03 Απριλίου 2011

Μήπως θέλουν και να μας τον ακουπμήσουν λίγο; Αφγανιστάν: Ο Καρζάι ζητεί από τις ΗΠΑ να μην επαναληφθούν πράξεις όπως το κάψιμο αντίτυπου του Κορανίου

Φυσικά ούτε λόγος για τους δύο αποκεφαλισμούς των δυτικών και για τα ζώα τους μουσουλμάνους...

Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι ζήτησε σήμερα από τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα και τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου να φροντίσουν ώστε να μην επαναληφθεί στις ΗΠΑ το κάψιμο αντιτύπου του Κορανίου.

Σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας ο Καρζάι "κάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο και τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου να καταδικάσουν αυτή την πράξη με ξεκάθαρο τρόπο και να φροντίσουν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις στο μέλλον", επισημαίνει η αφγανική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Καμπούλ Καρλ Άικεντμπερι, ο επικεφαλής της δύναμης του ΝΑΤΟ στη χώρα, ο αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, και ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, ο βρετανός Μαρκ Σίντουελ, ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, διευκρίνισε η προεδρία.

Στις 24 Μαρτίου ο Καρζάι είχε καταδικάσει "την προσβλητική και πρόστυχη πράξη" χαρακτηρίζοντάς την προσπάθεια να "δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ των θρησκειών".

Είχε ζητήσει επίσης "από την αμερικανική κυβέρνηση και τα Ηνωμένα εθνη" να προσάγουν στη διακιοσύνη τον αμερικανό πάστορα Τέρι Τζόουνς, που στις 20 Μαρτίου έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου.