21 Φεβρουαρίου 2011

Η μεγαλύτερη εξυπηρέτηση που έκανε ποτέ ελληνική κυβέρνηση σε ξένους

Βγαίνει από τα σημερινά στοιχεία που έδωσε ο Παπακωνσταντίνου για το δημόσιο χρέος:

Δείτε πόσο ήταν η μέση διάρκεια τίτλων το 2008 και πόσο την πήγε το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 1,5 χρόνο!!!

Από 11 σχεδόν χρόνια το κατέβασε στα 3,7 χρόνια!!!

Αποτέλεσμα:

Τα επόμενα 5 χρόνια λήγουν ομόλογα αξία 140 δις!!!

Καταλάβατε τι έγινε;

Καταλάβατε ποιος έβαλε θηλιά στο λαιμό του λαού και τον αναγκάζει ενώ θα ξεπλήρωνε ένα ποσό σε 11 χρόνια να το ξεπληρώσει σε 4;

Μαγκριώτη, αυτό που πίνεις πρέπει να είναι πολύ καλό... θέλω και γω: Αφού ξέρατε τα χάλια μας γιατί δώσατε το επίδ. αλληλεγγύης τον Δεκ. του 09

Ακούστε τι δήλωσε το άτομο για την αποκάλυψη ότι ο ΓΑΠ, τον Δεκέμβριο του 2009, ζήτησε από τον Στρος Καν να έρθει το ΔΝΤ και δεν τον άφηναν οι Ευρωπαίοι:

«Η λεγόμενη αποκάλυψη είναι άνευ περιεχομένου και αξίας, γιατί ήταν γνωστή. Όταν έγινε η συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση απαίτησε τη συμμετοχή στο ΔΝΤ για τη στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας

Πλήρη διαστράβλωση της πραγματικότητας!!! Η ΕΕ στη σύνοδο του Δεκεμβρίου 2009 απέρριψε το αίτημα του ΓΑΠ να πάει στο ΔΝΤ και στη συνέντευξη τύπου μετά τη σύνοδο ο ΓΑΠ δήλωνε ότι δεν χρειάζεται να πάμε στο ΔΝΤ.και το άτομο λέει ότι η ΕΕ ζήτησε συμμετοχή του ΔΝΤ!!!

Και τέλος πάντων ρε παλικάρι, αφού ήταν γνωστή γιατί δεν μας τη λέγατε και σ' εμάς αλλά μας παραμυθιάζατε, μέχρι και 3 μήνες μετά, δηλ. μέχρι τον Μάρτιο του 2010, ότι δεν θα μας πάτε στο ΔΝΤ;

Και μια ακόμα απορία για επιδόρπιο:
Αφού ξέρατε ότι όλα ήταν χάλια και αφού συζητάγατε με το ΔΝΤ από τις αρχές Δεκεμβρίου... γιατί τέλη Δεκεμβρίου δώσατε το επίδομα αλληλεγγύης από τα χρήματα που μαζέψατε από την έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων

MEGA βλέπουν και στην Αμερικάνικη Πρεσβεία...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie2SeFZEM5utofsXB4y8F9yh6D_ngF_VBRTM4c7LbrERPwFRCgcfYHy_PNBuPDi1AIrYyQlu_WSqF23fSGWn5vUigSpTKGrVx0Pj6yr5wLz98n6c7mT41kwcz9_7w-7pqNSD5B3UjXKcSc/s1600/mega_gegonota1.JPGΤο τελευταίο έγγραφο του wikileaks που βγήκε πριν τρεις μέρες και αφορά την Ελλάδα είναι ένα έγγραφο της Αμερικάνικη Πρεσβείας στην Αθήνα, της 12ης.8.2008, όπου αναφέρονται οι απόψεις διαφόρων Ελλήνων πολιτικών (Παυλόπουλου, Δρούτσα, ΓΑΠ) για τη κρίση στην Ν. Οσετία που είχε σαν αποτέλεσμα την εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία στις αρχές Αυγούστου του 2008. Το πιο ενδιαφέρον σημείο του τηλεγραφήματος είναι ότι στην Αμερικάνικη πρεσβεία βλέπουν MEGA:

MEGA Channel highlighted in its August 10 evening prime-time news program the crossfire between the U.S. and Russian permreps in the UNSC, noting a State Department official`s comments that the USG was `cynically` more interested in Russia`s positive stance on the Iranian nuclear program and that it was not intending to dispatch U.S. or NATO troops to the Caucasus. The unnamed State Department representative also reportedly `admitted` that during the debate over Kosovo`s independence Russian FM Lavrov had warned Secretary Rice `not even to think of intervening` in case of a future crisis in South Ossetia.

Επεισοδιακή παρέμβαση νεαρών στη διάλεξη του ΓΑΠ στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η διάλεξη του Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου. Ομάδα νεαρών, μάλλον αναρχοαυτόνομων, διέκοψαν την ομιλία του ΓΑΠυ φωνάζοντας συνθήματα στα ελληνικά, βρίζοντας και προσπαθώντας να ξεδιπλώσουν αντικυβερνητικό "πανό". Ένα από τα συνθήματα που φώναζαν ήταν «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό».

Οι νεαροί διέκοψαν επανειλημμένα την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος τους παρότρυνε να τον ακούσουν και μετά να διαμαρτυρηθούν. «Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας μάλιστα την πρόταση αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να πάει στο πάνελ και να λάβει το λόγο!!!

«Χρειάζεται ο διάλογος, εγώ είμαι ανοιχτός στο διάλογο», είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες αλλαγές», σημειώνοντας ότι «μακάρι η διαμαρτυρία από μόνη της να έλυνε το πρόβλημα στην Ελλάδα».

Η διάλεξη του πρωθυπουργού συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των νεαρών από την αίθουσα, αφού δεν δέχθηκαν την προτροπή του ΓΑΠ να στείλουν έναν εκπρόσωπό τους στο πανελ!!!

Ι ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο παραβλέπει ότι η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων έχει πλέον εξαντληθεί

http://www.syrostoday.gr/images/articles/original/Vroutsis%20Voulh%202.jpg«Η κυβέρνηση, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή άλλο ένα πολύπλοκο, δαιδαλώδες και υπέρμετρα γραφειοκρατικό φορολογικό νομοσχέδιο. Σε ένα μαξιμαλιστικό κείμενο 213 σελίδων, τίθενται αβέβαιοι στόχοι (διεύρυνση φορολογικής βάσης, φορολογικός ανταγωνισμός, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής), ενώ προβλέπεται η έκδοση δεκάδων υπουργικών αποφάσεων αμφίβολης υλοποίησης και αποτελεσματικότητας.

Υπενθυμίζεται, ότι με την ίδια πολιτική ρητορεία η κυβέρνηση, είχε προωθήσει τον «πολλά υποσχόμενο» φορολογικό νόμο 3842/2010.

Ένα νόμο, που σήμερα κρίνεται αναποτελεσματικός, όχι μόνο επειδή δεν συνέβαλε στην επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού, αλλά και επειδή αρκετές από τις δεκάδες υπουργικές αποφάσεις που προέβλεπε - ακόμη και σήμερα – εκκρεμούν και δεν έχουν εκδοθεί.

Η κυβέρνηση φαίνεται να αγνοεί, ότι η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων έχει πλέον εξαντληθεί.

Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, απαιτεί ένα απλό, σταθερό, αναπτυξιακό φορολογικό νόμο και δεν επιτυγχάνεται με:

* Αύξηση της γραφειοκρατίας
* Δημιουργία πολύπλοκων και ασύνδετων επιτροπών
* Αυστηροποίηση ποινών
* Παραπομπές σε δεκάδες υπουργικές αποφάσεις
* Πρωταθλητισμό σε άμεσους και έμμεσους φόρους
* Στελέχωση κρίσιμων ελεγκτικών μηχανισμών στη βάση της ξεπερασμένης λογικής των ημετέρων

Ιωάννης Βρούτσης
βουλευτής Κυκλάδων
Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας
»

Κότα λειράτη Μαρινάτη: Συγγνώμη ζητάει ο τζάμπα μάγκας Μαρινάκης

Το Σάββατο το βράδυ αμέσως μετά την λήξη του αγώνα κατέβηκα στα αποδυτήρια να συγχαρώ την ομάδα μου. Στην συνέχεια έκανα δηλώσεις, οι οποίες έγιναν κάτω απο έντονη συναισθηματική φόρτιση και χωρίς να έχω ακόμη πλήρη εικόνα, κακώς, για το τι συνέβη μετά την λήξη του αγώνα.

Οι δηλώσεις μου αυτές ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ. Οπως έκανα μέχρι τώρα αναλαμβάνω τις ατομικές μου ευθύνες. Καλώ άμεσα τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού σε συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε κοινά σημεία ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και να προβούμε σε κοινή ανακοίνωση

Η Τουρκία θα στείλει 4 φεριμπότ για να μεταφέρουν Τούρκους πολίτες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη

Η Τουρκία θα στείλει 4 φεριμπότ για να μεταφέρουν Τούρκους πολίτες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη, μετά την άρνηση των Λιβυκών αρχών να επιτρέψουν την προσγείωση αεροσκάφους των τουρκικών αερογραμμών THY στην πόλη, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός εξωτερικού εμπορίου κ. Ζαφέρ Τσαγλαϊάν.

Περίπου δυόμισι χιλιάδες Τούρκοι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης για να εγκαταλείψουν τη Λιβύη αλλά δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα μπορέσει να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο.

Τα φεριμπότ θα φτάσουν στη Λιβύη σε είκοσι τέσσερις ώρες, για να παραλάβουν τους τούρκους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Ο υπουργός εξωτερικού εμπορίου σημείωσε ότι δεν υπήρξαν επιθέσεις εναντίον Τούρκων πολιτών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες και τα οποία κόστισαν την ζωή σε περισσότερα από 200 άτομα, αλλά ότι έχουν σημειωθεί λεηλασίες σε βάρος των περιουσιών τουρκικών εταιριών που ενεργοποιούνται στη Λιβύη.

Το τουρκικό προξενείο στη Λιβύη οργανώνει επίσης αυτοκινητοπομπή προς την Αίγυπτο, αλλά η προσπάθεια αυτή έχει δυσκολέψει από τις επιθέσεις και τη δολιοφθορά που υφίστανται αυτοκίνητα των τουρκικών εταιριών.

Στη Λιβύη ενεργοποιείται η εταιρεία Tekfen Holding, με κατασκευαστικό σχέδιο αξίας 157 εκατ. δολαρίων και η εταιρία Anel Elektrik, με ένα αντίστοιχο έργο αξίας 122 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αξία των συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ξεπερνάει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πανικός στη Λιβύη: Πολεμικά αεροσκάφη "βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα Τρίπολη"

Πολλές περιοχές της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της Λιβύης, βομβαρδίζονται από πολεμικά αεροσκάφη, υποστήριξαν κάτοικοι της πόλης μιλώντας στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

"Αυτό που ζούμε σήμερα είναι αδιανότητο. Πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα βομβαρδίζουν αδιακρίτως τη μία περιοχή μετά την άλλη. Υπάρχουν πολλοί, πολλοί νεκροί", είπε ο Άντελ Μοχάμεντ Σάλεχ.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο βομβαρδισμός συνεχίζεται, απάντησε: "Συνεχίζεται, συνεχίζεται. Όποιος κινείται, ακόμη και αν βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο, θα τον χτυπήσουν".

Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Ρεκόρ κλειστών καταστημάτων και μείωση των ενοικίων έως 30% στο κέντρο της Αθήνας

Εξήντα πέντε χιλιάδες εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει και 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους δεκατρείς μήνες. Σε ποσοστό το 25% από αυτά έχουν κλείσει στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών βάσει των τελευταίων στοιχείων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Η βασικότερη αιτία είναι η αδυναμία των ιδιοκτητών να πληρώσουν τα ενοίκια τους τα οποία αποτελούν και την μεγαλύτερη επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας των καταστημάτων.

