το ρίσκο της κατεδάφισης παρά να πληρώσουν». Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε το υπουργείο Οικονομικών -που είναι και καθ' ύλην αρμόδιος φορέας- να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των προστίμων σύμφωνα με τα έσοδα που προσδοκά στον προϋπολογισμό και τις προβλέψεις του μνημονίου.

Η κ. Μπιρμπίλη αναφέρθηκε και στη νομοθετική ρύθμιση, που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να μη κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά δημοτικά τέλη, όσοι προχωρήσουν στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων. Τόνισε, όμως, ότι η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών έπειτα από κοινή επεξεργασία με το ΥΠΕΚΑ, ώστε να ρυθμίζονται «αδικίες» που δίνουν το δικαίωμα κατά περιοχή (δήμο) να εξαιρούνται από την καταβολή δημοτικών τελών όσοι έχουν τακτοποιημένους κλειστούς ημιυπαίθριους, ενώ την ίδια στιγμή ιδιοκτήτες με δηλωμένους ανοιχτούς ημιυπαίθριους να καλούνται να πληρώσουν αυξημένα δημοτικά τέλη. Ειδικά για το παραπάνω ζήτημα τονίστηκε ότι είναι στην αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής να καθορίζει δημοτικά τέλη και πως αυτά θα τα εισπράξει.

Τέλος, ο κ. Σηφουνάκης επισήμανε ότι προκειμένου να αποφορτιστούν τα πολεοδομικά γραφεία θα μπορούσαν οι ιδιοκτήτες, που επιθυμούν να προχωρήσουν στη ρύθμιση, να καταθέσουν τα παράβολα, μέσω των μηχανικών που έχουν αναλάβει τη διαδικασία, χωρίς να συνωστίζονται οι ίδιοι στις πολεοδομίες.

Διαδηλωτές πολιόρκησαν την παράγκα του Άκη: "Αλήτη Άκη φέρε πίσω το σπιτάκι"!!

Αγανακτισμένοι πολίτες περικύκλωσαν το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Διον. Αεροπαγίτου φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του πρώην υπουργού μετά τις αποκαλύψεις για τις μίζες!

Περίπου χίλια πεντακόσια άτομα αψήφησαν την δυνατή βροχή και το κρύο και απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολάτου για ειρηνική διαδήλωση έξω από το νεοκλασικό σπίτι του Άκη Τσοζατζόπουλου που βρίσκεται δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει διπλή ζώνη ασφαλείας μπροστά από το σπίτι για να μην μπορούν να πλησιάσουν οι διαδηλωτές.



Με κύριο σύνθημα «Άκη φέρε πίσω τα λεφτά» άνεργοι, συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι δήλωσαν πως αυτή ήταν μόνο η αρχή καθώς θα ακολουθήσουν ανάλογες κινητοποιήσεις σε σπίτια πολιτικών.



Ένας συνταξιούχος κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε «Η ομορφιά σου Άκη μας πετάει αεροπλάνα, όμως οι μίζες και τα δις ζαλίζουν μάτια πλάνα»

Ι. Βρούτσης: Πρόχειρο και πειραματικό το φορολογικό νομοσχέδιο ενώ τα έσοδα είναι 5% λιγότερα απ΄το στόχο

«Η Συζήτηση για το Φορολογικό Νομοσχέδιο στη Βουλή, πραγματοποιείται στη σκιά της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, με σημερινή του έκθεσή το ΚΕΠΕ, αναφέρει τις δραματικές επιπτώσεις της ύφεσης που θα βιώσει η ελληνική κοινωνία το επόμενο διάστημα.

Με πολύ παραστατικό τρόπο υπογραμμίζει ότι: «….εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν ανάμεσα στις συμπληγάδες της Ανεργίας, του Πληθωρισμού και της μείωσης των εισοδημάτων, ενώ το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν υπάρχει προοπτική ισχυρής ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει και πάλι την ελληνική οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης που είναι και το μεγάλο ζητούμενο….».

Στην Έκθεση του ΚΕΠΕ, ήρθε να προστεθεί και η προχθεσινή ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σχετικά με την πορεία υλοποίησης των εσόδων του Προϋπολογισμού (2011) για το μήνα Ιανουάριο, μέσα από την οποία φαίνεται καθαρά ότι τα τελευταία κινούνται εκτός των προβλεπόμενων στόχων.

Συγκεκριμένα:

* Tα Καθαρά Έσοδα για το μήνα Ιανουάριο 2011 αποκλίνουν σημαντικά από τον προβλεπόμενο στόχο κατά – 5,05% ή 271 εκατ.€.
* Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010, μειώθηκαν κατά 9% (δηλαδή 503 εκατ. €)

Οι δυσμενείς αυτές εξελίξεις, επιβεβαιώνουν τις αντιρρήσεις που διατυπώνει η Ν.Δ., για την Οικονομική Πολιτική της Κυβέρνησης, καθώς επίσης και για την πρόχειρη, πειραματικού χαρακτήρα και χωρίς σχέδιο χάραξη φορολογικής πολιτικής.

Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, είναι ένα δαιδαλώδες κείμενο χωρίς στόχο, χωρίς πυξίδα, που ενσωματώνει αόριστες, ασαφείς και σε αρκετές περιπτώσεις αντιφατικές διατάξεις.

Δημιουργεί, έναν πρωτόγνωρο υπερσυγκεντρωτισμό εξουσίας στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών.

Αυξάνει υπέρμετρα τη γραφειοκρατία, παραπέμποντας σε περισσότερες από 40 υπουργικές αποφάσεις.

Προβλέπει τη σύσταση αρκετών και πολυμελών επιτροπών αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.

Ισχυροποιεί, τη φορολογική διοίκηση, δίνοντας σε αυτή -με συγκεκριμένες διατάξεις- τη δυνατότητα να αποφασίζει κατά το δοκούν.

Αυξάνει, την αυστηροποίηση των ποινών, με σκοπό την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αγνοεί τις συνταγματικές διατάξεις περί αναλογικότητας των ποινών.

Συστήνει νέους θεσμούς, που ενώ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ακυρώνονται στην πράξη :

* Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, χρησιμοποιεί στελέχη από το ίδιο το Υπουργείο.
* Ο θεσμός του Φορολογικού Διαιτητή, που ενώ συντομεύει το χρόνο της φορολογικής διαδικασίας, η συγκρότηση του αποτελεί προνομιακό δικαίωμα του ίδιου του Υπουργού. Επιπλέον, δεν διαθέτει πλαίσιο λειτουργίας και δεν υπόκεινται σε κανένα έλεγχο.

Εισάγει με τρόπο παραπλανητικό, τον συμψηφισμό υποχρεώσεων και απαιτήσεων επιχειρήσεων με το κράτος, χρησιμοποιώντας ως μέσο υλοποίησης κρατικά ομόλογα.

Επανασυστήνει τον Ελεγκτικό Μηχανισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με καθαρά υποκειμενικά και αδιαφανή κριτήρια, επαναφέροντας τη λογική των «φίλων και ημετέρων».

Αυξάνει τη φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών σε μια δύσκολη περίοδο για το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Επαναφέρει διατάξεις, που η ίδια κατήργησε, όπως η τμηματική καταβολή του Φ.Π.Α., χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Επαναφέρει το θέμα της διαγραφής των 24 δις €, με άλλο «μανδύα».

Ενσωματώνει αντιφατικές διατάξεις, που προκαλούν σύγχυση και δημιουργούν αντικίνητρα στον επαναπατρισμό κεφαλαίων, στην επιχειρηματικότητα, στην προσέλκυση επενδύσεων και αδικίες στη φορολόγηση των πολιτών.

Εισάγει διατάξεις, αμφίβολης αποτελεσματικότητας εγείροντας ερωτηματικά σχετικά με την αναγκαιότητά τους.

Το 9ο κατά σειρά νομοσχέδιο της κυβέρνησης με φορολογικές διατάξεις, εξακολουθεί να στερείται κάθε έννοια αναπτυξιακής διάστασης και παύει να υπηρετεί τις δυο βασικές αρχές ενός σύγχρονου φορολογικού συστήματος, της απλότητας και της σταθερότητας.

Η Ν.Δ., με υπεύθυνη και συγκροτημένη πολιτική θέση, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, θα καταψηφίσει επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, θα αξιολογήσει χωριστά κάθε άρθρο και θα τοποθετηθεί ανάλογα, καταθέτοντας και τις δικές της προτάσεις»

EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΜΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΕ:NA ΦΥΓΕΙΣ.

«Nα φύγεις εάν δεν μπορεις να διοικήσεις»ειπαν στον Ηλια Μάτσικα (στη φώτο τέρμα αριστερά να χαμογελά δίπλα στον αυτιστικό) οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο στην συνέλευση. Ο διευθυντης του πρακτορειου τους φωναξε στην εξ αναβολης συνελευση κι αφου κατηγγειλε πολλα και διάφορα τελικά όταν ηλθε η ωρα μετα από εικοσι λεπτα μονολογου του να του απαντησουν οι εργαζόμενοι, αυτος εφυγε καταδιωκομενος στην κυριολεξια από δημοσιογράφους.

To πλεον αστειο της υποθέσεως είναι πως η κυβέρνηση δεν εχει απαντησει ακόμα στις…επτα ερωτήσεις που εχουν καταθέσει (σήμερα κατεθεσε και το ΚΚΕ) ολες οι πολιτικες δυνάμεις του τοπου για τα τεκταινομενα στο πρακτορείο..

