04 Φεβρουαρίου 2011

Ελπίζουμε ο Μαντέλης στο χτίσιμο των σπιτιών του να είναι πιο φιδωλός απ΄ότι η γυναίκα του σαν Διευθύντρια του Ταμείου Ασφαλιστών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMDunatLrLuNHRIJJvPeS09TuvdoflrssJZu0oZyYXUyz2LoM-OavwAdv1Fa__727jnfh8nE9i2z8J7ExRuOKCE_Qd_tZAzrUtSsk3xhDmxG97HJCqkrPauZiWoUxu0V9R00hevc6E5zA/s320/1.jpgΤην κατασκευή του κτισίματος της 8όροφης πολυκατοικίας σε οικόπεδο της γυναίκας του επιβλέπει ο Μαντέλης (Φώτο αριστερά από εποχές που γέλαγε καθώς τα παιρνε από τη Siemens). Σύμφωνα με την RealNews η σύζυγος Μαντέλη θα πάρει τρία διαμερίσματα ως αντιπαροχή από τον κατασκευαστή. Η απορία είναι γιατί επιβλέπει ο Μαντέλης την κατασκευή; Τι λόγο μπορεί να έχει ο Μαντέλης στην κατασκευή της υπόλοιπης οικοδομής; Εντάξει κατανοητό να επιβλέψει αυτά που θα πάρει αυτός, αλλά γιατί να επιβλέπει ολόκληρη την κατασκευή;

Προς θεού δεν λέμε ότι η αντιπαροχή είναι βιτρίνα... πως θα μπορούσαμε άλλωστε να ισχυριστούμε κάτι για έναν τόσο έντιμο άνθρωπο σαν τον Μαντέλη... και προπάντων δεν μπορούμε να αποδείξουμε... αλλά να: Αναρωτιόμαστε, αυτός ο άχρηστος ο εργολάβος δεν έχει ένα μηχανικό να του κάνει τη δουλειά; Τστστσ...

Να πούμε σε όσους δεν ξέρουν ότι η σύζυγος του Τ. Μαντέλη ήταν επί χρόνια Διευθύντρια του επικουρικού Ταμείου των ασφαλιστών... το οποίο από δεύτερο καλύτερο Ταμείο, σύμφωνα με δηλώσεις των προηγουμένων ημερών στον Αυτιά, έχει περάσει στο κόκκινο και απειλείται να τιναχθεί στον αέρα...

Πως να μην τιναχθεί αφού πχ. η κ. Μαντέλη και το ΔΣ της το χρέωνε κάθε χρόνο με υπέρογκο αριθμό εξόδων για κατασκηνώσεις των παιδιών των μελών του ταμείου... και προς θεού δεν υπαινισσόμαστε ότι η κ. Μαντέλη τα 'παιρνε για να συνεργάζεται το Ταμείο με τις συγκεκριμένες κατασκηνώσεις... πως θα μπορούσαμε άλλωστε να ισχυριστούμε κάτι που στην οικογένεια δεν συνέβη ποτέ... και προπάντων δεν μπορούμε να αποδείξουμε... αλλά το ότι μαζί με το ΔΣ σπατάλησε λεφτά του Ταμείου δεν νομίζω να χωρά αμφιβολία αν δείτε πχ. τον ατελείωτο κατάλογο των κατασκηνώσεων που "συνεργάστηκαν" το 2006

Ο Τατσόπουλος aka η "Ψωλή του Βουκεφάλα" ζητάει συγγνώμη... θα τη δεχθούμε; (βίντεο)

Ωραία να δεχθούμε ότι έκανε σαχλαμάρες και ανοησίες όπως λέει... το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι: Πως μπορεί κάποιος που λέει τέτοιες σαχλαμάρες και ανοησίες να θεωρηθεί έγκυρος αφηγητής της ιστορίας και πως μπορεί κάποιος που παραδέχεται ότι έχει απλά ιστορικό ενδιαφέρον χωρίς να έχει καμία σχέση με την ιστορία, χωρίς να έχει σπουδάσει, να θέλει να μας πει ποια είναι η πραγματική ιστορία;

Το επιχείρημά του ότι αυτά που λέω τα λένε 20 Ευρωπαίοι ιστορικοί είναι για γέλια... γιατί και αυτά που λέμε εμείς τα λένε 100 έλληνες ιστορικοί... άρα ποιος έχει δίκιο και ποιος ξέρει καλύτερα την ιστορία; Οι 20 Ευρωπαίοι της "Ψωλής του Βουκεφάλα" ή οι 100 Έλληνες

Και κάτι άλλο πριν το βίντεο: Γιατί άραγε δεν είπε τίποτα για το ότι του αρέσει να τον φωνάζουμε η "Ψωλή του Βουκεφάλα"; οοεεοο;

Και τελικά για να ξέρουμε: «Το χαμομήλι το μαζεύει» μαζί με τον Βαξεβάνη ή το μαζεύει ο καθένας μόνος του;

Στη Βουδαπέστη θα απαγορεύεται πλέον το κάπνισμα και στις στάσεις των λεωφορείων. Στη Νέα Υόρκη σχεδόν παντού!!

Ο δήμος της Βουδαπέστης αποφάσισε να απαγορεύσει από την Κυριακή το κάπνισμα στις στάσεις των λεωφορείων και οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 185 ευρώ.

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει επίσης για τις στάσεις των τραμ, του προαστιακού σιδηρόδρομου και του τελεφερίκ που ανεβαίνει στη συνοικία του Κάστρου.

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο από τον Δεκέμβριο.

Ο οργανισμός δημόσιων μεταφορών BKV σκοπεύει να αναρτήσει περίπου 5.000 αφίσες σε όλη την πόλη που θα προειδοποιούν τους επιβάτες για τα νέα μέτρα.

Εν τω μεταξύ μόλις χθες το δημοτικό συμβούλιο της Νλέας Υόρκης αποφάσισε να απαγορεύσει το κάπνισμα σε πάρκα, δρόμους και παραλίες!!!

Η κατάθεση του ιατροδικαστή στη δίκη Κεντέρη-Θάνου

Δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα αν υπήρξε ή όχι τροχαίο ατύχημα ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, ο οποίος είχε εξετάσει τον Αύγουστο του 2004 τους Κεντέρη και Θάνου και κατέθεσε χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας υποστήριξε ότι "είναι σύνηθες να γράφουν οι γιατροί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χωρίς να υπάρχουν εξωτερικά κατάγματα. Για μένα κακώς, αλλά το κάνουν όλοι οι κλινικοί γιατροί. Υπάρχει μια διάκριση μεταξύ ιατροδικαστών και κλινικών γιατρών. Δεν είχα αντιληφθεί με πόση ευκολία έγραφαν για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά το κάνουν όλοι ανεξαιρέτως".

Ο κ.Κουτσάφτης υποστήριξε ότι τελικώς είχε ληφθεί αίμα για τοξικολογικό έλεγχο, όμως δεν είχε δει τα στοιχεία, γιατί όπως είπε δεν βρίσκονταν στο φάκελο που εξέτασε. Σε προγενέστερη κατάθεσή του είχε πει ότι ήταν αδύνατον οι αθλητές με τους συγκεκριμένους τραυματισμούς, να επέβαιναν σε μηχανή, που πήγαινε με 40 χλμ την ώρα. Βασιζόμενη σε πόρισμα τεχνικού πραγματογνώμονα, η υπεράσπιση, ρώτησε τον μάρτυρα τι θα συνέβαινε αν έτρεχαν με 20 χλμ την ώρα. Ο κ.Κουτσάφτης απάντησε ότι ούτε και σήμερα μπορεί να είναι βέβαιος αν το τροχαίο είναι "μαϊμού" ή όχι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Κι άλλη είδηση για πρωτοσέλιδο... επί Καραμανλή εννοείται: Αστυνομικοί έχασαν κρατούμενο

Πάτρα : Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί για απόδραση κρατουμένου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του αρχηγείου της Αστυνομίας ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός, που υπηρετούν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, μετά την απόδραση κρατουμένου από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Συγκεκριμένα χθες το βράδυ κρατούμενος για υπόθεση ναρκωτικών κατάφερε να αποδράσει, όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ζήτησε από τον σκοπό να τον οδηγήσει εκτός του χώρου κράτησης, προκειμένου να συναντήσει τον συνήγορό του.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία σε βάρος των αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δραπέτη.

