03 Φεβρουαρίου 2011

Το σκέφτεται σοβαρά ο Πρόεδρος της Υεμένης... να προσχωρήσει στη ΣοσιαλΗστική Διεθνή

http://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/photonews/2011/02/03/36645_medium.jpgΜετά από το σημερινό παλλαϊκό συλλαλητήριο 20.000 ανθρώπων, στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, ο επί 30 χρόνια δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της χώρας, Αλί Αμπντάλα Σαλέχ, έχει μπει σε μεγάλο πειρασμό να κάνει αποδεκτή την πρόταση του Γιωργάκη και να ενταχθεί στη ΣοσιαλΗστική Διεθνή.

Δεν νοείται δικτάτορας να είναι εκτός της ΣΔ και σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να προσχωρήσει στην οργάνωση που δίνει στέγη σε όλους τους δικτάτορες προκειμένου να κάνει παρέα με τους συντρόφους του ΓΑΠ (GAP: Διέγραψε Ben Ali, διαγράφει Mubarak, ακολουθεί ο Gbagbo... στο τέλος θα μείνει μόνος του στη ΣΔ)

Αυτό ήταν το παλλαϊκό αίτημα των διαδηλωτών σήμερα στην Υεμένη και όχι οι συκοφαντίες των Δυτικών ΜΜΕ περί δυσαρέσκειας του λαού... έτσι απαντάται και η απορία του φίλου στο twitter:


Αδιανόητο!! Οι Ευρωπαίοι αρνούνται να μας επιστρέψουν τους λαθρομετανάστες μας!!! Να διαμαρτυρηθεί πάραυτα ο Ραγκούσης-Νταλάρας!!!

Έχουμε γράψει εδώ και μέρες ότι η απόφαση του ΕΔ που απαγορεύει στο Βέλγιο να επανπροωθήσει στην Ελλάδα λαθρομετανάστη, είναι ένα διαπραγματευτικό μέσο πίεσης στα χέρια της ελληνικής Κυβέρνησης η οποία όμως λόγω "ιδεολογικής προσέγγισης" (Ραγκούσης σε ελεύθερη μετάφραση: "όποιος γουστάρειμπορεί να δηλώνει Έλληνας και του δίνουμε υπηκοότητα), όπως κατηγόρησε ο Πεταλωτής το ΣτΕ, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει...

και άντε να μην ανοίξουν τα σύνορα στα μουλωχτά ώστε να φύγουν μερικές χιλίαδες λαθραίοι και να αναγκαστούν οι Ευρωπαίοι να συμβάλουν στο πρόβλημα με την Τουρκία που τους περνάει με ελευθέρας στη Ελλάδα... αλλά ούτε καν μια δήλωση δεν ακούσαμε ότι πχ. από εδώ και πέρα δεν θα δεχθούμε επαναπροωθήσεις μιας και μας καλύπτει το δικαστήριο... αντ΄αυτού έρχονται οι ξένοι από μόνοι τους και λένε ότι δεν πρέπει να μας επιστρέφουν τους λαθραίους!!!

Διαβάστε την είδηση:

Η διακοπή επαναπροωθήσεων στην Ελλάδα πρέπει να ισχύσει και για τη Βιέννη, τονίζει η πρόεδρος του αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Τη θέση ότι η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, στις 21 Ιανουαρίου, κατά της επαναπροώθησης από το Βέλγιο στην Ελλάδα ατόμου αιτούμενου ασύλου, ισχύει και για την Αυστρία, διατυπώνει ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, Γκέρχαρντ Χόλτσινγκερ, σε σημερινή μακροσκελή συνέντευξή του στην έγκυρη αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ.

Όπως τονίζει ο κ. Χόλτσινγκερ, ο ίδιος θεωρεί τελείως ακατανόητο να μην λαμβάνεται ως μέτρο αξιολόγησης μία απόφαση που πάρθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μια παρόμοια περίπτωση σε μία άλλη χώρα.

Με την κατηγορηματική τοποθέτησή του στη συνέντευξη, πως "η απόφαση (του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) για το Βέλγιο και την Ελλάδα, ως τη διακοπή των επαναπροωθήσεων, θα πρέπει να εφαρμόζεται και από την Αυστρία", ο πρόεδρος του αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου ασκεί εμμέσως πλην σαφώς, κριτική στην υπουργό Εσωτερικών της χώρας του, Μαρία Φέκτερ, η οποία δεν βλέπει κανένα λόγο για μια διακοπή των επαναπροωθήσεων από την Αυστρία προς Ελλάδα.

Η κ. Φέκτερ δικαιολογεί τις επαναπροωθήσεις με το γεγονός, όπως τονίζει, ότι η Αυστρία υποστηρίζει την Ελλάδα με την παροχή τεχνογνωσίας για την πρώτη αποδοχή προσφύγων και ισχυρίζεται ότι η επαναπροώθηση γίνεται στη βάση της Συμφωνίας του Δουβλίνου και ως εκ τούτου η ίδια δεν θεωρεί σωστό να θέσει εκτός ισχύος μια τέτοια συμφωνία και εξάλλου, όπως η ίδια προσθέτει, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποποιείται της ευθύνης της.

Τόσο μετά την απόφαση του Δικαστηρίου στο Στρασβούργο όσο και μετά την απόφαση της Γερμανίας, δύο ημέρες νωρίτερα, για τη διακοπή, για ένα χρόνο, των επαναπροωθήσεων στην Ελλάδα, το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωνε ότι η στάση της Αυστρίας στο θέμα επαναπροώθησης στην Ελλάδα, ατόμου, αιτουμένου ασύλου, παραμένει αμετάβλητη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, και μετά τις αποφάσεις αυτές δεν προκύπτουν αλλαγές για την Αυστρία, η οποία θα συνεχίσει να εξετάζει σε βάθος κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά και πως θα εξετάζονται περισσότερο από την Αυστρία και αιτήσεις ασύλου για τις οποίες την αρμοδιότητα, στη βάση της Συμφωνίας "Δουβλίνο 2", θα είχε η Αθήνα

Ο ίδιος πρόσθετε, πως η Αυστρία βοηθάει επιπλέον για μια βελτίωση της κατάστασης ασύλου στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε διμερές και προς τούτο έχει αποστείλει ειδικούς της στην Ελλάδα για να στηρίξουν τις εκεί υπηρεσίες ασύλου.

Η όλη συζήτηση ως προς τις επαναπροωθήσεις από την Αυστρία προς στην Ελλάδα, διεξάγεται εδώ και μήνες, ενώ τέλη Οκτωβρίου, με απόφασή του το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας, κάνοντας δεκτή, για πρώτη φορά, σχετική προσφυγή μιας Αφγανής κατά της απέλασής της στην Ελλάδα, φάνηκε πως έθετε πλέον ουσιαστικά τέρμα στην επαναπροώθηση στην Ελλάδα.

Αρκετές κοινοτικές χώρες έχουν ήδη διακόψει την επαπαναπροώθηση στην Ελλάδα στη βάση της Συμφωνίας του Δουβλίνου -- Βρετανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία, Σουηδία και πριν δύο εβδομάδες η Γερμανία.

Ιδιαίτερα προβληματική για την Ευρώπη η έλλειψη διευθύνσεων IP, ανέφερε η γερμανική ομοσπονδία τεχνολογιών

Η γερμανική ομοσπονδία τεχνολογιών Bitkom ανακοίνωσε σήμερα ότι η έλλειψη διευθύνσεων IP αποτελεί ένα "ιδιαίτερο πρόβλημα για την Ευρώπη". "Αναμένεται ότι στο τέλος του 2011 δε θα υπάρχουν άλλες ελεύθερες διευθύνσεις στην τρέχουσα μορφή, που ονομάζεται IPv4" ανέφερε ο πρόεδρος της Bitkom Άουγκουστ- Βίλχελμ Σιρ, σε ανακοίνωσή του.

"Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό για την Ευρώπη επειδή εδώ το πέρασμα στο νέο πρότυπο IPv6 δεν προχωράει πολύ γρήγορα. Η Ευρώπη έχει μείνει πίσω από την Ασία και την Αμερική" προειδοποίησε ο κ. Σιρ.

Η διεύθυνση IP (Ιnternet Protocol) είναι ένας μοναδικός αριθμός ο οποίος χρησιμοποιείται για την αναγνώριση κάθε συσκευής στο διαδίκτυο.

Ο ICANN, ένας οργανισμός που ασχολείται με την ρύθμιση των ονομάτων χώρου (domain names) έχει ήδη προειδοποιήσει για την έλλειψη διευθύνσεων IP και έχει ζητήσει την γρήγορη έγκριση του νέου πρότυπου.

Αίγυπτος: Συνεχίστηκαν οι μάχες σώμα με σώμα, όλο και πιο δύσκολη η κατάσταση για τους δημοσιογράφους.

Τούρκοι ήταν τελικά οι δύο δημοσιογράφοι που γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση ότι δέχθηκαν επίθεση... Οι Έλληνες είχαν φάει, ευτυχώς μερικές ψιλές, το πρωί...

Όλο και πιο δύσκολο γίνεται το έργο των δημοσιογράφων όπου καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα στην Αίγυπτο. Ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες ημέρες οι προπηλακισμοί εναντίον αυτών που καλύπτουν τα ρεπορτάζ για τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά ακόμα και τα αιγυπτιακά αυξάνονται. Από τον κανόνα δεν ξέφυγαν ούτε οι Έλληνες δημοσιογράφοι.

Σήμερα το πρωί, είναι γνωστό, ότι έπεσαν θύματα δύο εκπρόσωποι των ελληνικών μέσων, ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου της Καθημερινής, και ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης.

Μαρτυρίες υπάρχουν επίσης και για κλοπές φωτογραφικών μηχανών, αλλά και άλλων μέσων που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι, από τα δωμάτια στα ξενοδοχεία που διαμένουν ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί ήδη και συλλήψεις δημοσιογράφων που έχουν αφαιθεί ελεύθεροι στη συνέχεια. Ρεπορτάζ διεθνών Μέσων κάνουν λόγο και για απέλαση κάποιων από αυτούς.