Ο οικονομικος διευθυντη ςτου πρακτορειου και δυο υπαλληλοι των οικονομικων υπηρεσιων, εδωσαν πειστικες απαντησεις μια προς μια, στα οσα ειπε ο διευθυντης του πρακτορειου και όταν μετα από προτροπή του γιατι ειχε απόχωρησει από την συνέλευση πηγαν στο γραφειο του για να του μιλησουν, αυτος –σκηνη απειρου καλους-κλειδωσε την πορτα και δεν τους δεχόταν..

Ταυτόχρονα στην συνέλευση καταγγέλθηκε ότι ο διευθυντης του πρακτορειου ειχε λαβει εκτακτη βοηθεια από την κυβερνηση τον περασμενο Δεκεμβριο και ..εστειλε από την εκτακτη βοηθεια ένα εκατομμυριιο διακοσιες χιλιαδες πίσω διοτι …θα πληρωνε περισσοτερη εφορια. Σημειώνεται οι εργαζόμενοι στο πρακτορειο πληρώθηκαν με καθυστέρηση δυο μηνων .

Σε ψηφισμά τους οι εργαζόμενοι τονιζουν ότι θα πρέπει να τηρηθουν οι συλλογικες συμβάσεις εργασίας, να μην υποστουν αλλη μειωση οι μισθοι τους και να τους δοθουν από την τακτικη επιχορηγηση τα χρηματα που τους αναλογουν με βαση το Προεδρικο Διαταγμα λειτουργιας του πρακτορειου.

Κ.Δ.

Αν χθες και σήμερα κυβερνούσε η ΝΔ...

Η παρακάτω φώτο θα ήταν πρώτο θέμα σε εφημερίδες και τσοντοκάναλα με τίτλο:

Βαράνε ανελέητα στο κεφάλι μέχρι και τους φωτογράφους...
σήμερα μούγγα όλοι τους


Οι ιδέες στο τραπέζι της «συνολικής λύσης» για το χρέος στην ευρωζώνη

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRt9YINeI526n3WkFVW2HOHr_ICmibqJFPA11RNWmYTyuxT0x4LhAΟι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις των χωρών - μελών

Η λεγόμενη «συνολική λύση», στην οποία στοχεύουν οι ηγέτες της Ένωσης για να αντιμετωπίσουν οριστικά την κρίση στην ευρωζώνη, υποτίθεται ότι θα αποφασισθεί στη σύνοδο κορυφής στις 25 - 25 Μαρτίου. Ενδιαμέσως, στις 11 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί σύνοδος κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, με αντικείμενο το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», το οποίο έχει θέσει ως όρο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναινέσει σε κάποιας μορφής ενίσχυση του προσωρινού Μηχανισμού Σταθερότητας, του EFSF.

Στο πλαίσιο της συνολικής λύσης έχουν κατατεθεί μια σειρά από προτάσεις, επισήμως κι ανεπισήμως, τις οποίες καταγράφουμε εδώ:

1. Αύξηση του πραγματικού κεφαλαίου του προσωρινού μηχανισμού. Είναι η πρόταση με τις περισσότερες πιθανότητες να υιοθετηθεί. Σήμερα, ο EFSF διαθέτει 440 δισ. ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα τα διαθέσιμα χρήματά του είναι 250 δισ. και τα υπόλοιπα εγγυήσεις. Η αύξηση του διαθέσιμου κεφαλαίου θα καθησύχαζε τις αγορές ότι μπορεί να «αντέξει» και προσφυγές άλλων χωρών στο Μηχανισμό. Υπάρχουν, ωστόσο, ερωτηματικά ως προς τον τρόπο αύξησης των πραγματικών κεφαλαίων του - ποιος, για την ακρίβεια, θα δώσει τα χρήματα.

2. Μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια του προσωρινού μηχανισμού. Πρόκειται για αίτημα στο οποίο πιέζουν Ιρλανδία κι Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, το δημόσιο χρέος τους δεν είναι βιώσιμο με επιτόκια που υπερβαίνουν το 4% -το πολύ. Όμως, οι συμφωνίες με εταίρους και ΔΝΤ έγιναν για επιτόκια κοντά στο 6%.

3. Αγορά ομολόγων στην πρωτογενή αγορά. Μια τέτοια κίνηση θα βελτίωνε την εικόνα των χωρών της περιφέρειας στις αγορές και θα ενίσχυε την πιθανότητα μείωσης των spread τους. Η Γερμανία είναι αντίθετη.

4. Αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Πρόκειται για την ενέργεια που κάνει τώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι, ο Προσωρινός Μηχανισμός θα απάλλασσε την Τράπεζα από ένα έργο που δεν είναι τυπικά αρμοδιότητά της και για αυτό η πρόταση υποστηρίζεται και από την ΕΚΤ αλλά και από τη Γαλλία. Η Γερμανία είναι αντίθετη.

5. Δανεισμός χωρών για επαναγορά ομολόγων. Είναι μια ιδέα που θα διευκόλυνε ιδιαίτερα την Ελλάδα. Ωστόσο, συναντά αντιδράσεις κι από τη γερμανική πλευρά κι από άλλους εταίρους.

6. "Ευέλικτη" γραμμή δανεισμού. Πρόκειται για ιδέα που έχει ως πρότυπο την αντίστοιχη γραμμή δανεισμού του ΔΝΤ κι απευθύνεται σε χώρες με προσωρινά προβλήματα ρευστότητας. Η Γερμανία τη δέχεται για το Μόνιμο Μηχανισμό, αλλά όχι για τον Προσωρινό Μηχανισμό.

7. Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων. Αφορά την Ελλάδα και την Ιρλανδία, που τώρα έχουν περίοδο χάρητος τρία κι επτά χρόνια. Ο Άξελ Βέμπερ είχε μιλήσει ακόμη και για 30 χρόνια παράταση, αλλά γρήγορα έγινε σαφές ότι ήταν δική του άποψη. Η Γερμανία υποστηρίζει ότι το θέμα πρέπει να εξετασθεί σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες. Κοινοτικές πηγές θεωρούσαν πως ακόμη κι αν υπάρξει η επιμήκυνση, αυτή θα είναι της τάξης των δέκα ετών.

8. Stess test για τις τράπεζες. Η Ένωση έχει αποφασίσει πως πρέπει να γίνουν νέα τεστ κοπώσεως για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς αυτά του περασμένου Ιουλίου αποδείχθηκαν από χαλαρά έως αποτυχημένα. Ωστόσο υπάρχουν διαφωνίες για τις παραμέτρους που πρέπει να έχουν τα νέα τεστ.

9. Γαλλογερμανικό σύμφωνο ανταγωνιστικότητας. Το Βερολίνο, ακολουθούμενο από το Παρίσι, απαίτησε να υπάρξει συμφωνία για ένα Σύμφωνο, στο πλαίσιο της συνολικής λύσης, που να περιλαμβάνει ενιαίο φόρο στις επιχειρήσεις, αύξηση των ορίων στην ηλικία συνταξιοδότησης, κατάργηση της ΑΤΑ, μηχανισμός κρίσης στο τραπεζικό σύστημα, αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, αλλά στις 11 Μαρτίου θα φανεί κατά πόσον η απαίτηση της Γερμανίας έχει αποτέλεσμα.

Γ.Α.Π :Κανείς δεν πιστεύει ότι έγινε κατι τέτοιο...

Δείτε στο Video στο τέλος του άρθρου, απόσπασμα της συνέντευξης του Πρωθυπουργού  Γιώργου Α. Παπανδρέου, στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι: "έγιναν πολύ επώδυνες περικοπές. Κανείς δεν πιστεύει ότι έγινε κάτι τέτοιο".
Πως να το πιστέψεις Γιώργο μου.



Εύκολο είναι, μια κουβέντα είναι να το λές.
Απ το λεφτά υπάρχουν, πήγαμε στο "τα πήρες όλα κι έφυγες" στο "μου φαγες όλα τα δακτυλίδια.."
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι, τώρα θα γίνει η οικονομία μας περισσότερο διαφανής και δίκαιη. Ιδιαίτερη αίσθηση κάνει και πάλι η αναφορά του πρωθυπουργού, ότι  μολονότι υπάρχουν διαμαρτυρίες, ο κόσμος δέχτηκε αυτά τα μέτρα, γιατί αναγνωρίζει ότι ήταν αναγκαίο να ληφθούν.
Τώρα από που προκύπτει ότι ο κόσμος τα δέχτηκε, όλα αυτά τα μέτρα είναι ένα θέμα. 
Τέλος σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το σενάριο επιστροφής στην δραχμή και υποτίμησης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι:
"Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν η αρχή του τέλους του ευρώ, όχι τόσο λόγω του βάρους της ελληνικής οικονομίας, αλλά όσο γιατί αυτό θα δημιουργούσε ένα φαινόμενο-ντόμινο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης"
Δείτε το Video :


WikiLeaks: Η Λιβύη έχει τοποθετήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικές τράπεζες

Το μυστικό κρατικό επενδύτικό ταμείο της Λιβύης έχει επενδύσει 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά σε πολλές αμερικανικές τράπεζες, κάθε μία από τις οποίες διαχειρίζεται ποσά έως 500 εκατομμύρια δολάρια, και έχει επενδύσεις στο Λονδίνο, όπως αποκαλύπτει ένα μυστικό διπλωματικό τηλεγράφημα.