Βάσει αυτών των συνθηκών παρατηρείται το τελευταίο τρίμηνο μία ιδιαίτερα πτωτική τάση στα ενοίκια των καταστημάτων του κέντρου που φθάνει έως και το 30%, ενώ πλέον έχει καταργηθεί και ο περιβόητος "αέρας" όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Π. Καρέλλας.

Τα καταστήματα που υπολογίζεται ότι έχουν κλείσει, βάσει των στοιχείων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, είναι μόνον τα ισόγεια καταστήματα και δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά που βρίσκονται σε ορόφους. Ειδικά για τους επαγγελματικούς χώρους που βρίσκονται σε ορόφους, ο κ. Καρέλλας καταγγέλλει σειρά παρανομιών επισημαίνοντας ότι υπάρχει πλήρης παραβίαση του νόμου για τη χρήση σε επαγγελματικούς χώρους και έχουν νοικιαστεί πρόσφατα σε ορόφους.

Στο ίδιο ποσοστό περίπου υπολογίζει την πτώση των ενοικίων και ο διευθύνων σύμβουλος του "HATSIOS GROUP" που δραστηριοποιείται σε κατασκευές και μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων κ. Μ Χάτσιος ο οποίος αναφέρει ότι: "Οι μειώσεις των ενοικίων επαγγελματικών χώρων στο κέντρο της Αθήνας αγγίζει αυτή τη στιγμή ποσοστό της τάξεως του 30%. Το ποσοστό αυτό έχει δυναμική να αυξηθεί και άλλο.Υπάρχει μία υπερπροσφορά ξενοίκιαστων χώρων η οποία μεγαλώνει. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επιλογής τόσον στον δρόμο όσο και στα τετραγωνικά. Σε εξαιρετικούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου, ενώ πριν ένα χρόνο δεν έβρισκες σχεδόν τίποτε τώρα διαλέγεις. Δείτε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κολονάκι".

Ταυτόχρονα εκ μέρους των ιδιοκτητών παρατηρείται η τάση να αντικαθίσταται πλέον το παραδοσιακό συμβόλαιο ενοικίασης μεταξύ ιδιοκτήτου και καταστηματάρχη με ιδιωτικά συμφωνητικά, μέσω των οποίων ο ιδιοκτήτης του ακινήτου συμμετέχει στο τζίρο της επιχείρησης με ποσοστό από 20% έως 25%. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζει κατά κάποιο τρόπο το ενοίκιο του και δεν είναι δέσμιος ενός μισθωτηρίου για επαγγελματική χρήση όπου η έξωση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη.

Θεσσαλονίκη: Ψήφισμα της ΤΕΔΚ του νομού κατά της συνένωσης σχολείων

Ψήφισμα κατά της κατάργησης των αθλητικών σχολείων και της συνένωσης σχολείων με κεντρικές αποφάσεις και με τρόπους που αγνοούν τόσο την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες ενέκρινε, στη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Θεσσαλονίκης.

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων τονίζεται, ότι «το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στα πλαίσια της εξοικονόμησης χρημάτων, μετά τις εντολές της τρόικας και του ΔΝΤ προχωρά το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σαρωτικές αντιεκπαιδευτικές και αντικοινωνικές αλλαγές θέλοντας να επιβάλλει το «φθηνό σχολείο» με τη δημιουργία ενός νέου Σχολικού Χάρτη σε κάθε Περιφέρεια».

Στην ίδια συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διεκδίκηση των λεγόμενων παρακρατηθέντων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία και μέσω της δικαστικής οδού.

Μ. Βολουδάκης (ΝΔ): Η Ελλάδα στην τελευταία θέση των 27 της Ε.Ε. στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5j0wr8cqbjmRrSaePkJ-9Lc7OqIB3agzHIw_3qMkPINfo26-OPjjlIiu18CnL7lSHuWaik4Xj3EIZU10unRsqUfeb7-zDfQ0JN3MlGnU9w2d8OdR_vHcgES0_G8uTwKNYnsFiL02r_DYr/s320/imagesCAIR5XA9.jpg«Σύμφωνα με τα στοιχεία που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε σήμερα, η Ελλάδα για μια ακόμη χρονιά καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αυτό που κάνει την εικόνα ακόμα δυσμενέστερη για τη χώρα μας, είναι ότι στο διάστημα 2009-2010 διευρύνθηκε το χάσμα που τη χωρίζει από το μέσο όρο της Ευρώπης. Συγκεκριμένα:

Το ποσοστό της διαθεσιμότητος on line υπηρεσιών στην Ευρώπη, από 69% του συνόλου των υπηρεσιών το 2009 εκτινάχθηκε στο 82% το 2010. Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό από 45% το 2009 έφτασε μόλις στο 48% το 2010. Μπορεί κανείς εύκολα να αναλογισθεί τη σημασία που έχει αυτή η διευρυνόμενη απόκλιση της χώρας μας από το μέσο όρο της Ευρώπης : όλο και μεγαλύτερη διαφορά εις βάρος της Ελλάδας στη γραφειοκρατία, στην αδιαφάνεια, στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Η εικόνα αυτή καθυστέρησης, ανταποκρίνεται απολύτως στην εικόνα που μεταφέρει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της, με την έκθεση του Αντιπροέδρου της κ. Πάγκαλου για τα έργα τεχνολογιών πληροφορικής - επικοινωνιών: Στην έκθεση αυτή διαπιστώνεται - μεταξύ των άλλων - ότι από τις 189 δράσεις «πρώτης προτεραιότητας» του τομέα, μόνο 49 ολοκληρώθηκαν ή υλοποιούνται εντός χρονοδιαγράμματος, με τις υπόλοιπες 140 να βρίσκονται σε καθυστέρηση, να έχουν ματαιωθεί, να μην έχουν ξεκινήσει ή να μην υπάρχει για αυτές κανένα στοιχείο !

Και στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, η κυβέρνηση δεν ξέφυγε από το γνωστό μοντέλο λειτουργίας της : Πολλά ωραία λόγια προεκλογικά, τα οποία δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που επεφύλασσε στους Έλληνες πολίτες»

Ψεύδη και Θράσος χωρίς Όρια

Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις μυστικές συνομιλίες, στις οποίες είχε προχωρήσει από το Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Γ. Παπανδρέου με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

Αν, και όλους αυτούς τους μήνες, η αλήθεια για το τρόπο που οδηγηθήκαμε στη τρόικα και στα δεσμά του Μνημονίου είχαν γίνει αντιληπτά, οι τελευταίες πληροφορίες από τον ίδιο τον επικεφαλής του ΔΝΤ είναι λίαν αποκαλυπτικές, για το εύρος του πολιτικού ψεύδους αλλά και του θράσους από την κυβέρνηση.

Αποκαλύπτουν :

1. Τον απόλυτο πολιτικό αμοραλισμό του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν διστάζει να χρησιμοποιεί παραπλανητική ρητορική διαβεβαιώνοντας προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν» για να υφαρπάξει τη ψήφο των πολιτών και στη συνέχεια, με μύριες δικαιολογίες και θεατρική «θλίψη» να περικόπτει τις συντάξεις και τους μισθούς.

2. Την χαώδη διάσταση μεταξύ της διακηρυγμένης πολιτικής το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη ούτε για την αποτελεσματικότητά του. […] Καταδικάζει τη χώρα στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση» (συνέντευξη του κ. Παπανδρέου, 6.09) και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.

3. Την αιτία της σπουδής της κυβέρνησης να φουσκώσει παντί τρόπω το έλλειμμα.

4. Τους λόγους για τους οποίους ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών αμαύρωναν την εικόνα της χώρας με πρωτοφανείς και απίθανους χαρακτηρισμούς: «Τιτανικός», Διεφθαρμένη και Χρεοκοπημένη χώρα κ.λπ.

5. Τα αίτια της αβελτηρίας του οικονομικού επιτελείου που δεν έσπευσε να δανειστεί όσο ακόμη η χώρα μπορούσε, και άφηνε το πρόβλημα του χρέους να μετατραπεί σε κρίση δανεισμού με την εκτίναξη των spreads.

6. Τους λόγους της δυσεξήγητης στάσης της κυβέρνησης απέναντι στα μέτρα του Μνημονίου που τα αποδέχθηκε χωρίς καμία διαπραγμάτευση, χωρίς καμία αντίρρηση, ακόμη και για εκείνα που εξοργιστικά υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας.

7. Την παντελή έλλειψη σεβασμού ενός πρωθυπουργό προς τον λαό του που ενώ έχει συμφωνήσει με το ΔΝΤ δήλωνε «αν σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι εδώ, αυτό έγινε μετά από απόφαση της Ε.Ε., και ειδικά με την επιμονή δυνάμεων του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Κατά συνέπεια, αυτός είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να εγκαλείτε τον κ. Σαμαρά»(!!!) (16.4.10)

Η αμήχανη και καταγέλαστη αντίδραση της κυβέρνησης στις πρόσφατες αποκαλύψεις, για τις οποίες μας είχαν προϊδεάσει κάποιες κατά καιρούς δηλώσεις όπως αυτή του υφ. Οικονομικών κ. Σαχινίδη ότι «όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ» (3.4.10), αποδεικνύει περίτρανα ότι ο «καπνός έχει φωτιά».

Αποδεικνύει ότι ο «μονόδρομος», όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν οι κυβερνητικοί φωστήρες και η «συμμαχία των προθύμων», προς το Μνημόνιο επελέγη να καταλήξει σαν μονόδρομος.

Σήμερα, λοιπόν, μια κυβέρνηση που πάσχει από έλλειψη συντονισμού -όπως παραδέχεται πλέον και εις εκ των συντονιστών της, ο αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος-, από έλλειψη σχεδίου και προγραμματισμού, αποδεικνύεται ότι επίσης ρέπει κατ’ εξακολούθηση προς την διπλοπροσωπία και την εξαπάτηση των πολιτών.

Λιβύη: Αυστρία και Πορτογαλία στέλνουν αεροσκάφη για να απομακρύνουν τους πολίτες τους-Τουρκικές επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuPNL0bLQT9DxtrPx006L-024Ryk6FCFL2ZduHD2EO9Uv2wlA3WpssB92ezAEoUy6P-Ty8l5sX5TKRJc471vTQ7BH6x6AW5_lgXYRb_HUe0IMYb6Er4vSta9JkkrkKSc57khBYe4JpH6t7/s400/papandreou_kantafi.jpgΙσπανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία. Η Βουλγαρία ζητεί οι πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα.Η Γαλλία δεν βλέπει άμεση απειλή

Η Αυστρία ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή στην Τρίπολη της Λιβύης στρατιωτικού αεροσκάφους της που βρίσκεται στη Μάλτα για την απομάκρυνση αυστριακών και ευρωπαίων πολιτών από τη χώρα αυτή λόγω της βίας που τη συγκλονίζει.

"Το αεροσκάφος θα αναχωρήσει από τη Βαλέτα για την Τρίπολη το απόγευμα και ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει στη Βαλέτα εντός της ημέρας όπου και θα παραμείνει σταθμευμένο για την περίπτωση που κριθούν απαραίτητες κι άλλες αποστολές", δήλωσε εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfuYRHqYm7dCFUXHfEUc9Hy601DPLLTFckDgPAISKDKiTSo71IuETNVFkTLG6g1sv690ONo-Bbf14W1xs4fsrj50AXNJoGmOinS5R0_cHvfVV3N_PveJjyc1KI0Bmvk15OmyDTsgrW6E0/s1600/kantafi.pngΤην αποστολή στρατιωτικού αεροσκάφους C-130, το οποίο θα προσγειωθεί τις προσεχείς ώρες στην Τρίπολη για να επαναπατρίσει πορτογάλους πολίτες και πολίτες άλλων χωρών της ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

"Λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν για τον επαναπατρισμό των ανθρώπων με εμπορικές πτήσεις, η κυβέρνηση διέθεσε ένα C-130, το οποίο θα βρίσκεται στην Τρίπολη εντός τριών ή τεσσάρων ωρών", δήλωσε στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Παράλληλα η Ισπανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συστήνει στους πολίτες της να αποφεύγουν οποιοδήποτε μη αναγκαίο ταξίδι στη Λιβύη, λόγω των βίαιων επεισοδίων στη χώρα αυτή από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 233 άνθρωποι από τις 15 Φεβρουαρίου, όπως έχει ανακοινώσει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων HRW.

"Λόγω των διαδηλώσεων και των ταραχών στη χώρα, συστήνεται να αποφεύγεται οποιοδήποτε ταξίδι δεν είναι αναγκαίο", αναφέρει το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα του, ζητώντας επίσης από τους Ισπανούς που ζουν στη Λιβύη να δείχνουν αυξημένη προσοχή.

Την ίδια στιγμή η Βουλγαρία ζήτησε σήμερα από τους πολίτες της που βρίσκονται στη Λιβύη να εγκαταλείψουν τη χώρα και η Σόφια εξέφρασε το φόβο ότι οι λιβυκές αρχές θα επιβάλουν περιορισμό στα ταξίδια.

"Είναι πιθανό ότι οι λιβυκές αρχές θα επιβάλουν περιορισμούς στα ταξίδια, επομένως συμβουλεύουμε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα με πολιτικές πτήσεις προς την Ευρώπη", αναφέρει το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι περίπου 1.500 Βούλγαροι εργάζονται και διαμένουν στη Λιβύη.

Ωστόσο ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γαλλίας Λοράν Βοκιέ έκρινε σήμερα ότι "προς το παρόν δεν υπάρχουν άμεσες απειλές" που να απαιτούν τον επαναπατρισμό των 750 Γάλλων που ζουν στη Λιβύη.

"Πραγματική μας μέριμνα είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των Γάλλων στη Λιβύη", δήλωσε ο Βοκιέ, σημειώνοντας ωστόσο ότι "προς το παρόν δεν υπάρχει άμεση απειλή".

Περίπου 30 Γάλλοι που ζουν στη Βεγγάζη "κύρια εστία της έντασης, οι οποίοι εργάζονται στο νοσοκομείο" μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη με πτήση που ναυλώθηκε ειδικά γι'αυτούς, προσέθεσε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Διεθνές Εμπόριο της Τουρκίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν δήλωσε σήμερα ότι τουρκικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, οι οποίες υλοποιούν σχέδια αξίας άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λεηλατήθηκαν.

"Στα κτίρια που δέχθηκαν επιδρομή, σημειώθηκαν μόνο επιθέσεις στις ιδιοκτησίες. Οι τούρκοι πολίτες δεν έπαθαν τίποτα", προσέθεσε ο ίδιος σε συνάντηση με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών και επιχειρήσεων που έγινε για να συζητήσουν την κατάσταση στη Λιβύη.

Παράλληλα αξιωματούχος τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας στην Αλ Μπάιντα, πόλη στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι της αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλέστερο μέρος μετά την επιδρομή που δέχθηκε η εταιρεία από πλήθος που λεηλατούσε.

"Μια ομάδα επέδραμε στην εταιρεία μας και πήρε τους υπολογιστές, αλλά δεν έκαναν τίποτα σε μας", σημείωσε ο Χιντίρ Γεντούρ.

Συνολικά 581 τούρκοι πολίτες απομακρύνθηκαν το Σαββατοκύριακο από τη Βεγγάζη στην ανατολική Λιβύη, όπου δραστηριοποιούνται πολλές τουρκικές εταιρείες.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τύνιδα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε εξάλλου ότι άλλα τέσσερα αεροσκάφη και δύο πλοία έχουν αποσταλεί στη Λιβύη για την απομάκρυνση τούρκων πολιτών.

"Προτεραιότητά μας είναι να σταματήσουν οι συμπλοκές μεταξύ αδελφών, να υπάρξει εγγύηση για την ασφάλεια και διάλογος μεταξύ των πλευρών και ασφάλεια για τους πολίτες μας", σημείωσε ο Νταβούτογλου.

Την ίδια στιγμή η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ENI ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε την απομάκρυνση του μη απαραίτητου προσωπικού της από τη Λιβύη, όπως και των οικογενειών των υπαλλήλων της.

"Η ΕΝΙ ενημερώνει ότι αυτήν τη στιγμή γίνεται ο επαναπατρισμός των μελών των οικογενειών των εργαζομένων της στη Λιβύη -ο οποίος προβλεπόταν ήδη λόγω του αναμενόμενου κλεισίματος των σχολείων στη χώρα- όπως και του μη απαραίτητου προσωπικού της", αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρινίζει ωστόσο τον αριθμό των ανθρώπων που επαναπατρίζονται.

Την ίδια στιγμή οι γερμανικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα ο όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου Wintershall, θυγατρική της γερμανικής BASF, άρχισαν σήμερα και αυτές τον επαναπατρισμό του προσωπικού τους στη Λιβύη.

Παράλληλα και η ρωσική σιδηροδρομική εταιρεία RZD ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απομακρύνει το προσωπικό της από τη Λιβύη. "Μια ειδική ομάδα εκπροσώπων της RZD θα μεταβεί στη Λιβύη για να διοργανώσει την απομάκρυνσή τους", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Περίπου 204 υπάλληλοι της εταιρείας και των θυγατρικών της εργάζονται στη Λιβύη για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής μήκους περισσότερων από 550 χιλιομέτρων μεταξύ της Σύρτης και της Βεγγάζης.

Τουρκία: Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου

http://fc01.deviantart.com/fs41/i/2009/029/7/c/tayyip_erdogan_by_eenisee.jpgΣτις εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ προβλέπεται να συγκεντρώσει 49.6% των ψήφων ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 26.8%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρία Konsensus και δημοσιεύεται στον τουρκικό τύπο.

Τρεις ακόμα δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν για λογαριασμό του ΑΚΡ τις τελευταίες εβδομάδες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα.

Έρευνα του Associated Press στην Τουρκία δείχνει ότι μετά τις εκλογές ο Τούρκος πρωθυπουργός θα έχει την αποδοχή του 54% των τούρκων ψηφοφόρων.

Ζητεί επανεξέταση του ιρλανδικού μνημονίου ο φερόμενος ως νικητής των προσεχών βουλευτικών εκλογών, κ. Κένι

Ο φερόμενος ως νικητής των προσεχών βουλευτικών εκλογών στην Ιρλανδία, Έντα Κένι, ζήτησε σήμερα να επανεξεταστεί επί το ηπιότερον το ιρλανδικό "μνημόνιο", ιδίως να απαλλαγεί από τις διατάξεις έκτακτης φορολόγησης των επιχειρήσεων, που ήταν ένα αίτημα της "τρόικας" η οποία συνέταξε το μνημόνιο. Πάντως, η σχετική φορολογία είναι σήμερα με συντελεστή 12,5% από τις χαμηλότερες όλης της ΕΕ.

"Θέλει η Ιρλανδία να καταβάλει το μερίδιο που της αναλογεί... εκτιμώ όμως ότι χρειαζόμαστε μία βοήθεια, σε ό,τι αφορά το τίμημα για την ενίσχυση των τραπεζών μας και το επιτόκιο" του μνημονίου, υπογράμμισε ο κ. Κένι (ο πολιτικός αναφερόταν στο επιτόκιο 5,83%, για τα πρώτα 45 δισ. ευρώ της βοήθειας του μνημονίου). Ευθέως μάλιστα ο ίδιος κάλεσε τους κατόχους ιρλανδικών ομολόγων να "μοιραστούν τα βάρη της αναδιάρθρωσης" του τραπεζικού τομέα στην Ιρλανδία.

Το Δουβλίνο θα ενισχυθεί συνολικά με 85 δισ. ευρώ, όπως συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ, την Επιτροπή των Βρυξελλών και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα τέλη του Νοεμβρίου του 2010.

Η κυβερνητική βοήθεια προς τις τράπεζες της Ιρλανδίας, που έχουν οξύ πρόβλημα ρευστότητας μετά τη διεθνή οικονομική κρίση κι ιδίως την κρίση στην αγορά ακινήτων στην Ιρλανδία, εκτίναξε στο 32% του (ιρλανδικού) ΑΕΠ το δημόσιο ιρλανδικό έλλειμμα.

Τη βοήθεια του μνημονίου, οι Ιρλανδοί την βιώνουν ως οδυνηρή εθνική ταπείνωση, διαπιστώνουν πολιτικοί παρατηρητές.

Εκτιμάται από τους ίδιους ότι αυτό το συναίσθημα θα αντανακλαστεί --με την ευκαιρία των πρόωρων γενικών εκλογών-- σε μία οδυνηρή ήττα για το ως σήμερα κυβερνών κόμμα, Φιάνα Φέιλ.

Παραιτήθηκαν δύο αντιδήμαρχοι που καταψήφισαν το ψήφισμα Καμίνη υπερ των λαθραίων

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έκανε δεκτή την παραίτηση του αντιδημάρχου, αρμόδιου για τα οικονομικά του δήμου, Γιώργου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δήλωσε «παρών» στην πρόταση του Καμίνη σχετικά με το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας.

Κατόπιν τούτου και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαμερισμάτων, Φώτης Προβατάς, δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του. Και ο κ. Προβατάς είχε δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία για την ίδια πρόταση

Η Ντόιτσε Βέλε θα συνεχίσει τη ραδιοφωνική παρουσία της στην Ελλάδα

http://el.eco.netvibes.com/img/thumbnail/e/1/5/e15dfb902499ccea73c39ae77c9fa574-320-240.png?v=1225183131Ο διευθυντής της Ντόιτσε Βέλε Έρικ Μπέτερμαν διαβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ότι δεν θα κλείσει η ραδιοφωνική εκπομπή του γερμανικού σταθμού. Με τη ρητή του διαβεβαίωση ο κ. Μπέτερμαν αποσαφήνισε οριστικά το τοπίο μετά τις πληροφορίες ότι επίκειται κλείσιμο του ημίωρου ελληνόφωνου ραδιοφωνικού προγράμματος που εκπέμπει καθημερινά η Ντόιτσε Βέλε.

Το διάστημα αυτό και στο πλαίσιο του προγραμματισμού του σταθμού μέχρι το 2013 εξετάζεται τόσο στα όργανα της Ντόιτσε Βέλε, όσο και στους αρμόδιους πολιτικούς φορείς, "διαφοροποιημένα κατά περίπτωση" ο βαθμός στον οποίο η Ντόιτσε Βέλε θα παραμείνει παρούσα σε άλλες χώρες της ΕΕ, είπε ο κ. Μπέτερμαν.

"Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι η παρουσία της Ντόιτσε Βέλε στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει, αντίθετα θέλουμε να ενισχύσουμε την προσφορά στην ελληνική γλώσσα με πληροφορίες εμβάθυνσης, θέλουμε τόσο στον τομέα του ραδιοφώνου όσο και της τηλεόρασης να παραμείνουμε παρόντες", υπογράμμισε ο κ. Μπέτερμαν.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο διευθυντής του σταθμού και υπό το φως της ιστορικής προσφοράς της Ντόιτσε Βέλε στον αντιδικτατορικό αγώνα κατά της χούντας των συνταγματαρχών. "Γνωρίζω ότι η Ντόιτσε Βέλε έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο και σε αυτή την παράδοση σας διαβεβαιώνω ότι, όσο είμαι εγώ διευθυντής της Ντόιτσε Βέλε, το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα κλείσει". Η θητεία του κ. Μπέτερμαν λήγει το 2013. Ως γερμανικός σταθμός που εκπέμπει αποκλειστικά εκτός Γερμανίας η Ντόιτσε Βέλε μετατοπίζει το ενδιαφέρον της από την κάλυψη της επικαιρότητα στην εμβάθυνση σε θέματα της οικονομίας, πολιτισμού μέσων ενημέρωσης κ.λπ. "Ενδέχεται μάλιστα να ενισχυθεί η προσφορά μας", λέει κ. Μπέτερμαν διαβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι "υπό το πρίσμα αυτό δεν θα κλείσω τα ελληνικά".

Για το διευθυντή της Ντόιτσε Βέλε, η σημερινή συγκυρία καθιστά επιτακτικά αναγκαίο να διευρυνθεί η αμφίδρομη ροή πληροφοριών. "Διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε το όραμα της ειρηνικής Ευρώπης, καθώς προκαταλήψεις δημιουργούνται πάρα πολύ γρήγορα, όπως είδαμε και τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία με την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας", λέει ο κ. Μπέτερμαν. Στην κατεύθυνση αυτή προτρέπει μάλιστα τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς να κινηθούν στην προοπτική ενός κοινού καναλιού στα πρότυπα του γαλλο-γερμανικού arte. "Κατά την άποψή μου κάτι τέτοιο θα ήταν σημαντικό για να ενισχύσουμε την αλληλοκατανόηση, κυρίως σε περιόδους διενέξεων όπως αυτή που πυροδοτήθηκε από το ευρώ", κατέληξε ο κ. Μπέτερμαν.

Σφαλιάρα Καμίνη από τους δικούς του: Απέρριψαν το ψήφισμα που πρότεινε για τους λαθραίους

http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19276_103151393041364_100000395121095_82434_314588_n.jpgΓια τρίτη φορά ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας, που διανύουν την 28η μέρα της απεργίας τους, σε μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε έντονους τόνους. Κατατέθηκαν δύο προτάσεις και απορρίφθηκαν και οι δύο.

Η μία ήταν του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, που πρότεινε στους απεργούς πείνας να αναστείλουν την απεργία τους, με στόχο την έναρξη διαλόγου με την Πολιτεία, προτείνοντας παράλληλα την μεσολάβηση του δημάρχου και του δήμου για να υπάρξει διέξοδος και θετική έκβαση, με τρόπο ρεαλιστικό και ανθρώπινο.

Η άλλη πρόταση την οποία κατέθεσαν οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της «Ανοιχτής Πόλης», του Γ. Αμυρά και της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» ήταν να υιοθετηθεί το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας και καλείται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.

Και στα δύο ψηφίσματα η παράταξη Κακλαμάνη ψήφισε λευκό. Η παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία, καθώς 6 από τους δημοτικούς της συμβούλους (Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Νέλλη Παπαχελά, Ρέα Γαλανάκη, Μαρία Κουβέλη, Φώτης Προβατάς και Άννα Χατζηγιαννάκη) ψήφισαν παρών και η πρόταση απορρίφθηκε με μια ψήφο διαφορά.

Μετά από αυτό ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα Οικονομικά κ. Αναγνωστόπουλος, δήλωσε ότι θέτει την θέση του στη διάθεση του δημάρχου, επισημαίνοντας ότι «ψήφισα με βάση την συνείδησή μου και την αίσθηση πολιτικής ευθύνης».

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση μίλησε στους δημοτικούς συμβούλους ένας από τους απεργούς πείνας, ο Ρασίντ Ραφίκ, ζητώντας την συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου στον αγώνα τους, τονίζοντας ότι «ο αγώνας των απεργών πείνας έχει φθάσει σε οριακό σημείο όσον αφορά στην υγεία τους».

Στους 99 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα... στους 100 θα το κάνει πρώτη είδηση το MEGA

http://www.237online.com/images/stories/actualites/sante/AH1N1.jpgΤους 99 έφτασαν οι νεκροί από τον ιό Η1Ν1 στην Ελλάδα, ενώ 127 άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τη προηγούμενη εβδομάδα κορυφώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης στην Ελλάδα. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι την τρέχουσα εβδομάδα και την ερχόμενη θα καταγραφεί αύξηση των θανάτων, που οφείλονται στον ιό H1N1. Οι επιδημιολόγοι αναμένουν από τις αρχές του Μαρτίου σταδιακή υποχώρηση της γρίπης και εκτιμούν ότι μέσα σε 6 εβδομάδες θα έχει υποχωρήσει πλήρως η μεταδοτικότητα της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνάντηση εργασίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, με τη συμμετοχή ειδικών εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας και άλλων φορέων, 30% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, λόγω της νέας γρίπης, καταλήγουν. Η μέση ηλικία όσων προσβάλλονται από τον ιό Η1Ν1 είναι τα 53 έτη, ενώ υπολογίζεται ότι 57% όσων νοσούν είναι άνδρες.

Φέτος, είναι κατειλημμένα 126 κρεβάτια ΜΕΘ, λόγω γρίπης Η1Ν1, ενώ πέρσι ήταν 70. Οι επιστήμονες τόνισαν ότι από όσους εμφανίζουν επιπλοκές, εκείνοι που χρειάζονται εντατική θεραπεία, είναι σχεδόν διπλάσιοι από πέρσι. Εκτιμούν ότι αυτό συνέβη:

Α. Διότι οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι χρόνιοι πάσχοντες, που έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί, δεν το έκαναν φέτος.

Β. Διότι ο ιός Η1Ν1 αποδεικνύεται ότι έχει πιο λοιμογόνα στελέχη.

Γ. Επειδή η εμφάνιση των κρουσμάτων έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και η διασπορά του ιού ήταν μεγάλη.

Οι ειδικοί τόνισαν για μία ακόμα φορά ότι τα αντιικά φάρμακα, αν δοθούν έγκαιρα, καλύπτουν απόλυτα την πρόληψη και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να σώσουν ζωές. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν ότι έχει αποκατασταθεί το θέμα με την επάρκεια αντιικών φαρμάκων στα φαρμακεία.

Οι επιστήμονες τόνισαν, επίσης, ότι ποτέ δεν είναι αργά για εμβολιασμό και σημείωσαν ότι η Τσεχία, η Αυστρία, η Κύπρος και η Ελλάδα είναι οι τέσσερις χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμβολιασθέντων για τη νέα γρίπη. Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα ποσοστό 8,5% του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί.

Η υποκρισία των δήθεν...αμέτοχων του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Η διαμάχη στον χώρο του αθλητισμού είχε και έχει πάντα πολλές ομοιότητες με την πολιτική. Δυστυχώς, πολλές όμως.
Το Σάββατο συνετελέσθη στο γήπεδο που προς μεγάλη ατυχία φέρει το όνομα του μεγάλου οπλαρχηγού Γ. Καραϊσκάκη, η μεγαλύτερη αλλοίωση αποτελέσματος στα τελευταία 20 χρόνια.
Κι αντί όλοι να βγουν να διαμαρτυρηθούν γι'αυτό, έχουμε πάλι τους γνωστούς "κλαψομούνηδες", να σπεύδουν να πουν "κι εσείς τα ίδια κάνετε και χειρότερα". Δηλαδή, επιχειρήματα επιπέδου Δημοτικού Σχολείου.
Είναι τόσο δύσκολο, με όσα έχουμε ζήσει από το 1996 και μετά, ακόμη και μετά τα αίσχη του Καραϊσκάκη, να ξεχωρίσουν κάποιοι τη διαφορά; Ότι είναι άλλο να κερδίσω κάποια παιχνίδια με διαιτητικά σφυρίγματα, κι άλλο να έχω στήσει με την ανοχή της πολιτείας και του κράτους, ένα σύστημα, μια παράγκα, που τρομοκρατεί αντίπαλες ομάδες και παίκτες, και χρησιμοποιεί το ίδιο το Κράτος για να καλύπτει τις ανομίες ακόμη και των χουλιγκάνων του; Και η ΑΕΚ πήρε 3 σερί πρωταθλήματα, και είχε την δεδομένη εύνοια της διαιτησία, μίλησε ποτέ κανείς για παράγκα; Ή μήπως οι άλλες ομάδες αδικούνται μονίμως και δεν έχουν ποτέ πάρει τα δικά τους σφυρίγματα;
Σε ποια σύγκριση μπορούν να μπουν τα 12 πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός από το 1996, με τα...2 του Παναθηναϊκού; Κι επειδή πολλοί γράφουν χωρίς να θυμούνται, ας τους θυμίσω, χρησιμοποιώντας το κείμενο που είδα κάπου αλλού:
-Τη δεκαετία 1971-1980 πήρε 4 πρωταθλήματα ο ΟΣΦΠ, 3 η ΑΕΚ, 2 ο ΠΑΟ, και 1 ο ΠΑΟΚ.
-Τη δεκαετία 1981-1990, που υποτίθεται ότι ο Παναθηναϊκός έκανε τα ίδια κι έκοβε και έραβε ο καπετάν-Γιώργος με τα κουμπούρια, πήρε πάλι 4 ο ΟΣΦΠ, 3 ο ΠΑΟ, 1 η ΑΕΚ, 1 ο ΠΑΟΚ, και 1 η Λάρισα.
-Από το 1991-1995 χρόνια του Ολυμπιακού με διοικητικά προβλήματα, μοιράστηκαν από 3 ΠΑΟ και ΑΕΚ. Γενικά παρατηρείται μια πολυφωνία.
-Τη 14ετία από το 1996 και μετά έχει 12 ο ΟΣΦΠ και μόνο 2 ο ΠΑΟ, για άλλες ομάδες δεν το συζητάμε καν.
-Αν κανείς είναι Ολυμπιακός και "πρόβατο", τότε μπορεί αβασάνιστα να πιστεύει ότι ο ΟΣΦΠ και τις 12 αυτές χρονιές είχε καλύτερη ομάδα και ότι όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, μαζί και οι ελάχιστοι σκεπτόμενοι Ολυμπιακοί είμαστε εμπαθείς. Η απάντησή μου σε αυτούς είναι…μπεε!
Οι "κλαψομούνηδες" που αντί να καταδικάσουν το Κράτος του ΠΑΣΟΚόΓΑΒΡΟΥ, καλό θα ήταν να πάρουν θέση. Μου θυμίζουν δε έντονα τη Δημοκρατική Συμμαχία, που ενώ θέλει να λέγεται κόμμα εξουσίας, βγάζει ανακοινώσεις για να κριτικάρει, όχι την Κυβέρνηση, αλλά την ΝΔ. Ξυπνήστε!

Ο Νίκος Παπανδρέου είναι αυτός που λέει ο ίδιος ότι είναι "ψυχάκιας"


Παραδέχεται ότι έχει ψυχωτικές εμμονές και τικ που θα τον συνοδεύουν μέχρι το τέλος!!!

Το καλύτερο βέβαια είναι αυτό με το καρούμπαλο επειδή χτύπαγε το κεφάλι του στον τοίχο...

και το ότι παρομοίαζε, όταν ήταν μικροί, τον ΓΑΠ με τον Lewis

Διαβάστε τα στα αγγλικά όπως τα έγραψε για το περιοδικό The Threepenny Review τον χειμώνα του 1999:

At the age of two I'd developed a callus on my soft bald skull because I rocked on my knees and butted my head against the wall. A doctor told my mother the reason for my head-butting was that I didn't like to abandon the day, I didn't want to be put away from the adult world. Maybe there's more, he told her, but it was too early to tell. Leave that to the cognitive stage. By eight I developed the first signs of what another doctor called compulsive behavior, things like jabbing my index fingernails into the cuticle of my thumbs, pinching the skin in the middle my chest, lifting my shoulders, bloating my cheeks, clacking my teeth together, raising my eyebrows, opening my eyes wide, crossing and uncrossing my fingers, and stepping on cracks. I found special satisfaction in stepping in the place where the doorframe met the floor, where the vertical line crossed the horizontal...

At night my older brother, George, who at fourteen looked more like Jerry Lewis than the son of a Greek politician, would lie down across the base of my bed and recite his homework and then, while still reciting, would suddenly yawn, close his eyes, gently rest his head on the bed, and doze...

It was during those forced siestas(in Greece) that I perfected my compulsions. I catalogued them. If I discovered that one of them had disappeared, I would substitute another for it. I discovered I could create new routines through the repetition of any action ten times in a row. Something irresistible about looking at the ceiling and getting stuck with that motion for the next six months, something seductive about crossing your eyes the way your mother has told you not to, with the full knowledge that you'll be saddled with that habit and all its parental ramifications. I never ran out of new routines when the old ones died away. Here are some: purse your nostrils like a rabbit sniffing, stick out your lips like you're about to give someone a big cartoon-like puckery kiss, lift your eyebrows, fake a hard smile. Performed in concert, the full repertoire of sounds and motions was an appalling thing to behold.

For people behind me, passing through a doorway meant waiting for me to push the side of my shoe into the part where the doorframe joined the floor. A missed crack in the stone, a missed kick against the door frame joint and I felt incomplete, unfinished. I overheard my older brother, George, telling a friend he wondered what it was like to be me. That my mind thought in a weird way and didn't let me sleep. That I had a perpetual motion face. He might last being me for three minutes, George said, but not longer. I was proud my older brother had even considered the possibility...

By accident I learned to make a sound that only dogs could hear. I was playing around with our dog Gilda, growling at her to see if she would bark back at me, when for no reason I closed my mouth and pushed up air from the base of my throat without opening my mouth. I didn't hear anything but apparently Gilda did. She flipped her ears back, looked at me, and whimpered. I tried this same thing on other dogs and received the same reaction: the ears flipped back, the animal barked or it retreated, tail between its legs. A coup of a sound. Whenever someone came over with his dog I could make it run away or bark without anybody being able to point an accusing finger at me...

The night of the Greek coup, in April of 1967, when soldiers and tanks arrived at our doorstep to snatch my father— his strident calls for social justice irked the powers-that-be— I stood on the balcony and imitated the siren of a police car, thinking that this might scare them away...

The grass was wet. I slipped. Nothing so tragic in that. I landed on my back. My hands went up into the air for balance and I pulled the lawn mower in my direction. Over my foot. I heard the spinning blade whine, whiz, and whirr and suddenly— thunk!— the Procrustean propeller chortled red and I felt a searing emptiness and saw frayed jagged bone protrude from the end of my left foot, the torn flesh hanging from it....And then I was lying down, my foot up in the air, all bandaged up. The doctors said I was lucky the lawnmower hadn't taken more. Two toes, part of the foot.

Τι άλλο να προσθέσουμε; Δεν χρειάζεται τίποτα νομίζω...

Quiz: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΓΝΩΣΤΩΤΑΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΣΑΝ ΨΥΧΑΚΙΑΣ;

Είχαμε γράψει πριν 2 εβδομάδες περίπου το εξής κουίζ:

Ποιου γνωστότατου Έλληνα πολιτικού ο αδερφός, χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο όταν ήταν μικρός, σε σημείο ώστε να κάνει καρούμπαλα!!!

Να το επεκτείνουμε λίγο:

Ο ίδιος όπως λέει σε άρθρο του στην ηλικία των 8 είχε αναπτύξει διάφορα τικ...

θέλετε περισσότερα; Να:

Σε ακόμα μεγαλύτερη ηλικία σαν νεαρός 10 ετών ανέπτυξε ψυχαναγκαστικά σύνδρομα: Έκανε πχ 10 φορές συνεχόμενες την ίδια κίνηση, ρουθούνιζε, γούρλωνε τα μάτια, σούφρωνε τα χείλη του όπως τα καρτούν όταν φιλάνε κάποιον, αισθανόταν ότι έπρεπε να κάνει γκριμάτσες (το "παγερό χαμόγελο" ήταν η αγαπημένη του), σήκωνε τα φρύδια του και μάλιστα όπως λέει ο ίδιος όταν τα έκανε όλα μαζί σε "κονσέρτο" έδινε μια τρομακτική εικόνα...

Θέλετε περισσότερα; Να:

Ποιος είναι αυτός λοιπόν που κρυφάκουσε τον αδερφό του, τον γνωστότατο Έλληνα πολιτικό να λέει σε φίλο του:
"Αναρωτιέμαι πως ζει έτσι (εννοεί με τα τικ και τον ψυχαναγκασμό). Δεν θα μπορούσα να αντέξω ούτε 3 λεπτά απ' τη ζωή του"

Θέλετε περισσότερα; Να:

Ποιος είναι αυτός που έκανε ήχους που μόνο τα σκυλιά άκουγαν και όποτε έρχονταν κάποιος με σκύλο στο σπίτι, "μιλούσε" στο σκύλο και τον έκανε να το βάζει στα πόδια ή να γαυγίζει, χωρίς οι υπόλοιποι να καταλαβαίνουν γιατί το κάνει ο σκύλος

Πάρτε κι άλλα απ' τα λεγόμενά του (μεγάλη βοήθεια αυτό στη λύση του κουίζ ;)):

Στην ηλικία των 11 βγήκε στο μπαλκόνι και έκανε τον ήχο αστυνομικής σειρήνας προκειμένου να φοβίσει αυτούς που είχαν έρθει να συλλάβουν τον πατέρα του

Πάρτε και το τελευταίο:

Στην ηλικία των 13-14 ανακάλυψε το κούρεμα του γκαζόν με τη μηχανή. Ήταν μια δουλειά που δεν τον κούραζε και έδινε νόημα στην ανιερή ζωή του μέχρι που:

Μια μέρα γλίστρησε και η μηχανή ήρθε προς τα πόδι του με αποτέλεσμα οι λεπίδες να του κόψουν δύο δάχτυλα...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΓΝΩΣΤΩΤΑΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΣΑΝ ΨΥΧΑΚΙΑΣ;

Η λύση εδώ στις 4μμ

ΥΓ. Όπως λέει ο ίδιος οι ψυχώσεις και τα τικ παραμένουν... έμαθε να ζει μ αυτά και θα τον συνοδεύουν μέχρι το τέλος!!!

Λιβύη: Πληροφορίες για 61 νεκρούς σε συγκρούσεις που ξέσπασαν τις πρώτες πρωινές ώρες

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera επικαλούμενο ιατρικές πηγές μεταδίδει ότι 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη Λιβύη νωρίς σήμερα.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στην διάρκεια της νύχτας ύστερα από ομιλία του Σάιφ αλ Ισλάμ, γιου του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης όπου ξέσπασαν συγκρούσεις με διαδηλωτές υπέρ του Καντάφι.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο JANA μετέδωσε ότι πολίτες από τρεις διαφορετικές φυλές βγήκαν στους δρόμους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εκφράζοντας τη στήριξή τους στον Καντάφι μετά την ομιλία του Σάιφ αλ Ισλάμ.

Θεσσαλονίκη: Κανονικά οι μεταφορές των μαθητών στα σχολεία από σήμερα

http://img.protothema.gr/97E227883AF0F9CBDDBB330D1E013E72.jpgΚανονικά πραγματοποιούνται οι μεταφορές μαθητών από σήμερα στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς οι ιδιοκτήτες λεωφορείων δεσμεύτηκαν να αρχίσουν και πάλι τα δρομολόγια, μετά από έκτακτη σύσκεψη της ΤΕΔΚ, στην οποία απέσπασαν από τους βουλευτές του νομού, την υποστήριξη για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, με πρωτοβουλία των δημάρχων Συκεών και Θέρμης, οι οποίοι ζήτησαν σε συνεδρίαση της ΤΕΔΚ να πραγματοποιηθεί ξεχωριστή έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού, των ιδιοκτητών λεωφορείων, του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, των δημάρχων και της Ομοσπονδίας Γονέων νομού Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη παρέστησε σχεδόν το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ του νομού, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να καταθέσουν από κοινού σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο στη Βουλή για την παράταση των συμβάσεων των μεταφορέων και την λύση του γραφειοκρατικού προβλήματος που εμπόδιζε την εκταμίευση του οφειλόμενου χρηματικού ποσού για το 2010.

Οι μεταφορείς δέχτηκαν την συγκεκριμένη λύση, ωστόσο, διευκρίνισαν ότι δίνουν περιθώριο 10 εργάσιμων ημερών (δύο εβδομάδων), διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να έχει προχωρήσει η διαδικασία της νομοθετικής ρύθμισης.

Προσοχή στα άγνωστα SMS - Κάποιος βάζει το χέρι του στην τσέπη μας...

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/9/5/5/341955/400px_SMS_message_on_a_Nokia_phone.jpgΙδιαίτερη προσοχή στα μηνύματα, που λαμβάνουν στα κινητά τους από άγνωστους αποστολείς με δελεαστικές προτάσεις, πρέπει να δίνουν οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας, καθώς πίσω από αυτά τα «αθώα» μηνύματα, υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα, που θησαυρίζει σε βάρος των ανυποψίαστων συνδρομητών και κυρίως των παιδιών.

Πρόκειται για καλοστημένη κομπίνα, τα μέλη της οποίας είναι στην ουσία εταιρείες «φαντάσματα» που έχουν «ξαφρίσει» από τις τσέπες εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών κινητών, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Η κομπίνα έχει απασχολήσει πολύ σοβαρά τόσο τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, όσο και τις δικαστικές αρχές, ακόμη και την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ελληνικής αστυνομίας.

Η μέθοδος είναι απλή. Στέλνεται ένα SMS στο κινητό του υποψήφιου «θύματος» με περιεχόμενο του τύπου, «Κατέβασε το ringtones που επιθυμείς στο κινητό σου», «Πάρε μέρος σε…. μεγάλο διαγωνισμό και κέρδισε ……» « Πόσο σε αγαπάει ο σύντροφός σου;», «Ποιον θα παντρευτείς;» και άλλα. Παρόμοια μηνύματα στέλνονται και από δήθεν ΥΠΠ ( Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης), που παρέχονται μέσω αποστολής και λήψης SMS σε σύντομους κωδικούς της σειράς 54ΧΧΧ. Παραδείγματα τέτοιων υπηρεσιών είναι ψηφοφορίες, διαγωνισμοί, αγορά (downloading) ringtones, logos, videos και παιχνιδιών, καθώς και συνομιλία (chat).

Αν ο παραλήπτης του μηνύματος απαντήσει είναι σαν να πιάνει στα χέρια του μία καυτή πατάτα, γιατί από εκείνη τη στιγμή θα του έρχεται -σε τακτά χρονικά διαστήματα- στο κινητό του ένα SMS, το οποίο είτε το ανοίξει, είτε όχι, τον χρεώνει, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, με περίπου 2 ευρώ κάθε φορά, με αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα να βλέπει τον λογαριασμό του και να μην πιστεύει στα μάτια του.

Τι μπορεί να κάνει; Σχεδόν τίποτα. Γιατί στον πρώτο, που θα απευθυνθεί, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, θα είναι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, στην οποία είναι συνδρομητής. Όμως, η εταιρεία δεν ευθύνεται γιατί το μήνυμα έρχεται από σχεδόν ανύπαρκτες εταιρείες, η πλειονότητα των οποίων είναι στο εξωτερικό και απλά χρησιμοποιούν τα κυκλώματα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, χωρίς όμως να είναι εύκολο να εντοπιστούν, αφού δεν έχουν ούτε έδρα, ούτε άλλα στοιχεία επικοινωνίας.

Μετά τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι καταγγελίες άρχισαν να «πέφτουν βροχή» στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ και στον Συνήγορο του Πολίτη. Η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και με γνώμονα την προστασία των ανηλίκων, τον περιορισμό των υπερβολικών χρεώσεων και την ορθή και πλήρη ενημέρωση των καταναλωτών για τη διαφάνεια των χρεώσεων, προχώρησε σε νέα τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας για τις Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης επιβάλλοντας ειδικές υποχρεώσεις στους παρόχους.

Συγκεκριμένα, για την προστασία των παιδιών ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας τη φραγή της πρόσβασής του σε όλες τις ΥΠΠ.

Για τις υπερβολικές χρεώσεις ο Κώδικας θέτει πλέον «οροφή», έτσι ώστε το μηνιαίο κόστος να μην ξεπερνά τα 20 ευρώ.

Οι εταιρίες ΥΠΠ είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν ευκρινώς στα site τους όλους τους όρους της χρέωσης, καθώς επίσης και την έδρα και τα άλλα στοιχεία επικοινωνίας.

Τα μέτρα είχαν αποτελέσματα, καθώς μειώθηκαν οι καταγγελίες τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εταιρίες ΥΠΠ, αλλά τα ανεπιθύμητα SMS εξακολουθούν να υπάρχουν. Για τον λόγο αυτό μία είναι η συμβουλή: «Μην απαντάτε σε SMS από άγνωστους αποστολείς» και « Μην καταχωρείτε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου σε ιστοσελίδα, αν δεν έχετε πρώτα διαβάσει προσεκτικά όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις χρέωσης».

Εκτός από την ΕΕΤΤ το θέμα απασχόλησε και το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο από έρευνα που έκανε διαπίστωσε ότι οι εταιρείες-φάντασμα στέλνουν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών τουλάχιστον ένα εκατομμύριο SMS καθημερινά. Έχουν υπερσύγχρονους υπολογιστές, οι οποίοι κάνουν αυτόματους συνδυασμούς αριθμών και στη συνέχεια αποστέλλουν στους αριθμούς αυτούς τα «ύποπτα» SMS. Από τα 1.000.000 μηνύματα, που στέλνουν, τουλάχιστον 55.000 βρίσκουν τον στόχο τους. Όταν ο ανυποψίαστος πολίτης ανοίξει το μήνυμα και διαπιστώσει πως πρόκειται για «σκουπίδια», το σβήνει αλλά το κακό έχει ήδη γίνει και ο λογαριασμός του κινητού του θα είναι μεγαλύτερος.

Οι νέες γενιές κινητών τηλεφώνων, πάντως, έχουν στο λογισμικό τους πρόγραμμα, το οποίο απορρίπτει τα ανεπιθύμητα SMS, δηλαδή κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνουν τα προγράμματα στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές για τα ανεπιθύμητα mail. Το κόστος, όμως, αυτών των κινητών είναι υψηλό και έτσι δεν είναι προσιτό για την τσέπη του μέσου καταναλωτή.

Ο Φ. Συρίγος κατέθεσε στη δίκη των Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου

http://images.inews.gr/12/prosopo-me-prosopo-syrigos--kenteris-thanou.jpghttp://www.radiomax.gr/maxsite/images/stories/kostas/005/kenteris-thanou.jpgΕπιβεβαίωσε στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος ότι γνώριζε μία ημέρα πριν, για επικείμενο τροχαίο που θα συνέβαινε στους αθλητές Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ύστερα από πρόταση του εισαγγελέα έδρας, είπε στην κατάθεσή του ότι όπως έχει γράψει και στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", είχε πληροφορηθεί από πρόσωπο του περιβάλλοντος των δύο αθλητών για το επικείμενο τροχαίο. Σύμφωνα με το μάρτυρα, η φυγή των δύο αθλητών από το Ολυμπιακό Χωριό συνιστούσε αποφυγή ελέγχου ντόπινγκ που είχε διαταχθεί από τη ΔΟΕ και προσωπικά από τον πρόεδρό της Ζακ Ρογκ. Ο κ. Συρίγος υποστήριξε ότι η ΔΟΕ πιεζόταν από τις μεγάλες δυνάμεις του στίβου για διενέργεια ελέγχου στους δύο αθλητές, οι οποίοι "τελούσαν σε καθεστώς διαρκούς εξαφάνισης". Μάλιστα, όπως είπε ο μάρτυρας, ο κ. Ρογκ τηλεφώνησε στο μέλος της ΔΟΕ κ. Νικολάου προκειμένου να εμφανιστούν στο Ολυμπιακό Χωριό και να υποβληθούν σε έλεγχο οι Κ. Κεντέρης και Κ. Θάνου. Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η ΔΟΕ πίεζε για τη διενέργεια ελέγχου στους δύο γιατί οι μεγάλες δυνάμεις του στίβου απειλούσαν ότι αν δεν ελεγχθούν, "θα τίναζαν τους Ολυμπιακούς στον αέρα".

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε επίσης ότι το τροχαίο δεν το οργάνωσαν οι ίδιοι οι αθλητές, αλλά ο προπονητής τους, γεγονός που αμφισβήτησε ο κ. Τζέκος.

Ο συνήγορος του Κώστα Κεντέρη πίεσε τον κ. Συρίγο να κατονομάσει την πηγή του, καθώς, όπως υποστήριξε, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο και στην άρνηση του μάρτυρα ζήτησε από το δικαστήριο να τον διώξει, αίτημα που απερρίφθη.

Ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να κάνει δίκη προθέσεων και ότι κρίνει, όπως είπε, εκ του αποτελέσματος τη συμπεριφορά των δύο αθλητών. "Η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο συνιστούσε αποφυγή του ελέγχου ντόπινγκ", είπε.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ζορίζονται αλλά είναι σε καλό δρόμο να διαλύσουν την ελλ. ναυτιλία: Μείωση 0,8% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου το 2010

http://www.kefalonitis.com/images/files/tributes/nautilia.jpgΜείωση 0,8% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 ΚΟΧ και άνω) τον Δεκέμβριο 2010 σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Δεκεμβρίου 2009, έναντι αύξησης 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον περασμένο Δεκέμβριο ο ελληνικός εμπορικός στόλος αριθμούσε 2.096 πλοία.

Επίσης, η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 ΚΟΧ και άνω) παρουσίασε αύξηση 4,2% τον Δεκέμβριο 2010, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Δεκεμβρίου 2009, έναντι αύξησης 5,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Αυστραλία: Ενόχληση ομογενούς βουλευτού για την αναφορά της πρωθυπουργού στους Έλληνες στο διάλογο για το μεταναστευτικό

http://www.sophiemirabella.com.au/Portals/0/Images/sophie_in_parliament.jpgΈντονα αντέδρασε η ομογενής βουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος Αυστραλίας, Σόφη Μιραμπέλα (Πανοπούλου) σε δήλωση της Αυστραλού πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ, που αναφερόμενη στο μεταναστευτικό στάθηκε ειδικά στους Έλληνες Ορθόδοξους και στους Μουσουλμάνους.

Συγκεκριμένα, η πρωθυπουργός αποδοκίμαζε δηλώσεις του σκιώδους υπουργού Μετανάστευσης κ. Μόρισον ο οποίος φέρεται να εισηγήθηκε στην αντιπολίτευση να "εκμεταλλευτεί" την δυσφορία του εκλογικού σώματος εναντίον των μουσουλμάνων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα Γκίλαρντ είπε:

"Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα υπάρξει ποτέ αυστραλιανή κυβέρνηση που θα επιλέγει τους μετανάστες ανάλογα με ποιον Θεό πιστεύουν. Που θα λέει αν είσαι Έλληνας Ορθόδοξος είσαι ανεπιθύμητος σ' αυτή τη χώρα. Ή αν είσαι Μουσουλμάνος δεν μπορείς να έρθεις στην Αυστραλία".

Αυτή η αναφορά της κας Γκίλαρντ στους Έλληνες ενόχλησε την βουλευτή κα Μιραμπέλα που είπε:

"Η πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στους Έλληνες λες και είναι μια εθνικότητα που δεν είναι ευπρόσδεκτη στην Αυστραλία. Με ενοχλεί που η κα Γκίλαρντ χρησιμοποιεί την ομογένεια σαν πολιτικό φούτμπολ. Είναι προσβλητικό να μας αντιμετωπίζει έτσι. Κανείς δεν αναφέρθηκε ποτέ έτσι στους Έλληνες της Αυστραλίας. Ομοσπονδιακές και πολιτειακές Φιλελεύθερες κυβερνήσεις δέχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία. Ενσωματωθήκαμε στην αυστραλιανή ζωή και συμβάλουμε τα μέγιστα στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας".

Σημαντική πτώση 25,3% σημείωσε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα το 2010.

http://www.epirusinfo.com/wp-content/uploads/2009/10/oikodomi.jpgΝέα πτώση, κατά 31,4%, σημείωσε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα τον περασμένο Νοέμβριο, με αποτέλεσμα στο τέλος του 11μηνου 2010, η μείωση να ανέρχεται πλέον σε 25,3%. Η συνεχιζόμενη "καθίζηση" της πάλαι ποτέ "ατμομηχανής της οικονομίας", επηρεάζει αρνητικά το ΑΕΠ και αυξάνει περαιτέρω τον αριθμό των ανέργων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον Νοέμβριο 2010, το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 3.735 οικοδομικές

άδειες, που αντιστοιχούν σε 703,9 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 2.679,8 χιλιάδες m3 όγκου. Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση 21,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 34,4% στην επιφάνεια και

31,4% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009. Η μεγαλύτερη μείωση του οικοδομικού όγκου καταγράφηκε στις περιφέρειες Ηπείρου (-79,2%), Κεντρικής Μακεδονίας (-49%) και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (-46,3%).

Την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2010, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση12,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν από τις πολεοδομίες της χώρας, 21,3% στην επιφάνεια και 25,3% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2009. Το 11μηνο πέρυσι, η μεγαλύτερη πτώση του οικοδομικού όγκου σημειώθηκε στις περιφέρειες Αττικής (-32,8%), Ηπείρου (-32,2%) και Στερεάς Ελλάδας (-29,9%).

Νέο ρεκό ΠΑΣΟΚ: 42 δις αύξησαν το χρέος μέσα στο 2010 οι ΓΑΠ ΠΑΠ!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibexuxheqK_pYkalj2YJsREe1Ir3NpfJHm3P4UQXjrIoPdhwLh4zco5Y5PiouRjXeevvJZGwCviw3T2O9Qn5LL2wR4XMcqaykkGo7J72Ig5T_H_afFjilIc7JP_MeqvMxnabJwb7FHATm3/s640/XREOS.jpgΘυμάστε το λαϊκισμό τους όταν ήταν στην αντιπολίτευση που μιλούσαν για χρέος 100 δις που δημιούργησε ο Καραμανλής μέσα σε 5 χρόνια; Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουν αυτά που κατηγορούσαν:

Μέσα στο 2010 αύξησαν το χρέος κατά 42 δις δρχ.!!!

Μας έχουν βάλει σε ένα πολύ άσχημο δρόμο από τον οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει επιστροφή...

Δείτε τα στοιχεία που έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου:

Σαμαράς: Δεν χρειάζεται πια να ρωτήσουμε την Κυβέρνηση... όλοι έχουν καταλάβει

Δημοσιογράφος: Τι έχετε να πείτε για τον Ντομινίκ Στρος-Καν και τις συναντήσεις που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, πέρυσι το Δεκέμβριο;

Αντ. Σαμαράς: Την κυβέρνηση τη ρωτήσαμε. Τους ρωτήσαμε και δεν απάντησαν. Και δεν χρειάζεται πια να απαντήσουν. Όλοι έχουν καταλάβει.

Για να είμαστε δίκαιοι: Και ο ΠΑΟ κάνει τα ίδια στις υπόλοιπες ομάδες... (video)

Για να λέμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους και ο Παναθηναϊκός έχει ευνοηθεί φέτος όπως και κάθε χρόνο από τη διαιτησία, γιατί μπορεί στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό να αδικείται κατά καιρούς αλλά στα υπόλοιπα παιχνίδια κάνει τα ίδια για τα οποία φωνάζει:

Δείτε το βίντεο που αν και περιέχει μερικές υπερβολές για κάτι φάουλ ή για αδικία εις βάρος του ΟΣΦΠ στον πρώτο αγώνα κ.λπ δείχνει και μερικά εγκλήματα εις βάρος άλλων ομάδων που έδωσαν στον ΠΑΟ βαθμούς που δεν άξιζε

Την Κρήτη χρησιμοποίησε ο γιός Καντάφι για να ψαρώσει τους συμπολίτες του!!

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2011/2/21/1298252352885/Saif-Gaddafi-008.jpgΚατά τη χθεσινή του ομιλία στην τηλεόραση ο γιος του Καντάφι, Saif Al Islam, είπε ότι όλοι οι καθοδηγητές των εξεγέρσεων, είπαμε τα εκτελεστικά όργανα τα έβγαλε μαστουρωμένα, έχουν ιδιοτελείς σκοπούς. Είπε ας πούμε ότι στη Βεγγάζη, στα ανατολικά της χώρας στόχος τους είναι η απόσχιση της περιοχής από τη Λιβύη, ενώ στα νότια στόχος είναι η εγκαθίδρυση ισλαμικής δημοκρατίας. Προκειμένου λοιπόν να πείσει τους συμπολίτες του ότι αν στραφούν προς τον ισλαμισμό και ανακηρύξουν ισλαμική δημοκρατία, σαν το Ιραν πχ, είπε ότι θα εισβάλουν οι κακοί ξένοι (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.λπ) για να μην το επιτρέψουν. Χρησιμοποίησε μάλιστα το εξής επιχείρημα:

http://www.easyvoyage.co.uk/base/imgs/cartes/en/LIBYE.gifΠιστεύετε ότι (οι ξένοι) θα ανεχθούν ένα ισλαμικό εμιράτο εδώ, 30 λεπτά από την Κρήτη; Η Δύση θα έρθει και θα σας καταλάβει.


Τα παραμύθια της Μάχης του Αμαρίου (1944)

Όπως θα δείτε για ακόμα μια φορά ποτέ μα ποτέ δε συμφωνούν οι πηγές και οι μαρτυρίες των ανταρτών μεταξύ τους για τις “μάχες” που έδωσαν με τους κατακτητές, αλλά λένε και διάφορα απίστευτα από πάνω για την “αντιστασιακή” τους δράση. Δείτε πρώτα ένα χαρακτηριστικό δείγμα εδώ: Πώς γράφονται τα απομνημονεύματα του ΕΛΑΣ.

1) Άρθρο του Ριζοσπάστη του 1945 με το χρονικό της μάχης

Μάχη Αμαριού 1944, Ριζοσπάστης 1945

Σύμφωνα με τους κομμουνιστές του Ριζοσπάστη έχουμε:

Νεκροί Γερμανοί: 180

Αιχμάλωτοι Γερμανοί: 25

Τραυματίες Γερμανοί: 200+

2) Κείμενο με τη μαρτυρία του Αλέκου Μαθιουδάκη, (πατήστε) καπετάνιου του ΕΛΑΣ

Προσέξτε ότι υπάρχει ηρώο για την εξουδετέρωση λέει γερμανικής φάλαγγας στις 11/9/1945. Με μια προσεκτική ματιά βλέπουμε ότι η φάλαγγα αποτελείτο από δύο οχήματα που κατέφθασαν κατά τις 10 το πρωί και άλλα τέσσερα που ήρθαν αργότερα, δηλαδή οι κατά το Ριζοσπάστη 405 Γερμανοί που εξόντωσαν επέβαιναν σε 6 οχήματα!!

Αλέκος Μαθιουδάκης, Μάχη Αμαρίου 1944Αλέκος Μαθιουδάκης, Μάχη Αμαρίου 1944

Απώλειες Γερμανών δεν γράφει καν λέγοντας ότι βρέθηκαν “πολλοί” σκοτωμένοι και “αρκετοί” πιάστηκαν αιχμάλωτοι, γενικά και αόριστα.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ έχουμε:

Νεκροί Γερμανοί: πολλοί

Αιχμάλωτοι Γερμανοί: αρκετοί

Τραυματίες Γερμανοί: ???

3) Αναδημοσίευση μαρτυρίας από το περιοδ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ρεθύμνου, Τ. 7 – 8, 2000, σελ.141 – 151, όπου διαβάζουμε και απίστευτες περιγραφές για μάχες σώμα σώμα με στρατιώτες των SS και άλλα τέτοια. Δείτε το στο ιστολόγιο “Άγονη Γραμμή (πατήστε). Πραγματικά μας αφήνει άφωνους η αυτοθυσία και η παληκαριά των αντιστασιακών του ΕΛΑΣ (αν φυσικά πιστεύει κανείς αυτά που γράφουν).

Στο τέλος του κειμένου υπάρχει το ανακοινωθέν του ΕΛΑΣ σχετικά με τη μάχη:

«Το πρωί της 11.9.1944 τμήμα ανταρτών του ΕΛΑΣ μετέβη στη Σχολή Ασωμάτων και αφόπλισε τους Γερμανούς φυλακές της, σχημάτισε επιτροπή από πρόσωπα κύρους των γύρω χωριών για τη διαφύλαξη των χιλιάδων οκάδων τροφίμων κ.λπ. Λάφυρα: Ένα αυτοκίνητο, τρία μεγάλα πολυβόλα, πολλά όπλα, χειροβομβίδες, ένα ραδιόφωνο, πολλά ζεύγη κάλτσες κ.λπ. Την ίδια μέρα μεταφέρθηκαν οι δυνάμεις μας δι’ αυτοκινήτου στις θέσεις Ποταμούς και συγκρούσθηκαν με γερμανικές δυνάμεις που μετεφέροντο με δύο αυτοκίνητα. Η μάχη βαστά πέντε ώρες. Αποτέλεσμα τριάντα Γερμανοί σκοτωμένοι, δώδεκα αιχμάλωτοι και οχτώ τραυματίες που παραδόθηκαν σε αντιπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού και έλαβαν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Κανείς Γερμανός δεν διέφυγε.

Λάφυρα: Δύο αυτοκίνητα, επτά πολυβόλα, πενήντα όπλα και ταχυβόλα, αρκετά πιστόλια, πενήντα χιλιάδες σφαίρες, αρκετές ποσότητες μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες.

Νέες γερμανικές δυνάμεις έφθασαν προς ενίσχυση. Αρχισε δεύτερη συμπλοκή και οι κύριες δυνάμεις των Γερμανών συντρίφτηκαν. Ήδη τα τμήματα μας μάχονται με τα υπολείμματα τους.

Σ’ αυτές τις μάχες διακρίθηκαν ο Δ/ντής του Τάγματος Στρατής Βελουδάκης, ο δ/της του λόχου Στέλιος Αγγελάκης και ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ Λεμονιάς».

Σύμφωνα λοιπόν με τους αντάρτες έχουμε:

Νεκροί Γερμανοί: 30

Αιχμάλωτοι Γερμανοί: 12

Τραυματίες Γερμανοί: 8

4) Άλλη πηγή από ιστοσελίδα Κρητών μας ενημερώνει: (αν και έχουν λάθος την ημερομηνία της μάχης)

Η Μαχη στους Ποταμους Αμαριου ηταν απο τις πιο σημαντικες του Αντιστασιακου Αγωνα. Στις 14 Σεπτεμβριου 1944 ενα τμημα του 44ου Συντ/τος Κρητης του ΅ΕΛΑΣ κυκλωνει και καταλαμβανει τη Σχ. Ασωμάτων και ενα αλλο τμημα τα 2 υψωματα στη θεση “Λινές” στους Ποταμους. Οταν εφτασαν τα γερμανικα αυτοκινητα που πηγαιναν στρατο στο Αμάρι άρχισε η μαχη. Οι Γερμανοι κυκλώθηκαν απο τους Ανταρτες με αποτελέσμα να σκοτωθουν 30 και να τραυματιστουν 7 και να αιχμαλωτιστουν 23. Απο τους Ανταρτες σκοτωθηκε 1 και τραυματιστηκαν 2. Αυτη η μαχη περιορισε τις επιδρομες των Γερμανων στην υπαιθρο και δεν τολμησαν να προβουν σε αντιποινα. Σημερα υπάρχει στο χωρο αυτό ηρώο.

(http://www.radiokrites.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=371:2010-05-04-17-30-36&catid=99:2010-04-27-13-03-07&Itemid=70)

Έχουμε δηλαδή:

Νεκροί Γερμανοί: 30

Αιχμάλωτοι Γερμανοί: 23

Τραυματίες Γερμανοί: 7

5) Περιοδικό ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ, τεύχος 3 (1981), μαρτυρία για τη Μάχη του Αμαρίου

Δείτε το εδώ, σελίδες 8-11 του περιοδικού: http://enosipreveli.gr/agiagalini/periodiko/teuxos%203o.pdf

Αγία Γαλήνη, Μάχη του Αμαριού 1944Αγία Γαλήνη, Μάχη του Αμαριού 1944

Τα αυτοκίνητα της φάλαγγας τελικά δεν είναι έξι αλλά τρία και η συνολική δύναμη των Γερμανών 70 στρατιώτες.

Άρα σύμφωνα με την μαρτυρία έχουμε:

Νεκροί Γερμανοί: 34

Αιχμάλωτοι Γερμανοί: 16

Τραυματίες Γερμανοί: ???

==================================================================================

Ποιά είναι η αλήθεια για τη Μάχη του Αμαρίου; Ας δούμε τι λέει ο ιστορικός Μπήβορ στο πολύ καλό βιβλίο του “Κρήτη: Η Μάχη και η Αντίσταση” (Crete: The Battle and the Resistance):

α) Το πρώτο και το βασικότερο είναι πως στη μάχη συμμετείχαν και αντάρτες της ΕΟΚ και όχι μόνο του ΕΛΑΣ. Άρα η ενέδρα ήταν κοινή. Η μαρτυρία από το περιοδικό ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ αναφέρει πως οι ΕΛΑΣίτες έκαναν πρόταση στις εθνικιστικές ομάδες της περιοχής οι οποίες λέει αρνήθηκαν οπότε οι… κομμάντος του Αμαρίου αποφάσισαν ότι «θα πολεμήσομε έστω και μόνοι μας» και σύμφωνα με την αρχαία επιγραμματική ρήση «πλην Λακεδαιμονίων»!!

β) Ο Μπήβορ αναφέρει πως οι νεκροί ήταν 16 ή 17 ενώ αιχμάλωτοι πέρασαν στα χέρια τόσο των ΕΛΑΣιτών όσο και των ΕΟΚιτών.

γ) Σύμφωνα πάλι με τον Μπήβορ, οι ΕΛΑΣίτες εκτέλεσαν 9 αιχμαλώτους, σε αντίθεση με τους ΕΟΚίτες (βέβαια και αυτοί εκτελούσαν αιχμαλώτους άσχετα αν εδώ τήρησαν διαφορετική στάση).

Άρα συνολικά οι απώλειες των γερμανικών στρατευμάτων ήταν το μέγιστο 25 με 26 άτομα. Αυτή είναι λοιπόν η ιστορική αλήθεια χωρίς παραμύθια και κομμουνιστικές υπερβολές.
http://blackblogofcommunism.com

Αγνωστοι (καλό :)) επιτέθηκαν στην οικία του Τοροσίδη

http://static.doldigital.net/webstatic/A74EAF00CEA9548D44B05CAF98453727.jpgΆγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι του Βασίλη Τοροσίδη τα ξημερώματα της Δευτέρας, πετώντας μπογιές και βόμβες μολότοφ. Μάλιστα οι δράστες προκάλεσαν φθορές στα αυτοκίνητα των ενοίκων της πολυκατοικίας που βρίσκονταν στην πιλωτή, θεωρώντας πως κάποιο από τα οχήματα ανήκε στον παίκτη.

Στην συνέχεια οι δράστες αφού έγραφαν στους γύρω τοίχους υβριστικά συνθήματα για τον παίκτη και την οικογένειά του αποχώρησαν πριν προλάβει να φτάσει στο σημείο εκείνο η Αστυνομία.

Να σημειωθεί πως ο διεθνής μπακ έλειπε από το σπίτι, καθώς βρίσκεται στην ιδιαιτέρα πατρίδα του, εκμεταλλευόμενος το διήμερο ρεπό που έδωσε στους Ερυθρόλευκους ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αξίζει παράλληλα να αναφερθεί ότι από την Κυριακή, ο διεθνής λάμβανε ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα.

in.gr

Πυρηνική ενέργεια η Τουρκία... πράσινη ανάπτυξη με ανεμόμυλους εμείς...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglnx-Yt7d6EU_2b2zY6UePvQG7J48Res4g3s6AH5Lfh6BCGOxmg1_YF4Uvri0Fa6Klhb5W1NqQTEBKtib1-FqRnjin70zzwIva7pt0bpaT0xLAt16EULeiy_iMtEmHzdwB7QR8dfRrW2M1/s400/Turkey_nuclear.jpgΟ Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων Τανέρ Γιλντίζ, σε δηλώσεις του, τόνισε την αποφασιστικότητα της τουρκικής κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή δύο ή τριών πυρηνικών εργοστασίων, μέχρι το 2023.

Το Μάιο του 2010, η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν τη συμφωνία για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού. Το οικονομικό κόστος της κατασκευής του εργοστασίου αυτού, θα ανέλθει στα 20 δισ δολάρια.

Η Τουρκία πραγματοποιεί στοχευμένα ενεργειακά «ανοίγματα» προς τη Βενεζουέλα, αλλά και το Αφγανιστάν, καθώς η «εξάρτηση» της τουρκικής οικονομίας από τις συμβατικές μορφές ενέργειας φτάνει σε ποσοστό 70%.

Στίγκλιτς το 2002: Υπεύθυνο το ΔΝΤ για Αργεντινή!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/01/2002


Δριμύ κατηγορώ κατά του ΔΝΤ, το οποίο θεωρεί βασικό υπαίτιο για την κρίση στην Αργεντινή, απευθύνει ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομικών Τζότζεφ Στίγκλιτς.

«Το ΔΝΤ ενθάρρυνε αυτό το σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών (σ.σ. σύνδεση του πέσο με το δολάριο). Τώρα είναι λιγότερο ενθουσιώδες, αλλά η Αργεντινή είναι αυτή που πληρώνει το τίμημα», τονίζει ο γνωστός «αιρετικός» οικονομολόγος που τιμήθηκε πέρυσι με το Νόμπελ Οικονομικών, με άρθρο του που δημοσιεύεται στο προχθεσινό φύλλο της εφημερίδας της Σιγκαπούρης «Στρέιτς Τάιμς», κατηγορώντας ευθέως τους συνταγολόγους της Ουάσιγκτον για την κατάρρευση.

Το άρθρο, που φέρει τον τίτλο «Μαθήματα από την κατάρρευση της Αργεντινής», έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο γιατί προέρχεται από έναν Αμερικανό νομπελίστα οικονομολόγο, αλλά γιατί ο Στίγκλιτς ήταν κορυφαίο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας την εποχή της κρίσης στη ΝΑ Ασία το 1997, στην οποία ανάγονται οι ρίζες των σημερινών οικονομικών προβλημάτων της Αργεντινής.

Οι παρόμοιες μάλιστα «συνταγές» εξυγίανσης που ακολουθήθηκαν από το ΔΝΤ και στην περίπτωση της ασιατικής κρίσης, ήταν η αφορμή για να παραιτηθεί ο Στίγκλιτς και να αποτελεί σήμερα έναν από τους κυριότερους επικριτές των πολιτικών του ΔΝΤ.

Κατά τον Στίγκλιτς, η κρίση της Αργεντινής διδάσκει εφτά μαθήματα:

*Στο σημερινό κόσμο ευμετάβλητων συναλλαγματικών ισοτιμιών η πρόσδεση ενός νομίσματος με το αμερικανικό δολάριο, όπως έγινε με την περίπτωση της Αργεντινής, ενέχει υψηλούς κινδύνους.

*Η παγκοσμιοποίηση εκθέτει μια χώρα σε τεράστια σοκ και ως εκ τούτου η αναπροσαρμογή των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι απαραίτητη.

*Οταν κάποιος αγνοεί το κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο της πολιτικής που ακολουθεί θέτει εαυτόν σε κίνδυνο. Κάθε κυβέρνηση που ακολουθεί πολιτικές που οδηγούν τεράστιο μέρος του πληθυσμού στην ανεργία ή την υποαπασχόληση αποτυγχάνει στο βασικό στόχο της.

*Η δογματική μονομέρεια στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ανεργία ή η ανάπτυξη, είναι επικίνδυνη.

*Η ανάπτυξη απαιτεί ενίσχυση των εγχώριων επιχειρήσεων. Κατά τον Στίγκλιτς, η πώληση των τραπεζών της Αργεντινής σε ξένους, χωρίς απαραίτητες εγγυήσεις, στέρησε από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μία πηγή δανεισμού.

*Σπάνια υπάρχει ανάκτηση εμπιστοσύνης σε μια οικονομία που οδηγείται σε βαθιά ύφεση.

*Χρειάζονται νέοι και καλύτεροι τρόποι για να αντιμετωπιστούν κρίσεις σαν αυτήν της Αργεντινής.

Το ΔΝΤ, τονίζει ο Στίγκλιτς, «δίνει προτεραιότητα στην πολιτική αποζημίωσης των πιστωτών. Τώρα με καθυστέρηση αναγνωρίζει ότι πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις».

Μετάθεση ευθυνών

«Θα προσπαθήσει, συνεχίζει, να επιρρίψει τις ευθύνες αλλού-θα υπάρξουν κατηγορίες για διαφθορά και ισχυρισμοί ότι η Αργεντινή δεν ακολούθησε τα απαραίτητα μέτρα».

«Ασφαλώς, χρειάζονταν μεταρρυθμίσεις-ακολουθώντας όμως τις συμβουλές του ΔΝΤ τα πράγματα χειροτέρεψαν...» καταλήγει ο δημοφιλής οικονομολόγος.

* Εκδηλώσεις-συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα με θέμα «Η Αργεντινή δεν είναι μακριά, η εξέγερση ενάντια στη φτώχεια και το ΔΝΤ» οργανώνουν μέσα στον Ιανουάριο το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και η εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη».

Αν δεν είναι συνωνυμία, είναι δυνατόν να είναι υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΡΤ ο...Νίκος Μπίστης;;;

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο την είδηση για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φιλάθλων του Παναθηναϊκού έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και κόντεψε να μας πέσει το laptop από τα χέρια. Ο λόγος; Διαβάζουμε ότι αντιπροσωπία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού συναντήθηκε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΕΡΤ...Νίκο Μπίστη!
Αν δεν πρόκειται για συνωνυμία, τότε πραγματικά απορούμε με ποιες διαδικασίες ένα αποτυχημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που κάποτε το έπαιξε και Αριστερός, με γνωστές και εκπεφρασμένες θέσεις κατά της πατρίδας, της θρησκείας και πιο πρόσφατα, και αρνητής της ποντιακής γενοκτονίας, έγινε...διευθυντής επικοινωνίας στην ΕΡΤ, και χωρίς μάλιστα να έχει καμιά σχέση με δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις. Εκτός πια κι αν το ότι είναι άψογος προπαγανδιστής των ανθελληνικών θέσεων, είναι προσόν για τη θέση αυτή.
Ζητάμε συγνώμη εκ των προτέρων, στην περίπτωση συνωνυμίας, από τον πιθανό συνονόματο του. Αλλά επειδή η ΕΡΤ δεν μας κατατοπίζει στην ιστοσελίδα της για το ποιος είναι υπεύθυνος Επικοινωνίας, όπως δεν έχει πουθενά ούτε το Δ. Σ. της εταιρίας, είναι κάπως δύσκολο να ανακαλύψουμε ποιος είναι αυτός ο...Νίκος Μπίστης...

Διάγγελμα Saif Al Islam Gaddafi: Μερικοί ναρκομανείς δημιουργούν κάτι μικροπροβλήματα... κατά τ΄ άλλα όλα καλά

"Τα ΜΜΕ υπερβάλλουν. Σκοτώθηκαν μερικοί, μέχρι τώρα 84, επειδή ο στρατός έπρεπε να υπερασπίσει τα όπλα του. Έχουν ποτίσει με ναρκωτικά νεαρά παιδιά και τα εκμεταλλεύονται. Αυτό που συμβαίνει στην Βεγγάζη είναι ότι μερικοί που θέλουν να αποσχιστεί η περιοχή δημιουργούν αναστάτωση και αφού έχουν στην κατοχή τους όπλα και τανκς ο Στρατός πρέπει να τους αντιμετωπίσει ανάλογα. Αν πέσουμε σε εμφύλιο με τις φυλές να πολεμούν μεταξύ τους οι ξένες εταιρίες θα φύγουν, δεν θα μπορούμε να βγάλουμε πετρέλαιο και το ψωμί θα γίνει τόσο ακριβό όσο το ψωμί!"

Γενικά τα δύο τρίτα είναι αφιερωμένα στο να τους πείσει ότι πρέπει να παραμείνουν ένα ενιαίο κράτος ("το πετρέλαιο είναι στο κέντρο της χώρας, ποιος θα το πάρει αν διασπαστούμε", "θα χρειάζεσαι βίζα για να επισκευθείς τη Βεγγάζη μετά από 10 χρόνια που θα λήξει ο εμφύλιος") αλλιώς θα τους καταλάβουν οι αμερικάνοι, οι ευρωπαίοι και το ΝΑΤΟ... το υπόλοιπο ένα τρίτο είναι να τους φοβίσει ότι θα ακολουθήσει σφαγή αν επιμείνουν.

ΥΓ. Μετά την εμφάνιση του γιού Καντάφι μάλλον επιβεβαιώνεται ότι οι φήμες περί διαφυγής του Καντάφι ήταν κατευθυνόμενες και ψευδείς.

Πάλι της Πόπης γίνεται στην Κερατέα αυτή τη στιγμή!

http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles/xita-425x288.jpgΕπεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων σημειώνονται αυτή την ώρα στην περιοχή της Κερατέας. Οι κάτοικοι, για ακόμη μία νύχτα έχουν βγει στη Λ. Λαυρίου και διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο δημιουργίας Χ.Υ.Τ.Α. στην περιοχή τους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά την αλλαγή βάρδιας των αστυνομικών δυνάμεων, μια ώρα πριν, προκαλώντας τους κατοίκους με την συμπεριφορά τους, σύμφωνα με δηλώσεις τους. Σε συνομιλία που είχαμε με τον Δήμαρχο Κερατέας κ. Σταύρο Ιατρού πριν λίγο, οι διαδηλωτές ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, που είναι παρατεταγμένες στο σημείο, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Άρχισαν οι φήμες στη Λιβύη: Εγκατέλειψε τη χώρα ο Καντάφι;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καντάφι εγκατέλειψε τη χώρα με κατεύθυνση τη Βενεζουέλα ή τη Βραζιλία. Βέβαια είναι γνωστό ότι τέτοιες φήμες συνήθως βγαίνουν από την πλευρά καντάφι προκειμένου να χαλαρώσουν οι διαδηλωτές και ενδεχομένως να αποσυρθούν...

Πάντως το σίγουρο είναι ότι οι δύο φυλές (Tuareg-500.000 πληθυσμός και Warfala-3 εκ πληθυσμός) έχουν ταχθεί στο πλευρό των διαδηλωτών όπως επίσης ότι στη Βεγγάζη η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για το καθεστώς Καντάφι με τους διαδηλωτές να έχουν καταλάβει μέχρι και τάνκς!!!