Ι. Βρούτσης: Τείνουν ναγίνουν ανέκδοτο-3 φορές άλλαξαν θέση για το αυτόφωρο, μέσα σε 10 μέρες!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHht18Cat-dyt2EXNFXVHXQ7__9XBZWnz1DlX6dBBWH-VxwkhVV9ipd8vhP_LIh1sCikCRzshqaG3CjfONgpPyEG_IplBpvLRPLxPKA-P0sbzLsdVsGch9ndb1_hrgF9F0CsWrlcaUS8Ev/s320/%CE%92%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82.jpg«Οι παροιμιώδεις παλινωδίες της κυβέρνησης στο Φορολογικό, κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε ανέκδοτο.

Μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, η ηγεσία του Υπ. Οικονομικών αλλάζει για 3η συνεχόμενη φορά μέσα σε 10 μέρες, θέση στο θέμα του αυτοφώρου.

Φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το αυτόφωρο, ως μέτρο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Αυτές οι συνεχόμενες μεταλλάξεις, επιβεβαιώνουν την αδυναμία της κυβέρνησης στη χάραξη Φορολογικής Πολιτικής.

Η κοινωνία και οι πολίτες, έχουν απωλέσει πλέον την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Το μαρτυρούν τα νούμερα των ερευνών, όταν τον περασμένο Μάρτιο συμμετείχαν στην αντίστοιχη διαβούλευση για το φορολογικό περίπου 13.800 πολίτες, ενώ σήμερα -10 μήνες μετά- συμμετείχαν μόλις 650 !

Πάντως, αυτή τη φορά, καλούμε την κυβέρνηση να μελετήσει προσεκτικότερα το Ποινικό Δίκαιο και το Σύνταγμα».

Μεγάλη επιτυχία ΠΑΣΟΚ: Κατεβάζουν την ελληνική σημαία 3 κρουαζιερόπολοια

http://www.cna.gr/wp-content/uploads/2011/02/louis-465x280.jpg«Η αλλαγή σημαίας επιβάλλεται, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παρουσίας μας στο χώρο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα», τονίζει σε επίσημη ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων LOUIS HELLENIC CRUISES.

Η εταιρεία επιβεβαιώνει τη συνάντηση με τον υπουργό Θαλασσίων υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη τονίζοντας ότι ο υπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση και ενδιαφέρον για το πρόβλημα της εταιρείας με το ΝΑΤ εδώ και έξι, περίπου, χρόνια.

Τονίζει μάλιστα ότι συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές το θέμα να παραπεμφθεί για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

H ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων για το θέμα της αλλαγής της σημαίας στα πλοία υπό τη διαχείριση της LOUIS HELLENIC CRUISES, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο Υπουργός ΘΥΝΑΛ κος Γιάννης Διαμαντίδης, έδειξε πλήρη κατανόηση και ενδιαφέρον για το πρόβλημα του ΝΑΤ που ταλανίζει την εταιρεία εδώ και έξι περίπου χρόνια. Πρότεινε και συμφωνήσαμε το ζήτημα να παραπεμφθεί για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Ήταν μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που φορείς της Πολιτείας έδειξαν τέτοιο ζήλο και ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος αυτού.

Από την πλευρά μας, έχουμε αποδείξει έμπρακτα από το 2005 τη στήριξή μας στην Ελληνική σημαία, καθώς η εταιρεία μας ήταν αυτή που ουσιαστικά αναβίωσε την Ελληνική κρουαζιέρα και συνεισέφερε στην Ελληνική οικονομία άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά τα χρόνια - με αποκορύφωμα τη χρονιά που πέρασε - καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν ανταγωνισμό που λειτουργεί υπό ευνοϊκότερες συνθήκες, οι οποίες παρέχουν στα κρουαζιερόπλοια υπό ξένη σημαία σημαντικά πλεονεκτήματα και καθιστούν το έργο μας ολοένα και πιο δύσκολο. Ενόψει αυτών, η αλλαγή σημαίας επιβάλλεται προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παρουσίας μας στο χώρο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, στον Ελληνικό τουρισμό και την εθνική οικονομία.

Η εταιρεία μας εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες των Ελλήνων ναυτικών και θα συνεχίσει να τους εμπιστεύεται κάτω από οποιαδήποτε σημαία, για αυτό και δεν αποκλείει την επανεξέταση του θέματος, μόλις υπάρξουν οι κατάλληλες θεσμικές προϋποθέσεις».

Ενημέρωση Μιχελάκη για ΕΡΤ, πρόωρες εκλογές και συμψηφισμό οφειλών κράτους-ιδιωτών

Για καθεστωτικές πρακτικές της ΕΡΤ (ΣΣ. Μόνο στην ΕΡΤ; Για τους άλλους τους πολλούς πότε θα μιλήσετε;)

Φαντάζομαι ότι έχετε πάρει όλοι την ανακοίνωση που βγάλαμε χθες για το θέμα της ΕΡΤ. Η ανακοίνωση βγήκε μετά από το απαράδεκτο γεγονός, το οποίο συνέβη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, να μην υπάρξει ούτε μία αναφορά, ούτε ένα πλάνο από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και την ομιλία του Προέδρου Αντ. Σαμαρά. Αυτό, νομίζω, ότι δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Δηλαδή, όσο θυμάμαι από την εμπειρία μου, την επαγγελματική, ποτέ, ποτέ, δεν έχει συμβεί αυτό το πράγμα.

Η πρακτική αυτή της ΕΡΤ κλιμακώνεται αυτές τις μέρες. Θέλω να σας πω ορισμένα περιστατικά. Προχθές η συζήτηση της τροπολογίας για την κατάργηση του ασύλου παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ ως μία κόντρα ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ. Το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, ένα κόμμα εξουσίας έκανε μία τροπολογία τόσο ριζοσπαστική, να προτείνει την κατάργηση του ασύλου, δεν το είδε η ΕΡΤ. Αυτό που κατάλαβε η κρατική τηλεόραση ήταν ότι στη Βουλή, απλώς, έγινε ένα σόου ανάμεσα σε βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μόνη αντίδραση που παρουσίασε από τη Ν.Δ. ήταν ένα κομμένο cue του Ανδρ. Λυκουρέντζου, από το οποίο δεν καταλάβαινες αυτό που έλεγε, αφού ήταν κομμένο.

Θέλω, επίσης, να σας πω ότι ξέρετε πολύ καλά πόσες ανακοινώσεις βγάζουμε κάθε μέρα. Τις τελευταίες ημέρες οι ανακοινώσεις της Ν.Δ. που περνάνε στην κρατική τηλεόραση μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Στο δελτίο της περασμένης Δευτέρας υπήρχαν μία - δύο αναφορές, αν θυμάμαι καλά. Έχω ζητήσει να υπάρξει μία μέτρηση για να δούμε, τις τελευταίες μέρες, από αυτές τις ανακοινώσεις -όλοι γνωρίζετε πόσες είναι- πόσες έχουν περάσει. Νομίζω ότι ποτέ -βάζω ένα “νομίζω”, γιατί έχω βάλει να μετρήσουν- δεν ξεπερνούν τις 2-3-4.

