18 Φεβρουαρίου 2011

Αντίδραση Εθνικής Τράπεζας στην απόρριψη της Alpha Bank

http://www.euro2day.gr/dm_pictures/ete_alpha_brok-big.jpgΤην έκπληξή της εκφράζει σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Τράπεζα για την απόρριψη της πρότασης φιλικής συγχώνευσης προς την Alpha Bank, που ήταν προς των συμφέρον των δύο τραπεζών αλλά και της ελληνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε, όπως επισημαίνεται αντιμετωπίσθηκε θετικά τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις διεθνείς, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση.

Η νέα ισχυρή τράπεζα που θα προέκυπτε από την συγχώνευση θα συγκαταλεγόταν μεταξύ των πέντε ισχυρότερων κεφαλαιακά τραπεζών της Ευρώπης και θα έδινε τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης στη διατραπεζική αγορά, με συνέπεια την απεξάρτηση από τρίτους. Με απώτερο αποτέλεσμα την περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σε μια εποχή όπου το εγχώριο τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει ζητήματα ρευστότητας λόγω των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης.

Επίσης, σύμφωνα με στελέχη της Εθνικής, η πρόταση ήταν προς το συμφέρον των μετόχων της Alpha Bank, καθώς έδινε πολύ υψηλό premium, ακόμη και για ευρωπαϊκά δεδομένα. "Η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί η πρόταση", λόγος που επικαλέσθηκε η Alpha Bank, στην ανακοίνωση της που απέρριψε την πρόταση, σύμφωνα πληροφορίες από την Εθνική, ήταν ακριβώς το επιχείρημα για το οποίο η συγχώνευση θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Ενώ επισημαίνεται επίσης ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων δεν υπήρξαν ενδείξεις από πλευράς της Alpha Bank για την μη επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Μπινελίκια εναντίον ΠΑΣΟΚων Υπουργών στην Κομοτηνή

Δείτε τα βίντεο:







Ρόμπα έκανε Πομάκος τον ΓΑΠ που υποσχέθηκε στους Έλληνες Πομάκους τουρκόφωνο ΚΕΠ...

http://www.zagalisa.gr/sites/default/files/imagecache/Pomakoxwriacover/%20%CE%9C%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%86%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B72.JPG«ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ένα ακόμη θέμα που έχει τεθεί είναι οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης, ότι θα πρέπει να γίνονται οι προφορικές εξετάσεις και στην τουρκική γλώσσα, όπως γίνονται σε πολλές άλλες γλώσσες. Αυτό θα ζητήσω από τον κ. Ρέππα, να το σημειώσουμε, ώστε να γίνεται, για να τους διευκολύνουμε.

ΑΚΡΟΑΤΗΣ: Είχε αποφασισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αυτό.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είχε αποφασισθεί και δεν έχει εφαρμοστεί. Άρα, πρέπει να υλοποιηθεί.

Επίσης, έχω ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών, επειδή υπάρχουν τα ΚΕΠ - δεν ξέρω αν υπάρχουν εδώ, στην περιοχή - να προσληφθούν και άτομα, που να μιλάνε την τουρκική γλώσσα, για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες»

Σημειωτέον ότι το Δημάριο του Ν. Ξάνθης είναι ένα απ' τα Πομακοχώρια της περιοχής με 600 περίπου Έλληνες, πομάκους, αυτόχθονες από αρχαιοτάτων χρόνων, κατοίκους (όπως βλέπετε σε παλαιότερη φωτογραφία) που το Ελληνικό Κράτος τους σπρώχνει στην αγκαλιά της Τουρκίας μη αναγνωρίζοντας τη γλώσσα τους και υποχρεώνοντάς τους να διδάσκονται και να μιλούν τούρκικα...

Ανέκδοτο μόνο για Παοκτσήδες

Δυό Παοκτσήδες συναντούν στον δρόμο ένα φίλο τους.
-Ρε συ Γιώργο, του λένε, πού χάθηκες τόσο καιρό;
-Ε να, είχα δουλειές...
-Δουλειές είχες και πρίν, αλλά τώρα ούτε από τον Σύνδεσμο περνάς. Τί συμβαίνει;
-Ξέρετε ρε παιδιά....να....είμαι ερωτευμένος
-Ερωτευμένος;!;! Καλά, και οι εκδρομές που κάναμε στα εκτός έδρας, η Τούμπα, τα συνθήματα, τα ντου, η Παοκάρα μας, πάνε όλα αυτά;;
-Άστα ρε παιδιά, είμαι πολύ ερωτευμένος, έχω γίνει άλλος άνθρωπος, βλέπω ηλιοβασίλευμα και ριγώ, μυρίζω λουλούδι και κλαίω....
-Σώπα ρε μεγάλε, τόσο;;;
-Σας λέω άλλος άνθρωπος, να φανταστείτε, γράφω και ποιήματα
-Ποιήματα;!;!;!
-Ναι ποιήματα, ακούστε το τελευταίο:

"Το πρόσωπό σου είναι σαν κρίνο
από τα μάτια σου το δάκρυ πίνω
όλη η φύση ανθίζει για μας
γαμιέται ο θρύλος κι ο Πειραιάς!"

taxalia

Κυβέρνηση - οπερέτα!

Τα τελευταία 24ωρα παρακολουθούμε ένα είδος κακόγουστης κωμωδίας να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, με πρωταγωνιστές ανίκανους-πλέον-θεατρίνους.

Αρχής γενομένης την Παρασκευή, η Τρόικα ανακοίνωσε τα πρόγραμμα "αξιοποίησης" δημόσιας περιουσίας ύψους 50δισ, και μετά ακολούθησε το απόλυτο αλαλούμ αντιδράσεων από τους κυβερνώντες. Αρχικά, το...διέψευσαν, εκτοξεύοντας...μύδρους εναντίον της ύπατης αρμοστείας εν Ελλάδι.

Για τα "μάτια του κόσμου" βέβαια όλα αυτά, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν είχε αναφέρει τη βούληση της κυβέρνησης για "αξιοποίηση"(ξεπούλημα) δημόσιας περιουσίας.

Όταν κατάλαβαν πως δε στέκουν αυτά που λένε "άλλαξαν πλευρό" και άρχισαν να τονίζουν πως η "αξιοποίηση" είναι αναγκαία, και πως και η ΝΔ στο παρελθόν είχε μιλήσει για ανάλογη λύση (παρέλειψαν σκοπίμως βέβαια να εστιάσουν στις λεπτομέρειες που κάνουν το ένα πρόγραμμα να διαφέρει από το άλλο), με σκοπό βέβαια να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές αποφάσεις.

Όταν απέτυχε και αυτός ο τρόπος προπαγάνδας, βγήκε ο Εφιάλτης(ναι αυτός από τη Μινεσότα) και υποσχέθηκε νόμο που θα απαγορεύει την πώληση κρατικής γης. Και πάλι όμως αστόχησε, καθώς η χώρα μας(δημόσια περιουσία), με το Μνημόνιο που προδοτικά υπέγραψαν πριν μήνες, είναι υποθηκευμένη στους δανειστές μας (Η αποκάλυψη της ΑΠΑΤΗΣ), χωρίς μάλιστα να έχουμε το περιθώριο δικαστικής αντιπαράθεσης!

Και την Πέμπτη ήρθε και το επόμενο "στραβοπάτημα" για να μας αποδείξει πως οι άνθρωποι που μας κυβερνάνε τα 'χουν χαμένα. Αφού αρχικά ήθελαν να καταθέσουν το νομοσχέδιο-κοροϊδία για τους ημιυπαίθριους, όπου ουσιαστικά εξαπατούν απροκάλυπτα τους Έλληνες φορολογούμενους (Τακτική...κοροϊδία), στη συνέχεια το πήραν πίσω, όταν βέβαια κατάλαβαν πόσο εμφανώς αυταρχικό ήταν, και αφού ο ΓΑΠ είδε βουλευτές και υπουργούς να απειλούν με παραιτήσεις.

Η κυβέρνηση-ΟΠΕΡΕΤΑ, η κυβέρνηση του ΕΙΠΑ-ΞΕΙΠΑ, η κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει τη χείριστη μορφή αυταρχικότητας των τελευταίων δεκαετιών, δεν ξέρουμε πόσο ακόμα θα αντέξει...Το βασικότερο ερώτημα όμως είναι, ΕΜΕΙΣ πόσο ακόμα θα αντέξουμε...!

http://armageddon-news.blogspot.com

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΛΒΗΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


Και οι εμπλεκόμενοι φορείς δηλώνουν σύσσωμοι την αντίθεσή τους

Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης, απορρίπτει ομόφωνα οποιαδήποτε συνένωση, συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων στα όρια του δήμου Βόλβης, επικαλούμενο κοινωνικούς, πληθυσμιακούς και εκπαιδευτικούς λόγους.

Παράλληλα επικρίνει το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, ότι προχωρεί τις διαδικασίες συγχώνευσης, με διαβουλεύσεις-εξπρές, χωρίς να ζητήσει πρώτα την άποψη των –καθ’ ύλιν αρμόδιων- δήμων, ενώ παράλληλα προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς ανακοινώνει μέσω των διευθύνσεων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, λίστες με τις σχολικές μονάδες που συγχωνεύονται ή καταργούνται, προκαλώντας αδικαιολόγητη αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, εν μέσω της σχολικής περιόδου.

Τις προωθούμενες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων εντός του δήμου Βόλβης, απέρριψαν και οι εμπλεκόμενοι φορείς (σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικών και διευθυντές σχολικών μονάδων), με παρόμοια απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία συστήθηκε έπειτα από πρόταση του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη, μετά από τον πρώτο αιφνιδιασμό του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων. Την Επιτροπή αποτελούσαν ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων- κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, καθώς και διευθυντές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας, του Δήμου μας.

Η τελική συνεδρίαση της επιτροπής, με διευρυμένη σύνθεση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δήμου Βόλβης, στο Σταυρό. Μετά από εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέληξαν ομόφωνα ότι δεν συμφωνούν σε οποιαδήποτε συνένωση – συγχώνευση – κατάργηση σχολικής μονάδας

Το ομόφωνο ψήφισμα έχει ως εξής:
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 16ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχεδιάζει, στο μέσο της σχολικής περιόδου, με αστήρικτα επιχειρήματα και με εν κρυπτώ διαδικασία, να επιβάλει γενικευμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

Απόδειξη για το παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι, ολοκληρώθηκε ήδη δημόσια διαβούλευση-εξπρές, διάρκειας μόλις πέντε ημερών, για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Κι όλα αυτά χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των νέων Δήμων, η οποία ωστόσο χαρακτηρίζεται, από το ίδιο το Υπουργείο, ως βασικός συντελεστής διαμόρφωσης της τελικής πρότασης.