Το τηλεγράφημα, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του ιστότοπου WikiLeaks και αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες μίας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον Ιανουάριο μεταξύ του επικεφαλής της Αρχής Λιβυκών Επενδύσεων (LIA) και του αμερικανού πρεσβευτή στην Τρίπολη, έρχεται στη δημοσιότητα την ώρα που οι ευρωπαϊκές και η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία της λιβυκής κυβέρνησης.

Η LIA εκτιμάται ότι διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανάμεσά τους και με μετοχές της ιταλικής τράπεζας UniCredit και του βρετανικού εκδοτικού οίκου Pearson.

Ο Μοχάμεντ Λάιας, επικεφαλής της LIA, δήλωσε στις 20 Ιανουαρίου στον αμερικανό πρέσβη ότι το ταμείο έχει μεγάλη ρευστότητα και δεν ανησυχεί για την αστάθεια που παρατηρείται στην αγορά πετρελαίου.

"Έχουμε 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστό, κυρίως σε τραπεζικές καταθέσεις με μακροπρόθεσμες αποδόσεις", δήλωσε ο Λάιας, σύμφωνα με το διπλωματικό τηλεγράφημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Λάιας "εξήγησε ότι πολλές αμερικανικές τράπεζες διαχειρίζονται 300 με 500 εκατομμύρια δολάρια η κάθε μία (...). Επεσήμανε ότι οι βασικές επενδύσεις της LIA είναι στο Λονδίνο".

Όπως υπογράμμισε ο Λάιας η LIA προτιμά το Λονδίνο αντί τις ΗΠΑ εξαιτίας της ευκολίας με την οποία γίνονται εκεί οι συναλλαγές και το μάλλον μη περίπλοκο φορολογικό σύστημα της χώρας.

Στη Σουηδία εκδίδεται ο Assange WikiLeaks

http://www.independent.co.uk/multimedia/dynamic/00563/assange_563822t.jpgΣτη Σουηδία, όπου αντιμετωπίζει τις περίεργες κατηγορίες βιασμού, θα εκδοθεί όπως αποφάσισε βρετανικό δικαστήριο σήμερα, ο ιδρυτής της WikiLeaks, Julian Assange. Μετά την απόφαση που ο Assange χαρακτήρισε αναμενόμενη, άσκησε κριτική στο Ευρωπαϊκό δικαστικό σύστημα και τόνισε ότι δεν έπρεπε να είχε κάνει την έφεση μιας και η απόφαση ήταν γνωστή εκ των προταίρων.

http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/julian-assange-to-be-extradited-to-sweden-2224348.html

Σοκ και πέος υπόσχεται ο Χ. Καστανίδης στους αντιφρονούντες του διαδικτύου που δεν είναι ΠΑΣΟΚ και μεταναστολάγνοι

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQMnzuh-fJTcYbZUCnW0ODPEFAi4XgwPFYhp80Rwx0xm9x_DfqfhA(Δεξί Εξτρέμ: Ρούλη ξέχνατο! Η Google δεν θα σου δώσει ποτέ στοιχεία για τα καραγκιοζιλίκια που επικαλείσαι παρακάτω... και οι παράνομες συλλήψεις και οι εν συνεχεία εκβιασμοί από τον πρασινοφρουρό εκβιαστή του διαδικτύου δεν αποδίδουν σε όλους... και όταν πας σε δικαστήριο χωρίς στοιχεία δεν χρειάζεται να σου πω τι θα πάρεις...)

Το ανθρωπάκι που ακούει στο ονοματεπώνυμο Χάρης Καστανίδης (Δεξί Εξτρέμ: Τι να λένε τώρα που υπάρχει γραπτό κείμενο του Χαρούλη ,όλοι οι καραγκιόζηδες που πρόπερσι έβριζαν το Δένδια με τον υπόνοια ότι θα έφερνε νομοσχέδιο να φιμώσει τα blogs;) επιθυμεί να μας φιμώσει. Τα αδικήματα γνώμης- εάν δεν αντιδράσουμε- θα αποτελούν γεγονός εντός του Μαρτίου. Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ...

«Θαυμάστε» μερικές από τις διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο έκτρωμα του νεοταξίτη Καστανίδη.

Άρθρο 2 Έννοια όρων

Στον παρόντα νόμο, ο όρος «εχθροπάθεια» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας. (Σχόλιο συντάκτη: Γνωρίζατε τον όρο εχθροπάθεια; Με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τoν μάθατε. Έχεις αντιπάθεια για τους τούρκους; Πάσχεις από εχθροπάθεια, πας φυλακή. Έχεις αντιπάθεια για τους λαθρομετανάστες; Πάσχεις από εχθροπάθεια, πας φυλακή.Έχεις αντιπάθεια για τους εβραίους; Πάσχεις από εχθροπάθεια, πας φυλακή.)

Άρθρο 3

1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια (Σ.Σ: Να και η εχθροπάθεια) κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ.

3. Όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση, οι δραστηριότητες της οποίας με οποιαδήποτε μορφή εμπίπτουν στη ρύθμιση της παραγράφου 1, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη. (Σ.Σ.: Μόνο στο ΠΑΣΟΚ θα έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε ραγιάδες. Ο Καστανίδης ο Μέγας αποφάσισε)

Άρθρο 4

1. Όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου (Σ.Σ: Το ΠΑΣΟΚ ζήλεψε την «δόξα» του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Χούντα, ολοκληρωτική χούντα) ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου (Σ.Σ: Σε ποία «γενοκτονία» λέτε να αναφέρεται ο νομοθέτης; Μήπως σε αυτή των εβραίων κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;) , όπως ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ή των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945 και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 – 3.000) ευρώ.

Άρθρο 5

Για τη μέσω του διαδικτύου τέλεση των εγκλημάτων του παρόντος νόμου απαιτείται: α) ο δράστης να είναι σωματικώς παρών στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν για τη πράξη του χρησιμοποιεί υλικό που φιλοξενείται σε σύστημα πληροφορικής στην Ελλάδα, ή β) το υλικό που χρησιμοποιεί ο δράστης να φιλοξενείται σε σύστημα πληροφορικής που βρίσκεται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν αυτός είναι σωματικώς παρών στην Ελλάδα.( Σ.Σ.: Τρέμουν το διαδίκτυο οι Πασόκοι. Εάν ο δράστης δεν είναι σωματικώς παρών στην Ελλάδα και ταυτοχρόνως το υλικό που χρησιμοποιεί ο δράστης φιλοξενείται σε σύστημα πληροφορικής που βρίσκεται εκτός Ελλάδος τι θα κάνετε ρε ατσίδες; Μήπως θα τοποθετήσετε φραγή σε ιστοσελίδες όπως πράττουν τα συντρόφια σας στην Κίνα;)

Άρθρο 6 Ευθύνη νομικών προσώπων

1. Αν κάποια από τις αξιόποινες πράξεις των άρθρων 3 και 4 τελέσθηκε μέσω ή προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου από φυσικό πρόσωπο που ενεργεί είτε ατομικά είτε ως μέλος οργάνου του νομικού προσώπου και κατέχει διευθυντική θέση εντός αυτού με βάση εξουσία εκπροσώπησής του ή εξουσιοδότηση για τη λήψη αποφάσεων για λογαριασμό του ή για την άσκηση ελέγχου εντός αυτού, επιβάλλονται στο νομικό πρόσωπο με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σωρευτικά ή διαζευκτικά, οι ακόλουθες κυρώσεις: (Σ.Σ.: Απίστευτο! Η έννοια της συλλογικής ευθύνης υιοθετείται από τον υπουργό «Δικαιοσύνης».)

i) διοικητικό πρόστιμο από δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ,( Σ.Σ.: Εξωπραγματικές εξοντωτικές ποινές)

ii) ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας για χρονικό διάστημα από έναν έως έξι μήνες ή απαγόρευση άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας για το ίδιο χρονικό διάστημα,(Σ.Σ.: Η διάταξη αυτή στοχεύει ξεκάθαρα την ελευθερία του Τύπου.)

iii) αποκλεισμός από δημόσιες παροχές, ενισχύσεις, επιδοτήσεις, αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, προμήθειες, διαφημίσεις και διαγωνισμούς του Δημοσίου ή των νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα, για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το διοικητικό πρόστιμο του στοιχείου i επιβάλλεται πάντοτε, ανεξαρτήτως της επιβολής άλλων κυρώσεων. Σε περίπτωση υποτροπής του νομικού προσώπου οι κυρώσεις των στοιχείων ii και iii μπορεί να έχουν οριστικό χαρακτήρα.(Σ.Σ.: Εάν βάλετε μυαλό δεν θα σας κλείσουμε)

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

http://www.elliniki-grothia.com/?p=6785

Μαργαρίτα Παπανδρέου: H ΑΣΤΡΑΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΤΗΣ + τον Jeffrey τον ΧΑΖΟΥΛΗ


Παραμύθι
της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Η μαμά-γάτα μέσα στα άδεια κονσερβοκούτια είχε φυτέψει λουλούδια , φτέρες , το χέρι μιας σπασμένης κούκλας, μια παλιά οδοντόβουρτσα και μια φανταχτερή φουρκέτα. Είχε πάρει επίσης ένα κουρδιστό ποντικάκι το πιο ωραίο πραγματάκι που ' χε ποτέ βρει ο μπαμπάς-γάτος.

Και τώρα τέσσερα μικρά γατάκια ήρθαν να συμπληρώσουν την ευτυχία τους - τρία αγόρια και ένα κοριτσάκι Κανείς τους όμως δε φανταζόταν τις περιπέτειες που περίμεναν την οικογένεια από δω και πέρα .

