23 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΔΕΞΙΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ 2

Σε συνέχεια του φίλου δεξιού διαδηλωτή,θα ήθελα να πω πως ήμουνα σήμερα και εγώ στην διαδήλωση όπως και αρκετοί ακόμα δεξιοί,όχι τίποτα το ιδιαίτερο μπροστά στη δύναμη που έχει η ΔΕΞΙΑ αλλά κάτι είναι και αυτό.
Τα συμπεράσματα τώρα.
-Το Κ.Κ.Ε. έκανε μία ωραία παρέλαση( θα τη ζήλευαν και τα ΟΥΚ ακόμα). Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι το ΚΚΕ βολεύεται από αυτή την κατάσταση.
Σε κάθε δημοσκόπηση βλέπει ότι τσιμπάει και μισή μονάδα παραπάνω και αυτοικανοποιείται(άσχετα αν στις εκλογές πάρει πάλι τα @@ του).
- Οι ΔΕΞΙΟΙ θέλουν να συμμετάσχουν αλλά δεν έχουν αρχηγό-συντονιστή,ώστε να τους καθοδηγήσει. Τους έβλεπες χαμένους ανάμεσα στους άλλους να ψάχνονται.Ενας να βρεθεί να τους παρακινήσει η να τους μαζέψει και θα εκπλαγούμε όλοι ευχάριστα.
- Σίγουρα υπήρχαν πολλοί ΠΑΣΟΚΟΙ κυρίως συνδικαλιστές(όχι το τομάρι ο Παναγόπουλος και ο σαλιάρης ο Παπασπύρου δεν ήταν εκεί),των οποίων έχουν θίξει τα κεκτημένα.
- Αρκετοί αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ με τα LACOSTE και τα FREDPERY.
-Τέλος πολλοί μα πολλοί διαδηλωτές ανένταχτοι,τρελαμμένοι,αηδιασμένοι,κοψοχέριδες,έτοιμοι να φάνε κόσμο. Το επαναλαμβάνω,ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΟΣΜΟ.
Αυτοί είναι και θα είναι το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση.Οσο δεν έχουν ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ, θα ξεσπούν στα λόγια και στα συνθήματα. ΑΝ ΟΜΩΣ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ να τους στοιχίσει,τότε τύφλα να έχουν οι ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ.
-Θα διαλύσουν τα πάντα. Το μάτι τους έχει γυαλίσει,αρχίζουν να έχουν τα πρώτα στάδια της πείνας και πάνω από όλα θέλουν ΧΡΗΜΑ και ΑΙΜΑ.
Πάντως κατά την ταπεινή μου άποψη,από σήμερα και μετά πολλά θα αλλάξουν.Η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει.
Μπορεί η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και οι λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς να κάνουν τα πάντα για τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ και ΣΩΜΑΤΙΚΟ έλεγχο ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά δυστυχώς για αυτούς τίποτα δεν θα είναι το ίδιο από αύριο.
Υ.Γ Πολύ αστυνομία ρε παιδιά. Που βρέθηκε ΤΟΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ρε παιδιά.ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

Το συμπέρασμα ενός δεξιού διαδηλωτή (σαν ανέκδοτο ακούγεται) για τη σημερινή διαδήλωση

Καλησπέρα φίλε,

Είσαι παντελώς λάθος για το "ακροαριστεροί" στο άρθρo Πάτε σπίτια σας τώρα...η επανάσταση τελείωσε και σε λίγο αρχίζει η Patty

Στις 18:00 το μόνο πλακάτ στο Σύνταγμα ήταν της Σπίθας του Θεοδωράκη... Ήδη από τις 17:00 όλοι οι οργανωμένοι (ΟΛΜΕ, κινηματογραφιστές και λοιπά οργανωμένα σωματεία) είχαν φύγει και μείναμε καμιά 200αριά, 300αριά μάλλον πρωτάρηδες στις διαδηλώσεις (τονίζω το πρωτάρηδες γιατί απογοητευτήκαμε όταν είδαμε τους οργανωμένους να φεύγουν σαν κότες 5' μετά τις παροτρύνσεις των ιδίων να μην φύγει κανένας)...

Φίλε ειλικρινά πρέπει κάποια στιγμή κάποιος να βρει τα @@ να πει επιτέλους ότι έχοντας πραγματικά λαοθάλασσα αλλά χωρίς διάθεση για κοινωνική αλλαγή (δεν καθίσαν δευτερόλεπτο στο Σύνταγμα και τα συνθήματά τους κονσέρβα) δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι...
Το ΠΑΜΕ δεν διαδηλώνει για να βελτιώσει κάτι αλλά για να συντηρήσει τις δυνάμεις του και να μπορεί να λέει ότι οι ευθυγραμμισμένοι ήταν για άλλη μια φορά εκεί...
Πραγματικά σήμερα περίμενα κάτι παραπάνω και απογοητεύτηκα που είδα για πρώτη φορά από κοντά πόσο ανίκανος λαός είμαστε στο να κάνουμε μια πραγματική διαδήλωση.
Εύχομαι την επόμενη φορά άτομα χωρίς σημαία ή έστω όπως 2 που είχαν την Ελληνική να διαδηλώσουν για αυτό που πιστεύουν και όχι για αυτό που τους έταξαν....