Επιπρόσθετα, η διαβούλευση-εξπρές διεξήχθη χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους, ούτε η απογραφή τους, που με σχετικές εγκυκλίους προβλέπει το ΥΠΕΣΑΗΔ και ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη (περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την καταγραφή σχολικών μονάδων, αιθουσών διδασκαλίας, κλπ), αλλά ούτε και η σύσταση των νέων ενιαίων σχολικών επιτροπών (μία για Α’θμια, μία για Β’θμια), λόγω μη έκδοσης των απαραίτητων σχετικών ρυθμιστικών διατάξεων από το ΥΠΕΣΑΗΔ.

Επιπλέον προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι, ήδη το Υπουργείο Παιδείας, μέσω των Διευθύνσεων Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης, ανακοίνωσε λεπτομερές σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

Όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ο κίνδυνος υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι ορατός, καθώς η εκπαιδευτική διαδικασία σε πολυάριθμα τμήματα χαρακτηρίζεται αντιπαιδαγωγική.

Ως Δήμος Βόλβης θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να λάβουμε υπόψη μας τις θέσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, έτσι ώστε να διατυπώσουν πρόταση, που να συνθέτει όλες τις απόψεις. Για το λόγο αυτό συστήθηκε, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, επιτροπή διαβούλευσης για το εν λόγω θέμα, την οποία αποτελούσαν: Ο Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων- κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, διευθυντές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας, του Δήμου μας.

Η τελική συνεδρίαση της επιτροπής, με διευρυμένη σύνθεση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Βόλβης, στο Σταυρό.

Μετά από εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέληξαν ομόφωνα ότι δεν συμφωνούν σε οποιαδήποτε συνένωση – συγχώνευση – κατάργηση σχολικής μονάδας.

Κατόπιν τούτων, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόλβης δηλώνει ΟΜΟΦΩΝΑ την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε συνένωση – συγχώνευση – κατάργηση σχολικής μονάδας στο Δήμο Βόλβης, για τους κάτωθι λόγους:

* Ο Δήμος Βόλβης, λόγω και της Εγνατίας Οδού, αποδεδειγμένα βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης και προβλέπεται να παρουσιάσει αύξηση του αριθμού των μαθητών στο άμεσο μέλλον
* Η κατάργηση σχολικών μονάδων αποτρέπει την εγκατάσταση νέων οικογενειών, σε περιοχές έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
* Οι προτάσεις των διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης είναι ανέφικτες, καθώς τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια, όπως διαβεβαιώνουν διευθυντές, εκπαιδευτικοί και γονείς, αδυνατούν να ενσωματώσουν τον αριθμό μαθητών που προβλέπουν.
* Σχολικές μονάδες του δήμου μας εγκαταλείπονται αν και φιλοξενούν ικανό αριθμό μαθητών, ενώ μαθητές σε ορισμένες περιπτώσεις καλούνται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις (παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παιδαγωγικές ανισότητες.
* Το θέμα κάλυψης του μεταφορικού κόστους των μαθητών εδώ και χρόνια δεν έχει διευθετηθεί οριστικά και παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμα, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει διακοπεί η μεταφορά μαθητών και στην περιοχή μας.
* Το υπέρογκο κόστος μεταφοράς και η χρονοβόρα μετακίνηση μαθητών, πλήττει ιδιαίτερα τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, με κίνδυνο την εγκατάλειψη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από πλήθος παιδιών.
* Η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα θα δημιουργήσει μορφωτικά ελλείμματα, θα υπονομεύσει τη μαθησιακή διαδικασία, ενώ μαθητές που προέρχονται από αδύναμες κοινωνικές ομάδες ή έχουν μαθησιακές δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα.

Ανοικτή Επιστολή προς το σταθμό ΣΚΑΙ για το 1821

του Γεωργίου Δ. Παναγοπούλου

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Περιττό να σας επισημάνω ότι η υποτίμηση της νοημοσύνη μας ως Ελλήνων πολιτών αλλά και, εν γένει, σκεπτομένων ανθρώπων έχει αναχθεί σε πρωταθλητισμό από την πολυδιαφημισμένη εκπομπή των τάχα και «ειδημόνων» για την «Γένεση ενός έθνους» (sic)!

Επειδή τα καθ’ έκαστον φληναφήματα των εθνομηδενιστών και ιστοριοκαπήλων (ελέω ΕΛΙΑΜΕΠ) ήδη τα στηλιτεύει χορεία ολόκληρη συμπολιτών μου από ελεύθερα διαδικτυακά βήματα, εγώ θα περιορισθώ σε δύο βιβλιογραφικές συστάσεις:

Προμηθευτείτε παρακαλώ για τη βιβλιοθήκη του σταθμού σας το πόνημα του αειμνήστου Κ. Σάθα, Τουρκοκρατουμένη Ελλάς, για να πληροφορηθείτε ότι ο Ελληνισμός – Ρωμιοσύνη (και όχι απλώς ελληνόφωνες κοινότητες) ετίθετο επί ποδός πολέμου με την παραμικρή αφορμή ήδη από την επαύριο της τουρκικής κατάκτησής.

Δεύτερον διαβάστε την εισήγηση του Σπ. Βρυώνη (κι ας μην είναι μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ) που δημοσιεύει ο Νέος Λόγιος Ερμής, 1 (2011), για να ενημερωθείτε σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις της παγκόσμιας έρευνας και συζήτησης σχετικά με το ζήτημα της φύσης και της προέλευσης του «έθνους»· έτσι θα διαπιστώσετε ότι ο ίδιος ο μέντορας των παρ’ ημίν εθνομηδενιστών B. Anderson παραδέχεται στη δεύτερη έκδοση του πολύκροτου βιβλίου του για το έθνος, ότι η θεωρία του είναι εν πολλοίς ξεπερασμένη. Κι όμως οι «ειδικοί» της εκπομπής σας δεν μπαίνουν ούτε καν στον κόπο να παραθέσουν ή έστω να υπαινιχθούν και την αντίθετη και πλέον διεθνώς κρατούσα άποψη των λεγομένων «εθνοσυμβολιστών», προεξάρχων νους των οποίων είναι ο Άντονυ Σμίθ.

Ξέρετε, φίλτατοι επιστήμονες, στις ανθρωπιστικές επιστήμες (και τέτοια ως γνωστόν είναι και η Ιστορία) όλες οι θεωρίες υπόκεινται σε κριτική και διεπιστημονικό διάλογο, οπότε το όποιο κύρος τους τελεί αυτονοήτως υπό την διαλυτική αίρεση των όποιων επιπτώσεων δύναται να επιφέρει στο επιστημολογικό πεδίο ενδεχόμενη «αλλαγή παραδείγματος». Σε κάθε περίπτωση η υιοθέτηση μιας θεωρητικής παραδοχής από μέρους των ειδικών, ενώ είναι εκ των πραγμάτων αναγκαία και εξάπαντος χρήσιμη όταν λειτουργεί ως εργαλείο διεύρυνσης του γνωσιακού – ερευνητικού πεδίου, μετασχηματίζεται σε φενάκη του νου και κόλαφο της επιστημονικής έρευνας, όταν απολυτοποιείται αναγόμενη σε περιωπή ερμηνευτικού Πάπα, που δήθεν κέκτηται το ερμηνευτικό και εργαλειακό αλάθητο! Σε μια τέτοια περίπτωση η Ιστορία από «λόγος» χειραφέτησης και κατ’ ουσίαν Διαφώτισης εκφυλίζεται σε «απολογητική» του εκάστοτε κυρίαρχου «λόγου» ισχύος και άρα σε συνθήκη σκοταδισμού και «επιστημονικά» ψιμυθιωμένου ολοκληρωτισμού.

Με τιμή

Υ. Γ. Σε σχέση με το περίφημο «κρυφό σχολειό» λάβετε, σας παρακαλώ υπ’ όψιν σας και το ακόλουθο:

Οι πρώτοι που μίλησαν για το μύθο του και έθεσαν το πράγμα στην ορθή βάση του ήταν εκκλησιαστικοί λόγιοι του Πατριαρχείου ήδη από τον 19ο αι. Από τους νεωτέρους δε ήδη στην πολύτομη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, ο μακαρίτης Άλκης Αγγέλου είχε διαλάβει τα σχετικά παραπέμποντας μάλιστα και στον λόγιο του Πατριαρχείου Μ. Γεδεών. Συνεπώς ούτε σε αυτό το σημείο δεν κομίζετε γλαύκας εις Αθήνας.

Εντούτοις κι αν ακόμα γίνει δεκτό ότι το λεγόμενο «κρυφό σχολειό» δεν υπήρξε ποτέ [και επ’ αυτού όπως είδαμε ουδείς κατ’ αρχήν θα αντιλέξει, μολονότι και η περί του αντιθέτου άποψη, που εξέφρασε ο αείμνηστος Τ. Γριτσόπουλος (Η Σχολή της Δημητσάνης), αλλά και πηγαίες μαρτυρίες που ανιχνεύονται σποράδην, όπως π.χ. στον Φωτάκο, είναι αξιοπαρατήρητες], όμως ουδόλως απομειούται ο ρόλος της Εκκλησίας στην Παιδεία του γένους, αφού ούτως ή άλλως παπάδες και καλόγηροι δίδασκαν τα ρωμιόπουλα στους νάρθηκες των εκκλησιών και των μοναστηριών, ενώ και η συντριπτική πλειοψηφία των λογίων, τόσο του «υψηλού» (δυτικότροπου), όσο και του «χαμηλού» (λαϊκός φωτισμός ορθόδοξης-ησυχαστικής έμπνευσης) πολιτισμού (Hochkultur - Tiefkultur), που εμψύχωσαν το κίνημα του λεγομένου Νεοελληνικού Διαφωτισμού, προερχόταν από τις τάξεις του κλήρου.

Αυτά τα ολίγα, καθ’ ότι θα υπάρξει και συνέχεια…

Με τιμή

Γεώργιος Δ. Παναγόπουλος

Επικ. Καθηγητής ΑΕΑ Βελλάς/Ιωαννίνων

http://www.zoiforos.gr/

Ι. Bρούτσης: "Κυβέρνηση αυτοφώρου"

http://images.inews.gr/68/i-vroutsis-efialtiki-i-afxisi-tis-anergias.jpg«Η κυβέρνηση, σήμερα, παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ένα ακόμη νομοσχέδιο με φορολογικές διατάξεις, το οποίο δυστυχώς θα αποτελέσει – όπως όλα τα προηγούμενα - άλλη μια αποσπασματική και αναποτελεσματική πρωτοβουλία.

Πρόκειται για ένα «φορολογικό εφεύρημα», που βασίζεται στην αυστηροποίηση των ποινών, αγνοώντας το γεγονός ότι η φοροδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων και των πολιτών έχει εξαντληθεί.

Όσο η κυβέρνηση λειτουργεί, ως «κυβέρνηση του αυτοφώρου» και δεν κατανοεί ότι η φορολογική πολιτική αποτελεί βασικό εργαλείο ανάπτυξης, τόσο θα υπονομεύονται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η προσέλκυση νέων επενδύσεων και η επίτευξη της αύξησης των φορολογικών εσόδων, που εξακολουθούν -ακόμη και σήμερα- να βρίσκονται εκτός στόχου

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων»

Ερώτηση Μπακογιάννη προς Μπιρμπίλη για το φαγοπότι στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Με ερώτηση μου από τις 24.11.2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 6611 ζητούσα να δοθούν στη Βουλή τα αναλυτικά στοιχεία των ετήσιων επιδοτήσεων, χρηματοδοτήσεων ή δανείων της ΔΕΗ προς την συνδικαλιστική οργάνωσης ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων-ΔΕΗ που έχει ιδρυθεί από την συνδικαλιστική οργάνωση. Η απάντηση σας ανέφερε ότι ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία και θα ελεγχθεί η νομιμοποιητική βάση των καταβολών της.

Πληροφορίες που δημοσιοποιούνται σήμερα στο διαδίκτυο (www.euro2day.gr) υποστηρίζουν ότι την ώρα που η Υπουργός απαντούσε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με υπεκφυγές, είχε πλήρη γνώση από έγγραφη ενημέρωση της ΔΕΗ των αναλυτικών στοιχείων των διαφόρων μορφών χρηματοδοτήσεων, ενισχύσεων ή χορηγιών της επιχείρησης στη συνδικαλιστική οργάνωση η οποία μέσα σε μια δεκαετία αγγίζει τα 30 εκατομμύρια Ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από το δάνειο των 500.000 ευρώ της επιχείρησης της ΔΕΗ προς την συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μέσα στο 2010 οι συνολικές χρηματοδοτήσεις έφτασαν το ύψος των 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

Αν αυτές είναι οι χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς την συνδικαλιστική οργάνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε μια χρονιά μεγάλης ύφεσης για όλη την αγορά, σημαντικών περικοπών των εισοδημάτων όλων των εργαζομένων και σημαντικών αυξήσεων των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος για όλους τους καταναλωτές, η στάση της κυβέρνησης, της ΔΕΗ και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων είναι προκλητική και προσβλητική για την κοινωνία. Η δε απόκρυψη τους από την υπουργό αποτελεί ύβρη για την Βουλή.

Ερωτάται η κ.κ. Υπουργός και ζητείται η κατάθεση των σχετικών εγγράφων :

1) Αν αληθεύει ότι η υπουργός όταν απαντούσε στην ερώτηση της 24.11.2010 είχε πλήρη ενημέρωση από τη ΔΕΗ την οποία απέκρυψε από τη Βουλή; Πότε έλαβε τις σχετικές απαντήσεις και να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα εκείνης της περιόδου;

2) Ποιες είναι οι ετήσιες εισφορές, χορηγίες, δάνεια, δαπάνες για κάλυψη δημοσίων σχέσεων και όποιες άλλες χρηματοδοτήσεις της επιχείρησης της ΔΕΗ προς τη συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων-ΔΕΗ που δόθηκαν την τελευταία δεκαετία;

3) Ποιος κάνει έλεγχο διαχείρισης στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ των χρημάτων που καταβάλλει η επιχείρηση;

4) Αν είναι νόμιμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών αυτή η πρακτική της επιχείρησης;

Η βουλευτής

Ντόρα Μπακογιάννη

Μετά από μερικές μέρες λύθηκε ένα αλαλούμ: Παραιτήθηκε ο ΓΓ του Διαμαντίδη...

Την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή, υπέβαλε το απόγευμα στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Γιώργος Βλάχος.

Ο κ. Διμαντίδης σε χθεσινή συνέντευξη τύπου είχε υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε πνεύμα καλής συνεργασίας μεταξύ τους και είχε ζητήσει την παραίτηση του γενικού γραμματέα, ο οποίος, όμως, αρνείτο να παραιτηθεί και να προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη δήλωση.

Ο υπουργός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου με την οποία έγινε γνωστή η παραίτηση, "ευχαρίστηκε τον κ. Βλάχο για τις μέχρι σήμερα σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε".

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Βλάχος, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, τοποθετήθηκε στη θέση του αρμόδιου για θέματα λιμενικής πολιτικής γ.γ. το 2009, μέσω του open gov, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, προέβαλε ως λόγο της άρνησής του να παραιτηθεί.

Ειδήσεις στο MEGA... μέσα απ' τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Η απόλυτη ξεφτίλα! Εδώ και 15 λεπτά πανηγυρίζουν για τη συγχώνευση Αλφα-Εθνικής:

-Έδειξαν τον ΠΑΠ να κάνει δηλώσεις και να πανηγυρίζει
-Μας ενημέρωσαν για την πορεία της μετοχής της Εθνικής
-Μας ενημέρωσαν για το ενεργητικό και τον αρ. καταστημάτων των 2 τραπεζών
-Σχολίασαν ποια θα είναι τα οφέλη για όλους μας
-Σχολίασαν μέχρι και το πόσο καλή ΘΑ ήταν η είδηση για την Κυβέρνηση...

... όλα αυτά για μια συγχώνευση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ!!!!

Φανταστείτε να είχε γίνει κιόλας τι κλίμα ευφορίας θα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν...

World Water War

Μπαχρέιν: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον. Τουλάχιστον 23 τραυματίες.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0lYPiy8FGI-yDLEaBLi3dce1-_1lRVGEtclskx4wgwrE6yNLYGfx_kSb32wBrnqhUaTAkbZjtWLy2HJnFJowrKwx43VC7I_K_KQGBZOm37CwEt4JMqg4PMpTPZMwxPTnqf8uFVzZrZw/s1600/Bahrain+protests+160211.jpgΟ πρίγκιπας αλ Χαλίφα υποσχέθηκε τη διεξαγωγή διαλόγου μόλις αποκατασταθεί η ηρεμία στη χώρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπαχρέιν πυροβόλησαν εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πλατεία του Μαργαριταριού τραυματίζοντας τουλάχιστον 23, δήλωσε σιίτης πρώην βουλευτής, μία ημέρα αφού η αστυνομία διέλυσε με τη βία τους συγκεντρωμένους σε αυτή την πλατεία της Μανάμα.

"Πιστεύουμε ότι ήταν ο στρατός", δήλωσε ο Σαΐντ Χάντι του σιιτικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Wefaq, το οποίο αποσύρθηκε την Πέμπτη από το κοινοβούλιο.

Ένας άλλος βουλευτής του Wefaq, ο Τζαλάλ Φιρούζ, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές βρίσκονταν σε άλλο σημείο, όπου τιμούσαν έναν διαδηλωτή ο οποίος σκοτώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές στη συνέχεια πήγαν στην πλατεία του Μαργαριταριού, όπου οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε ο Φιρούζ. Η αστυνομία δεν έχει σχολιάσει το συμβάν.

Η τηλεόραση αλ Μάναρ του Λιβάνου, την οποία διαχειρίζεται η Χεζμπολάχ, επικαλείται έναν γιατρό του νοσοκομείου Σαλναμίγια της Μανάμα ο οποίος δηλώνει ότι 25 τραυματίες έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο, δύο από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση.

"Είναι μία ειρηνική διαδήλωση", δήλωσε ο γιατρός Μαχμούντ Αμπάς στο αλ Μάναρ. "Πως μπορούν να τους αντιμετωπίζουν με σφαίρες; Είναι μία ανθρωπιστική καταστροφή. Δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε".

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες περίπου 20 αστυνομικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την πλατεία μετά το συμβάν.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 231 τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Πέμπτη από την επιδρομή της αστυνομίας στην πλατεία του Μαργαριταριού για τη διάλυση δια της βίας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, την ώρα που οι περισσότεροι από αυτούς κοιμόντουσαν.

Εξάλλου ο πρίγκιπας του Μπαχρέιν Σάλμαν μπεν Χάμαντ αλ Χαλίφα υποσχέθηκε σήμερα ότι θα διεξαχθεί διάλογος με την αντιπολίτευση μόλις αποκατασταθεί η ηρεμία στη χώρα.

"Το Μπαχρέιν δεν ήταν ποτέ αστυνομικό κράτος", δήλωσε ο αλ Χαλίφα σε συνέντευξή του σε πολιτική εκπομπή στην κρατική τηλεόραση της χώρας. "Δεν λέω ψέματα. "Ολοι αυτοί οι άνθρωποι είναι συμπολίτες μου και η περίοδος που διανύουμε είναι ευαίσθητη και απαιτεί να είμαστε όλοι υπεύθυνοι", υπογράμμισε.

"Σέβομαι το Wefaq, όπως σέβομαι τους πάντες. Τώρα είναι ώρα να κάτσουμε και να συζητήσουμε, όχι να πολεμήσουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας.

"Πρέπει ο διάλογος να διεξαχθεί σε ηρεμία", επεσήμανε ο πρίγκιπας αλ Χαλίφα, διαβεβαιώνοντας ότι "κανένα θέμα δεν θα αποκλειστεί από τον διάλογο".

"Το Μπαχρέιν είναι αντιμέτωπο αυτή την περίοδο με μία κατάσταση διαίρεσης και αυτό είναι απαράδεκτο", κατήγγειλε ο πρίγκιπας επισημαίνοντας ότι "πολλές χώρες αντιμετώπισαν μία παρόμοια κατάσταση, όμως οι ηγέτες τους κατέληξαν να συναντώνται να συνομιλούν για όλα με ηρεμία".

Το Μπαχρέιν, στο οποίο η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι σιίτες, κυβερνάται από τον 18ο αιώνα από μία σουνιτική δυναστεία.

Η αντιπολίτευση ζητά την παράιτηση της κυβέρνησης μετά τη διάλυση με τη βία μίας ειρηνικής συγκέντρωσης, όπως δήλωσε χθες Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του σιιτικού κόμματος Wefaq σεΐχης Αλι Σάλμαν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, σεΐχης Χαλίφα μπεν Σάλμαν αλ Χαλίφα, θείος του βασιλιά, είναι σε αυτό το πόστο από το 1971, οπότε το Μπαχρέιν κήρυξε την ανεξαρτησία του.

Σύμφωνα με τον σιίτη ηγέτη η αντιπολίτευση επιθυμεί "μία νέα κυβέρνηση που θα προτείνει πολιτικές μεταρρυθμίσεις, που θα μπορέσει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα, το οποίο θα διασφαλίζει την αρχή της ειρηνικής μεταβίβασης της εξουσίας και θα εγκαταστήσει συνταγματική μοναρχία".

Απορρίπτει το ΔΣ της Alpha Bank την πρόταση συγχώνευσης που υπέβαλε η Εθνική

http://www.euro2day.gr/dm_pictures/ete_alpha_brok-big.jpgΣε ναυάγιο οδηγήθηκε και η δεύτερη προσπάθεια μέσα σε δέκα χρόνια της συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank. Μετά από υποβολή σχετικής πρότασης από την Εθνική προς την Alpha Bank, το ΔΣ της Alpha Bank στην συνεδρίαση του αποφάσισε «ομοφώνως, μετά προσήκουσα μελέτη των όρων της, όπως απορρίψει την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της ALPHA».