Αυτό που τους απασχολούσε τώρα ήταν τι ονόματα θα έδιναν στα τέσσερα μικρά γατάκια.

Το μικρότερο ήταν λίγο ντροπαλό και μαζεμένο (ΣΣ. ο μικρότερος γιος είναι ο Andrew). Τον πιο πολύ καιρό του τού άρεσε να τον περνάει κοντά στα λουλούδια ή στο περβάζι του παραθύρου και να κοιτάζει μακριά. Όταν άρχισε να μιλάει , μιλούσε με στιχάκια: « Α υ τ ό είναι ένα παλιό παπουτσάκι που μου κάνει για βαρκάκι " ή « Σ' αγαπώ πολύ καλή μου μαμά-γάτα κι όταν γίνω πλούσιος θα σου αγοράσω μια τσάντα ". Και φυσικά το ονόμασαν Ποιητή .

Το δεύτερο γατάκι ήταν μαστροχαλαστής (Ο μεσαίος είναι ο Νικ). Του άρεσε να διαλύει τα πράγματα ρολόγια, ραδιόφωνα, να βγάζει τα πόδια απ ' τις καρέκλες, να ανοίγει τα στυλό , τις ξυριστικές μηχανές μετά να τα ξαναφτιάχνει. Κι έτσι το ονόμασαν Μηχανικό.

Το τρίτο γατάκι δεν είχε ιδιαίτερο ταλέντο , παρά μόνο να κάνει πάντα λάθη (ΣΣ. Το τρίτο γατάκι είναι ο Jefrey) . Όταν κουνούσε την ουρά του , τα κατάφερνε έτσι ώστε να χτυπάει κάποιο γυάλινο βάζο και να το σκορπίζει στο πάτωμα. Όταν πήγαινε να καθίσει στο τραπέζι για να φάει , θα έβαζε κατά λάθος τον αγκώνα του μέσα στη σούπα . Κι άμα προσπαθούσε να διαβάσει , αντί να κρατάει το βιβλίο κανονικά το κρατούσε ανάποδα. Ήταν βέβαια χαριτωμένο με όλες αυτές τις αδεξιότητές του , αλλά ήταν φυσικό να το ονομάσουν Χαζούλη...

Στη συνέχεια περιγράφεται και η κόρη που την φωνάζουν ΑΣΤΡΑΠΗ γιατί είναι πανέξυπνη... γι αυτό έχει αποστασιοποιηθεί και ζει μόνιμα στον Καναδά...

Γ. Μιχελάκης για ΜΜΕ: "Η αδικία σε βάρος της ΝΔ είναι προκλητική"

http://www.dimoi-news.gr/images/arthra/n.d._shma_20-1-11.jpg.jpgΓια μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης κατηγορεί μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η ΝΔ κάνοντας λόγο για "κραυγαλέα μεροληψία που βγάζει μάτι".

"Η αδικία σε βάρος της ΝΔ είναι προκλητική", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για "φαινόμενο ενός βολικού για την κυβέρνηση και εχθρικού για τη ΝΔ μιντιακού περιβάλλοντος, το οποίο είναι κοινά αντιληπτό".

Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τα ΜΜΕ πως "θέματα, γεγονότα, επεισόδια που θίγουν την κυβέρνηση εξαφανίζονται από τα δελτία ειδήσεων" την ώρα που "καίριας σημασίας δηλώσεις των στελεχών μας χάνονται".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατήγγειλε μερίδα του τύπου και ραδιοτηλεοπτικά μέσα πως αποκρύπτουν συνειδητά τις προτάσεις, τις θέσεις και τις εκδηλώσεις του κόμματος και δεσμεύτηκε πως τη Δευτέρα θα επανέλθει στο θέμα καταθέτοντας περισσότερα στοιχεία.

Γ. Μιχελάκης για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τις ευρωπαϊκές επαφές Παπανδρέου, τις πρόωρες εκλογές και τον επαναπατρισμό Ελλήνων από τη Λιβύη

http://www.greekmoney.gr/thumbnail.php?file=N/_mixelakis_nd_481649613.jpg&size=article_mediumΓια μεγάλη συγκέντρωση, η οποία ήταν αποτέλεσμα της απόγνωσης ενός κόσμου που δεν βλέπει ελπίδα και πρόοδο ανάπτυξης κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του κόσμου κατά τη χθεσινή πανελλαδική απεργία.

Ο κ. Μιχελάκης καταδίκασε τα επεισόδια από όπου και αν προέρχονται όπως και αν εκδηλώνονται, όπως είπε ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά των όσων είπε ο Αλέκος Αλαβάνος κάνοντας λόγο για ένα κόσμο " που αποστρέφεται ακραίες και ανεύθυνες αντιδράσεις όπως εκείνες που προτάθηκαν από τον κ. Αλαβάνο."

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τα αποτελέσματα των επαφών του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για "πλήρη αποτυχία". "Ο Γιώργος Παπανδρέου γύρισε με άδεια χέρια από τη Γερμανία", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, καλώντας την κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να περάσει το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους ως επιτυχία καθώς είναι ήδη ειλλημμένη απόφαση η οποία έχει ληφθεί από το Γιούρογκρουπ.

"Είχαν χαμηλώσει πολύ τον πήχυ και τελικά κατάφεραν να περάσουν ... από κάτω για μια ακόμα φορά" δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως η ίδια τα διακινεί. "Μόνοι τους τα διαρρέουν, μόνοι τους τα διαψεύδουν και μόνοι τους τα επαναφέρουν", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας τις επιθέσεις που είχε δεχθεί ο Κώστας Καραμανλής από το ΠΑΣΟΚ το οποίο και τον είχε καταγγείλει πως είχε αποδράσει προκαλώντας πρόωρες εκλογές.

"Αν οι ίδιοι τα λένε αυτά για τους άλλους, τι θα πουν όταν προκαλέσουν οι ίδιοι πρόωρες εκλογές; Και μάλιστα τη στιγμή που έχουν ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή; Και μάλιστα τη στιγμή που κανένας δεν τους εκβιάζει, όπως έκαναν εκείνοι;", διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση πως αν επιλέξει τις πρόωρες εκλογές, αυτό θα σημαίνει πως εγκλωβίστηκε στα αδιέξοδα της πολιτικής, ότι απέτυχαν και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και ότι θέλουν να αποδράσουν. "Όποτε θέλουν εκλογές μπορούν να τις κάνουν, για εμάς και όποτε τις αποφασίσουν, είναι καλοδεχούμενες. Δεν τις φοβόμαστε, είμαστε έτοιμοι και τις περιμένουμε" δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για κυβερνητικό αλαλούμ κάνει λόγο η ΝΔ σχετικά με τις προσπάθειες επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη. Ο Γιάννης Μιχελάκης επεσήμανε πως άλλες χώρες από την πρώτη στιγμή είχαν προχωρήσει σε εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου απεγκλωβισμού των υπηκόων τους την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα οι συναρμόδιοι υπουργοί προσπαθούσαν να καρπωθούν επικοινωνιακά μέσω ανακοινώσεων και διαρροών ένα θέμα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. "Η έλλειψη ασυνεννοησίας και σοβαρότητας σε όλο της το μεγαλείο, για ακόμα ένα σοβαρότατο θέμα, στο οποίο κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει έστω μια δήλωση για το θέμα.

Πρόβλημα αλλά υπάρχει λύση...

Οι πληροφορίες θέλουν τον Βασίλη Τοροσίδη να σκέφτεται να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, μετά τα τελευταία γεγονότα... Αναμφίβολα θα είναι μεγάλη απώλεια αλλά ο Ολυμπιακός έχει λύση για αυτή τη θέση...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Στα πρόθυρα της κατάθλιψης οι Έλληνες

http://www.ant1online.gr/resources/images/3dbee932-7f5f-46d5-99c7-424b4df264ff.jpgΥψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας, αρνητικής προδιάθεσης και χαμηλής αξιοπιστίας σε εθνικούς και διεθνείς θεσμούς καταγράφουν οι έλληνες σε έρευνα του Ευρωβαρομέτρου που διενεργήθηκε τον Νοέμβριο στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ, στις 4 υποψήφιες και στα κατεχόμενα...

ενώ χαμηλή εμπιστοσύνη αποδίδουμε στην ΕΕ (ακολουθώντας τους βρετανούς!), μολονότι γενικά θεωρούμε ότι είναι ένας διεθνής οργανισμός που προσφέρει ασφάλεια - χαρακτηριστικά επ’ αυτού ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Π. Καρβούνης, που παρουσίασε σήμερα την έρευνα, υποστήριξε πως «δεν έχει γίνει ευρέως αντιληπτό ότι η ΕΕ έσωσε την Ελλάδα από την πτώχευση» και απέδωσε ευθύνες στην ελλιπή ενημέρωση που προσέφερε ευρύτερα η ελληνική πολιτεία και οι φορείς της.

Αναλυτικότερα, οι έλληνες κατέχουμε την πρώτη θέση σε όσους δηλώνουν δυσαρεστημένοι «από την οικονομική κατάσταση στη χώρα τους», αλλά επίσης από «την προσωπική τους επαγγελματική κατάσταση», σε όσους προβλέπουν «επιδείνωση» τόσο της εργασιακής όσο και της οικονομικής κατάστασης στη χώρα τους, σε όσους πιστεύουν ότι στην «αγορά εργασίας τα χειρότερα έπονται», σε όσους δηλώνουν πως «δεν εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα» της χώρας τους, σε όσους εκφράζουν «καχυποψία» για τον θεσμό των Ηνωμένων Εθνών, σε όσους θεωρούν πως «η ΕΕ οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση».