Δεν θέλω να πω πόσοι υπουργοί έχουν εμφανιστεί στην κρατική τηλεόραση τις τελευταίες ημέρες και πόσα στελέχη έχουν περάσει από τη Ν.Δ. Θεωρώ ότι αυτό είναι απαράδεκτο για κρατικό κανάλι. Όταν επικοινώνησα με κάποιους στην ΕΡΤ μου είπαν: “Δεν θα παίξω το σόου ανάμεσα στους βουλευτές, που έγινε στη Βουλή;”. Αναφέρομαι στο θέμα της τροπολογίας για την κατάργηση του ασύλου. Πράγματα τα οποία είναι απαράδεκτα. Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση μ’ αυτό το θέμα. Θα το αφήσει έτσι να περάσει ή θα αρχίσει μία επίθεση, μια κόντρα στην ανακοίνωση και θα μείνει σε ένα πόλεμο ανακοινώσεων; Την ουσία, δηλαδή, θα την εξετάσει η κυβέρνηση; Ότι ουσιαστικά η ΕΡΤ έχει αποκλείσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει κλείσει την επικοινωνία μέσω της ΕΡΤ στον Ελληνικό λαό, ο οποίος και χρηματοδοτεί την ΕΡΤ, θα το αφήσει έτσι;

Θα αντιδράσει η κυβέρνηση γι’ αυτό το πράγμα; Θα το αφήσει έτσι η κυβέρνηση να περάσει; Δηλαδή, τι θα κάνει;

Αν η κυβέρνηση δεν αντιδράσει σ’ αυτό που έγινε χθες, σημαίνει ότι το καλύπτει και το προκαλεί και το ζητάει. Εκτός αν θεωρεί η κυβέρνηση ότι από την Κ.Ο. της Ν.Δ. και τη βαριά πολιτική ομιλία του Προέδρου της δεν έπρεπε να περάσει ούτε μία λέξη. Μα δεν πέρασαν καν ένα cue. Δηλαδή, στα δέκα θέματα που παρουσίασαν δεν υπήρξε ούτε ένα στο οποίο να βάλουν κάτι από όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν βρήκαν ένα cue σε ένα θέμα να βάλουν;

Η ΕΡΤ έχει διοίκηση. Έχει πρόεδρο, έχει διευθύνοντα σύμβουλο, έχει γενικό διευθυντή ειδήσεων, έχει αρχισυντάκτες. Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Η κυβέρνηση τι κάνει μ’ αυτή την ιστορία; Ο διευθυντής ειδήσεων και ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ αυτές τις επιλογές κάνουν; Κατ’ αρχήν, το διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ τι λένε επ’ αυτού; Τι λένε για το χθεσινό και για όλα αυτά, τα οποία σας ανέφερα;

Η κυβέρνηση τι θα κάνει; Θα το αφήσει να περάσει έτσι; Ή θεωρεί ότι καλώς έγινε; Ή θεωρεί ότι έτσι πρέπει να γίνεται; Η ΕΡΤ οφείλει να σέβεται την πολυφωνία. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να σέβεται την πολυφωνία. Το ζήτημα δεν είναι να ικανοποιηθούμε εμείς από την απάντησή της. Το ζήτημα είναι να ικανοποιηθεί ο λαός και να υπάρχει πολυφωνία.

Δεύτερον, κακά τα ψέματα, η ΕΡΤ είναι δημόσια τηλεόραση και η κυβέρνηση έχει άμεση σχέση μαζί της. Από ποιους έχουν διοριστεί; Πρέπει, λοιπόν, να δούμε πως θα αντιδράσει η εταιρεία, αν θα αντιδράσει η διοίκηση, και να δούμε τι θα κάνει και η κυβέρνηση. Και το περιμένουμε αυτό. Το θέμα της πολυφωνίας δεν είναι μόνο θέμα της Ν.Δ. Είναι και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι ένα γεγονός, εξόφθαλμα προκλητικό. Ο αρχηγός της Ν.Δ. μιλούσε σε μία κεντρική, κομματική εκδήλωση που ήταν η συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. Ήταν μια βαριά πολιτική ομιλία. Πέστε μου εσείς, ως δημοσιογράφοι, από αυτά που είπε χθες ο Πρόεδρος, πάρτε τις εφημερίδες και δέστε και τα άλλα κανάλια, πως αντιμετώπισαν το θέμα. Στην ΕΡΤ δεν βρήκαν ένα cue -λέω ένα cue- να πάρουν μία φράση και να τη βάλουν σε ένα θέμα, για το άσυλο, για τις πρόωρες εκλογές, για το θέμα των απεργιών, για την Αίγυπτο, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Συμπτωματικά, πριν το δελτίο των 21:00, επικοινώνησα με τον κ. Λ. Ταγματάρχη, γιατί είχε συμβεί το περιστατικό της προηγουμένης με τον τρόπο παρουσίασης της κατάργησης του ασύλου και πήρα να του πω δύο πράγματα. Ήθελα να ξέρει ότι εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο παράπονο για το συγκεκριμένο θέμα. Και του λέω, μάλιστα, χαρακτηριστικά «κύριε Ταγματάρχη να σας ενημερώσω πως παρουσίασε η ΕΡΤ το θέμα της Κ.Ο. Στο δελτίο των 18:00 ήταν προτελευταίο θέμα, παίξανε ένα cue του Σαμαρά σε ένα θέμα άλλο. Παίξανε έξι δηλώσεις στη σειρά. Και ήταν πρώτη του Ρέππα, ήταν η δεύτερη νομίζω του Σκουρλέτη, μετά ήταν ο Ροντούλης, μετά ο Λαφαζάνης, μετά ήταν ο Σαμαράς και ήταν και κάποιος άλλος συνδικαλιστής, υποθέτω, δεν θυμάμαι το όνομα. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν προτελευταίος στο cue. Μετά την παρέμβαση αυτή, το βράδυ, η απάντηση -γιατί πια το θεωρώ απάντηση- ήταν το θέμα να μην υπάρξει καθόλου. Σας λέω ούτε ένα frame, ούτε ένα πλάνο.

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΔΙΩΤΩΝ

Ένα μείζονος σημασίας θέμα που έχει θέσει προ πολλού η Ν.Δ. είναι το θέμα του συμψηφισμού, ανάμεσα στις οφειλές που έχει το κράτος προς τους ιδιώτες και εκείνες που έχουν οι ιδιώτες προς το κράτος. Είναι ένα θέμα, που ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς το έχει θέσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν μπορεί το κράτος να ζητά από τους πολίτες να είναι συνεπείς, όταν αυτό δεν είναι συνεπές. Δεν μπορεί το κράτος να λέει “θα είμαι αυστηρό” και το ίδιο να μην είναι δίκαιο. Δεν μπορεί, την ώρα που η αγορά στενάζει και έχει ασφυξία, λόγω της έλλειψης ρευστότητας, να μη λύσει ένα τόσο σημαντικό θέμα. Αυτό πρέπει να το κάνουν τώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς το έχει πει από καιρό. Το βάζουμε και τώρα επιτακτικά. Επιτέλους, πρέπει να κινηθούν και πρέπει να το κάνουν. Είναι και άδικο αυτό που γίνεται και σκοτώνει και την αγορά.

Στο θέμα αυτό, θέλω να προσθέσω -που είναι παραπλήσιο, αλλά έχει κάποιες λεπτομέρειες- το θέμα του διακανονισμού του ΦΠΑ από ανεξόφλητα τιμολόγια του Δημοσίου. Ξέρετε πολύ καλά, ότι ακόμα και σε αυτό το θέμα, το κράτος είναι ασυνεπές. Δηλαδή, πολλές φορές προσφέρεις μια υπηρεσία στο Δημόσιο, το Δημόσιο δεν σε πληρώνει και εσύ καλείσαι να πληρώσεις το Φ.Π.Α. για αυτό που δεν έχει πληρωθεί. Κόβεις το τιμολόγιο, στο Δημόσιο ή στο φορέα του Δημοσίου και όταν το κόψεις, μέσα σε ένα διάστημα εύλογο, θα πρέπει να καταβάλεις το Φ.Π.Α. Εσύ μεν δεν έχεις πληρωθεί από το κράτος, και το κράτος ζητά να πληρώσεις. Σκεφτείτε, λοιπόν: Οι στρόφιγγες είναι κλειστές και καλείσαι να πληρώσεις ένα κράτος μπαταχτσή.

Εδώ, λοιπόν, υπάρχει μια πρόταση την οποία εμείς έχουμε να κάνουμε: Προτείνουμε την εξαίρεση καταβολής του χρεωστικού μέρους του Φ.Π.Α. των επιχειρήσεων, που έχουν εκκρεμείς απαιτήσεις από το Δημόσιο, μέχρι τη συμπλήρωση του οφειλόμενου από το Δημόσιο Φ.Π.Α. Οι επιχειρήσεις αυτές θα υποχρεούνται στην καταβολή του συνόλου του Φ.Π.Α., όταν εξοφληθούν από το Δημόσιο. Πληρώθηκα από το Δημόσιο; Θα δώσω το Φ.Π.Α. μου. Αυτή η πρωτοβουλία θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Γιατί ξέρετε, πολύ καλά, ότι το κράτος είναι ένας καλός πελάτης πολλών επιχειρήσεων

ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε ό,τι αφορά τις διάφορες διαρροές που δίνουν μέσα από την κυβέρνηση για πρόωρες εκλογές:

Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι.