Ειδικότερα, σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Alpha Bank ανακοινώνει ότι:

«Στις 18 Ιανουαρίου 2011, έλαβε μη αιτηθείσα έγγραφη πρόταση της Εθνικής Τράπεζας περί συγχωνεύσεως των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων δια απορροφήσεως της Alpha από την Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα η πρόταση, μεταξύ άλλων:

- Διελάμβανε ότι η συγχώνευση θα διενεργείτο δυνάμει σχέσεως ανταλλαγής 11 κοινών μετοχών εκδόσεως της Alpha Bank προς 8 μετοχές εκδόσεως της Εθνικής, και

- Παρέθετε τις εκτιμώμενες ωφέλειες εκ της συνενώσεως των πιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων πηγών εισοδήματος και εξοικονομήσεως δαπανών.

Εν συνεχεία, η Alpha Bank υπέγραψε με την Εθνική σύμφωνο εμπιστευτικότητος, το οποίο, μεταξύ άλλων, προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί της προτάσεως, την 18η Φεβρουαρίου 2011, και εισήλθε σε διερευνητικές συνομιλίες μετά της Εθνικής, επικουρούμενη από ειδικούς προς τούτο συμβούλους.

Κατ' ακολουθίαν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ALPHA, στην από 18ης Φεβρουαρίου 2011 συνεδρίασή του, απεφάσισε ομοφώνως, μετά προσήκουσα μελέτη των όρων της, όπως απορρίψει την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της ALPHA».

Βουλγαρία: Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBEunrAG96_VIfj9Y5Foy_RZ-60hxGrtFLCrKSE6gRhbnXpbLbo-Xg6H4m5JFt3G_8X-bCX5tPEEa-pHmhRK-1yWpZF6EDLw_ofrsJhNOedIBtyKQo2j2x_F9NR9B8gQHJYYtn62aNLBGa/s320/_%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C"Η θέση της Βουλγαρίας είναι σαφής: δεν πρόκειται να πληρώσουμε οποιαδήποτε τέλη στην κατασκευάστρια εταιρία έως ότου εγκριθεί η έκθεση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη".

Αυτό δήλωσε σήμερα αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Βουλγαρίας στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ με αφορμή της ειδήσεις για το ενδεχόμενο πάγωμα των δραστηριοτήτων της εταιρίας Trans Balkan Pipeline, στην οποία η Βουλγαρία χρωστάει περισσότερα από εφτά εκατομμύρια ευρώ σε τέλη.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική ραδιοφωνία, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Βουλγαρίας πρόσθεσε ότι στη χθεσινή συνάντηση του Ελεγκτικού Συμβουλίου της εταιρίας στη Ρώμη δεν έχει τεθεί θέμα αποχώρησης καμίας χώρας από το σχέδιο.

Μετά από 3 ώρες το κατευθυνόμενο ΑΠΕ του πρασινοφρουρού Μάτσικα μας λεέι ότι έγινα επεισόδια στην Κομοτηνή

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή, ανάμεσα σε εργαζόμενους της Ένωσης Κλωστοϋφαντουργίας και αντρών των ΜΑΤ, πριν από την άφιξη τού πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο, όπου πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε χώρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που συνορεύει με το ξενοδοχείο φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου κατέστρεψαν ένα μέρος του συρματοπλέγματος. Τότε οι άντρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν και τοποθέτησαν τρεις κλούβες κατά μήκος του κατεστραμμένου συρματοπλέγματος.

Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο έχει συγκεντρωθεί και ομάδα διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που φωνάζει συνθήματα κατά της πολιτικής τής κυβέρνησης.

Σ. Καλαφάτης για τις παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης

"Είναι γνωστή η στάση του ΠΑΣΟΚ, που - ως αντιπολίτευση - κατηγορούσε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις διεθνείς στρατηγικές συμφωνίες που πέτυχε στο χώρο της ενέργειας.

Είναι γνωστή η προεκλογική στάση του κ. Παπανδρέου που αμφισβητούσε τα συμφέροντα της Ελλάδας, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας που αφορά στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, προβάλλοντας δήθεν περιβαλλοντικές "πράσινες" ανησυχίες.

Είναι επίσης γνωστή η μετέπειτα αναδίπλωση του ΠΑΣΟΚ.

Τα λόγια, όμως, έρχονται σε αντίθεση με τις πράξεις, όπως συνήθως συμβαίνει με αυτή την κυβέρνηση.

Το Μάρτιο του 2010, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα κατέθετε σχετικό νομοσχέδιο αμέσως μετά το Πάσχα.

Τον Ιούλιο του 2010 προχώρησε στην ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Από τότε πέρασαν επτά (7) μήνες χωρίς καμία εξέλιξη και χωρίς καμία μέριμνα για επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών και αδειοδοτήσεων.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για την τύχη του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη είναι αμείλικτα :

1. Είναι αλήθεια ότι υπό το βάρος της κατακραυγής της κοινής γνώμης και προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες της, η κυβέρνηση "τρέχει" να φέρει εσπευσμένα για ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τη διαδρομή και την εγκατάσταση του αγωγού ;

2. Είναι αλήθεια ότι υπό την πίεση πρόσφατων φημών και έξωθεν εξελίξεων περί κινδύνου ακύρωσης του αγωγού, η κυβέρνηση "ασθμαίνοντας" μόλις εχθές ενέκρινε την προκαταρκτική περιβαλλοντική μελέτη ηλεκτροδότησης των δεξαμενών πετρελαίου του έργου ;

3. Πως εξηγείται το γεγονός, ότι πέρασε περίπου ένας ολόκληρος χρόνος, από τότε που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα καταθέσει άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή;

4. Πόσες φορές άραγε αυτό το σχέδιο νόμου θα ξανακατατεθεί στη Βουλή, θα ξανααποσυρθεί και θα ξαναεγκριθεί από του Υπουργικό Συμβούλιο ; Σε τι αποσκοπεί όλη αυτή η κωλυσιεργία;

5. Έχει, επιτέλους, αντιληφθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ότι ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη είναι έργο εθνικής προτεραιότητας και μείζονος στρατηγικής και οικονομικής σημασίας για τη χώρα μας ;

Αν για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα υπάρχουν τόσες παλινωδίες, φανταζόμαστε όλοι πως εννοεί το ΠΑΣΟΚ τη γρήγορη και ουσιαστική ανάπτυξη για τη χώρα.

Είναι απαραίτητο για όλα τα παραπάνω, να δοθούν άμεσα εξηγήσεις από την αρμόδια Υπουργό, ώστε να μην κινδυνεύσει ένα έργο με τεράστια αναπτυξιακή σημασία σε μια τόσο δύσκολη περίοδο”

Ο Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας

Τον τελευταίο καιρό υπήρξαν ψίθυροι, ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ προορίζει τον Κ. Καραμανλή για την προεδρία της Δημοκρατίας. Το σχολίαζαν μάλιστα και στους διαδρόμους της Βουλής βουλευτές, που διατηρούν στενές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά. Ώσπου, ο κ. Φ. Κρανιδιώτης, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ δήλωσε στο Βήμα fm, πώς όταν ο Αντώνης Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός δικαιωματικά ο Κ. Καραμανλής θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος Δημοκρατίας.

Έτσι, ότι μέχρι τώρα ακουγόταν κατ’ ιδίαν πήρε δημόσια μορφή. Όπως ήταν φυσικό, το κλίμα αυτό αποτέλεσε θέμα συζήτησης ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και σε φίλους – συνομιλητές του, που έτυχε να τον επισκεφτούν αυτές τις μέρες και τον ρώτησαν, εάν όλα αυτά έχουν κάποια βάση.

Ο ίδιος φαίνεται πως το ξέκοψε. Όπως μας είπαν συνομιλητές του: «Ο Κ. Καραμανλής σέβεται το αξίωμα και όσους έχουν θητεύσει σε αυτό, αλλά δεν είναι μια θέση που τον ενδιαφέρει ή που θεωρείται ότι του πηγαίνει».

Άλλωστε, η αλήθεια είναι πώς σύμφωνα με την έως τώρα ελληνική πολιτική παράδοση στην προεδρία της Δημοκρατίας έχουν υπάρξει πρόσωπα άνω των 70 ετών, που πολιτικά είχαν ήδη τερματίσει αυτό που θα αποκαλούσαμε «ενεργή δράση».

http://citizengr.wordpress.com/2011/02/18/5402/

Επεισόδια και άγριο ξύλο στην επίσκεψη Παπανδρέου στην Κομοτηνή και κανείς δεν το μεταδίδει!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGEDnQwyfmPzDelRpA-TgvJIys2koxGegMkYt5PL1TslzFiWGvOriXjPTPiMbVAHhu10cniNA2zXheq2sGdyohkbgAdrH36hfbK3S4FDG7ebzTucA9danY0q_rnq3abj7Su5lOQIKiiXo/s320/1.jpgΠρωτοφανή επεισόδια το απόγευμα στην Κομοτηνή με αφορμή την εκεί επίσκεψη και ομιλία του Πρωθυπουργού , αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενώ στα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Το ΑΠΕ το μόνο που μετέδωσε στις 17:00 ήταν τι έγινε στην επίσκεψη Γιωργάκη στην Ξάνθη που έγινε το πρωί!!!

Για τις 2μμ ήταν προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με θέμα «Το Καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜΘ», στην οποία επρόκειτο να μιλήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδης. Η συνεδρίαση δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/02/xanthi-press.pngΤο μεσημέρι, όμως, aπέναντι από το ξενοδοχείο εμφανίστηκαν εργαζόμενοι στην κλωστουφαντουργία ΕΝΚΛΩ (πρώην όμιλος Λαναρά) και ζήτησαν να πάρουν δεσμεύσεις από Κυβέρνηση και να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Δεν τους το επέτρεψαν. Κλούβες ΜΑΤ εμφανίστηκαν και όταν το πλήθος των εργαζομένων πέταξε πέτρες απάντησαν με δακρυγόνα. Με ντοντούκες οι διαδηλωτές φώναζαν “Λεφτά Υπάρχουν” και στη συνέχεια ακούστηκαν συνθήματα όπως “Εσείς τα φάγατε, Λαμόγια – Καρχαρίες”.

Παράλληλα αγρότες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συγκρότησαν πορεία η οποία διαλύθηκε από την αστυνομία με την χρήση δακρυγόνων

Οι περισσότεροι από τους 600 εργαζόμενοι του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 24 μήνες και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση παρά τις περυσινές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου προς τους ίδιους.