Την ίδια ώρα το παράρτημα του Αλ Τζαζίρα παραμένει κλειστό εφόσον έχει θεωρηθεί παράνομο από την κυβέρνηση Χόσνι Μουμπάρακ.

Κομβικό σημείο για όλους τους δημοσιογράφους, αλλά και ο χώρος όπου οι περισσότεροι διαμένουν, είναι το ξενοδοχείο "Ραμσίς Χίλτον" το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο χώρο των εξελίξεων, δίπλα από την πλατεία Ταχρίρ και το Αρχαιολογικό Μουσείο, εκεί όπου από χθες μέχρι και σήμερα συνεχίζεται η μάχη σώμα με σώμα των δύο ομάδων: εκείνων που υποστηρίζουν το Χόσνι Μουμπάρακ και από την άλλη πλευρά εκείνοι που ζητούν την παραίτησή του εδώ και τώρα.

Από τους υψηλότερους ορόφους του συγκεκριμένου ξενοδοχείου-ουρανοξύστη μπορεί κανείς να έχει μία πολύ καλή άποψη του τί συμβαίνει στο πεδίο των μαχών μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν εκεί βρει κατάλυμα οι περισσότεροι ανταποκριτές και οι αποσταλμένοι που καλύπτουν τα γεγονότα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δέχτηκαν πιέσεις για να απομακρύνουν τους δημοσιογράφους από τα δωμάτια τους και να τους αναγκάσουν να μεταφερθούν σε άλλο χώρο.

Οι πιέσεις όμως αυτές δεν καρποφόρησαν προς τα παρόν, καθώς οι δημοσιογράφοι παραμένουν στο ξενοδοχείο. Τους δόθηκαν όμως δύο χαρτιά σήμερα από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, ένα που τους ενημερώνει πώς θα εφαρμοστεί ένα σχέδιο διάσωσης και εκκένωσης σε περίπτωση κινδύνου, καθώς επίσης και μία απαγόρευση εκ μέρους του ξενοδοχείου όσον αφορά τη λήψη φωτογραφιών από τα παράθυρα και τις βεράντες των δωματίων τους.

Ξυλοκοπήθηκαν Τούρκοι δημοσιογράφοι

Εξάλλου ένας τούρκος δημοσιογράφος χτυπήθηκε και ένας άλλος παρενοχλήθηκε σήμερα την ώρα που κάλυπταν τις διαδηλώσεις στο Κάιρο κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Οπαδοί του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ ξυλοκόπησαν βίαια τον Μετίν Τουράν, απεσταλμένου του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TRT, και του πήραν τα χρήματά του, αλλά και τον εξοπλισμό του, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο δημοσιογράφος κατάφερε να ξεφύγει και να βρει καταφύγιο στην τουρκική πρεσβεία στο Κάιρο.

Ένας φωτογράφος της εφημερίδας Ζαμάν, ο Ίσα Σίμσεκ, κυνηγήθηκε από οπαδούς του Μουμπάρακ, αλλά και από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, επεσήμανε το Ανατολή.

Αγνοείται Γάλλος δημοσιογράφος

Την ίδια ώρα το γερμανογαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Arte δεν έχει νέα από έναν από τους δημοσιογράφους του, ειδικό απεσταλμένο στο Κάιρο, ο οποίος σύνελήφθη νωρίτερα σήμερα από τον αιγυπτιακό στρατό, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πασκάλ Γκιμιέ, διευθυντής ειδήσεων του σταθμού.

"Ο Ουισάμ Σάραφ συνελήφθη σε ένα μπλόκο του στρατού την ώρα που προσπαθούσε να φτάσει στο σημείο μετάδοσης με την κασέτα που περιείχε το ρεπορτάζ της ημέρας", εξήγησε ο Γκιμιέ.

"Το γαλλικό του διαβατήριο κατασχέθηκε μαζί με το κινητό του τηλέφωνο και την κασέτα με το ρεπορτάζ. Κρατήθηκε επί μία ώρα στο μπλόκο. Στη συνέχεια τον έβαλαν σε ένα άρμα μάχης μαζί με ακόμη δύο ξένους δημοσιογράφους και τον μετέφεραν σε άγνωστο σημείο", πρόσθεσε.

Χθες Τετάρτη συνελήφθησαν τρεις δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου France 24 από τις "υπηρεσίες πληροφοριών", σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, και ακόμη δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Εν τω μεταξύ όπως μετέδωσε πριν από λίγο το σουηδικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT, ένας ακόμα δημοσιογράφος, αυτή τη φορά σουηδός, που κάλυπτε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, αγνοείται.

Αγνοείται Σουηδός δημοσιογράφος

Ο Μπερτ Σούντστρομ, ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα στο Κάιρο, έχει να δώσει σημεία ζωής από σήμερα το μεσημέρι.

Μία άγνωστη ανδρική φωνή απάντησε στο κινητό του τηλέφωνο και είπε στα αραβικά ότι ο Σούντστρομ κρατείται και "είναι με τον στρατό", δήλωσε ο Όλοβ Κάρλσον του SVT.

Σουηδοί διπλωμάτες στο Κάιρο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν τον δημοσιογράφο.

Στο Κάιρο, διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Μουσείο για να το προστατεύσουν!

Το μουσείο του Καΐρου, στεγάζει ανεκτίμητες συλλογές αιγυπτιακών αρχαιοτήτων.

Το αιγυπτιακό μουσείο του Καΐρου, στην αυλή του οποίου εξερράγησαν σήμερα δύο βόμβες μολότοφ ενώ συγκρούονταν υποστηρικτές και αντίπαλοι του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ είναι ένα από τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου και περιέχει ανεκτίμητες συλλογές αιγυπτιακών αρχαιοτήτων.

Ιδρύθηκε το 1858, σε ένα άλλο κτίριο, από τον γάλλο αρχαιολόγο Ογκίστ Μαριέτ, ιδρυτή της Υπηρεσίας αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, φιλοξενεί περίπου 150.000 αρχαιότητες, συμπεριλαμβανόμενου του ασύγκριτου θησαυρού του Τουταγχαμών.

Η συνέχεια στο parthenon-sculptures.blogspot.com

Ρε πούστη μου θα τρελαθούμε τελείως!!! Τέμενος επισκέφθηκε η Αννούλα στο Λονδίνο!!!!

Ποιοι μας κυβερνάνε ρε γαμώτο!!! Πόσο προδότες είναι; Καλά αυτοί οι ύπνοι στη ΝΔ δεν βλέπουν τι γίνεται τριγύρω τους!!! Το πρόβλημά τους είναι ο Αντώναρος και αν ο Καραμανλής φταρνίστηκε!! Είμαι περίεργος αν θα ασχοληθεί κανένας να την ρωτήσει από που και ως που επισκέφθηκε μουσουλμανικό τέμενος στο Λονδίνο!!!!

Διαβάστε και την είδηση του ΑΠΕ:

Η Υπουργός Α. Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε, επίσης, το τέμενος του ανατολικού Λονδίνου, συνοδευόμενη από τον Αρχιμανδρίτη Βασίλειο, υπεύθυνο για διαθρησκευτικά θέματα της Αρχιεπισκοπής. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τους χώρους λατρείας και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, συναντήθηκε με τη διοίκηση του τεμένους και ενημερώθηκε για τον τρόπο διοίκησης, λειτουργίας και χρηματοδότησής του.

Οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του τεμένους και του πολιτιστικού κέντρου ξεκίνησαν το 1910 και το τέμενος εγκαινιάστηκε το 1985. Στη σημερινή του μορφή, μαζί με το πολιτιστικό κέντρο, λειτουργεί από το 2004, με ενεργό συμμετοχή της μουσουλμανικής κοινότητας, σε συνεργασίας με την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΔΝΤ: Μέχρι τα 10 έτη η επιμήκυνση του αλυσοδέματος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOD5aAJtzL-idY7TTljsJ8W5CD7L4cB2qJjfXAspaGsTgkWW_yDmKek8E-3Qx9rJeQlnBXYqa3MKgN83OUoHTwDIM7RAD_viu4yHB6hjdTtJbNpBGwvwsPKxNReFGFtCITUUY6bofFyKU/s320/%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%82.jpgΤην πρόθεση του ΔΝΤ να προχωρήσει στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα στα 10 χρόνια επιβεβαίωσε η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του Ταμείου, Κάρολαϊν Ατκινσον, σημειώνοντας παράλληλα πως το ΔΝΤ δεν διαθέτει μηχανισμό για την παροχή δανείων που ξεπερνούν τα 10 έτη.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, η κ. Ατκινσον ανέφερε ότι είναι δεδομένα σε κάθε χρονική στιγμή, επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο και στην περίπτωση της Ιρλανδίας κυμαίνονται στο 3,1%.

H αξιωματούχος του ΔΝΤ σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση της ελληνικής οικονομίας από στελέχη του Ταμείου και της υπόλοιπης τρόικας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 11 Φεβρουαρίου.

Εκτίμησε ακόμη ότι είναι «σημαντικό να υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων στην Ευρώπη», ενώ υπογράμμισε τη σημασία του μόνιμου μηχανισμού χρηματοδότησης.

Επισήμανε επιπλέον τη σοβαρότητα που αποδίδεται στην αξιοπιστία των stress tests των τραπεζών, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για την παροχή της αναγκαίας κεφαλαιακής ρευστότητας μετά τα stress tetsts.

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης που εφαρμόζονται στα κράτη που αντιμετώπιζαν προβλήματα χρέους, όπως και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιηθούν έτσι ώστε να επιτευθεί η ανάπτυξη, καθώς, όπως είπε, το πρόβλημα του χρέους είναι σε τελική ανάλυση η μια πλευρά ενός γενικότερου προβλήματος ανάπτυξης, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αίγυπτος: Ένας ξένος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην πλατεία Ταχρίρ... Σύμφωνα με το twitter ενδεχομένως πρόκειται για Έλληνα δημοσιογράφο...

