08 Φεβρουαρίου 2011

Χάνουν το δάσος και μένουν στο δέντρο...

Ο Χιμένεθ μιλάει για τον... μέτριο Νέτο, ο Γόντικας για το πρωτάθλημα και στον Ολυμπιακό ασχολούνται με τον Κοτσόλη... Ήμαρτον παιδιά, αλλά και οι τρεις είστε εκτός θέματος...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Σ. Κουβέλης: Είμαστε Κυβέρνηση για Νόμπελ

Σ. Κουβέλης
(ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ)
, Συνέντευξη στον FLASH, 23/7/2009:

«Εδώ υπάρχει το εξής οξύμωρο: ότι για να γίνει αυτή η απόσυρση των οχημάτων κάποιος θα πληρώσει.

Δηλαδή θ' αγοράσουμε καινούργια αυτοκίνητα τα οποία μάλιστα δεν παράγονται στην Ελλάδα, άρα θα πληρώσουμε συνάλλαγμα. Όπως και να το δει κανείς δε γίνεται και το κράτος να μπορεί να πληρώσει τους πολίτες και οι πολίτες να κερδίσουν και οι εισαγωγείς αυτοκινήτων να κερδίσουν και οι κατασκευαστές να κερδίσουν και κανείς να μην πληρώσει.

Γιατί αν το έχει καταφέρει αυτό η κυβέρνηση θα πάρει βραβείο Νόμπελ, αλλά δε νομίζω

http://kolotoubes.blogspot.com/2011/02/2009.html

Απορία Γζιοργζιό:

Εσείς δηλ που το καταφέρατε να κάνετε την απόσυρση είστε για Νόμπελ;
Ή κάποιοι κερδίζουν και γι αυτό την επαναφέρετε;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPtMAvMy4wHbprCbKt80p6UP5IsFwTP7E1jQVU2S1ETcpnPgpQ1nu6kE6DW_UCrvUBqpiEp0MlFrPm65C3ez3PZ2vp-9P8W8PTu7txRy7AYQiKvUpBI4PdF9HZ-iXu7VHSuje7RYfNw6w/s1600/11.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXDPxYOYu3J4USKZFd5i9N9p9jgEMiEVSUlr5kMGvz9vBQFve5G4Dwz0qLvURrv5qKtzR9R8RMiZYVDJCz3NMqZvNUan0yc_xH_x3v65FKK16NCmLxRgJ1NQcyWbc6xq-skmEwU6dvr9s/s1600/22.jpg

Σ. Λάλας: "Δεν μου δίνουν ελληνική ιθαγένεια"... Σταύρο κάνε μια κατάληψη στη Νομική, θα σου λύσει το πρόβλημα

Η απόλυτη ξεφτίλα της χώρας, τους κράτους, των μυστικών υπηρεσιών, των πολιτικών και φυσικά όλων των ιθαγενών:

H Ν.Δ έχει χρέος δυναμικά να απαιτήσει την απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

H Ν.Δ έχει χρέος δυναμικά να απαιτήσει την απόσυρση του σχετικού Νομοσχεδίου αλλά έχει και καθήκον να αντιληφθεί ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ασκείται όχι μόνο από τους γιατρούς αλλά από ένα ευρύτερο φάσμα υγειονομικών μέσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο κλάδος των Μαιών-Μαιευτών τον οποίο ουδέποτε προσέγγισαν, διαβουλεύτηκαν αλλά και αξιοποίησαν όλες οι Κυβερνήσεις στο παρελθόν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια.

Οι υπηρεσίες αυτού του είδους προς την μητέρα ,την γυναίκα, το βρέφος, την οικογένεια της υπαίθρου ευτελίστηκαν σε βάθος χρόνου, απαξιώθηκαν και μετέτρεψαν τους εργαζόμενους σ αυτήν σε ένα ΄΄συνεργείο βοηθών΄΄ συνταγογραφίας.

Για άλλη μια φορά οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί τώρα και το ΠΑΣΟΚ είναι …επιλεκτικές, όχι μόνο σε επίπεδο υπηρεσιών αλλά και κλάδων, ενώ οι προσαρμογές με τις Κοινοτικές Οδηγίες της Ε.Ε ότι αφορά τον κλάδο της Μαιευτικής παραμένουν χρόνια τώρα μόνο σε έντυπη μορφή μη εφαρμόσιμες μέχρι σήμερα.

Στην αναδιάρθρωση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας άρθρο 52 στο νέο νομοσχέδιο, καθορίζονται οι αρμοδιότητες της μέσα στις οποίες αναφέρεται και η υποστήριξη προληπτικών προγραμμάτων των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Όμως μέσα στην Δ/νση Συντονισμού και Συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η στελέχωση με τμήμα του κλάδου Μαιευτικής ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ για άλλη μια φορά.

Η ευαισθησία της Κυβέρνησης προς την μητρότητα είναι ολοφάνερη όχι μόνο από αυτό το μέτρο αλλά και από όλα όσα προηγήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.ΕΥΓΕ !!


Π.Κ.

Ο «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ κ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΠΘΕ

Β.Παπαγεωργόπουλος:

Τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα στα τελευταία 20 και πλέον χρόνια προσέφεραν πολλά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Προσέφεραν αξιοπιστία, ενημέρωση σφαιρική, ψυχαγωγία ποιότητας. Προσέφεραν εκπομπές επιπέδου, εκπομπές για την αυτοδιοίκηση, για το βιβλίο, για την Ευρώπη, για την Ορθοδοξία, για την υγεία, για την Παιδεία.

Προσέφεραν εργασία σε 200 εργαζόμενους που έδιναν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους.

Δεν προσέφεραν πωλήσεις προϊόντων, ούτε ρολόγια, ούτε βραχιόλια, ούτε χαλιά, ούτε ραντεβού, ούτε 090, ούτε πορνό.

Φιλοξένησαν τους πάντες.

Όλους τους πολιτικούς ανεξαρτήτως κόμματος, όλους τους Δημάρχους και τους Νομάρχες της Β. Ελλάδος ανεξαρτήτως παράταξης, όλους τους επιστήμονες ανεξαρτήτως τοποθέτησης, όλους τους συνδικαλιστές ανεξαρτήτως φιλοσοφίας, όλους τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης μας.

Η δημοτική μας τηλεόραση και τα δημοτικά μας ραδιόφωνα ήταν η φωνή της Θεσσαλονίκης, εξέφραζαν καθημερινά τις αγωνίες των συμπολιτών μας, ήταν ένα ανοικτό παράθυρο στον τομέα της ενημέρωσης.

Σήμερα η Νέα Διοίκηση του Δ.Θ. και συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Μπουτάρης που είναι και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΠΘΕ) αντί ευθέως να πει ότι θέλει σε λίγους μήνες να κλείσει και το F.M. 100 και την TV 100 για να εξυπηρετήσει γνωστά συμφέροντα, αναθέτει δήθεν οικονομοτεχνικές μελέτες βιωσιμότητας και επιτίθεται σε απλούς εργαζόμενους, τους εξευτελίζει και τους διώκει.

Σε μία εποχή που η ανεργία καλπάζει, σε μία εποχή που η εργασία είναι ότι ιερότερο υπάρχει στην κοινωνία μας, ο κ. Μπουτάρης με πρωτοφανή σκληρότητα απολύει τον ένα εργαζόμενο μετά τον άλλον στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μας μέσα.

Είναι φανερό ότι έχουμε μπροστά μας άλλη μία επίδειξη των προθέσεων της Νέας Διοίκησης, άλλη μία επίδειξη της εκδικητικής μανίας που έχει καταλάβει την νέα Δημοτική Αρχή.

Πολύ γρήγορα δυστυχώς έγινε κατανοητό τι σημαίνει «πολιτικός πολιτισμός» για τον κ. Μπουτάρη.

Τον καλώ να αλλάξει πολιτική τώρα που είναι ακόμη νωρίς και να μην συνεχίσει την διχαστική και εκδικητική τακτική των τελευταίων ημερών.

http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Αφιερωμένο στην Ψωλή του Βουκεφάλα: 16 επαναστατικά κινήματα μέχρι τη μέρα της λευτεριάς

Tου Στεφ. Aναγνώστου
anagnostou@elefteros.gr

Για να φτάσουμε στο 1821 το ελληνικό έθνος έδωσε πολλούς αγώνες για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού με βαρύτατο φόρο αίματος.

Η παρουσίαση της νέας παραγωγής του τηλεοπτικού Σταθμού «Σκάϊ» για την Επανάσταση του 1821 με μια «σύγχρονη ματιά» και «όπως δεν την έχουμε ξαναδεί», όπως χαρακτηριστικά διαφημίζεται, προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις σε πολλούς τηλεθεατές, επειδή παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο, ο οποίος, ξεφεύγει από τα αποδεκτά επιστημονικά όρια, μέσα στα οποία οφείλουν να κινούνται εκείνοι που γράφουν Ιστορία, καθώς δείχνει να λησμονεί βασικά γεγονότα, που οδήγησαν στην Επανάσταση του 1821.

Το αποτέλεσμα είναι ότι εξ αιτίας της παραλείψεως αυτής, η Ιστορία όπως εξελίσσεται και «βλέπεται» από την περίφημη «σύγχρονη ματιά» δίνει την εντύπωση, αν όχι την βεβαιότητα, ότι το όλο τηλεοπτικό και εκδοτικό τελικά εγχείρημα, να ξαναγραφεί δηλαδή η ιστορία του 1821 στοχεύει, κατ αρχήν στην υποβάθμισή της ως μία από τις κορυφαίες περιόδους της Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους, το οποίο βέβαια δεν δημιουργήθηκε το 1821 αλλά προϋπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν, Παράλληλα όμως η τηλεοπτική αυτή παραγωγή δείχνει να έχει ως στόχο την «λείανση» αν όχι και την απάλειψη των αιχμηρών και αιματοβαμμένων ιστορικών γεγονότων, είτε με την παράλειψη της αναφοράς τους είτε με την διαστρέβλωσή τους, τα οποία όμως υπήρξαν, είναι καταγεγραμμένα αλλά και υπογεγραμμένα με το αίμα χιλιάδων ελλήνων και το οποίο κατ ουσία έθρεφε και πότιζε το δένδρο της Ελευθερίας κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας! Μάλιστα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το δένδρο αυτό της Ελευθερίας αρκετές φορές αποπειράθηκε να ανθίσει στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, αλλά τελικά, το κατάφερε οριστικά, την Ανοιξη του 1821! Γιατί για να φτάσουμε στο 1821, το Ελληνικό Εθνος έδωσε πολλούς αγώνες για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και οι πρόγονοί μας πλήρωσαν με βαρύτατο φόρο αίματος τους ξεσηκωμούς για την ελευθερία, πράγμα που δεν μπορεί να αγνοεί κανένας ιστορικός ή μη! Μάλιστα δεν πρέπει να αγνοούμε ότι δεν ήταν και λίγες οι περιπτώσεις που οι κατά καιρούς επαναστατούντες πρόγονοί μας έβγαιναν νικητές και απολάμβαναν το αγαθό της Ελευθερίας, έστω για ορισμένα χρόνια! Αλλοτε ένα , άλλοτε 10 χρόνια άλλοτε 20, άλλοτε περισσότερα και άλλοτε λιγότερα σε ορισμένες περιοχές της πατρίδας! Και φυσικά δεν μπορούμε να αγνοούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι Ελληνες , κυιριολεκτικά θυσιάζονταν, γιατί έλεγαν πολύ εύκολα «ναι» σε χώρες της Δύσης, που δήλωναν πρόθυμες να στηρίξουν μια ελληνική επανάσταση, αλλά , στη συνέχεια και για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων τους εγκατέλειπαν! Ωστόσο-και αυτό έχει την σπουδαιότερη σημασία, οι πρόγονοί μας δεν το έβαζαν κάτω! Και δήλωναν και πάλι πρόθυμοι να επαναστατήσουν!