Τις εκλογές τις αποφασίζει η κυβέρνηση. Παραπέμπω στην ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για το θέμα των πρόωρων εκλογών. Είναι σαφέστατη.

Η ρύθμιση για δόμηση στα 10 στρέμματα εντός των περιοχών «Natura 2000», οδηγεί πιθανά σε αυθαιρεσία, εκτιμά η ΟΚΕ

Σε ανεφάρμοστη προστασία των φυσικών περιοχών και πιθανότατα σε έξαρση της αυθαιρεσίας, εκτιμά η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ) ότι θα καταλήξει η ρύθμιση για τα 10 στέμματα, όσον αφορά τη δόμηση εντός των περιοχών «Natura 2000», που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Άλλες Διατάξεις».

Βασική θέση της ΟΚΕ για το νομοσχέδιο, το οποίο της απέστειλε για γνωμοδότηση η υπουργός ΠΕΚΑ, Τ. Μπιρμπίλη, είναι ότι η περιβαλλοντική προστασία μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης πολιτικής προστασίας των φυσικών οικοσυστημάτων.

Οι κύριες επισημάνσεις, όπως προέκυψαν από τη γενική αξιολόγηση του νομοσχεδίου, επικεντρώνονται στα ακόλουθα:

- Τα όρια των περιοχών «Natura 2000», όσο και οι ειδικές απαγορεύσεις και ρυθμίσεις για κάθε περιοχή, πρέπει να καθοριστούν με επιστημονική τεκμηρίωση, μετά την εκπόνηση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) για κάθε προστατευτέα περιοχή. Οι παραγωγικές δραστηριότητες πρέπει να είναι επιτρεπτές υπό συγκεκριμένες σαφώς καθοριζόμενες προϋποθέσεις ανάλογα με την οικολογική ευαισθησία κάθε περιοχής και επομένως όχι «a priori» απαγορευτικές. Μία τέτοια προσέγγιση συμβαδίζει απόλυτα και με τη λογική της πράσινης ανάπτυξης, όπου η φύση συνυπάρχει και υποστηρίζει την ανθρώπινη δραστηριότητα και ευημερία.

- Η ενσωμάτωση της προστασίας της βιοποικιλότητας και στις άλλες πολιτικές θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα καθώς είναι βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

- Σχετικά με το φλέγον ζήτημα της δόμησης εντός των περιοχών «Natura 2000», η ρύθμιση για τα 10 στρέμματα είναι μία οριζόντια προσέγγιση. Δεν πρέπει τέτοιου τύπου οριζόντιες προσεγγίσεις να καθορίζουν τα μέτρα προστασίας των φυσικών περιοχών, τα οποία χρειάζεται να εξειδικεύονται ανάλογα με τις ανάγκες προστασίας των φυσικών αντικειμένων (διάφορα είδη χλωρίδας, ή πανίδας, οικοσυστήματα, τοπία κ.λπ.). Η συγκεκριμένη οριζόντια προσέγγιση του σχεδίου θα καταλήξει σε ανεφάρμοστη προστασία και πιθανότατα σε έξαρση της αυθαιρεσίας.

Η αποτελεσματική προστασία των περιοχών του δικτύου «Φύση 2000», αλλά και άλλων περιοχών και ζωνών περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, προϋποθέτει ένα σύνθετο οπλοστάσιο μηχανισμών, που περιλαμβάνουν Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΠΜ) και Διαχειριστικά Σχέδια.

Οι ΕΠΜ πρέπει να προηγηθούν για την οριοθέτηση και τον καθορισμό μέτρων προστασίας, με υποχρεωτικό προσανατολισμό σε αρμονικούς συνδυασμούς προστασίας και ανάπτυξης κατά περίπτωση για όλες τις προστατευτέες περιοχές εντός των επόμενων δύο ετών με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Στην συνέχεια επιβάλλεται να εκπονηθούν Ειδικά Διαχειριστικά Σχέδια, μέσω των οποίων θα προκύψουν και οι αντίστοιχες δεσμεύσεις και μέτρα, ώστε να επιτευχθεί η βιώσιμη προστασία των ειδών.

Στο τέλος της διαδικασίας, η ΟΚΕ παραθέτει σειρά συγκεκριμένων προτάσεων, προκειμένου το υπό αξιολόγηση σχέδιο νόμου να εκπληρώσει τους στόχους, μεταξύ των οποίων, είναι και οι:

- Δραστική απλούστευση του νομοσχεδίου.

- Σημαντικός περιορισμός των κατηγοριών προστατευομένων περιοχών.

- Αναζήτηση νεωτερικών τρόπων συνεργασίας των παραγωγικών δραστηριοτήτων με την έμπρακτη προστασία της φύσης.

- Εφαρμογή προσωρινών περιορισμών, όπου είναι επείγον και οριστικών μόνο μετά την εκπόνηση ΕΠΜ σε κάθε περιοχή.

- Ενίσχυση της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών.

- Αναθεώρηση του μοντέλου των Φορέων Διαχείρισης.

- Ουσιαστική προστασία του φυσικού τοπίου

- Οικονομική αποτίμηση της βιοποικιλότητας.

Καρφώνει Πατέρα το αυριανό ΚΑΡΦΙ... ε, έχει και λίγο κλάμα Ολυμπιακού

Γερμανία: Αναλυτής της Citigroup: καθυστερεί για πολιτικούς λόγους η μείωση κατά το ήμισυ του χρέους της Ελλάδας

Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση του χρέους της κατά το ήμισυ, αλλά καθυστερεί πολιτικά η απόφαση για την αναδιάρθρωση. Αυτό υποστηρίζει ο επικεφαλής αναλυτής της Citigroup, καθ. Βίλχελμ Μπούιτερ. "Οικονομικοί λόγοι επιβάλουν την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά πολιτικοί λόγοι καθιστούν αναγκαία την αναμονή ολοκλήρωσης των μέτρων αντιμετώπισης αναταράξεων στο τραπεζικό σύστημα", λέει ο κ. Μπούιτερ σε συνέντευξη του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung (Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ 04.02.11).

Ο Γερμανός οικονομολόγος επισημαίνει ότι πάνω από το ήμισυ του ελληνικού χρέους των 360 δις ευρώ βρίσκεται "εκτός συνόρων". Μεταξύ των πιστωτών βρίσκονται και "συστημικά σημαντικές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και ασφαλιστικά ταμεία άριστα δικτυωμένα πολιτικά". Ο κ. Μπούιτερ εκτιμά ότι "μια αναδιάρθρωση θα προκαλούσε σημαντικές αναταράξεις και θα απαιτούσε νέα κρατική βοήθεια. Γίνονται προσπάθειες να επιμηκυνθεί ο χρόνος, προκειμένου να δοθεί χρόνος στις τράπεζες να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες ζημιές. Αυτός είναι ο μόνος λόγος των καθυστερήσεων. Καθυστερείται η αναδιάρθρωση προκειμένου να προετοιμαστεί αυτό το πλαίσιο", λέει ο αναλυτής της Citigroup.

Ο κ. Μπούιτερ υπογραμμίζει ότι όλα τα μέτρα που προτείνονται για τον περιορισμό του χρέους Ελλάδας και Ιρλανδίας είναι χρήσιμα, όταν οδηγούν στην πραγματική μείωση του. Τάσσεται δε υπέρ της ενίσχυσης του Ταμείου "EFSF" με τα μέσα εκείνα που θα βοηθούσαν στην επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.