... Ας ελπίσουμε να μην είναι κανας δικός μας...

Ένας υπάλληλος της Διεθνούς Αμνηστίας συνελήφθη. Υποστηρικτές του προέδρου Μουμπάρακ εισβάλουν σε ξενοδοχεία και καταδιώκουν τους ξένους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια.

Ένας ξένος ξυλοκοπήθηκε σήμερα μέχρι θανάτου στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο του Καΐρου, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας και μέλη σωστικών συνεργείων.

Η εθνικότητα και το όνομα του θύματος δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Παράλληλα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι υποστηρικτές του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ εισέβαλαν σήμερα σε ξενοδοχεία στο Κάιρο, εκδιώκοντας από εκεί τους ξένους δημοσιογράφους.

Εν τω μεταξύ η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε σήμερα ότι η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε έναν γάλλο υπάλληλό της και πολλούς άλλους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κάιρο.

Η στρατιωτική αστυνομία περικύκλωσε το Κέντρο Χίσαμ Μουμπάρακ, που έχει ανθρωπιστικό έργο, και εμπόδισαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα να βγουν. Στη συνέχεια μέλη της αστυνομίας μπήκαν στο κτίριο και συνέλαβαν έναν υπάλληλο και πολλούς υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Την ίδια στιγμή αυτόπτες μάρτυρες ανακοίνωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το σουπερμάρκετ Hyper One στα προάστια του Καΐρου έχει τυλιχθεί στις φλόγες και ότι οι πελάτες που βρισκόντουσαν μέσα αναγκάστηκαν να σπάσουν τα τζάμια για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Υπάρχουν και χειρότερα... οπότε ευχαριστούμε το MEGA

Δείτε που λέει στους Αμερικάνους, το FOX NEWS, ότι είναι η Αίγυπτος στο χάρτη!!!!

Αυτό ούτε το Mega δεν το κάνει!!!



Να ποιων οι πρόγονοι ήταν συνεργάτες των Γερμανών

Ριζοσπάστης 27.10.1944, σελ 2

ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbfUUPTZaLU7FtC8_UTxu7rGe1MDtINIo84Cjs9leAOLrWFaCvuoxBdDjwxNk8-PT1wMc-8GXXvibJU0PMK2vYcwCUnOH8AbkujElxnwCn6yBI7Xxc9DdAdevdWz6N6is1ai4T3IQPDV_1/s1600/pagalos.JPG

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε ο τυφώνας Yasi στην Αυστραλία

Για να καταλάβετε πόσο μεγάλος ήταν ο τυφώνας yasi που χτύπησε την Αυστραλία δείτε πόση έκταση της Ευρώπης θα κάλυπτε:

http://resources2.news.com.au/images/2011/02/02/1225998/738290-tc-yasi-superimposed-on-europe.jpg

Δείτε και μερικές φώτο από τις καταστροφές που προκάλεσε:

Innisfail

Some banana plantations have been completely destroyed by flooding, extreme winds or both

Banana crops, near Innisfail

Photo: REUTERS/www.castaways.com.au/Handout " href="http://www.theage.com.au/photogallery/environment/weather/yasi-hits-north-queensland/20110202-1acrd.html" target="_blank">Photo: Jonathan Wood/Getty Images" src="https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=f25c2c6351&view=att&th=12de963d0e218be6&attid=0.3&disp=emb&zw" height="400" width="600">

Photo: Ian Hitchcock/Getty Images" href="http://www.theage.com.au/photogallery/environment/weather/yasi-hits-north-queensland/20110202-1acrd.html" target="_blank">Photo: Jonathan Wood/Getty Images" src="https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=f25c2c6351&view=att&th=12de963d0e218be6&attid=0.4&disp=emb&zw" height="400" width="600">

Townsville

Fallen trees are scattered around the city, blocking off major roads and damaging houses

Townsville

Strong winds buffet a section of the 'Strand' in Townsville





Hundreds of frightened residents flood into the evacuation centre in the old Town Hall as catatrophic cyclone Yasi approaches Innisfail


Ε. Κωνσταντινίδης: "Ο Νομός Φλώρινας αντιμετωπίζει πλέον άμεσα τις συνέπειες του μνημονίου"

http://www.eklogika.gr/uploads/files/vouleutes-new/konstantinidis.jpg«Ο Νομός Φλώρινας αντιμετωπίζει πλέον άμεσα τις συνέπειες του μνημονίου. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά μέτρα, που αφορούν βέβαια όλους τους Έλληνες, αλλά και μια σειρά μέτρων σε τοπικό επίπεδο, τα οποία έχουν δυσβάσταχτες επιπτώσεις για τη ζωή των κατοίκων και για το μέλλον του ακριτικού μας Νομού μιας και οδηγούν στην υπανάπτυξη, στη φτώχια και στην οπισθοδρόμηση.

H ανεργία καθημερινά γιγαντώνεται. Από τον Οκτώβριο, που εξισώνονται οι φόροι με το πετρέλαιο κίνησης, το πετρέλαιο θέρμανσης θα φθάσει σε δυσθεώρατες τυμές πάνω από 1400 ευρώ τον τόνο με καταστροφέα αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Τα δρομολόγια του ΟΣΕ ανεστάλησαν, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τον κλοιό της απομόνωσης. Η κωλυσιεργία της κυβέρνησης να πάρει απόφαση για τη λειτουργία των ορυχείων της Βεύης, η οποία θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, θα δώσει οικονομική ανάσα στην περιοχή και θα απαλλάξει τους κατοίκους από μία ιδιότυπη ομηρία, ταυτόχρονα υπονομεύει την κατασκευή του ΑΗΣ Μελίτη 2.

Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, χωρίς να είναι τίποτα οριστικό, μπαίνουν στη συζήτηση των καταργήσεων - συγχωνεύσεων τμημάτων, κάτι βέβαια που απεύχομαι.

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις έχουν ήδη αναγγελθεί και συζητούνται για σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και αστυνομίκα τμήματα.

Παρόλα τα μεγαλόστομα λόγια για τεράστιες αλλαγές στο χώρο της υγείας, το νοσοκομείο τείνει να καταλήξει σε κέντρο υγείας, ενώ παρά τον αγώνα να εξασφαλιστεί προσωπικό για τη συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας του ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου και ενώ οι συζητήσεις ήταν προχωρημένες για να λειτουργήσει με κλειστό νοσήλιο, δυστυχώς ξαναγυρίζουμε πίσω στην αρχική, προ ετών, κατάσταση. Οι αγρότες έχασαν τα χρήματα τους, πέφτοντας θύματα της κυβερνητικής παραπληροφόρησης να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά συστήματα, αφού τα δίκτυα της ΔΕΗ είναι κορεσμένα και έγινε γνωστό τώρα, μετά την πραγματοποίηση μεγάλων εξόδων για την προετοιμασία των επενδύσεων. Η συζήτηση για καταργήσεις - συγχωνεύσεις Ενώσεων και Αγροτικών Συνεταιρισμών ενισχύει την αβεβαιότητα στο αγροτικό επάγγελμα και η μετάλλαξη του ΕΛΓΑ θα έχει θύμα τις αγροτικές αποζημιώσεις από τις θεομηνίες που καταστρέφουν την παραγωγή. Η μείωση της αγοραστικής δύναμης από το συνεχές ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων, τη συνεχή επιβολή φόρων και τσν υψηλό ΦΠΑ σπρώχνει σε λουκέτα τους εμπόρους.

Η νομοθετική προχειρότητα του Καλλικράτη δημιουργεί καθημερινά περισσότερα προβλήματα από αυτά που φιλοδοξεί να λύσει, Η φημολογία για μετακίνηση της 9ης Ταξιαρχίας της Φλώρινας εντείνεται.

Τελευταίο άφησα το τεράστιο πρόβλημα για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού. Το τοπίο είναι ομιχλώδες. Αν και το τμήμα Φλώρινας -Νίκης προχωράει κανονικά και θα δημοπρατηθεί, δε γίνεται κανένας λόγος για το ζωτικό τμήμα Φλώρινας-Πτολεμαίδας, που θα μας δώσει διέξοδο στην Εγνατία. Για την προμελέτη του έργου, που είχε χρηματοδοτηθεί και δημοπρατηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν υπάρχει ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται και όλα δείχνουν, ότι το έργο παραπέμπεται στο άγνωστο μέλλον.

Με όλα αυτά τα ζητήματα ασχολήθηκα και τα ανέδειξα με ερωτήσεις και τοποθετήσεις μου στη Βουλή και στις αρμόδιες επιτροπές, με συναντήσεις σε υπουργεία, οργανισμούς και φορείς, με δηλώσεις και παρεμβάσεις μέσω του ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου. Δε μπορώ να απολογηθώ όμως για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η Φλώρινα πρέπει να αντιδράσει. Δεν πάει άλλο και χρειάζονται να εντείνουμε συλλογικά και μεθοδευμένα τις δράσεις μας. Στο πλαίσιο αυτό προτείνω, στο άμεσα προσεχές διάστημα, το Επιμελητήριο Φλώρινας, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και το Εργατικό Κέντρο να πραγματοποιήσουν, από κοινού και υπό την αιγίδα τους, συζήτηση - ημερίδα με τη συμμετοχή όλων των φορέων (Βουλευτών, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχων, Συλλόγων, Μ.Μ.Ε.) και των πολιτών για την περαιτέρω ανάδειξη των προβλημάτων, την κατάθεση προτάσεων, λύσεων και τη λήψη αποφάσεων για δυναμικό πλέον αγώνα. Πρέπει ενωτικά να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητα μας και να βγούμε δυνατά και συντονισμένα όλοι μαζί μπροστά».

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ

Ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να κομπάζει στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ότι μας έσωσε από την πτώχευση. Πώς είναι δυνατόν ένας λαός να πιστεύσει ότι «σώθηκε», όταν βλέπει ότι το δημόσιο χρέος καθημερινώς αυξάνει και σε τρία έτη, από 110% του ΑΕΠ, που ήταν, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία, θα φθάσει, κατά τους υπολογισμούς όλων, στο 165% του ΑΕΠ; Στην πραγματικότητα, βέβαια, θα είναι πολύ μεγαλύτερο, δεδομένου ότι δια της υφέσεως της οικονομίας μας, μειούται το ΑΕΠ και επομένως το ποσοστό του χρέους, σε σχέση με αυτό, θα αυξηθεί.

Και πώς είναι δυνατόν να πιστεύσουν οι Έλληνες ότι «σώθηκαν», αφού το εισόδημα των περισσοτέρων μειώθηκε κατά 30 έως 50%, ενώ σημαντικό μέρος των εργαζομένων έχει μείνει άνεργο και αντιμετωπίζει το φάσμα της πείνης; Η κυβέρνηση περιόρισε μισθούς και συντάξεις. Τον ίδιο χρόνο όμως διέθεσε ποσό 84 εκατομμυρίων ευρώ, για να ικανοποιήσει τους λιμενεργάτες συνδικαλιστές του Πειραιώς, προκειμένου να αποδεχθούν την COSCO. Συνεχίζει δε τις σπατάλες σε πολλούς τομείς.

Ο πρωθυπουργός της χώρας πλήρωσε 7.500 ευρώ για να διανυκτερεύσει σε σουίτα ξενοδοχείου της Ν. Υόρκης μία μόνο βραδιά. Έχει προσληφθεί στρατιά συμβούλων, που ασφαλώς μισθοδοτούνται. Πληρώνονται αποζημιώσεις στους βουλευτές, που μετέχουν στις Εξεταστικές Επιτροπές, αν και η συμμετοχή τούτων εις αυτές είναι μέρος των κυρίων καθηκόντων τους. Μετακινούνται υπουργοί με πολυδάπανη συνοδεία. Και γενικώς το κράτος, ενώ αξιώνει από τους πολίτες αιματηρές στερήσεις, εξακολουθεί την κακή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Αρκεί να αναδράμει κανείς στα γεγονότα της τελευταίας τριετίας, για να αντιληφθεί πώς και γιατί εφθάσαμε στην σημερινή εξαθλίωση. Προηγήθηκε η συμφωνία Ελλάδος και Ρωσίας για τη μεταφορά του αερίου της τελευταίας, που ενόχλησε σφοδρώς τους Αμερικανούς. Επακολούθησε η απόφαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, δια της οποίας αποκλείσθηκε η πρόσκληση των Σκοπίων να γίνουν μέλος της Συμμαχίας, κατόπιν σχετικού διαβήματος του Έλληνος πρωθυπουργού. Δια της αποφάσεως αυτής διαψεύσθηκε ο κ. Μπους, που είχε προαναγγείλει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, τόσο κατά την αναχώρησή του από τις Η.Π.Α., όσο και αμέσως μετά την άφιξή του στο Βουκουρέστι.

Οι μεγάλοι μας σύμμαχοι, κατά τη συνήθειά τους, δε συγχωρούν προσβολές και μειώσεις. Το θέρος του 2007, υπό περίεργες συνθήκες, πυρπολήθηκε η Ελλάδα με φωτιές, που άναψαν συγχρόνως σε πολλές περιφέρειές της, τις πρώτες νυκτερινές ώρες και υπό άπνοια. Καταστράφηκαν πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, όπου υπήρξαν και περί τα 70 ανθρώπινα θύματα.

Παρά ταύτα και ενώ αναμενόταν η ήττα της Ν. Δημοκρατίας από τους πολιτικούς αντιπάλους της, ο ελληνικός λαός, με το αισθητήριό του, αντιλήφθηκε τα επιδιωκόμενα και έδωσε τη νίκη στον Κ. Καραμανλή. Όμως το Δεκέμβριο του επομένου έτους, με αφορμή τον θάνατο ενός μαθητή από εξοστρακισμό βλήματος όπλου ενός αστυνομικού, πυρπολήθηκε το κέντρο των Αθηνών.

Από την άνοιξη του 2009 είχε καταστεί σαφές ότι επιδιώκετο η ανατροπή της κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, δια παντός τρόπου, ίσως δε και δια της Βουλής. Επακολούθησε διάλυση αυτής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με σχεδόν βεβαιότητα για την ήττα του τότε κυβερνώντος κόμματος.

Τα ΜΜΕ στην πλειονότητά τους ανέλαβαν την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, λησμονήσαντα όσα κατά καιρούς έλεγαν κατά του αρχηγού του. Ανεδείχθη νικητής το «κίνημα» τούτο. Αλλά ο αρχηγός του, από τις πρώτες ημέρες, δήλωσε στο εξωτερικό, ότι οι προκάτοχοί του παραποιούσαν τα στοιχεία της οικονομίας, η οποία είχε περιέλθει στα πρόθυρα της πτωχεύσεως.

Το κράτος είναι η μεγαλυτέρα επιχείρηση μιας χώρας. Αν ο διευθύνων σύμβουλος μίας οιασδήποτε άλλης επιχειρήσεως κατηγορούσε αυτή στο εξωτερικό, γνωρίζων ότι πρόκειται να απευθυνθεί στις αγορές για δανεισμό, θα τον ανέμενε άμεση καθαίρεση και επαγγελματικός θάνατος. Όμως ο Γ. Παπανδρέου, εμφανίσθηκε από όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης και των Η.Π.Α. ως «σωτήρας» της πατρίδος του.

Και ενώ είχε δηλώσει, ότι ουδέποτε η χώρα θα απευθυνθεί στο Δ.Ν.Τ., διότι όπου αυτό αναμείχθηκε ακολούθησε ύφεση και οικονομική καταστροφή, εν τούτοις άρχισε αμέσως διαβουλεύσεις συνάψεως δανείου με τον πρόεδρο του Δ.Ν.Τ. Ντομινίκ Στρος Καν, αν και συνέχισε να λέει στον ελληνικό λαό, ότι θα αντιμετωπίσουμε μόνοι το χρέος και δεν έχουμε ανάγκη βοηθείας κανενός.

Στο μεταξύ τα εξυπηρετούντα την προπαγάνδα ορισμένων κέντρων εξουσίας ΜΜΕ της Ευρώπης και των Η.Π.Α., διακήρυσσαν ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Όμως τα χρέη αυτής δεν είναι περισσότερα των 400 δις ευρώ, όταν οι Η.Π.Α. έχουν χρέος 13,5 τρις ευρώ. Αν γίνει διαίρεση του δημοσίου χρέους Ελλάδος και Η.Π.Α. δια του αριθμού των κατοίκων τους, κάθε Αμερικανός οφείλει πολύ περισσότερα από τον Έλληνα πολίτη. Εξάλλου η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία, έχουν χρέος πολύ μεγαλύτερο της Ελλάδος εν σχέσει με το ΑΕΠ τούτων. Αλλά δεν θεωρούνται ότι κινδυνεύουν να πτωχεύσουν.

Στο βιβλίο με τίτλο: «Η εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου» του Τζων Πέρκινς, περιγράφεται ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. στα οικονομικά προβλήματα πολλών χωρών του κόσμου και ιδιαίτερα σε χώρες στρατηγικά σημαντικές για τις Η.Π.Α.
Μέσω της υπερχρεώσεως αυτών και δια της οικονομικής και πολιτικής εξαρτήσεώς τους από δάνεια του Δ.Ν.Τ., οι «οικονομικοί δολοφόνοι» διασφαλίζουν τα αμερικανικά συμφέροντα, από οιονδήποτε «ασυμβίβαστο» ή «ιδεαλιστή» ή «τρελλό» κυβερνήτη, που δεν θα δεχθεί λύσεις, προσφερόμενες από αμερικανικές εταιρείες, προκειμένου να κερδίσουν συμβόλαια αγοράς επιχειρήσεων, ώστε να εκμεταλλευτούν προνομιακά και ασύδοτα, τον πλούτο της οικείας χώρας.

Η μέθοδος είναι πάγια. Η παγκόσμια τράπεζα χορηγεί πλουσιοπάροχα δάνεια, εν γνώσει του ότι δεν είναι δυνατή η αποπληρωμή τους. Σε λίγα χρόνια τα δάνεια αυτά έχουν καταστήσει τη χώρα όμηρο των διεθνών οικονομικών κύκλων και του Δ.Ν.Τ. Η παγκόσμια τράπεζα επιβάλει αυστηρά μέτρα, που προκαλούν την ύφεση και μεγαλύτερη πενία. Ακολουθούν εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις. Και λίγο πριν την πλήρη οικονομική κατάρρευση, οι μεγάλες διεθνείς εταιρείες αγοράζουν σε τιμές ευκαιρίας τις δημόσιες επιχειρήσεις. Μήπως μας θυμίζουν όλα αυτά, τα συμβαίνοντα σήμερα στην Ελλάδα;

Το ερώτημα είναι πώς επέτρεψαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ την κυκλοφορία του βιβλίου τούτου και την επιβίωση του συγγραφέως του. Η απάντηση, ότι μπορεί να συνεχίζει την αποστολή του και την παροχή των υπηρεσιών του από άλλη σκοπιά, δεν είναι πειστική. Πάντως εντυπωσιάζει το περιεχόμενο του βιβλίου τούτου, λόγω της μεγάλης συμπτώσεως των συμβαινόντων στην Ελλάδα και των περιγραφών, που γίνονται εις αυτό.

Εχει διατυπωθεί στο διαδίκτυο το ερώτημα: πώς γίνεται να ταυτίζονται τόσο πολύ οι απόψεις ορισμένων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων με αυτές των κερδοσκοπικών κύκλων της διεθνούς αγοράς. Διατυπούται ακόμη η εκδοχή ότι ίσως είμεθα προ του μεγαλυτέρου παιγνίου χρηματιστικής κυβείας, που στήνεται από την εποχή των δανείων υψηλού ρίσκου στις Η.Π.Α. Για το σκοπό αυτό, οι διαχειριστές των κεφαλαίων πιέζουν να προχωρήσει τάχιστα η μεταφορά των αρμοδιοτήτων άσκησης της δημοσιονομικής και γενικά της οικονομικής πολιτικής των κρατών μελών στα όργανα της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Και να αρχίσει άμεσα η έκδοση κοινού ομολόγου, που θα αντικαταστήσει αυτά, που εκδίδει τώρα κάθε κράτος μέλος.

Το γιατί οι επενδυτές λατρεύουν την ιδέα των κοινών ομολόγων, εξήγησε ένας ανώνυμος τραπεζίτης στους Financial Times (16/1). Συγκεκριμένως είπε: «Οι επενδυτές λατρεύουν αυτά τα ομόλογα γιατί προσφέρουν την ασφάλεια ενός τριπλού Α στην πιστοληπτική ικανότητα, ενώ την ίδια ώρα παρέχουν κάτι το επιπλέον στο επιτόκιο πάνω από τα γερμανικά ομόλογα».

Το κοινό ομόλογο της Ευρωζώνης θα κληθεί να καλύψει, όχι μόνον τις τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες των κρατών της Ευρωζώνης, αλλά και του μηχανισμού στήριξης. Υπολογίζεται, ότι με την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ιταλία ως άμεσες υποψήφιες χώρες για τον μηχανισμό στήριξης το Ε.Τ.Χ.Σ. θα χρειασθεί γύρω στα 2 τρις ευρώ για να μπορεί να παρέμβει σ΄ αυτές. Δηλαδή θα χρειασθεί πάνω από το 20% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, για χρηματοδότηση, την οποία βέβαια καμία αγορά δεν πρόκειται να παράσχει χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Αυτοί που προσπαθούν να κατευθύνουν την εξέλιξη της οικονομικής κρίσεως, εκπλήσσονται διότι η ύφεση, αντί της πτώσεως των τιμών επέφερε άνοδο του πληθωρισμού και ανησυχούν ιδιαιτέρως για την αύξηση της τιμής των αγαθών διατροφής, που έδωσε και την αφορμή των ταραχών της Τυνησίας και της Αιγύπτου.

Τέλος, στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων, έχουν διατυπωθεί και τα εξής κρίσιμα ερωτήματα: Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13,5 τρις ευρώ που χρωστάν οι Η.Π.Α., τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία κ.λπ., αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς; Και ακόμα: Πώς γίνεται, ολόκληρος ο πληθυσμός της γης να χρωστάει το 98% των χρημάτων του και ποίοι έχουν τόσα πολλά χρήματα ώστε να αντέχουν να δανείσουν τόσα κεφάλαια; Μήπως τα δάνεια αυτά είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Ειδικώς για τον έλεγχο της χώρας μας, πολλοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιούνται επιπλέον, τόσο η Τουρκία όσο και τα Σκόπια, με τις εκάστοτε υποβολιμαίες βλέψεις τους.

Ρε τι κάνει αυτός ο Τατσόπουλος;!!

Ρε Τατσόπουλε δεν ντρέπεσαι λιγάκι; Τι χειρονομίες είναι αυτές;

Να παίζεις δημοσίως την "Ψωλή του Βουκεφάλα"!!!
Ντροπή ρε!


Να προωθήσει επιτέλους την πρόταση Σαμαρά για ενίσχυση της ανάπτυξης ζητούν οι Καρτάλης-Φλωρίδης από Παπακ-Mike

Επιστολή Κ. Καρτάλη και Γ. Φλωρίδη προς Γ. Παπακωνσταντίνου και Μ. Χρυσοχοίδη: Να εξετασθούν ενισχυτικά μέτρα για την ανάπτυξη

Την ανάγκη να εξεταστούν ενισχυτικά μέτρα για να στηριχθεί η ανάπτυξη και να αμβλυνθούν οι συνέπειες από τη συρρίκνωση του ΑΕΠ, επισημαίνουν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης και Γιώργος Φλωρίδης.

Τονίζουν ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πολιτικές και μέτρα, που ενισχύουν την ανάπτυξη και παράλληλα δρομολογείται με εντατικότερους ρυθμούς η υλοποίηση του ΕΣΠΑ, ώστε να τύχουν της βέλτιστης δυνατής αξιοποίησης οι κοινοτικοί πόροι, αλλά και για να καλυφθούν οι καθυστερήσεις που αποτυπώνονται, ως προς την αξιοποίηση των εν λόγω πόρων, σε συγκεκριμένα θεματικά αντικείμενα. Στο ίδιο πλαίσιο, επισημαίνεται ότι το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εξακολουθεί να είναι μειωμένο με στόχο να περιορισθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα της χώρας για δημόσια έργα-επενδύσεις, τα οποία στην παρούσα φάση θα δημιουργούσαν συνθήκες τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας, αλλά και θα περιόριζαν τη μείωση του ΑΕΠ.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν την αναγκαιότητα λήψης μέτρων, που καθιστούν ηπιότερη και ευκολότερα αναστρέψιμη την ύφεση, αποτελούν γέφυρα μετάβασης στην αναπτυξιακή φάση, αλλά και συντελούν στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του μέγιστου προβλήματος του δημόσιου χρέους. Προς την κατεύθυνση αυτή -μεταξύ άλλων- προτείνουν μέτρα για στοχευμένη αξιοποίηση της δυνατότητας που θα προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έκδοση ομολόγου έργων (project bond) και απλοποίηση του συστήματος προκαταβολών που πληρώνονται στους δικαιούχους στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινοτικών ενισχύσεων.

Αίγυπτος: Πετροπόλεμος ξέσπασε κοντά στην πλατεία Ταχρίρ ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του προέδρου Μουμπάρακ

Πετροπόλεμος ξέσπασε σήμερα ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ καθώς αναζωπυρώθηκε η βία κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Δημοσιογράφος του Ρόιτερς, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε ότι πρόκειται για το χειρότερο περιστατικό βίας από σήμερα το πρωί και ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν σε δρόμο που οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ.

Οι πολέμιοι του καθεστώτος Μουμπάρακ μετέφεραν σακιά με πέτρες στην "ουδέτερη ζώνη" για να αντιμετωπίσουν τους υποστηρικτές του προέδρου.

Νωρίτερα σήμερα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τις συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς και τους αντιπάλους του αιγύπτιου προέδρου στο κέντρο του Καΐρου, ο αιγυπτιακός στρατός ανέπτυξε δυνάμεις πεζικού δημιουργώντας με τον τρόπον αυτόν μια ουδέτερη ζώνη.

ΝΔ: Συνεδρίαση της Κ.Ο.-Ομιλία Α. Σαμαρά

http://1.bp.blogspot.com/_DBOzxZNqx_U/SwRYyys3_XI/AAAAAAAABbw/yZxTwtvDcRU/s400/%CE%A3%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3+%CE%A7%CE%9B.jpgΕπίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι αντιμετωπίζει τη χώρα ως εταιρία υπό εκκαθάριση, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να αλλάξει τους όρους του μνημονίου, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι ετοιμάζει νέο πακέτο σκληρών μέτρων, χωρίς να δείχνει καμία κοινωνική ευαισθησία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως για να βγούμε από την κρίση χρειάζονται μέτρα ανάπτυξης, τα οποία δεν παίρνει η κυβέρνηση την ώρα μάλιστα που όλοι αποδέχονται πως το μνημόνιο έχει αποτύχει.

Όσον αφορά τις εξεταστικές επιτροπές ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπάθησε να θέσει τη ΝΔ υπό ομηρία. Επικριτικός ήταν και για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως είναι υποκρισία και ασυναρτησία από τη μία να ψηφίζουν νόμους που προσελκύουν μετανάστες και από την άλλη να φτιάχνουν φράχτη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη συστράτευση όλων στο κόμμα καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα προκύψουν από την οργή του κόσμου. "Η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, αγωνίζεται για το λαό, πέρα από στεγανά. Απευθυνόμαστε σε όλους, ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους. Κανέναν δεν θεωρούμε δεδομένο και κανένα δεν χαρίζουμε", τόνισε ο κ. Σαμαράς ζητώντας από τα στελέχη της ΝΔ να απορρίψουν τα στρογγυλεμένα λόγια.

Ποιος άφησε λοιπόν untreated (αθεράπευτα) τα προβλήματα, μετά την ομιλία σας κ. Προβόπουλε;

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ
Ομιλία στην ετήσια συνάντηση του ΔΝΤ στην Κωνσταντινούπολη, 6-7 Οκτωβρίου 2009, δηλ. δύο μέρες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ:
The state of the Greek economy
The economic slowdown has been less severe in Greece than in many other European countries. However, this outcome reflects factors that, if left untreated, will reduce growth potential in the medium term.
Για όσους δεν πολυκατάλαβαν:
Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας
Η οικονομική επιβράδυνση είναι λιγότερο σοβαρή στην Ελλάδα σε σχέση με πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες που, αν αφεθούν χωρίς θεραπεία, θα μειώσουν μεσοπρόθεσμα το αναπτυξιακό δυναμικό της χώρας.
Και συνεχίζει αναλύοντας τι πρέπει να γίνει δηλ. να διορθώσει το Κράτος τα οικονομικά του και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις...

Βλέπετε εσείς να μιλάει πουθενά για πρόβλημα και κίνδυνο χρεοκοπίας ο καθ΄ύλην αρμόδιος άνθρωπος που ήξερε όλα τα στοιχεία και είχε πει έγκαιρα ότι αν μετά τον Οκτώβριο δεν ληφθούν μέτρα μπορεί να πάμε και σε δηψήφιο έλλειμμα;

Άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα στις 4 Οκτωβρίου του 2009 δεν αντιμετώπιζε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, 1,5 χρόνο μετά, με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ...

Ποιος άφησε λοιπόν
untreated (αθεράπευτα) τα προβλήματα, μετά την ομιλία σας κ. Προβόπουλε; Βγείτε να το πείτε ευθέως στον Ελληνικό λαό

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΙΦΘΗ. ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΤΟ ΦΠΑ !

Η οικονομική τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.

Ωραίο επιχειρηματικό κλίμα δημιουργεί η κυβέρνηση για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής οικονομίας.

Οι επιχειρήσεις καταρρέουν. Οι μικρομεσαίοι ξεπουλάνε μέχρι και τα σπίτια τους για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά τα λεφτά και πάλι δεν φτάνουν.

Μόλις σήμερα δημοσιεύθηκε ότι 27 ΔΙΣ ιδιωτικών καταθέσεων έφυγαν από τις Τράπεζες το 2010, όχι για το εξωτερικό, αλλά για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης των νοικοκυριών και επιβίωσης των ΜΜΕ, που έχουν κυριολεκτικά χρεοκοπήσει.

Τι λέει λοιπόν η κυβέρνηση στον επιχειρηματία ;

Εσύ Θα επενδύσεις.

Εμείς θα φροντίσουμε να αποτύχεις και να πτωχεύσεις.

Θα σου πάρουμε όλη την περιουσία.

Και όταν δεν θα έχεις άλλα να σου δεσμεύσουμε ή να σου κατασχέσουμε για να εισπράξουμε και τον ΦΠΑ, τότε θα σε κλείσουμε στη φυλακή !

Ωραίος ο ανεπάγγελτος ποιητής Παπακωνσταντίνου.

Θα κάνει τεράστια επιτυχία ! Θα γίνει το επόμενο Greek Idol !

Την ίδια επιτυχία που έκανε και με τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, των εσόδων, της ανάπτυξης και του κουρέματος, που τελικά έγινε ... ξύρισμα.

Βεβαίως, ο επιχειρηματικός κόσμος δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Γιατί ο επιχειρηματίας δεν είναι ούτε ανεπάγγελτος, ούτε δημόσιος υπάλληλος, όπως ο Υπουργός. Έχει μάθει να ψάχνεται, να βρίσκει λύσεις και να επιβιώνει.

Από μόνος του, χωρίς να συμβουλεύεται καμία Τρόϊκα, δηλαδή άλλους ανεπάγγελτους.

Έτσι λοιπόν, είναι απλό το τι πρόκειται να συμβεί.

Ας ξεκινήσουμε από την απλή διαπίστωση που λέι ότι η αριθμητική δεν μας βγαίνει.

Δηλαδή ότι με τη σημερινή οικονομική κατάσταση, σε κάθε επιχείρηση (πλην αυτών που ασχολούνται με τα όπλα, τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο καυσίμων και τα spreads), τα έσοδα δεν φτάνουν για να καλυφθούν τα έξοδα.

Κάτι λοιπόν πρέπει να μείνει απλήρωτο.

Μέχρι σήμερα έμενε απλήρωτο το ΦΠΑ και, μετά, κατά σειρά προτερεότητας, το ΙΚΑ, οι προμηθευτές, οι Τράπεζες κλπ.

Τώρα θα αλλάξει η προτεραιότητα.

Θα πληρώνεται κατά προταιρεότητα το δηλούμενο ΦΠΑ. Για να μην πάμε φυλακή !

Το ΙΚΑ θα παραμένει απλήρωτο γιατί είναι πλημέλλημα.

Θα μείνουν απλήρωτες όλες οι Τράπεζες. Αυτό δεν είναι ούτε ποινικό αδίκημα.

Και φυσικά, με το ΦΠΑ στο 23% και την επιχειρηματικότητα ποινικοποιημένη σαν κακούργημα, χειρότερο ακόμη και από το εμπόριο ναρκωτικών, στην Ελλάδα δεν θα τιμολογείται ούτε το 50% του πραγματικού τζίρου.

Γιατί το κίνητρο για τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή είναι πλέον τεράστιο. Οικονομικό και Ποινικό.

Θα ανθίσουν νέες τεχνολογίες, όχι φοροδιαφυγής αλλά νόμιμης φοροαποφυγής.

Όπως για παράδειγμα η προσομοίωση του παραδοσιακού εμπορίου με ηλεκτρονικό εμπόριο, με έδρα του εμπόρου στο εξωτερικό, από τον τζίρο του οποίου το Ελληνικό Δημόσιο όχι μόνο δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ έσοδο από ΦΠΑ αλλά θα χάσει και το φόρο εισοδήματος, που θα καταβάλλεται – αν καταβάλλεται - στο εξωτερικό.

Έτσι λοιπόν, ο ανεπάγγελτος ποιητής Παπακωνσταντίνου θα ξαναγράψει μία τεράστια επιτυχία στο ενεργητικό του.

Θα έχει αυξήσει τον ΦΠΑ (όπως και με τα καύσιμα) αλλά και πάλι θα έχει καταφέρει να μειώσει τον τζίρο, ήτοι το ΑΕΠ και τα έσοδα.

Θα χειροτερεύσει τη σχέση χρέους προς ΑΕΠ, αφού το δεύτερο θα μειωθεί. Και θα καταστρέψει τις Τράπεζες, αφού κανένας δεν θα τις πληρώνει.

Στο τέλος δε αυτού του νέου οικονομικού θαύματος, θα περιφέρεται περιχαρής σε όλα τα διεθνή φόρα πανυγηρίζοντας ότι μείωσε με τεράστια επιτυχία τις δαπάνες και τα ελλείματα, αφού δεν θα επιστρέφει τον πιστωτικό ΦΠΑ, δεν θα πληρώνει ούτε μισθούς και συντάξεις (που να τα βρεί τα λεφτά χωρίς έσοδα) και δεν θα πληρώνει ούτε γιατρούς, φαρμακοποιούς, προμηθευτές, εργολάβους κλπ.

Μετά δε την ανακοίνωση της νέας αυτής συνταρακτικής επιτυχίας του, θα ζητήσει από τους ανεπάγγελτους συναδέλφους του της Τρόϊκας, τη λήψη νέων δανείων για την επιμύκυνση των παλαιών, τα οποία θα υποστούν ξανά τη διαδικασία του εσωτερικού κουρέματος, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Τότε η σχέση χρέους προς ΑΕΠ θα γράφει 200%.

Αυτή θα είναι και η μαγική στιγμή που θα μας ανακοινωθεί ότι μετά τα τρομερά επιτεύγματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, η εμπιστοσύνη των αγορών ανακτήθηκε και, ως εκ τούτου, εισερχόμαστε σύντομα σε φάση ανάπτυξης.

Όπως και σήμερα.

Και τότε θα επιχειρηθεί να ληφθούν τα τελευταία αναπτυξιακά μέτρα.

Θα γίνει διαρκές ποινικό αδίκημα και θα διώκεται με τη διαδικασία του αυτόφωρου η μη καταβολή των εισφορών του ΙΚΑ και η καθυστέρηση εξυπηρέτησης των δανείων στις τράπεζες.

Η Οικονομική Αστυνομία (που τότε θα λειτουργεί) θα αποκτήσει on line πρόσβαση στο αρχείο της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. και όλα τα εκατομμύρια των Τειρεσιόπληκτων επιχειρηματιών θα διαταχθεί να προσάγονται μαζικά στις φυλακές με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Για να αποσυμφορηθούν οι φυλακές και να μπορούν να υποδεχθούν τους επιχειρηματίες, θα αποφυλακιστούν όλοι οι αλλοδαποί, οι οποίοι μετά την παραμονή τους στις Ελληνικές φυλακές θα έχουν αποκτήσει όλες τις προϋποθέσεις να λάβουν την Ελληνική Ιθαγένεια και να συμβάλλουν με την ψήφο τους στη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού.

Θα αποφυλακιστούν όλοι οι έμποροι ναρκωτικών, μικροί και μεγάλοι και, προκειμένου να ενισχυθεί η νέα επιχειρηματικότητα και να καταστεί ανταγωνιστική η Ελληνική οικονομία, θα πέσει και το τελευταίο κάστρο και θα ανοίξει το κλειστό επάγγελμα της εμπορίας ναρκωτικών.

Στο Mega, η Τρέμη θα αναγγέλει με το χαμόγελο του χιλιοστού λίφτινγκ ότι η Ελλάδα επιτέλους αλλάζει.

Ο Πρετεντέρης θα επιπλήττει τους Δικαστές επειδή θα έχουν δώσει ξανά αναβολή στη δίκη του Βοσκόπουλου στο Εφετείο.

Ο Καψής θα κατηγορεί τους επιχειρηματίες για απείθια στους Νόμους, επειδή δεν θα προσέρχονται οικιοθελώς στις φυλακές ή επειδή προσερχόμενοι στις φυλακές με τα αυτοκίνητά τους, δεν θα έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και θα σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια.

Αυτή θα είναι η στιγμή που η Αθήνα θα γίνει Κάϊρο και η Ελλάδα θα αναδειχθεί ως η νέα, ανερχόμενη Αίγυπτος της Ε.Ε.

Ελικόπτερα θα μεταφέρουν από το κτίριο της Βουλής τους όποιους επιζήσαντες πολιτικούς στην Ελευσίνα, προκειμένου να επιβιβαστούν στα C 130, με μοναδικό ασφαλή προορισμό τους τον αγύριστο.

Οι ήρωες του επιχειρηματικού κόσμου που θα έχουν επιβιώσει από το έπος της Τρόϊκας, θα αναδείξουν τη νέα πολιτική ηγεσία που θα επαναφέρει την Ελλάδα στην κοινή λογική.

Ο κύκλος της ανάπτυξης θα επανέλθει. Μετά το σκοτάδι υπάρχει μόνο φως.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει.

Κ.Τ.

ΜΑΚΙ: Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση σχολείων

http://www.cityofpetaloudes.gr/images/stories/MAKI_-_MAQHTIKH_KINHSH.jpgΜε θλίψη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, τη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει πλήρως την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης στα σχολεία της χώρας. Οι ενέργειες για την κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων, αποτελούν τη χαριστική βολή για το ελληνικό σχολείο και τους μαθητές.

Για μία ακόμη φορά η ηγεσία του Υπουργείου αντιμετωπίζει την εκπαίδευση μας μόνο με αριθμητικά και οικονομικά κριτήρια, και όχι με παιδαγωγικά και μαθησιακά όπως οφείλει.

Ως σίγουρη επίπτωση πρέπει να θεωρηθεί η παραμέληση της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης. Τοπικές κοινωνίες θα μαραζώσουν ενώ οικογένειες χαμηλού εισοδήματος θα επιβαρυνθούν οικονομικά.

Επιπλέον, με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια, οι επιπτώσεις για τους μαθητές θα είναι πολλές και ιδιαίτερα αρνητικές. Χιλιάδες μαθητές θα στριμωχτούν σε μεγάλα τμήματα , λόγω έλλειψης σχολικών αιθουσών και σχολείων. Στα νέα σχολεία η δυνατότητα επιτήρησης και προστασίας των μαθητών θα είναι μηδαμινή. Η σπατάλη χρόνου και η ταλαιπωρία, θα αποτελεί την καθημερινότητά μας.

Είναι σίγουρο ότι η εκπαιδευτική διαδικασία και η καθημερινότητα των μαθητών, μόνο χειρότερες μπορούν να γίνουν μέσω των καταργήσεων και συγχωνεύσεων των σχολείων μας. Πόσο μάλιστα όταν σύμφωνα με στοιχεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας χρειάζονται 500 νέα σχολικά κτίρια για να σταματήσει το φαινόμενο να γίνονται διπλές βάρδιες.

Εμείς, ως Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση, δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε αυτή την πολιτική του Υπουργείου και καλούμε τους αρμόδιους να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους.

Στην κατεύθυνση της στήριξης των υπαρχουσών σχολικών μονάδων, προτείνουμε τα εξής :

• Διερεύνηση της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων σε σχέση με το μαθητικό δυναμικό, ώστε μέσω παρεμβάσεων όλες οι μονάδες να καταστούν το μέγιστο λειτουργικές.

• Εφαρμογή ανώτατου αριθμού 20 μαθητών ανά τμήμα για όλες τις σχολικές μονάδες.

• Εφαρμογή αυστηρών κανόνων και μηχανισμών στον τομέα της σχολικής μεταφοράς, ώστε να πάψει επιτέλους η σπατάλη δημόσιου χρήματος, που παρατηρείται.

• Ενίσχυση των παραμεθόριων και απομακρυσμένων σχολικών μονάδων, που αποτελούν σημαντικό στοιχείο για τους τόπους που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Από το Γραφείο Τύπου της Μ.Α.ΚΙ.

«Δήγμα Δωρεάν»-TV-100: "Αδελφοί Παπαγεωργίου: Οι τελευταίοι των μεγάλων ευεργετών!"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-ZyCzl4jzpQbAeRcQDtMwdQq6KEl8sV7AO8GBBhW_XBWM_nldmOdVuTyvcLaGjZEn0IsYPvcwjae8MfmOZfDxZIRded9Ohax19QgyaNW0gMo4GXbWLj_WEXzjpQE4gUB8h8f0HYGAqpA/s1600/XEN.jpgΣτους αδελφούς Παπαγεωργίου, τους (μάλλον τελευταίους) των μεγάλων ευεργετών είναι αφιερωμένο το «Δήγμα Δωρεάν» που θα μεταδοθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 8.30 μ.μ. από την TV-100.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα για τη ζωή, τη διαδρομή και την προσφορά του Νίκου και του Λεωνίδα Παπαγεωργίου. Των δύο ορφανών από τη Σιάτιστα, που ξεκίνησαν (με τα πόδια) να πουλάνε καπέλα για να κατακτήσουν μέσα σε τρεις δεκαετίες την παγκόσμια αγορά γούνας.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, μιλά στον Χρήστο Νικολαίδη για τα παιδικά του βιώματα που τον συγκλόνισαν: την εκτέλεση του ΕΑΜίτη πατέρα του από τους Γερμανούς κατά την κατοχή, την κατοπινή ανείπωτη φτώχεια της οικογένειας . Αλλά και τα χρόνια της ανάτασης, της δημιουργίας, της καθιέρωσης, της προσφοράς. Για τις δωρεές σε Σιάτιστα, Φραγκφούρτη και Θεσσαλονίκη.

Μιλά ακόμη για την ιδέα δημιουργίας ενός νοσοκομείου, την πρώτη συνάντηση με τον τότε πρωθυπουργό Κων. Μητσοτάκη, τις προσπάθειες για την ανέγερση του, τον απίθανο πόλεμο λάσπης που δέχθηκε τότε και τη σημερινή ικανοποίηση που νιώθει από το γεγονός ότι το «Παπαγεωργίου» είναι καλύτερο νοσοκομείο της χώρας και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Για τους αδελφούς Παπαγεωργίου μιλούν στην εκπομπή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως κ . Βαρνάβας, τα μέλη του πρώτου ΔΣ του νοσοκομείου Γρηγόρης Χατζησάββας και Γιώργος Ιγνατιάδης, ο πρώην πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Νίκος Τσαρούχας, ο νυν πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Βασίλης Παππάς και Γιώργος Χριστόπουλος και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Στρατάκης.

Το ρεπορτάζ, η παρουσίαση και η έρευνα είναι του Χρήστου Νικολαΐδη και η σκηνοθεσία του Ζάχου Σαμολαδά.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη το επόμενο Σάββατο την ίδια ώρα.

ΓΑΖΑ.... Πόσες ανθρώπινες ζωές θα θρηνήσουμε ακόμα?

Τον Μάιο αναμένεται να αποπλεύσει ο δεύτερος στολίσκος για το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας. Η φιλανθρωπική οργάνωση IHH που θα λάβει μέρος και φέτος στην διοργάνωση του στολίσκου αποδεικνύεται ότι είναι εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση, οργάνωση με δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία, με την Χαμάς και την Αλ-Κάιντα.

Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι οι ακτιβιστές της οργάνωσης ενεπλάκησαν σε βίαια συμπλοκή με τον ισραηλινό στρατό. Η ΙΗΗ θα προσπαθήσει και φέτος να σπάσει τον αποκλεισμό με κάθε τρόπο και δεν θα διστάσει να αντιμετωπίσει ξανά τους ισραηλινούς κομάντος με βία.

Εμείς δεν θα έπρεπε να έχουμε καμιά συμπλοκή η συνεργασία με μια τέτοια τουρκική οργάνωση ισλαμιστών η με την Χάμας που ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής ο 'Αμπου Μάζεν,την κατηγορεί για προκλητικότητα και διαφθορά του παλαιστινιακού κράτους.

Η κυβέρνηση μας πρέπει να εμποδίσει με κάθε τρόπο των στολίσκο και να μην επιτρέψει καμία δραστηριότητα από τα λιμάνια της!

Πρέπει να επιβληθεί μια οριστική λύση επιτέλους!!! Πόσες ανθρώπινες ζωές θα θρηνήσουμε ακόμα?

Κ.Α.

Ι. Βρούτσης: Με το ζύγι ή με το μάτι θα μπορεί να υπολογίζεται ο φόρος στο εξής σύμφωνα με διάταξη του ΠΑΣΟΚ!!!!

«Η πρόβλεψη του άρθρου 13 του Προσχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τη μη υποχρέωση των φορολογικών ελεγκτικών οργάνων να δεσμεύονται από τη φορολογική νομοθεσία για τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων (φυσικά και νομικά πρόσωπα), αποτελεί «βόμβα» στο οικοδόμημα του Φορολογικού μας Συστήματος.

Με την εισαγωγή τέτοιων αναχρονιστικών αντιλήψεων, η κυβέρνηση μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, όταν ο υπολογισμός του φόρου γινόταν με το «ζύγι, με το μάτι ή κατά το δοκούν».

Αυτές οι πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, καταστρατηγούν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας.

Νομιμοποιούν την αυθαιρεσία στο Φορολογικό μας Σύστημα.

Δημιουργούν μια πανίσχυρη Φορολογική Αρχή, που θα μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη της το πλαίσιο της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας.

Τέτοιες νοοτροπίες και αντιλήψεις, δεν συνάδουν με τις πραγματικές ανάγκες της Αγοράς, της Οικονομίας και της Κοινωνίας.

Αντίθετα, δημιουργούν αντικίνητρα και συνιστούν τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρα μας.

Καλούμε, τη κυβέρνηση να αποσύρει την αναχρονιστική αυτή διάταξη, που απορρυθμίζει πλήρως το Φορολογικό μας Σύστημα».

Γ.Μπουτάρης: "τιμώ και υπολήπτομαι απερίφραστα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο..."

ΞΕΧΑΣΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ

«Ο κ.Ι.Μπουτάρης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν αναφέρεται στην Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν επηρεάζεται ούτε από δηλώσεις ούτε από ανεπίτρεπτες επισκέψεις.

Επίσης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός διότι μόλις προ διετίας ενώπιον της Δικαιοσύνης ενυπογράφως δήλωσε για τον επί 12ετία τ.Δήμαρχο ότι «τιμώ και υπολήπτομαι απερίφραστα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ως πολιτικό και ως άνθρωπο. Ως καταξιωμένο επαγγελματία και αθλητή. Ως άξιο πολίτη της Θεσσαλονίκης.»

Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν θα έβλαπτε.»

Μ. Κεφαλογιάννης: Εξοντωτική η υπερφορολόγηση του πολίτη μέσω φόρου ακίνητης περιουσίας στους μικρούς οικισμούς της υπαίθρου

Tο πρόβλημα της υπερφορολόγησης των πολιτών μέσω του φόρου ακίνητης περιουσίας στους μικρούς οικισμούς της υπαίθρου επισημαίνει στον Υπουργό Οικονομικών ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτηση του στη Βουλή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ώς εξής:

Με την ψήφιση του νόμου 3842/2010 και την επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, σε συνδυασμό με την ένταξη των μικρών οικισμών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των αγροτεμαχίων, επέρχεται υπερφορολόγηση ακίνητης περιουσίας που αποτελείται κυρίως από εγκαταλελειμμένα αγροτεμάχια.

Ειδικά στο Νομο Ηρακλειου με τον καθορισμό τιμής ζώνης 800-900 ευρω και στη πλέον απόμακρη περιοχή του νομού, για ακίνητη περιουσία που περιλαμβάνει και 24 στρέμματα εγκαταλελειμμένων αγροτεμαχίων με αντικειμενική άξια μέχρι 31/12/2010 42 ευρω ανά τετρ. μέτρο και σύνολο 960.000 ευρω, πληρώθηκε ΕΤΑΚ για το έτος 2009 1230 ευρώ και έκτακτη εισφορά 2150 ευρώ. Σήμερα η αντικειμενική αξία αυτής της ακίνητης περιουσίας αποτελούμενης που με το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς (ΑΑ-ΓΗΣ) αποτιμάτο σε 960.000 ευρώ, με την ένταξη στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού των οικισμών εκτοξεύθηκε στα 3.200.000 ευρώ. Ως εκ τούτου για το έτος 2011 απαιτείται καταβολή φόρου ακίνητης περιουσίας ποσού 29.800 ευρώ σχεδόν ίσου με το ετήσιο ατομικό εισόδημά του φορολογούμενου ιδιοκτήτη που είναι μισθωτός.

Ερωτασθε:

1. Με ποια λογική ισονομίας και φορολογικής επιβάρυνσης έκαστου ανάλογα με τα εισοδήματα του ειναι δυνατό το Κράτος να απαιτεί από αγροτική περιουσία ετήσιο ΦΜΑΠ τέτοιου ποσού που υπερβαίνει το ετήσιο ατομικό εισόδημα του φορολογούμενου, ιση με αυτή των πολυτελών ιδιοκτησιών στις αστικές και τουριστικές περιοχές?
2. Εφ όσον ειναι δεδομένο ότι λόγω της παρούσης οικονομικής κρίσης και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα εκποίησης των προαναφερομένων ακινήτων αλλά και ουτε της καταβολής αυτών των φόρων ΦΜΑΠ, τι θα πράξει η Κυβερνηση?
3. Σκοπεύετε να φυλακίσετε για φοροαποφυγη εκατομμύρια μικρομεσαίων Ελλήνων για την αγροτική περιουσία που κατέχουν από κληρονομιά των προηγούμενων γενεών?

Ηράκλειο 31/1/2011
Ο ερωτών
Μανώλης Κ.Κεφαλογιάννης

Και τώρα Παναή τι θα πεις στον κόσμο ;

Το άρθρο που θα διαβάσετε παρακάτω είναι συγκλονιστικό.

Δεν το έχει γράψει κανένας "ανώμαλος δεξιός", κανένα "κολλημένο κομματόσκυλο",
κανένα "ατίθασο πιτσιρίκι", κανένας "λάτρης της ΝΔ",
κανένας "καμένος αντιπολιτευτικός εγκέφαλος".




Το έχει γράψει
ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς,
κολλητάρι του Geoffrey,
σύμβουλός του μέχρι το 2009,
πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

Η μοναδική που είχε
τα κάκαλα
να το αναδημοσιεύσει
στην Κορινθία
ήταν η Σουκαρά,
οι υπόλοιποι ...
ως γνωστόν ...
και κατά
την προσφιλή τους μέθοδο,
ΓΑΡΓΑΡΑ.

Όταν όμως ο Παναής
το έπαιζε "λόγιος"
δίπλα στον Κοτζιά
στην Έκθεση,
όλοι έτρεχαν να πάρουν
δηλώσεις από τον ... υπουργό !

Όσοι τους ψηφίσατε,
διαβάστε καλά
όσα λέει ο Κοτζιάς
και απλώς πάρτε φόρα
για τοίχο ...

Όσο για εσένα Παναή ...
να δούμε τι θα πεις
στον κόσμο
μετά από αυτά.

(Και την Παρασκευή
θα σου κάνουμε
ένα μαλλί ... )

Τι θα πείτε τώρα ;

Ότι είναι δεξιός
ο Κοτζιάς ;


Πάρτε το :

Νίκος Κοτζιάς - "Ελευθεροτυπία" - 23 Ιανουαρίου 2011

Ποιος φτιάχνει, αλήθεια, τα μνημόνια;

Η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα συνίσταται στην πραγματικότητα σε καμιά δεκαπενταριά μεσαίους υπαλλήλους υπερεθνικών οργανισμών (Ε.Ε., ΚΤΕ, ΔΝΤ) και σε πέντε πιο υψηλόβαθμους.

Ειδικευμένοι σε κρίσεις υπάλληλοι, αλλά μέχρι πριν από 4-5 μήνες παντελώς άσχετοι για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ποιος είναι τι, πού υπάρχουν αντιθέσεις και πεδία σύγκρουσης. Αυτού του τύπου υπάλληλοι δεν θα μπορούσαν να καταστρώσουν από μόνοι τους λεπτομερειακό σχέδιο ως προς τα πόσα επαγγέλματα ανήκουν στα βαριά και ανθυγιεινά και τι κάνει κάθε εφορία. Δεν μπορούσαν από μόνοι τους να συνταγογραφούν ακριβείς δοσολογίες για κάθε μέτρο. Ακόμα και αν οι 20 της τρόικας ήταν νομπελίστες και οι καλύτεροι πολιτικοί του κόσμου, δεν θα μπορούσαν να κατασκευάζουν εντός λίγων μηνών, για μια χώρα που δεν γνώριζαν μέχρι προχθές, δεκάδες νόμους, χιλιάδες σελίδες οδηγιών και απαιτήσεων. Αν σκεφτεί κανείς έστω και για δύο λεπτά ψύχραιμα, θα καταλήξει στο απλό συμπέρασμα ότι η τρόικα έχει μερικές βασικές ιδέες, διαθέτει τη δυνατότητα ελέγχου των όποιων συμφωνηθέντων, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να κατασκευάσει μόνη της το μνημόνιο.

Στην ουσία, το μνημόνιο είναι ένας οδηγός προσανατολισμού που κουβαλά μαζί της από το εξωτερικό η τρόικα.

Είναι, όμως, ταυτόχρονα, α) οι πληροφορίες που λαμβάνει από μεγάλα ελληνικά δικηγορικά γραφεία που συνδέονται με τη διαπλοκή και έχουν αναλάβει να την ενημερώνουν για το τι γίνεται στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία και να της επισημάνουν τα προβλήματα. Είναι, επίσης, β) προϊόν των συμβουλών και προτροπών που προωθεί η Τράπεζα της Ελλάδας, καθότι ο νυν διοικητής της νιώθει περισσότερο «Ευρωπαίος» παρά διοικητής της ελληνικής κεντρικής τράπεζας. Εμπεριέχει δε, γ) τις προτάσεις μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων και συμβούλων, συνδεδεμένων με το υπουργείο Οικονομικών. Αυτοί, σε συνδυασμό με στελέχη παλαιότερων κυβερνήσεων που έχουν συνδεθεί με την καταστροφή της χώρας και τον νεοφιλελευθερισμό, πιστεύουν βαθιά στην ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες. Αυτοί νιώθουν κοινωνική αποστροφή απέναντι στους εργαζόμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες. Παίρνουν, δε, μια άτυπη ρεβάνς ενάντια στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους μισθωτούς, από τους οποίους είχαν ηττηθεί πριν από δέκα χρόνια.

Αυτά τα τρία κέντρα διοχετεύουν τη βούληση τραπεζιτών και διαπλοκής προς την τρόικα που τους ακούει με προσοχή. Δίνουν πληροφορίες σε αυτήν με τρόπο ιεραρχημένο και σε αντιστοιχία με τα άνομα και στενά συμφέροντα που υπηρετούν. Μετατρέπουν τις ανάγκες αυτών που υπηρετούν και τις επιθυμίες τους σε «απαιτήσεις» για τη χώρα. Τις εμπεδώνουν στο μνημόνιο, το οποίο εγκρίνεται χωρίς πολλά πολλά από του Μαξίμου, χάρη και στις επιμονές του οικονομικού επιτελείου. Κατόπιν, ως ένα αμάλγαμα των δικών τους επιλογών και εκείνων της τρόικας, το εμφανίζουν ως μια σιδερένια απαίτηση στην οποία όλοι, από το κυβερνών κόμμα μέχρι και το συνδικαλιστικό κίνημα, οφείλουν να υποκλιθούν και να παραδοθούν.

Τονίζουν, μάλιστα, την ανάγκη να σεβόμαστε «το μνημόνιο που μας επιβλήθηκε». Οι υποκριτές. Τα δε χειρότερα μέτρα, που υπονομεύουν το μέλλον των Ελλήνων, όπως αυτά για τις εργασιακές σχέσεις, είναι προϊόν της επιμονής των τριών προαναφερθέντων επιτελείων. Το μνημόνιο δεν έρχεται από τα «απέξω» και μόνο. Είναι, στην πραγματικότητα, κοινή κατασκευή της τρόικας και αυτών των επιτελείων.



Και επειδή
το πανηγύρι
έχει παρατραβήξει ...

ούτε σε αυτό
θα απαντήσεις Παναή ;


Ας μπει στον κόπο
να το κάνει
έστω κάποιος
από τους εντεταλμένους ...


Την άλλη εβδομάδα
έχουμε ακόμα ένα
πρελούδιο του Κοτζιά,
έτσι γιατί προτιμάτε
να τα ακούτε από άλλους
μερικοί μερικοί ...

και έτσι γιατί
γουστάρουμε,
και γιατί έτσι
σας αρέσει.


Επ ... !

Μην τις βγάλετε
από τα γραφεία σας
τις κορνίζες από την Έκθεση
εντάξει ;

korinthix.blogspot.com

Εσείς τα λέγατε.....

http://news247.gr/newspapers/Sport/fos_ton_spor/article766341.ece/BINARY/w600/0008.jpghttp://news247.gr/newspapers/Sport/gavros/article766339.ece/BINARY/w600/0010.jpghttp://news247.gr/newspapers/Sport/sportday/article766334.ece/BINARY/w600/0012.jpg