Κατά την δική μας λοιπόν άποψη- αλλά και κατά την σκληρή παρουσία των πραγματικών γεγονότων- το 1821 δεν «ξεφύτρωσε» τον Μάρτιο του 1821 από το πουθενά! Ηταν το αποτέλεσμα της ύπαρξης της εθνικής συνείδησης που ζούσε στις ψυχές των υποδούλων προγόνων μας, η οποία ποτέ δεν εκριζώθηκε! Οσες προσπάθειες και αν έγιναν, όσα δεινά και αν υπέστησαν! Και δεν εκριζώθηκε η ελληνικότητα της ψυχής μας γιατί είχε πολύ βαθιές ρίζες που έφθαναν μέχρι τα έγκατα της γης που κατοικούσαν χιλιάδες χρόνια πριν την Τουρκοκρατία και οι οποίες ρίζες κρατούσαν, κρατούν και θα κρατούν εις το διηνεκές όρθια και ζωντανή την Ελληνική Ψυχή. Η Ελληνική Ψυχή λοιπόν επέζησε, καθώς είχε μέσα της και ευτυχώς εξακολουθεί να έχει άφθονα περισσεύματα πνευματικού οξυγόνου και μεγάλου πολιτισμού! Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Και κανένας δεν μπορεί να την αγνοεί. Ο Ελληνισμός δεν …πολτοποιήθηκε στα 400 χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς, αλλά χάρη στην αντίσταση της ψυχής του, επέζησε και στο τέλος νίκησε. Δεν συμβιβάσθηκε! Αυτό τα λέει όλα. Και το έδειξε πολλές φορές στην ιστορική του διαδρομή.

Κατά την άποψή μας εδώ τίθεται ένα καίριο ερώτημα: Τι είναι λοιπόν η «Ιστορία»; Απ ό,τι γνωρίζουμε πρόκειται για την επιστήμη που ερευνά τα γεγονότα του παρελθόντος των ανθρωπίνων κοινωνιών και διακρίνεται: Στην πολιτική και στην πολιτιστική ιστορία, χωρίς όμως να παραλείπει να αναφερθεί και στο σύνολο των γεγονότων της ζωής. Με δυο λόγια η επιστήμη της ιστορίας επιδιώκει την ερμηνεία των γεγονότων που έχει καταγράψει και την πλήρη εξακρίβωσή τους. Συνθέτει και εκθέτει την χρονική αλληλουχία των γεγονότων. Διαμορφώνει την γενική εικόνα του βίου. Διατηρεί την ιστορική εικόνα των λαών, ώστε με την συσσωρευμένη ιστορική εμπειρία να ρυθμίζουν τις συμπεριφορές τους στο παρόν αλλά και στο μέλλον, γιατί ενδέχεται να τους φανεί χρήσιμη, καθώς, σύμφωνα με τον πρώτο επιστήμονα και θεμελιωτή της πραγματικής Ιστορίας Θουκυδίδη, «όμοια ως επί το πολύ τα μέλλοντα τοίς γεγονόσι»! Πράγμα που σημαίνει ότι στο μέλλον είναι δυνατόν να συμβούν παρόμοια γεγονότα -και όχι να επαναληφθούν τα παλαιά (όπως λανθασμένα λέγεται)- και έτσι να βοηθηθούν οι άνθρωποι και κατ επέκταση οι λαοί για να τα αντιμετωπίσουν. Στην προκειμένη περίπτωση οι ιστορικοί της επίμαχης τηλεοπτικής παραγωγής του «Σκάϊ» κινήθηκαν στα παραπάνω επιστημονικά όρια για την ιστορία που παρουσιάζουν; Μάλλον όχι.

Και δεν κινήθηκαν γιατί έπρεπε να παραδεχθούν ότι για να φτάσει το Ελληνικό Εθνος στην Επανάσταση του 1821 συνέβη μια σειρά από ιστορικά γεγονότα, τα οποία αποδεικνύουν ότι στα 400 χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς η προσπάθεια των Eλλήνων να αποτινάξουν τον ζυγό της δουλείας, ήταν διαρκής και αιματηρότατη! Αλλά αν ελάμβαναν υπ όψη αυτή την παράμετρο, τότε δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την περίφημη «σύγχρονη ματιά»!

Στη συνέχεια παραθέτουμε τα κυριότερα επαναστατικά κινήματα που έγιναν στην τουρκοκρατούμενη Eλλάδα από την πτώση της Kωνσταντινουπόλεως (1453) μέχρι την 25η Mαρτίου τού 1821, που «λησμονήθηκαν» και τα οποία ήταν :

1.-Tο 1462, δηλαδή 9 χρόνια μετά την πτώση της Kωνσταντινουπόλεως, επαναστατεί η Λέσβος, η οποία και απελευθερώνεται. H ελευθερία όμως στο νησί κρατάει ένα χρόνο. Tο επόμενο έτος 1.463 η Tουρκία αποβιβάζει στο νησί 10.000 στρατιώτες οι οποίοι προέβησαν σε όργιο σφαγής!

2.- Tην ίδια χρονιά (1463) οι Eνετοί, οι οποίοι κατείχαν αρκετές πόλεις της N.Δ. Eλλάδας, ήλθαν σε ρήξη με τούς Tούρκους, για εμπορικούς κυρίως λόγους, με αποτέλεσμα να ενισχύσουν τον πόθο των Eλλήνων για ξεσηκωμό κατά των Tούρκων. Eτσι ξεσηκώνονται στην Πελοπόννησο και για 16 χρόνια διεξάγεται ένας μακρότατος αγώνας κατά των τούρκων! Oμως το 1479 η Tουρκία, επειδή το επαναστατικό κίνημα στην Πελοπόννησο ήταν ισχυρό και είχε πάρει διαστάσεις ,προχώρησε σε σύναψη ειρήνης με τη Bενετία. Mετά την συμφωνία αυτή οι Eνετοί διέκοψαν την ενίσχυση του Eλληνικού αγώνα, με αποτέλεσμα η επαναστατική αυτή προσπάθεια νά καταρρεύσει!

3.- Δύο χρόνια αργότερα, το 1481 υποκινείται επαναστατικό κίνημα στην Hπειρο, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι οπλαρχηγοί Θεόδ. Kλαδάς καί Θεοδ. Mπούας. Eπαναστατούν 50 κωμοπόλεις και χωριά τής Hπείρου, αλλά λόγω έλλειψης βοηθείας και η νέα αυτή επαναστατική ενέργεια δεν είχε συνέχεια. Eκτοτε, μετά τήν περίοδο αυτή γίνονται μεν διάφορες επαναστατικές κινήσεις σε ορισμένες περιοχές τής Eλλάδος, άλλά με περιορισμένα αποτελέσματα.

4.- H ουσιαστική τέταρτη κατά σειρά επαναστατική κίνηση γίνεται μετά από 90 χρόνια, το 1571, όταν με την ευκαιρία τής περίφημης Nαυμαχίας τής Nαυπάκτου, κατά την οποία ο Δον Zουάν ο Aυστριακός κατατρόπωσε τον τουρκικό στόλο, οι Eλληνες βρήκαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια νέα επαναστατική περίοδο. Tότε, το 1571, με αφορμή τήν βαρειά ήττα τού τουρκικού στόλου στη Nαυμαχία τής Nαυπάκτου, ξεσηκώνονται η Pούμελη και η Hπειρος.

5.- O επαναστατικός αναβρασμός γιγαντώνεται το 1585, όταν επαναστατεί η Aκαρνανία υπό τόν Aρματολό Θεόδωρο Γρίβα. Mαζί του επαναστατούν, την ίδια περίοδο, οι Aρματολοί τής Hπείρου Mάρκος Πούλιος και Mαλάμης. Kαταλαμβάνεται καί απελευθερώνεται η Aρτα και οι επαναστάτες βαδίζουν κατά τών Iωαννίνων , τα οποία όμως αποτυγχάνουν νά καταλάβουν με αποτέλεσμα η επαναστατική αυτή προσπάθεια να μη έχει συνέχεια.

6.- Mετά από 18 χρόνια, το 1603, γίνεται νέο επαναστατικό κίνημα στην Eλλάδα στο οποίο συμμετέχουν και οι ιππότες τής Mελίττης. Oμως και η προσπάθεια αυτή, παρά τις αρχικές επιτυχίες, κατέληξε άδοξα.

7.- Mετά από 14 χρόνια, το 1617 ο Γάλλος Δούκας Nεβέρ, εξέφρασε την πρόθεσή του να ηγηθεί επαναστατικού κινήματος στην Eλλάδα κατά των Tούρκων. Oι Eλληνες αποδέχθηκαν την πρόσκληση και επαναστάτησαν. Aπελευθερώνονται τα Tρίκαλα και οι επαναστάτες, με επικεφαλής τον Eπίσκοπο Tρίκης καί Σταγών Διονύσιο, βαδίζουν κατά τών Iωαννίνων. Oμως η επιχείρηση κατά των Iωαννίνων αποτυγχάνει και η νέα αυτή επαναστατική κίνηση καταρρέει.

8.- Tο 1645 ,ξεσπά επαναστατικό κίνημα στά Xανιά από Eλληνες καί Eνετούς μαζί. H επανάσταση επιτυγχάνει καί τά Xανιά μένουν έλεύθερα για 15 συνεχή χρόνια!

9.- Tο 1680 επαναστατεί πάλι η Πελοπόννησος σε συνεργασία με τους Eνετούς. H νέα αυτή επαναστατική κίνηση στέφεται από επιτυχία. Eτσι μέσα σε 7 χρόνια, το 1687, ολόκληρη η Πελοπόννησος εκδιώκει τούς τούρκους και περιέρχεται υπό την κυριαρχία των Eνετών.

10.- H επιτυχημένη αυτή επαναστατική κίνηση στην Πελοπόννησο επηρρεάζει την κατάσταση στην Στερεά Eλλάδα. Eτσι τον Σεπτέμβριο του 1687 βαδίζουν προς την Aθήνα. Oι Tούρκοι υποχωρούν και κλείνονται αμυνόμενοι στην Aκρόπολη, όπου ως γνωστόν, από βόμβα που έρριξαν τα πυροβόλα τού Mοροζίνι προκλήθηκαν και καταστροφές στο γνωστό τμήμα τού Παρθενώνα που από τότε είναι γκρεμισμένο. Oμως και η επαναστατική αυτή προσπάθεια των επτά (7) ετών έληξε άδοξα, αφού οι Eνετοί "τά βρήκαν" και πάλι με τούς Tούρκους και εγκατέλειψαν τούς Eλληνες ... οι οποίοι, ωστόσο διατήρησαν ελεύθερη την Πελοπόννησο μέχρι το 1715 (δηλαδή επί 28 χρόνια), οπότε εκείνη τη χρονιά οι Tούρκοι, την ανακατέλαβαν.