Φιλικά,
Δεξιός διαδηλωτής (σαν ανέκδοτο ακούγεται)

ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ
Φίλε δέχομαι τη διόρθωσή σου αν και η επιλογή των αριστερών που ξέμειναν στο Σύνταγμα μετά τις 6 έγινε τυχαία... ο στόχος ήταν να πω αυτό που λες και εσύ:

Η συντρηπτική πλειοψηφία πήγε είπε το ποίημα έκανε το κομματικό και συνδικαλιστικό καθήκον και απεχώρησε ευχαριστημένη χωρίς να έχει αλλάξει κάτι... α ξέχασα: πριν αποχωρήσουν έδωσαν ραντεβού για άλλο έναν επαναστατικό περίπατο σε 3-4 μήνες αντί σε 3-4 μέρες...

Γ. Καρασμάνης: Κυβερνητικές προχειρότητες και ανακολουθίες εις βάρος των αγροτών που περιμένουν έγκριση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

http://images.inews.gr/143/karasmanis-erotisi-vouleton-nd-gia-ton-apokleismo-ton-kapnoparagogon-apo-to-programma-a-baltazis.jpgΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τους κ. κ.
1. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
2. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
3. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Τον περασμένο Ιούνιο, η Κυβέρνηση με την ψήφιση του Ν. 3851/2010 καθόριζε τις προϋποθέσεις με τις οποίες μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήσεων προκειμένου ν’ αδειοδοτηθούν για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα χωράφια τους.

Χιλιάδες μάλιστα πανελλαδικά ήταν αυτοί που έσπευσαν να υποβάλλουν αιτήσεις, καταβάλλοντας μάλιστα τεράστια ποσά για παράβολα και μελέτες ύψους 3000-4000 ευρώ για κάθε φάκελο, επηρεαζόμενοι και από τις Κυβερνητικές προτροπές και μεγαλοστομίες περί πράσινης ανάπτυξης, αφού πίστεψαν ότι παρουσιάζεται μπροστά τους μία ευκαιρία για συγκράτηση του εισοδήματός τους το οποίο τον τελευταίο καιρό συνεχώς συρρικνώνεται.

Επειδή όμως σήμερα, λίγους μήνες μετά την υποβολή αυτών των αιτήσεων, αποδεικνύεται η Κυβερνητική προχειρότητα και η έλλειψη σχεδιασμού πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφού η ΔΕΗ ανακοινώνει κορεσμένες περιοχές και Νομούς, στους οποίους χρειάζεται επέκταση του δικτύου της για να ικανοποιηθούν τα υποβληθέντα αιτήματα των αγροτών.

Επειδή υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία και στις τάξεις ενός σημαντικού αριθμού των αγροτών του Ν. Πέλλας, οι οποίοι δεν γνωρίζουν εάν και πότε θα εγκριθεί η αίτησή τους με προφανή τον κίνδυνο να χαθούν τα υπέρογκα ποσά που πλήρωσαν για την υποβολή των φακέλων.

Επειδή εκτός των άλλων, μία από τις προϋποθέσεις για να μπορεί ένας κατά κύριο επάγγελμα αγρότης να προχωρήσει σε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ισχύος μέχρι 100 KW και να παραμείνει ασφαλισμένος στον ΟΓΑ είναι ν’ ασκεί το επάγγελμα του αγρότη τουλάχιστον για μια πενταετία, γεγονός που αποκλείει από τις διαδικασίες έγκρισης όσους νέους αγρότες και νέους ανθρώπους ασχολούνται με τη γεωργία λιγότερο από πέντε χρόνια.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί,

1. Πόσες είναι οι αιτήσεις των αγροτών που έχουν υποβληθεί στο Ν. Πέλλας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών;
2. Θα εγκριθούν όλες αυτές οι αιτήσεις, πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει η αξιολόγηση από τη ΔΕΗ;
3. Για ποιο λόγο επιβάλλεται στους νέους γεωργούς που δεν έχουν συμπληρώσει πενταετία στην άσκηση του επαγγέλματος και επιθυμούν να προχωρήσουν σε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση η υποχρεωτική υπαγωγή στον ΟΑΕΕ, γεγονός που ισοδυναμεί με εγκατάλειψη του αγροτικού επαγγέλματος;