GAPάκι στηρίζει "σύντροφο" Mubarak: «Δευτερεύσας σημασίας αν μείνει ή φύγει ο Mubarak, σημασία έχουν οι αλλαγές»

Ενώ όλος ο κόσμος λέει στον Mubarak να φυγει τώρα ο Γιωργάκης του λέει ότι δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα αλλά οι αλλαγές!!!! Στην ερώτηση του BBC, αν νομίζει ότι ανάληψη συγκεκριμένης δράσης θα μπορούσε να σημαίνει την απομάκρυνση του ίδιου του Προέδρου Mubarak πριν τον Σεπτέμβριο, πριν τις προεδρικές εκλογές, απάντησε:

«Αυτή είναι μία κρίσιμη ερώτηση και συμβολικά και προσωπικά για τον πρόεδρο Mubarak. Τελικά, όμως, πιστεύω ότι αυτό που είναι κρίσιμο, είναι να επικεντρωθούμε στην ίδια τη μετάβαση. Το γεγονός είναι ότι η μετάβαση αυτή είναι μία πραγματική μετάβαση στην δημοκρατία και πιστεύω ότι, αυτό που είναι απαραίτητο τώρα είναι να δούμε ότι το υπάρχον καθεστώς κάνει τις αναγκαίες κινήσεις και αλλαγές για τους συμμετέχοντες και τους εκπροσώπους της αιγυπτιακής κοινωνίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι πρόκειται για μία αξιόπιστη μετάβαση. Τελικά, το εάν ο πρόεδρος Mubarak παραμείνει ή όχι, αργά ή γρήγορα, θα έχει ιστορικά δευτερεύουσα σημασία εάν δεν υπάρχουν αλλαγές. Αυτό που θέλω να πω είναι λοιπόν, ας επικεντρωθούμε στις αλλαγές και ας τις επιφέρουμε με τους καλύτερους δυνατούς δημοκρατικούς και χωρίς βία, τρόπους»
Αμετανόητος, συνεχίζει να καλύπτει τον δικατάτορα "σύντροφο" Mubarak!!!

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Θέμος μόλις άκουσε την απάντηση ΠΑΠ στην Ντόρα για τα 5,5 εκ (βίντεο)

http://www.skai.gr/files/temp/5EE5E25039B2375505E9127E5353B40C.jpg«H αίσθηση του κόσμου ότι οι μεγάλοι και οι επώνυμοι δεν τιμωρούνται θα τελειώσει», (ΣΣ. Σύντομο ανεκδοτάκι και καλό από τον ΠΑΠ) διαβεβαίωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της ανεξάρτητης βουλευτή και προέδρου της ΔΗΣΥ Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη.

Η κα Μπακογιάννη, επικαλούμενη την μεγάλη καθυστέρηση ελέγχου και διαλεύκανσης της υπόθεσης Αναστασιάδη, κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει αν οι φορολογούμενοι που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ έχουν την ίδια μεταχείριση και καθυστέρηση με τον εκδότη ή υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι δύο κυβερνήσεις επί τρία χρόνια δεν απαντούν στα ερωτήματα του ελληνικού λαού και ότι μέχρι στιγμής το μήνυμα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές χωρίς να θίγονται οι ίδιοι.

«Είμαι ο πρώτος υπουργός και η πρώτη κυβέρνηση που απαντά και είμαι ο πρώτος υπουργός που κάνετε την ερώτηση» απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι για τους λόγους που προανέφερε η κα Μπακογιάννη, προωθείται η σύσταση θέσης οικονομικού εισαγγελέα, για να επιταχύνονται αυτές οι υποθέσεις και όχι να παραμένουν κάπου και να μην ξέρει ποιος και γιατί τις προχωράει ή όχι.

Επί της ουσίας την υπόθεσης και του ελέγχου του Θέμου Αναστασιάδη ο υπουργός δήλωσε ότι από τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει το ΣΔΟΕ θα εξαρτηθεί και η επιβολή προστίμων και θα συνταχθεί πόρισμα το οποίο θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και εκείνος θα αποφασίσει αν πρέπει να ασκήσει ποινική δίωξη.

Α ΜΕΡΟΣ


Β ΜΕΡΟΣ


Τα βίντεο είναι απ' το http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_5828.html

Ο Μαγκριώτης ανακάλυψε ξαφνικά ότι οι συμβάσεις για τα διόδια μπορούν να αλλάξουν... και είπε να κερδίσει λίγο χρόνο

Στη μέση της διαπραγμάτευσης με τις κοινοπραξίες παραχώρησης και τις τράπεζες βρίσκεται το Υπουργείο Υποδομών, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης.

«Συζητάμε τις μειώσεις των διοδίων και θα τις πετύχουμε. Τις συμβάσεις θα τις διορθώσουμε και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Τώρα συζητούν και οι παραχωρησιούχοι τις αλλαγές», σημείωσε ο κ. Μαγκριώτης. (ΣΣ. Εγώ πάντως έχω μπερδευτεί... μέχρι τώρα αν δεν κάνω λάθος άκουγα ότι μας δεσμεύουν οι προηγούμενες συμβάσεις που δεν μπορούν να αλλάξουν... τώρα ξαφνικά ο Μαγκριώτης λέει ότι συζητάει με τους παραχωρησιούχους και δέχονται αλλαγές... αφού το ΠΑΣΟΚ διαφωνούς με τις προηγούμενες συμβάσεις, γιατί δεν συζήτησε από την πρώτη μέρα;)

Διευκρίνισε ότι, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, έχουν τεθεί στο τραπέζι, η δραστική μείωση της τιμής των διοδίων στα τμήματα που είναι υπό κατασκευή, η γενική μείωση των διοδίων στο σύνολο της παραχώρησης του κάθε αυτοκινητοδρόμου, η καθιέρωση εκπτωτικής πολιτικής εκ μέρους των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια, αλλά και η διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών με εκπτώσεις και μειωμένες τιμές.

Ο υφυπουργός Υποδομών, υπογράμμισε ότι τα διόδια είναι μέρος της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων και αν συνεχιστούν οι αντιδράσεις και τα κινήματα για μη καταβολή διοδίων, τότε τα έργα κινδυνεύουν να μη γίνουν και θα υπονομευθεί το κύρος της χώρας.

Επανέλαβε ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν κακές και το ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει. Σημειώσε, επίσης, ότι με βάση τα προβλεπόμενα από τις συμβάσεις, η κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου", που κατασκευάζει το τμήμα Μαλιακός-Κλειδί, είχε προαναγγείλει αυξήσεις από τον Ιανουάριο, ύψους 33%, αλλά «εμείς τους ζητήσαμε να μη γίνουν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά (Καλός παπάρας και ο Σουφλιάς... αν είναι έτσι όπως τα λέει ο Μαγκριώτης).

Σύμφωνα με τις ίδιες συμβάσεις, αυξήσεις 20% τώρα και 30% το καλοκαίρι, πρέπει να επιβάλλει και η κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το τμήμα από τις Αφίδνες μέχρι τη Σκάρφια Λοκρίδος.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Φεβρουαρίου, διοργανώνεται νέο πανελλάδικό άνοιγμα των διοδίων, ενώ την ερχόμενη Τρίτη οι πέντε κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, έχουν προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου.

Όπως θέλει μας τα γυρίζει η Αννούλα: Το 2011 υπήρχε οργανωμένο σχέδιο ενώ το Δεκέμβρη του 2008 υπήρχε εξεγερμένη νεολαία...

Αφού είδε πως λειτουργεί στο Λονδίνο το μουσουλμανικό τέμενος και ενημερώθηκε από τους μουσουλμάνους για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάνουν, η Αννούλα επιστέφοντας στην Ελλάδα είπε να ασχοληθεί και με κανένα πρόβλημα των ιθαγενών. Έτσι απαντώντας πριν λίγο στη Βουλή σε ερώτηση του Ταλιαδούρου για το παν/κό άσυλο είπε αναφερόμενη στα γεγονότα της Νομικής:

«...υπήρχε σχέδιο να γίνει αίμα και άμμος η Αθήνα εκείνο το βράδυ και τα επόμενα...»

Αυτά όσον αφορά το 2011... γιατί το Δεκέμβριο του 2008 η Αννούλα και το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για

«αυθόρμητη επανάσταση της εξεγερμένης νεολαίας που η κυβέρνηση Καραμανλή δεν της έδινε παιδεία και όραμα»

και αν κάποιος τολμούσε να μιλήσει για οργανωμένο σχέδιο, αντιμετώπιζε τη χλεύη και την ειρωνία του ΠΑΣΟΚ...

1.500.000 εκ λαθρομετανάστες στην Ελλάδα... σύμφωνα με το αυριανό ΚΑΡΦΙ!!!!