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι έλληνες εμφανιζόμαστε να έχουμε αφοριστική άποψη για τον προσανατολισμό της ΕΕ, μολονότι δηλώνουμε ότι «δεν είμαστε ενημερωμένοι για τα ευρωπαϊκά θέματα» σε ποσοστό 70% (ΣΣ. Λάθος κάνει η έρευνα... οι Έλληνες τα ξέρουν όλα κι ας μην είναι ενημερωμένοι :)), όταν ο μέσος όρος των ευρωπαίων πολιτών βρίσκεται στο 66%. Κατά τα λοιπά, δηλώνουμε ότι «κατανοούμε τη λειτουργία της ΕΕ» (56%), αλλά εκτιμούμε σε πολύ υψηλό βαθμό (δεύτεροι στην κλίμακα) ότι «τα συμφέροντα της χώρας μας δεν λαμβάνονται καλά υπόψη στην ΕΕ», ενώ τέλος πιστεύουμε ότι το πνεύμα λειτουργίας της ΕΕ είναι κατεξοχήν «τεχνοκρατικό» και (σε μικρότερο βαθμό) ότι η ΕΕ είναι «δημοκρατική», «προστατευτική», «αναποτελεσματική» και «μοντέρνα». Στο υψηλότερο ποσοστό (74%) οι έλληνες υποστηρίζουμε την ανάγκη θέσπισης μιας «κοινής εξωτερικής πολιτικής και δηλώνουμε ότι «αισθανόμαστε πιο ασφαλείς» ως πολίτες της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά το ευρώ, οι έλληνες υποστηρίζουμε την ΟΝΕ και το ενιαίο νόμισμα (κατά 64% με κοινό μέσο όρο 58%), ενώ τελικά προσβλέπουμε στην ΕΕ για να σωθούμε από την οικονομική κρίση - οι έλληνες προσδοκούμε τη σωτηρία μας από την ΕΕ (37%), από την ελληνική κυβέρνηση (17%), το G20 (10%), το ΔΝΤ (7%) και τις ΗΠΑ (4%).

Οι έλληνες θέλουμε να αποφασίζει η εθνική μας κυβέρνηση σε θέματα φορολογίας, συντάξεων, συγκοινωνιών, παιδείας, υγείας, γεωργίας και αλιείας, ενώ θέλουμε να αποφασίζει η κυβέρνησή μας από κοινού με την ΕΕ σε θέματα έρευνας, τρομοκρατίας, περιβάλλοντος, ενέργειας, περιφερειακής συνοχής κ.α.

Τέλος, οι έλληνες εκφράζουμε τη δυσπιστία μας κατά σειρά: για τα πολιτικά κόμματα (93%), τις μεγάλες επιχειρήσεις (79%), την τηλεόραση (78%), την εθνική κυβέρνηση (76%), τον ΟΗΕ (74%), την εθνική Βουλή (73%), τον Τύπο (71%), τα εργατικά σωματεία (65%), το ραδιόφωνο (61%), την ΕΕ (60%), τα εκκλησιαστικά ιδρύματα (58%), τη δικαιοσύνη (56%) και το Διαδίκτυο (41%).

Ο Καντάφι θα μιλήσει σε λίγο στη Ζαουίγια, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/09/papakantafi250px.jpgΟ λίβυος δικτάτορας Μουάμαρ Καντάφι θα απευθυνθεί σε λίγο στους κατοίκους της πόλης Ζαουίγια, δυτικά της Τρίπολης, ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα σήμερα η επίσημη λιβυκή τηλεόραση, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Στο μεταξύ, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς πως ισχυρές δυνάμεις του λιβυκού στρατού έχουν αναπτυχθεί στην Ζαουίγια, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας, πάνω στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο ανατολής-δύσης.

"Υπάρχει πολύ ισχυρή στρατιωτική παρουσία. Έχουν στήσει σημεία ελέγου και ελέγχουν τους πάντες. Είδα περίπου 40 στρατιωτικά τζιπ στην πόλη", είπε ο Τάρεκ Σαϊίντι, ένας 45χρονος τυνήσιος ηλεκτρολόγος μηχανικός που πέρασε σήμερα από την Ζαουίγια επιστρέφοντας στην πατρίδα του, την Τυνησία.

Η ΝΔ καταγγέλλει τα ΜΜΕ

«Εχθρικό μηντιακό περιβάλλον» κατήγγειλε πριν από λίγο στο briefing των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

«Τα ΜΜΕ δεν περνάνε το μήνυμα της ΝΔ» κατήγγειλε επίσης ο εκπρόσωπος της ΝΔ και διευκρίνισε ότι καθημερινά υπάρχει πληθώρα ενεργειών και δηλώσεων του κόμματος που όμως είτε αποσιωπούνται είτε διαστρεβλώνονται από τα ΜΜΕ.

Ομιλία Β. Τζότζολα (Αν εκπρ. Τύπου ΝΔ) στη χθεσινή εκδήλωση ΝΟΔΕ της ΝΔ για τη λαθρο μετανάστευση

«Λαθρομετανάστευση στο κατώφλι της Ευρώπης, Έβρος τα σύνορα της Ελληνικής Επικράτειας»

Στο βιβλίο με τίτλο «Ανάγκη Δράσης – Συνηγορία για μια άλλη πολιτική» (Εκδόσεις Πόλις, 1998), ένα προσφιλές μας πρόσωπο προλογίζει:

«Η πολυπολιτισμική κοινωνία είναι το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα».

Ένα χρόνο μετά (14.09.1999), το ίδιο πρόσωπο δίνει συνέντευξη στο περιοδικό «Κλικ» και αναφέρει:

«Eμένα θα μου άρεσε να είχα δει συναυλίες στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Συναυλίες και στα Τίρανα, και στα Σκόπια. Kαι θα ήθελα σήμερα μια συναυλία στο Κόσοβο. Yπέρ της συμφιλίωσης, υπέρ της ειρήνης. Ενάντια στον μονοεθνισμό».

Συνεχίζει το πολύ γνωστό μας πρόσωπο σε πρόλογο του βιβλίου «Πετυχαίνω τη Συμφωνία» (Εκδ. Καστανιώτη), το 2001:

«Πιστεύω στην πολυπολιτισμικότητα, σε μια παγκόσμια πολυπολιτισμική κοινωνία, βασισμένη στη διαφορετικότητα».

Αύγουστος 2010. Το διεθνώς γνωστό πρόσωπο παραθέτει νέα συνέντευξη στην εφημερίδα Christian Science Monitor:

«Ο τρίτος δρόμος προς το Σοσιαλισμό απέτυχε. Xρειαζόμαστε έναν “τέταρτο δρόμο” και τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον “τέταρτο δρόμο” είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα».

Αλήθεια, Φίλες και Φίλοι,

ποιός προσφιλής και διεθνώς γνωστός τα είπε όλα αυτά και κατά λέξη; Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Θα επικαλεστώ ακόμα μια συνέντευξη ενός πολύ γνωστού προσώπου, που δήλωσε ακριβώς έτσι:

«Δεν είσαι νόμιμος; Δεν μπορείς να περιφέρεσαι μέσα στη χώρα και να επιβαρύνεις το ιστορικό κέντρο (της Αθήνας).. Τότε, παίρνεις μια προσωρινή άδεια τριών ή έξι μηνών και πηγαίνεις σε τόπους όπου μπορείς να εργαστείς και σου παρέχονται ανθρώπινες συνθήκες ζωής, μέχρι να επιστρέψεις στον τόπο σου».

Όχι, αυτή η δήλωση δεν είναι του κ. Παπανδρέου. Αυτή η δήλωση ανήκει στην κα Άννα Νταλάρα, Υφυπουργό Εργασίας, αρμοδία για θέματα μετανάστευσης.

Το πρόβλημα της Ελλάδος,

Κυρίες και Κύριοι,

είναι ότι δε συνορεύει με το … Λουξεμβούργο. Και αν αυτό το είχε συνειδητοποιήσει εγκαίρως το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών το 2003 δε θα συμφωνούσε με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 343, γνωστό ως «Δουβλίνο ΙΙ». Ούτε θα έβαζε σε πρώτη μοίρα την «αναπτυξιακή βοήθεια στις χώρες προέλευσης των μεταναστών» και τη φύλαξη των συνόρων μας σε δεύτερη μοίρα. Αλλά το αλαλούμ στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι καινούργια ασθένεια. Είναι ανίατη ασθένεια από παλιά. Όταν είναι αντιπολίτευση υπόσχεται «μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση» και όταν κυβερνά μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη νέων κυμάτων παράνομης μετανάστευσης! Δηλαδή με τις αποφάσεις του το ΠΑΣΟΚ κλείνει την πόρτα των μεταναστών από την Ελλάδα προς άλλες κοινοτικές χώρες, αντί να κλείσει την πόρτα των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα. Η ΝΔ την πόρτα της λαθρομετανάστευσης θα την κλείσει, μια και καλή, όταν θα ξαναέρθει στην Κυβέρνηση!