11.- Στή συνέχεια το 1766, υποκινείται νέο επαναστατικό κίνημα, στην Hπειρο αυτή τή φορά, στο οποίο πρωτοστατεί ο Aρματολός Γεώργιος Παπάζωλης. Oμως και το εγχείρημα αυτό γρήγορα αποτυγχάνει.

12.- Tέσσερα χρόνια αργότερα, το 1770, καταπλέει στό Aιγαίο ο Pωσικός στόλος υπό τον Θεόδωρο Oρλώφ. Tο "ονειρο" τών Eλλήνων για ελευθερία ξαναζωντανεύει. Eτσι, τη χρονιά αυτή, με την άφιξη της Mοίρας τού Pωσικού Στόλου στο Aιγαίο, ξεσηκώνονται κατ αρχήν οι Mανιάτες. Kαι αμέσως μετά επαναστατούν η Aιγιάλεια, η Kορινθία, η Λιβαδειά, η περιοχή Bάλτου και Ξηρομέρου στην Aιτωλοακαρνανία και τα Σφακιά των Xανίων υπό τον Δασκαλογιάννη.

13.- Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 1782, με αφορμή τήν υπογραφή τής Pωσο-αυστριακής συμφωνίας για τήν διάλυση τής Oθωμανικής Aυτοκρατορίας,(με την κωδική ονομασία «το μάδημα της παπαρούνας» οι Eλληνες ξεσηκώνονται και πάλι, αφού εξασφάλισαν την υποστήριξη τής Aικατερίνης της Mεγάλης, της Aυτοκράτειρας της Pωσίας, η οποία απέστειλε στο Aιγαίο Mοίρα του Pωσικού Στόλου υπό τόν Λάμπρο Kατσώνη, με σκοπό την υποστήριξη των επαναστατικών κινημάτων κατά της Tουρκίας. Oμως και η προσπάθεια αυτή δεν καρποφόρησε.

14.- Στη συνέχεια, λίγο μετά την έκρηξη της Γαλλικής Eπανάστασης (1789), οι Eλληνες με την υποστήριξη του Mεγάλου Nαπολέοντα, προχωρούν σε νέα επαναστατική κίνηση, πλην όμως, χωρίς αποτέλεσμα.

15.- Tο 1808 γίνεται νέα επαναστατική κίνηση στήν περιοχή τών Xασίων και τού Oλύμπου με επικεφαλής τόν Παπα-Eυθύμιο Bλαχάβα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

16.- H επόμενη επαναστατική κίνηση ήλθε μετά από 13 χρόνια. Tο 1821! H πρώτη πράξη τής λύτρωσης του Eθνους παίχθηκε τον Φεβρουάριο τού 1821 στο Iάσιο της Mολδοβλαχίας με πρωταγωνιστές τούς φλογερούς Eλληνες τού Iερού Λόχου και η δεύτερη πράξη στην Aγία Λαύρα στις 25 Mαρτίου 1821, όταν κηρύχθηκε και επίσημα η Ελληνική Eπανάσταση.

Αυτά σε γενικές γραμμές λέει η ελληνική ιστορία και νομίζουμε ότι απαντά καταλυτικά σε όσους εξακολουθούν να νομίζουν ότι μπορούν και έχουν δικαίωμα να την διαστρεβλώσουν ή να την βλέπουν με παραμορφωτικούς φακούς ή έστω « με σύγχρονη ματιά»!


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ`ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

σελίδες 20-21

Εμπόλεμη ζώνη η Κερατέα.. Τσιμουδιά τα τσοντοκάναλα!!!

ΟΛΗ Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ! ΤΑ ΜΑΤ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!
ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΘΑΝΕ!!!
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
Αναγνώστης

Πλωτά κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών - Οι προεκτάσεις ενός προβλήματος

του Νικολάου Παπανικολόπουλου

Το τελευταίο διάστημα τόσο από δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, blogs και σκόπιμες ή μη «διαρροές» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πληροφορούμαστε για πλωτά κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών, τα οποία πρόκειται να έλθουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από την Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά για πλωτά ναυπηγήματα (χωρίς δυνατότητα αυτόνομης πλεύσης) πάνω στα οποία θα υπάρχουν σε ορόφους, ξενώνες από προκατασκευασμένους οικίσκους καθώς και άλλοι απαραίτητοι χώροι για τη διαμονή τουλάχιστον 2.000 ατόμων στο καθένα...»

Μέχρι στιγμής, η ανύπαρκτη επίσημη ενημέρωση για το θέμα, έχει δημιουργήσει έντονες διαμαρτυρίες και ανησυχία τόσο για την επιλογή του χώρου -Αλεξανδρούπολη- όσο και για το κόστος –υπέρογκο- του εγχειρήματος .

Ο νομός Έβρου, εδώ και χρόνια, δέχεται ισχυρό πλήγμα από την είσοδο των λαθρομεταναστών. Η πρόθεση και μόνο δημιουργίας τέτοιων χώρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα συντελέσει στην απόλυτη ταύτισή του με το πανελλαδικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και θα πλήξει κάθε προσπάθεια ανάπτυξής του.
Όμως, η σοφή ρήση του λαού μας "ενός κακού μύρια έπονται", έχει και στην περίπτωση αυτή, δηλαδή της υλοποίησης –μη γένοιτο– αυτού του κακού σεναρίου, την επαλήθευση του.
Θα επακολουθήσουν μύρια όσα κακά και προβλήματα.

Τα πλοία (ships) και τα πλωτά ναυπηγήματα (floating costructions) σύμφωνα με την ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, διέπονται από διαφορετικό καθεστώς. Από νομικής άποψης υπάρχει τεράστια διάφορα μεταξύ πλοίου και πλωτού ναυπηγήματος.

Πλωτό ναυπήγημα είναι κάθε πλωτή κατασκευή, ανεξαρτήτου χωρητικότητας, που προορίζεται να χρησιμοποιείται σε σταθερή παραμονή, κυρίως σε λιμάνια, όρμους, κοντά σε παραλιακές εγκαταστάσεις για παροχή βοηθητικών υπηρεσιών στη ναυτιλία. Τέτοιες κατασκευές είναι οι Πλωτές δεξαμενές, οι Πλωτοί γερανοί, οι Βυθοκόροι, οι Φορτηγίδες, οι Πλωτές αποβάθρες, οι Πλωτοί φάροι, κ.ά.

Πλοίο είναι κάθε σκάφος προορισμένο να κινείται αυτοδύναμα στη θάλασσα. Περεταίρω διακρίσεις γίνονται ανάλογα με τον προορισμό του, το μέγεθος του, την περιοχή δραστηριότητας του κλπ.

Για τα πλωτά ναυπηγήματα - πλωτά κέντρα φιλοξενίας, τα οποία ενδεχομένως έλθουν στο λιμάνι μας, προκύπτουν ερωτήματα για τα οποία δυστυχώς η Ελληνική πολιτεία, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, προς το παρόν δεν έχουν απαντήσεις.
  • Τη σημαία τίνος κράτους θα φέρει το πλωτό ναυπήγημα;
  • Τίνος κράτους το δίκαιο θα εφαρμόζεται σε αυτό; Του κράτους της σημαίας η του κράτους ελλιμενισμού του;
  • Ποια Διεθνής Σύμβαση θα εφαρμόζεται σε αυτό για θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, ασφάλειας ναυσιπλοΐας, ασφαλούς επάνδρωσης, ενδιαίτησης κλπ, αφού οι Διεθνείς Συμβάσεις έχουν εφαρμογή στα πλοία και όχι στα πλωτά ναυπηγήματα; Επίσης υπάρχουν και Διεθνείς Συμβάσεις οι οποίες δεν έχουν εφαρμογή σε πλοία που ασκούν "κρατική μη εμπορική υπηρεσία".
  • Ποιος θα είναι νομικά υπεύθυνος για τους επιβαίνοντες σε αυτό αφού δεν θα έχει ναυτολογημένο πλοίαρχο;
  • Ποιος Γενικός ή Ειδικός Κανονισμός Λιμένα θα έχει εφαρμογή για τους εργαζόμενους και διαμένοντες σε αυτό, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχος, όπως υπάρχει για συγκεκριμένου προορισμού, πλωτά ναυπηγήματα όπως τους πλωτούς γερανούς;
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης η ΝΔ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των Τομεαρχών και Αναπληρωτών τους, ο Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι ο κόσμος αναμένει από τη Νέα Δημοκρατία να ανεβάσει τους τόνους της αντιπολίτευσης, να προβάλλει τις θέσεις της με σαφήνεια, να εντείνει την παρουσία της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το "φιλτράρισμα" των θέσεων της ΝΔ ..από κανάλια και εφημερίδες πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.

Η εντολή για συλλογική και πολυπρόσωπη προβολή της ΝΔ ήταν σαφής. Οι Τομεάρχες και οι Αναπληρωτές τους ήδη παράγουν νέες θέσεις και επιχειρήματα. Αυτά θα αποτελέσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, όταν κληθεί να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας. 



Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του με σημαίνοντα πρόσωπα του εξωτερικού: σήμερα συναντάται με τον κ. Γιούγκερ, αύριο με τον κ. Τρισέ, τη Δευτέρα με τον κ. Ραχόι. Οι προτάσεις της ΝΔ για έξοδο από την οικονομική κρίση αποτελούν λύση αναπτυξιακή και βιώσιμη. Άλλο μείγμα πολιτικής χρειάζεται η Ελληνική Οικονομία. Η Ευρώπη το αντιλαμβάνεται, το ΠΑΣΟΚ όχι. Και πώς να το αντιληφθεί το κυβερνών κόμμα, όταν προσχώρησε σε ένα προχειρογραμμένο - στο πόδι - κείμενο που λέγεται Μνημόνιο, χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης επάνω του! Και τόλμησε η κυβέρνηση του Μνημονίου να αμφισβητήσει και μετά να διαστρεβλώσει το άλλο μείγμα πολιτικής της ΝΔ που πατάσσει την ύφεση και οδηγεί στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας..

Το ΠΑΣΟΚ και οι όροι του Μνημονίου του δημιουργούν ύφεση και νέο χρέος που συνεχώς συσσωρεύεται. Όσο για το έλλειμμα; Με το Μνημόνιο δε θα εκμηδενιστεί ΠΟΤΕ! Έτσι δικαιολογείται και η άποψη του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το ΔΝΤ δε θα φύγει ΠΟΤΕ από την Ελλάδα! Ξέρει αυτός! Υπουργός Εθνικής Οικονομίας του μπαμπά Παπανδρέου υπήρξε. Μαζί τα κάνανε, μαζί τα κάνουνε!



Στα της ΝΔ και πάλι... Αποφασίστηκε η ομάδα στελεχών του κάθε Τομέα να συνεδριάζει και τα συμπεράσματά της να τα διαβιβάζει στον Γραμματέα Προγράμματος. Ομόφωνη ήταν η Απόφαση οι Τομείς - ανάλογα με την ευθύνη τους - να συνεδριάζουν και στην Περιφέρεια. Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Λάρισα, πχ. Τομέας Ενέργειας και Φυσ. Πόρων, στη Βεύη Φλωρίνης. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής θα συνεργαστεί για το σκοπό αυτό με τους Τομεάρχες.



"Έχει στεγνώσει η κοινωνία και από χρήμα και από προσδοκίες", είπε ακόμα ο Πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τους συστρατευμένους Τομεάρχες και Αναπληρωτές τους να σταθούν στο πλευρό του κόσμου και να συνεχίσουν τον αγώνα. Και να μεταδίδουν τις θέσεις του Τομέα τους με απλή, σύντομη και σαφή διατύπωση. Γιατί η ελπίδα και οι προσδοκίες δε χρειάζονται «αμπαλάρισμα».

Ρε τον Πλακιωτάκη! Και δεν του φαίνεται ότι έχει στήσει κύκλωμα εκβιασμού :)

Εντάξει το αν γελάνε μέχρι και οι κότες με τον Παπατζή στη Συγγρού, μ αυτά που γράφει, είναι άλλο θέμα:

Παπατζή, καλά το πας... για συνέχισε να δούμε που θα σε βγάλει ο χάρτης
Α και που 'σαι, όταν απαντήσεις επωνύμως, μην ξεχάσεις να μας πεις και ποιον εκβιάζουμε...

Σε ασπάζομαι

Το Ζιωρζιό




ΥΓ. Να θυμίσω ότι η σύλληψή μου επίκειται από τις αρχές Δεκεμβρίου... μα τι στα κομμάτια; Τόσο άχρηστοι είναι στη Δίωξη και με ψάχνουν 2 μήνες και δεν μπορούν να με βρούν ακόμα;

Εδώ Ασφάλεια... εδώ ασφάλεια... σας ομιλούν οι ελεύθεροι αγωνιζόμενοι bloggers

Όπως προανήγγειλε για άλλη μια φορά ο εκβιαστής... έχω συλληφθεί... αλλά τα παιδιά εδώ στην ασφάλεια είναι πολύ εξυπηρετικά (ούτως ή άλλως είναι ακροδεξιοί κι αυτοί) και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα...

Μέχρι και wifi έχουν... οπότε θα συνεχίσω να γράφω μέσα απ' την ασφάλεια :))))

Μας κυβερνά μια παιδική χαρά: Η Τίνα επεναφέρει την απόσυρση... που είχε καταργήσει!!

Στη συγκεκριμένη είδηση ότι τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί η ΚΥΑ για την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης παλαιών ΙΧ, δεν χωρά κανένας σχολιασμός. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος σταματά να λειτουργεί εκεί που αρχίζει να λειτουργεί ο εγκέφαλος των ηλιθίων που μας κυβερνάνε.

Δεν υπάρχει κοινό σημείο ανθρώπινου και ΠΑΣΟΚικού εγκέφαλου ώστε να μπορεί κανείς να κατανοήσει την παράνοια, το ψώνιο, την έπαρση, την ομίχλη που επικρατεί μέσα στο μυαλό της Τίνας, η οποία έκοψε την απόσυρση όταν έγινε Κυβέρνηση και την επαναφέρει τώρα μετά από 1,5 χρόνο!!!

Πάρτε προς το παρόν τα ποσά που ακούγεται ότι θα δίνονται και τα υπόλοιπα άλλη φορά:

ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ

Για αυτοκίνητα με κινητήρα μέχρι και 900 κ.ε. το όφελος είναι έως τα 300 ευρώ, με εργοστασιακή αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.

Για αυτοκίνητα από 901 μέχρι και 1.400 κ.εκ. το όφελος είναι έως τα 960 ευρώ, με εργοστασιακή αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.

Για αυτοκίνητα από 1.401 μέχρι και 1.600 κ.εκ. το όφελος είναι έως τα 1.430 ευρώ, με εργοστασιακή αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.

Για αυτοκίνητα από 1.601 μέχρι και 2.000 κ.εκ. το όφελος είναι έως τα 2.800 ευρώ, με εργοστασιακή αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.

Σ.σ.: Αν η αξία του αυτοκινήτου ξεπερνά έστω και ένα ευρώ τα αναφερόμενα απαλλασσόμενα όρια, για το επιπλέον ποσό θα εισπράττεται ο προβλεπόμενος ακέραιος συντελεστής τέλους ταξινόμησης.
Οι εκπτώσεις αυτές θα ισχύσουν για έναν μόνο χρόνο για όσα αυτοκίνητα αποσυρθούν μέχρι το τέλος του 2011.
Την εργοστασιακή αξία γνωρίζουν μόνο οι εισαγωγικές εταιρείες και βέβαια το Υπουργείο Οικονομικών.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ "ΔΙΑΣΥΡΘΟΥΝ";;

Τώρα που ανοίγει το κόμμα, τώρα που γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης του κόσμου, με την φωνή της αλήθειας...
Βγαίνουν κάποιοι κύριοι της Ν.Δ στα ΜΜΕ και γκρεμίζουν την όποια προσπάθεια γίνεται.
Γιατί μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς με την Ν.Δ, όμως υπάρχουν θέσεις, υπάρχουν προτάσεις για τα μεγάλα και σοβαρά θέματα της κοινωνίας.
Οι θέσεις αυτές έχουν παρουσιασθεί το τελευταίο διάστημα από τον πρόεδρο, και όχι μόνο, σε διάφορες ευκαιρίες καθαρά και ξάστερα.
Αυτές όμως οι θέσεις δεν περνάνε στον κόσμο και πως να περάσουν άλλωστε όταν ορισμένοι "αδιάβαστοι" και δεν τις γνωρίζουν και νομίζουν ότι το να χειρίζεσαι καλά την γλώσσα από μόνο του φτάνει...
Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι:



1. Αυτό είναι ένα κείμενο 31 σελίδων με τα Βασικά Σημεία Ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στην Παρουσίαση του Οικονομικού Σχεδίου της Ν.Δ. Στρατηγική Ελπίδας για την Έξοδο από την Κρίση
2. Αυτό είναι "ημιτελές" κείμενο 8 σελίδων του πολιτικού σχεδιασμού
Σημεία Πολιτικού Λόγου: Η Ελλάδα σε περιπέτεια
Σημεία Πολιτικού Λόγου:
 - Πως φτάσαμε στο Μνημόνιο
 - Τα αποτελέσματα της Κυβερνητικής Πολιτικής
- Υπάρχει φως στο τούνελ;
 - Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας
3. Αυτά είναι τα :
03/02/11- Σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος

Ερώτηση πόσο δύσκολο είναι να επεκταθεί - συμπληρωθεί AMEΣΑ  το Νο 2 (Σημεία πολιτικού λόγου), με όλα τα νέα δεδομένα, την τελευταία ομιλία του Σαμαρά στην Κ.Ο, διάφορες ομιλίες, συνεντεύξεις, δηλώσεις, επερωτήσεις, ώστε να καλύπτει όλους τους τομείς & θέματα;;
Πόσο δύσκολο είναι να βγει ένα κείμενο θέσεων (όχι αναλυτικών όπου δεν χρειάζεται) μέχρι την έκδοση του προγράμματος της Ν.Δ;;
Πόσο δύσκολο είναι μέχρι να γίνει το πρόγραμμα, τα πιο πάνω να τα πάρουν και να τα διαβάσουν πολύ καλά, ΟΛΟΙ οι βουλευτές, τομεάρχες και στελέχη του κόμματος;;
ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ;;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_8400.html 

Οι κλέφτες και οι αλήτες των Blogs και των sites

Βλέποντας τόσα καινούρια site να ξεπηδάνε και να κλέβουν πληροφορίες ο ένας από τον άλλον χωρίς κανείς να αναφέρει πηγές θυμήθηκα κάποια θεματάκια που παρουσίασα πριν από οποιοδήποτε ελληνικό blog ή site και στην συνέχεια παρουσιάστηκαν σε κάποια πιο γνωστά μπλογκ (με την άδεια μου βέβεια ή αναφέροντας την πηγή... δλδ εμένα) και από κει και πέρα γέμιζε η ελληνική μπλογκόσφαιρα και το διαδίκτυο με την είδηση χωρίς κανείς να αναφέρει ούτε το μπλογκ που είδε την είδηση, ούτε την αρχική πηγή.

Η συνέχεια στο Τhessaloniki-barcelona.blogspot.com

Ο Δημ.Κρανιάς για την κάρτα του πολίτη

Απόψεις του πρώην βουλευτή Αργολίδας Δημ.Κρανιά για την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη με βάση όσα είναι γνωστά έως σήμερα.

«Πολύς θόρυβος έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό γύρω από το ζήτημα της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη. Θόρυβος ο οποίος περιστρέφεται κυρίως γύρω από δύο ζητήματα:...»

Η συνέχεια στο cobra-argos.blogspot.com

Ι.Βρούτσης: Αδιανόητο να δοθεί δικαίωμα έκδοσης φορολογικού πιστοποιητικού σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες!!!

«Αρκετές φορές έχουν αναδειχθεί προχειρότητες και επικίνδυνοι πειραματισμοί της κυβέρνησης στον κρίσιμο τομέα της φορολογικής πολιτικής. Τα δημόσια έσοδα που προκύπτουν από τις φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, πρέπει να αποτελούν σταθερό και διαρκή στόχο του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα εργαλεία για την επίτευξη των πιο πάνω στόχων, πρέπει να είναι συγκεκριμένα και να κινούνται σε ένα ευδιάκριτο και διαφανές πλαίσιο κανόνων, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται το μέγιστο όφελος απόδοσης φορολογικών εσόδων και να ικανοποιείται ταυτόχρονα το αίσθημα φορολογικής δικαιοσύνης.

Η γενική, αόριστη και ασαφής διάταξη του άρθρου 17 του Ν.3842/2010, βάσει της οποίας παραχωρείται το δικαίωμα διενέργειας ελέγχου προς έκδοση φορολογικού πιστοποιητικού σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, σε συνδυασμό με το άρθρο 10 του προσχεδίου του φορολογικού Νόμου, βάσει του οποίου περιορίζεται η δυνατότητα διενέργειας ελέγχων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Δημοσίου, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και γκρίζες ζώνες στο φορολογικό σύστημα της χώρας μας.

Η διασφάλιση των φορολογικών εσόδων αποτελεί μία πολύ σοβαρή υπόθεση στην οποία δεν χωρούν ούτε πειραματισμοί ούτε ενδεχόμενες σκοπιμότητες.

Τα φορολογικά έσοδα σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν πρέπει να αφεθούν στον απόλυτο και μόνο έλεγχο και δικαιοδοσία των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιριών, οι οποίες παρέχουν ταυτόχρονα και λογιστική - φορολογική επίβλεψη. Αντίθετα, η διενέργεια έλεγχων των οικονομικών καταστάσεων και των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, από ελεγκτικές εταιρίες στα πλαίσια των καθηκόντων τους, θα πρέπει να λειτουργούν ταυτόχρονα και συμπληρωματικά προς το φορολογικό έλεγχο του Δημοσίου, ως μία επιπλέον ασφαλιστική δικλίδα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου»

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

Κοντά στους αγρότες βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τους οικείους Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη, Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδη και Σερρών Γ. Μωυσιάδη καθώς και τους εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Τσαντάκη – Ζωγράφου, Α. Βεργίδη, Ν. Σφελινιώτη αντίστοιχα.

Μετά το πέρας των συναντήσεών του, ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τελικά η επίσκεψη του κ. Σκανδαλίδη στη βόρεια Ελλάδα αποδείχθηκε φούσκα. Αγροτική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει με κινήσεις κόντρα στην κοινή λογική. Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να εξασφαλίσει αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες, να κατασκευάσει τα απαραίτητα αρδευτικά έργα, να φροντίσει για την καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, να λειτουργήσει μηχανισμό ελέγχου εισαγόμενων προϊόντων αγροτικών και κτηνοτροφικών.