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης


Κοσμήτορας της Βουλής

Βουλευτής Πέλλας

Να οι αλλαξωκολιές ΓΑΠ - Καντάφι: Στο εποπτικό συμβ. της φιλανθρωπικής οργάνωσης του Καντάφι ο ΓΑΠ

Στο εποπτικό συμβούλιο της φιλανθρωπικής οργάνωσης (μη γελάτε για το φιλανθρωπική ;)) που διευθύνει ο γιος του και ίδρυσε ο Καντάφι, είναι ο ΓΑΠ σαν γνωστός φίλος και θαυμαστής του Λίβυου δικτάτορα... άλλη μια εξήγηση για τη μουγκαμάρα του ΠΑΣΟΚ για όσα δραματικά γίνονται στη Λιβύη:



http://www.gicdf.org/index.php

Αυτό για να καταλάβω είναι διαμαρτυρία

Πιστεύει κανείς ότι το πρόβλημα του ατόμου είναι το ΔΝΤ και μόλις απεμπλακούμε από το μνημόνιο (αν απεμπλακούμε) ο συγκεκριμένος θα ψάξει να κάνει κάτι παραγωγικό στη ζωή του;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDMTBaGlyf_eVXlzv7r28nZG1saaOFgumVBwEN91qfm7M6yRYPxkaEvcoYW_hyphenhyphenRQwnm1XWvZLXf0kpGlN-AmW56gxoo_G8Pw_FCA39FzUTKo1ihgxwrFBJi5DVEYWV0Mz7q23QEp09guSF/s320/toxo.jpg

Προβόπουλος: Ένα haircut 30% στα ομόλογα θα φέρει μείωση των συντάξεων!

«Οι τράπεζες έχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας 45 δισ. ευρώ, τα ταμεία 25 δισ. ευρώ και αν γίνει haircut στο συνολικό χρέος της χώρας της τάξης του 30%, όπως προεξοφλούν οι αγορές, τότε θα οδηγηθούμε σε μείωση συντάξεων αφού τα ταμεία θα χάσουν κατά 30% την αξία τους σε ομόλογα», ήταν η διατύπωση του κ. Προβόπουλου.

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/54935.html


Ενδιαφέρουσα επισήμανση από το κ. Προβόπουλο με τη διαφορά ότι:

εμείς θα χάσουμε 3 κατοστάρικα το μήνα και αν θα τα πάρουμε κι αυτά έτσι όπως τα έκαναν...

ενώ αυτός, οι συνάδελφοί του και τ' αφεντικά τους θα χάσουν μερικά δις...

ψηφίζω λοιπόν δαγκωτό haircut κ. Προβόπουλε

Νικολάκη Χατζηνικολάου πόσο πήγε το μαλλί της δημοσκόπησης;

Από τα μεγαλύτερα ψώνια της Ελληνικής τηλεόρασης... τι Στάη, Αθανασίου ή Πρετεντέρης και μαλακίες... κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζουμε τον άνθρωπο που διαφημίζει ο ίδιος τον εαυτόν του σαν τον πιο αξιόπιστο!!!!



Κατέβα ρε νούμερο απ΄το καλάμι με τις παπαριές σας περί αξιοπιστίας...

Αυταρχικά ο Σηφουνάκης αποφάσισε να "διώξει" και τους εναπομείναντες νησιώτες

Με μια αιφνιστική κίνηση ο Υφ. Σηφουνάκης, θέλοντας δήθεν να προστατεύσει το περιβάλλον και στα βήματα της αφεντικίνας του, χωρίς να συζητήσει με κανέναν από τους ενδιαφερόμενους, αποφάσισε να φέρει στη Βουλή τροπολογία που απαγορεύει τη δόμηση σε όλο το Αιγαίο σε περιοχές με κλίση πάνω από 35% λες και τα νησιά είναι κοιλάδες και κάμποι.

Σε σύσκεψη φορέων που έγινε χθες και στην οποία παρέστησαν βουλευτές όλων ων κομμάτων αποφασίστηκε να αντιδράσουν δυναμικά στον αυταρχισμό και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκαν να μην ψηφίσουν την τροπολογία Σηφουνάκη μπροστά στις αντιδράσεις του κόσμου.

Παρών από τη ΝΔ, ήταν ο βουλευτής Κυκλάδων, Ι. Βρούτσης, που οργάνωσε και τη σύσκεψη. Αργότερα έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ

Με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας από την κυβέρνηση, σχετικά με την απαγόρευση της δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αιφνιδιάζει, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση λειτουργεί με απόλυτη προχειρότητα, αγνοώντας τους θεσμούς, το σύνταγμα και τους νησιώτες.