Το ΠΑΣΟΚ του melting pot, του multi-culti και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης δεν έχει καταλάβει ότι η ιδεολογία του στο θέμα της μετανάστευσης δεν είναι καν της μόδας! Άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, που εφήρμοσαν την πολιτική της πολτοποίησης, έσφαλαν. Αλλά το κατάλαβαν και τώρα προσπαθούν να το διορθώσουν. Σας θυμίζω τις πρόσφατες δηλώσεις της κας Μέρκελ: «το πολυπολιτισμικό μοντέλο απέτυχε πλήρως». Και προσθέτει ο Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Κάμερον: «Για την ακρίβεια το πολυπολιτισμικό μοντέλο έχει πεθάνει». Και αποφασίζει την ενσωμάτωση της δεύτερης γενιάς μεταναστών στη «βρετανικότητα», ιδέα άγνωστη ως το 2005. Ο Θαπατέρο – ο εργατικός Θαπατέρο – μιλά για «ισπανικότητα». Στη Γαλλία, ο Σαρκοζί δημιουργεί Υπουργείο Μετανάστευσης και Εθνικής Ταυτότητας – Εθνικής Ταυτότητας. Σας θυμίζω, η νέα Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αφήρεσε τον επιθετικό προσδιορισμό «Εθνικός» από όλα τα υπουργεία, λες και ήταν μίασμα. Η μεταναστευτική μόδα πλέον επιτάσσει ενσωμάτωση, αφομοίωση των μεταναστών προς το συμφέρον της φιλοξενούσας χώρας, προς το απόλυτο συμφέρον των ίδιων των μεταναστών. Γιατί όπως αποδεικνύει η ευρωπαϊκή και διεθνής εμπειρία, η πολύ-πολιτισμικότητα παράγει γκέτο και δεν παράγει αρμονία στο διαπολιτισμικό πάντρεμα. Η θέση της ΝΔ αυτή είναι: «οι μετανάστες που επιλέγουν να ριζώσουν στη χώρα μας, πρώτα να νιώσουν Έλληνες. Και ύστερα να γίνουν Έλληνες. Μέσω της «Ημετέρας Παιδείας». Και εμείς, ως ΝΔ, δε φοβόμαστε να μιλήσουμε για Ελληνικότητα!

Επανέρχομαι στις δηλώσεις της κας Νταλάρα: «είσαι παράνομος – σε στέλνουμε σε τόπους με ανθρώπινες συνθήκες ζωής, να εργαστείς, να μην περιφέρεσαι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας»! Συμπέρασμα αβίαστο: η Κυβέρνηση μέσω της κας Νταλάρα αποφάσισε ότι ο επίγειος Παράδεισος, η «Γη της Επαγγελίας» για τους μετανάστες βρίσκεται - κατά πως φαίνεται - κάπου ανάμεσα στα σύνορά μας με τη γείτονα χώρα Τουρκία, τον Ποταμό Έβρο και την Ορεστιάδα, την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Εκεί, η ελαφρά και βαρειά εγκληματικότητα είναι ακόμη περιορισμένες. Το κλειδί της εξώπορτας βρίσκεται ακόμη πάνω στην κλειδωνιά. Τα κορίτσια και τα αγόρια της περιοχής παίζουν ακόμη χωρίς φόβο στις πλατείες και τις αυλές. Η βιομηχανία στην περιοχή; Σύντομα μηδενική. Η γεωργία; Σχεδόν εγκαταλελειμμένη. Τα ένσημα; Δυσεύρετα πλέον και για τους ντόπιους. Η πληθυσμιακή σύνθεση; Προς το παρόν αναλλοίωτη… Όλα αυτά προς το παρόν…

Προ μηνός ακούστηκε ότι το Υπουργείο Άμυνας θα παραχωρήσει «μη λειτουργούντα στρατόπεδα» της χώρας, προκειμένου αυτά να μετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Υπήρξαν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες… Προ εβδομάδος μου τηλεφώνησαν από την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη συγγενείς, φίλοι και συντοπίτες μου άγνωστοι … Ποιά είναι τα σχέδια της Κυβέρνησης για τον παραμεθόριο νομό Έβρου; Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσής, ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία «κέντρων πρώτης υποδοχής» και «κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών». Πληροφορίες λένε ότι ένα έως τρία εξ αυτών θα είναι στο Β. Έβρο. Κι εδώ αρχίζουν οι εικασίες:

* Εικασία 1η: Τα κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών θα εγκατασταθούν μακριά από τον αστικό ιστό των πόλεων. Τί μας είπε η κα Νταλάρα; «Δε μπορείς να περιφέρεσαι στο ιστορικό κέντρο…»! Τί μας είπε ο κ. Παπουτσής, στις 23.12.10; «Χωρίς κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες στο κέντρο της Αθήνας και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα…» Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα γίνεται η μεταφορά παράνομων μεταναστών από την Αθήνα προς τον Έβρο!
* Εικασία 2η: Στον Έβρο θα γίνουν πλωτές φυλακές. Τι λέει ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης, κ. Λαμπάκης, σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό:

«Ματαιώστε την εγκατάσταση της πλωτής φυλακής αλλιώς θα μας βρείτε αντιμέτωπους. Ιδρύστε στρατόπεδα «συγκέντρωσης» για τους δύστυχους παράτυπους μετανάστες σε άλλους χώρους πλην του Έβρου, γιατί ο Έβρος δεν αντέχει πλέον άλλη απαξίωση. Σας ειδοποιώ ότι εάν δεν εισακουσθώ, μαζί με τους συνδημότες μου θα σταθούμε με τα σώματά μας εμπόδιο στην υλοποίηση της απαράδεκτης αυτής ενέργειας για τον Έβρο».

* Εικασία 3η: Οι παράνομοι μετανάστες θα κρατούνται μέσα στα κέντρα. Τι μας είπε η κα Νταλάρα; «Παίρνεις προσωρινή άδεια 3-6 μηνών και πηγαίνεις σε τόπους όπου μπορείς να εργαστείς και σου παρέχονται ανθρώπινες συνθήκες ζωής, μέχρι να επιστρέψεις στον τόπο σου». Η Κοινοτική Οδηγία 115/2008 (άρ. 15 παρ. 4,5) λέει:

«Η Κράτηση είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί η επιτυχής απομάκρυνση. Κάθε κράτος-μέλος καθορίζει περιορισμένη περίοδο κράτησης, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξάμηνο. Οσάκις καθίσταται πρόδηλο ότι δεν υφίσταται προοπτική απομάκρυνσης, η κράτηση παύει να δικαιολογείται και το άτομο απολύεται αμέσως». Δηλαδή, οι μετανάστες στον Έβρο και «φθηνά εργατικά χέρια» θα παρέχουν και κατάλυμα με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου θα διαθέτουν και οσάκις δεν υφίσταται προοπτική απομάκρυνσης, θα απολύονται αμέσως. Ε, λοιπόν, όχι κύριοι της Κυβέρνησης! Στον Έβρο δεν ψάχνουμε για φθηνά χέρια! Δεν ψάχνουμε καν! Και δεν υπάρχει χώρος και διάθεση ούτε για μετανάστες, ούτε για κέντρα φιλοξενίας, ούτε για κακή αλλοίωση του ντόπιου πληθυσμού!

Όπως καταλαβαίνετε, το μείζον θέμα στην περιοχή του Έβρου σήμερα δεν είναι ο φράκτης. Είναι και αυτός. Σας θυμίζω τι είπε ο Αντώνης Σαμαράς: «Ένας φράκτης δεν αρκεί. Και δεν λύνει το πρόβλημα. Δεν είμαστε αντίθετοι να φρουρούνται τα σύνορα ακόμα κι έτσι. Αλλά δεν μπορείς να φτιάχνεις έναν νόμο που προσελκύει παράνομους μετανάστες και ύστερα να χτίζεις… φράχτη για να τους κρατήσεις απ’ έξω!» Το μέγιστο θέμα για την περιοχή είναι η ανικανότητα της Κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι η μετακίνηση, η παραμονή και η φύλαξη παράνομων μεταναστών στο συνοριακό νομό Έβρου:

* Διευκολύνει την Άγκυρα στην προώθησή τους στην Ελλάδα.
* Μεγιστοποιεί τον κίνδυνο πληθυσμιακής αλλοίωσης στην περιοχή.
* Ωθεί τους Εβρίτες στο κατώφλι της μετανάστευσης, δηλαδή στη δική τους, την προσωπική και οικογενειακή μετανάστευση, έξω από τη χώρα!!

Φίλες και Φίλοι,

Στις 15.06.2010, το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε απέναντι στον Ελληνικό λαό με ένα σύνθημα: "Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες." Και ύστερα έκανε τα εντελώς αντίθετα. Τα επίσημα στοιχεία ομολογούν την είσοδο μιας παράνομης … Ορεστιάδας στη χώρα κάθε μήνα! Στη μετανάστευση το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα λάθος! Όπως και στην Οικονομία. Και στην Εξωτερική Πολιτική. Έκανε τα εντελώς αντίθετα απ’ όσα δεσμεύτηκε. Σε όλους τους τομείς. Εμείς απαντούμε: «Δεν θέλουμε την Ελλάδα περίκλειστο φρούριο. Αλλά δε θα αφήσουμε ποτέ να γίνει και ξέφραγο αμπέλι».

Τα αγαπημένα σπορ των Ελλήνων πολιτικών

Οι αγώνες που δίνουν δεν είναι μόνο στο "τερέν" της Βουλής, αλλά και σε γήπεδα ή γυμναστήρια! Σημαντικός αριθμός πολιτικών μόλις ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Κοινοβούλιο, φορούν τα αθλητικά ρούχα τους και επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ.

Αφήνουν ... στον πάγκο έγνοιες, ερωτήσεις, προβλήματα, ατέρμονες συσκέψεις και δίνουν "ψήφο εμπιστοσύνης" στον αθλητισμό. Η ενασχόλησή τους με το αγαπημένο τους σπορ αποτελεί το καλύτερο αγχολυτικό, όπως λένε οι ίδιοι και δεν χάνουν την ευκαιρία να "δραπετεύσουν", όποτε είναι εφικτό, από την δύσκολη καθημερινότητά τους.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkTJaI6Oo-Qwv0WdVZYG02u_27JHy3SOPiXm-vI2JajHJuisYG-wgZ1roUb-PP8SwoXTtah99U7k-Lch1TZHwvKZt03skowqb9NcIiVAotlMR_S_va1YrcVJ7nwSa5_7JAlyV_cMxsNKmp/s1600/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85+%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B9.jpgΟ Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι λάτρης του αθλητισμού και της υγιεινής διατροφής. Τα αγαπημένα του σπορ είναι το κανό, η ποδηλασία και το τζόκινγκ, ενώ "ψηφίζει" και γυμναστήριο. Τα καλοκαίρια συνηθίζει να κάνει κανό στην Πάρο, ενώ έχει καλύψει την απόσταση Ερμιόνης - Υδρας σε τέσσερις ώρες! Ακόμη, ο Πρωθυπουργός συμμετείχε στον λαϊκό αγώνα 10 χιλιομέτρων που έγινε το πλαίσιο του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο και τερμάτισε άνετα, με την αξιόλογη επίδοση 1:03.29. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας και η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, που κατάφεραν επίσης να βγάλουν όλο τον αγώνα, με επίδοση 1:04.35 και 1:06.20 αντίστοιχα. Η υπουργός Περιβάλλοντος, μάλιστα, συνηθίζει να γυμνάζεται σχεδόν κάθε πρωϊ πριν να πάει στο Υπουργείο.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg60Rvan6-inFaYr4NdDt6PxEKpYZtKLVXl35hF-23z3vPfQGEGdLCVwx1z-GKm03xWnsszNhmytEPFbl1Iwib4SJTAKPf7ILtXd-j1V3FXwFT8bnWI8-bx4KOhb5FjcT4PZyCPQzMoxME_/s1600/samaras-1-.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_H0EN9jGlhDw/StDHQXHTx1I/AAAAAAAABMk/oH5kz9VsJU0/s400/karamanlis_football-300x225.jpgΟ πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, που είναι επίσης φίλος του αθλητισμού, προτιμά τζόκινγκ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, πηγαίνει σε γυμναστήριο. Παλαιότερα, μάλιστα, έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά ένας τραυματισμός στο πόδι δεν του επέτρεψε να συνεχίσει.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSv57Zn8jXKbC1Q9NakP1KvlNuioVllusQMnjL9t4b-6cn5Ifg0mwΟ υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, έχει βρει το "φάρμακό του" στο μπάσκετ. Από τους πιο γνωστούς καλαθοσφαιριστές της Βουλής και τους τακτικότερους παίκτες σε αγώνες μεταξύ πολιτικών, που γίνονται συνήθως στο γήπεδο του Εσπερου Καλλιθέας. Δεν γνωρίζουμε, πάντως, εάν έχει καλέσει σε αγώνα μπάσκετ .... φαρμακοποιούς και γιατρούς! "Τρίποντα" σημειώνει και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη, που δεν λείπει από αγώνα μπάσκετ, ενώ αρκετές φορές έχει "βάλει τα γυαλιά" στους άνδρες αντιπάλους της.

Ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο του κοινοβουλευτικού μπάσκετ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, που, ως παλιός προπονητής, φτιάχνει την τακτική ανά αγώνα. Από τους πιο ταλαντούχους παίκτες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Σταϊκούρας, του ΛΑ.ΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Πλεύρης, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Δημαράς, που ως γνωστόν, έχει αγωνιστεί και στον Παναθηναϊκό, καθώς και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος αποτελεί τον βασικό πλέϊ μέϊκερ. Τακτική η παρουσία και του τέως υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού. Από τους ένθερμους φίλους του αθλήματος και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, που είχε κάνει μεγάλη καριέρα στον Μίλωνα. Οποτε του δίνεται η ευκαιρία, αθλείται για να παραμένει σε φόρμα.

Και οι "ποδοσφαιριστές", όμως, έχουν μεγάλο ποσοστό στη Βουλή. Βασικός τόπος συνάντησής τους το γήπεδο του Βύρωνα, όπου γίνονται ιστορικοί αγώνες, που συνεχίζονται, ουκ ολίγες φορές, σε ... ταβέρνες της περιοχής, με τους ηττημένους να κερνούν. Τις περισσότερες παρουσίες έχουν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Οθωνας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Κώστας Αγοραστός. Φίλος του ποδοσφαίρου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, είναι τακτικός επισκέπτης σε γυμναστήριο, ενώ του αρέσει και το τζόκινγκ, όπως και στον πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα. Οσον αφορά στον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, υπήρξε πρωταθλητής του μπόντι μπίλντινγκ και του άρεσε ή άρση βαρών. Τώρα ... σηκώνει τα βάρη της πολιτικής.

Λάτρεις της θάλασσας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμμένος και Μανώλης Κεφαλογιάννης, που έχουν διατελέσει υφυπουργός και υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, αντίστοιχα. Ιστιοπλοϊα και καταδύσεις τα αγαπημένα τους σπορ. Ενας ακόμη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, έχει τακτική παρουσία στο γυμναστήριο της Βουλής, ενώ του αρέσει και το πιγκ πογκ, όπως και στον συνάδελφό του του ΠΑΣΟΚ, Νάσο Αλευρά. Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, κάνει ώρες ολόκληρες ποδήλατο.

Λένε, ότι στην πολιτική δεν πρέπει να έχεις μόνο δίκιο, αλλά και λύσεις. Και αναμφίβολα ο αθλητισμός βοηθάει αποφασιστικά τους πολιτικούς να έχουν καθαρό μυαλό και να προσπαθούν για τις λύσεις...

Financial Times: Η αγορά ομολόγων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας θα αποκλείεται με ψήφισμα που προωθεί η γερμανική Βουλή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzBo-N3diEB-oy_1f186nVL5ozw67KVNCQJfXuOnDj7DjP_kdhWLeQP7IO222IuOpaTxp3i-mfh_mDkL4h974-clNBCJUcDI0Gcz0uMLFG8jfHOZBwYekA5aB1wAtzCyh5nnvIxeJDhBSg/s1600/OMOLOGA.jpgΗ γερμανική Κυβέρνηση προωθεί ψήφισμα από τη Βουλή της χώρας (Bundestag), με το οποίο θα αποκλείεται η δυνατότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (European Stability Mechanism) - που πρόκειται να διαδεχθεί από το 2013 το σημερινό Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility) - να αγοράζει κρατικά ομόλογα ή να χορηγεί δάνεια σε χώρες με προβλήματα χρέους για να επαναγοράσουν τα ομόλογά τους από τη δευτερογενή αγορά, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ψήφισμα φαίνεται βέβαιο ότι θα τεθεί για έγκριση από τη Bundestag στις 17 Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν από τη σημαντική σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου πρέπει να συμφωνηθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες το συνολικό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων στην Ευρωζώνη.

Το ψήφισμα θα θέτει τους όρους, με τους οποίους η Bundestag θα είναι διατεθειμένη να εγκρίνει τις αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ, ώστε να ιδρυθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Αν και οι προτάσεις του ψηφίσματος δεν αφορούν άμεσα τη λειτουργία του ΕΤΧΣ, το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Γερμανία είναι πιθανό να επιμείνει να εφαρμοστούν και σε αυτό οι περιορισμοί που θα ισχύσουν για τον ΕΜΣ.

Η απόρριψη της δυνατότητας του ΕΜΣ να αγοράζει κρατικά ομόλογα από την πρωτογενή ή δευτερογενή αγορά, προσθέτει το δημοσίευμα, θα θέσει τη γερμανική Κυβέρνηση σε δυνητική τροχιά σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες τάσσονται υπέρ της μεγαλύτερης ευελιξίας των ευρωπαϊκών μηχανισμών διάσωσης.

Το ψήφισμα, αναφέρει η εφημερίδα, θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχυθεί η σκληρή διαπραγματευτική θέση της γερμανικής κυβέρνησης στη σύνοδο κορυφής, θέτοντας αυστηρές "κόκκινες γραμμές" και στέλνοντας σαφές σήμα στις άλλες χώρες-μέλη για τους όρους, με τους οποίους η Γερμανία θα παρέχει οικονομική στήριξη.

Τη δίωξη και των 300 μεταναστών ζητά ο εισαγγελέας εφετών

http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles/lathrometanastes6-425x288.jpgΠοινικές ευθύνες και στους περίπου 300 μετανάστες, που κατέλαβαν χώρους της Νομικής Σχολής, αποδίδει στο πόρισμά του ο εισαγγελέας εφετών, Σπύρος Μουζακίτης, που διερεύνησε την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας προτείνει να διωχθούν οι μετανάστες για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, αδικήματα για τα οποία ηθικούς αυτουργούς θεωρεί οκτώ μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης και σε βάρος του πρύτανη του πανεπιστημίου, Θεοδόση Πελεγρίνη, για παράβαση καθήκοντος.