Δυστυχώς, με τις επιλογές των τελευταίων χρόνων από πλευράς των εκάστοτε κυβερνήσεων, κινδυνεύει να ερημώσει η περιφέρεια. Με αστυνομικά μέτρα δεν λύνονται τα κοινωνικά προβλήματα. Τώρα η πολιτεία να ακούσει την κοινωνία, να ακούσει τους αγρότες».

Νωρίτερα, ο κ. Ψωμιάδης είχε επισκεφθεί τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στα Γιαννιτσά όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών της Πέλλας. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών του Κιλκίς στον πεζόδρομο της πόλης και τέλος συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών των Σερρών έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών.

Η Δημοσιογραφική κότα της χρονιάς!

Τι περίμενε το ξένο κεφάλαιο από τον Καραμανλή; Η απάντηση!

Διαβάζω την είδηση της καθημερινής για τα –πολύ χαμηλά- επιτόκια δανεισμού στις αρχές του 2009 και σκέφτομαι…. Τι περιμένανε τα ξένα κεφάλαια και δεν ανεβάζανε τότε τα spreads;

Παρόλο που η Αθήνα είχε καεί λίγες μέρες πριν (Δεκέμβρης 2008)…
Παρόλο που είχε καεί η χώρα από πυρκαγιές το προηγούμενο καλοκαίρι…
Παρόλο που το βατοπέδι είχε στοχοποιήσει την πλειοψηφία των κυβερνώντων….
Παρόλο που ήταν εμφανέστατη η αδυναμία της κυβέρνησης να επιφέρει την παραμικρή μεταρρύθμιση.
Παρόλο που εμφανώς η κυβέρνηση στήριζε τα Ρωσικά συμφέροντα…
Παρόλο που ο κανένας ήταν πιο ο πιο δημοφιλής πολιτικός...

Τόσα και τόσα είχαν γίνει…και όμως ….τα ξένα κεφάλαια… περίμεναν υπομονετικά…. Τι περιμένανε άραγε;
  • Περίμεναν ίσως, αυτόν που θα μπορούσε να κάνει αυτά που θέλουν…;
  • Περίμεναν ίσως, αυτόν που θα μπορούσε να περάσει περισσότερα μέτρα, χωρίς να ανοίξει μύτη…;
  • Περίμεναν ίσως, αυτόν που σε κάθε αλλαγή που θέλανε να επιβάλουν, ήταν πρώτος στο πεζοδρόμιο και στις πορείες…;
  • Τον αντιεξουσιαστή που μπορεί να γίνει αντιεξουσιαστής στην εξουσία και να επιβάλλει στους «απείθαρχους» αριστερούς τα μέτρα που έπρεπε να επιβάλουν;
  • Το «σύστημα» ήθελε να τον επιβραβεύσει για τον λαϊκισμό του ή να τον τιμωρήσει για την άγνοια του;
  • Ήθελε να τον υποχρεώσει να παπαγαλίζει την παγκόσμια διακυβέρνηση ή να τον επιβραβεύσει που την προωθεί;
  • Ήθελε να ακυρώσει παλαιές συμφωνίες ή/και να κάνει νέες διαφορετικών συμφερόντων…;
  • Τι περίμενε το ξένο κεφάλαιο από τον Καραμανλή;

Μα είναι πολύ απλό. Περίμενε να φύγει και να γίνει ο μόνος υπεύθυνος για ΟΛΑ!
Όπως και έγινε, ο Καραμανλής έπρεπε να φύγει… και έφυγε.
Όχι μόνο να φύγει αλλά και να εξοντωθεί, ως πολιτικά άχρηστο, τεμπέλικο και παχύδερμο υποκείμενο… που δεν έκανε αυτά που έπρεπε. Και έτσι έγινε!
Δεν ήταν ικανός να προωθήσει τα συμφεροντά τους όπως έπρεπε, ένας νέος πιο «ικανός» ηγέτης έπρεπε να τοποθετηθεί στην θέση του και τοποθετήθηκε…
Και είναι ικανός, ναι, πραγματικά ικανός, να περάσει ότι θέλουν, να βοηθήσει το σύστημα. Να βοηθήσει αλλάξουν χέρια δεκάδες δισεκατομμυρίων χρεών, να γίνει ενυπόθηκος ο δανεισμός μας, να εναρμονιστούν τα πάντα με τις οδηγίες τους.
Να κάνει μια ολόκληρη –πρώην- ανεξάρτητη χώρα να εκλιπαρεί για…. Παγκόσμια διακυβέρνηση.
Να κάνει μια ολόκληρη χώρα να ελπίζει ανάπτυξη από τις πράσινες επενδύσεις και τα ποιοτικά μεσογειακά τρόφιμα.
Να επιβάλει κατάρρευση των υπεραξιών της χώρας, υποτιμώντας την αξία της κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά κάνοντας πιο φθηνές τις «επενδύσεις» δηλαδή εξαγορές στην Ελλάδα….
Είχε έργο το ξένο κεφάλαιο να κάνει στην χώρα και το κάνει.
Κάθε μέρα, μεθοδικά, με ασφάλεια και κυρίως… με υπεύθυνο για όλα αυτά.
Ο υπεύθυνος είναι ένας και μόνο. Ο Καραμανλής, το πολιτικά άχρηστο, τεμπέλικο και παχύδερμο υποκείμενο…
Μα πιο άχρηστα υποκείμενα, αυτοί που τον ψήφισαν και πίστεψαν ότι θα μπορούσε ποτέ δημοκρατικά να γίνει επανίδρυση του κράτους!
Στην σύγχρονη διακυβέρνηση, η επανίδρυση μιας χώρας, δεν εφαρμόζεται προγραμματικά, απλά επιβάλλεται!

Εκτός από Παπατζής είσαι και ηλίθιος... ο ΠΑΟΚ ρε δεν είναι λάχανο

Καλά ρε βλάκα, δεν έχεις καταλάβει ότι δεν μας νοιάζει αν χάσουμε ακόμα και από τον Ατρόμητο...

αρκεί να πηδήξουμε εσένα.

Ο ΠΑΟΚ ρε δεν είναι λάχανο να μετριέται με το κιλό και τις κούπες...
είναι ιδέα και οι ιδέες δεν είναι μετρίσιμες...
οπότε σου αφιερώνουμε τις κούπες να τις βάλεις εκεί που ξέρεις

Α, και λύσε μου μια απορία: Εσένα γιατί δεν σε βάζει μέσα στη σουίτα στο Καραϊσκάκη ο Ρετσίνας; Είναι μοναχοφάης και σε έχει μόνο για τις βρωμοδουλιές ή δεν θέλει παρτίδες με εκβιαστές ο Μαρινάκης;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhulOZZpbLzojbnUzY3O9_SDEZ3ry2vrvTHvs6Mqznk_gnWCDqhtazw4T8gV7GRFqc7Uwmo8-9jOf55mulnMdxpgzfsfAOh0pu7dqrEr8h7CikbiPKZ3VYNw59kO2T-9m21mIqCEvXsXIuP/s1600/salpi.jpg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ83GpzrrchngANKx8s4YT6Ig5CAHBo2zdDYvGOvPbra-2d3qFf&t=1

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ

Η αλλοπρόσαλλη και ανερμάτιστη πολιτική των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, των προηγούμενων αλλά και της σημερινής που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας, αποκαλύπτεται για μία άλλη φορά σε ένα θέμα που κυριολεκτικά καίει ολόκληρο το Νομό: Φράγμα Αλμωπαίου.

Είναι γνωστές οι μάχες που επί σειρά ετών και σε όλα τα επίπεδα που ο Γιώργος Καρασμάνης έχει δώσει για να υλοποιηθεί αυτό το έργο πνοής. Είχε καταφέρει να διασφαλίσει το 2007 την αναγκαία δαπάνη των 450.000 ευρώ από το Γ΄ΚΠΣ για την εκπόνηση της προμελέτης. Δυστυχώς όμως καθυστέρησε επί μία σχεδόν διετία, λόγω προσφυγής ενός ενδιαφερομένου εκ των συμμετεχόντων στο Διαγωνισμό στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ αν δεν υπήρχε αυτό το κώλυμα θα είχαν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ( προμελέτη, κύρια μελέτη ) και το έργο θα βρίσκονταν στο στάδιο της κατασκευής.

Μετά από το ξεμπλοκάρισμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας και την ολοκλήρωση της προμελέτης, το Μάιο του 2009 εξεδόθη και πάλι από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απόφαση 3.400.000 ευρώ για την εκπόνηση της κύριας μελέτης.

Η σημερινή Κυβέρνηση- που στο μεταξύ μπλοκάρισε ξανά το έργο προκαλώντας νέες προσπάθειες, νέες παρεμβάσεις από το Γιώργο Καρασμάνη- και η τότε Υπουργός κυρία Μπατζελή στις 11 Μαρτίου 2010 δεσμεύτηκε στη Βουλή ότι το έργο θα προχωρήσει. Έρχεται όμως σήμερα η νεόκοπος ηγεσία του Υπουργείου δια της Υφυπουργού κυρίας Αποστολάκη να καταργήσει τη συνέχεια του κράτους. Όχι μόνο ανάμεσα σε Κυβερνήσεις διαφορετικών κομμάτων, αλλά ανάμεσα και σε δεσμεύσεις ηγεσιών του ιδίου Υπουργείου της ίδιας Κυβέρνησης.

Για του λόγου το αληθές, απίστευτη ήταν η έλλειψη ενημέρωσης επί του ζητήματος από την Υφυπουργό κυρία Αποστολάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή. Αγνοούσε ακόμη ότι το έργο είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στη σχετική προειδοποίηση του Γιώργου Καρασμάνη ότι οι τοπικοί φορείς του Νομού θα μεταφέρουν το ζήτημα στα αρμόδια κοινοτικά όργανα για να υλοποιηθεί το έργο, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι ακολουθεί αντεθνική πολιτική.

Παρατίθενται αποσπάσματα από τη συζήτηση Καρασμάνη- Αποστολάκη :

ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): « Κύριε συνάδελφε, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στην Δ΄ Προγραμματική του Περίοδο 2007-2013, όπως ξέρετε και είναι γνωστό σε όλους, βαρύνεται από ένα εξαιρετικά περιορισμένο χρηματοδοτικό σχήμα. Αυτό το περιορισμένο χρηματοδοτικό σχήμα οφείλεται στις εξαιρετικά υψηλές ανειλημμένες υποχρεώσεις από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και πολύ μεγάλο αριθμό προσκλήσεων, με αποτέλεσμα να περιορίζονται δραματικά αυτή τη στιγμή οι διαθέσιμοι προς δέσμευση πόροι.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη και για να δώσω μια τάξη μεγέθους, στο σύνολο των υποχρεώσεων του μέτρου των εγγειοβελτιωτικών έργων και δράσεων στο οποίο εντάσσεται το έργο, περιλαμβάνονται ανειλημμένες υποχρεώσεις και έργα γέφυρες της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, καθώς και εντάξεις της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου που ξεπερνούν σε ύψος το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, την ίδια στιγμή που οι διαθέσιμες πιστώσεις ανέρχονται μόλις στα 473.000.000 ευρώ.