Ενημέρωση 18:13. Πληροφορούμεθα οτι τα επεισόδια έληξαν και ο κ. Παπανδρέου έφτασε πριν απο λίγο στην Κομοτηνή

Απάντηση Αβραμόπουλου για την επικοινωνία με τον Τατσόπουλο και το συμπέρασμά μας προς τον κ. Αβραμόπουλο

Μετά απ' αυτή την άναρτησή μας, Η απόλυτη ξεφτίλα της ΝΔ (αν αληθεύει η είδηση): Ο Αβραμόπουλος τηλεφώνησε στον Τατσόπουλο!, λάβαμε το παρακάτω mail από το γραφείο του κ. Αβραμόπουλου:
«Πριν από δέκα ημέρες, ο κ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε με τον κ. Τατσόπουλο τηλεφωνικά, με σκοπό να ενημερωθεί για κάποιες πτυχές των όσων δημόσια είχαν αναφερθεί σε πρωινή συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Στη συζήτηση διευκρινίστηκαν κάποια σημεία, που όπως διεπιστώθη, ήσαν αποτέλεσμα μιας προσωπικής αλληλογραφίας στο facebook και δεν αντανακλούσαν τις ιστορικές και επιστημονικές απόψεις του συγγραφέα. Και εκεί έκλεισε το θέμα.

Από το Γραφείο Τύπου
του κ. Δ. Αβραμόπουλου»
Καταρχάς μπράβο του που παρακολουθεί τι γράφεται γι αυτόν και αντέδρασε άμεσα... εκεί όμως τελειώνουν και τα δικά μας μπράβο:

Πιστεύουμε ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν είχε κανένα λόγο να επικοινωνήσει με τον εν λόγω κύριο, ο οποίος είναι ένας απλός απόφοιτος Λυκείου που άγνωστο με ποιανού τις πλάτες θέλει να ξαναγράψει την ιστορία και ο οποίος σύμφωνα με δικές του δηλώσεις έλεγε δημόσια σαχλαμάρες, ανοησίες και ηλιθιότητες, όπως υποστήριξε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ (δείτε το βίντεο στο τέλος), για τον Γέρο του Μοριά... γενικά ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να χάνει το χρόνο του επικοινωνώντας με ανόητους και σαχλούς των οποίων το χιούμορ εξαντλείτε στο ότι ο Κολοκοτρώνης θα αρραβωνιαζόταν με τον γκόμενό του... αλλά τελειώνει αν εμείς πούμε κάτι αντίστοιχο για τον Μάρξ ή τον Λένιν.

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, κ Αβραμόπουλε και επειδή δεν ξέρουμε ούτε τι "εξηγήσεις" σας έδωσε η αυτοαποκαλούμενη "Ψωλή του Βουκεφάλα" (με το συμπάθειο αλλά χρησιμοποιώ τις δικές του εκφράσεις όπως θα δείτε παρακάτω) και δεν ξέρουμε κατά πόσον είστε ενήμερος των όσων είπε ο κύριος...
να μια ανασκόπηση όσων είπε ο κύριος που επειδή δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει, τα έσβησε από το Facebook,

όπως ο κλέφτης προσπαθεί να σβήσει τα ίχνη του
:

http://www.tvxs.gr/sites/default/files/Tatsopoulos-Kolokotrwnis.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj1mKNqVJg3JVf0VNDQXXUIf4O6NLFfqjLHHYcIbXFS5V6t8XCYZAVlFIwjFsjSJZMzwvnEApGJ6-CP_XpAXHW_I80EyEi0ydvAq19K4jTRqLAinnEmt-vDPNjbWXQ-ioRlLoTaShYtoMF/s1600/fb.PNG

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzo046fWeROa5-nt-yLknfVShqIG86NfY7d48YRtgEq0Hqb7fRqot3llojs8Dr8v6uRyk0HDvblTPeMulVrEixLWxS3D0yv3B7g1OzUdGuNmGx8Tx8skfOu7ThDfxGgFyOkc9WEx_EKfBv/s1600/skoylikia.PNG

Δείτε και γιατί θέλει να τον φωνάζουμε "η Ψωλή του Βουκεφάλα":

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-_2nH-N5vYC2jLsU0kGzHdU4KMKyUxcI__oHrC2QxdxcUt7daNyB21qlqOEni-wC6CJHu3sQxUXuRiF4hLf4tHyjd3OL_bfyzzetLp2Sp_VlGeemFfx_F9i1YTBsaFrNVLeRg6GFEbIKf/s1600/tatsopoulos.PNG

και νάτος να λέει μόνος του ότι έλεγε ανοησίες και σαχλαμάρες εις βάρος του Θ. Κολοκοτρώνη
(Και όσον αφορά αυτό που λέει στην αρχή πως ότι είπε το είπε ιδιωτικά με τις "ψηφιακές πυτζάμες του", ψεύδεται ασυστόλως μιας και όσοι γνωρίζουν από ιντερνετ ξέρουν ότι η σελίδα του ήταν εσκεμμένα δημόσια (θα μπορούσε να της είχε κάνει ιδιωτική και να διαβάζεται μόνο από φίλους του) και ο καθένας μπορούσε να τη διαβάσει)



Συμπέρασμα κ. Αβραμόπουλε:

Καμία σχέση και καμία εξήγηση δεν πρέπει να δέχεται η ΝΔ, την οποία εκπροσωπείται, από αμόρφωτους που αναλώνονται στο να κάνουν ηλίθια αστεία για τους ήρωες της Επανάστασης... τέτοιους φωστήρες τους χαρίζουμε στους απέναντι

ΥΓ. Και εννοείται ότι δεν είμαι σε θέση να σας κάνω υποδείξεις και μπορείτε να κάνετε ότι θεωρείτε σκόπιμο... απλά σας μεταφέρω την άποψη του κόσμου και τη δικιά μου, μιας και μας διαβάζετε και καλό θα ήταν να την πάρετε σοβαρά υπόψη σας μιας και όλοι σας έχουν στο στόχαστρο, προκειμένου στις επόμενες εκλογές η ΝΔ να μην ψάχνει την ψήφο της στις κάλπες

GAP-Γιαυτό θα γίνει ΓΓ ΟΗΕ

Αύριο το ντέρμπυ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ με πλούσιο ρεπορτάζ στο αυριανό ΚΑΡΦΙ

Καταγγελία ΟΝΝΕΔ Εύβοιας για τα σικέ παραπολιτικά του κ. Μαρκόπουλου που θεωρεί την ΟΝΝΕΔ "μαγαζί"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFS0U20jXFrBzhGvywXap-Z0VRsLZ9ZvqkC6gim0OVBymRSeU6IN7iv_EpkLfe_099C0YbS3T97QpEaAgPtV1Mftfj0U6Sjc0z9v2MgekjDzdc0YfSyEwfaP5gBTJJUFA_s5BRdwb1g1nr/s1600/markomoudial.jpgΕπειδή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι θα δημοσιεύσουμε μια ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Εύβοιας για να καταλάβετε πως λειτουργεί ο εν λόγω κύριος. Την ανακοίνωση την έχουμε εδώ και πολλές μέρες, αλλά δεν την δημοσιεύαμε για να μη δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως λένε και οι νεαροί ΟΝΝΕΔίτες... κάποια στιγμή όμως μερικοί όπως ο Κ. Μαρκόπουλος "ξεφεύγουν"... και αντί να ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα της χώρας (όπως κάνουν πχ. ο Τζαβάρας, ο Κεφαλογιάννης και κάποιοι άλλοι), ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την δημόσια προβολή τους μέσω σικέ διαρροών και παραπολιτικών... έλεος σοβαρευτείτε γιατί θα ψάχνετε την ψήφο σας στις εκλογές:

«Στις 13/01/2011, ημέρα Πέμπτη, η εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας “Δημοκρατία“ δημοσίευσε το εξής παραπολιτικό σχόλιο :

Δυσαρέσκεια Μαρκόπουλου για την ΟΝΝΕΔ Εύβοιας.

Δυσαρεστημένος με τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ στην Εύβοια εμφανίζεται ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., πιστεύει ότι μετά την ήττα του Χατζή, πως οι νεολαίοι του νομού του, έχουν αδρανοποιηθεί. Προς αποφυγήν περαιτέρω προβλημάτων, άρχισε ν' αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να μαζέψει το μαγαζί”.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 14/01/2011, το site www.parapolitika.gr ανήρτησε στις 21:38 ακριβώς το ίδιο κείμενο, χωρίς να διαφέρει ούτε στα σημεία στίξης. Για τους γνωρίζοντες τα της δημοσιογραφικής “πιάτσας”, ο ιδιοκτήτης του εν λόγω site γράφει και τα παραπολιτικά σχόλια της προαναφερθείσας εφημερίδας, το επώνυμο του οποίου θυμίζει πασίγνωστη μάρκα...ρετσίνας.

Σήμερα 17/01/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 02:08 τα ξημερώματα, το ευβοϊκό site www.eviagate.gr ανήρτησε στη στήλη “Παραπολιτικά” το εξής κείμενο :

“Πώς να προχωρήσουν ;

Παρέμβαση για την ΟΝΝΕΔ ετοιμάζεται να κάνει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος. Δεν «προχωράει» το πράγμα, σύμφωνα με το βουλευτή και πρέπει να αναλάβει δράση. Η νέα ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, χώρισε στα δύο τους νεολαίους στο νομό. Πώς να προχωρήσουν έτσι; “(παρατίθεται ο σύνδεσμος http://www.eviagate.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10613:2011-01-17-00-10-22&catid=42:2010-04-01-09-15-28&Itemid=139 ).

Επειδή....προξενεί τεράστια εντύπωση μια πανελλήνια εφημερίδα να “κόπτεται” τόσο πολύ για μια Νομαρχιακή Οργάνωση νεολαίας και επειδή το παιχνιδάκι με τα σικέ παραπολιτικά σχόλια είναι γνωστό σε όλους, επιβάλλεται να επισημανθούν τα εξής :

1ον Η ΟΝΝΕΔ, εκ του κανονισμού λειτουργίας της, είναι οργάνωση με πλήρη οργανωτική αυτονομία και η διοίκησή της ασκείται αποκλειστικά και μόνο από τα εκλεγμένα όργανά της, τοπικού και κεντρικού επιπέδου. Όσοι υπηρετούν ή υπηρέτησαν κάποτε στις τάξεις της οφείλουν να το ενθυμούνται

2ον Η ΟΝΝΕΔ δεν είναι μαγαζί, όπως αναφέρεται στο πρώτο κείμενο ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να μετατραπει σε τέτοιο. Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο, οι ΟΝΝΕΔίτες της Εύβοιας δεν υπήρξαν ποτέ ούτε “πελατάκια”, ούτε “πρόβατα” και δεν επέτρεψαν ποτέ και σε κανέναν να τους χρησιμοποιήσει για χειροκροτητές, σταυροδότες και ενοικιαζόμενους αβανταδόρους. Το προσπάθησαν πολλοί τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά δεν το κατάφερε κανείς. Και αυτό αποτελεί υπέρτατο παράσημο για την νομαρχιακή οργάνωση, αλλά και αιτία στοχοποίησης της.