Για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό της απαγόρευσης της δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου, ήρθε στη Βουλή τροπολογία νύχτα, χωρίς την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση, χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη, χωρίς την αναγκαία διαβούλευση με θεσμικούς φορείς (Δήμοι, Επιμελητήρια, Σύλλογοι, κλπ) των νησιών.

Τέτοιες μεθοδεύσεις, προσβάλλουν τη νοημοσύνη των νησιωτών, περισσότερο δε όταν κάποιοι προσπαθούν να τους πείσουν ότι νοιάζονται για εκείνους χωρίς εκείνους.

Περιβαλλοντική ευαισθησία, διαθέτουμε όλοι, όμως αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία να προσπαθούν κάποιοι να φανούν περισσότερο ευαίσθητοι.

Αυταρχικές αντιλήψεις που εισάγουν οριζόντια, αδιάκριτα και χωρίς διάλογο τέτοια άδικα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Φέσωσαν τη χώρα, αύξησαν το χρέος και κατάφεραν το στόχο τους: Το ΔΝτ έμοιαζε επιτέλους μονόδρομος

Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 δανείστηκαν 13 δις:

2,08 δις στις 14.10.2009
http://news.kathimerini.gr/

1,95 δις στις 21.10.2009
http://news.kathimerini.gr/

7 δις στις 4.11.2009, μάλιστα τότε ο Παπανικολάου (Πρόεδρος του ΟΔΔΥΧ) δήλωνε ότι μέχρι τέλος του έτους οι ανάγκες ήταν 8 δις... δανείστηκαν τα 7 και έμενε να δανειστούν ακόμα ένα
http://news.kathimerini.gr

2 δις στις 16.12.2009, τελικά αντί για ένα δανείστηκαν δύο δις προκειμένου ναι μεν να δοκιμάσουν τις αγορές και αφετέρου να δημιουργήσουν ένα μαξιλάρι ρευστότητας για την περίπτωση που το προσεχές διάστημα οι συνθήκες επιδεινωθούν... είδαν ότι μπορούσαμε ακόμα να δανειζόμαστε και αποφάσισαν μετά τις γαλοπούλες και τα γουρουνόπουλα που θα τσάκιζαν τα Χριστούγεννα να τα έδιναν όλα τον Ιανουάριο για να αναγκαστούν τόσο οι Έλληνες πολίτες όσο και οι Ευρωπαίοι να δεχθούν το ΔΝΤ σαν τη μόνη λύση, αφού μερικές μέρες νωρίτερα στη Σύνοδο κορυφής οι Ευρωπαίοι είχαν απορρίψει το αίτημα του ΓΑΠ να πάει κατευθείαν στο ΔΝΤ
http://news.kathimerini.gr/

Nα πως πούλαγε το ΠΑΣΟΚ: Κοψοχρονιάς, χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή εκτίμηση περιουσιακών στοιχείων...



Διαβάστε τι αναφέρει σε σημερινό δελτίο τύπου η Ε.Ε 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή πώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003, ήταν κατώτερη της πραγματικής αγοραίας αξίας τους..
Η πώληση πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή..
και δεν φτάνει αυτό, η πωλητήρια σύμβαση προέβλεπε απαλλαγή από τους φόρους συναλλαγών.
Ψιλοπράματα δηλαδή, πιο φτηνά, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς ανεξάρτητο εκτιμητή και με απαλλαγή φόρων για τον αγοραστή..


Μια άκρως συμφέρουσα και σοσιαληστική σύμβαση, που διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα του δημοσίου.
Είδατε που το ΠΑΣΟΚ, ξέρει από αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας...

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της Ε.Ε (στα Ελληνικά)