Νομίζω ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι τον αδιέξοδο και μη ορθολογικό τρόπο με τον οποίο έγιναν εντάξεις στην περίοδο στην οποία αναφέρθηκα, από το 2007 και μετά, με αποτέλεσμα να γινόμαστε δημοφιλείς με έναν πελατειακό τρόπο, ενδεχομένως και να ανακοινώνουμε έργα τα οποία εκ των πραγμάτων το Πρόγραμμα δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει.

Είναι αλήθεια ότι με υπουργική απόφαση το Μάιο του 2009 εντάχθηκε στο μέτρο 125 η πράξη μελέτη Φράγματος Αλμωπαίου με προϋπολογισμό 3.400.000 ευρώ για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την ανακατασκευή του Φράγματος.

Για την ολοκλήρωση των μελετών απαιτείται χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, ενώ στη συνέχεια θα έπρεπε να ακολουθήσει η κατασκευή του έργου, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις συνεπάγεται δαπάνη που διαπερνά τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα αρδευτικά δίκτυα. ….

……Όμως, με δεδομένο ότι η ολοκλήρωση του έργου στο πλαίσιο της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου που λήγει το 2013, είναι αδύνατη, αφού καθώς σας εξήγησα η μελέτη και μόνο για να ολοκληρωθεί χρειάζεται δύο έτη -το οποίο σε ιδανική περίπτωση θα ξεπερνούσε την εκπνοή της Δ’ Προγραμματική Περιόδου- είναι εκ των πραγμάτων αυτήν τη στιγμή ένα αδιέξοδο…..

Η αναγκαιότητα του έργου αυτού σε κάθε περίπτωση δεν αμφισβητείται, αλλά αναγνωρίζεται. Πρέπει να εξετάσουμε τη δυνατότητα κατασκευής του έργου από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, να οριστικοποιήσουμε τη δυνατότητα κατασκευής του έργου και έπειτα να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες που αφορούν στο διαγωνισμό για τη μελέτη του έργου.

Όσον αφορά ειδικότερα στους φακέλους με τις προσφορές για τις μελέτες που έχουν ήδη κατατεθεί από το Δεκέμβριο του 2009, ο προγραμματισμός μας αυτή τη στιγμή στοχεύει σε ανάκληση αυτής της προκήρυξης, ώστε με την επαναπροκήρυξη να κληθούν ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν επικαιροποιημένες πλέον μελέτες, οι οποίες, εφόσον έχει εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση και ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα να μπορούν να υποστηρίξουν το έργο αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Το λόγο έχει ο ερωτών Βουλευτής, κ. Γεώργιος Καρασμάνης, για τρία λεπτά για να αναπτύξει την ερώτησή του.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Κυρία Υπουργέ, είστε έμπειρη πολιτικός και μάλιστα πολιτικός η οποία είναι ενημερωμένη. Σε αυτό όμως, το συγκεκριμένο θέμα φοβάμαι πολύ ότι είστε ελλιπώς ενημερωμένη. Και γι’ αυτό δεν ευθύνεστε εσείς αλλά ευθύνονται οι σύμβουλοί σας, οι τεχνοκράτες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όντως, τα μεγάλα έργα είναι έργα γέφυρες και τα εγγειοβελτιωτικά έργα είναι μεγάλα έργα και δεν μπορούν να ολοκληρωθούν σε μία προγραμματική περίοδο, θα πάνε και στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Άρα, λοιπόν, δεν ευσταθεί το επιχείρημά σας αυτό.

Δεύτερον, είναι γεγονός αυτό που είπατε, ότι η Νέα Δημοκρατία ενέταξε πάρα πολλά έργα στην Δ’ Προγραμματική Περίοδο. Και το έκανε αυτό λόγω κοινοτικής πρακτικής, λόγω κοινοτικής υπόδειξης, με την υπερδέσμευση ( η οποία δίνει τη δυνατότητα της ένταξης περισσοτέρων έργων προκειμένου να μην χαθούν κονδύλια ). Η υπερδέσμευση καλύπτεται από τις εκπτώσεις που δίνονται κατά τη διενέργεια των διαγωνισμών. Και οι εκπτώσεις, κυρία Υπουργέ, κυμαίνονται από 40% έως 60%. Άρα λοιπόν, το 1.100.000.000 ευρώ, που είναι όλα τα έργα με τις εκπτώσεις αυτές αυτομάτως μειώνονται στα επίπεδα των διαθεσίμων πιστώσεων των 472.000.000 ευρώ. Δείτε το αυτό το θέμα.

Εν πάση περιπτώσει, η μελέτη του φράγματος Αλμωπαίου, τα 3.400.000 ευρώ, θα επιβαρύνουν το πρόγραμμα της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου; Γιατί αυτή η μεροληψία εις βάρος του Νομού Πέλλας, όταν σε άλλους νομούς έχετε ανάψει πράσινο φως και εκτελούνται έργα; Μήπως επειδή υπάρχουν τα μεγάλα μέσα; Μήπως επειδή υπάρχει ο «μπάρμπας στην Κορώνη»; Να πάμε να τους βρούμε, κυρία Υπουργέ, μπας και τους πείσουμε να μας βοηθήσουν να ενταχθεί το έργο αυτό και να προχωρήσει.

Συμφωνούμε σε αυτό που είπατε. Το είπε και η κ. Μπατζελή, ότι είναι ένα μεγάλο έργο χωρητικότητας σαράντα πέντε εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, που θα αρδεύσει πράγματι πάνω από εκατό χιλιάδες στρέμματα.

Είναι ένα έργο που προστατεύει το περιβάλλον, ένα έργο που θα βοηθήσει τον υδροφόρο ορίζοντα, ένα έργο που θα δημιουργήσει υδροβιότοπους, χώρους αναψυχής και θα δώσει τη δυνατότητα ήπιας παραγωγής ενέργειας.

Με δυο κουβέντες, κυρία Υπουργέ, είναι έργο πολλαπλής σκοπιμότητας, πολλαπλής χρησιμότητας. Είναι ένα έργο ζωής για το Νομό Πέλλας. Είναι ένα έργο που επί τριάντα χρόνια βαρέθηκαν να το ακούν οι συμπολίτες μου από τα μπαλκόνια όλων των κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα έπρεπε να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός. Έχει καταντήσει το Γεφύρι της Άρτας.

Θα έχει ολοκληρωθεί σε όλα τα στάδια διαδικασίας, εάν δεν μπλοκαριζόταν η προμελέτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η προμελέτη, κυρία Υπουργέ -γι’ αυτό σας λέω ότι δεν είστε ενημερωμένη- έχει χρηματοδοτηθεί από χρήματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας αυτό το έργο. Αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν προχωρήσει αυτό το έργο, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα θα ζητήσει μισό εκατομμύριο επιστροφή. Δεν είναι ντροπή αυτό το πράγμα;

Εν πάση περιπτώσει, πού πάει αυτή η περιβόητη Αρχή της Συνέχειας του Κράτους; Τη γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια, κυρία Υπουργέ;

Είστε έμπειρη πολιτικός και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι η πολιτική εφαρμόζεται σε χρόνο ενεστώτα. Δεν γνωρίζω εάν εσείς είστε μετά από τέσσερις, πέντε, έξι μήνες εκεί ή εγώ εδώ. Η πολιτική είναι ρευστή. Αυτό θα βαρύνει την Κυβέρνησή σας, θα βαρύνει την παράταξή σας. Θα είναι υπόλογη και υπεύθυνη, γιατί αυτό το έργο δεν προχωρεί.

Θέλω να λάβετε υπ’ όψιν στη δευτερολογία σας ότι εάν δεν προχωρήσει η μελέτη, οι φορείς του Νομού δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, θα προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Και ξέρετε αυτό τι σημαίνει. Διότι η Ευρωπαϊκή Κοινότητα παρακολουθεί το έργο αυτό και θα υπάρξουν προβλήματα με ό,τι αυτό σημαίνει.

ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Παρακαλώ, ολοκληρώστε, κύριε Καρασμάνη.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Γι’ αυτό, κυρία Υπουργέ, θέλω σας παρακαλώ να το προσέξετε πάρα πολύ αυτό το πράγμα.

Και αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι σε αυτόν τον αγώνα που θα δώσουν οι συμπολίτες μου, οι φορείς του Νομού, εγώ δεν θα μείνω με σταυρωμένα χέρια, θα είμαι κι εγώ μαζί τους.

Πριν, όμως, ξεκινήσουν αυτά, κυρία Υπουργέ, να έχετε υπ’ όψιν σας ότι εγώ δεν υποστέλλω τη σημαία, δεν σταματώ τον αγώνα. Θα εξαναγκαστεί ο κ. Σκανδαλίδης να έρθει εδώ, να μας εξηγήσει, γιατί ένα τέτοιο τεράστιας σημασίας έργο είναι έξω από τα πλάνα, έξω από τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μιλένα Αποστολάκη, έχει το λόγο.

ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Κύριε συνάδελφε, η συμφωνία μας στην αναγκαιότητα και στη σημασία του έργου για την περιοχή νομίζω ότι είναι δεδομένη. Πράγματι είναι αυτονόητο και δεν υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογήσουμε γι’ αυτό.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Στην πράξη, όμως το ακυρώνετε.

ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): …Όπως σας είπα, αντιλαμβάνομαι ότι σας είναι δύσκολο να το αποδεχτείτε -ενώ σας είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιείτε επιχειρήματα περί δήθεν τάχα ελλιπούς ενημέρωσης- σας είναι δύσκολο να συνομολογήσετε έναν…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Σε ποιο θέμα; Μα, δεν μου απαντάτε.

ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων):….Αντιλαμβάνομαι ότι σας είναι δύσκολο να τα συνομολογήσετε όλα αυτά και αντ’ αυτού επιχειρείτε να απειλήσετε τη χώρα σας με προσφυγή στα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Λυπάμαι γι’ αυτό. Έχω την αίσθηση ότι σε αυτήν την πορεία είμαστε όλοι μαζί και όχι απέναντι. Εάν σας αρέσει ή αισθάνεστε ότι απειλώντας θα κερδίσετε κάτι, είναι ένας δικός σας δρόμος και είναι κατά την άποψή μου ολισθηρός. Αυτού του είδους του κρυφτό ή, εν πάση περιπτώσει, η στράτευση εναντίον των εθνικών συμφερόντων είναι μία επιλογή, κατά την άποψή μου, αδιέξοδη. Εάν θέλετε να την ακολουθήσετε, είναι δική σας επιλογή.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Δεν θα υπερασπιστώ τα συμφέροντα της χώρας μου; Το παρακολουθεί το θέμα η ίδια η Ευρωπαϊκή Κοινότητα και θα ζητήσει πίσω τα χρήματα…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Κύριε Καρασμάνη, διαρκώς διακόπτετε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Μα, να λέει, κύριε Πρόεδρε, ότι δεν υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας μου; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Σας παρακαλώ!

ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Σας απαντώ, λοιπόν, ότι ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της μελέτης είναι ένας χρόνος που μας βγάζει έξω από την προγραμματική περίοδο. Σας απαντώ ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε πόρους χρηματοδότησης. Μπορούμε να πάμε σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, μπορούμε να δούμε τα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μπορούμε να βρούμε άλλες λύσεις. Μέχρι να βρεθούν αυτές οι λύσεις, οι μελέτες που έχουν αυτή τη στιγμή υποβληθεί θα είναι σίγουρα ανεπίκαιρες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του έργου. Και σε κάθε περίπτωση, σ’ αυτή την προσπάθεια θα είμαστε μαζί και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πραγματοποιηθεί το έργο».