Εξόχως πολιτικό το θέμα των επεισοδίων στο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

Είναι γεγονός ότι τα πρόσφατα γεγονότα στο Καραϊσκάκη προκάλεσαν όχι μόνο τη γνωστή οπαδική αντιπαλότητα, αλλά και κόντρες σε...άλλα επίπεδα. Ήδη, στέλεχος του ΣΚΑΙ, του οποίου μετοχές έχει ο Μαρινάκης, παραιτήθηκε μετά από διαμαρτυρίες του "ηθικού" Προέδρου του Ολυμπιακού για το ότι η μετάδοση ήταν...αρκετά αντικειμενική.

Εν συνεχεία ο διευθυντής του ΣΚΑΙ Χρήστος Παναγόπουλος σε δηλώσεις του πήρε θέση κατά της διαιτησίας του ντέρμπι, για να αντιδράσει ο γνωστός...Ρετσίνας που σε στυλ...Αρτέμη Μάτσα σχεδόν απαίτησε από το blog του να απομακρυνθεί ο Παναγόπουλος από τη θέση του... ο οποίος του απάντησε καταλλήλως!!

Καλά τη βγάλανε μέχρι τώρα τα αδέσποτα: Στην Κρήτη αναμένονται από σήμερα 13.000 Κινέζοι από τη Λιβύη

Πανέτοιμη είναι η Κρήτη για να υποδεχθεί, σήμερα το μεσημέρι, τους πρώτους περίπου 4.600 Κινέζους, από τους 13.000 συνολικά, που αναμένονται να φθάσουν με δυο πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου από τη Λιβύη, προκειμένου στη συνέχεια να επαναπατριστούν στη χώρα τους.

Οι Κινέζοι θα παραμείνουν μερικές ημέρες στην Κρήτη, έως ότου οργανωθεί η μεταφορά τους με ασφάλεια στην Κίνα, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών.

Ολόκληρος ο μηχανισμός της Κρήτης, όπως η Πολιτική Προστασία, το λιμενικό σώμα, η αστυνομία, τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ στο Ηράκλειο βρίσκονται, ο Κινέζος πρέσβης και κινέζικη αντιπροσωπεία, οι οποίοι έχουν συνεχείς επαφές και συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τις αρμόδιες αρχές για τον συντονισμό της όλης επιχείρησης.

Ήδη, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, άνοιξαν ξενοδοχεία στις περιοχές Αμμουδάρας, Λινοπεραμμάτων Χερσονήσου, Μαλλίων προκειμένου να καταλύσουν εκεί οι Κινέζοι και να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία. Αντιπροσωπεία της κινεζικής πρεσβείας, που επισκέφθηκε χθες τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, έμεινε απολύτως ικανοποιημένη.

Στο μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας, καθώς και ο σχεδιασμός των δράσεων και ο συντονισμός των δυνάμεων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, το πρωί, στην τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Φόβους για προβοκάτσιες τουρκόφερτων εκφράζουν Τουρκοκύπριοι- 80% των τ/κ λέει όχι σε νέα τζαμιά και 90% όχι σε νέους έποικους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkyVp0yMtUFEfORuXuek7ZPvohvljhxcfhG4jKzHa2rFocoHZGGibGdBzXNAjHyPgiyvt-D1NtRJhWlZaULyR0D3XHveEOTcKdoPcJZLCG00pLtCMQ3jd34EuR6o49Xt9n4_4uBxdWpMk/s1600/fotocyprus.jpgΦόβους για προβοκατόρικες ενέργειες, αλλά και για αποστολή στα κατεχόμενα από την Άγκυρα των λεγόμενων «χαλύβδινων αστυνομικών δυνάμεων», στις 2 Μαρτίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο, εκφράζουν Τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές.

Ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής συντεχνίας δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ δήλωσε στο ΡΙΚ ότι «η Τουρκία βρίσκεται στην Κύπρο, λόγω των Τουρκοκυπρίων, αλλά τους χρησιμοποιεί - για να κάνει πολιτική».Επίσης , υποστήριξε ότι με τις πρόσφατες δηλώσεις του εναντίον των Τουρκοκυπρίων, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν έδειξε ότι «δεν επιθυμεί λύση στο Κυπριακό και ότι φλερτάρει με τη μη λύση».

Από την άλλη, πρόσθεσε ο Σενέρ Ελτζίλ, οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να είναι αφεντικά στον τόπο τους και να διοικούνται μόνοι τους.

Για τις κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε επίσης στο ΡΙΚ ότι «το ποτήρι της οργής έχει ξεχειλίσει για τους Τουρκοκυπρίους» και πρόσθεσε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός πρέπει να πάρει αυτό το μήνυμα και να πάψει να συμπεριφέρεται σαν «πασάς της περιοχής».

Ο πρόεδρος Χριστόφιας διέψευσε εκ νέου κατηγορηματικά ισχυρισμούς ότι η Κυπριακή κυβέρνηση έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στις κινητοποιήσεις.Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» δημοσιεύει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό της η εταιρία «ΚΑΝΤΕΜ».

Στην ερώτηση, κατά πόσο είναι επιτυχημένη είναι η «κυβέρνηση» του καθεστώτος , το 64,5% του δείγματος απάντησε αρνητικά και μόνο το 31,4 % καταφατικά. Εξάλλου, ενώ τον Φεβρουάριο του 2010 το 48,1% του δείγματος θεωρούσε επιτυχημένη την πολιτική Ερογλου, τον Φεβρουάριο του 2011 το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 42,9%.

Σχετικά με την έλευση Τούρκων από την Τουρκία το 92% αντιτίθεται στην την επί του πληθυσμού πολιτική, ενώ το 70% υποστηρίζει την εγκατάσταση στο νησί των αποδήμων Τουρκοκυπρίων.

Το 86,8% αντιτίθεται στην εγκατάσταση Ελληνοκυπρίων στο βόρειο τμήμα της νήσου , το 37,9% βλέπει με καλό μάτι κοινές επενδύσεις Ε/κ και Τ/κ και μόνο το 32,3% συμφωνεί σε έναν συνασπισμό των κόμματων Κόμμα Εθνικής Ενότητας και Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα. Ποσοστό 79,7% δεν επιθυμεί την ανέγερση νέων τζαμιών στο νησί.

Στο μεταξύ πολιτική πρωτοβουλία, με την ονομασία «Κοινωνικός Διάλογος και Πρωτοβουλία Αλλαγή», συγκρότησαν διάφορες τουρκοκυπριακές πολιτικές οργανώσεις.

Η συμφωνία για την «Πρωτοβουλία» υπογράφηκε από τους Εργκιούν Ολγκούν από την «Ομάδα Πενταδαχτύλου», Μπιρικίμ Οζγκιούρ από το «Ιδρυμα Δημοκρατίας και Ειρήνης» , Μπουλέντ Κανόλ από το Σύνδεσμο Διευθυντών και Ντενίζ Ιτσίογλου από το Σύνδεσμο Πλατφόρμας Δημοκρατίας και Ανάπτυξης.

Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως παρουσιάστηκε, είναι η ευθυγράμμιση της δημόσιας και οικονομικής διάρθρωσης και η επίλυση προβλημάτων μέσω της αλληλεγγύης. Δίνεται επίσης σημασία στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας και οικονομικής διάρθρωσης των τουρκοκυπρίων , ως «πολιτικά ίσης πλευράς» σε μια ενδεχόμενη λύση.

Η πρωτοβουλία ανακοίνωσε επίσης τη διοργάνωση «Φόρουμ Δημοσίου Διαλόγου και Αλλαγής» το Μάρτιο. Απεργία σε κεντρικά σχολεία της κατεχόμενης Λευκωσίας, καθώς και πορεία προς την «πρωθυπουργία», με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» να απαγορεύσει τις απεργίες που γίνονται σε ορισμένα σχολεία, πραγματοποίησε χθες η συντεχνία Τ/κ δασκάλων(KTΟS).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Γενί Ντουζέν, κατά την πορεία, οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν «Αγκυρα, φύγε το χέρι σου από το γιακά μας», «θεοκρατικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, συνεργάτες Κόμμα Εθνικής Ενότητας» και φώναζαν συνθήματα, όπως «αυτή η χώρα είναι δική μας, εμείς θα την κυβερνήσουμε», «αγωνιζόμενοι θα νικήσουμε» και «υπήρχαμε, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε».

Την εκδήλωση της συντεχνίας Τ/κ δασκάλων στήριξαν και άλλες οργανώσεις και συντεχνίες που είναι εντεταγμένες στη συνδικαλιστική πλατφόρμα, καθώς και ορισμένα πολιτικά κόμματα. Ο πρόεδρος της συντεχνίας Τ/κ δασκάλων, Γκιουβέν Βάρογλου, σε ομιλία του κατά την εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συνδικαλιστική πλατφόρμα (στην οποία συμμετέχει και η KTΟS) εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα διεξάγει ένα αγώνα για να ανακτήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και ότι όσοι στις 28 Ιανουαρίου δεν ήθελαν να ακούσουν τη φωνή του ''λαού'', αλλά αντίθετα προέβησαν σε προσβλητικές και υποβιβαστικές δηλώσεις, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στις 2 Μαρτίου.

Η συντεχνία Τ/κ καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (KTOEΟS), με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για απαγόρευση των απεργιών στα σχολεία. Εξάλλου, σε γραπτή δήλωσή του, ο οργανωτικός γραμματέας του Κόμματος «Ενωμένη Κύπρος» Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος στην απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για απαγόρευση των απεργιών στα σχολεία.