IP/11/216
Βρυξέλλες, 23 Φεβρουαρίου 2011
Κρατικές ενισχύσεις: Η ελληνική μεταλλευτική εταιρεία Ελληνικός Χρυσός πρέπει να επιστρέψει παράνομες επιδοτήσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ περίπου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή πώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής αγοραίας αξίας τους, και ότι, ως εκ τούτου, η εταιρεία έλαβε επιδοτήσεις κατά παράβαση των κανόνων της EE περί κρατικών ενισχύσεων. Το ύψος της επιδότησης υπολογίστηκε σε 14 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν επιβαρύνθηκε ούτε με φόρους επί των συναλλαγών, το συνολικό ποσό που το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει από τον δικαιούχο ανέρχεται σε 15,3 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους.
Κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας, η οποία κινήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 (βλ. IP/08/1927), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή των 11 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε για την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής τους αξίας. Τα μεταλλεία βρίσκονται στην περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, στη βόρεια Ελλάδα. Είναι γνωστά για την παραγωγή χρυσού, αλλά και χαλκού, ψευδαργύρου, μολύβδου και αργύρου. Η Ελληνικός Χρυσός ιδρύθηκε με σκοπό την αγορά των μεταλλείων. Επί του παρόντος ανήκει στην καναδική μεταλλευτική εταιρεία European Goldfields.
Η πώληση πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή. Επίσης, η πωλητήρια σύμβαση προέβλεπε απαλλαγή από τους φόρους συναλλαγών. Η Επιτροπή έλαβε σχετική καταγγελία τον Ιούλιο του 2007.
Έκθεση σχετικά με την Ελληνικός Χρυσός, η εκπόνηση της οποίας ανατέθηκε λίγο μετά την πώληση, υπολόγισε την αξία των μεταλλείων σε 25 εκατ. ευρώ. Οι φόροι που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί επί της πώλησης ανέρχονται σε 1,34 εκατ. ευρώ.
Για τους ανωτέρω λόγους, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελληνικός Χρυσός έλαβε παράνομη κρατική ενίσχυση, την οποία η Ελλάδα οφείλει να ανακτήσει, μαζί με τους τόκους.
Το μη εμπιστευτικό κείμενο της απόφασης θα δημοσιευθεί με αριθμό υπόθεσης C 48/2008 στο Μητρώο κρατικών ενισχύσεων στον δικτυακό τόπο της ΓΔ Ανταγωνισμού μόλις διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με το απόρρητο. Οι νέες δημοσιεύσεις αποφάσεων για κρατικές ενισχύσεις στο Διαδίκτυο και στην Επίσημη Εφημερίδα ανακοινώνονται στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό δελτίο State Aid Weekly e-News.

 http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/n.html


Πάτε σπίτια σας τώρα...η επανάσταση τελείωσε και σε λίγο αρχίζει η Patty

Μερικοί διαδηλωτές έχουν πλέον μείνει μπροστά στη Βουλή... προφανώς σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές που ζυμώνονται προκειμένου να βρούν τι πήγε λάθος και ο τρίτος γύρος δεν οδήγησε στην κατάληψη της εξουσίας... σε λίγο αναμένεται να αποχωρήσουν και αυτοί μιας και στις 6 αρχίζει η Patty... ο σοσιαλισμός νίκησε για άλλη μια φορά....

Κλειστές παραμένουν η Βασιλίσσης Σοφίας από Ακαδημίας μέχρι και το ύψος του ξενοδοχείου "Μ. Βρετάνια", η Πανεπιστημίου σε όλο της το μήκος και η λεωφ. Αμαλίας από Διάκου μέχρι και Β. Σοφίας.
Στα Προπύλαια και στους γύρω δρόμους επικρατεί ηρεμία.

Σε απόλυτο μπάχαλο εξελίσσεται η επιστροφή των Ελλήνω από τη Λιβύη

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/48725.jpg"Παιδική χαρά"! Αυτή είναι η κωδική ονομασία της επιχείρησης απεγκλωβισμού Ελλήνων και Κινέζων (ΣΣ Τους πήραμε κι αυτούς στο λαιμό μας) από τη Λιβύη! Στο ΓΕΕΘΑ έχουν πάθει "νευρικό κλονισμό" από την παντελή έλλειψη συντονισμού και επικοινωνίας με το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο δείχνει να θέλει να ηγηθεί μιας επιχείρησης,χωρίς όμως να ξέρει πως!

Εδώ και τρεις ημέρες η Πολεμική Άεροπορία έχει θέσει σε ετοιμότητα τρία μεταγωγικά αεροσκάφη της στην . Το ΥΠΕΞ δεν τα έχει χρησιμοποιήσει,επικαλούμενο προβλήματα με τον εναέριο χώρο της Λιβύης και τα αεροδρόμια της χώρας. Ωστόσο η ΠΑ δηλώνει έτοιμη να επιχειρήσει υπό "οποιεσδήποτε συνθήκες" ,υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η Ολυμπιακή. Ηδη αεροπλάνα απο άλλες χώρες -Γαλλία και Αγγλία- υλοποιούν τα σχέδια εκκένωσης και μεταφοράς των πολιτών τους!

Και την ώρα που οι ξένοι πολίτες εγκαταλείπουν την Τρίπολη, μερικοί Ελληνες είναι "εγκλωβισμένοι" στο αεροδρόμιο της Λιβυκής πρωτεύουσας! Επιχείρησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας Libyan Airlines, αλλά -όπως καταγγέλουν οι ίδιοι- υπάλληλοι του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος τους είπαν ότι...έχουν απεργία! Ωστόσο, πηγές του ΥΠΕΞ, δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν αυτό το περιστατικό, καθώς ουδείς τους έχει ενημερώσει πως υπάρχουν Ελληνες στη συγκεκριμένη πτήση, η οποία εν τέλει ακυρώθηκε!