Προφανώς η κυρία Αποστολάκη δεν γνωρίζει ότι οι φάκελοι με τις προσφορές εμπεριέχουν στοιχεία τεχνικής ικανότητας του συμμετέχοντος στο διαγωνισμό μελετητή, την οικονομική του προσφορά, φορολογική ενημερότητα, ποινικό μητρώο κλπ και δεν έχουν μελέτες, για το λόγο αυτό άλλωστε γίνεται ο διαγωνισμός προκειμένου ν’ αναδειχθεί ο μελετητής ο οποίος και θ’ αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης.

Πριν το συμβούλιο κρίσεων..τον προήγαγαν σε στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ και τον τοποθέτησαν στην Κρήτη !!

Στην γενική Διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ. ο Γ. Μεσοδιακάκης

Η πολύ καλή του –δεύτερη – παρουσία στην ηγεσία της Αστυνομίας του Ηρακλείου, σύντομα θα αποτελέσει το καλύτερο εισιτήριο για την άμεση προαγωγή του.

Η συνέχεια στο irakliotikosteki.blogspot.com

Δημοσιογραφία της πλάκας-Έμποροι ειδήσεων

Είναι απίστευτο το χαμηλό επίπεδο αθλητικής δημοσιογραφίας στη χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στο χαμηλό επίπεδο του αναγνωστικού κοινού που του συμπεριφέρονται ως να ανήκει στη φυλή των μάου-μάου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντιμετώπιση του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΠΑΟ από τα αθλητικά έντυπα.

Ένας αγώνας που ξεκάθαρα υπερείχε ο ΠΑΟΚ έκανε 17 τελικές προσπάθειες για γκολ ,έναντι μόλις 3 του ΠΑΟ , στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε κλείσει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό του και ο ταλαίπωρος ΠΑΟ θύμιζε ΠΑΟ Κουφαλίων ,ταμπουρωμένος στην περιοχή του να διώχνει όπως ,όπως και να παίζει το σύστημα σταυρός (έκαναν το σταυρό τους να μη μπει η μπάλα μέσα) . Συγγνώμη αλλά τέτοιο ΠΑΟ είχα να δω από τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα κ να πω την αλήθεια δε θυμάμαι από πότε στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Μια θλιβερή ομάδα που μόνο εξαιτίας της τύχης και της εξαιρετικής εμφάνισης του τερματοφύλακά της κατάφερε να αποδράσει από την Τούμπα με το διπλό. Τα δύο πλάγια μπακ πελαγοδρομούσαν , ο Βιεϊρίνια χόρευε από αριστερά , ο Σπυρόπουλος εκτός τόπου κ χρόνου , η πίεση στα χαφ με τα μάτια με ένα Κατσουράνη περιπατητή ως συνήθως που παίζει μπάλα με το στόμα( υποδεικνύει στους συμπαίκτες του τι πρέπει να κάνουν , χρήσιμο δε λέω)
ένα Γκοβού σε ρόλο φορ με τραγική εικόνα , ένα ανύπαρκτο Χριστοδουλόπουλο, ένα μέτριο Σίλβα που κ αυτός δύσκολα τρέχει κ τέλος πάντων να μη μπορούν ν αλλάξουν μια μπαλιά της προκοπής και να ελευθερώσουν έστω την άμυνά τους.

Μοναδική εξαίρεση ο Λέτο που έδειξε την ποιότητα του κ περνούσε από ένα έως τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ κάθε φορά αλλά στη συνέχεια δεν είχε τι να κάνει τη μπάλα. Όλα αυτά μάλιστα απέναντι σε ένα ΠΑΟΚ που για αμυντικά χαφ είχε το βαρύ Πάμπλο Γκαρσία κ το Βλάνταν Ίβιτς , σπουδαίοι παίκτες και οι δύο αλλά βαριά κορμιά , αργοί και με πατημένα τα 34 τους. Που να είχαν δηλαδή και αντιπάλους Βιτόλο ή Φωτάκη που τρέχουν ακατάπαυστα.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε δοκάρι με τον εκπληκτικό Βιερίνια , και αλλεπάλληλες κλασικές ευκαιρίες για γκολ ειδικά όταν έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Ο προπονητής του ΠΑΟ παρακολουθούσε το βομβαρδισμό της περιοχής της ομάδας του ευρισκόμενος σε κατάσταση νιρβάνας( ξέρετε κάτι σαν το Βούδα της Ραφήνας) Στο δεύτερο ημίχρονο κ ενώ από το 45 μέχρι το 60 ο ΠΑΟΚ είχε χάσει 5 κλασσικές ευκαιρίες, ο Φερέιρα ούτε για ζέσταμα δεν είχε σηκώσει παίκτη. Δέησε να βάλει τον Καραγκούνη στο 70 να χει ένα παίκτη που τουλάχιστον μπορεί να κρατήσει λίγο τη μπάλα , να πιέσει κ είτε έτσι ,είτε αλλιώς να πάρει κανά φάουλ να γλιτώσει η ομάδα από την πίεση και να βγει από την περιοχή της.

Η ατυχία , η κάπως κακή κατάσταση του Μουσλίμοβιτς στο συγκεκριμένο παιχνίδι , αν θέλετε και η ανικανότητα μαζί φυσικά με τον Τζόρβα που έπιασε τα άπιαστα έδωσαν την πολύτιμη νίκη στον ΠΑΟ που τον κρατά ζωντανό στο κυνήγι του τίτλου. Αυτή σε γενικές γραμμές ήταν η εικόνα του παιχνιδιού.

Τι όμως διαβάζουμε την άλλη μέρα στον τύπο? Επανάσταση του Παναθηναϊκού , έτσι τους πώρωσε η αλεπού των πάγκων ,ήρωες οι πράσινοι , σαφή βελτίωση της ομάδας , κερδίζει τις εντυπώσεις ο προπονητής , το παιχνίδι της χρονιάς από τον Κατσουράνη , τρομερός ο Νίνης (το μόνο που έκανε ήταν το γκολ φάουλ , ευθύνη του Χαλκιά που δεν πρέπει να έπιασε τη μπάλα σε όλο το ματς) Ο Νίνης δυστυχώς φαίνεται ότι είναι ένα ακόμα ταλέντο που θα χαθεί για το ποδοόσφαιρό μας είτε γιατί δεν δουλεύει αρκετά , είτε γατί οι προπονητές του δεν τον βοηθούν.

Κι όλα αυτά δε γράφτηκαν στις οπαδικές πράσινες εφημερίδες αλλά στις υποτίθεται αντικειμενικές τις θεωρούμενες καλύτερες φυλλάδες του χώρου. Θα μου πείτε τι να έγραφαν? Ο Παναθηναϊκός πήρε μια μεγάλη νίκη σε μια καυτή έδρα που τον κρατά ζωντανό ,παρότι έπαιξε για αρκετή ώρα με παίκτη λιγότερο.

Θα πρεπε να γράψουν αν σέβονταν τους αναγνώστες αλλά και τον Παναθηναϊκό ότι ήταν πολύ τυχερός , έπεσε από το Λευκό Πύργο ,έμεινε άθικτος και βρήκε και πορτοφόλι και ότι αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να ξεχάσει τέτοιες εμφανίσεις , θα πρέπει τα χαφ του να αρχίσουν να μαρκάρουν τρέχοντας κ όχι με τα μάτια και ο προπονητής να ξυπνήσει επιτέλους και να κάνει ορθολογικές επιλογές. Ότι ο Μαρίνος είναι πολύ λίγος για το επίπεδο ΠΑΟ κλπ, κλπ

Αντί αυτού οι κύριοι αυτοί δεν κάνουν δημοσιογραφία παρά μόνο γίνονται έμποροι ειδήσεων εκτιμώντας ότι έτσι θα πουλήσουν φύλλα σε ενθουσιασμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού και θα τους κρατήσουν στο τρυπάκι μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ίσως κρίνει τον τίτλο και να ακουμπούν 1.30 κάθε πρωί για να διαβάσουν αστειότητες.. Να τους πουν ότι ξαφνικά η ομάδα τους που σερνόταν τώρα έγινε ομαδάρα και μπορεί άνετα να πάρει τον τίτλο.

Εφόσον οι αθλητικές εφημερίδες είναι κι αυτές μαγαζιά θα μου πείτε καλά κάνουν. Ίσως να ναι έτσι αλλά εγώ νομίζω πως αυτουπονομεύονται σπαταλώντας το όποιο κεφάλαιο αξιοπιστίας τους έχει απομείνει και ακυρώνονται σα δημοσιογράφοι. Τα εφήμερα(που λεγε κ ο Ντέμης) κέρδη είναι πολύ μικρότερα από τις μακροπρόθεσμες απώλειες και των εφημερίδων και της "εικόνας" αθλητικός δημοσιογράφος.

Ο ποδοσφαιρικός

Μ. Κεφαλογιάννης: Κρατούν διπλά βιβλία και διπλά ταμεία..

Λένε ότι το χρήμα είναι το μητρικό γάλα της πολιτικής. Στην περίπτωση της Ελλάδας φαίνεται ότι έχει ξινίσει από καιρό. Οι δηλώσεις για τα οικονομικά των κομμάτων, των υποψήφιων βουλευτών και των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων, όπως αποδείχτηκε και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κατά κανόνα πλασματικές και αδιαφανείς.

Κόμματα και υποψήφιοι κρατούν διπλά βιβλία και διπλά ταμεία. Είχα την ευκαιρία, το 1993 και το 1996, να καταθέσω πρόταση νόμου για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών. Πρόταση που το ΠΑΣΟΚ και τις δύο φορές απέρριψε μετά πολλών επαίνων. Από τις προτάσεις αυτές υιοθετήθηκαν μόνο κάποιες διατάξεις όπως η δωρεάν διαφημιστική δαπάνη των κομμάτων μέσω των MME ή η περιορισμένη προβολή των υποψηφίων στην τηλεόραση. Η λύση σήμερα είναι η καθιέρωση της τήρησης βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ο εσωτερικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές όπως ισχύει στις ανώνυμες εταιρείες.

Τελικώς, ελεγκτής των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών πρέπει να ορισθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο, βάσει του άρθρου 98 παρ. 1 του Συντάγματος. Όλα αυτά αναφέρονται στο βιβλίο μου Προβλήματα Δημοκρατίας χρήμα και πολιτική.

κ. Αγοραστέ, μιλούν όλοι, μιλούν κι αυτοί για τους οποίους η Ελλάδα Πάσχει...

Του Nίκου Αναγνώστου

Mαθαίνω από διάφορα ενημερωτικά sites και blogs ότι ο κ. Πάσχος "παίρνει αέρα" από το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, με τον οποίο συνευρίσκεται συχνά πυκνά και συντρώγει, είτε πέριξ του κέντρου των Αθηνών (και συγκεκριμένα του Κολωνακίου που ο κ. Πάσχος υπήρξε καθημερινός θαμώνας τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια του νεοδημοκρατικού "εκσυγχρονισμού"), είτε στη Λάρισα, είτε στη Καρδίτσα (από όπου κατάγεται το πρώην υψηλόβαθμο νεοδημοκρατικό στέλεχος).