Τι κάνει αυτό το παλικάρι;

Που χάθηκε ο «παικταράς»;

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/09/14/32_b.jpghttp://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/09/14/33_b.jpghttp://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/09/14/31_b.jpghttp://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/09/14/79_b.jpg

Λάθος ή Υποκρισία από τον Ν. Νικολόπουλο; Μήπως πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του;

Θέλω να πιστεύω ότι στον παρακάτω διάλογο έγινε ένα λάθος από τον Ν. Νικολόπουλο και δεν κατάλαβε τι ακριβώς είπε... Πιστεύω, κρίνοντας από αυτά που έχει πει κατά καιρούς για τους λαθρομετανάστες, πως είχε στο μυαλό του να πει: "για να περάσει το ΠΑΣΟΚ το Νόμο του πρέπει να αλλάξει και το Σύνταγμα κάτι που δεν μπορεί να γίνει"... αυτό όμως που μας βάζει σε υποψίες και δίνει τροφή σε όσους την έχουν στημένη, είναι ότι:

παρόλο που ο Καψαμπέλης του επεσήμανε "εσείς μπορείτε να πείτε ΟΧΙ να μην αλλάξει το Σύνταγμα" ο Νικολόπουλος δεν μίλησε και δεν άρπαξε την ευκαιρία να διορθώσει τις προηγούμενες ανοησίες...

Όπως κι αν έχει να πω στους Ελληναράδες ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν και να κάνουν τους αγανακτισμένους Νεοδημοκράτες... εμείς θα τους πάρουμε με τις πέτρες όσους τολμήσουν και ξεστρατίσουν.

Κεφαλογιάννης: Να πληρωθεί άμεσα το ΚΤΕΛ για να μην σταματήσει την μετακίνηση των μαθητών της υπαίθρου του νομού Ηρακλείου

http://www.creteplus.gr/t10509/images/kefalogiannisManolis.jpgΤο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών του νομού Ηρακλειο που διακοπτεται από το ΚΤΕΛ αφού δεν έχει ακόμα εισπράξει ούτε ένα ευρώ από το κράτος με αποτέλεσμα οι οδηγοί να απειλούν ότι την Παρασκευή 4/2/2011 θα σταματήσουν να μεταφέρουν τους μαθητές έφερε με παρέμβαση του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης προς τους Υπουργους Οικονομικων και Παιδειας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η μετακίνηση των μαθητών του νομού Ηρακλειο διακοπτεται αφού το ΚΤΕΛ δεν έχει ακόμα εισπράξει ούτε ένα ευρώ από το κράτος με αποτέλεσμα οι οδηγοί να απειλούν ότι την
Παρασκευή 4/2/2011 θα σταματήσουν να μεταφέρουν τους μαθητές.

Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου, παραμενει απληρωτο ενώ η κυβέρνηση «ολων των Ελληνων» χρωστάει το 25% των χρημάτων για τη σχολική χρονιά 2009-2010 και δεν έχει καταβάλει καθόλου χρήματα για το τρέχον έτος.

Ερωτασθε:

1. Η διακοπη της μετακινησης των Ελληνων μαθητων της υπαιθρου περιλαμβανεται στην πολιτική μονόπλευρη λιτότητας η στα «μυστικα» σημεια του μνημονιου Κυβέρνησης- ΔΝΤ-ΕΕ?

2. Αν όχι ποτε σκοπευετε να εξοφλησετε το ΚΤΕΛ Ηρακλειου-Λασιθιου?

Καρασμάνης: Ερώτηση βουλετών ΝΔ για τον αποκλεισμό των καπνοπαραγωγών από το Πρόγραμμα "Α. Μπαλταζής"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVJuej_UBbQ3xqXSjB77kSy3OxAInKDUHHHx5TU-T7r0TF9QvneiaDnR18HD-m0_jv2KdZCgZfNbrYdhnRX0fdZ_mXAD4hyTsFGJP3md-oQis_y9uORRF_o93Pia-_ZA1UWpneucGwJWAB/s1600/images.jpgΟ Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, Κοσμήτορας της Βουλής, βουλευτής Πέλλας, κ. Γ. Καρασμάνης, με αφορμή την ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, την οποία συνυπογράφουν 26 Βουλευτές, σχετικά με τον αποκλεισμό των καπνοπαραγωγών από το Μέτρο 144, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, οι Έλληνες αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις παλινωδίες της κυβέρνησης. Παρά τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις κυβερνητικών παραγόντων, πολλοί καπνοπαραγωγοί, επιχειρώντας να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο Μέτρο 144 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2012 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», διαπίστωσαν ότι δεν είναι δικαιούχοι, με αποτέλεσμα να μη τους επιστραφεί ούτε ένα ευρώ από την περικομμένη κατά 50% ενιαία κοινοτική ενίσχυση για τον καπνό, αλλά και ούτε θα λάβουν το ποσό έως 9000 ευρώ την προσεχή τριετία.

Είναι προφανές ότι συντελείται κατάφωρη αδικία σε βάρος πολλών καπνοπαραγωγών, που ενεργοποιούν δικαιώματα καπνού.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αναλάβει τις ευθύνες της βάζοντας τέλος στους αποκλεισμούς, προκείμενου να αρθούν οι περιορισμοί, δίνοντας τη δυνατότητα ένταξης στο Μέτρο 144 του συνόλου των γεωργών και κτηνοτροφών, που κατέχουν και ενεργοποίησαν δικαιώματα το έτος 2010».

Η Ρόδη Κράτσα απαντά στη συκοφαντική ανακοίνωση των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ

«Στα τραγικά αδιέξοδα που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να παραποιήσει την πραγματικότητα, να δημιουργήσει θέματα και εντυπώσεις, με κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο ελληνικό ή ευρωπαϊκό.

Στις συκοφαντικές δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και της κας ΄Αννυς Ποδηματά απάντησα με επιχειρήματα:

Τόσο στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, όσο και στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ν.Δ. δε στήριξε ποτέ προτάσεις που δεν είναι στοιχειοθετημένες ή εγκυμονούν κινδύνους για επιβάρυνση στην ελληνική ή ευρωπαϊκή οικονομία και ανταγωνιστικότητα, καθώς και μετακύληση κόστους στους πολίτες καταναλωτές και επενδυτές ή δεν ευνοούν ισόρροπα όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μόνον κάποιες ισχυρές, όπως είναι και η συγκεκριμένη παράγραφος της πρότασης της κας Ποδηματά για επιβολή φόρου μονομερώς στην Ευρώπη, η οποία παράγραφος και καταψηφίστηκε.

Αντίθετα, η Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει και προωθεί κάθε μέτρο που τονώνει την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία, όπως το κάνει πράξη και στην εσωτερική πολιτική.

Σε όσα λένε και όσα θέλουν να φαντάζονται το ΠΑΣΟΚ και η κα 'Αννυ Ποδηματά με τα ερωτήματά της, η απάντησή μου είναι: "προφάσεις εν αμαρτίαις"»

Που ήταν;

Έλα ντε που ήταν; Ο μεσιέ Παπαγιάννης μήπως ξέρει;

http://www.frontpages.gr/data/20110203/TFos-4.jpghttp://www.frontpages.gr/data/20110203/TGavros-0.jpg

Πλησιάζει η μεγάλη στιγμή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ ελπίζει να λυθεί σύντομα το θέμα του νόματος των Σκοπίων ;)

Την ελπίδα να "επιλυθεί το συντομότερο" το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ , εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν. Στην ιστοσελίδα του διεθνούς οργανισμού καταγράφονται οι χθεσινές δηλώσεις του, στο Βερολίνο, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γερμανίας.

"Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί με τον προσωπικό μου απεσταλμένο κ. Νίμιτς, ο οποίος έχει συνομιλήσει με τις ενδιαφερόμενες χώρες, τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ελπίζω ειλικρινά πως το θέμα της ονομασίας, που εκκρεμεί για μεγάλο χρονικό διάστημα -και έχει σημαντικές συνέπειες σε διμερείς σχέσεις, αλλά και στις σχέσεις στην περιοχή- θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατό", τόνισε ο γγ του ΟΗΕ, απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφορά, μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στο θέμα της ονομασίας.

"Θα κάνω το καλύτερο για να ενθαρρύνω καταρχάς τον προσωπικό μου απεσταλμένο, καθώς και τα ενδιαφερόμενα μέρη -τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ- να εμπλακούν στο διάλογο με ειλικρίνεια", πρόσθεσε ο Μπαν Κι μουν.