Μέχρι και αυτή την ώρα τίποτα δεν έχει ζητηθεί από τη ΠΑ, ενώ αντιθέτως το ΥΠΕΞ έστειλε πέντε επιβατηγά πλοία κι ένα πετρελαιοφόρο στη Λιβύη,χωρίς καν να ενημερώσει το ΥΕΘΑ!!!

Όλες οι χώρες που έχουν στείλει πλοία,με πρώτη τη Τουρκία, τα συνόδευαν με πολεμικά πλοία,για λόγους ασφαλείας και με διαταγές να επέμβουν αν κάτι πήγαινε στραβά. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει απλά θέσει σε ετοιμοτητα μία φρεγάτα της...στη Σούδα!

Το άκρως παράδοξο είναι ότι στα συρτάρια του ΓΕΕΘΑ,υπάρχουν τουλάχιστον τρία έτοιμα σχέδια επιχειρήσεων,τα οποία εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία σε Αλβανία,Σομαλία και κυρίως στο εμπόλεμο Σοχούμι, χωρίς κυριολεκτικά να ανοίξει μύτη (ΣΣ. Τότε όμως κυβερνούσε οΚαραμανλής...). Κανείς δεν έκανε το κόπο να τους ρίξει μια ματιά.

real.gr

Βίντεο από τη σημερινή πορεία

Κι άλλο βίντεο από τα επεισόδια

Παραλίγο να κάψουν ζωντανό εναν Αστυνομικό:

Ι. Βρούτσης: Εκτός στόχου, κατά -5%, τα έσοδα του Ιανουαρίου

«Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα Καθαρά Έσοδα για το μήνα Ιανουάριο ανήλθαν στα 5.090 εκατ. €, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπονταν να ανέλθουν στα 5.361 εκατ. €.

Δηλαδή, παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το μήνα Ιανουάριο κατά – 5,05% ή 271 εκατ. €.

Επίσης, Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010, μειώθηκαν κατά 9% (δηλαδή 503 εκατ. €)

Αν συνεκτιμηθεί, ότι στα έσοδα του Ιανουαρίου 2011 συμπεριλαμβάνονται ακόμη και μέτρα προσωρινού εισπρακτικού χαρακτήρα, όπως η έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων, η περαίωση, η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, τότε η κατάσταση για την πορεία των εσόδων καθίσταται περισσότερο δραματική.

Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι τα έσοδα του Ιανουαρίου κινούνται εντός των προβλεπόμενων στόχων του Προϋπολογισμού, τα επίσημα στοιχεία τη διαψεύδουν πανηγυρικά.

Συγκεκριμένα:

* Τα τακτικά έσοδα, μειώθηκαν κατά 9,2% (δηλαδή 543 εκατ. €)
* Τα έσοδα από τους Άμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 14,6% (δηλαδή 331 εκατ. €)
* Τα έσοδα από Έμμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 7,3% (δηλαδή 255 εκατ. €)

Όσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται, ότι η δημοσιονομική εξυγίανση και η ανάκαμψη απαιτούν τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων, τόσο η ύφεση θα βαθαίνει και η πολυπόθητη αύξηση των εσόδων θα παραμένει ένας άπιαστος στόχος

Ιωάννης Βρούτσης
Βουλευτής Κυκλάδων
Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας»

Τελέσιλλα: η γυναίκα που νίκησε την Σπαρτιατική φάλαγγα (5ος αιώνας π. Χ.)

Στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. κυρίαρχη στον Ελλαδικό χώρο ήταν η Πελοποννησιακή συμμαχία με κύριους ισχυρότερους εταίρους της την Σπάρτη του Βασιλιά Κλεομένη Α΄ και την Κόρινθο. Η ισχυρότερη πόλη εκτός της συμμαχίας αυτής ήταν το Άργος, ο μεγάλος ανταγωνιστής της Σπάρτης για πάνω από 2 αιώνες. Το 495 π.Χ. περίπου ο Κλεομένης αποφάσισε να επιτεθεί κατά του Άργους μετά από σχετικούς θετικούς χρησμούς που έλαβε από το μαντείο των Δελφών.

Η συνέχεια στο http://www.istorikathemata.com/

Βίντεο από τα επεισόδια που γίνονται μέχρι και τώρα στο Σύνταγμα

Βίντεο από την πορεία και τα επεισόδια

Δείτε τα:





Α μάλιστα λύθηκε η απορία ποιος θα κρατάει σήμερα το πανώ της ΓΣΣΕ

Αυτοί το κρατάνε... όχι ότι ο Γιωργάκης θα είχε πρόβλημα να πήγαινε στην πορεία και να διαδήλωνε κι αυτός, εξάλλου έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται... αλλά δεν μπορούσε γιατί έχει μαραθώνιο ανα την Ευρώπη:



H φώτο είναι απ' το http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_9642.html

Ο Στ. Τσιώλης μιλά... «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ»

http://www.skai.gr/files/temp/57DA4B83FF27DBF7050949542D12E4CC.jpgΤο ποδόσφαιρο είναι ο καμβάς στο θεατρικό έργο «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ», του Σταύρου Τσιώλη που ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου στην Πλάκα.

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται δυο νεαρά κορίτσια που καθιστούν το έργο γυναικείο, υποστηρίζει στη Μάνια Ζούση ο συγγραφέας που μιλά με πάθος για το ποδόσφαιρο, αποκαλώντας το, κιβωτό συντροφικότητας και 8η τέχνη.

«Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης» του Σταύρου Τσιώλη

Στην ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών τού ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, συμμετείχαν και δύο νεαρές γυναίκες οπαδοί, για να συναντήσουν στον Σταθμό Λαρίσης διάσημο Έλληνα ποπ τραγουδιστή από τον οποίο η μικρότερη έχει ζητήσει -με επιστολή της ραντεβού.

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Σκηνικά: Νίκος Αλεξίου
Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Μουσική: Αργύρης Μπακιρτζής
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης
Παίζουν: Λουκία Πιστιόλα, Μυρτώ Αλικάκη, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Πάρις Θωμόπουλος, και ο Αργύρης Μπακιρτζής.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ

Φρυνίχου 14, Πλάκα
Τηλ.210 3222464-3236732
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00, 17.00- 22.00

Αυτό το πανώ ποιος θα το κρατάει σήμερα;

Θα παρακολουθούμε την πορεία και θα σας ενημερώσουμε

http://www.papandreou.gr/papandreou/media/images/photos/GAP-apergia1423.jpghttp://voices.gr/wp-content/uploads/gap.jpg

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σήμερα ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Λοιπόν κυρίες και κύριοι αφήστε τα πληκτρολόγια για λίγο και κατεβείτε στην πορεία.
Σε σας το λέω ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ που σας αρέσει να κάνετε κριτική εκ του ΚΑΝΑΠΕΟΣ.
Εξ άλλου το ΠΑΣΟΚ αυτή την εποχή σας έχει καπελώσει με το να κάθεται στον καναπέ.
Για αυτό ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ έστω και μία φορά. Η ηγεσία της ΔΕΞΙΑΣ εξ άλλου είναι ΑΝΙΚΑΝΗ να μας ξεσηκώσει,η ΓΣΕΕ παίζει το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ,οπότε τι μένει ..............
ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΛΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη Νέα Ζηλανδία

http://img.protothema.gr/7240513969BACC1C543ED7B62598ADEA.jpgΣτους 75 έχει φθάσει ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωη τους από τον φονικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ, που "χτύπησε" χτες την πόλη Κραϊστσέρτς της Νέας Ζηλανδίας. Οι αρχές έθεσαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται ώρα με την ώρα.

Υπολογίζεται περίπου εκατό άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίων, ενώ μία ημέρα μετά από το σεισμό συνεχίζεται να αγνοείται η τύχη περισσοτέρων από ΄κατοίκους της πόλης Κραϊστσέρτς

Τα συνεργεία διάσωσης στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν έγκαιρα μερικούς από τους ανθρώπους που παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια αναγκάζονται να προβούν σε ακρωτηριασμούς μελών.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός διοικητής της περιοχής οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να ανακαλύψουν επιζώντες καθοδηγούμενες από ήχους, κλάματα ή θορύβους από μετακίνηση σωμάτων, μέσα από τα ερείπια.

protothema.gr

Απειλή της διοίκησης του Πρώτου Θέματος στους εργαζόμενους: "Σε περίπτωση που απεργήσετε.. Απολύεστε"

Πρωτόγνoρες στιγμές ζει από σήμερα ο δημοσιογραφικός τύπος

Η διοίκηση του "Πρώτου Θέματος" αποφάσισε, πως όποιος δημοσιογράφος της εφημερίδας αποφασίσει σήμερα να συμμετάσχει στη γενική απεργία, τίθεται εκτός της εταιρείας.

Δημοκρατικές διαδικασίες.
Η συμμετοχή στην απεργία είναι λόγος απόλυσης.