3ον Διχασμό δε μπορεί να προκαλέσει καμία ηγεσία και κανένα φυσικό πρόσωπο.Οι κεντροδεξιοί νέοι του Νομού ήταν, είναι και θα είναι μια γροθιά. Τους ενώνουν αμέτρητα χιλιόμετρα, χιλιάδες αφίσες, εμπνευσμένα συνθήματα, κλεισμένες φωνές, ατέλειωτα ξενύχτια, δομημένες προτάσεις και κυρίως οι αρχές και οι αξίες που υπερασπίστηκαν με καθαρόητα λόγων και έργων και θα τους ακολουθούν για μια ζωή, με υπέρτατη αυτή της αγάπης για την Πατρίδα και το έθνος. Από διχασμό κινδυνεύουν μόνο οι επισκέπτες, οι ουρανοκατέβατοι και όσοι εξισώνουν την οργάνωση με παραγοντιλίκια, πάρτυ σε νυχτερινά μαγαζιά και επιχειρήσεις πλουτισμού από την “πίσω πόρτα”.Στην πολιτική, άλλωστε, καθένας κρίνεται από αυτά που επέλεξε να υπηρετεί...

4ον Απέναντι στην προδοτική κυβέρνηση Παπανδρέου που ξεπουλά την Πατρίδα και τα όνειρα των νέων, τα καθήκοντα των βουλευτών της μείζονος αντιπολίτευσης προσφέρουν ευρύ πεδίο ανάληψης πρωτοβουλιών. Ας επικεντρωθούν, λοιπόν, σε αυτές τις πρωτοβουλίες, ιδίως οι κατέχοντες την πρωτοκαθεδρία, για να περισώσουν ό,τι μπορούν από την απαξία των Ελλήνων για το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Γιατί σε λίγο ελάχιστοι πολίτες θα ενδιαφέρονται για εκλογές και επανεκλογές, κομμάτων και προσώπων...

Υ.Γ. Κάποιες φορές η σιωπή, η παρατεταμένη σιωπή, γίνεται επιλογή, για να μην πληγωθεί και να μην απογοητευθεί, ακόμα περισσότερο, η λαϊκή βάση της Παράταξης, ο υπέροχος κόσμος της. Ο κόσμος που στέκεται αμήχανα μπροστά στην επανάληψη λαθών του παρελθόντος και δε βλέπει, ακόμα, το βηματισμό που του υποσχέθηκαν. Όποιος θεωρεί αυτή τη σιωπή αδυναμία, πλανάται πλάνην οικτράν. Και θα το διαπιστώσει σύντομα....

ΟΝΝΕΔ ΕΥΒΟΙΑΣ
17.01.2011»

Δύο ψυχές σε μια καρδιά - Ο Κώστας Γρίμπιλας μιλάει για τη μεταμόσχευση και τη σχέση του με την οικογένεια Ντουζόν

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3KsQhfTQrJMXaOQMnXzP9dt5toTDM0fiLHCgiwFWZaiHzVtfzvLviMXltghVuDD-YBsGR_slDHrIFd_Z2VcdPXRRcOJMdKnLgagu9N-tVFRszy7gJHxyIi4Uu7xJO8IYWt4PjxmYEZ9F4/s1600/%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BF%CE%BD.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijQ-RZybzGSiQALLFn1zllkFpv2hIRBYPPsIkXGtDW3nq4QJI4JjUhDnampsGH260HvGi7ENaZGunlfBesX7n27kkAJDCdnFZ8ACVWFTyQLMekh4XX4HNRTUO-92X4aVpfGrehJYlnXKMq/s400/o+aystralos+ntouzon.jpgΑίσθηση προκάλεσε στην ομογένεια η συνέντευξη του Κώστα Γρίμπιλα, του Ελληνοαυστραλού που δέχθηκε το μόσχευμα καρδιάς του νεαρού Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ που δολοφονήθηκε στη Μύκονο τον Αύγουστο του 2008.

Μιλώντας στο "Νέο Κόσμο" 30 μήνες μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς ο Κώστας Γκρίμπιλας τόνισε:

"Η αλήθεια είναι ότι από τις 06:14 π.μ. της 2ας Αυγούστου 2008, που χτύπησε για πρώτη φορά η καρδιά του Ντουζόν στο στήθος μου μέχρι και σήμερα, 30 μήνες μετά, νιώθω ο πιο τυχερός και ευλογημένος άνθρωπος του κόσμου. Ξέρετε, είναι σπάνιο να σου δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Εγώ είχα αυτή την τύχη και γι΄ αυτό τον λόγο ζω πια την κάθε στιγμή! Προσπαθώ καθημερινά να λαμβάνω από γύρω μου μόνο τα θετικά πράγματα και να αγνοώ ό,τι αρνητικό που θα μπορούσε να μου χαλάσει τη διάθεση. Πλέον βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο".

Παραθέτουμε μερικές από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του:

- Δεν είχες τη δυνατότητα να γνωρίζεις εν ζωή τον Ντουζόν. Σου χάρισε όμως εκείνος τη ζωή. Πόσο νιώθεις ότι τον ξέρεις τώρα;

- Είναι γεγονός ότι μέσα από τον θάνατό του, ο Ντουζόν μου χάρισε ζωή. Από την πρώτη μέρα λοιπόν που μου δώρισε την καρδιά του, έχω κάνει μια μετάβαση από το Εγώ στο Εμείς. Νιώθω υπεύθυνος και για τους δυο μας. Έχω χάσει πια τον αυθορμητισμό των κινήσεών μου. Πριν κάνω οτιδήποτε, θα σκεφτώ αν η κίνηση μου αυτή θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά εμένα και την καρδιά μας. Μου έχει εμπιστευθεί ό,τι πιο ιερό. Την καρδιά του! Θα ήταν λοιπόν ανέντιμο από μέρους μου να μην σκέφτομαι και για τους δυο μας. Τώρα στο πόσο καλά τον ξέρω, θέλω να σας πω ότι αν και δεν τον γνώρισα ποτέ εν ζωή, είμαι σίγουρος ότι τον γνωρίζω όσο λίγοι.

Οι συζητήσεις για τη ζωή του Ντουζόν με την οικογένειά του, οι επισκέψεις μου στο σπίτι που μεγάλωσε, το γεγονός ότι μπήκα στο δωμάτιό του, με έχουν φέρει πιο κοντά του. Οι φωτογραφίες του από την μέρα που γεννήθηκε μέχρι την τραγική μέρα που τον δολοφόνησαν, διακοσμούν το σπίτι μου. Νιώθω την παρουσία του παντού. Κάθε χτύπος της καρδιάς μας, ενισχύει το δεσμό μας. Έχουμε γίνει φιλαράκια. Βρίσκεται δίπλα μου κάθε φορά που τον χρειάζομαι. Είναι ο φύλακας άγγελός μου.

- Ολόκληρη η Αυστραλία βούρκωσε όταν σε μια τηλεοπτική εκπομπή σε πλησίασε η μάνα του Ντουζόν, ακούμπησε το χέρι της στην καρδιά σου και είπε ότι ήταν σαν να ακουμπά την καρδιά του παιδιού της. Εμάς εκείνη η σκηνή μας συγκλόνισε και μας σημαδεύει. Εσένα;

- Ένα μήνα μετά τη μεταμόσχευση γνώρισα τους γονείς και τα αδέλφια του Ντουζόν. Θυμάμαι ότι αυτή μας η επαφή στην αρχή ήταν αμήχανη. Τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα. Χαιρόμουν που γνώριζα τους ανθρώπους που με ένα "Ναι" στη δωρεά οργάνων μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, από την άλλη όμως ένιωθα θλίψη και πόνο για τον άδικο χαμό του παιδιού τους. Δεν μπορούσα παρά μόνο να τους σφίξω όσο πιο δυνατά στην αγκαλιά μου για να νιώσουν τους χτύπους από την καρδιά του παιδιού και αδελφού τους. Κορυφαία στιγμή για εμένα και τη μητέρα του, Rossmarie, ήταν όταν ακούμπησε με το χέρι της το στήθος μου και ένιωσε τους παλμούς της καρδιάς μας. Ένιωσα σαν να με διαπερνά ένας ηλεκτρισμός και να δένομαι με αυτή τη γυναίκα εξ αίματος.

Είμαστε πια μια οικογένεια. Μιλάμε στο τηλέφωνο τουλάχιστον μια φορά τη εβδομάδα, έχουμε βρεθεί (Ελλάδα- Αυστραλία) 8 φορές μέσα σε 30 μήνες. Η αγωνία τους κάθε φορά που μιλάμε στο τηλέφωνο σχετικά με την πορεία της υγείας μου, οι συζητήσεις που κάνουμε, οι κοινές μας αγωνίες και τα κοινά μας όνειρα, μαρτυρούν έναν μοναδικό δεσμό. Το τραγικό είναι ότι δυστυχώς αυτή μας η γνωριμία έγινε με αφορμή τη δολοφονία του παιδιού τους. Για μένα είναι οι δεύτεροί μου γονείς και τα καινούρια μου αδέρφια. Για εκείνους είμαι ένα νέο μέλος της οικογένειάς τους που ζει με την καρδιά του παιδιού τους. Είναι μια μοναδική και ιερή σχέση που κάθε μέρα γίνεται και πιο ισχυρή. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή μου να ζητήσω από τον πατέρα του Ντουζόν, να με στεφανώσει πέρσι στον γάμο μου. Ήθελα αυτή η μοναδική μας σχέση να επισφραγιστεί με την ευλογία Του Θεού.

- Πάντως πρέπει να βρήκαν πολύ κουράγιο να δωρίσουν τα όργανά του. Σε σένα και σε άλλους. Μεγάλη απόφαση! Πόσο σημαντική είναι η δωρεά οργάνων;

- Ο Θεός είπε να δωρίζουμε. Ωστόσο, το να δωρίζεις τα όργανα του παιδιού σου πρέπει να πονάει πολύ. Το γεγονός όμως ότι ο Ντουζόν ήταν δωρητής οργάνων και το είχε συζητήσει με τους γονείς του, έκανε την απόφαση τους ως δεδομένη εξέλιξη, παραβλέποντας το γεγονός ότι έχουν δολοφονήσει το παιδί τους και ότι πέρα από τον αβάσταχτο πόνο ένιωθαν και απίστευτο θυμό.

Αυτό που μου είπαν από την πρώτη στιγμή οι γονείς του είναι ότι ο Ντουζόν δεν χρειαζόταν τα όργανα του για να πάει στον Παράδεισο... και είμαι σίγουρος ότι πήγε! Το γεγονός ότι 30 μήνες μετά σας καταθέτω τις εμπειρίες μου, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αξίας μιας τέτοιας κίνησης. Απλώς σκεφτείτε ότι αν δεν είχαν πει "ναι' στη δωρεά οργάνων, σήμερα μαζί με τον Ντουζόν και τα όργανα του θα σάπιζα και εγώ στο χώμα.