Όπως είχε ανακοινωθεί πρόσφατα, από εκπρόσωπο της Γραμματείας του ΟΗΕ, στις 9 Φεβρουαρίου ο Μάθιου Νίμιτς θα έχει συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΛΕΦΤΗ

Τι είπε ο Γ. Παπακωσταντίνου στον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος διατύπωνε τις ενστάσεις του για το αυτόφωρο...

«Αν κάποιος μπει στο κατάστημά σας, κλέψει και εκατό μέτρα παρακάτω συλληφθεί, θα είστε ευχαριστημένος να τιμωρηθεί με ένα απλό πρόστιμο; Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχει στέρηση της ελευθερίας υπό προϋποθέσεις και για όσους τελούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής;».

Ο mr Νο 1 πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση ποινικοποίησης του συνόλου των φορολογουμένων, αλλά από την άλλη η αίσθηση ατιμωρησίας που επικρατεί στη χώρα μας πρέπει να τελειώνει.

Η επιτυχημένη χρήση της παραβολής από μέρους του mr No1 με δελεάζει να θέσω και εγώ ένα ερώτημα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της παραβολής:

«Αν ο συνεταίρος σας στο κατάστημα σας, τον οποίο έχετε επιλέξει να διαχειρίζεται τα οικονομικά σας (για μια ακόμη φορά) και ο οποίος σας διαβεβαίωσε ότι το ταμείο είναι γεμάτο πριν τον επιλέξετε, σας κλέψει και πάρει και το ταμείο και τα λεφτά και σας πει ότι έκανε λάθος και το ταμείο δεν είναι τελικά γεμάτο, και καλέσετε την αστυνομία και συλληφθεί, θα είστε ευχαριστημένος να τιμωρηθεί με απλή στέρηση της κομματικής του ταυτότητας; Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχει στέρηση της ελευθερίας υπό προϋποθέσεις και για όσους τελούν το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση απάτης;».

Να προσθέσω επίσης ότι η αίσθηση ατιμωρησίας δεν υπάρχει μόνο μεταξύ πολιτών, αλλά και πολιτικών. Μόλις τον βρείτε ΕΝΑΝ (1) απατεώνα πολιτικό και τον βάλετε στη φυλακή, σας υπόσχομαι προσωπικά ότι η αίσθηση ατιμωρησίας, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, θα τελειώσει.

Η στατιστική σε μια κοινωνία "μαζί τα φάγαμε" δεν επιτρέπει να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας απατεώνας μεταξύ των συναδέλφων σας. Είμαι αισιόδοξος ότι αν ψάξετε, θα βρείτε κάποιον...

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/02/blog-post_6682.html

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Το νέο ωράριο για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας και η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Συνεχές 8ωρο και απόγευμα- Σε δημόσιο, δήμους, περιφέρειες"

Τις αλλαγές στο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων παρουσιάζει η "Ε". "Καθημερινό οχτάωρο από 1ης Οκτωβρίου, αντί για 7,5 ώρες που εργάζονται σήμερα, χωρίς μάλιστα επιπρόσθετη αμοιβή, ζητεί από τους δημοσίους υπαλλήλους σε υπουργεία, περιφέρειες και δήμους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Ταυτόχρονα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτης, "ανοίγουν" από τον Οκτώβριο και το απόγευμα -κατά τα πρότυπα λειτουργίας των ΚΕΠ- υπηρεσίες, όπως εφορίες, ΙΚΑ και πολεοδομίες. Το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοσίου τέθηκε χθες επί τάπητος από τον Γιάννη Ραγκούση στα μέλη της ΑΔΕΔΥ, που δήλωσαν επιφύλαξη όσον αφορά τις κυβερνητικές προθέσεις και ξεκαθάρισαν ότι ενδεχόμενο σχέδιο ελαστικότητας του ωραρίου στο Δημόσιο ισοδυναμεί με "casus belli" και μπορεί να εξελιχθεί σε σκληρή κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο και τους εργαζομένους στο Δημόσιο", αναφέρει η εφημερίδα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "'Πόθεν έσχες' από το ΙΚΑ σε όσους χρωστούν εισφορές!"

"Πρόσβαση στο πόθεν έσχες των οφειλετών του και άλλων προσώπων που συνδέονται μαζί τους (εταιρικά) για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών αποκτά το ΙΚΑ, με διάταξη-βόμβα που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την "επανίδρυση" του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ)", σημειώνει η εφημερίδα.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πώς θα πάρετε σύνταξη από το δημόσιο"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κόβουν και εφάπαξ"

Και το εφάπαξ βρίσκεται στο στόχαστρο της τρόικας, σύμφωνα με την εφημερίδα που αναφέρει: "Αποφασισμένοι να βάλουν χέρι στους κόπους μιας ζωής χιλιάδων εργαζομένων οι τροϊκανοί, με τις ...ευλογίες της κυβέρνησης του Μνημονίου, επιβάλλουν περικοπές στο εφάπαξ των επικουρικών ταμείων, με τη δικαιολογία των ελλειμμάτων που αυτά παρουσιάζουν".

ΕΘΝΟΣ: "Οκτάωρο και ανατροπές στους μισθούς- Τα "πάνω-κάτω" στον δημόσιο τομέα από τον Οκτώβριο"

Στις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους αναφέρεται το πρώτο θέμα της εφημερίδας. Όπως γράφει: "μεγάλες ανατροπές στη λειτουργία του δημοσίου τομέα, τις σχέσεις εργασίας και τις αμοιβές των υπαλλήλων προωθεί η κυβέρνηση. Εισάγει το οκτάωρο, αντί των εφτάμισι ωρών ημερησίως, που ισχύει σήμερα. Σε κρίσιμες υπηρεσίες καθιερώνει την απογευματινή λειτουργία. Θεσμοθετεί το ενιαίο μισθολόγιο, διορθώνοντας υπάρχουσες ανισότητες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εφ' όπλου λόγχη ο Αρχιεπίσκοπος για την κάρτα του Θηρίου"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Στον αέρα μισθοί-δώρα και στον ιδιωτικό τομέα"

"Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει και ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης για τον 13ο και 14ο μισθό. Εκτός από τη μείωση μισθών η κυβέρνηση εξετάζει και άλλες δυσμενείς αλλαγές", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το Μνημόνιο διώχνει τους νέους από την Ελλάδα"

Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο πρώτο της θέμα, "34.574 Ελληνόπουλα κατέθεσαν βιογραφικό το 2010 ψάχνοντας για δουλειά στην Ευρώπη. Διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις συγκριτικά με το 2008, μόνο τον Ιανουάριο του 2011 7.275 ζήτησαν να μεταναστεύσουν".

ΕΣΤΙΑ: "Δημοσιονομικό χάος προ 90 ετών"

Η ΑΥΓΗ: " "Δεν πληρώνω" εργολάβους- κυβέρνηση - τρόικα"

"Σπασμωδικά αντιδρά η κυβέρνηση στην εξάπλωση του κινήματος κοινωνικής ανυπακοής στα διόδια και τις αστικές συγκοινωνίες ποινικοποιούν τη μη πληρωμή διοδίων και εισιτηρίων αγνοώντας τις δικαστικές αποφάσεις για κατάργηση σταθμών διοδίων", σημειώνει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καταργούν τα δάνεια του ΟΕΚ"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ρύθμιση χρέους εντός του '11"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που θα περιλαμβάνει επιμήκυνση, επαναγορά ή ανταλλαγή ομολόγων και μείωση επιτοκίου, με μια εθελοντική συμφωνία".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Χτύπημα "Νο 2" στο Δημόσιο"

"Η κυβέρνηση υλοποιεί με σταθερά βήματα την πολιτική της για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους του κράτους. Το πρώτο σκέλος αφορούσε μισθούς και Δώρα, το δεύτερο το ωράριο εργασίας και το τρίτο (2012) κοινό μισθολόγιο για όλα τα υπουργεία και τους φορείς", σημειώνει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κινητοποιήσεις διαρκείας για τους γιατρούς του ΙΚΑ"

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας αναφέρεται το βασικό θέμα της εφημερίδας. "Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας. Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα το υγειονομικό προσωπικό του Ιδρύματος, έως και την Πέμπτη 10/2 απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά", σημειώνει.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Ψευτοθόδωροι- Ομολογούν τώρα εκείνα που διέψευδαν πριν από λίγες μέρες"

"Ο υπουργός Οικονομικών μας γνωστοποίησε ότι έως το Μάιο θα ψηφιστεί από τη Βουλή πακέτο επιπλέον μέτρων για την περίοδο 2012-2014, ύψους 12 δισ. ευρώ. Το πακέτο αυτό θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, "επανεξέταση" κοινωνικών δαπανών", αναφέρει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δημόσια δωρεάν Υγεία- κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης"

"Εντείνει η κυβερνητική προπαγάνδα τη συκοφάντηση των κινητοποιήσεων των γιατρών και των υγειονομικών, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία, στοχοποιώντας τους, με πρόσχημα το ευαίσθητο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων", αναφέρει ο Ριζοσπάστης.

ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσιοι Υπάλληλοι- 40ωρο με δουλειά και τα απογεύματα"

"Νέο ωράριο 40 ωρών την εβδομάδα αντί 37 1/2 για τους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε χθες ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας και για απογευματινή λειτουργία υπηρεσιών αιχμής", γράφουν ΤΑ ΝΕΑ.

City Press: "Εμφραγμα στην Υγεία"

"Ρήξη με την κυβέρνηση και μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι γιατροί συνεχίζουν την κατάληψη του υπουργείου. Κλειστά από σήμερα μέχρι και την Τρίτη τα φαρμακεία". τονίζει η εφημερίδα.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " "Πόλεμος" στην υγεία- Θύματα ασθενείς και ασφαλισμένοι"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στα διόδια θα ζεστάνουν τα τρακτέρ-Επιχείρηση "ανοικτές μπάρες" από τους αγρότες"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανησυχητική η ανατίμηση τροφίμων-εμπορευμάτων"

"Στις "συμπληγάδες" της εκρηκτικής αύξησης των τιμών των τροφίμων και των εμπορευμάτων απειλείται να συνθλιβεί η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας", σημειώνει η εφημερίδα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ενιαίος ΦΠΑ στην Ευρωζώνη- Ριζικές ανατροπές με το σχέδιο Μέρκελ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα στο τραπέζι των "27" τίθεται το σχέδιο σωτηρίας της Ευρωζώνης, ενώ η "Α. Μέρκελ προτείνει μόνο 2 συντελεστές ΦΠΑ για όλες τις χώρες. Από την πλευρά του ο Γκ. Σρέντερ λέει ότι αργήσατε πολύ για την Ελλάδα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα αναπτυξιακά εργαλεία- Κερδίζει έδαφος η ιδέα των Project Bonds για να κινηθεί η οικονομία"

"Κοντά στην έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων έργου (european project bonds) για την υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων σε τομείς, όπως η ενέργεια, τα ηλεκτρονικά δίκτυα, οι μεταφορές αλλά ακόμη και η υγεία και η ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή", σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο "Νέα Ευρωζώνη" με δεσμεύσεις και μέτρα"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στη "δήλωση" των ηγετών της Ευρωζώνης, στην οποία θα περιγράφεται το πλαίσιο των αλλαγών στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, είναι στραμμένα τα βλέμματα των αγορών και της Ελλάδας".

DEAL NEWS: "Ο κρυφός άσος του Σάλλα"

"Η πρώτη επαφή φέρεται να έγινε το περασμένο φθινόπωρο. Πριν καλά-καλά ανακοινωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου", αναφέρει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΤΟΥΜΠΑΣ

Η απόλυτη ξεφτίλα του Καρατζαφέρη!!! Στον Αυτιά είπε ξεκάθαρα ότι ανάμεσα σε επανάσταση τύπου Τυνησίας και Νέα Τάξη Πραγμάτων... προτιμάει να προσαρμοστεί όσο επώδυνο κι αν είναι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων... μόλις κατάλαβαν την μαλακία του έσπευσαν στη σελίδα του ΛΑΟΣ να αλλάξουν τα λεγόμενά του και να εμφανίσουν στους "βλάκες", έτσι προφανώς θεωρούν όσους μπαίνουν εκεί για να ενημερωθούν, ότι μίλησε για "ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ" και όχι για "ΝΕΑ ΤΑΞΗ"... Θαυμάστε τον λοιπόν να μιλάει για ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ:



Διαβάστε πιο αναλυτικά στο hellas-orthodoxy.blogspot.com

Που είναι οι δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, κ. Λοβέρδο;;

Πλαίσιο Κυβερνητικού Προγράμματος ΠΑΣΟΚ, 
Οκτ.2009
Aυτό είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την υγεία, δείτε τι αναφέρει για δωρεάν υπηρεσίες..
"Για το ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση και η ολοκλήρωση του ΕΣΥ, είναι δέσμευση προς τους πολίτες. Για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας με δημόσιο χαρακτήρα, ενιαία δομή, δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.."
Διαβάστε τώρα  τι δήλωσε η κ.Ξενογιαννακοπούλου στη συζήτηση για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή (18/10/2009)  


"Αυτή λοιπόν είναι η δέσμευσή μας για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας με δημόσιο χαρακτήρα, ενιαία δομή, δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, προσβασιμότητα σε όλους, αναβαθμισμένη πρόληψη διαφάνεια και λογοδοσία παντού. "

Μπορείτε να μας πείτε κ. Λοβέρδο που είναι αυτές οι περίφημες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, για τις οποίες έχετε δεσμευτεί;;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_04.html

Εμπαιγμός από το υπουργείο Εξωτερικών

Το περασμένο έτος το υπουργείο Εξωτερικών με μία πρωτοφανή ενέργεια επέβαλλε την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο “προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού”.

Η εγκύκλιος (αριστερά) που στάλθηκε τότε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με την υπογράφη του γ.γ. του ΥΠΕΞ πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπου δεν άφηνε περιθώρια ούτε καν για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης από κατά τόπους ομογενείς, αναφέροντας ευθαρσώς ότι τα χρήματα θα διατεθούν για κάλυψη άλλων… συναφών εκδηλώσεων.

Όπως μεταδίδει ιστοσελίδα της Ομογένειας από τις ΗΠΑ, στις 10 Φεβρουαρίου παρατίθεται στο ελληνικό Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης η καθιερωμένη δεξίωσή του για το Ολοκαύτωμα!

Στις 21 Ιανουαρίου 2011 σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο “Στάση πληρωμών κηρύσσει το υπ. Εξωτερικών” περιγράφει την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το υπουργείο:

“Ενώπιον οικονομικού αδιεξόδου, με ορατές επιπτώσεις στη λειτουργία διπλωματικών αρχών του εξωτερικού, αλλά και στην οργάνωση διπλωματικών αποστολών, βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας της αυστηρής τήρησης από το υπουργείο Οικονομικών των περιορισμών στην εκροή κεφαλαίων που έχουν προϋπολογισθεί για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ορίσει ότι ανά μήνα θα εκταμιεύεται για κάθε υπουργείο το 7% του συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και των υπερβάσεων που συνήθως καταγράφονται στο κλείσιμο του χρόνου. Αυτές οι υπερβάσεις –εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις από το 2010– ήταν η πρώτη δαπάνη που στο υπουργείο Εξωτερικών διαπίστωσαν ότι αδυνατούσαν να καλύψουν, με βάση τα νέα δεδομένα. Πρόκειται, δε, για οφειλές κυρίως από προμήθειες υλικών, που ακόμη δεν έχουν εξυπηρετηθεί“.

Αν όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου σαφώς θεωρεί ότι ο εορτασμός της Ελληνικής Εθνεγερσίας δεν αποτελεί χρέος τιμής και μνήμης όπως το εβραικό Ολοκαύτωμα και σίγουρα παραμένει αδιάφορο εάν μερικοί διπλωμάτες μας καλύπτουν σήμερα τις βασικές λειτουργικές δαπάνες των πρεσβειών και προξενείων από την τσέπη τους. Άλλωστε προέχει ο εξοπλισμός και η διακόσμηση των γραφείων της κας ΑΝΥΠΕΞ Μ. Ξενογιαννακοπούλου και του ΥΦΥΠΕΞ Δ. Δόλλη με δαπάνες ύψους 70.000 και πλέον ευρώ.

http://www.strategyreport.gr/?p=7171