Η ΕΣΗΕΑ τι προτίθεται να κάνει για όλα αυτά που συμβαίνουν στην "εφημερίδα των συντακτών";
Σήμερα θα περάσει κάποιο κλιμάκιό της από τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας για διαπιστώσει αν θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι;

Όταν ο Υφυπουργός κάρφωνε τον ΥΠΕΞ Γιωργάκη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgYTenG9mzJEfrt2W-ZTbK4Pr7DrUWf1xF2F4BpZQFkSn4Ve8vRdTjx5Wm2LT-fhG_ATirU-U-8s79DPoG_Gh6dqPVX9fbLERLPsEFS66bFzxhRTkiCmdP9UxeAJRRxOwFZ_cBuuD9LQo/s400/%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A5+%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%A5%CE%95%CE%99++%CE%A7%CE%91%CE%A7%CE%91%CE%A7%CE%91.jpgΚάρφωνε τον Γιώργο για προσωπικό μηχανισμό
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/01/2002

Η κυβέρνηση επιμένει ότι οι λόγοι παραίτησης του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Ζαφειρόπουλου περιορίζονται σε διαφωνίες στην οργάνωση και λειτουργία του τομέα διεθνών οικονομικών σχέσεων. Ωστόσο, δεν διαψεύδει ότι ο πρώην υφυπουργός με υπομνήματά του στον πρωθυπουργό είχε εκφράσει την πλήρη διαφωνία του με την πολιτική του Γ. Παπανδρέου και ειδικότερα στον τομέα των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Σημίτης υπέρ Γιώργου

Από την πλευρά του, όμως, ο πρωθυπουργός, με δήλωσή του από τη Σόφια, δεν άφησε καμία αμφιβολία για την πλήρη διαφωνία του με τις απόψεις του κ. Ζαφειρόπουλου.

Δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι ο κ. Ζαφειρόπουλος εργάστηκε ενεργά, αλλά «τις απόψεις του δεν συμμεριζόταν ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε εγώ. Το ερώτημα που ετίθετο ήταν αν θα είχαμε ένα ευέλικτο σχέδιο ανασυγκρότησης, το οποίο μπορεί να προσφέρει διαδικασίες για ανασυγκρότηση χωρίς πολλά εμπόδια, ή ένα γραφειοκρατικό και πολύ λεπτομερειακό σχέδιο, το οποίο προφανώς θα δημιουργούσε γραφειοκρατικά εμπόδια. Η επιλογή του υπουργείου Εξωτερικών και η δική μου ήταν ένα ευέλικτο σχέδιο και αυτό υιοθετήσαμε», είπε ο κ. Σημίτης.

Στην ίδια γραμμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δέχτηκε πολλαπλές ερωτήσεις, απέφυγε να δώσει ιδιαίτερη πολιτική διάσταση στην παραίτηση και περιόρισε τη διαφωνία στα θέματα του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

Αφησε, όμως, να εννοηθεί χωρίς να σχολιάσει ότι ο πρώην υφυπουργός είχε αποστείλει αρκετά υπομνήματα στον πρωθυπουργό, χωρίς να αποδεχτεί το περιεχόμενό τους. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Ζαφειρόπουλος επέμενε ότι ο Γ. Παπανδρέου, μέσω των κονδυλίων για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις δημιουργούσε τον προσωπικό κομματικό μηχανισμό του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Ο ίδιος ο κ. Ζαφειρόπουλος δεν θέλησε χθες να επανέλθει δημοσίως στο θέμα και έμεινε στην προχθεσινή γραπτή δήλωσή του.

Ο υπουργός Αμυνας και πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου αναφέρθηκε στον κ. Ζαφειρόπουλο λέγοντας ότι ήταν ένας «εκλεκτός συνεργάτης του στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας».

Και ΣΥΝ κατά Γιώργου

Σχέδια εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων, αδιαφανής χρηματοδότηση μη κυβερνητικών οργανώσεων και προσωπικές στοχεύσεις κρύβονται πίσω από την παραίτηση Ζαφειρόπουλου, υποστηρίζει ο Συνασπισμός φωτογραφίζοντας για όλα αυτά τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χουντής, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής, επισημαίνει ότι η παραίτηση του υφυπουργού, καθώς και τα δημοσιεύματα που τη συνοδεύουν, δείχνουν πως πίσω από τους μεγαλόστομους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια κρύβονται πρωτίστως σχέδια εξυπηρέτησης μικρών και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Κάνει επίσης λόγο για «γκρίζα εικόνα στους μηχανισμούς διαμόρφωσης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας», την οποία συμπληρώνουν καταγγελίες για «αδιαφανή κριτήρια στη χρηματοδότηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων, για προσωπικές στοχεύσεις και για ασύμβατους κυβερνητικούς ρόλους και γραφειοκρατικούς διαγκωνισμούς». Καλεί ως εκ τούτου τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, γιατί και ο ισχυρισμός του περί αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής αποδεικνύεται μετέωρος.