- Στην ιστορία σου μας έχει εντυπωσιάσει και η σύζυγός σου. Μάθαμε ότι γνωριστήκατε το 2006, σε ένα ταξίδι σου στην Αυστραλία και ότι παντρευτήκατε με πολιτικό γάμο, την περίοδο που η κατάστασή σου ήταν πολύ σοβαρή. Μιλάμε για μεγάλη απόφαση και μεγάλη αγάπη έτσι;

- Την Πόπη την γνώρισα σε ένα ταξίδι μου στην Αυστραλία. Υγιής τότε, ζήσαμε τον κεραυνοβόλο έρωτα. Αμέσως κάναμε όνειρα και σχέδια για ένα κοινό μέλλον. Λίγους μήνες μετά, η Πόπη έρχεται να ζήσει μαζί μου στην Ελλάδα, αφήνοντας όλη της την οικογένεια στην Αυστραλία. Ο πρώτος χρόνος κύλησε όμορφα και κάναμε σχέδια για τον γάμο μας. Μια δύσπνοια που με οδήγησε στο νοσοκομείο με διάγνωση καρδιακή ανεπάρκεια, ήρθε να μαυρίσει τα όνειρά μας. Τίποτα δεν ήταν σίγουρο και ο αγώνας μας με τον θάνατο ήταν πια καθημερινός. Δεν κατάφερε όμως να ακουμπήσει την αγάπη μας. Έτσι τον Ιούνιο του 2008, τότε που με δυσκολία με κρατούσε στη ζωή η τεχνητή καρδιά, αποφασίσαμε να παντρευτούμε με πολιτικό γάμο. Ήταν ένας αιφνιδιασμός στο θάνατο. Τον προλάβαμε εμείς πραγματοποιώντας το όνειρο μας, σφραγίζοντας την αγάπη μας με ένα γάμο.

- Διαβάσαμε ότι είχες λίγες μέρες ζωής για να βρεθεί μόσχευμα. Και ήρθε η τραγωδία του Ντουζόν για να σου δώσει ζωή. Πρέπει να ήταν φοβερά τα συναισθήματά σου τότε.

- Στις 28 Ιουλίου 2008 το πρωί, οι γιατροί μου στο Ωνάσειο μου ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση της υγείας μου είναι πολύ σοβαρή και ότι απαγορεύεται πλέον η έξοδος μου από το νοσοκομείο. Μου είπαν ξεκάθαρα ότι η ανάγκη να βρεθεί άμεσα συμβατό μόσχευμα ήταν πια για εμένα ζήτημα ζωής και θανάτου. Ξαπλωμένος πια στο κρεβάτι, συνδεδεμένος με διάφορα μηχανήματα, το μόνο που μπορούσα να κάνω, ήταν να βλέπω τηλεόραση. Το ίδιο βράδυ, χτύπησαν βάναυσα τον Ντουζόν και για τις επόμενες μέρες το γεγονός αυτό ήταν πρώτο θέμα επικαιρότητας στην τηλεόραση. Παρακολουθούσα λοιπόν την ιστορία, νιώθοντας θλίψη και πόνο για τον ξυλοδαρμό του 20χρονου Αυστραλού, χωρίς να ξέρω ότι οι γονείς του θα δωρίσουν τα όργανά του και κυρίως ότι η καρδιά του θα κατέληγε στο στήθος μου. Πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι όταν ο πατέρας του ανακοίνωσε ότι δωρίζει τα όργανα του παιδιού του, και μου είπαν οι γιατροί μου ότι εγώ θα λάβω την καρδιά του Ντουζόν, τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα. Φυσικά, χαιρόμουν που ο Γολγοθάς μου τελείωνε, την ίδια στιγμή όμως συναισθήματα πόνου και θυμού με έπνιγαν γιατί συνειδητοποίησα ότι ο θάνατος του Ντουζόν ήταν πια γεγονός.

Θαύμα: 52 μέρες απεργία πείνας (με ραμμένα στόματα) και χαίρουν άκρας υγείας!

Επιστήμονες (και τουρίστες ) ακόμα και από την Ιαπωνία, έρχονται στη πλατεία της Ακαδημίας για να δουν με τα μάτια τους το υπερφυσικό κατόρθωμα των τέως καθεστωτικών (και νυν πολιτικών προσφύγων) του Σάχη.

Μαζί (με πολλούς ξένους επισκέπτες) φωτογραφίσαμε την περασμένη βδομάδα την κατασκήνωση των απεργών, αν και οι περισσότεροι έλλειπαν λόγω (Σαββατοκύριακου!) λιακάδας.

Εκείνο όμως που μας τράβηξε την προσοχή ήταν το βάν (catering) Μαζικής Εστίασης που ήταν παρκαρισμένο απέναντι.

Κοιτάζοντας όμως. προσεχτικά στα Τσαντήρια διαπιστώσαμε ότι το μηχανάκι των απεργών που έκανε τα delivery, ήταν υπό επισκευή(κλικ φωτό).

Αυτό τα εξηγούσε όλα.

Ε, είπαμε να παίξουν θέατρο για να πάρουν χαρτιά οι...αγωνιστές. Δεν θα πεθάνουν και της πείνας. Όλα κι όλα...

Ps. Η μόνη μας απορία παραμένει γιατί είχαν σκάσει στα γέλια οι Γιαπωνέζοι!!!

Στους 82 τα θύματα από τον ιό Η1Ν1... στα παπάρια τους κι αν γίνουν 1082... όσο δεν ασχολείται η ΤιΒι: no problem

Στους 82 ανέρχονται πλέον οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους μετά από επιπλοκές της γρίπης που οφείλεται στο ιό Η1Ν1.

Όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που προσβάλλονται από τον ιό της γρίπης τα τελευταία 24ωρα, κάποιοι από τους οποίους εμφανίζουν επιπλοκές με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο μπήκαν σε μονάδα δεκαπέντε άτομα και έτσι ο συνολικός αριθμός ασθενών με Η1Ν1, που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, φτάνει του 127.

Αν είσαι μάγκας Παπακωνσταντίνου βάλε το στοίχημα που σου προτείνει ο Κεφαλογιάννης



Η εξουσιοδότηση, που λέει ο Κεφαλογιάννης και η ΝΔ καταψήφισε, είναι προκειμένου να αποφασίσει ο Παπακωνσταντίνου ποια επαγγέλματα θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, χωρίς να ψηφίσει η Βουλή!!! Μιλάμε για πλήρη εκτροπή... καλόμαθε με την εξουσιοδότηση που έχει να υπογράφει τα επικαιροποιημένα μνημόνια και μιας και δεν είναι και βουλευτής βγάζει όλα τ' αποθημένα τους προς τους υπόλοιπους βουλευτές

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Το φορο-νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που συζητήθηκε στο χθεσινό υπουργικό, η άρον άρον ανάκληση της εγκυκλίου για τους ημιυπαίθριους από την κυβέρνηση και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό με τους διαχωρισμούς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αυτόφωρο για 7 φορο-παραβάσεις"

"Το αυτόφωρο ενεργοποιείται από το πρώτο ευρώ ληξιπρόθεσμης οφειλής, μη απόδοσης ΦΠΑ, παρακρατούμενων φόρων, τελών και εισφορών, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει δήλωση εισοδήματος ή υποβάλλει δήλωση με ανακριβή στοιχεία. Οι ποινές φυλάκισης για τους φοροφυγάδες μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 20 χρόνια σε περίπτωση κακουργήματος. Από φέτος θα δημοσιοποιούνται ηλεκτρονικές λίστες με όσους δεν πληρώνουν επί ένα χρόνο τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, καθώς και με φοροφυγάδες από πλαστά φορολογικά στοιχεία ή ανύπαρκτες δαπάνες και αγορές. Ακόμα πιο αυστηρό από το αρχικό σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής έγινε το φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατίθεται στη Βουλή, με αλλαγές και στην υπαλληλική σύνθεση των φοροελεγκτικών μηχανισμών".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κυβέρνηση - μπάχαλο!..."

Η εφημερίδα γράφει ότι "υφυπουργός κυκλοφόρησε την εγκύκλιο - σκάνδαλο για τους ημιυπαίθριους εν αγνοία του υπουργού του, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού!... Αλαλούμ υπουργών και για τα 50 δισ.!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πώς θα βγείτε γρηγορότερα σε σύνταξη"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ημιυπαίθριοι τσίρκο"

"Σε πολιτικό τσίρκο έχει μεταβληθεί η κυβέρνηση. Το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων αποτέλεσε απλώς την αφορμή για να αναδειχθεί η εικόνα διάλυσης που επικρατεί στο εσωτερικό της και η οποία θα προκαλούσε θυμηδία και μόνο, αν στο μεταξύ ο κ. Γ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του δεν είχαν οδηγήσει τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα".

ΕΘΝΟΣ: "Μπήκαν νερά από τον... ημιυπαίθριο"

"Από την πρωτοβουλία του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Ντόλιου για τους ημιυπαίθριους μπήκαν νερά στο κυβερνητικό σκάφος. Η εικόνα αλαλούμ συμπληρώθηκε με την αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εξαιτίας νομοθετικής διάταξης για τους δικηγόρους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Φωτιά και λαύρα από την Αγία Λαύρα για τον Γιώργο Π."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αγριες περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά"

"Μείωση συντάξεων και ανατροπές για 250.000 εργαζομένους.Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Δημιουργούνται κατηγορίες ανάλογα με τη βαρύτητα κάθε ειδικότητας. Η λίστα θα επανεξετάζεται ανά πενταετία. Κλάδοι και ειδικότητες που αναμένεται να εξαιρεθούν της νέας λίστας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ντόμινο διάλυσης με θεατή τον Παπανδρέου"

"Φαινόμενα διάλυσης που παραπέμπουν σε απώλεια ελέγχου και οδηγούν σε αδιέξοδο την προσπάθεια που κάνει η χώρα να βγει από την οικονομική κρίση, εμφανίζει η κυβέρνηση".

ΕΣΤΙΑ: "Μαραζώνει το λεκανοπέδιο"

"Το Λεκανοπέδιο δεν έχει πλέον σχεδόν καθόλου ίδια παραγωγή. Εχει καταντήσει ένα διοικητικό κέντρο στείρας γραφειοκρατίας".

Η ΑΥΓΗ: "Ημιυπαίθριο το... μαγαζί".