Τελευταία, ευρέθησαν να τρώνε στο Πάρκο Ελευθερίας μετά από συνεδρίαση που είχε ο κ. Αγοραστός με τους λοιπούς περιφερειάρχες και τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέγει ο νεοκλεγέντας Περιφερειάρχης τους μυστικοσυμβούλους του, αν τους πληρώνει από την τσέπη του. Μπορεί, όμως, να μας γνωστοποιήσει ο συμπαθής κατά τα λοιπά, κ. Αγοραστός, αν ο γυμναστής κ. Πάσχος ασκεί και χρέη ειδικού συμβούλου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, είτε ως μετακλητός (με extra χρήματα) είτε ως νεοπροσληφθέντας;

Διερωτώμαι, γιατί αν πράγματι συμβαίνει -όπως υποστηρίζουν πολλοί στα κολωνακιώτικα και λαρισινά στέκια- τότε ο κ. Αγοραστός φαίνεται να αγνοεί -μεταξύ των άλλων- τις βουλές και τα θέλω του ευεργέτη του, κ. Σαμαρά, ο οποίος τον ανέστησε πολιτικά επιλέγοντάς τον για τη θέση του περιφερειάρχη. Θυμίζω, για τους μη γνωρίζοντες, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ανακάλεσε την απόσπαση του κ. Πάσχου (ο οποίος στήριξε φανατικά τη Ντόρα Μπακογιάννη στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού) στη Ρηγίλλης και τον έστειλε να υπηρετεί ως γυμναστής σε σχολείο της γενέτειράς του, μιας κι αυτό είναι το επάγγελμά του.

Ο κ. Πάσχος μετά απ' αυτή την...δυσμένεια, αντέδρασε και ζήτησε τη διαγραφή του από το κόμμα της ΝΔ, ενώ δεν δίστασε να καταγορήσει ανοικτά τον κ. Σαμαρά σε εχθούς και φίλους του:

«Είναι απαράδεκτος ο Αντωνάκης. Και καλά εμένα δεν με σεβάστηκε. Τη γυναίκα πρώην μεγαλουπουργού της Ν.Δ. που της ανακάλεσε την απόσπαση, γιατί δεν τη σεβάστηκε; Τη γυναίκα υποστηρικτή του Διοικητή ΔΕΚΟ γιατί την έδιωξε κι αυτή;
Και μην μου πει ότι θέλει αποσπασμένους για να δουλεύουν γιατί θα βάλουμε τα γέλια. Εμένα κοντά είκοσι χρόνια που είμαι αποσπασμένος στο κόμμα κανείς δεν μου ζήτησε να εργαστώ. Αυτές οι θέσεις είναι βιτρίνα, για να εξυπηρετούμαστε εμείς και να επιβραβεύονται βουλευτές, υπουργοί και κομματικά στελέχη. Είναι ντροπή του Αντώνη
».

Σας υπενθυμίζω, ότι ο κ. Πάσχος με μόνο προσόν του την βήμα βήμα ανέλιξη στον κομματικό σωλήνα της ΝΔ και δίχως το απαραίτητο βιογραφικό και τα εκπαιδευτικά ή επαγγελματικά προσόντα, διατέλεσε πρόεδρος του ΗΣΑΠ και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας την περίοδο 2004-2009, επιστημονικός σύμβουλος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπήρξε ακόμη στενός συνεργάτης του Θ. Αναγνωστόπουλου (ο οποίος διατηρεί καμπάνα στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αν τον ψάχνετε και σας έχει λείψει) από τη θέση του διευθυντή της γραμματείας αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή, λοιπόν, η περσόνα που δεν χρειάζεται τούτη τη στιγμή ο τόπος, αντί να απολογηθεί για την ασυμβατότητα των δυνατοτήτων της και της ειδικότητάς της με τις δοτές, υψηλόβαθμες και δημόσιες θέσεις που της δόθηκαν για χάριν της προσφοράς της απλά στη διοργάνωση κομματικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλία, κρίνει και μιλά ως αυθεντία της κεντροδεξιάς ιδεολογίας και όχι μόνον.

Μ' έναν εξοργιστικό τρόπο εσκεμμένης προσπάθειας δημιουργίας μαζικής ενοχής και ισοπέδωσης, γράφει (ασύντακτα και ανορθόγραφα) ο κ. Πάσχος:

"Δυστυχώς ζούσαμε όλοι μας μια καθαρά πλαστή οικονομική, κοινωνική και πολιτική ευημερία πέραν των δυνατοτήτων μας. Ζούσαμε στη χώρα των περισσοτέρων κατά κεφαλή καγιέν και μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων στην Ευρώπη."

Ο κ. Πάσχος σίγουρα ζούσε, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού σίγουρα δεν ζούσε.

"Ζούσαμε στη χώρα της ρηχότητας και της απόλυτης απαξίωσης της αξιοσύνης και της συνέπειας
Ζούσαμε τα τελευταία χρόνια με λάθος πρότυπα όπου είχαμε αναγορεύσει και αποδεχθεί όλοι ότι... αυτοί που χρωστούν περισσότερα στην πατρίδα απαρνούμενοι την εφαρμογή των νόμων είναι οι «μάγκες».
"

Όντως, εδώ θα συμφωνήσω με τον κ. Πάσχο, μόνο που προσπερνά το γεγονός ότι και ο ίδιος αποτέλεσε διαχρονικό λάθος πρότυπο ρηχότητας και απόλυτης απαξίωσης της αξιοσύνης, αφού επιλέχθηκε όχι γιατί ήταν άριστος, αλλά γιατί ήταν αρεστός στους βουλευτές και υπουργούς που υπηρέτησε. Yπήρξε κι αυτός ένας καλοπληρωμένος "μάγκας".

"Δυστυχώς το κόστος της ασυδοσίας και του πάρτι του νεοπλουτισμού των ολίγων το πληρώνουμε όλοι ανεξαρτήτως άσχετα από το πόσο συνεπείς ήμασταν στην πατρίδα και στη χώρα μας οι ίδιοι.
Τα τελευταία χρόνια θυσιάσαμε όλοι το συλλογικό συμφέρον για το ατομικό μας.
"

Όχι, κ. Πάσχο, δεν θυσιάσαμε όλοι το συλλογικό συμφέρον για το ατομικό μας, παρά μόνο κάποια λίγα παρεάκια που κάποια στιγμή θα πρέπει να σας επιστραφεί ο λογαριασμός για να πληρώσετε το ποσό που ζημιώσατε τη χώρα.

ήμερα έχουμε τα πρώτα δείγματα και καλά μηνύματα από την κοινωνία και τους πολίτες που εξαντλούν την υπομονή τους και την ανοχή τους για κάτι που οι ίδιοι δεν έφταιγαν αισιοδοξώντας ότι οι κακές μέρες τελειώνουν και έρχονται και καλές μέρες."

Θα σας παρακαλούσα, κ. Πάσχο, να μην κάνετε και εσείς τα πάντα για να φθάσει η υπομονή του "κοσμάκη" στα όρια της και μην εξαντλείτε την καλή τη πίστει πρόθεση του όποιου σας δίνει βήμα.

"Εφαλτήριο αισιοδοξίας λέγεται αυτό και το δημιούργησαν οι ίδιοι οι πολίτες με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους, με την ευπρέπεια τους και την καλοσύνη τους πιστεύοντας ότι δεν θα ξαναδούν στο μέλλον αυτούς τους φαύλους κύκλους εξουσίας από ανευθυνουπεύθυνους."

Κ. Πάσχο, πραγματικά πείτε μου αν μας θεωρείτε ηλίθιους ή τόσο μαλάκες;

Οι παγκόσμιες πρωτιές ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται: Ο ΓΑΠ μας ξαναοδήγησε την πρώτη θέση των φαβορί για χρεοκοπία

Επανήλθε στην πρώτη θέση με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας η Ελλάδα, μετά από λίγες ημέρες «διαλείμματος», μετά και τη σημερινή μικρή κλιμάκωση των spread. Η αποκλιμάκωση του spread των ελληνικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες είχε βελτιώσει τη θέση της Ελλάδας στη λίστα με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας παγκοσμίως, αν και επανήλθε στη γνώριμη θέση που κρατά από τον περασμένο Απρίλιο.

Στη γενική κατάταξη της η CMA, διαμορφώνει τις πιθανότητες της Ελλάδας να χρεοκοπήσει στο 49,85%, δηλαδή σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τη δεύτερη Βενεζουέλα, ενώ θυμίζουμε ότι πριν από 20 ημέρες περίπου οι πιθανότητες της Ελλάδας ήταν κοντά στο 60%. Υπενθυμίζεται εδώ ότι παραμονές της υπογραφής του Μνημονίου από την ελληνική κυβέρνηση, και συγκεκριμένα στις 6 Μαΐου, οι πιθανότητες δεν ξεπερνούσαν το 51%, ενώ από την αρχή του έτους, οι πιθανότητες είχαν εκτοξευθεί πάνω από το 68% στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, ο πίνακας της CMA διαμορφώνεται ως εξής:

Πιθανότητες Χρεοκοπίας

Χώρα Spread Μεταβολή (%)
Ελλάδα 825.29 49.85
Βενεζουέλα 966.20 49.36
Πακιστάν 900.00 47.00
Ιρλανδία 568.18 38.01
Αργεντινή 575.50 33.60
Πορτογαλία 416.09 30.44
Ουκρανία 438.41 26.47
Ντουμπάι 422.49 25.31
Βιετναμ 363.15 22.60
Ιρακ 349.70 21.82

ΠΗΓΗ www.bankingnews.gr

http://citizengr.wordpress.com/2011/02/07/5118/

Ρε τι σου κάνει ο Ρετσίνας για να μπαίνει τζάμπα στο γήπεδο!!

Όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές ο Ρετσίνας παρακολουθεί όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού από την σουίτα του Μαρινάκη στο Καραϊσκάκη, στην οποία καλεί και φίλους του. Προφανώς έχει χωθεί εκεί λόγω Καραχάλιου και τώρα προσπαθεί να ανταποδώσει...

λανσάροντάς τον για υποψήφιο της ΝΔ!!

Ποιον; Τον Καραχάλιο!!

Τον πλέον αποτυχημένο άνθρωπο της διακυβέρνησης Καραμανλή
που έμεινε στην ιστορία για τις εμφανίσεις του με τα γκομενάκια στη Μύκονο!!!
Αν είναι δυνατόν να μας προτείνει ο Μαρινάκης και ο κάθε Μαρινάκης υποψήφιους!!
Δεν φουντάρουμε από την Ακρόπολη καλύτερα;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4U7We0ExI9tPn5lgHgnrS43zfbzApkNmI7Fo_rVFpVh2m5Lxs58hv0_Vt4bdp4IZ1aqF_fFoKS6GqE6zRjkFLMM1Jz0wScvNqJrfj131-3hXUxSsKhpwuOCQoNTATBXZmdlsedm5uV8wR/s1600/karax.JPG



*Στη φώτο αριστερά βλέπετε τον πλέον αποτυχημένο υπάλληλο της διακυβέρνησης Καραμανλή, Καραχάλιο και τον πλέον αποτυχημένο βουλευτή-εκπρόσωπο της ΝΔ σε εκπομπές του Πρετεντέρη της τελευταία δεκαετία.
*Στις φώτο δεξιά βλέπετε τον εκδιωχθέντα υπάλληλο της ΝΔ με το Playmate του 2007 σε μπαρ της Μυκόνου