"Σημάδια νευρικής κρίσης εμφανίζει η κυβερνητική παράταξη προ της παταγώδους αποτυχίας, οικονομικής και πολιτικής".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ποιοι υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά"

"Στο διαχωρισμό των επαγγελμάτων σε βαρέα και σε ανθυγιεινά προχωρά το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι ήδη τις προηγούμενες ημέρες συζήτησε με τους εκπροσώπους της τρόικας τη λίστα των ΒΑΕ, όπως τη σχημάτισε η επιτροπή Μπεχράκη, και ήδη δρομολογείται το τελευταίο σκέλος της συγκεκριμένης διαδικασίας. Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής Μπεχράκη, τα επαγγέλματα κατατάσσονται σε 4 κατηγορίες ανάλογα με το βαθμό βαρύτητας και επικινδυνότητας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το ΠΑΣΟΚ σε δίνη"

"Σε δίνη έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, καθώς διογκώνονται οι αντιδράσεις μερίδας βουλευτών του στις προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει πλέον εμφανές έλλειμμα συντονισμού, με τις έριδες μεταξύ υπουργών να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Η «πράσινη» ανταρσία για τους δικηγόρους"

"Απείλησαν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο αν δεν αλλάξει συγκεκριμένη διάταξη και μάλιστα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν και οι συνάδελφοί τους από τη ΝΔ. Παντοδύναμο το λόμπι των δικηγόρων βουλευτών, ανάγκασε την κυβέρνηση σε υπαναχώρηση για τις δικηγορικές εταιρίες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Συγγνώμη λάθος... από τον Γ. Ντόλιο"

"Mετά τις έντονες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, ανακαλείται τελικά η επίμαχη εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους εν όψει νομοθετικής ρύθμισης που θα καταργεί ή θα απαγορεύει την αναδρομική εφαρμογή του υπολογισμού των δημοτικών τελών, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Αποικία η Ελλάς. Τρόικα: Πουλήστε και σκάστε"

"«Eίστε αποικία, σκάστε και πουλήστε», μας είπαν οι τροϊκανοί και έπεσε πανικός στην κυβέρνηση και στις πολιτικές οικογένειες της χώρας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργανωμένη ανυπακοή στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της"

"Τη «θετική αξιολόγηση» της τρόικας και τα εύσημα της άρχουσας τάξης, για τη συνέπεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, χρησιμοποίησε χτες ο πρωθυπουργός για να επιτεθεί στο ταξικό κίνημα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δρακόντειος νόμος για τη φοροδιαφυγή"

"Ποινή φυλάκισης έως 20 χρόνια για φοροδιαφυγή που αφορά μεγάλα ποσά αλλά και Αυτόφωρο για μη απόδοση ΦΠΑ ακόμη και ενός ευρώ προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο".

DEALnews: "Το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων"

"Εκποίηση δημόσιας περιουσίας όπως ...Αργεντινή; Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις τελευταίες ημέρες συνδέουν το θηριώδες πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που απαιτούν οι δανειστές μας με το αντίστοιχο, που εκπονήθηκε τη δεκαετία 1989-1999, στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Με σύνθημα «τίποτα στο κράτος» η Αργεντινή ξεπούλησε την ακίνητη κρατική περιουσία της, χωρίς όμως να καταφέρει να σωθεί, αλλά να καταλήξει στη χρεωκοπία".

City Press: "Χωρίς προοπτική η κυβέρνηση"

"Οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εμπόδισαν την πλήρη απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις το κίνημα «Δεν πληρώνω» και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και στη ΔΕΗ. Μίνι κρίση για την επιβολή αναδρομικών δημοτικών τελών στους ημιυπαίθριους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Φυλάκιση έως 20 χρόνια για μεγάλη φοροδιαφυγή"

"Κάθειρξη έως και 20 χρόνια για φοροδιαφυγή, εκτός των ληξιπρόθεσμων χρεών, προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αυτόφωρο για φοροδιαφυγή. Αυστηρές ποινές-φυλάκιση έως 20 χρόνια"

"Το Αυτόφωρο... περιμένει όλους όσοι «συλλαμβάνονται» για φοροδιαφυγή ακόμη και ενός ευρώ. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που «πέρασε» χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο ποινικοποιείται πλήρως η φοροδιαφυγή και θεσπίζονται δρακόντειες ποινές με τη φυλάκιση να φθάνει ακόμη και τα 20 χρόνια, από 10 έτη που είναι σήμερα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στο αυτόφωρο και για υποβολή ψευδούς φορολογικής δήλωσης"

"Αυτόφωρο από το πρώτο ευρώ φοροδιαφυγής και τσουχτερή εξαγορά της ποινής φυλάκισης προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης να συμφωνούν -τελικά- στην αυστηρότερη «έκδοσή» του".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποινές στη φοροδιαφυγή και «από το πρώτο ευρώ»"

"Ποινές φυλάκισης έως και 20 χρόνια για όλους όσοι φοροδιαφεύγουν και αυτόφωρο για τους υπόχρεους που δεν αποδίδουν ΦΠΑ ή άλλους παρακρατούμενους φόρους, αλλά και δεν καταβάλλουν βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη, προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο".

Aποκατάσταση του Πύργου Νεμπόισα στο Βελιγράδι, όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος

http://2.bp.blogspot.com/_f_XrKTsKOQE/TQ3GQdppFAI/AAAAAAAABr8/y1OEdGMWtuU/s1600/A3477DA.jpgΑφιερωμένη στην προσωπικότητα, την εποχή, το έργο και την επιρροή του Ρήγα Φεραίου θα είναι η μόνιμη έκθεση, στον Πύργο Νεμπόισα στο Βελιγράδι, που αναμένεται να εγκαινιαστεί μέχρι την Ανοιξη.

http://www.skai.gr/files/temp/922AD5538D81CF8CAC0CD89F33F5FC68.jpgΟ ιστορικός Πύργος Νεμπόισα στο Βελιγράδι, όπου μαρτύρησαν ο Ρήγας Φεραίος και οι σύντροφοί του, θα αποδοθεί παράλληλα προς χρήση, μετά το σημαντικό έργο της αποκατάστασης και επαναχρησιμοποίησης του κτιρίου.

Το έργο παρουσιάστηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ).

«Η ανάπτυξη ενός νέου σημαντικού τουριστικού πόλου στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της παλαιάς πόλης του Βελιγραδίου, ο οποίος θα συμβάλει αποφασιστικά στην πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και οικονομική αναβάθμιση της περιοχής και στη βαλκανική συνεργασία» είναι ο κύριος στόχος του έργου σύμφωνα με την δρ Ευαγγελία Χατζητρύφωνος προϊσταμένη ε.τ. του Τμήματος Προώθησης Επιστημονικών Ερευνών του ΕΚΒΜΜ.

Η διευθύντρια του ΕΚΒΜΜ και υπεύθυνη του μουσειολογικού σκέλους του έργου, Αναστασία Τούρτα, επικεντρώθηκε στους κύριους άξονες, τις ενότητες και τις επιλογές της έκθεσης, που αφορούν στην ανίχνευση των χαρακτηριστικών της εποχής στην οποία έζησε και ανδρώθηκε ο Ρήγας, στην περιγραφή της πολιτικής σκέψης και του οράματός του, που δεν περιορίστηκε στη θεωρία, αλλά πραγματώθηκε στη δράση, η οποία και τον οδήγησε στο μαρτυρικό θάνατο και, τέλος, στην ιχνηλάτηση του αποτυπώματός του στα κατοπινά χρόνια εντός και εκτός ελλαδικού χώρου.

'Οπως έγινε γνωστό στο εσωτερικό του Πύργου διαμορφώθηκε μουσείο τεσσάρων επιπέδων. Ο χώρος της εισόδου είναι αφιερωμένος στην ιστορία του μνημείου σε σχέση με την πόλη, ενώ ο χώρος του ισογείου «αφηγείται» τη μετεξέλιξη του Πύργου από οχυρωματικό έργο σε τόπο φυλάκισης και μαρτυρίου.

Στον πρώτο όροφο του Πύργου παρουσιάζονται- με την βοήθεια πολυμέσων- η ζωή, οι ιδέες και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή, ενώ ο δεύτερος όροφος είναι αφιερωμένος στον απελευθερωτικό αγώνα των Σέρβων, τις συνθήκες και τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν σ’ αυτόν κατά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα.

Τέλος, στο τελευταίο επίπεδο γίνεται μια παρουσίαση της ιστορίας του Βελιγραδίου και της μεταμόρφωσής του από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα.

Συνοπτικά η έκθεση για τον Ρήγα θ' αποτελείται από τα εξής εκθέματα. Με βίντεο-προβολή, γίνεται εισαγωγή στο θέμα «Ρήγας Βελεστινλής» και ταυτόχρονα σύνδεση με το μνημείο και την ιστορία του που παρουσιάζεται στο ισόγειο, το Βελιγράδι και το άγαλμα του Ρήγα σε κεντρικό δρόμο που φέρει το όνομά του.

Σε διζωνικό χρονολόγιο θα παρουσιάζεται η ζωή του Ρήγα και τα κύρια ιστορικά γεγονότα σε ευρωπαϊκό επίπεδο (1669-1821), ενώ σε τρεις διαδραστικούς πληροφοριακούς σταθμούς θα εμφανίζονται οι θεματικές «Ρήγας. Από το Βελεστίνο στη Βλαχιά», «Το Όραμα του Ρήγα» και «Πνευματική κληρονομιά του Ρήγα».

Επίσης, θα γίνεται βιντεοπροβολή της «Χάρτας του Ρήγα», καθώς και άλλων πληροφοριών σχετικά με το όραμά του, ενώ σε «ολογραμμική» - τρισδιάστατη απεικόνιση θα εμφανίζεται η μορφή του. Τέλος, σε ηχητικό έκθεμα θα απαγγέλλεται ο «Θούριος» στις διάφορες βαλκανικές γλώσσες.

Ειδική ιστοσελίδα στα σερβικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά θα πληροφορεί κάθε ενδιαφερόμενο για το έργο, την ιστορία και τη σημερινή λειτουργία του Πύργου, ενώ πληροφοριακό έντυπο θα προσφέρει συνοπτικές αλλά χρήσιμες πληροφορίες και στις τρεις γλώσσες.

Στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, ο Πύργος είχε κηρυχθεί ιστορικό μνημείο και είχε επισκευαστεί.

Χτίστηκε περίπου το 1460 και είναι ένα από τα πιο σημαντικά αμυντικά κτίσματα του οχυρού συγκροτήματος του κάστρου της μεσαιωνικής πόλης του Βελιγραδίου. Η ονομασία του (Νέμποϊσα σημαίνει ατρόμητος) οφείλεται στην καίρια θέση του εκτός των βασικού αμυντικού τείχους του κάστρου του Βελιγραδίου.

Τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του μοιάζουν με αντίστοιχα άλλων πύργων του 15ου και 16ου αιώνα που υπάρχουν στα Βαλκάνια, όπως ο Λευκός Πύργος, το Τριγώνιο της Θεσσαλονίκης και το Γεντί Κουλέ.

Μετά την κατάκτηση από τους Οθωμανούς, ο Πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Εκεί μαρτύρησε και θανατώθηκε το 1798 ο έλληνας επαναστάτης Ρήγας Φεραίος, γνωστός για την προώθηση της ιδέας ενός παμβαλκανικού απελευθερωτικού αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007, ενώ χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το ΕΚΒΜΜ, την Βουλή των Ελλήνων αλλά και από τον Δήμο Βελιγραδίου και την δημοτική επιχείρηση «Belgrade Fortress»

Στη συνέντευξη απηύθυναν χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΤ Λίνα Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο πρέσβης της Σερβίας Ντράγκαν Ζουπανιέβατς, ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών Αθανάσιος Θεοδωράκης, ο πρέσβης Ιωάννης Οικονόμου, ο αντιδήμαρχος Βελιγραδίου Ντέγιαν Βάσοβιτς, ο πρόεδρος τους ΕΚΒΜΜ Νίκος Ζίας, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας «Belgrade Fortress» Ιβάνα Λούτσιτς - Τόντοσιτς, και ο Γιώργος Σούρλας, ως εκπρόσωπος της Βουλής και του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής».